På besök i Trosa

I Fredags tog jag lite komp från jobbet, åkte raka spåret hem och slängde i mig lite mat och packade det väsentligaste och väntade in Hjalle. Kl 13:00 begav vi oss mot Trosa där vi hade bokat sviten på Ågården Gästhem!

Det fösta man möts av är den otroligt lummiga och mysiga gården mot boninghuset där de har receptionen samt frukostrummet. Väldigt mkt karaktär och hemkänsla, mysigt!



Här till vänster är ingången till våran svit sett från gården.


Och såhär ser det ut när man står vid ingången till vårat rum och ser ut över gården och längorna med rum på detta mysiga gästhem, det finns 10 rum. Där ni ser grinden längst ner kommer man ut till ån som rinner genom Trosa och där går även promenadstråk.




Här kan man sitta och se ut över den vackra ån fylld med små båtar. Längre neråt är gästhamnen med massa båtar, fik, restauranger, glassbarer mm. Synd bara att vi var ca 1-2 veckor försenade för nu hade Trosa stängt för säsongen kan man säga.


Men vi strosade runt och myste ändå och tittade på alla mysiga gamla byggnader! Trosa är verkligen idylliskt och såå charmigt! Vi kommer garanterat åka tillbaka en andra gång under tidigare sommar!



När vi strosade på stan hittade vi den här urmysiga och charmiga marsipan och chokladbutiken, Marsipangården! Där gjorde vi av med dryga 500:- på gott, helgalet egentligen...hahaha!!! Men en upplevelse av god smak *ler*. KutterKonfekt heter själva företaget.

Se bara så gammeldagst inrett det är, som att färdas tillbaka i tiden och uppleva en annan epok, sånt här gillar vi! Hjalle står och klurar på vad för gott han ska köpa. Det slutade med att han hittade massor av god marsipan i olika smaker samt med chokladöverdrag, mumsigt värre!


Vi köpte även med oss massa godis och tidningar inför kvällen och kom tillbaka till rummet vid 19-tiden efter en otroligt god middag på vackra Trosa Stadshotell. Det var jättefint inrett, mysigt och behagligt och inte allt stroppigt och obekvämt. Det stället rekomenderas också, iaf för en bit mat för det var supergott!


Efter middagen och gotte-handlandet gick vi tillbaka till Ågården Gästhem och våran svit. Resten av kvällen låg vi bara i sängen heeela kvällen lång och myste, åt godis, läste tidningar och kramades! Vi sov jätteskönt och det var fluffiga kuddar och täcken. Behagligt rum och så fint!



Såhär såg frukostrummet ut. Ljuvlig dov och lugn musik spelades för oss frukostgäster och det var uppdukat med smarrig frukost! Gammeldagst, lugnt och harmoniskt och vacker färgskala. Helt i min smak :) Vi avnjöt en god frukost på lördagmorgonen, gick sen tillbaka till sängen och slappade lite för att bege oss vid strax efter 10-tiden, då det var utcheckning kl 11 senast.


Tack Trosa och Ågården Gästhem för en oförglömlig upplevelse, vi ses igen!!




Kommentarer
Postat av: ninni

Hej

Men oj vilket ställe ni har varit på,helt otroligt fint!!!!!

Kul om du följer med på onsdag till tant elwira,vi kan kanske höras om tisdagen också,jag vet inte om jag åker till stugan,är lite velig om det,skulle behöva köpa lite kläder också.

Ja vi kan höras om det.

Kraaaaaaaaaaam!!!

ninni

Postat av: Ewa

Oh vilket mysigt ställe..de ska jag lägga på minnet! Förstår att ni hade de mysigt även om de va lite "lågsäsong"! O vilken ljuvlig liten butik med sååå mycke gott!! Vilken inredning:)

Ha det gott o Tack för tipset om ett bra ställe i Trosa:)

Kram

Ewa

2010-09-05 @ 19:57:47
URL: http://kuriosaverkstan.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Vilket underbart ställe! Ja, både själva Trosa och hotellet! Slår ju med råge det där stället ni bodde på i somras som var så nött och slitet. Kan vara rätt skönt att resa någonstans efter själva turistsäsongen så man får lite mer lugn och ro.. fast trist om mycket är stängt...



Hur går det med huset? Har ni bestämt er?

2010-09-06 @ 18:59:34
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Sofie

Hej! Jag undrar hur mycket du tar för att göra två stycken namnbrickor? För är jätte intresserad av att köpa två. Så maila mig gärna för mer info.



MVH Sofie Borell

2010-09-06 @ 22:15:32
URL: http://sossus.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa





Åhh herregud vilket ställe :)

där förstår jag att ni njöt :)



ha det finast

2010-09-07 @ 21:15:25
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback