Husbilsutflykt

I måndags som var denna vecka (idag är det söndag) så var jag ledig efter helgens jobb och jag, mamma och Nippe åkte iväg på en husbilsutflykt till skogen!

Vi stannade till på en mack och handlade lite och var på plats i skogen strax efter 09:00 en solig måndagmorgon, jättehärligt! Det enda som hördes var fåglarnas kvittriga sång och naturens andra magiska prassslande ljud *ler*

Det här kände vi båda två skulle komma att bli en alldeles underbar dag, mitt ute i naturens lugn.

Mamma började med att parkera husbilen på den lilla plätt som finns på detta ställe.


Sen gick vi till ett ställe och klättrade omkring på stenarna där det en gång har forsat vatten, men inte nu. Nippe följde ivrigt med och tyckte det var väldigt spännande att stå på stenavsattserna och kika ner...hihi!


Efter lite lek på klipporna gick vi tillbaks till husbilen och tog fram picknickmöblerna och dukade upp med gotta! Åh vilket härligt väder och ännu mysigare att få sitta och fika och sola mitt ute i skogen *ler*. Tyvärr var det en hel del hästmyror som trampade ikring lite överallt så det är därför vi fick sätta oss så nära ut mot grusvägen...hihi! Men det är ju så i skogen, där lever andra varelser och det är bara att acceptera och bete sig efter deras villkor :)


Vi satt och solade till framåt ca 11:20 då vi bestämde oss för att promenera längs med Naturstigen som var alldeles bakom husbilen. Sagt och gjort, mot Sherwoodskogen!!!

Spännande, spännade!! Som ni kan se upptäckte Nippe vatten och han tyckte det var skoj att plaska sig lite blöt om tassarna *ler*


Mitt ute i skogen hittar vi efter ett tags promenerande denna koja. Inne fanns bord och bänk och möjlighet att tända en eld, supercharmigt!


Sen när vi kom tillbaka upptäckte vi att vi hade varit på promenad på Naturstigen i ca 1,5 timme! Det var verkligen en uppfriskande promenad :). Men när vi kom "hem" till husbilen igen var vi hungriga så mamma lagade mat, makaroner och köttbullar på burk, yummie!!!

Vi satt i husbilen och mumsade på maten, sen läste vi tidningar som vi hade köpt med oss. Efter det blev både jag och mamma lika sömniga som Nippe så vi vilade en liten stund.


Efter vilostunden hade klockan tickat på till närmare 15:00 och vi bestämde oss för att brumma vidare till nästa plats vilket blev Medskogssjön mot Ockelbo. Där stannade vi bara till för en glasspaus i solen...hihi! Sen åkte vi vidare till nästa mysiga ställe där vi stannade till och fikade, herregud man gör ju inte annat än äter och mumsar gott på sånna här utflykter *fniss*

På det sista stället lyckdes jag få till den här fina bilden på vår älskade lilla voffsning Nippe!


Sen var det dags att fara hemåt igen vid ca 17.30-tiden, efter en heldag på vift i skogen. Jag hade en underbar dag som gav mig sååå mkt energi och glädje som jag levde på resten av veckan på jobbet!

TACK för en underbar dag mamma och Nippe!!!



En dag med familjen

Idag har jag varit ledig och spenderat dagen hemma hos mamma, pappa och Nippe. Vi var ute hela dagen ända från ca 12:00 - till ca 18:30 då jag åkte hem. Men mamma och jag hann med ett besök på Rusta, ÖB och Dollarstore också.

Sen blev det mest till att gosa och leka med Nippe hemma i trädgården och det var faktiskt riktigt skönt ute idag. De mörka molen tornade upp sig överallt på himlen men lämnade hela tiden en glipa för solen att skina igenom och det tackar jag för, vi fick en kanonfin dag idag trots alla svarta moln, knepigt det där.

Lite senare på eftermiddagen grillades det hamburgade som vi avnjöt ute förstås och sen blev jag så glassugen att jag åkte iväg och köpte glass åt mamma, pappa och mig, mumsis!! Men det efter att mamma, jag och Nippe tagit en liten vilostund/sovstund på ca 30-60 minuter i varsin hammock/hängsoffa ute, så skönt!

Jag har haft en jättehärlig och avslappnande ledig dag, skönt att inte behöva göra nånting alls. Eller, jag var faktiskt duktig och jobbade undan lite smyckesbeställningar några timmar på morgonen.

Men att få vara ute och bara njuta och ha absolut ingenting i tankarna som stör, det är att njuta av livets goda i stunden som är och det är precis det som jag har gjort med kära mor och far och Nippe idag *ler*

Tack för en underbar dag!!! Och såklart en puss och kram till älskade syster-yster!!

Här kommer en bild på Nippe när han för några veckor sedan lekte i en sandhög där han roade sig med att gräva, det tycker han är skoj...hihi!


Sen måste jag passa på att visa några bilder som syster Jenny knäppte när jag, mamma och Nippe var och hälsade på hemma hos henne förra veckan tror jag det var. Vi tog en promenad runt byn med Nippe i koppel och han är så duktig så, bråkar inte alls om att ha koppel på sig när han tränas. Mamma tycker det är skoj att promenera med honom tror jag! Hon och pappa är så duktiga med att lära Nippe allt han behöver veta och kunna så han är redan en jätteduktig liten kotte *ler*

På promenaden träffade vi på några får som Nippe kikade väldigt intresserat på och fåren var nog minst lika intresserade av honom, kanske för att han liknar en ullig och krullig lite lammunge *ler*


Det blåste på litegranna emellanåt och Nippes öron fladdrade på rätt rejält där i vinden som man kan se, så himla sööt :)


När vi hade tagit promenaden genom byn så la vi oss i gräset och solade och Nippe var snabb att haka på, här kan ni se när han råkade få tag i min näsa lite lätt...haha!





Inred Och Dekorera Ljust & Lantligt

Nu är den här, den ljuvliga boken av Anna Örnberg!!
Den damp nyss ner i brevinkastet och jag slängde mig över den direkt, den innehåller så många vackra bilder och bra läsning!!

Bilderna är klickbara!


Jag rekomenderar verkligen den här boken! Och köp den på Adlibris, där kostar den bara 129:-, ingen frakt heller! I inredningsbutikerna kostar den över 200:- så ett tips bara ifall du vill spara några slantar ;)



Fönsterdekoration del 2

Här kommer andra sidan av min fönsterbräda i vardagsrumsfönstret!

Den vackra vita järnblomådan med hjärtan fyndade jag i en inredningsbutik för ett tag sen för 50:-! Tror inte den kommer att få hänga ute på balkongen, den blir nog en inne-blomlåda!

Fönsterkarmen i trä är från mamma och pappas uthus. Från början var den lysande turkos på ena sidan och på den andra röd. Jag gnussade bort färgen och målade om det!

Fönstret har jag dekorerat med en lingonkrans jag fått av Ninni och i den ett kort från Jeanne d´Arc!


Sist i bildkavalkaden skådas en rostig kruka som jag köpte på en trädgårdsbutik. Notera den söta lilla vita pippifågeln som sitter bredvid *ler*

I blomlådan har jag lagt en vit träbräda så krukorna har nåt bra att stå på.

Ha nu en härlig lördag!



Jeanne d´Arc

I lördags var jag och hälsade på Jessica med gårdsbutiken "Tant Elwira" och som har bloggen med samma namn!

Och vet ni vad jag unnade mig då??!!

Jo denna vackra fönsterdekoration! Snacka om att jag är salig *ler*. Från Jenne D´Arc förstås! Allt därifrån spelar ju i en liga för sig *ler*

På denna vackra järndekoration har jag hängt upp små vita fluffiga vita vingar samt en tunn spetsduk på ovandelen.

Så här ser det numera ut på ena halvan av min fönsterbräda i vardagsrummet. Köpte en Mårbackapelargon samt en Rosenpelargon på Blomsterlandet i helgen och de har hamnat på samma fönsterbräda :)


Den här söta dekorationen köpte jag också hos Jessica, "Home Sweet Home" - passar mig utmärkt! Jag är en riktig hemma-älskare jag *ler*


Dekorationen ligger för närvarande på denna stenljusstake som jag fyndade på den lokala ladugårdsloppisen. Kan ni gissa vad den kostade mig? En femma!!!

Andra halvan av fönsterbrädan får jag visa en anann dag!


Det tar sig därute

Nu har jag börjat städa och dona lite på balkongen, det är ju faktiskt maj nu och solen visar sig allt oftare och vämen likaså. Mina vita träklappstolar samt mitt runda bord har kommit ut och står på plats samt lite annat nytt som jag inte hunnit med att visa ännu och tänker inte göra det nu heller...hihi! Har inte riktigt dekorerat klart eller fått det riktigt som jag vill så jag väntar med avslöjandet tills det känns och ser ut så som jag vill ha det *ler*

Dock kan ni få en liten förhandstitt på ett vackert gammalt fönster som jag fyndade hos Anna-Lena (Madame Nyberg) idag för 50:-



Slitet, skavt, nött och rostigt, precis som det ska va!



Husvisning

Ja jag och Hjalle går ju som sagt var i husköpartankar. För ca 1 år och 4 månader sen gick vi till banken och hörde oss för om vart vi låg på lånesidan så vi har koll på vad vi har råd att lägga på ett hus.

Det var nån månad sen nu som vi var på visningn av ett hus som vi båda kände att det skulle kunna vara något. Men nu har det äntligen dykt upp ett hus här i våra trakter, vilket såklart är eftertraktade trakter så antar att det på det här huset blir många intressenter typiskt nog. Men hur som helst så ska vi gå på visning. Huset är verkligen fräscht och ser verkligen ut som ett hus jag skulle kunna tänka mig bo och trivas i. Känns roligt att få gå på visningn igen, det ska bli spännande. Läget är också väldigt fint.

Här är några av rummen, klicka så blir bilderna större!


Vi vill verklilgen hitta vårat drömhus nu, jag längtar tills den dagen kommer!!



Mitt vardagsrumsfönster


Så här ser det för tillfället ut i mitt vardagsrumsfönster. Den vackra vita smidesblomlådan får stå inne så länge i väntan på att få kommaut på balkongen, om den nu nånsin kommer att göra det vill säga. Jag trivs rätt bra med den ståendes i fönstret också, den ramar in blommorna så vackert tycker jag.

Idag fredag är jag ledig och det är en härligt solig dag, om än något blåsig dock. Men jag har energi till tusen! Var uppe 6:30 imorse och påbörjade lite smyckestillverkning, fick en hel del gjort faktiskt och hela dagen är kvar att fyllas med glädjande ting *ler*

Jag är ute efter en ljus plastmatta i storlek ca 140 X 200 cm men det verkar inte gå att få tag på nånstans för ett rimligt pris. Mattan ska placeras ute på min balkong där jag inte har något tak så då har plastmattor varit ett utmärkt val av matta för att fräscha upp det trista betonggolvet som till råga på allt också är kallt att stå på. En matta ljusar upp och gör det mkt mysigare och skönare att stå på *ler*

Nån som har tips om vart jag kan hitta en sån matta? Har kikat runt på loppisar men har inte fått napp ännu. Finns bara randinga plastmattor i hemska färger plus att smala gångmattor är det enda jag sett hittills.

Så tips mottages med glädje!

Nu ska jag nog ut och åka lite med bilen. Kanske det blir besök på nån loppis eller nåt, har inte riktigt klurat ut färdvägen ännu men jag tror på min förmåga att improviser litegranna :)

Hoppas ni med har en underbar fredag, ha det så soligt kära vänner!



Bokstavstävling!

Ida med bloggen "Drömmar Om Vitt Och Shabby" har just nu en tävling som pågår tom den 13 maj!

Det hon lottar ut är vita vackra träbokstäver som hon tillverkar själv!!

Klicka på bilden så kommer du till hennes tävling och kan vara med du också :)


Ida & jag har redan hunnit med ett litet byte, dessa bokstäver fick jag av henne (+ ett A och ett H) och hon fick 2 st smycken av mig, jätteroligt att kunna byta grejer med varandra sådär!


Bokstäverna är helt underbara och jag älskar dem, kommer garanterat att beställa fler hos henne snart *ler*

****uppdaterat*****

Nu på morgonen har jag har skapat en Mors dag - present till en kund, i form av denna skylt:
"Världens Bästa Mamma"



Jag tävlar också hos LitenBod!
Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!





Jobba, jobba, jobba

Puh!!!

Nu har jag jobbat från onsdag-söndag och idag måndag är jag ledig och ska försöka hinna stryka så många grejer på "Att göra listan" som det bara går :)

För tillfälllet är det smyckestillverkning på schemat sen 3 timmar. Tror jag ska stryka det från listan nu och hoppa till nästa grej vilket nog blir frukost :)

Iaf så har jag som sagt var jobbat hela Valborg och kvällar dessutom så det har inte funnits så mkt tid för nåt sen i onsdags egentligen. När jag jobbar kvällar så börjar vi redan 12.30 och jobbar till 21.00.

Sista april firade vi in med korvgrillning på kvällen på jobbet samt lite glass och gotta tidigare under dagen, det var lagomt att fira så.

Men i fredags skulle jag ha jobbat kväll men den då bytte jag till mig ett dagskift istället för jag och Hjalle hade ju bijetter till BIG COMEDY på Konserthuset i Gävle kl 20.00 på fredagen den 1: maj!!!


Vi satt så högt upp man nästan kunde komma och till en början var det lite läskigt högt...haha!

Stand-up kvällen bjöd på dessa komiker:




Peter Wahlbeck
Johan Rheborg
Johan Glans
Lennie Norman
David Batra
Henrik Schyffert
Petra Mede

Den pinsammaste showen bjöd Petra Mede på, det var så jädra kasst att knappt en kotte av oss nästan 1000 pers i salen garvade. Så hon hamnade utan tvivel i botten. Peter Wahlbäck var inte så jädra rolig han heller och Lennie Norman var väl lagom.

De jag garvade häcken av mig till var David Batra, Henrik Schyffert, Johan Glans samt Johan Rheborg. Fy va gött det var att garva så tårarna sprutade!!!

Showen höll på från 20.00-21.30, lite för kort tycker jag då varje person bara hade ca 10 minuter på sig, jag skulle lätt garva mer och längre åt vissa personer. Hjalle och jag hade hur som helst en jätterolig kväll ihop och jag måste se till att gå på fler såna här tillställningar!!