En stunds njutning och Mors Dag



När nyaste numret av Jeanne d´Arc Living kom ut så kröp jag ner i soffan och bläddrade igenom detta vackra magasin. Korgen är för den delen ny den också, köpte den hos Madame Nyberg och numer står den i mitt köksfönster och pryds av 2 ståtliga och maffiga rosa Mårbacka pelargoner!

Idag tisdag 2 juni är det visst ett rejält regnväder och molnig himmel däruppe efter flera dagars sommarväder! 

Jag jobbade till ca 13.30 på fredag och även den dagen bjöd på strålande solsken! När jag slutat åkte jag hem till mamma och vi tog en tur till Handelsträdgården Storsjöstrand i Sandviken samt Bernö för att köpa lite blomster. Men det blev tomhänt för mig. Sen spenderade jag en stund hos mamma efter det.

Lördagen var även den solig och varm! Jag och Hjalle, mamma och pappa åkte upp till Jenny och Anders vid 09:00 tiden för att gratta honom på födelsedagen som varit tidigare i veckan. Det bjöds på tårta och annat bakverk ute i solen i trädgården och det var såå ljuvligt väder!! Nippe sprang omkring och nosade och kika runt överallt.

Vi stannade kvar till ca 11:00 då Hjalle och jag stannade till på några affärer och en loppis innan vi åkte tillbaks hemåt. Men innan vi kom så långt som till Valbo så stannade vi till på Högbo Golfrestaurang och åt lunch i finvädret. Jag mumsade i mig en kalvfärsbiff med gräddsås, lingonsylt och potatis och det var hur gott som helst! Och jättehärligt att få sitta ute i solen och äta *ler*

Sen gick vi en liten sväng runtom innan vi åter hoppade in i bilen och åkte hemåt. Vi stannade också till hos Hjalles pappa och hälsade på  och jag passade på att sätta mig ner skönt i i en stol och sola lite. Sen åkte vi nog några svängar till innan vi landade hemma. På seneftermiddagen mot kvällen så fikade vi ute på balkongen och det var riktigt svalt och skönt då solen låg lite bakom ett träd och gav oss lite välbehövlig skugga därute.

I lägenheten ska vi inte tala om hur varmt och fuktigt det blir när solen värmer den hela dagen!! Puh!! Igår fick jag ta fram fläkten och låta den snurra runt i vardagsrummet för att få fart på luften härhemma!!

I söndags var det Mors Dag och jag åkte hem till mamma och pappa redan vid ca 09:00-tiden. Hjalle var hemma och skulle passa på att ge sig ut och golfa denna soliga och varma dag.

Mamma fick några paket och sen gjorde jag en rabarberpaj åt henne eftersom hon har massor av rabarber så passar det bra att göra en sån paj till Mors Dag *ler*



Vid ca 11-tiden åkte vi ner till nybyggda Göransson Arena som tydligen är Sveriges största och det har varit invigning i helgen. På söndagen var det öppet hus och min kusin skulle sjunga med barnkören så det var så roligt så att få se barnen. Idol-Alice kom även in och sjöng en sång med barnen och det måste ha känts roligt för dem.

Sen åkte vi hemåt igen och avnjöt rabarberpajen med vaniljsås vilket är gudomligt gott! Jag tror att jag sitter på världens godaste recept på rabarberpaj *fniss*

Sen när klockan tickat på mot 13-tiden så började mamma och pappa måla på nybyggda garaget som numer står på gården! Jag tog fram min solsäng och la mig ner och solade och Nippe la sig också ner och sov bredvid mig.

Jenny och Anders kom förbi en sväng lite senare och då mumsade vi på tekaka med tonfisk och dem på fikabröd och gotta :)


Jag stannade kvar till ca 15:45 då jag åkte hem för jag och Hjalle skulle fira en vän till hans mamma som fyller 60 år. Så vi kom dit till ca 17:30-tiden och där bjöds på lite sallad och tilltugg samt tårta efter det. Vi stannade kvar till ca 19-tiden då vi skjutsade hem Hjalles pappa och sen åkte vi vidare hem till oss och kollade på film.

Igår var det ny vecka och måndag igen! Och inte bara vilken måndag som helst utan första dagen i sommarmånaden juni!! Jag kan inte fatta att de som har tidig semester har det om bara nån vecka - shit va tiden går snabb!  Helgen har varit helt otrolig och bjudit på försommar som jag njutit av och jag påbörjade min måndagsvecka med ett glatt och lätt sinne *ler*

Jag jobbar tom fredag så detta glada och lätta sinne hoppas jag följer med resten av veckan ut.

Ha en fin vecka!


Kommentarer
Postat av: ninni

Hej

Ni verkar ha haft en trevlig helg,jag gjorde ochså rabarber paj till morsdag , gudomligt gott.

kram

ninni

Postat av: Jenny / Jema Rose

Hej vännen!



Jag har haft en hyfsat bra helg...igår var jag på Österlen och vädret var jättefint..!



Önskar dig en fin vecka!



KRAM, Jenny



<3

2009-06-02 @ 14:43:04
URL: http://jemarose.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Låter som om du har haft en skön helg och hunnit så mycket. Visst var det underbart med all sol.



Kramar Ullis

2009-06-02 @ 18:28:01
URL: http://levapalandet.blogspot.com
Postat av: Anonym

ja mitt hjärta kommer svida mkt när han ska flytta :( Men allt kan man ju inte behålla heller. Han har redan börjat spunnit när jag klappar honom och när han får ligga nära. Men det är himla jobb man blir helt låst för att man måste passa tider när han ska matas.. Men vad gör man inte för att rädda ett liv ;)



Kram

2009-06-03 @ 11:58:23
URL: http://nize.blogg.se/mittliv
Postat av: Tina

Dela med dig av receptet vettja.. ;-)

2009-06-03 @ 17:32:08
URL: http://tiniwinisen.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej. Va kul att läsa allt som hänt sen vi sist "sågs". Jag hade en blogg som hette butterflys blogg. Klart du kommer ihåg mej=) Jag la ner min blogg i januari för att jag inte behövde den längre. Den var min terapi men nu mår jag bra och pluggar. Hoppas allt är bra med dej. (inredningr tokig är jag fortfarande). Kram Sara

2009-06-03 @ 19:58:51
Postat av: @nette

hahaha...tror ALLA åt rabarberpaj på morsdag.. Jasså =) du tror att du har det godaste rabarberpajs recepter...upp till bevis.. Kan inte jag få det av dig. På min blogg kan du få mitt recept på rabarberpaj en kladdig en och den måste vara den godaste jag smakat hittills... Vassego o ta del av det.



kramar @nette

2009-06-04 @ 13:55:13
URL: http://anetteslillabla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback