Semestertripp till Sthlm

Onsdag
Jag & Hjalle åkte ner mot storstaden vid 10-tiden. Började med att parkera bilen där hans syster & sambo bor. De var inte hemma just då så vi tog oss en promenad ner till Brunnsviken där vi besökte Café Sjöstugan, ett jättemysigt ställe. Vi gick ut på den lilla bryggan och satte oss där och fikade lite gott och njöt av det vackra vädret vi hade tur att få ta del av!


När vi kände oss nöjda där gick vi vidare tillbaka men stannade först till vid klipporna och njöt lite en bit upp!

Jättemysigt!

Sen promenerade vi vidare hem till han systers hus och slog oss ner i utemöblerna och inväntade dem. De kom strax efter oss. Det blev lite prat och slappande men senare åkte Hjalle & Saman iväg för att kika & prova bilar, Audi förstås. Hjalle är ju i köpartagen...hihi!

Jag och Emilia åkte till Babyland där hon köpte en bilbarnstol eftersom det väntas ett litet barn hos dem i oktober :)

När vi kikat färdigt där åkte vi och storhandlade massa gott inför matlagningen som väntade när vi kom hem. Då grillade vi hamburgare med bröd, gjorde strips till och hade massor av gott tillbehör, yummie!!! Vi åt oss proppmätta allihopa och sen blev det massor av vattenmelon, frukt, godis, choklad och massor av goda tillbehör även resten av kvällen. Vi kollade på filmen "Knowing" med Nicholas Cage och den var faktiskt riktigt bra, den kan rekomenderas!

Vi var inte uppe så värst länge utan sa väl god natt vi midnatt eller strax därefter tror jag. Tyvärr glömde jag fota överhuvudtaget under tiden vi var där så jag har tyvärr inget att visa. Hjalle och jag fick gästrummet som är jättemysigt med 2 små enkelsänger ställda bredvid fönstret som är i mitten av rummet. Vi somnade rätt omgående...Zzzzz!!!

Torsdag
Jag & Hjalle klev upp vid ca 08:30 och gick ner och slappade lite i vardagsrummet. De andra kom eftersläntrandes strax efter 09:00. Vi gjorde en kalasfrukost till ca strax före 10:00 då även Hjalles pappa slöt upp med oss, han bor en bit bort där han hyr ett ställe eftersom han jobbar i storstaden. Frukost bestod av juice, nybakt bröd med pålägg, yoghurt och frukt, en stadig start på dagen :)

När vi var nöjda så hade det ju planerats in en båttur med Hjalles pappa den här dagen så jag & Hjalle åkte med Ola till Vaxholm där han har sin båt.

Sen puttrade vi ut i skärgården och det var jättefint och mysigt! Synd bara att vi inte fick solen med oss den här dagen för då hade det blivit ännu härligare!

Lite snabbt gick det, men kanske inte riktigt fullt så snabbt som jag försöker lura till det på bilden :) Ca 25-27 knop som mest tror jag vi drog på, tror det var ca 50-55km/h. Härligt att komma ut och skumpa i skärgården, att åka båt är roligt!


Skärgården är vacker med massor av mysiga hus!

När vi puttrat klart med båten åkte vi tillbaks och stannade sen till på en restaurang i Vaxholm där vi lunchade.





Sen åkte vi tillbaks där vi hade bilen parkerad hos hans syster och åkte vidare till Hotellet "Radisson Blu Royal Park Hotel" som ligger i Hagaparken, intill Brunnsviken där läget verkligen är kanonfint! Vi checkade in och smet upp på rummet ett tag för att kolla läget.





När vi vilat en stund bestämde vi oss för att vid 17-tiden ta en promenad i Hagaparken eftersom vädret fortfarande var fint. Vi gick och sen bestämde vi oss för att ta en långpromenad så det blev visst runt hela Brunnsviken vi promenerade! Det tog 2,5 timme och det var väldigt skönt och vackert att gå där. Man går hela tiden längs med vattnet och det var fina parker med blomster man fick gå igenom och det hände alltid nåt längs med vägen så det var en riktigt mysig promenad vi fick!



När vi kom tillbaks till hotellet efter 2,5 timme var vi rätt slut i benen och det var skönt att slänga sig i sängen och vila ett tag. Vid ca 21-tiden gick vi till restaurangen på hotellet och beställde mat. Det var så lugnt och stämningsfullt där så det var väldigt behagligt att sitta där, tror det bara var 2 par till förutom Hjalle och jag, jättelugnt! Vi beställde in mat, något gott att dricka samt efterrätt till mig. När vi kalasat färdigt gick vi tillbaks upp på rummet och duschade och gjorde kväller. Vi slökollade lite på tv:n men somnade nog rätt sött redan vid midnatt.


Fredag
När vi slog upp ögonen till fredagsmorgonen vid 8-tiden sken solen och det såg ut att bli vackert väder, härligt! Vi började med att göra oss iordning och gå till restaurangen för att hugga in på frukostbuffén som serverades. Där fanns allt man kunde tänka sig starta sin dag med, mums! Efter det gick vi ut på soldäcket med utsikt över Brunnsviken och sippade lite juice och njöt av solen, härligt och jättevacker utsikt!



Vi checkade ut kl 11:00 och åkte till Audi och kikde på bilar först innan vi åkte hemåt kära Valbo igen.

Vi har haft en minisemester som verkligen varit kanon på alla sätt och vis!!! Borta bra men hemma bäst *ler*



Kommentarer
Postat av: Fröken Fräken

Åh, en mysig resa igen! Börjar längta efter att ta en tur till Sthlm, så tur att man ska åka dit i jobbet 2-3 ggr bara i september. Lite roligt att se fram emot när man måste börja jobba imorgon...

Jag har ju hängt en del i Solna så jag har också varit runt kring Hagaparken och det är verkligen jättemysigt där. Hotellet såg verkligen lyxigt ut, och hotellfrukost säger man aldrig nej till!!

Att ni höll er från shopping?!



Vad bra att du äntligen blivit av med skåpet, även om det blir lite merarbete med att försöka placera om sakerna som varit i det. Jag har precis målat underredet på mitt soffbord ett varv nu och det ser toppen ut. Nu måste jag dock vänta på att färgen ska torka innan jag kan vända bordet och måla ovanskivan... men det blir nog bäst resultat så här..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback