Julmys

Imore klev jag upp kl 8.00 när Hjalle åkte till jobbet. Tittade på teve och väntade på att farbrorn med mina köksluckor skulle komma. Han plingade på vid 10-tiden och satte upp mina nylackerade beiga luckor och det blev så fint så! Men nu har jag ett stort behov av att köpa nya knoppar till alla 31 lådor å luckor, för de som jag fick nymonterade var såå himla fula! Vita blaffiga och superfula knoppar som jag inte alls blev imponerad av... Tur att man kan byta ut dem rätt enkelt iaf :). Men färgen på luckorna blev hur som helst väldigt fin och behaglig. Så på det stora hela får jag väl säga att det blev bra även fast handtagen på skåpen var mycket finare som de var innan de blev bytta till nulägets vita träknoppar....dumt byte!

När snickaren borrat och skruvat färdigt vid ca 11-tiden fick jag ta fram dammsugaren och dammsuga i köket och i lådorna. Sen skurade jag golvet och passade på att börja julpynta! Knäppte på mina julskivor och julstöket och julmys-känslan var i full gång! Hängde upp julgardinet i köket, la på juldukar på bordet samt hängde upp julstjärnan i fönstret. Sen fortsatte jag i vardagsrummet där jag ändrade lite i gardinupphängningen, hängde upp julstjärnan och julstjärne-belysningen i fönstret och det blev så mysigt så!

Men nu har jag nog pysslat klart för ikväll och helst av allt vill jag åka iväg nånstans och kolla efter nya knoppar....haha! Hjalle kommer väl snart och då drar väl jag iväg. Tror jag skulle vilja ha nå juligare mattor i köket också så det ska jag hålla utkik efter.

Mysigt med julstök! Jag längtar efter julen *ler*.
Har jag nämt att jag fick min ledighet beviljad över jul och nyår =)

V.48

Måndag 26 nov: Ledig
Tisdag 27 nov: Ledig
Onsdag 28 nov: 9.00-17.00 (planeringsdag i Högbo)
Torsdag 29 nov: 7.00-15.30
Fredag 30 nov: 7.00-13.30 (baka peppisar med mamma å Jenny!)
Lördag 1 dec: Ledig (Mat å filmkväll hos oss med Jenny å Anders )
Söndag 2 dec: Ledig (1:a advent)

Miss secretary

Jahapp! Då extraknäcker jag härmed som typ sekreterare eller nåt åt Hjalle. Jag ska nämligen sköta hans bokföring och har i veckan tagit itu med att sortera fakturor och dylikt som han samlat i fin hög under hela året..hehe! Det hela kan sammanfattas i att det finns ett X antal papper att sortera! I veckan sorterade jag in papprena i månadshögar som jag idag har jobbat vidare med. Har fortsatt sortera tills alla papper låg i rätt månad, sen sorterade jag dem i datumordning och sist men inte minst fick jag in alla papper i pärmar också. Här snackar jag effektiv sekreterare! Jag tycker sånt här pappersjobb är hur kul som helst att hålla på med så jag tycker inte att det är jobbigt eller tråkigt på nåt vis. Förutom att jsg tycker att det är roligt lär jag ju mig en del om företags-bokföring också vilket inte är helt fy skam, alltid kul att lära. Hjalle känner sig väldigt glad och lättad över att han i stort "slipper bokföringsdelen" utan just nu bara finns där så jag kan fråga men sen sköter jag allt. Då kan han pyssla med allt annat viktigt som han har för sig. Jag känner mig stolt över att han litar på att jag klarar av den här viktiga bokföringsdelen-det känns jättebra att få hjälpa honom med sånt här viktigt som han verkligen känner att han vill ha hjälp med.

För övrigt har jag ju varit ledig idag. Sov till ca 10.00. Har varit på Köpis och kikat en sväng, tänkte kolla efter julklappar men hittade ingenting just idag. Hjalle kom hem vid ca 16-tiden och vi åkte till MAX och käkade hamburgare för vi orkade inte lagat nåt idag. Jag har slängt lite sopor och bokat upp en tvättid. Sen har kvällen bestått av pappersjobb på mitt vardagsrumsgolv...hehe!

I tisdags var jag och Johanna på studiebesök på ett gruppboende i Sätra (Gävle) för yngre (18-35 år) psykiskt funktionshindrade personer. Vi hade lite svårt att hitta dit men vid ca 13:45 var vi där och vi hade förberett oss med massa frågor och vi satt och pratade med personalen som var där ända tills det började skymma och klockan blev 16.00. Det var jätteintressant att få träffa annan personal på ett annat boende och få en insyn i hur de jobbar och kunna jämföra med hur vi jobbar. På just det här boendet fanns det 7 lägenheter och de som bodde där var väl i regel en hel del friskare än de vi har på vårat boende. De som bodde där skötte sig själva men med lite påputtningshjälp. Personalen behövde inte vara stationerade på boendet utan de kunde lämna det obemannat och hitta på saker. Deras arbete verkade sannerligen väldigt fritt och roligt! Lite annorlunda vårat men ändå rätt lika. Hur som helst en väldigt intressant eftermiddag!

Och jag måste bara skriva att den dagen vi var på föreläsning på Filmstaden den 14 november, om Psykisk återhämtning var jättebra! Föreläsaren hette Alain Topor och han var otroligt duktig på att föreläsa och väcka och hålla uppe intresset! Sen fick vi höra personliga berättelser av 3 personer som hade psykiska funktionshinder men hade återhämtat sig på så sätt att de idag inte var hindrade i sin vardag av sin sjukdom.

Nu ska jag glo lite på dumburken. Sen har jag jobb hela helgen framför mig. Men det känns helt okej!

What a mess!!

Farbrorn hann hit å sno mina köksluckor innan jag drog, jag hade fel! Men vilken röra det blev i köket!! 1 vecka skulle det ta innan jag får mina nya fräscha köksluckor nästa måndag. Får väl stå ut med stöket så länge =)


Måndag

Då är en ny vecka i rullning och jag jobbar kväll idag. Sitter och fördriver tiden här hemma i lugn och ro innan det är dags. Måste köpa nytt batteri till bilen också eftersom det verkar som att det är lite halvdåligt. Lika bra att köpa nytt på en gång så man inte blir ståendes när det blir kallare. Ska in på Micro men tror jag väntar med det till imorgon. Ska hem till pappa och hämta tvätten innan jobbet.. Måste ner i tvättstugan också och boka tvättid. Sen väntar jag faktiskt på snubbar från Tierps lackering som ska komma och montera ner mina köksluckor och ta med dem och lackera. Äntligen! Hoppas det blir fint. Men man vet ju aldrig när sånt folk dyker upp men jag tippar på att de inte hinner komma medan jag är hemma. Jag tittar ut genom mitt fönster och ser en blå vacker himmel där solen också lyser.

Igår var en dag i soffan, ända till ca 17.15 då Hjalle pickar lite lätt på mig så jag ska vakna till. Vi var bjudna på mat hos hans föräldrar vid 17.30 så jag klädde på mig också åkte vi dit. Efter maten blev det mycket tittandes på gamla foton på dem och det var riktigt mysigt. Vi blev kvar till 21.00 då vi bestämde oss för att åka hem.

Nu ska jag sätta fart

V.47

Måndag 19 nov: 12.30-21.00
Tisdag 20 nov: 8.00-16.30 (studiebesök - Guppboende.Sicksackv 34 i Gävle)
Onsdag 21 nov: 7.00-15.30
Torsdag 22 nov: Ledig
Fredag 23 nov: 12.30-21.00 (friskvård- börjar 13.30)
Lördag 24 nov: 12.30-21.00
Söndag 25 nov: 12.30-21.00

Söndag

Igår lördag var jag och Jenny till Falun på loppis och sen gick vi en sväng på stan. På loppisen hittade jag en taklampa till hallen för 30:- och 3 böcker. 2 st barnböcker (som jag sedan länge börjat samla på mig) och en jättebra heminredningsbok. Där står allt om att rusta och hur man gör steg för steg, vilka verktyg osv man behöver. Superbra att ha när Hjalle och jag sen när vi bor i hus vill rusta. Bara å bläddra i boken och göra som det står, perfekt!

Jenny och jag kom tillbaka till Sandviken vid ca 13.30-tiden eller nåt sånt skulle jag tippa på. Då stannade vi till på American TakeAway och köpte pizza och åkte hem till Jenny och åt. Hur gott som helst var det när vi var så hungriga som vi var då. Sen hoppade vi ner i soffan och kollade på teve fram till ca 15.30 då jag åkte hem till mamma. Fixade lite med tvätten som jag var där och tvättade i fredags förmiddag. Mamma var hemma och strax kom pappa också. Jag stannade där till ca 17.30 då jag åkte hem till Anki och Ebba och hälsade på. Vi lekte, pratade på "Ebba-vis" och skojjade och skrattade massor! Härligt med hjärtligt barnaskratt som kommer ända nerifrån magen :). Nu har jag fått gosa med "bebis" rejält vilket var underbart! Längtar så in i bomben tills jag får en alldeles egen liten älskling som ler och skrattar sådär underbart så tårar klumpar sig i halsgropen av lycka *ler*.

Ebba blev trötter och nattades vid 19.30 och sen sov hon i sin egen säng, en sån duktig flicka! Då tog Anki fram gotteskålarna som var fyllda med smågodis och där satt vi och mumsade denna lördagkväll som var så himla toppen tyckte jag! Kollade på teve, datorn, pratade, kollade på månen som flyttade sig så förvånansvärt snabbt på himlen. Vid ca 22-tiden blev det ändå dags för mig att åka hemåt då jag kände mig lite trötter. Tack igen för en toppenkväll!!!

Jag kom hem och kollade lite vid datorn och gluttade teve. Hämtade Hjalle 00.00 hos en kompis i Gävle. När vi kom hem glodde vi på teve och Hjalle gick och la sig rätt omgående. Jag låg kvar i soffan och gluttade vidare på bl.a. "Miami Ink" och sen somnade jag på soffan vid ca 02.30 inatt och där blev jag liggandes hela natten tills jag vaknade ca 10.00. Hjalle har åkt till Hemlingby och käkat buffé och det var meningen att jag också skulle med men jag har en sån jävla sketen dag idag, så jävla irriterad på allt som har med mig att göra just nu så jag blev hemma... Försökte dock så gott jag kunde med att piffa till mig och allt sånt men det blev verkligen inge bättre för det... Bytte om till pyjamasen, åt macka och o´boy och glor på teve och det känns som att jag inte tänker göra annat idag.

Det är iallafall skönt att det är söndag.

Church Street Saloon



Igårkväll åt jag och Hjalle på Church Street Saloon i Gävle. De öppnar 17.00 och vi såg till att vara i tid eftersom stället tydligen ska vara väldigt poppis vilket jag inte visste något om eftersom jag aldrig varit där innan, men efter gårdagkvällen insåg jag att stället bara måste vara det bästa i Gävle! Jag befann mig inte längre i Gävle när jag klev innanför dörrarna, nu var jag långt borta i Texas, cowboysens rike!

Stämningen, ståhejet, inlevelsen av vilda västern och cowboystuk inföll sig direkt innanför dörren. Cowboytjejerna som serverar visade oss till sheriffen som tilldelade oss ett bord för 2. Sen kom den söta servitrisen med cowboyhatt, röd "line-dance-klänninga (tänker jag på!) och lika väl matchande röda läppar fram till oss, slänger jordnötter på bordet samtidigt som det krasar under fötterna på henne där hon kliver fram på jordnötsskal som ligger spridda på golvet, precis som det ska va tydligen! Musiken skrålar sådär perfekt i bakgrunden och jag känner mig sådär härligt sprudlande glad och väldigt trygg och tillfreds på denna avslappnade restarurang. Jag gillar stället! Gamla träbord och trästolar blandat med plåtbord vilket vi fick sitta vid. På bordet ligger en varsin gammal tidning i gulvit färg och med svart text. Jag tänker mig att få se ett uppslag med typ "Wanted - 1000 Dollar Reward". Börjar vika upp den gigantiska tidningen för att läsa menyn. Verkligen världens största meny tror jag, roligt sätt att läsa den på.



Vi tittar noga och bestämmet oss sen för maten vi vill ha. Jag beställde en kyckling i sås, wokgrönsker med ris och färska frukter. Medan vi väntar in maten bryter vi upp några jordnötter, äter nöten och sopar glatt ner skalet på golvet. Jag kan inte hålla mig från att småle på ett barns vis över att få stöka till så dant som jag gjorde, helt tillåtet! Det var roligt! I väntan strömmade mer och mer folk in och inom loppet av ca 20 minuter var alla bord upptagna och resten av gästerna som ville äta fick gott roa sig med annat ute på stan ett tag innan borden blev lediga. Snacka om poppis ställe, och det förstår jag!

Maten kom in och den var gudomligt god...mmm!!! Hjalle fick en halv meter lång tallrik fylld med mat och glasen vi drack ur var stora kalla ölsejdlar så jag kände mig som en riktig buse där jag håvade i mig läsken på gubbigt ölvis och sen dunkade ölglaset i bordet...hihi! Men sisådär billigt var det väl ändå inte att äta där direkt, men helt klart värt det för den underbara glada, annorlunda saloon-känslan. Det kändes som att det i vilken sekund som helst kunnat dyka upp en snubbe, slänga upp revolvern a´la vilda västern stil och haspla ur sig "Hands-up" samtidigt som en gnutta tuggtobak rinner längs mungipan!!! Som tur var hände inte det men känslan och inlevelsen var så total på stället, de hade verkligen (tror jag iaf) lyckats återge äkta vilda västern-stil. De hade hela konceptet. Det var pråligt pyntat med juldekorationer överallt och det hängde hinkar och grejer i taket. När vi ätit färdigt kom servitrisen och bjöd på geléhallon, trevligt.



Vi kommer garanterat gå dit många fler gånger, det är jag säker på. Jag kunde lätt ha stannat kvar flera timmar till enbart för stämningen och alla leende glada servitriser och gäster samt den otroligt härliga countrymusik som spelades. Men varje vecka lär det inte kunna bli, inte heller ens en gång i månaden tror jag då notan stannade på läckra 600 spänn inklusive dricks. Men som sagt, helt klart värt varende öre!!!

Bra jobbat Church Street!

Framskjutet

Det blev inget målande av luckor den här veckan iaf. I onsdags hade de inte målat utan skrivit att de skulle komma igår torsdag istället. Snacka om att jag var nyfiken igårkväll när jag och Hjalle låste upp lägenhetsdörren! Men inga luckor var målade då heller.... De hade skrivit att de kommer och hämtar luckorna på måndag för lackering. Men de hade iaf målat taket och listerna i badrummet så jag kunde ställa tillbaka allt som hörde hemma därinne. Igår efter jobbet åkte jag och Johanna och trände 16.15-17.30. Spinning/styrka och det var superskönt!

Idag är jag ledig. Måste hem till mamma och pappa och tvätta undan massa tvätt jag har. Jenny och jag ska gratta Nikolina på eftermiddagen. Ska slå in lite paket först. Igår när jag hämtade Hjalle på jobbet fick vi problem med bilen. Den vägrade starta när vi skulle åka hem...suck!!! Han tog hjälp av grabbarna på kontoret också knuffade de igång den, tackar för det!

Ska fråga pappa idag om han skulle vilja vara så snäll och ta en titt på bilen idag. Ska nog fråga om jag och Jenny får låna mamma och pappas bil imorgon när vi ska till Falun så kan de ha min bil. Inte så kul om bilen skulle vägra starta när man är i Falun utan att känna en kotte! Ska iaf bli roligt att strosa runt där, hoppas jag hittar lite julklappar!

Nu ska här sättas fart på dagen, jag var uppe redan 7.30 för att skjutsa Hjalle till jobbet. Här spills ingen ledig tid :)

Snubbar som målar

Ja målargubbarna eller killarna verkar hur som helst inte hinna komma hit innan jag åker till stan. Får bli en överraskning att se vad de har gjort och hur mycket de hunnit med när jag kommer hem ikväll istället. Har städat och bäddat sängen och plockat till det lite extra sådär som man gärna gör när det komemr folk. För jag känner på mig att när man som yrkesfolk får klampa in i hyreslägenheter lite som de vill utan att de boende är hemma så känner jag mig rätt säker på att de tittar runt lite för att se hur man har det liksom. Om de nu skulle gå in i mitt sovrum (har stängt dörren) så har jag åtminstone förberett mig med att bädda sängen. Sen dammsög jag ju igår så det ser rätt schysst ut här hemma måste jag väl ändå säga :).

Gud va roligt att ha ett jobb där man får komma hem till folk och jobba och se hur de har det!

Smårust i vintertid

Okej. Igår när jag kom innanför dörren låg det en lapp och en färgkarta från Gavlegårdarnas anlitade måleri-företag. De skulle komma och måla om våra köksluckor idag, "någon gång under dagen"! Bra att man får lappen dagen innan. Stressvälja en ny färg på luckorna och dammsuga, diska och plocka undan disk, plocka undan matta samt plocka undan skåp, hylla och alla grejjer från badrummet också för där ska de måla taket och listerna. Hatar när de är så SENT ute!!! Men det var inte alltför många färger att välja mellan på luckorna, 6 st färger närmare bestämt. Vit, ljusgul, beige, grönt och 2 nyanser av grått. Okej, vita skåpluckor har vi redan så den färgen gick bort, vi har inget grått i vårat kök så de 2 färgerna kunde vi också lätt sålla bort. Den gröna var för mörk så tillsist stod det mellan den ljusgula och den beige-aktiga färgen. Vi tänkte att den ljusgula färgen kanske blir lite mycket med tanke på att vi har rätt mycket skåp så det fick bli den beiga-kulören. Då var det bestämt!

Klev upp med Hjalle idag klockan 7.30 eftersom jag inte har en aning om när målarsnubbarna kan tänkas stampa in här. Då vill jag inte gärna ligga kvar i sängen. Klädde på mig och gjorde mig klar och nu har jag nyligen ätit frukost. Idag ska jag på föreläsning på Filmstaden i Gävle som första grej på schemat. Handlar om återhämtning från psykisk sjukdom eller nåt sånt. Låter väldigt intressant iaf! Den håller på mellan 13-ca 16.30. Sen åker jag till jobbet och jobbar litegrann till 21.00. Väldigt perfekt dag!

Det snöar ute och har gjort så de senaste dagarna. Snöat,regnat och blåst, huamej! Men nu har det lagt sig som ett rejält vitt täcke på marken och imorse hörde jag spadtag utanför min dörr. Det plogas och är riktig vinter tror jag!

Rullande 6-veckors schema

Mitt arbetsschema:

V.1
Måndag: Ledig
Tisdag: 7.00-15.30
Onsdag: 7.00-15.30
Torsdag: 7.00-15.30
Fredag : Ledig
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

V.2
Måndag: 7.00-15.30
Tisdag: 7.00-15.30
Onsdag: 12.30-21.00
Torsdag: 8.00-17.00
Fredag: Ledig
Lördag Ledig
Söndag: Ledig

V.3
Måndag: 12.30-21.00
Tisdag: 8.00-17.00
Onsdag: 7.00-15.30
Torsdag: Ledig
Fredag: 12.30-21.00
Lördag: 12.30-21.00
Söndag: 12.30-21.00

V.4
Måndag: Ledig
Tisdag: Ledig
Onsdag: 7.00-15.30
Torsdag: 7.00-15.30
Fredag: 7.00-14.00
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

V.5
Måndag: 7.00-15.30
Tisdag: 12.30-21.00
Onsdag: 8.00-17.00
Torsdag: 12.30-21.00
Fredag: 8.00-17.00
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

V.6
Måndag: Ledig
Tisdag: Ledig
Onsdag: 7.00-15.30
Torsdag: 12.30-21.00
Fredag: 12.30-21.00
Lördag: 12.30-21.00
Söndag: 12.30-21.00

Bra start iallafall!!

Segade mig igenom dagen på jobbet idag. En riktigt måndag idag. Blev aldrig riktigt ljust ute utan det var mest grått och snöigt. Gjorde dock lite småärenden, följde med en boende på besök på hälsocentralen samt handlade lite åt en annan. Efter jobbet hade jag och Johanna gett oss tusan på att sätta igång med träningen igen nu när det faktiskt blivit ett alltför stort glapp sen sist. Vi skulle träna spinningstyrka klockan 17.30-19.00 men vi hann med ÖB, Dollar och Rusta innan eftersom vi slutade 15.30. Men vi var trötta och egentligen inte alls intresserade av att strosa i affärer just men tiden måste ju fördrivas på nåt vis :).

Vi åkte till Jernvallen till 17 och bytte om i lugnan ro och satte oss sen och väntade på att klockan skulle bli halv sex vilket den såklart blev tillslut. In och norpa platsen längst in, längst bak! Tog fram cykel, bräda, madrass, hantlar och stång och sen körde vi igång. Fy fasen va jobbigt det var! Jag märkte definitivt att det var ett tag sen sist jag satt där och trampade. Men jag kommer väl igen fort antar jag om jag håller igång med lite jämnare mellanrum nu. Hur som helst var det roligt och kändes bra för kroppen och jag blev pigg som en "piggelin" efter passet.

Skjutsade Johanna till bussen, sen åkte jag hem till mamma och pappa och hämtade med mig lite tvätt innan jag åkte vidare hemåt i snöyran som gjorde att jag knappt såg vägen jag åkte på. Fick puttra i 50 vägen hem. När jag kom hem lagade jag mat, det blev pölsa och potatis med rödbetor, mums! Fick en låda till jobbet imån också, perfekt! Sen blidde det en dusch med levande ljus, underbart mysigt och inte starkt och hemskt som taklampan. Hjalle är i stan hos en kompis och kollar på fotboll tror jag det var, ska åka och hämta honom klockan 23.00 snäll som jag är. Fast egentligen borde jag ligga i sängen och sova då eftersom det är jobb imorgon igen. Men jag har ju tur att få vara i köket hela dagen imorgon vilket inte är så värst ansträngande..hehe!

Nu kan jag med gott samvete längta till helgen då jag ska mumsa på en Nonstop-chokladkaka igen för den blev verkligen en hit för mig, vilken god smak!! Ska ju träna igen på torsdag så den här veckan ska jag vara mycket duktigare än förrra, så det så!
image494

V.46

Måndag 12 nov: 7.00-15.30 (spinning/push 17.30-19.00)
Tisdag 13 nov: 7.00-15.30 (köksa)
Onsdag 14 nov: 12.30-21.00 (föreläsning i Gävle 13.00-16.30)
Torsdag 15 nov: 8.00-17.00 (spinning/push 16.15-17.30)
Fredag 16 nov: Ledig
Lördag 17 nov: Ledig (Falun med syrran!)
Söndag 18 nov. Ledig

Dååålit!

Fasen vilken dålig vecka det har varit för mig rent godismässigt sett, det var vääldigt länge sen som jag proppade i mig så mycket godis som jag gjort den här veckan. Det har inte funnits någon hejd, ingen disciplin! Och inte hade jag det idag heller, blev en till stor chokladkaka + 2 minipåsar med ostbågar och jordnötsringar...fasen!!!!
På måndag måste jag verkligen ta tag i träningen igen!!!

Avkoppling

Igår var det fredag och jag var ledig. Skjutsade in Hjalle till jobbet till 08:00. Sen åkte jag hem och åt frukost och bestämde mig för att åka hem till villan i Västanbyn och låna bubbel-badkaret!

Ringde pappa och frågade om det var okej att komma å bada lite och det var det. Så jag åkte dit till 10.00 och pappa hade börjat fyllt badkaret så jag låste in mig i badrummet vid 10-tiden och där stannade jag till ca 11.30 och bubblade, lyssnade på musik, "dök" ner i bubbelpoolen och lekte runt som små barn oxå gör..haha! Det var riktigt avkopplande och min rygg fick skön massage. Fasen vilken lyx det är att ha sånt badkar, måste ju låna det oftare.







När jag bubblat klart duschade jag och sen slängde jag mig ner i soffan och tittade lite på teven och mamma och Jenny kom hem sen och jag åt mat som jag hade med mig sen igår, lasagnette. Pappa åkte till jobbet och jobbade eftermiddag. Mamma lånade min bil och hämtade Anna och ungarna vid ca 15-tiden för de skulle äta ihop och sen skulle grabbarna sova över. Jag stannade en liten stund och umgicks med dem innan jag åkte därifrån vid 17-tiden. Då åkte jag ner till stan och gick in på Trivsamt och köpte en superfin badrumshylla, åååhh jag är så nöjd!! In med den i bilen och sen hemåt och fixa och dona lite i badrummet.



Åkte och hämtade Hjalle i stan klockan 18.30. Vi åkte hem till hans mamma och pappa en kort sväng och tog med oss ett badkar i bilen som Niklas skulle köpa. Shit vilken stor bil vi har, i den får allt plats tror jag!! Sen åkte vi till Sandviken och gick in på
Daisýs och åt. Jag åt Sibylla Meal. Klockan blev ca 20.30 då vi åkte till Niklas och kånkade upp badkaret för alla dessa trappor. Men det verkar som att Niklas får lite extra jobba med att få in badkaret i badrummet för dörren var visst för liten...kul! Men in skulle det...haha!

Vi kollade på filmen "American Gangster" och den var väl okej. Jag var rätt trött så jag tror till och med att jag somnade till lite där jag låg i soffan. Hjalle och jag stannde till 01.00 och då var det dags att säga tack och hej. Vi åkte hem, lugnt och försiktigt för det hade snöat hela eftermiddagen och snön låg kvar och det var isigt på sina ställen. Snön ligger kvar även idag.

Hjalle hade ställt klockan på 09.20 idag för han skulle spela fotboll 10.00 på Brynäs. Jag skyndade å göra mig iordning också hakade jag på in till stan för att kolla lite i affärer. Gick och strosade fram till 12.00 men köpte ingenting. Blev bara så jäkla irriterad på mitt elektriska hår!

Hjalle hämtade upp mig när han tränat klart och sen åkte vi hem och lagade mat, vilken vi nyligen slängt i oss. Tror jag vill åka och kika lite på Köpis idag också, skönt att få gå inomhus istället för ute på stan nu när det är rätt kyligt och man blir så rödsprängd och ful i hela fejjan..haha!
Nu ska jag njuta av min lediga helg!

Små bekymmer

Det MEST IRRITERANDE just nu är att mitt hår ska envisas med att vara ELEKTRISKT mest HELA TIDEN!!!!!!

Jag blir grymt TOKIG på det!!!!!



Måndag-torsdag

Var ju ledig i måndags efter helgens jobb. Den dagen låg jag bokstavligt talat bara i soffan från ca 9.30-22.30 och glodde på olika serier, filmer och sånt! Tur att teven bjöd på massa sevärt när jag kände för en tevedag! Orkade absolut inte ett smack utan tiden rann iväg och sen hade jag legat där hela dan. Rätt skönt det med för då fick jag ju verkligen vila ut i måndags.

I tisdags var det jobb igen 7-15.30. Segt nu när det är så mörkt redan vid 16-tiden när man slutar i och med att vi har vridit tillbaks klockan 1 timme till vintertid.... Trötter är vad jag är men det ger väl med sig lite när man vant sig. Tisdags efter jobbet åkte jag hem till mamma och hälsade på. Stannade kvar till ca 18 då jag åkte hem. Somnade på soffan hemma och sov mellan 18.30-21.30. Var vaken en timme och gick sen och la mig 22.30 men låg för ovanlighetens skull och vred och vände på mig och kunde inte somna. Sen hör jag hur Hjalle börjar rassla i skåp både i köket och på toaletten, hör hur han spolar vatten och har sig och jag fattar inte vad han håller på med så sent. Till slut måste jag av ren nyfikenhet kliva upp och se vad han pysslar med och då är klockan 23:45. Han säger till mig att han hade lite överskottsenergi och står och skurar rent i badrummet och torkar och har sig sådär sent in på natten!!! Inte riktigt klokt! Men bra att han städade lite :) Jag klagar inte! När min nyfikenhet var stillad åt jag lite smörgås för jag var så hungrig och sen gick jag och la mig igen och somnade sött vid ca 00.30-tiden.

Upp och jobba 07.00 igen på onsdag. Gick finfint! Åkte hem till mamma och vi tog en sväng på stan. Jag hittade en mörklila stickad mössa på Åhléns som jag köpte. Skjutsade hem mamma när vi var klara på stan och då var klockan 17. Jag åkte till Owe Jansson och köpte lite julgrejer och en (hör å häpna!) "Marabou-chokladkaka-nonstop". Supergod!!


Åkte och hämtade Hjalle vid ca 18-tiden och vi for hem och glodde på teven.

Idag har torsdagen passerat och Hjalle och jag gjorde lasagnette när vi kom hem och åt i köket där vi tänt levande ljus och hade det mysigt. Nu är Hjalle och spelar fotboll och igår var han i Högbo och åkte skidor. Han är så duktig på att träna min älskling och jag ser att han blir pigg och mår bra av det och får energi. Nu är han överlycklig och supertaggad på att åka skidor och han säger ju att han ska åka Vasaloppet så lite träning innan skadar ju inte..hehe! Jag känner att jag mår sämre nu när jag inte har tränat på flera veckor...suck... Jättedålig disciplin nu plus att jag jobbade kväll förra veckan och Johanna jobbar kväll den här veckan. Men nästa vecka ska vi sätta fart igen och då ska jag bli glad, pigg och energisk igen : ). Känner mig så himla förlsappad nu. Dagen idag var blandad med trötthet, drygt tjat och en trevlig eftermiddag.

Nu är jag äntligen ledig fredag, lördag och söndag! Tar gärna emot förslag om aktivitet eller sällskap dessa dagar :)

Apologize - One Republic ft Timbaland


Tunisien 2003

image478

Hmmm....så här brun och fräsch vill jag känna mig NU.... Inte likblek, finnig, mörk runt ögonen och flottig och ful som jag känner mig nu och kommer att få känna mig hela jälva hösten och vintern tills det blir 3 månaders sommar igen och jag får må bra och se såhär brun och fräsch ut igen :)

Snön kom

image475

Men nu är det väl inte mycket kvar direkt. Var hem en sväng till mamma och pappa igår söndag för att hämta upp en matlåda potatisgratäng och köttfärs som mamma så snällt erbjöd mig. Pappa var snäll och bytte till vinterdäck medan jag var kvar där och väntade på att åka till jobbet.

Helgen för övrigt har varit lugn men de sista dagarna har jag varit trött, icke tålmodig och tyckt att det varit lite drygt att umgås med vissa på jobbet... Blir väl så när man umgåtts med dem konstant sen i ondags... Lördag och söndag var dryga. Tjat, gnäll och samma "prat" som alltid....har som sagt inga nya svar utan blir såå trött å less på att rabbla samma gamla visa om och om igen...

Urk!

Skönt å få va ledig idag iaf känner jag. Och imorgon har jag "köket" på jobbet så jag kommer jobba därinne heladagen och det är faktiskt rätt lyxigt att få göra det ibland!

Isak

Drömde om en liten pojke ensam på en buss som jag tog hand om så han kom rätt.... Han kan inte har varit mer än 2-3 år och jag minns drömmen så tydligt. Herregud, vad gjorde en sån liten knate ensam på bussen, ingen mamma nånstans. Jag frågade honom vad han hette och han sa Isak.... Jag tog upp honom i min famn och där fick han sitta tills vi letat rätt på vuxen som kände honom..

Den drömmen etsade sig så fast i mitt minne och jag längtade så efter småttingar att få rå om och ta hand om, så som på dagis när jag mådde så bra med alla älskade små rara barn omkring mig... Längtan efter smått kommer närmre och närmre... Kanske Isak är ett namn att ha i åtanke *ler*

ROME äger!!!!

image474


Så himla bra serie!!! Kan se den om och om igen! Har legat paralyserad i soffan sen jag klev upp 09:30 imorse och kollat på några avsnitt av Rome, nu är klockan 13:16. Väntar på nästa avsnitt som går ikväll kl 22:00, då visas nya avsnitt på Canal +.

V.45

Måndag 5 nov: Ledig
Tisdag 6 nov: 7.00-15.30 (köksansv.)
Onsdag 7 nov: 7.00-15.30
Torsdag 8 nov: 7.00-15.30
Fredag 9 nov: Ledig
Lördag 10 nov: Ledig
Söndag 11 nov: Ledig ( Fars-dag)

Spökig tjejkväll

I onsdags jobbade jag och Johanna dag efter 4-dagars ledigheten. Onsdagen var en riktigt segig dag...hände inte mycket inte. Jag satte mig ner och gjorde lite "skriva-på-datorn" - grejer. Var tvungen att skriva om schemat för köksansvarig varje dag under 6 veckor samt nåt som vi kallar smassenansvarig. En ur personalen är ju i köket hela dagen och jobbar där. Smassenansv. är köksan behjälplig och denne person ska hålla sig i huset denna dag. Chefen hade ju varit "duktig" och gjort om detta schema för vi kom överens om att sjuksköterskorna inte skulle jobba i köket eftersom de har så mycket annat. Men när jag tittade närmare på det nya schemat såg jag att det inte riktigt stämde. Personal jobbade kväll, var lediga o.s.v. vissa dagar då de var satta att jobba i köket. Så jag tog saken i mina händer och skrev om det och det tog sin lilla tid! Svårt att få schemat att stämma med arbetschema och alla ska få lika många ggr i köket os.v. Men tillslut fick jag det att funka så bra det bara gick tror jag. Men efter det var onsdagen riktgit seg....

Efter jobbet var det dags för shopping och tjejkväll!!! Eftersom Hjalles mamma hade lånat bilen under dagen och Hjalle behövde den under eftermiddagen/kvällen så hade jag ingen bil. Johanna och jag fick skjuts ner på stan i Sandviken och sprang in en sväng på Lindex. Sen bestämde vi oss för att gå ner till Sandvik och hoppa på Valbo-bussen där eftersom vi hade tänkt hinna med lite Köpis-shopping! Det började såklart snö-regna eller vad man ska kalla det så vi blev dyblöta och såg förjäkliga ut och frös! När vi kom till busshållsplatsen kl 16.00 efter att ha skyndat oss dit tittar vi på tidtabellen och ser att bussen bara går 1gång/timmen och inte varje heltimme utan halvtimmar vilket innebar att vi var 30 minuter för tidiga och bussen skulle gå 16.30 från Resecentrum. Då bestämde vi oss för att plaska runt i snö-regnet upp till Resecentrum och hoppa på bussen där istället. Riktigt skönt att få hoppa på bussen var det sen :)

Vi hoppade av vid Köpis och shoppade lite där. Jag köpte ett turkost linne och en rosa stickad långärmad top. Vi käkade på buffé-stället, fisk och potatis och ris med kycklinggryta tog jag och gott var det! Klockan 20.00 gick vi hem till mig och jag hämtade min packning och Hjalle stod nere på parkeringen för att skjutsa in oss till Johanna, det var snällt det!

När vi kom till Johanna hoppade vi ner i myskläderna och knäppte på musik. Hennes syrra och kille kom och hjälpte Johanna borra upp en grej på väggen där det var betong. När de drog gick jag och Johanna till Videohallen och hyrde skräckis!!!! Perfekt såhär under Halloween! Filmen hette "Dead Silence" och handlade om en tant och hennes buktalar-dockor som efter sin död spökade....


När vi kom hem knäppte vi på filmen och kurade ihop oss i soffan. Den var faktiskt läbbig och vi skrek till lite här å där, kisade mellan fingrar och skrämde upp oss rejält. Till råga på allt säger Johanna att det spökar i hennes lägenhet och hon är livrädd för att sova ensam då hon känner att det är "något" som står och tittar på henne. Hon berättade att hon hade sagt till "det" att lämna henne ifred, att hon ville vara själv...uscha!!! Såklart knäppte vi av varenda lampa när vi skulle kolla på skräckisen och fy faen säger jag, usch!!!!

Kolla in trailern om du vågar!!!!!




Men vi överlevde den och sen slökollade vi lite teve innan vi kröp ner i sängen vid 00.00. Men vi låg och pratade non-stop om allt möjligt tills klockan blev 02.30 och vi tyckte att det var dags att sova... Sa godnatt och somnade med detsamma...

Torsdag morgon vaknade vi 09.30 och steg upp och gjorde oss iordning. Käkade frukost framför barnprogrammen och myste! Klockan 11.00 gick vi och lämnade filmen och sen ner till busstationen för att ta bussen till jobbet. Bussen kom 11.30 och vi hann på lokalbussen till Björksätra. Gick in och hadlade lite frukt och gick till jobbet. Det var soligt och varmt och en fin dag.

På jobbet var det vi som jobbade kväll och det var riktigt, riktigt lugnt!!!! Vi var klara med middagens disk rätt snabbt, ca 17.30 och kunde då glo på teve och poppa musik på mobilen mellan 17.30-19.15 då det var dags att fixa med fikat....hur skön kväll som helst :)

Hjalle kom och hämtade mig och vi kvällsfikade när vi kom hem. Vi gick och la oss 23.00 och vaknade 07.45. Jag skjutsade in Hjalle till kontoret och kom hem igen ca 08.20. Då hoppade jag ur kläderna och gick och la mig igen och drömde massa konstigheter och vaknade inte förrens 10.30 igen vilket var urhärligt!!!

Idag börjar jag 13.30 och imorgon har jag turen att få börja klockan 14.00 efter överenskommelse med personalen som jobbar dag i helgen :)

Nu ska jag sätta fart och frukosta lite och fixa iordning innan jobbet.


Ha en görtrevlig och mysig helg!!!