De sista dagarna

Idag njuter jag för fullt av min sista semesterdag. Lite smått ångest inför att att gå tiilbaks till jobbet imorgon igen med allt vad det innebär. Har ju varit såå otroligt underbart att fått ha 4 veckors semster och verkligen haft kvalitetstid vareviga minut, vareviga dag, så här skulle jag vilja ha det oftare i livet; att få göra det jag vill med min tid, mina dagar, mitt liv. Spendera den på det vis jag vill, när jag vill. Istället får man ta den lilla tid som blir över efter det att man har gjort sitt på jobbet, där man spenderar större tid än hemma, konstigt det där...

Min önskan vore att få jobba kanske 50% på det ställe där jag befinner mig nu och de resterande 50% arbetandes med något jag verkligen brinner för, något inom heminredning/pysslande, butik, försäljning kanske. Det lockar rätt mkt och känslan av att få styra själv över sitt arbete, vara mer självständig och få skapa/utveckla något med egna händer och tanke lockar. En känsla av att få ge näring åt sina egna intressen och det som driver en samt ge mer tid åt de människor som finns runtomkring en och som jag mer än gärna skulle vilja ha tätare kontakt med.

Näe, det jag egentligen tänker på är väl det att det blir så tydligt hur mkt vi jobbar när man sen får semester och verkligen styr över sina dagar. Jag har umgåtts jättemkt med familjen och Hjalle och det har gjort mig strålande glad *ler*

Men som sagt var, imorgon är det åter dags att gå tillbaks till arbetet och falla in i rutinerna där och så är vardagen igång igen och man får försöka hinna med allt det man önskar hinna med på kvällarna när man kommer hem eller på de dagar man är ledig. Inte fy skam att ha ett arbete i dessa tider heller så självfallet är jag glad över att ha ett jobb att gå till och väldigt tacksam över det! Bara det att jag har lite andra drömmar för mig själv i mitt liv också *ler*

Men om jag ska ta och dra ihop några rader och bilder över de senaste dagarna, de sista soliga, somriga semesterdagarna!

Fredag:

Jag, mamma och Jenny hade bestämt att vi skulle träffas hos mamma klockan 12:00 och åka ut till Öjaren (ett badställe) och bada med vovvarna, Nippe och Seven! Det var så soligt och härligt väder när jag vaknade i fredags så jag åkte hem till mamma redan vid 08:30 tiden, strax efter att Hjalle åkt till jobbet. Mamma påtade lite i trädgården och jag solade och slappade lite om vartannat som jag kikade till henne :) Vi åt smörgås ute och bara njöt! Sen åkte vi och köpte lite färg på färghandeln vid 11-tiden och sen hem igen. Jenny kom vid 12-tiden och strax därefter åkte vi till Öjaren, redo för att svalka av oss i den böljande värmen!

Den dagen tog både jag och syster min vårat första dopp för denna sommar, det var ju superhärligt och jättevarmt och skönt i vattnet, man blev inte ens kylig när man klev upp, urhärligt!!! Och våra vovvar tyckte minsann att det var lika roligt att bada de med, skojjigt värre...hihi!!

Här kommer badstunden i bilder:



Före badstunden blev det lite lek hemma på gården:



När vi hade badat färdigt åkte vi hem till mamma och hon bjöd på mat; potatisgratäng med kyckling i supersmarrig gräddsås! Vi dukde upp ute på altanen och pappa kom precis hem från jobbet när det var dags att äta så han gjorde oss såklart sällskap. Hur gott som helst var det och Trocadero drack vi till, det är en riktig höjdarläsk det :)

Jenny och jag hade bestämt tidigare att jag skulle sova över hos henne mellan fredag-lördag så hon och jag stannde kvar tills ca 15:30 då vi åkte hem till henne. Hon började med att ge hästarna mat och vi var ute ett tag, sen gick vi in och började kika lite i hennes skafferi som snart kommer att stå klart, supermysigt!! Vi plockade in lite grejer och här är ett smakprov på hur det kommer att se ut:


Idag har mamma hjälpt dem att måla taket i deras "matsal" och det blir hur fint som helst!! Har bara sett ett litet smakprov via mobilen än men vilken skillnad mot den mörka furufägen som var innan, kommer verkligen bli kanon när det är helt klart!

Jenny och jag åkte hem till hennes chef vid 18-tiden eftersom de hade bestämt träff och skulle låta sina vovvar leka med varandra eftersom hon också har whippet, 2 st. Väl där bjöds det på saft och bullar, mums! Hundarna lekte litegrann emellanåt men det hade nog varit en alldeles för varm dag för dem för att orken skulle hålla så långt som tills kvällen. Några bilder blev det dock!


Vi blev kvar i ca 2 timmar och vid ca 20:00 åkte vi hem till Jenny igen. Vi gjorde kvällsvåfflor och mumsade med jordgubbssylt och grädde och ett varsitt glas mjölk, det är verkligen kalasgott! Sen slängde vi oss i sofforna och slappade ett tag tills ca 23-tiden då Jenny och jag gick upp och la oss i dubbelsängen medan Anders fick sova på soffan i vardagsrummet den natten, tack för att du lånade ut sängplatsen till mig :) Jenny och jag slumrade rätt sött strax efter midnatt men hualigen va varmt det va, ca 30-32 grader och det skulle man lyckas somna i men efter lite vridande och vändande i sängen så gick det faktiskt *ler*

Lördag:
Jenny klev upp ca 04:30 eller nåt sånt och gick ut och gav hästarna mat och så. Sen kom hon in igen och vi knäppte på tv:n en stund, men sen slumrade vi om tills klockan var ca 08:00. Drog oss kvar i sängen ett tag sen gick vi ner och Anders hade dukat upp frukost till oss. Solen sken även denna morgon och vi funderade en stund på vad vi skulle göra med förmiddagen och kom sen på den briljanta idén att vi skulle åka upp till en liten badplats i skogen där de bor och ta oss ett morgondopp i solskenet! Sagt och gjort och Jenny, jag och Seven badade en gång till! Det var så varmt i luften och jätteskönt med ett tidigt morgondopp, klockan var nog inte mer än vid 9-tiden och det var lugnt, skönt och så uppfriskande!


Nöjda, glada och pigga åkte vi tillbaks hem till jenny och Anders. Mamma ringde och sa att hon skulle komma förbi så Jenny och jag åkte upp till afären och köpte lite bullar och kaffe och sen en till vända och köpte korv och bröd. När mamma kom fikade vi först lite goda bullar och drack läsk till. Sen högg vi i och arbetade lite! Mamma kom förbi med målartvätt och skrapa så jag och Jenny tvättade väggarna i matsalen som ska målas om och mamma skrapade fönsterbrädorna. Vi höll på ett bra tag och sen kokade Jenny lite korv och vi åt korv med bröd och donade sen ett tag till. Jenny och Anders skulle på kalas kl 16 så de åkte 15:30 och då tackade jag för de här härliga dagarna vi spenderat tillsammans och följde sen med mamma hem till Sandviken. Där påbörjade vi varsina snickeriprojekt, jag gjorde ett insynsskydd/fönsterdekoration i trä som jag målade och fick hjälp av mamma också. Hon har ju alla verktyg och grejer som behövs för såna projekt och det är så enkelt att hålla på och grejja hemma hos dem. Jag hann få 1 insynsskydd färdigt och målat och jag åkte hem ca 20:30. Tack för hjälpen och materialet mamma!!

Hjalle var i Gävle så jag spenderade lördagskvällen hemma med dator och tv. Han kom hem strax efter midnatt efter att ha hämtat sina föräldrar med vänner som varit i furuvik på Countryfest. Vi gick och la oss rätt omgående och slumrade sött efter en stund.

Söndag:

Det är dagen idag. Vi vaknade ca 08:30 och klev upp rätt omgående. Solen sken och det var en till vacker dag. Vi bestämde oss för att åka och bada lite efter frukosten vilket vi gjorde. Åkte upp till Öjaren vid ca 10-tiden och gick i vattnet och kastade lite tennisboll till varandra ett tag innan vi plumsade i. Men ack va det var härligt! Jag plumsade runt och simmade och plaskade och hade det riktigt skönt, Hjalle började nysa som en tok efter ett tag så då var det dags att gå upp...hihi! Men då hade vi ändå varit i ett bra tag, härligt uppfriskande! Vi åkte hem till mamma och lånade en solsäng och lade oss i trädgården och solade ett tag. Varken mamma eller pappa var hemma då pappa jobbade och mamma var hos Jenny för att påbörja målningen av väggarna. Vi solade och värmde oss i solen och strax efter 12:00 åkte vi iväg för att införskaffa oss lite lunch. Det blev MAX i Gävle. Tog en varsin GI-burgare och mumsade på sen åkte vi till Boulogner-parken och jag åt en glass och Hjalle tog en kopp kaffe i solskenet. Sen skjutsade Hjalle hem mig vid 14-tiden och han åkte hem till några kompisar en sväng. Jag drog på mig bikinin efter tag och satte mig ute på balkongen och solade och hade det skönt. Hann även med att sortera lite beställningar av ljuspåsar samt sy lite. Hjalle kom hem igen vid 20-tiden och då gjorde vi ett kort besök hos hans mamma och pappa där vi blev bjudna på lite fisk och bröd. Sen åkte vi hem igen men först ett stopp på affären där jag köpte lite smågodis som jag ska tröstäta lite nu för att semstern är slut...hihi!

Men jag vill konstatera at den här semestern har gett mig mkt kvalitetstid och jag är så glad över att jag har så många människor omkring mig som jag älskar så mycket!!

Passar på att avsluta med den här söta bilden på Nippe då han hade doppat sig en aning när han varit ute på promenad tidigare i veckan, sötnös där!



Kom ihåg,

Njut av livet
& se till att Fånga Dagen!



Kommentarer
Postat av: Maria

Hej!

Åhh det låter som du haft underbara dagar! Visst är det trist när semestern når sitt slut! Jag börjar jobba på onsdag igen!



Kramar Maria

Postat av: sussie

hallå visst är de tråkigt när semestern tar slut.. man vill att tiden ska stanna ibland...kramisar sussie

2009-08-10 @ 17:02:24
Postat av: Jenny

Woho! Härliga bilder det blev!!! :) Puss & Kram!

2009-08-12 @ 07:32:11
URL: http://katiinka.blogg.se/
Postat av: anki.

Härliga dagar det ser ut som!!



Ja visst är det konstigt att det aldrig blir av att ses så mkt om man vill, jag skulle som jag sagt hundra ggr tidigare träffas oftare. Men dagarna bara rullar på =)

Kramisar!!

2009-08-12 @ 07:49:53
URL: http://ankibjork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback