Älsklingen blev 30

I onsdags den 29:e september fyllde min älskling 30 år!

Den dagen gjorde jag iordning en liten lyxbricka till honom på morgonen innan jag stack till jobbet till 07:00. Vi skålade med lite bubbelvatten, BonAqua Päron för att va exakt...hihi! Sen fick han inte mer än ett grattiskort på morgonen där jag beskrev min present till honom på 30-årsdagen vilket var en Lyxweekend på Hotell Södra Berget i Sundsvall, det ställe vi besökte tidigare i år och gillade. Jag bokade en minisvit med vidunderlig utsikt! Vi skulle få äta en 3-rätters middag på den vackra restaurangen med 180 graders utsikt över berget!

Väl på hotellet skulle jag dela ut presenterna och bara rå om min älskling!!!

Onsdagen var jag på jobbet hela dagen och Hjalle åkte med sin mamma ner till Sthlm och gick på en exklusiv restaurang och åt med hela sin familj, de mötte upp hans syster och pappa som båda jobbar i Sthlm. Så på självaste födelsedagen såg vi inte mycket av varandra då Hjalle inte kom hem förrens 01:00 på natten då jag redan sov.

Torsdagen igår tog jag lite komp och slutade 12.00. Hem och åt nån pannkaka och packade det sista och Hjalle kom hem. Jag packade in Hjalle och vår packning samt de hemliga presenterna i bilen och så körde jag oss båda upp till Sundsvall och berget. Vi checkade in och kom till ro sen blev det presentutdelning på sviten!


Hjalle blev glad och då blev jag glad *ler*. Mest glad tror jag ändå att han blev för marsipancigarrerna som jag lyckades få Marsipangården i Trosa att skicka hem till mig. Hjalle åt ju sån marsipan i Trosa och tyckte det var såå gott! Så han mumsade glatt av dem igårkväll...hihi!



Köpte även 3 olika småflaskor med rött vin samt lite kex och ost samt vindruvor som vi kunde mumsa på. Vinet orkade vi dock inte med efter att ha ätit en brakmiddag på restaurangen med drycker så vinflaskorna blir sparade hemma till framtida myskvällar *ler*. Lite kex med ost slank faktiskt ner efter middagen som tur var så inte hela mitt mysupplägg gick åt skogen...hihi!


Vädret var otroligt klart och vackert och vi fick det bästa väder med tanke på utsikten - det var så fint!

Vi fick för oss att vi skulle gå de 4 kilometrarna ner för det branta berget och gå till en Ica affär och handla lite för att sen gå de 4 kilometrarna upp för berget igen. Sagt och gjort och vi var på väg. Det var så brant att man fick träningsvärk på en gång i låren bara av att bromsa upp farten på nedvägen! Vi ska inte prata om hur det gick uppför!! Hualigen va det va jobbigt!!! Tänk dig 4 kilometer nästan rakt upp, man fick böja kroppen jättemycket framåt för att orka, det var riktigt krävande men tillslut efter 1 timme och 20 minuter på vift var vi på toppen och kunde pusta ut! Dagen idag bjuder på rejäl träningsvärk i rumpa och lår - bra!!!

Nåväl, efter promenaden igårkväll gjorde vi oss iordning och gick ner till restaurangen där vi hade ett bord bokat. Vi började med att beställa in en liten flaska champagne som vi skålade med. Till maten blev det en päroncider för min del och en öl för Hjalle.  Vi åt en 3-rättersmeny som bestod av:

Förrätt - stekt pilgrimsmussla med jordärtskockssoppa
Varmrätt - Stekt kalventrecot med potatiskkaka samt honungsglaserad stekt scharlottenlök
Efterrätt - mandelchokladkaka med apelsinsorbet och färska jordgubbar.

Det var riktigt gott alltihop och kvällen blev så lyckad! Åh vad jag älskar dig min Hjalle!

Vi fick ett bord alldeles vid fönstret med vacker kvällsutsikt där allt man ser är vackra lysen som gnistrar överallt från staden som ligger långt där nere. Vackert och så mysigt!



En cool tavla över "Sundsvall By Night"


När vi kom tillbaka till sviten efter middagen så slog vi oss ner i soffan framför de stora fönstren i vardagsrummet och knäppte på tv:n och tog det lite lugnt, vi var så mätta!! Tog en kort bastu och en dusch och sen plockade vi fram kexen och osten och vindruvorna som jag hade med mig och mumsade på det. Vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll tillsammans och somnade väldigt gott till natten sen.

Vaknade upp imorse vid 7:30-tiden och låg och drog oss lite och knäppte å tv:n och vaknade till lite sakta. Gick ner till frukostmatsalen 8:30 och åt en god frukost, men inte den bästa jag ätit. Sen gick vi upp till sviten igen och slappade lite i soffan innan vi plockade ihop våra grejer och checkade ut vid 10.00.

Tack min älskling för en mysig lyxvistelse på Hotell Södra Berget!!!

Jag körde även hela vägen hem och fick faktiskt stanna till på den vackra inredningsbutiken Nordljus på hemvägen...ooooh va jag blev glad! Gick runt och strosade och kikade på allt fint och blir sen paff över att Hjalle kommer in och ler lite sött. Jag undrar varför han kommer in och han säger lite snällt att han tycker det är dags att vi åker vidare och säger att han väntat på mig 50 minuter redan i bilen. Jag utbristeri ett va!? Näe aldrig 5o minuter, max 10 skulle jag tippa på. Men se där hade jag fel, jag hade strosat runt i 50 minuter, hua vad tiden rinner iväg när man har roligt...hihi! Och de har ju så väldigt mycket grejer i den butiken, så mycket vackert! Jag fick med mig 3 vackra saker hem, dem ska ni få se en annan gång.

Nu är Hjalle på 30-årsfest med grabbgänget och jag har en mysfredag för mig själv, det gillar jag ibland. Ska nog sätta mig en stund i soffan och se om det bjuds på nåt bra på tv:n. Annars hittar jag nog på nåt pyssel att roa mig med.

Har skapat en hel del vackra kort den senaste tiden som jag ska sälja på Julmarknaden jag ska stå på i slutet av november. Häromdagen göt jag även några madonnor av stengips, de blev såå fina! De ska jag också sälja på marknaden. Det ska bli så roligt att få stå och sälja det man skapat, riktigt längtar!

Ha en mysig fredag mina vänner!!!!!




Kommentarer
Postat av: ninni

Hej

Ni ser ut att ha haft en underbart fin liten tur tillsammans.

kram o ha en fin kväll.

ninni

Postat av: Mia

Lät som ni haft det kanonmysigt :)



Var kommer julmarknaden att vara någonstans? många som säljer?

Vilket datum kommer den att vara?

Kanske man ska ta sig en tur och kika :)



Kram Mia, från Falun

2010-10-02 @ 22:18:03
URL: http://bustroll.blogg.se/
Postat av: Annmarie Stigsdotter

Hej Anna! Man blir alltid så glad när man läser din blogg!! Du skriver så bra och utförligt!! kramar Annmarie

2010-10-06 @ 15:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback