Ny tavla!

Egendesignad tavla på målarduk med bibelpapper, vackert motiv samt spets!
75:-


Stor tändsticksask med jultomtemotiv samt hänge på jutesnöre
45:-



Vintagekort med hänge på jutesnöre
35:-


Vit julstrumpa med bred spets & hänge
129:-

Vid intresse maila på [email protected] eller skriv i kommentarsfältet.

kram, Anna


Min lilla husmus



Här har ni henne, min lilla husmus som håller ordning i köket. För det mesta håller hon rent och snyggt och plockar och donar med det hon orkar med, jag menar hon är ju inte så stor. Men ibland har hon busat lite och mumsat på mina kakor och lämnat smulspår efter sig. Men det är hon värd, några kakbitar då och då som tack för att hon håller ordning och reda i köket och skrämmer bort andra mindre trevliga småkryp!! Hon har även hjälp av min lilla husvätte som ni ser på hyllan ovanför.

Tack för eran hjälp husmusen och lilla Vätten!

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Tusen Ideér & En FrökenMarrimoster samt av Betongtsnäckor & Änglar att berätta sju saker om mig själv

Reglerna för utmaningen är följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Läppsylberoende!! Har alltid med mig läppsyl i handväskan, av märket LYPSYL med doft av Strawberry. Använder lypsyl istället för läppstift kan man säga, det ger en härlig glans på läpparna samtidigt som det doftar gott och ger en mjuk skön känsla på mina läppar :)

2. Svårt för att bestämma mig, är så velig och har alltid varit sen barnsben! Beslutsångest.  Blir nästan gråtfärdig när jag inte kan bestämma mig för om jag ska ha en chokladkaka med smak av apelsinkrokant eller vanlig mjölkchoklad typ...haha!! Åsså får man höra "bestäm dig nudå" också blir jag bara mer stressad och velig och nervös :)

3. Synar alltid alla kläder och grejer till överdrift varje gång jag ska handla nåt, så det ska vara "perfekt" och att jag väljer ut den bästa av alla de lika prylar som finns. Det kan ta mig en evighet!

4. Är lite av en perfektionist, ska helst kunna allting och vara bästa på det innan jg ens har provat nåt. Går därför miste om en hel del roliga grejer bara för att jag hellre säger nej av oro istället för att jag bara ger mig hän och har roligt! Skit samma om jag kan eller inte! Så himla lätt och säga och fatta rent logiskt men svårt att förverkliga alla gånger - men jag blir bättre och bättre tack vare min sambo som pushar mig!

5. Otroligt flygrädd - flyger inte.... Går därför miste om härliga semestrar. Har flugit 2 ggr men sen är jag lika rädd igen, usch... Får panik och kan inte andas och allt sånt där shit! Även rädd för att åka bil med personer jag inte riktigt känner eller litar på att de har kontrol och kör "säkert". Stressar upp mig och det känns läbbigt i magen. Jag har helt enkelt svårt att låta nån annan ha "kontroll" över en hel del grejer, blir lugn och trygg när jag vet att jag har kollen.

6. Pratar nästan aldrig i telefonen. De enda jag i stort sett pratar med nån gång då och då är mamma/pappa eller syrran/sambon (träffar de ju i stort sett väldigt ofta istället) Kommunikationen har gått över till att skötas mer och mer på bloggarna samt genom sms, väldigt konstigt och lite tråkigt faktiskt när man tänker efter...

7. Älskar att slappa och göra ingenting! Bara gå omkrig hemma och dona *ler*. Har inga problem med att vara ensam när jag känner för det men älskar såklart sällskap när jag är på det humöret *fniss*

Jag skickar inte denna utmanng vidare till några speciellt utvalda, ni som känner att ni vill ta tag i den får göra det. Meddela gärna mig om ni tar er an utmaningen så jag kan läsa om era knasigheter!

Kram, Anna

Tänkvärt

Dagen är din:


"Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan du inte få mera innehåll
än Du redan har givit den.

Morgondagen vet Du ingenting om.

Men dagen i dag, den har Du.
Använd dig av den.

Idag kan Du glädja någon.
Idag kan du hjälpa en annan.
Kanske dig själv.

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din."




Text hämtad från
Inspiration i Vitt

Min skyddsängel

Har ni sett på maken på denna underbara handsydda ängel! Den har jag fått, ja ni läste rätt, jag har fått den i gåva av Sara med bloggen Butterfly´s Blogg!!

Jag är så glad och tacksam, jag har aldrig fått en present bara sådär ändå av någon som jag inte känner eller har träffat,  jag är så glad över min lilla ängel :)

Se bara så välgjord den är, med flätat hår, leende mungipor, bedårande vit klänning samt världens vackraste hjärta med ett A broderat på *ler*




Sen fick jag även denna söta & vackra ljuspåse med vackert motiv på av Sara. Jag har knutit jutesnöre med hänge runt påsen.



Sara gör så mkt fint och jag vill bara att alla andra ska få upp ögonen för hennes konstverk, jag har redan köpt 2 st kuddfodral av henne som jag visat på bloggen tidigare.

Så...
Nu är det NI som gör ett besök hos Butterfly´s Blogg BUMS *ler*

Kram, Anna


Min knopp i mitt kök

Äntligen!
Igår kom mina och Jennys köksknoppar som vi beställde från
Nordljus - snabb leverans må jag säga!
Skruvade för allt vad jag var värd sent igårkväll och fick alla 28 knoppar på plats, och 1 eller 2 blåsor på fingrarna till på köpet..hihi!

Men jag blev nöjd - bjuder på massor av köksbilder i detta inlägg!







Vad tycker ni, inte illa va ;)

Kram, Anna



Höstens dekoration



Jag har gjort en höstig dekoration på en silverbricka i mitt kök. Ni fick skymta den lite i föregående inlägg. På brickan finns en julgransris-krans samt naturens kottar som jag tagit med mig in och knutit vit spets runtom, så enkelt och väldigt dekorativt!

Kram, Anna


Bilder

I det här inlägget bjuder jag på några osammanhängande bilder lite varstans hemifrån mig :)





P.S TÄVLINGSDAGS!!!
.

Hos 
Ellas Inspiration!!

Du kan vinna de här läckra grytvantarna:



Nästa tävling hittar ni på Morse Farm!
Där kan ni bla vinna det här fina korset:



Kram, Anna

La Finesse



Äntligen har jag och syrran hittat knopparna vi vill ha till våra kök! Det blev dessa beiga porslinsknoppar i vitlöksmodell, med mässingdetaljer i som vi föll för båda två :)

Hittade dem på
Nordljus för en väldigt billig peng!

Syrran och jag rensade lagret på just dessa knoppar. Hon beställde 20 st och jag 30 st...hihi!

Ett stort TACK till mamma som gett oss pengar att köpa nya knoppar för!

Kram, Anna


Tingsek



Hittade
TingsekJemaRose blogg. Hon har sån bra musiksmak och bjuder på sååå många härliga låtar med underbar blandning! Jag brukar alltid knäppa igång hennes musik när jag surfar på internet, pysslar eller bara ÄR!

Nu har jag hittat den här svenska artisten, Magnus Tingsek och vilket stjärnskott. Gillar verkligen det jag hört hittills, blir riktigt glad av musiken. Gillar speciellt en annan låt som heter "Shake The Disease" men hittade inte den så ni får gå in till JemaRose och lyssna på den!

Tills vidare bjuder jag på låten "World Of Its Own"!

Enjoy!!

Filmtips!

Jag och Hjalle har också hunnit med en hel del film i veckan och helgen.

I veckan bjöd pappa oss på bio genom att ge oss 2 st biocheckar, tack så mkt!! Filmen vi såg i veckan var "Step Brothers" och den var så jädrans rolig förutsatt att man gillar Will Ferell och den galna humor han bjuder på i de filmer han får göra. Så jäkla kul film att vi garvade oss igenom den :)


Sen tror jag det var i lördags som vi såg "The Transformers" på Canal + och det kan jag säga var en film helt i min smak, fasen vad va jag gillade den här filmen! Fulladdad med action och coola scener, helt klart en film som jag rekomenderar!


Ja det är väl de här 2 filmerna jag vill slå lite extra för den här gången!

Kram, Anna

Min helg

Fredag
I fredags var jag hundvakt åt lilla Ida. Vi var ute på några långpromenader innan dagen var slut. En långprommis på 1h 45 min och sen blev de andra inte mindre än dryga timmen. Vi letade oss in till skogen där det var helt underbart att gå! Bara Ida och jag på en skogsväg en tidig morgon, omgärdad av solen som sakta steg upp och gav oss ett härligt morgonsken. Fåglarna som kvittrade glatt i träden och inget annat. Bara vi och skogen. Ljuvligt.

Väl hemme efter de långa promenaderna är Ida nöjd och belåten och sover, länge...hihhi! Favoritstället är i min soffa, där hon ligger på rygg med alla 4 benen i vädret :). Hon ser så söt ut där hon ligger och sussar sött medan jag stökar omkring hemma med diverse pysselidér och datoriserande. Vi hade en jättemysig dag och Annika hämtade upp Ida vid 19.30.


Lördag
Den här dagen började med de vanliga morgonbestyren hemma och sen var jag till Anna-Lena en kort sväng och lämnade in några av mina tavlor jag gjort. Sen åkte jag vidare hem till mamma och tvättade litegranna. Sen åkte hon och jag en sväng till Dollarstore innan vi åkte vidare hem till Jenny och Anders med kökslådorna som mamma lackat åt dem likväl som hon har lackat köksluckorna och gjort spår i dem så det ser ut som härliga pärlspontluckor, vackert gammeldagst! Hon kommer får det så himla fint i sitt kök min syrra, och tänka sig vad vår mamma kan saker!!

Så här fina har hon gjort köksluckorna:

Förebild


Efterbild:

Helt otroligt att mamma har förvandlat de där bruna luckorna till det här lantliga köket! Du är bra duktig du!

Vi spenderade nån timme hos Jenny och Anders och fikade lite gott. Vid ca 16.30-tiden åkte vi hem till mamma igen. Jag hängde tvätten och gjorde mig klar för att åka vidare hemåt. Tack och hej för idag !

Söndag
Det var dagen igår. Det var faktiskt en befriande dag. Jag rotade igenom massvis av lådor och skåp och förvaringsställen här hemma just för att rensa bort massor av saker som bara ligger och skrotar! Och jag fyllde ca 3-4 kassar som jag sen åkte till Katthemmets loppis och gav dem mina grejer så de kan sälja av dem till förmån för katthemmet. Perfekt!

Sen åkte jag hem och fortsatte rensa i lägenheten och det var vad jag sysselsatte mig med HELA DAGEN igår kan jag säga! Det var en riktig befrielse att bli av med så många saker som jag ändå bara blir stressad av att se eller att veta att jag har liggandes. Det blir helt enkelt för mkt av det goda ibland och det gör mig stressad... För mkt grejer blir man inte harmonisk av, det gör mig skakis!

Jag hann med att resa ur ca 5 kassar till med mestadels prydnadssaker blandat med annat. Inte har jag nåt bekymmer med att göra mig av med just de grejerna heller, det känns bara skönt. Befriande. Jag höll på ända till ca 17.30 och då hade Hjalle komit hem och jag fick avslutad mitt rensande för vi skulle till hans föräldrar och äta söndagsmiddagen. Vi åt kalkon och potatis med äppelmos och sås och det var så höstigt och mysigt där i köket. Inrett med varma höstiga färger och ljusen sken i lyktorna, mysigt. Vi blev kvar ett tag men väl hemma igen innan 20.00. Jag donade lite till hemma och bytte bland annat lampa i hallen, det blev mkt bättre med den jag satte dit nu, får visa bild sen. Sen slappade jag och Hjalle lite framför tv:n också innan det blev läggdags vid midnatt.

Sådär ja,m det var min helg det!

Kram, Anna

Vintage-tavla




Söt, unik och charmig handgjord tavla på 1,5 cm tjock målarduk, dekorerad med gammalt bibelpapper från ca 1800-tal samt vackert vintagemotiv och spets!

Storlek 24 cm X 18 cm
Pris: 75:-

Vid intresse skriv en kommentar eller mejla till [email protected]

Kram, Anna


P.S. Gå in på
Cillas Cottage och tävla om en julig girlang!

Vackra kuddar!

Igår kom de med posten, dessa två vackra linnekuddar med fransk handskriven text samt kronmotiv som jag vunnit på Tradera! Jag är sååå nöjd, de är så vackra och rejält sydda!

 Kvinnan som har gjort dem heter Sara och syr även på beställning samt syr massor av kuddar med olika motiv. Hon har talang den kvinnan kan jag säga!

Klicka er in på
Saras blogg "Butterfly´s Blogg"  och låt er inspireras av allt vackert hon gör, säkerligen finner ni nåt som ni gillar och gör en beställning med en gång *ler*. Hon ska nu börja skapa sin julkollektion och då kan man finna julklappen här!

Ta nu en titt på min nypiffade kökssoffa, jag är mer än nöjd!

Klicka så blir bilden större!



PS. Sara har även tävling på sin blogg där man kan vinna en jättefin kudde!!
Gå in på Butterfly´s Blogg och tävla du med!!

Kram, Anna

Hallhylla





Idag blev det äntligen lite bättre fart på mig än gårdagens förmiddagsslapp!

Körde förbi Madame Nyberg på vägen till loppisen på "Spiken" och till min glädje ser jag att
Anna-Lena är där och har lite söndagsöppet som hon har ibland då hon känner för det *ler*.  Självklart stannade jag och hälsade på, nåt som jag ju tänkte göra igår, men min gårdag blev inte som planerad *fniss*

Anna-Lena bjussade på både kaffe och goda kakor, trevligt värre!! Sen kikade jag runt på allt nytt hon fått i butiken och nåt av de första jag ser är den här underbara vita hyllan! Jag kände på en gång att "den bara måste jag ha"! Har haft en önskan om en ny hylla till hallen och den här visste jag skulle passa perfekt på bredden och längden och nu har jag hunnit spika upp den och det blev ju inte så tokig alls :)

Hon hade sålt en bok åt mig också så då tjänade jag lite pengar samtidigt som jag var där och spenderade...hihi!! Duktig tjej!

Kram, Anna


"Mr Magorium's Wonder Emporium" / "Fido"



Igår var jag ledig. Spenderade dagen hemma hos mamma och pappa där jag lånade tvättmaskinen och tvättade lite. Besiktade bilen för 2:a gången och nu gick den igenom med glans sen pappa bytt bromsskivor åt mig, tack snälla!

På eftermiddage kom syrran och vi åkte in till Gävle för att leta efter porslinsknoppar, vi ska båda köpa nya såna till våra kök, jag behöver 28 st! Vi hittade inga som föll oss i smaken, vi vill ha vita/cremefärgade porslinsknoppar med ex mörk mässingsfärgad plupp i mitten, till köksskåp. Så har ni tips om var man kan hitta sånna fina så tar vi gärna emot all hjälp vi kan få :). Det är vår snälla mamma som bjuder oss på en makeover av köket genom att betala köksknoppar åt oss, såå gullig är hon, tack!

Senare på kvällen gjorde jag alltså kuddarna i föregående inlägg hemma hos mamma. När jag kom hem gick jag och Hjalle ner till "vår" videobutik och hyrde film, nämligen den jag visar i detta inlägg. på svenska heter den "Den magiska leksaksaffären". Jag tyckte jättemycket om den, så himla mysig film, jag blev glad över den!

Göm aldrig ditt barnasinne, behåll det nära till hands och lek med livet!!!

Sen gick det en roliga film om zombier på Canal Plus, "Fido" hette den - det blev med andra ord en väldigt lyckad filmkväll igår fredag :)



En mysig lördagkväll önskar jag Er!

Kram, Anna

Vita julkuddar med julmotiv!

Joyeux Noël - God Jul!





Jag har gjort 3 st örngott med vackra julmotiv samt knytning med spets i sidan.
Vid intresse kontaka mig på [email protected]

Nu ska jag fortsätta njuta av denna lördag, hade tänkt hinna med en sväng till min lilla mysbutik Madame Nyberg och hälsa på Anna-Lena en sväng!

Kram, Anna


Tävling hos Villa Hemmet!


Jul redan?



Idag var jag och Hjalle till IKEA en sväng och där hade de också fått fram en hel del julsaker. Julfantast som jag är kunde jag inte låta bli att sniffa runt där en liten stund...hihi! Älskar verkligen julen och tycker det är så mysigt att börja förbereda hur jag vill ha den, ser jag nåt fint så köper jag det om så redan nu!

Idag fick 2 st små ljusslingor drivna på batteri följa med hem. En av slingorna har jag placerat på mitt vita "lilla hus" och jag tyckte det blev perfekt för nu ser man allt det vackra jag har placerat där inne *fniss*

Hur tycker ni angående julen? Tycker ni det är på tok för tidigt att julen är kommen i butikerna nu i oktober månad eller är det så att ni myser lite granna av tanken på att kunna förbered och inhandla till jul allaredan, eller håller ni promt på julhandlingen till nov/dec?

Kram, Anna


Lavendel i krona


Visst har jag väl fått tag på en söt Lavendel? Jag har placerat den i en lerkruka och ställt under min stora vita krona jag har på min gråblå skänk i hallen. Kan ni tänka er att jag hittat denna ljuva Lavendel på Dollarstore för endast 20:-?! Jag tyckte den var väldigt fin för att vara konstgjord. Funderar på att köpa mig en till faktiskt *ler*

Kram, Anna


Dokument


klicka!


Jag har ramat in ett vackert dokument som jag har. Det är även detta dokumet som jag har dekorerat några av mina anteckningsböcker med.

För övrigt är min arbetshelg över. Den har varit helt okej och idag söndag kom vi iväg in till mina hemtrakter Valbo och gick på Köpcentrat vi har här. Det var en av killarna som bor där jag jobbar som ville ut och kika lite på cd-skivor så vi for in. Shit pommes vad mycket folk det var där den här gråmulna, spöregniga söndagen, men det hade jag redan förväntat mig *fniss*. Vi blev inte långvariga men hann köpa oss en varsin skiva båda två. För min del blev det ett samlingspack med Frank Sinatra - 3 st skivor för 100:-, billigt!

Så imorgon på min lediga dag  blir det till att njuta av Sinatras ljuva stämma *ler*
Ska också vara vovvevakt till Ida igen, myspys!

Sen ska jag avverka en rätt skön arbetsvecka...aaahh!!

V. 41
Måndag 6 okt: Ledig (hundvakt till Ida)
Tisdag 7 okt: 7.00-15.30 (köksa)
Onsdag 8 okt: 8.30-15.00 (utbildning)
Torsdag 9 okt: 7.00-15.30
Fredag 10 okt: Ledig
Lördag 11 okt: Ledig
Söndag 21 okt: Ledig

kram, Anna

Vackra böcker



Jag har pysslat ihop charmiga böcker med väldigt gammalt bibelpapper på samt vackra motiv och ett litet hänge på jutesnöre!

Klicka på bilderna så blir det större!


Säljer dem för 65:-/st ifall nån är intresserad av en unik anteckningsbok till sig själv eller vill ge en vacker present till någon kär *ler*

Kram, Anna

Amulettring "Hope" & "Dream"

Idag fick jag hem en beställning amulettringar så idag har jag skapat 2 st halsband med tänkvärda samt betydelsefulla texter:
"Hope"

"Dream"

Finns här!

Under Kategorier i vänsterspalten på bloggen kan ni även finna mina smycken under namnet:
 "Mina smycken -Levinda Design"


Hoppas ni njuter av den mysiga höstkvällen-det gör vi här hemma Hjalle & jag *ler*


Kram, Anna