Roadtrip

Igår bestämde Hjalle och jag oss för att ta en dagsutflykt söderut med slutdestination Öregrund vid havet.
Vi sov ut idag och tog det rätt lugnt. Åkte iväg i spöregnget vid 11.30 tiden. Finns ju som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder...hehe! Vi hade iaf paraply med oss. Himlen var rätt mörk och dov. Regnet hängde över mest hela tiden. När vi kom till Älvkarleby bestämde vi oss för att gå ut och kika lite på fallen vid Laxön. Men det var knappt nå vatten där men vi gick omkring på en liten promenad ändå, trevligt. Eftersom Hjalles pappa fick en GPS i födelsedagspresent passade vi på att låna den på färden. Knappade in orterna och så guidade den oss alldeles dit vi ville om vi så önskade, fiffig grej! Jag hade såklart kartan i högsta hugg och höll koll på vad som fanns runtikring allting.


Efter Älvkarleby åkte vi genom Karlholsmbruk, Skärplinge, Forsmark och vidare ut till Öregrund- staden vid havet! Hjalle tippade på att det var ca 10 mil dit, glömde att checka av. Hur som helst hade vi sån tur med vädret att det bara regnade litegrann ett tag i början när vi startade vår färd. I Öregrund stannade vi ett par timmar och i början var det molnigt men sen sprack det upp och solen tittade fram resten av eftermiddagen, jättehärligt!

Tydligen är Öregrund en av Sveriges bäst bevarade trästäder, och är därför Nordupplands populäraste turistmål. Stadens befolkning fördubblas under sommarmånaderna.

Från Öregrund kunde man också ta båten över till Gräsö, men Hjalle och jag valde att inte göra det just idag då vädret som sagt var lite ostabilt så vill höll till på land! Vi gick omkring i de söta små gränderna med gamla välbevarade trähus i söta färger. Tittade i hamnen där alla båtarna låg och guppade och vid hamnen fanns många restauranger med uteservering intill vatnnet, så mysigt så! Jag trodde inte att Öregrund skulle vara så pass stort som det ändå var. Mycket folk var det också, många turister (lika som vi) förstår jag =). Öregrund var en riktig sommaridyll!
image285

Hjalle och jag letade oss ut till klipporna vid havet och passade på att slå oss ner en stund och bara njuta av utsikten och av vattnets lugnande effekt.


När magen började knorra letade vi oss till en mysig restaurang/pensionat med en rofylld innergård/trädgård där vi satte oss ner och åt lunch vid 15-tiden. Köttbullar med färskpotatis, brunsås, lingonsylt, bröd och sallad. Hur gott som helst! Medan vi satt och åt sprack himlen upp och solen tittade fram.


När maten hittat vägen ner till magen började sötsuget göra sig tillkänna och vi stannade till på ett av de många cafér/glasställen och köpte oss en varsin glass. Gick sen ner till klipporna vid havet igen och satte oss och myste lite till och passade på att njuta av solen vid havet. Då kom en kissemiss fram till oss och började gosa och kela. Och den missen hängde med oss hela tiden där och la sig bredvid oss och såg ut att ha det så bra så. Antar att den kissen brukar få en massa gotta av alla de turister som befinner sig vid klipporna sommartid...hihi! En trevlig liten krabat det där hur som helst.



Det fanns många små söta butiker längs de smala gatorna och jag hittade en butik som var helt underbar! Massa vackra ting som krukor, kuddar, dockor och andra söta saker med rosmotiv och annat fint! Jag såg en söt porslinsdocka i gammelrosa kläder och kunde inte slita mig från henne så hon fick följa med mig hem likasom en kudde jag ville ha...hihi! Roligt att shoppa lite också.


När vi kände oss nöjda med hela upplevelsen bestämde vi oss för att åka vidare. Klockan närmade sig då 17.00. Vi åkte mot ett ställe som hette Fågelsund som var utsatt på kartan alldeles vid kusten. Åkte den slingriga långa vägen dit men stället visade sig inte vara mer än en liten hamn med små båthus och små röda trästugor för sommarboende. Både Hjalle och jag tänkte på Programnnet "Vi på Saltkråkan", när vi åkte förbi där. På väg till Fågelsund stötte vi på en "ko-passering". Kossor och tjurar som skulle till grönbetet efter att ha stått i ladan ett tag.


Men så mycket av havet kunde man inte se som jag trodde så vi vände igen och ställde GPS:en på Valbo igen och styrde kosan ditåt. Åkte hem till Hjalles mamma och pappa och kom dit kl 19.00 efter en dagsutflykt som var så himla mysig!! Blev väldigt glatt överraskad av Öregrund och tipsar gärna andra att åka dit! Tack min älskling för allt!

Nu är vi hemma igen och funderar på att köpa lite godis innan affären stänger om 30 minuter, får se hur det blir med den saken.






Kommentarer
Postat av: Tina

JA visst är det mysigt i Öregrund!! Där var ju vi förra sommaren jag o Mattias. Fast vi campade ju på Gräsö i tält... hihi!! Men åkte in till Öregrund och åt gotta på kvällen.. *ler*
Ha det så bra nu medans vi är borta!!

Postat av: Jenny

Lät som en härlig tripp!

2007-07-25 @ 09:36:15
URL: http://katiinka.blogg.se
Postat av: Anna

Tina// Ja just ja det var ju där ni var =). Hur mysigt som helst!
Jenny// Jaaa till Öregrund/Gräsö måste ni åka nångång, superfint =)

2007-07-25 @ 17:34:08
URL: http://levinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback