Midsommarhelgen

Ja, så var den snart till ända, vi har söndagen kvar. Min midsommar har varit jättetrevlig även fast vädret har varit rätt varierande. Soligt emellanåt, blåsigt, kallt, varmt, regnigt...ja ni vet, lite sådär som midsommar för det mesta brukar vara :)

Men man ska inte lägga tillvaron i vädrets makter för då kan det gå illa, man får helt enkelt bestämma sig för att det kvittar vad vädret visar, jag ska ha det bra ändå! Också får man ta fram det positiva i allting istället för ingen blir ju på bättre humör av att gå omring och puttra över saker och ting, släpp negativ energi och bestämt dig för at va glá istället!

Det är ett motto jag lever efter! Och då trivs jag i stort sett varje dag och gör annat roligt istället för att gå och älta saker jag inte kan råda över. Det här gäller såklart inte bara vädret utan livet i sig! Det jag inte ka göra nåt åt är ingen idé att finurla över :)

Jaja, där slank den lilla filosof-Anna in en sväng också...hihi!

Hur som helst vill jag börja med att gratulera Camilla till vinsten i min tävling! Tyckte det var hul kul som helst och det kommer säkert fler tävlingar framöver :). Egentligen vill jag ju ge nåt till allihopa som varit så gulliga, men jag får ge alla er som inte vann en solig sommarkram istället *kram*

Nåja, hur har då mn midsommar varit?

Midsommaraftonen firade vi först hemma hos mamma och pappa. Där var förutom dem, jag och Hjalle, Jenny och Anders samt mina 3 kusiner och deras mamma. Mamma och pappa bjöd inte på den traditionsenliga midsommarmaten - och det är inget jag saknar heller! Vi grillar vi - alltid! Det blev kyckling, fläskfilé och fläskkotletter samt strips, potatissallad samt massa gott tilltugg! Till efterrätt blev det både jordgubbar med grädde och lite senare även smulpaj med smak av björnbär och hallon, mums!

Vi trotsade vädret och satt ute på altanen, under tak. Det blåste väldigt men det brydde vi oss inte om...hihi! Emellanåt lugnade sig vindarna för att sedan ta ny fart igen, men vi hade det görtrevligt! Hjalle och jag stannade till ca 19.00. Stort tack för en jättetrevlig midsommarafton allihopa!!

Hjalle och jag skulle när vi tackat för oss hos mamma och pappa bege oss till nästa ställe vid Engelftofta i Gävle där hans föräldrar med bekanta höll hus ute i ett stort sommarhus vid havet. När vi kom dit satt sällskapet och avslutade middagen så jag och Hjalle slog oss ner i sofforna och tog det lite lugnt, proppmätta som vi var. Vi hade med oss presenter till 2 av dem som fyllt år så det blev lite presentöpning där och de blev visst väldigt nöjda så det var ju en jättehit att det blev så lyckat! Tillslut kom resten av sällskapet och slog sig ner i soffan och det bjöds på massa fika och gotta och där satt vi och pratade och hade det trevligt tills det var dags för oss alla att tacka för oss och åka hemåt. Då var klockan ca 23.30. Tack!

När jag och Hjalle kom hem tror jag at jag stupade i säng med detsamma om jag minns rätt för jag var så trött!

Midsommardagen
vaknade jag sen upp till och det var igår lördag. Hjalle och jag tog det lite lugnt på morgonen och sen åkte vi in till hans kontor där jag fick skriva ut lite "Scriptina" - texter som jag ska använda mig av i mitt pysslande! Det är ju ett sånt fint typsnitt det där. Sagt och gjort och sen var vi på väg hem vid 13.30-tiden för att laga mat. Ringer mamma för att be henne knäppa på tvättmaskinen igen för den startade jag igår när vi var där och sen glömde jag av den. Och då sa hon att hon och pappa precis skulle till att äta resterna av gårdagens mat och att vi gärna fick komma över och äta med dem för det hade blitt så mkt kött över. Så istället för hemåt styrde jag och Hjalle kosan hem till mamma och pappa. Jenny och Anders kom också och klockan 14.00 satt vi ute på altanen igen och avnjöt en lika god lunch som gårdagens - vilken bra repris!!!

Vädret igår var ungefär detsamma som på midsommarafton. Jenny och Anders drog sig vidare vid 15-tiden för de skulle på midsommarbrännboll i byn där de bor, lät mysigt! Hjalle stannade till 15.30 då han åkte hemåt och jag stannade kvar för att ta reda på tvätten min. Sen somnade jag och mamma skavfötters i hammocken ca 1 timme och det var såå skönt! Vi drog på oss en varsin filt och sen slumrade vi sött...hihi! Vaknade till kl. 17.00 och hängde sista tvätten sen åkte jag hemåt.

Jag och Hjalle hade bestämt att vi skulle gå på bio klockan 18.15 och se "Jiddra inte med Zohan"så vi åkte in till Filmstaden till 18.00 men då såg vi att filmen vi skulle se hade börjat 17.45 och inte 18.15 som jag trodde. Jaja, vi beställde biljetter till sena föreställningen kl 21.00 istället så var det problemet löst :)

Sen åkte vi tillbaka till Valbo-trakterna där Hjalle åkte vidare hem till sina föräldrar ett tag men jag var rätt trött så jag stannade hemma. Solen sken och det det var fint väder så jag tog fram min solstol på balkongen och där la jag mig med en kudde och vilade ett tag, jätteskönt var det verkligen! Men jag somnade inte den här gången utan jag blev pysselsugen så jag gick sen in och började pyssla!



Åh jag trivs riktigt bra på min lilla balkong ja...hihi!

Mitt pyssel får ni se i nästa inlägg!

Senare på kvällen åkte alltså jag och Hjalle in till stan och gick på bio och såg den här filmen, skitrolig faktiskt!!!

Kommentarer
Postat av: Jenny/ Jema Rose

Vilken fullspäckad & trevlig Midsommar du haft !!!



Många kramar från Jenny



<3

Postat av: Ullis/Leva på landet

Du har verkligen haft fullt upp på midsommar. håller med dig om att man kan inte hänga upp sig på vädret. Då blir det inge kul. Det får bli som det blir.



kram Ullis

2008-06-22 @ 12:58:14
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Ullis/Leva på landet

Hej igen! Tänkte på att du använde Scriptina. Om du inte har det själv i datorn kan du ladda ner det gratis här scriptina.htm" rel="nofollow">http://desktoppub.about.com/library/fonts/hs/ucscriptina.htm



Ullis

2008-06-22 @ 13:02:38
URL: http://levapalandet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback