Mysbelysning

Nu när mörkret tagit oss i dess makt är nog det enda vi kan göra att tända massor av ljus samt lampor, stjärnor och ljusstakar i alla möjliga former! Kan tänka mig att vi är många som lägger ut en x-tra slant på värmeljus och vanliga ljus under dessa mörka månader :)

Men utan mörker skulle vi inte heller få just den här lugna, mysiga känslan och det vore ju riktigt trist! Då skulle vi verkligen gå miste av ett av livets njutfulla stunder. Så jag vill absolut inte vara utan mörkret, det ger mig MYS!

Det är mystider just nu och jag njuter för fullt!

Såhär ser det ut hos oss på kvällarna när vi kryper ner i soffan och bara tar det lugnt och vadå? Jo MYSER!!!

 

I torsdags slutade jag tidigt, redan kl. 13:30 och då åkte jag hem och sydde ljuspåsar och stansade smycken. Sen hade jag en skön hemma kväll.

På fredagen var jag ledig och vaknade rätt tidigt. Tog en dusch och tände ljusstakar, stjärnor och la mig i soffan och myste framför tv:n och åt frukosten. Sen pysslade jag och dona en stund hemma och åkte sen till Madame Nyberg och hälsade på. Den här gången köpte jag med mig en underbar vit roskrans med ljusslinga i. Den hängde jag på min vita dörr som står lutad mot en vägg i vardagsrummet och det blev riktigt fint.

Och så kvälls-mys-bilden:


På eftermiddagen i fredags kom Jenny förbi och vi åkte till en inredningsbutik som heter Owe Jansson samt Stilloftet som ligger här i närheten och kikade litegranna. Sen åkte jag med Jenny till Sandviken där vi vi även betade av Rusta och Dollarstore. Blev lite fynd!

Sen åkte vi hem till mamma och pappa och hälsade på och efter en stund åkte Jenny hemåt och jag och mamma åkte till Storsjöstrand - en handelsträdgård där vi köpte lite hyacinter samt småpynt!


När vi sen var på väg hem stannade vi till vid ett hamburger-hak i Sandviken som är kända för sina balla hamburhare! Bla "Smackdown - burgaren" med hamburgare, kyckling, salami och beasås! Det ni! Sen åkte vi hem till pappa igen och Hjalle hade då kommit dit och då var klockan strax efter 18:00 skulle jag tro. Vi mumsade i oss varsin burgare och det var hur jäkla gott som helst!! Där blir det fler flottar-middagar vill jag lova...haha!

Hjalle och jag stannade kvar till 20:00 då vi åkte hemåt och hade en slapparkväll resten av kvällen.

Jag sov på soffan inatt och
idag lördag åkte jag till mamma till kl. 08:00 och vi åkte och hämtade upp Jenny för idag skulle vi till Falun och gå på loppis. Vi kom dit ca 09:15 och strosade där dryga timmen skulle jag tro, fikade litegranna och sånt. Fyndade inte mer än några polkagrisstänger i fusk att dekorera granen med. Sen kollade vi även in Gruvgatan 13, en sväng på stan i Falun, Plantagen och en till loppis på vägen hem. Släppte av Jenny hemma i Storvik och hon skulle lägga sig och vila för hon kände sig inte så piggelin. Mamma och jag fortsatte färden till Kungsgården där vi handlade lite på Coop och sen kollade vi in i en inredningsbutik samt antikaffär och på en till loppis. Sen åkte vi hem till pappa och Nippe igen *ler*

Väl hemma hos mamma så lagade hon lite mos och köttbullar med gräddsås och lingonsylt - mums! Sen fikade vi lite negerboll och after-eight, mums! Mamma gjorde ett fint arrangemang av amaryllis, hyacinter, mossa och lite pynt och jag fick också sug på det så efter det och lite bus med Nippe åkte jag hemåt. Klockan var då strax efter 16:00.

Väl hemma tog jag upp lite jord och gjorde 3 st små kruk-arrangemang jag med. En kruka med amaryllis och 2 st med hyacinter. Jag får visa det en annan dag. Nu har jag suttit vid datorn ett tag medan Hjalle har kollat på fotboll så nu ska jag slänga mig i soffan ett tag. Hjalle vill att vi ska gå på bio idag, på filmen 2012 som jag vill se, men jag vet inte om jag är på hugget för det just idag. Skulle vara kul men samtidigt väldigt skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt också. Vi får se vad jag bestämmer mig för.

Ha nu en fortsatt trevlig helg och kom ihåg att ta det lugnt, MYS och stressa inte*ler*


 

 



Kommentarer
Postat av: mamma millan

Så mysig krans med belysning i!!!

2012var jättebra..tycker jag i alla fall..den ska absolut ses på bio!!



kram o trevlig helg!♥

Postat av: Camilla

Såå mysigt det ser ut där ni sitter och myser! Nu är det så himla charmigt överallt i husen med alla tända ljusstakar och stjärnor som man ser på kvällspromenaderna. Som dock inte blir varje kväll! =)



Kram Camilla

2009-12-05 @ 21:46:21
URL: http://millashem.blogspot.com
Postat av: Johanna

Ja visst är det mysigt med ljus, nu går det åt en hel del av den varan här med :)



Ha en fortsatt skön helg, kram Johanna

2009-12-05 @ 22:30:30
URL: http://sodralycke.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Är ju så mysigt med alla ljus som man tänder nu. Vad mycket du har hunnit med. Hoppas att du har hittat lite kul saker också.



Kram Ullis

2009-12-05 @ 22:49:35
URL: http://levapalandet.blogspot.com
Postat av: ninni

Men vilken fin liten krans du köpt med belysning.

Ni verkar ha haft det jätte mysigt på era turer.

kram

ninni

2009-12-06 @ 09:59:34
URL: http://mormorelsie.blogspot.com
Postat av: Loppisliv

Låter som om du haft en mysig helg, och mysigt har hemma också ser jag med tända ljus och pyntat så fint. Det blir lite extra stämning nu med alla stjärnor och ljus. Jo då det är samma fuskgran jag har också från Ica Maxi, m

2009-12-06 @ 11:29:55
URL: http://loppisliv.blogspot.com
Postat av: Anonym

Låter som om du haft en jätte mysig helg, och mysigt hemma också ser jag med tända ljus och så har du pyntat så fint. Det blir lite extra mys stämning nu med alla stjärnor och ljus om kvällarna. Jo då det är samma fuskgran jag har också från Ica Maxi :-) den är såå fin jag kunde inte motstå den, och så får vi njuta av den många jular framåt också eller hur? Stor kram Paula

2009-12-06 @ 11:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback