Julstök

Imorse blev det veckodag söndag och Hjalle och jag vaknade 06:00. Låg och slumrade till ca 06:40 då vi steg upp för att kolla på film och riktigt njuta av och ta vara på den tidiga, mörka vintermorgonen som är så mysig. Jag tände ljus lite här och var och vi knäppte på filmen "Du jag och Dupree" eller va den hette. Den var sådär, jag småslumrade lite sista halvtimmen eller så. Idag bestämde vi oss för att bara ha en skön innedag. Vi kollade på film tills ca 10:00. Då myste vi ännu mer och lite till *ler*. Helt underbar morgon att vakna upp till, den kunde absolut inte blitt bättre! Bästa morgonen på länge, så himla mysig! Vi tog oss en dusch och klockan var sen ca 11:30 då Hjalle gick ner till affären för att handla ingredienser till kola och knäck som han tyckte vi skulle göra idag. En julstökardag med mycket hångel och julmys *ler*. Medan Hjalle var på affären lagade jag mat. Falukorv och snabbmakaroner blev det. Vi åt i vardagsrummet och kollade på en till film. Det  var en komedi som hette "John Tucker must die". Helt okej och lagom slapp en sån här dag. Vi gosade upp oss i soffan, Hjalle bakom och jag längst fram, som vi nästa alltid ligger när vi ska kolla på teve *ler*. Helt underbart att få ligga så nära varann och kramas och gosa. När vi kikat färdigt på den filmen blev det dags för julstök! Vi gick till köket och jag satte i julskivan i spelaren i köket. Sen började vi med knäcken. Himla lång tid det tog att pricka i knäcken i de superminismå formarna! Tid tog det men det gick och när knäcken var klar var det dags att ta itu med kolan. Sagt och gjort och jag gjorde kola och rullade den till små kulor som jag la i knäckformar. Allt som allt tog det några timmar och det blev 96 st knäck och 108 kolor!

När klockan blev ca 17:30 åkte Hjalle och jag hem till hans mamma och pappa för vi blev hembjudna på middag hos dem som vanligt. Den här gången avnjöts lax (torsk för mig) och potatis med smör på. Mums! Vi var även förbi dem igårkväll då de bjöd på prinskorv och potatis. Vi stannde till ca 19:30 idag och nu är vi alltså hemma. Ska bara ligga i soffan tills det är dags att gå och sova för imorgon är åter arbetsdag.

Igår var Johanna och Nikolina här och hälsade på mellan 10:30-13:30. Sen fick jag skjuts av Johanna hem till mamma. Mamma färgade håret på mig och sen var vi till Storsjöstrand, Jenny var också med. Efter det stannade vi till hos Jenny en sväng och kikade hur julfint hon fått det hemma. Efter det åkte vi till PRIX och handlade och sen åkte vi tillbaka hem till Västanbyn och klockan var då 17:00. Hjalle hade kommit för att hämta mig och pappa hade kommit hem från jobbet. Jag hade tagit med mig tvätten och passat på och tvättat lite när jag var hos mamma. När Hjalle och jag åkte hem så stannade vi först till hos hans föräldrar och det var då de bjöd på mat.

Nu är det bara 1 vecka kvar till jul!!! Spännande och underbart!!!!


KNÄCK!!!!
56089-102


KOLAN KOKAR!!!

56089-101

Kommentarer
Postat av: Tina

Har ett tips på hur man lättast får i knäcken i formarna. *ler*
Häll i knäcksmeten i en liten kanna eller dylikt med "pip" och vips tar det bara några minuter.

Postat av: Anna

Aha, men gud vilket bra tips!!! Får införskaffa mig en sån pipkanna till nästa gång det ska göras knäck :)

2006-12-18 @ 11:20:56
URL: http://levinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback