Pepparkaksbak och 1:a advent

Idag är det måndag och jag är ledig. Miin sista lediga dag och sen har min 4-dagars ledighet susat förbi och jag återgår till jobbet imorgon klockan 7:00. Men än så länge fortsätter jag att njuta av min lediga måndag*ler*.

I lördags var det dags för mammas, Jennys och mitt årliga pepparkaksbak inför 1:a advent. Vi samlades hos mamma kl 10:00 och i vanlig ordning kavlade mamma ut degen och skötte gräddningen i ugnen medans Jenny och jag stod vid en varsin deg och tröck ut vackra pepparkakor! Det blev änglar, månar, hjärtan, stjärnor, blomformar, granar och massa fint! Och degen smakade hur gott som helst, sån tur att mamma tillåter att man får mumsa lite deg mellan peppisbaket *ler*. Vi knäppte på julmusik och sjöng med och inom loppet av 2 timmar, alltså kl 12:00 var pepparkaksbaket över. Vi fick fylla en varsin stor burk med kakor och nu är det bara lyckan av att få mumsa i sig dess peppisar under julen som är kvar!

56089-98


När baket var undanstädat slingade jag mammas hår. Kl 13:30 hade pappa lagat lite köttbullar och makaroner som vi alla fick njuta av och mätta våra magar med. Kl 13:50 följde jag med mamma och Bodil till 2 olika loppisar  i Ockelbo. Det hann bli hemskt mörkt under tiden. Och tittar man på klockan är den inte mer än ca 14:30 när det skymmer. Vi kom hem igen vid ca 16-tiden skulle jag tro och då fikade vi litegran. Sen hjälpte jag mamma att göra lite julfint hemma i Västanbyhuset. Vi tog fram alla adventsljusstakar, julstjärnor, ljusslingor och massa mer. Det blev så himla mysigt *ler*. Jag passade på att klinka lite på den gamla orgeln mamma har och jag lyckades leta ut Pippi Långstrumpmelodin!

Jag åkte hem när klockan närmade sig 20:00. Under dagen hade jag även hunnit med att tvätta 3 maskiner skittvätt. Skönt det. När jag kom hem till Hjalle gjorde vi nog inte mkt av kvällen inte. Jag tror vi bara tittade på teve och mumsade lite godis *ler*.

Igår var det söndag och 1:a advent. Jag sov som "vanligt" i soffan vilket jag gjort både fredag och lördagnatt. Hjalle väckte mig i soffan mellan 8-9-tiden nångång och tyckte det skulle vara mysigt att titta på Harry Potter och bara mysa i sofforna. Han knäppte på en av Harry Potter-filmerna och det var det första som hände igår morse. Så himla mysigt det var och frukosten åt vi där inne och det kändes så himla mysigt! Julkänsla *ler*. Efter filmen kelade vi vidare en stund och vid ca 12:30-tiden tyckte vi väl att det var dags att komma igång med dagen. Vi hade bestämt oss för att åka till loppisen på gamla Spikfabriken här i Valbo och sen skulle vi åka in till Gävle och strosa runt eftersom det var skyltsöndag. Vi fixade iordning oss och åkte iväg ca 14:00. Först till loppisen där jag köpte en fin julbricka med matchande julkakburk till, så fina! Jag köpte även ett jättefint 1000-bitars pussel som var otroligt fint. Ett Carl Larsson motiv tror jag det var. Antingen ska jag behålla det själv eller ge det till mamma bara sådär ändå eftersom hon tycker så mkt om att bygga pussel och hon ska göra det i jul då hon ska njuta av en 2-veckors ledighet och pussla *ler*.

Iaf kom vi ner på stan och snurrade runt en stund innan vi hittade en parkeringsplats. Det var väldigt mycket folk och bilar i farten. Skyltsöndagen lockar visst många. Hjalle och jag gick runt på torget men det var mest lite lottstånd och karuseller. Vi bestämde oss för att gå till Järnvägskrogen och äta lite för det var så mycket folk överallt annars. På väg dit kikade vi in i några affärer. Vi hittade till och med en julklapp till Hjalles syrra som var perfekt, kul och bra! Vi kom till Järnvägskrogen ca 15:30 och beställde mat. Jag avnjöt en panerad rödspätta med kokt potatis och sås och det var gott och mättade magen!

Sen skulle vi gå förbi och titta på Julbocken och när vi var på väg dit och klockan slog 16:00 blev det en vacker fyrverkerishow vid ån. Hjalle och jag samt många andra stannade upp där vi var för att njuta av ljusspelet och det var väldigt mysigt och oväntat med fyrverkerier. Hjalle lade armen om mig och det var riktigt mysigt! När det var över gick vi vidare genom Gamla Stan som är så otroligt mysig och jag passade på att kika in i fönstrena och i gränderna där som består av kullerstensgator som man går på. Otroligt mysigt!!! När vi kom fram till bocken var det väldigt mycket folk där och gatorna var avstängda. Bocken var jättefin och ett band som hette BlackJack spelade och det var mycket människor som lysnade på dem. Hjalle och jag gick vidare mot Konserthuset där vi hade parkerat vår bil och vid ca 16:45 åkte vi hemåt.

Men innan vi åkte hem svängde vi förbi Ok och tvättade bilen. Det var många före oss så vi fick sitta och vänta närmare 30 minuter innan det var vår tur och efter det åkte vi och hälsade på hos Hjalles föräldrar. Det var bara pappa hans hemma så vi satt där och umgicks ett tag. Hjalle och jag kom hem vid ca 19-tide igårkväll efter en mysig eftermiddag i stan där vi strosade runt och tittade hur fint alla hade det i sina fönster som nu är så fina med alla stjärnor och julgardiner. Vi tittade på alla fina hus och de var en otroligt mysig dag vi hade tillsammans igår.

När vi kom hem slog vi oss ner i soffan och bestämde oss för att göra kväller så jag hoppade ner i min pyjamas och lade mig tillrätta i soffan. Vi tittade på en till Hary Potterfilm och avslutade kvällen lika mysigt och underbart som vi började den. Jag slumrade till lite när filmen led mot sitt slut och vid ca 00:00-tiden tror jag vi gick och la oss igår.

Idag är det som sagt måndag och Hjalle har åkt till jobbet. Jag ska äta frukost, göra mig iordning. Ta en promenad. Kika in på Köpis. Vara hemma och poppa lite musik och poa. Ja, det är nog vad jag skulle vilja göra idag *ler*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback