Formex, operation och lite till!

Ja då var det ett tag sen jag gjorde ett inlägg - så nu kör vi!

Imorse var jag in på operation av livmodertappen klockan 09:00. Fick träffa en jättebra manlig läkare som gjorde nervösa lilla jag jättelugn och trygg så det gjorde hela grejen mkt bättre. Tänk vad skillnaden på hur man bemöter folk kan få dem att reagera och känna sig väl eller inte väl tillmods. Jag kände mig väl tillmods där i gynstolen. Tack doktorn!

Jag skulle alltså operera bort en bit av livmodertappen pga grövre cellförändringar. Satt i stolen mellan 09:00- 10:00 ungefär och det hela gick väldigt bra. Allt gjordes under lokalbedövning och jag skulle väl säga att det var de 6 sticken med bedövningsnålen som gjorde "mest ont" - inte för att det var nån värre smärta heller. Lite stick och molande och spänningar och så. Det gäller att andas och hålla sig lugn och det klarade jag av med läkarens och den gulliga sköterskans hjälp så tack för att ni var så snälla med mig! Elslyngan var ju nemas problemas!

Jag skulle egentligen ha jobbat idag, 12:30-21:00 men har sjukskrivit mig eftersom jag inte visste hur jag skulle känna mig efteråt med att ha ont, blöda mkt eller så. Men jag känner mig som vanligt så det är ju skönt. Kommer kunna blöda i några dagar/veckor och vissa saker ska jag hålla mig undan så det får läka.

Hjalle hade bestämt sig tidigare i veckan för att ta ledigt med mig idag och rå om mig, men jag sa att eftersom jag mår så bra behövde han absolut inte det utan kunde jobba och hitta på det han ville, men han valde att rå om mig, gulle han *ler*

Igår hade han köpt mig en "krypa-på-dig" present i form av en sladdlös dammsugare, en sån där som står på laddning ni vet och som är lätt att ta fram och dammsuga med...haha! Jag vet inte om det är en pik att jag städar alldeles för sällan eller vad? Han skojjade till det och tyckte det skulle bli en bra present :) Jag provade den på en gång när vi kom hem från sjukhuset och wow vilken skillnad på att dammsuga av det värsta när det behövs snabbt, toppenpresent!!

Sen hade han sett till att beställa hem 2 filmer från LoveFilm och vi har redan sett en, "Horton" vilket var en riktigt må bra film och mysig att kika på en sån här regnig och ruskig mysdag *ler*

Sen åkte han och handlade, lagade mat till mig och köpte godis, tänk att det finns så omtänksamma karlar! Är så glad att jag har honom.

Hjalle köpte också ett dataspel igår som vi ska spela lite nu på eftermiddagen hade vi tänkt, vi gillar ju båda två tv- och dataspel, men det har liksom inte blivit av på ett tag nu, vi har ju massa annat för oss. Men nu så! Pang-boom!!

Idag blir med andra ord bara en lång slappar och mysardag med min älskling.


Imorgon lördag
hade jag redan tagit en semesterdag för jag ska följa med mamma och pappa till Falun och gå på DAK-marknaden; bil och loppismarknad. Vi tar husbilen dit och gör det hela till en mysig dagsutflykt!

På söndag ska jag jobba kväll, över 1 vecka sen jag var på jobbet och jobbade sist! Har haft en rätt skön ledighet! Var ju ledig lördag-tisdag och onsdag/torsdag var jag på Konserthuset i Gävle på Psykiatrimässa genom jobbet, lyssnade på massa föreläsningar hela dagarna, vilken förmån att kunan få gå på sånt via jobbet! Och resten av veckan vet ni ju redan av.


****************

Något annat som jag inte heller hunnit med att berätta är att jag och Hjalle var på Formex-mässan i lördags förra veckan vilket var superskoj! Fick se massor av fint men det kliade väldigt i fingrarna att få köpa massor! Får vänta tills det kommer till butikerna i närheten istället...hihi!

Även där får jag tacka Hjalle som ställde upp och gick med mig på mässan som jag så gärna ville gå på, du är en ängel älskling!

*****************

Sen var jag, syrran och mamma ute i skogen och plockade svamp och myste på söndagen förra veckan. Helmysigt! Mamma hade Nippe med sig och syrran hade Seven med sig. Lite senare kom Jennys Anders och hans brorsa ut och umgicks ett tag med oss.

Vi hittade en del svamp och grillade korv m bröd i en grillkåta i skogen - helmysigt!



Det var allt jag hade att delge för stunden - återkommer igen!


Mys på denna fredag kära vänner därute!





Kommentarer
Postat av: anki.

Tänkte på dig vännen när jag åkte till jobbet i morse! Att jag åtminstone borde skickat ett mess...bara för att det var längesen vi hördes, å jag brukar ju åtminstone följa ditt bloggande men det har vart tomt här! Men jag fick ju aldrig i väg nåt mess, tyckte det var lite tidigt kl. 7..å sen tog jobbet över tankarna som vanligt =)

Skönt att höra att allt gått bra iaf! Ha en mysig helg!!

Puss & kram!

2009-09-04 @ 20:12:23
Postat av: Tina

Vad skönt att operationen gick bra och att han fick dig att känna dig lugn läkaren. Viktigt det ju!!



Vad skönt att ha nån därhemma som kan pyssla om en lite extra när man behöver. :-)

Postat av: Fröken Fräken

Vad bra att operationen gick bra, och att det var bra folk där! Sådant är så mycket värt, det kan verkligen vända det hela till en bättre uppevelse. Jag är ju lite (mycket..) känslig för att se blod, sprutor osv, och när jag skulle ta bort födelsemärken sa jag det till personalen, men den assisterande sjuksköterskan kommenterade hela tiden allt som skedde, typ "Ja, nu gäller det att man skär bort rätt så att det inte börjar blöda" osv.. Till slut sa jag till henne skitsurt.. det kändes ju nog jobbigt ändå att bara ligga där!



Resten av din dag lät ju väldigt trevlig och ompysslig :-)

Hur gick det på marknaden då? Några fynd? Mina tygfynd har jag redan börjat pyssla med! Så klart ;-)

2009-09-06 @ 12:41:15
URL: http://tusenideer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback