Hemma

Då var jag, mamma och Jenny hemma igen efter några dagar på vift på Sveriges vägar i vår älskade husbil! 4 dagar närmare bestämt.

Fredag:
Vi åkte ca 07.30 hemifrån Västanbyn med förväntansfulla miner alla tre, äntligen var tiden inne för vår årliga, efterlängtade husbilstripp! Mamma satte sig vant vid spakarna och Jenny och jag tog varsitt passagerarsäte. Första stopp blev i Gysinge där vi åt vår frukost, mysigt! Andra stoppet var affären "Karlssons" i Morgongåva men det var inte så mkt att hitta där så vi gick tomhänta därifrån. En påse bulla blev det dock till vårat färdfika. Nästa stopp blev Sala centrum där vi strosade runt lite. Helt plötsligt öppnade himlen sig och regnet brakade loss!! Det spöregnade och vi hade inga paraplyn med oss, de låg kvar i husbilen. Vilka dumnötar vi va...haha! Vi liksom alla andra stod och försökte vänta ut regnet under tak, men tillsist gav vi upp och gick vidare till husbilen efter att ha kikat klart i centrum. Mamma gjorde mat och efter lunchen kikade vi lit epå en loppis som fanns där samt tittade in i en liten affär vid Sala Silvergruva. Klockan var nog på tidig eftermiddag nångång och vi styrde kosan mot Västerås där vi planerade att spendera vår lördag. På vägen mot Västerås stannade vi till vid Bäckbymotet och sprang på Nisses (som tyvärr brunnit så det var inte mycket varor att kolla på...) catalog, o lite klädaffärer. Sen såg vi en stor godisbutik där vi köpte oss lite färdgodis, ett måste!


Ännu mera shopping...haha!! Det blev en riktig shopping-semester den här gången *fniss*. Sovplats första natten blev bredvid Anundshög, på en grusparkering. Där fanns ett ställe, typ turistställe för Anundshög var ett stort gravfält med resta stenar runtomkring och runor och sånt. Själva "högen" var riktigt stor och jag och Jenny gick upp på den och sen sprang vi ner igen och det var riktgit svårt att få stopp på fötterna när man ville stanna..haha! Mamma gick runt högen istället och fick vara med på bild.


Vi åt en glass och sen var det dags att krypa in i husbilen igen och äta lite. Så himla mysigt att äta i husbilen, allt smakar på nåt vis så mycket godare när allt är sådär o-vardagligt och speciellt. Vi hade godis, tidningar och film så kvällarna blev aldrig tråkiga på nåt vis, bara undebart mysiga!


Men självklart kan vi roa oss utmärkt med massa tönterier också, eller hur syrran?! Haha!!! Och jag försöker mig på en scen ur filmen "The Ring"...ganska hyfsat nära ändå!


Första kvällen kollade vi på filmen "Van Helsing" och åt gott till det! Jag duschade tatueringen i husbilsduschen 1 gång om dagen, på kvällen. Gick hur bra som helst med mamma som assisterade!


Var duktig och sov på mage också. Vi var trötta runt 21:00 om kvällarna och somnade då gott i varsin säng efter en helt underbar första dag och vi såg fram emot nästa! Den här kvällen/natten förvånades vi över att flygplan flög över oss väldigt lågt! Såg rätt kul ut!

Lördag:

Vi vaknade runt 07.00-07.30 och då klev vi upp med detsamma. Här fanns ingen ro att ligga och dra sig inte...hehe! Klev upp och klädde på oss, bäddade undan också var det dags för frukost som mamma dukade fram. Hon var vår egna lilla husmor där i bussen hon som dukade upp för frukost, lunch, fika och kvällsfika *ler*.


Vi satt ner på soffan (bäddsoffa) längts bak i husbilen och åt frukost och lunch vid det väl tilltagna bordet. Lyssnade på radio. När frukosten var avklarad var det tandborstningsdags och sen tid att styra kosan vidare. Vi åkte in mot Västerås centrum där vi parkerade alldeles intill domkyrkan väldigt nära centrum men utan att behöva böka sig in i själva centrum. Vi kom dit till ca 9.00 och affärerna öppnade inte förrens 10.00. Vi tog en promenad i den stora fina parken och till vår överraskning ser vi en liten röd koja (ser ut som ett litet hus) med fönster högt upp i ett av träden. Efter noggrant spanande på kojan ser vi att det sitter 2 personer där uppe, en tjej och en kille...haha! Verkar som att de typ "bor" lite där ibland eller nåt. Tog iallafall kort på kojan för det såg så kul ut.


När centrum öppnade vi 10.00 strosade vi runt där ända tills klockan slog 14.00. Väldigt bra centrum faktiskt och större än vad jag trott. Vi gjorde paus för lunch som mamma lagade till i husbilen vid 12.30 och som vi mumsade på innan det var dags att ta en sista vända på stan. Jenny och jag hittade en jättebra affär som hette "New Yorker" och hade hur myckt kläder som helst i vår smak och billigt också. Speciellt billigt när det var rea! Jag köpte en svart jacka för 99:-, ett skärp för 50:- och en jeanskjol för 50:-, perfekt! Sen köpte både Jenny och jag en varsin jacka på BikBok också. På rean såklart.

Klockan blev sen 14.00 och vi 3 kände att vi hade koll på stan och bestämde oss för att åka vidare. Tror nog att vi tog oss en fika i "bussen" innan motorn drogs igång av mamsen! Som för den delen är en riktig hejjare på att köra husbil! Nu var det dags att åka vidare mot Eskilstuna eftersom vi planerat att gå på Parken Zoo och köpcentrat Tuna Park på söndagen. Och nu var det dags att hitta ett bra sovställe i närheten. Vi hittade ett vackert ställe vid en kyrka uppe på en höjd så vi fick jättevacker utsikt. Men innan vi hittade till sovplatsen stannade vi till vid Tidö Slott och kikade lite där. Vi kom dit vid 16.30 och slottet var väldigt fint! Fin kväll var det också. Men vi kunde inte gå in i slottet och titta för det var stängt, men vi fick ta oss en titt på utsidan iaf!


När v i hittat till sovplatsen vid kyrkan gick vi runt där och tittade lite. Omgivningen var väldigt vacker där den låg lite upphöjd och solen sken.


Det var visst bröllop på gång när vi kom och på natten hade de visst party för jag kunde höra musik spelas. Lördagskvällen spenderades framför filmen "Kung Fu Hustle".

Sen kikade vi på "Street Magic" med David Blaine, magikern. Åt godis och gott och läste tidingar också och kvällsfikade. Somnade vid 21-tiden.

Söndag:
Vaknade i lagom tid vid 7-7.30 och klev upp och klädde på oss och bäddade ihop sängarna och dukade fram för frukost. Mamma kokade kaffe och det luktar så gott! Jenny och jag har ätit smörgås med pålägg och druckit o´boy. Vi styrde oss vidare till Parken Zoo och parkerade på parkeringen till köpcentrat som ligger alldeles intill. Men parken öppnade inte förrens 10.00 så vi fick gott vänta ca 1 timme där på parkeringen. Men vi läste tidningar och fikade så den timmen rullade snabbt förbi. I Västerås i lördags var det växlande väder med sol och moln och blåsigt men jag tror vi klarade oss från regnet. I Parken Zoo var vädret rätt detsamma men det kom några lättare småskurar då och då men inget som störde. 150:- kostade inträdet och sen var vi i full färd med att kika på alla söta djur och ta massa bilder..hihi! De sötaste små djuren var silkesaporna som fick vara med på många bilder! Vi hade en jättemysig dryga 2 timmars vända i parken!



Men sen var det dags för lunch i husbilen innan köpcentrat skulle gås igenom. Luncherna har bestått av: Makaroner och köttfärsås fredag, potatisgratäng med lövbit lördag, korvstroganogg med ris söndag och makaroner med köttbullar på måndagen. Sen har vi fikat smörgås om kvällarna. Och fikat däremellan.

Tuna Park hette alltså köpcentrat och vi gick igenom det rätt snabbt. Var inte riktigt så stort eller bra som vi hade förväntat oss men jag fick ett mobilsmycke med mig därifrån iaf :) Klockan var inte mer än 15.00 när vi kände oss nöjda där och då bestämde vi oss för att styra kosan vidare norröver eftersom vi skulle hemåt på måndagen. Idre var från början inplanerat i vår tripp, men eftersom kylskåpet hade börjat småkrångla innna vi åkte iväg och de hade fått tid för lagning på tisdagen var vi tvungna att korta av semester lite och styra hemåt. Men vi ska ta Idre över en helg nångång istället. Med husbil såklart *ler*.

Måndagen hade vi planerat med ännu mera shopping! Först Kupolen i Borlänge, sen loppisstället Tulavippan, Lager 70 och sen Lager 157 i Sågmyra. När vi letade sovplats för söndagen åkte vi förbit ännu en slott-skylt så vi var inte sena med att svänga in och kika även på dett slott, Strömholms slott tror jag det var. Gult och otroligt fin var det iaf med en vallgrav runtomkring med bro över. De hade också en liten slottsbod där de sålde vackra saker. Vi kikade på slottet vid 17.00 och sen såg Jenny och jag ett jätteroligt ihåligt träd som man kunde gå in i, vilket vi såklart gjorde och tog lite kort!


Sen åkte vi vidare mot söndagens sista sovplats som var i Smedjebacken, vid Flatenbergs Hytta eller nåt sånt hette det. Ett lugn och skönt ställe iaf åter igen.

Första natten var det flygplan som lät samt hundar som skällde sent inpå kvällen, andra natten var det ett larm som tjöt länge och väl flera ggr om där vid kyrkan och tredje natten var det regnet som smattrade och ett tåg som åkte förbi. Men vi har sovit gott! Sista kvällen kikade vi på en Harry Potter film men både Jenny och jag somnade så vi gick och la oss utan att ha sett färdigt filmen.

Måndag:

Vaknade som vanligt vid 7.00 och klev upp och gjorde våra rutiner. När frukosten låg bra i magen åkte vi mot Kupolen i Borlänge. Vi var där väldigt tidigt, runt strax efter 8.00 och de öppnar ju inte förrens 10.00 så vi fick dryga ut tiden lite. Gick en sväng på Willys efter ett tag och sen blev kl 10.00 och vi avklarade Kupolen på 1 timme. Då brummade vi iväg mot Tulavippan och var där till ca 12.00 men det visade sig att det inte öppnade förren 14.00 och inte 12.00 som vi hade trott. Därför åkte vi vidare till Lager 70 vid Insjön med vi hittade inget skoj. Drog då vidare till omtalade Lager 157 i Sågmyra och såg fram emot att få handla billigt och fint! Men vi blev faktiskt besvikna då det inte fanns något vi gillade och det fanns bara märkeskläder vilkt vi inte fattat innnan och de är ju såklart dyra även fast de är billigare än vanligt. Så vi hittade ingenting där heller och eftersom det var sista anhalten var det dags att runda av hemåt Sandviken igen. Genom Falun och mot Västanby-villan där vi var åter vid 16-tiden eller nåt sånt. Packade ihop alla våra grejer och tackade för en supermysig tripp! Älskar dem!

Jag, mamma, pappa och Jenny fikade av sista fikat vi hade kvar och efter ett tag åkte Jenny hem medan jag stannade en stund till. Blev sugen att rensa ogräs av nån konstig anlednig och frågade mamma om hon ville ha rensat någonstans och jag fick rensa fint vid cykelstället. Rotade upp ganska mycket krafs som inte skulle vara där..hehe! Hjalle kom efter ett tag och tog några omgångar boule med pappa. Jag fortsatte mitt rensande i den fina kvällen. Vid ca 18.30 var det dags för Hjalle och mig att åka hemåt.

Hemma:
Klev in i lägenheten och kände att det luktade såpa och frågade Hjalle om han hade skurat golven. Och det var inte bara det han hade gjort, han överraskade mig nåt så totalt underbart omtänksamt med att ha storstädat hela lägenheten och gjort det sååå fint!!! Han hade skurat golv, diskat undan, dammsugit, dammat, plockat undan kläder och grejer som låg framme, skurat rent överallt i badrummet så det var skinande rent, bäddat rent i sängen och bäddat den, och överallt jag tittade var det såå skinande fint och såå hemtrevligt och underbart att få välkomnas hem på det viset!! Min kärlek vad jag älskar dig, du är så fin i allt du gör! Och när jag tittade på vardagsrumsbordet ser jag att där ligger en chokladkaka till mig. Min älskling tack för allt! För att du får mig att må så bra och vill göra mig glad och lycklig!

Igår måndagkväll åkte Hjalle och jag in till stan vid 21-tiden och bokade biljetter till Simpsons -filmen som skulle gå 21:45. Sen gick vi till Cafe Mingel och Bar och beställde mat. Hjalle tog en burgare och jag tog som vanligt den underbart goda varma smörgåsen med ost och skinka och god sallad. Vi satte ute på innergården och myste i en soffa med kuddar. Maten var god och vi gick till bion till 21.45 och köpte en påse Ahlgrens bilar och intog sen våra platser upe i sofforna.

Filmen var varken bättre eller sämre än serien så den var som jag hade förväntat mig. Lagom soft underhållning med några flabb här och där. Kanske en film som är roligare att se hemma i tevesoffan än på bio.
Hur som hade vi en jättemysig kväll och väl hemma igen vid ca 00.00 tiden tog det inte lång stund förren vi kröp i säng efter en dusch. Den här gången sov jag faktiskt i sängen igen, första gången efter att jag gjorde tatueringen den 19:e juli...haha sanslöst! Men nu har det snart gått 2 veckor och den läker väldigt bra så nu känner jag att jag inte behöver vara sådär superförsiktig längre som jag ville vara åtminstone den första veckan.

Tisdag:
Det är idag det. Har varit en mestadels solig dag men blåsig och kall om solen försvinner. Sov till 8.00 och tog det lugnt hemma till ca 10.00 då jag skjutsade Hjalle till kontoret och sen åkte jag hem till mamma och pappa och tvättade undan lite tvätt och hjälpte mamma rensa i landen. Jenny kom förbi en stund och vi åkte till Sibylla och bjöd mamma och pappa och oss själva på mat. Sen åkte Jenny och jag till OK där jag köpte en Sverige-Vägatlas med jättebra kartor! Nöjd! Nu kan Hjalle och jag sitta och titta ut nästa ställe vi vill åka till. Tänkte vi skulle ta en dagstur nånstans i helgen eller så.

Åkte från mamma och pappa vid 17-tiden och hämtade Hjalle vid kontoret. Vi kom hem och jag satte mig direkt vid datorn för att pränta ner lite om dessa dagar som varit. Nu kurrar det i magen å jag ska (efter att ha laddat ner semesterbilderna) laga lite mat till mig och Hjalle, får se vad det blir.

Imorgon är det onsdag och Jenny kommer hit till mig vid 10-tiden. Vi ska nämligen ta en mysig cykeltur här i krokarna och ta med oss picknick och sånt och cykla runt på lite mysa vägar här ikring. Ska bli jätteroligt! Hoppas på fint eller åtminstone skapligt väder!

Nu ska jag ta och fixa lite bilder!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Yes, härligt! Imorn kommer jag o vi drar på picknickfärd!! =)

Postat av: Tina

Oj vad härligt ni verkar ha haft!!!
Trist att ni fick avbryta tidigare än tänkt bara. Jag var ju så nyfiken på att få se bilder från den där Trollstigen som du pratade om förut. Hihi!!!
Härligt med nystädat hemma när man kommer hem sådär. Surprise!!

2007-08-01 @ 08:50:50
URL: http://tiniwinisen.blogg.se
Postat av: Ale

Hej!
Vill ge dig komplimanger för din gryma hår färg och dina ängla vingar! Nice!!
=)

2007-08-02 @ 12:49:18
URL: http://alesssandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback