Lediga dagen

Har varit ledig idag. Hjalle gav mig en hejdå-puss vid 08:15 då han var på väg till jobbet. Jag kände att det var lika bra att kliva upp så jag inte skulle sova bor hela min lediga dag =). Idag hade jag ett mål, att ta undan alla krukor och sommarbordet m.m. på balkongen. Jag klädde på mig med detsamma och tog tag med uppdrag balkongstädning innan jag ens bestämde mig för att äta frukost. Tömde ur all jord som samlat på sig massvis med tungt vatten så mina sopsäckar blev skittunga!!!! Illa luktade det också...wäääcckk!!  Jag plockade in alla krukor till badkaret där jag sköljde ur dem och jag bar sedan ner allting i källarförrådet när jag var klar. 2 timmar tog det att rensa balkongen på all "sommar" jag lämnat kvar. Jag hann bli rejält hungrig på de där 2 timmarna men jag kände bara att nu var jag igång (har dragit på det där med att städa balkongen så länge nu) att jag kände att jag ville bli helt klar med allt  innan jag i lugn och ro satte mig ner med en härlig frukost. Kl 10:00 käkade jag lite frukost bestående av tekaka, polarkaka och en hårdbrödbit med smöret bregott på. Drack som vanligt ett glas O´boy till det, mumsigt värre!!

Idag skulle jag få följa med Jenny ut och köra häst och (liten) vagn/kärra (eller rockard eller va det nu heter å hur det nu stavas, äh ni fattar!) när hon slutat jobbet vid ca 14:30. Hästen hälsar hon på och tar hand om 1 gång i veckan. Hjalle hade ju tagit bilen eftersom han skulle ha möte på kvällen. Jag chansade på att ringa hem till pappa och frågade snällt om han kanske skulle vilja komma och hämta mig så jag var hemma i Västanbyn när Jenny skulle komma. Snäll som han är kom han såklart, min lilla ängel till pappa =).  Han kom vid strax efter 12.00 och vi kom hem till regniga Västanbyn efter ett tag. Det har varit en väldigt regnig och ruskigt grå dag idag. Kallt och burrigt... Vintern närmar sig. De varnar för att det kan blåsa upp till stormvindar imorgon...låter otäckt tycker jag...

Pappa åkte till jobbet vid 13:00. Idag fick jag min lönespec och den var den bästa jag någonsin fått!!! Jag går ju på månadslön den här månaden och sen fick jag ju en heltidslön från dagiset också sen förra månaden (timlönen släpar ju alltid efter en månad). Så jag fick dubbel lön den här månade, fy fan va kul!!! Jag ska sätta undan 10.000:- på sparkontot den här månaden har jag tänkt mig, inte illa att kunna göra det inte! Den här lönesumman antar jag att jag inte kommer att få fler ggr så mamma tipsade mig om att jag borde rama in just den här lönespecen...haha! Kanske det kanske *ler*

Jenny och mamma kom hem regniga och blöta vid 14:30. Jenny och jag gjorde oss iordning för hästkörningen och sen fick vi låna mammas bil till stallet i Östanbyn. Jenny mockade och tog in hästarna och jag fick äran att lägga upp hö i matkassarna =). Kl var ca 15:30 nångång tror jag då Jenny hade spänt fast Dina vid rockarden (stavas det så?) och hade tömmarna i handen och var redo att styra oss på en hästtur längs vägarna. Vi körde upp mot stallet och förbi Bernör där Dina kunde trava på gruset och det var jätteroligt och mysigt att få sitta där bak och bara njuta av turen och Jenny som var så duktig att köra =). Stolt över min syster jag som kan så mycket om hästar och kan hantera dem så bra! Vi körde förbi Västanbyvillan och sen mot Östanbyn och stallet igen. Trots att kylan bet tag i våra kroppar och vi frös litegranna så var det en jättehärlig färd!!! Jag följer gärna med fler ggr syrran!!!

Vi var nog ute närmare 1 timme för klockan var ca 16:30 när vi kom tillbaka. Jenny fixade iordning lite mat och efter ett tag var vi på väg hem till mamma igen. Jag var fryssen och satte mig ner i soffan bredvid mamma. Hon hade tänt en massa ljus som värmde och de var så rofyllt och mysigt. Anders kom snart och hämtade Jenny och de åkte hem. Mamma och jag kollade på teve och ca 18:30 blev jag bjuden på spaghetti och köttbullar, sååå gott varje gång =). Vi fikade lite av Jennys gotta efter maten och satt och pratade vid köksbordet, om spåtanter. Jenny, vi måste ta oss iväg till den där spåtanten nån gång, eller hur?! =)

Hjalle kom och hämtade mig ca 20:00. Vi åkte till JET och tankade för 10:36:-/litern och efter det åkte vi in på Willy´s i Sandviken och handlade lite mat. Sen åkte vi hem i regnet. Jag satte mig vid datorn när jag kom hem och här sitter jag än =). Men nu ska jag faktiskt lägga mig en stund framför teven innan vi går och sover... Img  börjar jag kl 13:30, får sovmorgon img iaf, såå skönt!!!

Kommentarer
Postat av: Tina

Vad härligt med dubbel lön!!!! Det sitter aldrig fel det inte.. ;-)

2006-10-29 @ 09:49:11
Postat av: Anna

Tina: Näe en dubbel lön sitter ALDRIG fel det inte =). Har kunnat sparat undan en hel del den här månaden vilket känns skitbra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback