Julafton

Idag är det juldagen och igår hade vi världens mysigaste julafton jag och mina kära *ler*

Julaftonsmorgonen
började klockan 09.00 då jag och Hjalle vaknade. Vad var det dags för då om inte julklappsöppning vid granen...hihi!

Som vanligt har Hjalle tok-köpt julklappar till mig och då tyckte jag att mina två små paket kändes lite fjuttiga. Av mig fick han nämligen ett presentkort på MQ och en parfym.

Av Hjalle fick jag:

* Stor grön lykta från Owe Jansson
* "Guld"-klocka samt en klocknyckelring att ha på väskan
* Harry Potterfilmen "Fenixordern"
* Stickad tröja från Bik Bok
* Paris Hilton parfym - Heiress
* Oliv duschgel, lotion och handkräm
* Jättefin lampa från Owes med brun skärm

Jag nästan skäms över hur bortskämd jag blir av min Hjalle...måste skämma bort han lite mer nu såhär i mellandagarna tror jag..hehe! Jag blev jätteglad över alla fina saker jag fått av min älskade även fast det inte är grejerna som räknas utan att man får vara tillsammans med de man tycker om såhär vid jul och övrig tid på året också förstås. Och det är jag verkligen glad över att jag får.

Hjalle och jag gjorde oss iordning och åkte hem till hans mamma och pappa vid 11-tiden. De höll på att klä granen och den blev så söt så. Efter det åt vi lite julgröt och en skinksmörgås. Jag och Hjalle åkte vidare hem till mamma och pappa i Västanbyn till 12.45 och Jenny och Anders var där. Pappa, Hjalle och Anders lirade lite biljard och jag , Jenny och mamma var nere i köket och pratade en hel del om nya huset som Jenny och Anders ska flytat in i i mitten av februari, ska bli så roligt!

Klockan tickade på och 14.30 kom Anna och Jaakko, Christoffer, Anton och Hugo. Vi slog oss ner vid köksbordet och mumsade kött och potatis, det är våran julmat det! Hur gott som helst och en liten skinkbit slank ner också. Julmust sköljde jag ner maten med. Efter maten hjälpte jag till att plocka undan och diska. Sen blev det dags för kaffet och vi ungar satte oss i vargdasrummet och kollade på Kalle Anka på teven mellan 15.00-16.00 och käkade godis, busade och hade så mysigt! Grabbarna lirade biljard på övervåningen. Efter lite Kalle-Anka tittande smet även Hjalle och Anders upp för att spela lite biljard.




När kalle Anka var slut på teven var det mörkt ute och inne i vardgasrummet brann levande ljus. Knack, knack...nämen vem är det står och knackar utanför fönstret?! Jomen tänka sig, det är ju självaste jultomten som kommer till oss även detta år, gud så snälla barn vi måste vara allihopa!

Tomten fick i vanlig ordning en stol att sitta på så han i lugn och ro kunde dela ut alla julklapparna till barnen som i vanliga juliver slet upp klapparna vart efter och efter varje pakt hördes ett "åååh, titta va jag fick", "åååhh en sån som jag önskat mig" och liknande *ler*. Barnen blev så nöja och glada och Hugo sa till tomten att han kom med väldigt bra paket i år, sötunge där! Och så berättade han för tomten att tröjan Hugo hade på sig hade ju tomten gett honom på morgonen och det stämde ju så väl för det kom tomten själv också ihåg *ler*. När det så blev dags för tomten att ge sig vidare till alla andra väntande barn fick Hugo ta i hand och säga tack tomten och hejdå, vi ses nästa år igen!



Jag är jättenöjd med mina julklappar, så fina och söta allihop!

Av Jenny och Anders:

* En jättestor fin julkorg med blandat gotta, lite ljus och duschkräm och ljuslykta och mycket fint
* Almanacka med bilder på mig själv och Jenny, hur rolig som helst!
* Vit tvättkorg i trä som jag önskat mig
* Jättevackert syster-ljus

Av mor och far:


* Ett brunt stål-toapappersställ
* Liten vit ljusslykta
* 2 st ljushållare i gröngrå nyans
* Pengar
* Stor antikvit/grå ljusstake
* 4 st biobiljetter
* Refillkort till mobilen
* Lite större vit ljuslykta
* Duschdraperi - vitt med rosor
* Hello-Kitty-nattlinne och strumpor.

När vi öppnat alla klappar och hunnit städa undan lite lekte barnen med sina leksaker och vi andra satt i soffan och tog det lugnt och mumsade godis medan Anton underhöll oss med sin coola dans han först var lte blyg för att visa..hihi!



Julaftonskvällen steg in och det blev dags för Hjalle och mig att åka vidare hem till han föräldrar och vänner och fira vidare julekvällen där. Jag tycker alltid att det känns lite jobbigt att behöva lämna julen hos mamma och pappa för att åka nån annanstans att fira jul, jag är så van att julen ska firas från början till slut hos mamma och pappa med mina släktingar att det nog kommer ta ett bra tag att vänja mig av med det, om jag nånsin kommer att kunna göra det... Men när man har sambo så har man, då måste man se till att båda två blir nöjda i den mån det går *ler*.

Klockan 17.30 åkte jag och Hjalle hem till hans föräldrar och jag tyckte inte att jag hann bli riktigt färdig med julen hemma hos mamma och pappa och hunnit tacka eller umgåtts "klart" förrens det var dags att susa vidare så jag kände mig lite splittrad där ett tag. Kände hur tårarna trängde sig på även fast jag gjorde allt jag kunde för att hålla dem borta men det gick inte. Några tårar rann längs med min kind när det var dags att gå in hos Ola och Agneta men de torkade jag snabbt bort.

Hjalle satte sig tillsammans med de andra vid matbordet och mumsade på det traditionella julbordet som bjöds där. Jag orkade inte med nån mat men satte mig bredvid tills jag inte klarade av det nåt mer utan behövde smita upp på toaletten för att gråta några tårar. Jag kunde inte hålla dem borta hur gärna jag än ville för det syns så väl på mig när jag grinat om det så bara är några tårar. Ögonen blir röda och svällda lika som näsan svullen och röd. Efter ca 5-10 minuter lyckades jag lugna ner mig och piffade till mig lite så jag tror inte att nån märkte nåt. Gick ner och lekte med barnen Malva och Traste istället för då blev jag lite gladare *ler*. När de vuxna ätit klart skulle det plockas undan och sen sattes kaffet på.

Tomten knackade på dörern och lämnade lite julklappar även till den här familjen och vid ca 19.30-tiden eller så var vi alla samlade i mysrummet där kaffet hade avnjutits och alla hade hittat sin plats i soffan. Julklappsöppningen och utdelningen höll på till ca 21.00 och barnen blev nöjda och alla vi andra med.

På denna utdelning fick jag:

* Badsvamp, bodybutter, duschgel
* Badhjärta, LUSCH-tvål
* Twilfit mysunderställ (linne å pants)
* Filmen 300
* Ett amulett-halsband med texten "faith"

Hjalle skämde även här bort både mor och far sin och de sken upp och blev så nöjda så. Tänk vad snäll han är min Hjalle som tycker så mycket om att göra de han tycker om glada. En väldigt bra egenskap. Lilljäntan Malva var sjuk, hade öroninflammation och åt pencillin och hostade och kraxade och hade sig men var så duktig så under hela kvällen för att vara så pass sjuk som hon ändå var. Mot slutet när klapparna skulle packas och det skulle städas fick hon komma till mig när hon var ledsen och trött, mamma skulle hjälpa till att städa. Jag höll om henne och nynnade lite mjukt i hennes öra samtidigt som jag smekte henne på benen och på fingrarna och hon pillade på mina fingrar. Sen märkte jag hur hon blev tröttare och andades tyngre och tillsist hade hon somnat där i min famn, lilljäntan. Va mysigt det var att sitta där och vara alldeles avslappnad och gosa lite. Men sen när mamma Ella städat undan kom hon och klädde på Malva som vaknade till och sen åkte de hem vid 21-tinden nöjda och belåtna.



Hjalle och jag åkte hem vid 22-tiden och då började vi kolla på Harry-Potter filmen men hann inte med hela för vi somnade båda två. Så nu sitter Hjalle och väntar tålmodigt på att jag ska komma så vi kan kolla vidare och mumsa lite gotta *ler*

Sen ska dagen bara vara lugn. Vi ska äta gott och kolla film och bara slappa. Sen ska jag hem till mamma och pappa en sväng och känna att jag får tacka och krama ordentligt och prata och umgås klart som jag inte tyckte att jag hann igår. Jag ska också lämna en skruv som jag glömde hemma igår.

Njut av denna härliga juldag!!!

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Ha en trevlig juldag!

Postat av: Carro

God Jul kusinen

2007-12-25 @ 16:25:12
URL: http://KlyftaaaaaaN.blogg.se
Postat av: anki.

Låter väl som en toppenjul!!
Vi har precis kikat klart på den Harry Potter-filmen nu vi å =)
Kram!

2007-12-25 @ 22:55:22
URL: http://ankibjork.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback