Vem har gått i dessa skor...



Det är spännande med antika ting, det finns en historia bakom. En historia man oftast inte vet någonting om , men som är faschinerande att tänka på.

Som dessa helt underbara skor, vilket barn har tagit sina första kliv i dem, sprungit omkring på gräset och lekt?

Med gamla ting kommer en gammal historia, vare sig man vet den eller får föreställa sig den. I det här fallet ger mig tanken ett leende på läpparna då jag fantiserar tillbaka i tiden om det lilla barnet som tog sitt allra första kliv i dessa skor då de var helt nya och oanvända...*ler*


*******************
Äntligen har jag vackra vingar i mitt hem...


Idag har jag litegrann planerat. Det ska sys lite ljuspåsar och förvaringspåsar, jag ska stansa smycken samt  åka på loppis, måla lite och hälsa på mamma samt besöka Madame Nyberg. Kanske ska försöka slita mig från datorn om nåt av det planerade ska bli av *fniss*




Fönsterplats



Eftersom jag nu gått och blitt med dagbädd så har jag fått trixa runt lite andra möbler i lägenheten. Numera står min korgstol vid fönstret där jag tidigare hade mitt runda bord. Mitt runda bord får nu stå och trängas lite intill dagbädden *ler*

Tycker dock att det blev väldfigt härligt med en fönsterplats, perfekt ljuskälla när det ska läsas inredningstidning :)


Psst!


Nu har jag fått hem nya budskapsringar, ostansade sådana! Så du kan få precis den text du vill ha, som betyder något för just dig, som du känner representerar dig och dina känslor *ler*

Här var det en kund som ville ha ringen textad med "Man ska unna sig".

Och visst är det så sant som det är sagt, att vi måste får unna oss ibland *ler*



Jeanne d´Arc dagbädd




Och det bästa av allt - den är MIN!!!!!

Vågade inte berätta nåt för karln min att jag hade köpt den i min favvobutik Madame Nyberg redan i lördags när jag och mamma var där. Den här sängen har jag trånat efter ändå sen den kom in för ett tag sen men då var den lite fraktskadad och har inte varit monterad. Men nu hade Anna-Lena sett till att fått den fixad och monterat ihop den i butiken och den var det första jag såg när jag klev in!

Förstå då min känsla när jag tänkte:

 "Den där är min - skriv såld på den fort som attan!!"

Har liiiite dåligt samvete över att jag inte diskuterade köpet med Hjalle först förstås, men jag visste ju vad han skulle ha sagt: ett rungande "NEJ"!! Men som vuxen och sambo vet jag ju förstås att jag borde diskuterat med honom, men jag ville verkligen inte det i den här frågan *ler*

Så här var jag otroligt god mot mig själv men taskig mot Hjalle. Men den dagbädden kunde jag bara inte vara utan och jag VET ju att vi ska FLYTTA TILL HUS så småningom *ler*. Hellre snarast än senare för här  hemma börjar vi känna av att lägenhgeten är lite liten *ler*. Litet kök, litet sovrum och bara allmänt liten lägenhet, vi vill ha hus nu!!

Så helgen gick utan att jag vågade yttrade ett ord om dagbädden, igår måndag kom Anna-Lena under förmiddagen och levererade min dagbädd ända in i lägenheten, tackar för det! Jag fick leta plats åt den för det hade jag ju såklart inte riktigt listat ut till 100% för det spelade liksom ingen roll för jag bara skulle ha den här dagbädden! Och jag var helt införstådd med mig sjäv att det får se lite trångt ut ett tag i lägenheten tills jag får vitrinskåpet sålt och får lite mer plats eller ännu bättre tills vi flyttar till hus!

Jag gjorde iordning här hemma så gott jag bara kunde och åkte till jobbet och jobbade kväll. Tänkte jag skulle ringa till Hjalle och förvarna om att det kanske, möjligtvis kunde finnas något extra i vardagsrummet, men det glömdes av i arbetet och Hjalle hann upptäcka det ändå *ler*

För 17.30 igårkväll pep det till i min mobil och det enda som stod var "NEJ!"

Jag fattade direkt - han var med andra ord inte lika överlycklig eller förtjust i dagbädden som mig *ler*

Ringde upp och fick väl ursäkta mig så gott det gick och försöka lugna honom lite. Men han kan fortfarande inte förstå vad man ska med en för kort "säng" till när man redan har en som man sover i och för han är dagbädden bara ett skrattretande mysterium och skulle mer än gärna skyfflas ut fort som attan.

Så härmed vill jag rikta ett stort förlåt och en ärlig ursäkt till min käre sambo som blev lite matt minst sagt över min "briljanta" idé och skänker ett tack till honom för att han orkar stå ut med mig och mina tokiga idér :)

*Älskar Dig*

P.S. Du får låna min dagbädd och mysa när du nu fått ett nytt nummer av Auto MotorSport bilmagasin!

 Då har ni fått en glimt av min onda och totalt egoistiska sida som jag eventuellt inte är alldeles för stolt för, men kanske finns det någon därute som känner igen sig och vågar träda fram *fniss*



Jeanne d´Arc Living

Nu är första numret här!

Ett underbart magasin som verkligen ger härlig läsning samt inspiration!

Som att ha en minivariant av "Franske Stemninger" hemma för en aningen billigare peng *ler*


Jag älskar denna tidning, hamnade på första plats på en gång!



ÄLSKAD

Snart närmar sig Alla Hjärtans Dag!

Passa på att ge en kär vän, sambon eller en  familjemedlem ett vackert samt personligt smycke dagen till ära!

Jag skapar efter dina önskemål - få din personliga text!

Kika in på:


 


TILL SALU - Vitt vintrinskåp "Carpati" - Shabby chic!

Jag har nu bestämt mig för att sälja ett av mina vintrinskåp, nämligen detta vita av serien Carpati.


Rejält vitt vitrinskåp av serien Carpati. Kanske något för dig som gillar Shabby Chic-stilen!

Vackra glasfönster med blyinfattning samt belysning i båda skåpen. Där tyget hänger för finns 3 st hyllplan.

Höjd: 183 cm
Längd: 148 cm
Djup: 43 cm

Finns att hämta i Valbo/Gävle.

Vid intresse samt mer info mejla mig på:

[email protected]



Mysigt med kudde!

Igår fick jag hem ytterligare en kudde som jag vunnit på Tradera - såå lycklig!!! Se bara på det välarbetade broderiat - helt underbart!


Den här kudden får va i min soffa. Har bestämt mig  för att byta ut alla gamla kuddar mot nya fina och jag ska ha många *fniss*

Dels är det så mysigt att kura ihop sig bland alla mjuka kuddar och innan man har hunnit ner i soffan och knölat till så pryder de min soffa så vackert *ler*

KUDDMANI?!
Javisst!



Den här lilla sötnosen kommer att ljusa upp din dag :)





LevindaDesign

Ja, då har jag hållt på ett tag med smyckestillverkningen och mitt namn på det jag gör är LevindaDesign - rätt och slätt! Jag designar unika halssmycken och för att ge dem den personliga och betydelsefulla "touchen" så stansar jag dem med din personliga text!

Här är några förslag på hur de personliga halsbanden kan se ut:

(Klicka på bilderna så blir de större)


TACK till alla som beställer smycken av mig samt till alla er som uppmuntar och ger sån positiv feedback, det värmer och känns så upplyftande ska ni veta!

Det känns otroligt roligt att få göra personliga och betydelesfulla halssmycken till personer som önskar det. Jag får hålla på med min hobby och samtidigt glädja andra - det tackar jag för *ler*



vid intresse kontakta mig på:

[email protected]

Handmade - "Carpe Diem"

Igår damp det ner ett efterlängtat paket i brevinkastet. Nämligen denna underbara handgjorda kudde, broderad med texten "Carpe Diem" samt med söta hjärtan vid sidan av samt pärlor fastsydda. Den är så himla fin och fick genast mittenplatsen i kökssoffan :)



Jag tycker mycket om det handgjorda, det unika, det originella. I min kökssoffa ryms numer endast handgjorda kuddar, få i sitt slag, inte den andra lik. Detta hantverk går inte att köpa i vilken butik som helst, det känns verkligen speciellt att få ha desa kuddar i min ägo. Så vackra, tänk vad människor kan!





Att sätta sprätt på en lördag!

Idag har jag och mamma varit runt och shoppat mest hela dagen *fniss*

Hon hämtade upp mig vid 10-tiden imorse och sen kom vi inte hem förrens 15.00 - vi har då inga problem med att sätta sprätt på en lördag inte...hihi! Vi var till Owe Jansson, Tant Elwira, Spikfabrikens loppis, Madame Nyberg samt Elgiganten och Onoff för mamma skulle köpa en ny mobiltelefon vilket hon också gjorde. Tiden mellan butikerna hann vid med en fika på Owe Jansson, en bullstund i bilen samt mat lite senare, görtrevlig dag, som alltid :)

Här kan ni skåda några av mina fynd:

En otroligt vacker "fusk-en" som jag bara måste ha! Och nu känner jag att jag vill ha en till :). Jag har placerat den i en vit kruka samt knutit lite spets på toppen och ställt den i köksfönstret, blev så sött!



I köket har jag satt upp lite luftigare och ljusare gardiner. Hängde eucalyptusgirlangen i fönstret samt mina 2 grankransar. Tycker inte att de är speciellt juliga så de får hänga med ett tag till här under vintern :)

På bordet står en glasklocka som jag köpte på Tant Elwira, så himla vackert med sånna tycker jag.

Som ni kanske skymtade mer på bordet så har det blivit lite nytt även där. Men det shoppades inte just idag. Jag hittade jättesöta stickade vita bordstabletter i form av hjärtan på rean på JYSK tidigare och dem kunde jag absolut inte motså, skulle du kunnat det?!

Jag köpte 6 st bordstabletter samt 6 st söta ljusformar i zink att ställa på varje bordstablett. Vips hade jag fått en jättevacker bordsdukning!



Det bästa av allt var nog de här 2 vita samt beiga quiltade kuddfodralen som jag köpte hos Tant Elwira!


De passar min soffa perfekt nu när jag även har ett quiltad överkast i den, öven det köpt hos Tant Elwira!



Tills sist tänkte jag passa på att visa den "inte så vita delen" av mitt vardagsrum. Här finns vårt mörkbruna vitrinskåp där vi har fina glas m.m. Till vänster skymtar också en trist brunlaserad skänk. Den ska dock bli vit också ska jag byta beslag på den, den kommer nog bli riktigt tjusig när jag satt tänderna i den...hihi!

Vitrinskåpet kommer jag nog aldrig att få måla vitt för Hjalle. Han tycker det är snyggt med mörkbrunt också vill han inte att ALLT ska vara vitt...*ler*


Det var allt för denna gång!

Nu ska jag göra mig redo för att åka till syrran och Anders med Hjalle för vi ska ha en trevlig lördagskväll ihop med god mat, lite PS3-spelande samt kanske kika på nån film, vi får se.

Men det bästa är att bara få umgås *ler*

Jag önskar er alla en mysig lördagskväll tillsammans med era kära!



Nya namnbrickor!

Jag har fått hem nya namnbrickor!


Vid intresse kontakta mig på:

[email protected]



AMORE



"Bankat" Hjärta för den mer ruffare stilen. Texten "AMORE" är instansat och ifyllt med svart.

Hjärthalsband med din personliga text instansad, eller detta exemplar med "Amore" (+ färg om man vill) samt försilvrad kulkedja 45 cm och liten berlock:



Vid intresse kontakta mig på:

[email protected]

eller

skriv en kommentar!



Min nya köksmatta

Den här vit/beige-randiga plastmattan köpte jag på Rusta igår - är toppennöjd!
Jag får tacka mamma och pappa för nytillskottet i köket, jag köpte den nämligen för mina julklappspengar *ler*



Min söta lilla ren i vackert dagsljus



Nu ska här mättas magen litegranna och sen bär det nog av på lite loppis, det var ett tag sen nu...hihi!



****UPPDATERAT****

Idag var jag runt och shoppade lite, bara jag och mig själv *ler*

Var på Plantagen och hittade den hör söta vita julgranen som är 60 cm. Har velat ha en vit julgran så även fast julen är över kunde jag inte låta bli att köpa den och sen ställa fram och klä den hemma...hihi! Det är ju trots allt några dagar kvar tills Tjugondag Knut *ler*


Min söta lilla ren

Idag har jag spenderat min dag hos mamma och pappa. Kom dit vid ca 12 tiden och började med att tvätta lite kläder.
Sen la jag mig i mamma och pappas ursköna soffa och bläddrade igenom lite heminredningstidningar såsom "Allt i Hemmet" samt "Drömhem och trädgård". Mamma kom hem vid ca 15-tiden och strax därefter åkte vi neråt stan för att kika in på Rusta och Dollarstore samt Ö.B. Den här underbara lilla skimrande ljusrenen fyndade jag på julrean på Rusta, det var kärlek vid första ögonkastet *fniss*


Efter shoppingen åkte vi hem till mamma och pappa igen och tog en kvällsmacka. Jag åkte hemåt vid 20-tiden och just precis nu kom även Hjalle hem. Jag hittade också en ny köksmatta på Rusta då den jag tidigare haft i köket numer pryder hallgolvet. Men den får jag visa en annan dag!

Häromdagen köpte jag en vit Amaryllis på blomrean på ICA *ler*
Nu är den på vippen att slå ut, så otroligt vacker blomma att den såklart måste vara med på bild!




Nu blir det tv-tajm mina vänner!
Ha en mysig fredagkväll!



Avslöjandet!

Busungen jag satt igår under köksbordet, full med färg på hela mig och målade mitt bruna köksbord vitt!
Därav Hjalles kommentar i nedanstående inlägg...hihi!

Jag har som sagt var länge funderat på hur mitt köksbord skulle sett ut i vitt, men jag har aldrig tagit mig för att måla det för jag har velat litegranna fram och tillbaka och undrat om jag skulel ångra mig. För hur det än var så gillade jag faktiskt bordet som det var när det var brunt också, men jag gillar det skarpt som vitt med så jag ångrar inget *ler*

Det var först nu imorse som jag ställde tillbaka bordet på sin plats och lade på duk och piffade lite. Som ni kanske kan se har jag tagit bord den röda julen. Kändes som att jag ändå kunde göra det i samma veva som jag donade med bordet.

Mitt Vita Köksbord!


Mitt röda julekök!!

Hur som haver så tror jag ändå att jag kommer få rätt i det jag sa till Hjalle igår :

- " Det kommer bli jättebra när det är färdigt ska du se"
*ler*



Det är nåt på gång!

Idag är det alltså första dagen på Det Nya Året 2009!

Igår på självaste Nyårsaftonen jobbade jag till 14.30, sen åkte jag hem till mamma och pappa där Hjalle, syrran och Anders också hade tagit sig. Mamma och pappa brukar bjuda på smörgåstårta på Nyårsaftonens dag och likadant blidde det i år :)

Hjalle och jag stannade kvar till 18.45 då vi åkte vidare till hans föräldrar för att äta nyårsaftonsmiddagen...hihi! Egentligen skulle vi ju varit hos syrran och Anders på kvällen och firat in det nya året, men då de var krassliga coh sjuklingar så ställde vi in det firandet. Hjalle och jag avnjöt en god middag hos hans mamma och pappa och jag var dödstrött och det kändes som att jag skulle kunnat somna på 2 blanka. Eftersom jag klev upp 05.30 och jobbat och sen farit hit och dit kände jag att jag bara ville hem och slappna av och pusta ut efter dagens jobb och firande. Så vi åkte hem till oss kl 22.00 då jag slumrade en stund framför tv:n och vaknade upp alldeles lagom tills det nya året tog vid och det skålades med lätta drycker mellan mig och Hjalle. Sen kikade vi ut genom vardagsrumsfönstret och fick se en himla fin fyrverkerishow utan att behöva frysa, toppen!! Med andra ord blev det en lugn, fridfull Nyårsafton som delades till stor del med nära och kära, precis som det ska va!

Så var det nya året här med nya utmaningar och framgångar! Jag ska umgås mycket med alla mina nära och kära och ta vara på varje dag av mitt liv detta år också! Jag måste säga att jag tycker att jag är duktig på att leva i nuet och njuta av livet :) Och med underbara människor omkring mig som gör mig glad så är det inte så svårt att tycka att livet är härligt och fint samt känna sig lycklig *ler*

Idag var det så Nyårsdagen och jag har kikat lite på tv och slappat en hel del. Men sen framåt eftermiddagen började det klia i fingrarna efter att sätta klös på målarpenseln och ta itu med ett målarprojekt jag gått och funderat på ett bra tag nu...hihi!

Jag tog tag i saken och när Hjalle kommer hem efter att ha varit hos sina föräldrar och hälsat på, så kläcker han ur sig detta när han ser vad jag håller på med:

- "Näääeeee...
(med ett lätt förvånat leendepå läpparna)!!

- Jag lämnar dig ensam en liten stund och då visar det sig att du inte äter någon riktigt mat
( jag hade bara ätit mackor till lunch) också målar du ALLT VITT!!!

Där sitter jag där jag sitter, med målarfärg på armar och ben samt i mitt hår och känner mig som en skamsen barnrumpa som haft skoj och blivit påkommen med något som i de vuxnas ögon ses som ett riktigt busstreck...haha!

Men jag sa till Hjalle att :

- "Vänta du bara, det kommer bli jättebra det här när det är färdigt ska du se!"

KAN NI GISSA VAD DET ÄR FÖR MÅLARPROJEKT JAG HAR DRAGIT IGÅNG?

Tror det blir klart under dagen imorgon och då tänkte jag att jag skulle visa resultatet här på bloggen :)

Hoppas ni alla haft en härlig Nyårsdag och att det nya året bringar er stor lycka, glädje och samvaro med de människor ni älskar högt på denna jord *ler*