Ropadtripp Sandviken-Falun-Borlänge

Igår var det lördag den 20 mars och jag, mamma och min syster hade planerat en liten dagsutflykt som vi brukar göra med jämna mellanrum, supermysigt!!

Dagen började med solsken som sen höll sig hela dagen, ljuvligt! Åkte hem till mamma till 08:00 och vi åkte vidare och hämtade upp min syster. Sen bar det iväg mot Falun där vi skulle gå på loppis!

Väl där var det massor av folk som sålde och massor av folk som ville fynda, en sån härlig stämning som det ska va tycker jag. Hjärtlig och välkomnande *ler*

Redan vid de första borden fyndade jag! En vacker grå oval stenkruka från Miljögården som hade gamla prislappen kvar där det stod 94:-.


Mina förhoppningar om att fynda den rejält sjönk men när jag frågade damen vad hon ville ha för den funderade hon en stund och sa sen:

- " En tia".


Taget på en gång förstår ni kanske! Köpte även ett vackert zinkfat från samma dam, en tia för det med. X-tra roligt att påbörja en loppisrunda på det här viset...hihi!

Även mamma och min syter fick fynda och det gjorde ju bara stämningen ännu bättre. För nog vet man att det kan kännas lite trist om man inte hittar nånting alls som man vill ha...

Vi gick halva loppisvändan, köpte lite bullar och chokladbollar och satte oss sen och fikade, köpte lite läsk och kaffe till det. När vi laddat upp med energi så gick vi sista rundan och var sen lyckligt nöjda med den loppisen *ler*

Klockan var inte mer än 11:00 och vi bestämde oss för att åka vidare till Borlänge som inte ligger mer än ca 15 minuters bilfärd från Falun, riktigt toppen! Roadtrippen fortsatte...hihi!

Första stoppet i Borlänge blev centrum. Där besökte vi den ljuvliga butiken
"Lavendel & Romantik" samt butiken "Önskehuset". Önskehuset är en stor butik med massa godsaker. Jag köpte en vacker madonna för ynka 159:-!! Kan ni fatta vilket löjligt billigt pris för en gedigen och vacker madonna från Miljögården?! Lyckliga jag!

Lyktan ni kan skymta på bilden ovan är köpt på Plantagen för 199:-

Jag har mest vita madonnor här hemma och tänkte att det skulle vara lite trevligt med lite förnyelse och lite mer naturfärger. Madonnan är nog dryga 40 cm skulle jag tippa.
Köpte även lite fina organzaband och mamma köpte vackra sängkläder.

Efter centrum begav vi oss till Kupolen där vi kikade runt lite snabbt, mamma hade presentkort på Cervera och skulle spana in om hon kunde hitta nåt i den butiken. Men inte den här gången så presentkortet fick följa tillbaka hem igen.

Mot Falun igen och där stannade vi till på en grill och käkade, yummie!!! För mamma och syrran blev det lövbit med strips och jag tog 2 grillade korvar med strips!! Mätta och belåtna och med många skratt så åkte vi sen vidare tillbaka hemåt igen.

Släppte av syrran och tittade lite på alla hennes höns och tuppar, ståtliga och fina djur det där! Fick med mig lite nyvärpta ägg hem också, det tycker jag är så mysigt *ler*

Sen åkte jag och mamma och handlade lite och sen hem till henne i Sandviken igen vid ca 15-16 tiden nångång. Där slängdes en hallonpaj ihop och avnjöts en stund senare. Vi slappade lite och fikade och busade med vår lilla Nippe!

Jag åkte vidare hemåt vid 18-tiden och satte mig vid datorn och tittade runt.

Igårkväll hade jag och Hjalle biljetter till föreställningen "RAW Comedy Club" på Konserthuset kl. 21:00 så vi åkte in till typ 20:00 och stack och käkade en varsin sallad på Waynes först. Sen tillbaka till Konserthuset där vi intog våra platser i mitten på första balkong, perfekt läge!


Komiker som uppträdde var:
Mårten Andersson
Ahmed Berhan
Messiah Hallberg
Soran Ismail
Andre Wickström (FIN)

Glenn Wool (CAN)


"Best in show" var helt klart Andre Wickströmn från Finland! Så jävla roligt så tårarna sprutade, han var verkligen en karaktär som hade DET!! Så jävla grymt rolig att han sopade mattan med resten av gänget - helt klart!!

Sen var det även 2 rookisar till stå-uppare från Gävle som fick köra 3 minuter var och sen vann en av dem och fick gå vidare i tävlingen. Kul!

Vi hade en riktigt kul kväll från 21-23:30 och efter det var vi trötta, man är ingen ungdom längre...hahah!! Vi åkte hem till soffan, mumsade lite choklad och somnade.... 01:00 var det dags för sängen...

...och vaknade 7:30 denna söndag och här sitter jag nu :)
Snön yr av bara den utanför mitt fönster och det är grått och inte alls någon vårsol som vi varit så bortskämda med i ca 2 veckor... Men jag kan göra en bra dag av det här ändå!

Har mkt trevligt att se fram emot idag också! Ska nämligen till Månkarbo och kika in på Kuriosaverkstan samt till Fullerö med Anna-Lena som har den trevliga butiken Madame Nyberg här i Valbo. Blir roadtripp åt andra hållet i Sverige med henne idag, trevligt, trevligt!!!

Så nu ska jag passa på att mysa en stund framför tv:n, få i mig frukost och göra mig iordning innan hon kommer och hämtar upp mig om nån timme.

Hoppas ni alla haft en underbar helg och fortsätter njuta av er söndag *ler*








Kommentarer
Postat av: Fröken Fräken

Nu blev jag sådär himla sugen på en biltripp! Tur att pappa och jag ska iväg nästa helg, bland annat för att besöka ett tygvaruhus!! :-D



Drömhuset har jag också varit till en gång under en jobbresa och vilken underbar butik det är! Jag vet inte hur många varv som jag gick runt där!...



Hoppas att du fick en kul dag idag också, här har man mest ägnat sig åt att städa och flytta om. Jag har blivit så inspirerad av ett hem i senaste Sköna hem, du kan nog lista ut vilket...

Postat av: ingela / Inspiration i vitt

hej Anna så mycket kul du har hunnit med, bara roliga saker.Ha en fortsatt go vecka och kram på dig/Ingela.

2010-03-22 @ 16:07:36
URL: http://www.inspirationivitt.blogspot.com
Postat av: Helena /Franska Liljan

Grattis till fina loppisfynden!!! Visst är det roligt att hitta fina fynd! Jag vill åka med på er roadtripp :-) Tack för tipset om zara :-)



Kram Helena /franska Liljan

2010-03-22 @ 17:12:05
URL: http://franskaliljan.blogg.se/
Postat av: vintageRetroPrinsessa



Vad kul med fynd :)

Har själv köpt en stor jesus staty på second hand som står inne i vårat sovrum :)



Kram

2010-03-22 @ 17:29:26
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback