I vidare vinkel

God Morgon!


Hoppas ni njutit av en skön helg och får en bra start på den nya veckan!


Jag har jobbat hela helgen och avnjuter en ledig dag idag måndag istället :) Vädret är dock grått och ruggigt men det gör mig inte så mycket, jag har planer för dagen ändå! Jag tycker bara att det ruggiga vädret känns mysigt!


Tänkte passa på att visa vardagsrummet i lite större format denna gång. Jag har ju sagt att jag gillar att ta in olika träslag i min vita, lantliga inredning för att bryta av allt det vita men även för att jag också gillar det rustika. Ni har ju tidigare sett mitt stora kistbord i trä. Jag har även en stor byrå som går i samma stil.

Som ni ser på bild har jag även en liten tidningslåda unden den vita bänken vid fönstret som också går i samma tränyans. Där förvarar jag alla mina fina inredningstidningar/böcker! Även bänken får ge plats åt mina inredningsmagasin, jag har ju en del :) Vid byrån har jag även en träljuslykta i större format. Nu såhär till våren har jag dekorerat den med en rosa pelargon.



Här ser ni ena halvan av vardagsrummet i sin "helhet". I andra halvan står tv:n samt en vit byrå och ett vitt vitrinskåp. Jag gillar inte att fota den delen i sin helhet för hur snygg gör sig en 60" svart tv i inredningen på en skala???!!!! Men jag älskar den ändå, vi tittar mycket på film så den skulle jag inte göra mig av med, möjligtvis byta färg till en vit :) Vi får se om jag vågar visa den delen av rummet nångång ändå...hihi!

Kistbordet som är gigantiskt och myshörnan i soffan där jag ofta kurar ihop mig med en bra tidning :)



Våran soffa är 3.20 x 3.20 meter lång vilket kanske kan ge er nån slags storleksuppfattning på rummet.

Nä nu ska jag nog sätta fart med min dag! Jag ska besöka Owe Jansson och Madame Nyberg! Sen ska jag hem till min kära syster på eftermiddagen för att hämta hem ett klaffbord.

Det behöver jag nämligen när jag nu på lördag den 28:e ska stå på vårmarknad vid Nybo Handelsgård här i Valbo. Ska bli såå roligt! Håll tummarna för solsken nu kära vänner! Min tillverkning är igång för fullt och under veckan samt helgen har jag spenderat mycket tid hos mamma efter jobbet och hållt på med min betonggjutning samt betongmålning, det är nämligen det jag siktar in mig på denna gång.


Lite vackra betongdekorationer samt figurer att ha i trädgården eller inne om man vill det! Bara att hoppas att folk gillar det jag gjort...hihi! Är ju liiite tråkigt att släpa hem allt igen så nu ska här säljas! :) Ska ta med mig kameran till mamma idag (ska dit och måla lite igen!) och förhoppningsvis lyckas ta nå fina bilder så ni får se vad jag pysslar med!


**********UPPDATERAT  - MIN BETONGGJUTNING***********







Expressens Leva&Bo - Läsarhemmet

Hej Kära Gäster!

Kanske några av er är nya gäster som aldrig kikat in här hos mig tidigare, men kanske denna gång hittat hit via Expressens Leva&Bo tidning? För nu är det visst min tur att ha mina 5 minuter i rampljuset...hihi!

Hursomhelst, hjärtligt välkomna "hem till mig" *ler*

Idag fredag (14/4) kommer tidningen till oss prenumeranter och jag slog genast upp sista sidan för att se hur "Läsarhemmet" (alltså vårat hem denna gång!!) har blivit presenterat :-)



Jag är jättenöjd med "reportaget" och sidan i sin helhet! Jag tycker texten speglar mig väldigt bra och de har verklgen fått ihop texten bra utifrån svaren jag gav på frågeformuläret jag jag fick! Eftersom jag aldrig nånsin varit med i nån tidning, litet eller smått så känns det här väldigt roligt :-) Jag är faktiskt lite extra fnittrig idag och känner mig lite stolt på nåt konstigt vis sådär...hihi!

Jag tänkte fortsätta visa några bilder på sovrummet idag men den här gången tar vi det från ett annat håll!

För några veckor sedan köpte jag en fusk-öppen spis som jag tycker är så fin! Jag hittade min på Blocket för en bra peng. De kostar ca 3500-4000:- nya och jag fick ge 1500:- för den här vilket jag tyckte var ett bra pris. Sen gillar jag att den är lite mer detaljerad än många andra kan vara.  Jag gillar de här öppna spisarna för deras pampighet och att man kan dekorera väldigt maffigt på dem.


Jag har placerat den bredvid sängen så jag och Hjalle kan "tända en brasa" eller några ljus på kvällarna och bara mysa innan vi somnar, underbart avkopplande! Öppna spisar är ju en stor myshetsfaktor och jag önskar mig en riktig nångång i framtiden när vi hittar vårat drömhus!


Jag har valt en spegel att utgå från i mitten. Spegeln är köpt på en gårdsbutik som heter Tant Elwira och ligger här i krokarna. Fattigmanssilverljuslyktan och burken gillar jag väldigt mycket! För övrigt har jag gjort mig av med en hel del ting i fattigmanssilver men de här juvelerna fick vara kvar :-) Den söta burken med lock är köpt på butik Nordljus och den söta ljuslyktan med handtag tror jag att köpte på en annan favvobutik i krokarna, nämligen Madame Nyberg för att vara exakt!


Otroligt maffig glaskupa med stenfot. Den är jättefin att tända ljus i! Jag fick den av Hjalles syster i födesedagspresent.


De två vita ljusstakarna köpte jag häromdagen på en till favvobutik, nämligen Owe Jansson. De är rejält tunga och är gjorda av gjutjärn så priset på 99:-/st var ju kalasbra!

Lite mer av vardagsrummet kan ni se HÄR!


Såärja, det var lite vad jag har att bjuda på för dagen!

Tack så väldigt mycket för att ni kikar in här, det förgyller min dag och det känns så roligt att man kan dela med sig och inspirera varandra här i bloggvärlden!

Ha nu en riktigt härlig helg och NJUT!!!


Psst!!!

Du vet väl om att du kan prenumerera på Leva&Bo som är Expressens helgtidning för en bra peng?!!

12Nr för 199:- och du klickar HÄR för att läsa om hur du startar prenumerationen!

ENJOY!!!





Sommarnjutning!

Hillerstorp Dalom Hammock:

Hammock - vit med vitt tak, såå himla fint! Kommer bli superskönt att småslumra i den i sommar :) Ser framför mig hur jag ligger där i timtal och läser tidning efter tidning och fikar gott...hihi!
Pris: Coop Forum 2295:-. Ica Maxi 2499:-.


Vit Cafégrupp:

Cafégrupp till min lilla trädgårdsplätt! Bord från Owe Jansson samt stolar från Biltema. Perfekt till fikastunderna i sommar :) Hoppas på mycket sällskap!
Pris: Bord 345:-. Stolar 199:-/st.


Hillerstorp Dalhem Altanmöbelset:

Det här vita möblemanget köpte vi på JULA förra sommaren för ca 2000:-. Vi är jättenöjda med det och det är  väldigt stabilt och rejält! Vi hann använda det väldigt mycket förra sommaren då vi grillade en hel del och åt gott ute på altanen :)

Nu har jag presenterat min och Hjalles sommarnjutning! Det är viktigt med många bra ställen att njuta på tycker jag. Man ska kunna sitta och fika, ligga och slumra samt ha ett bra ställe att äta på. Nu känns det som att vi har allt vi behöver inför sommaren. Men jag är fortfarande liiiite sugen på en hängmatta också...hihi!

Idag har vi umgåtts med familjen hemma hos mamma och pappa där det bjöds på smörgåstårta, yummie!! Sen blev det vovvegos och slappa i soffan. Nu tänkte jag lägga mig i soffan härhemma och hoppas att det bjuds på nåt bra på tv:n medan Hjalle är och kollar på fotboll hos en kompis. Jag tänkte också fortsätta mitt godisfrosseri ända tills påsken är slut och än är det nån dag kvar på det :)

Hoppas ni avnjutit en lång och skön påsk hittills och att det fortsätter på det viset *ler*





Ett vitt litet brickbord

Jag fick ett presentkort av min syster i julklapp och för nån vecka sen hittade jag den perfekta prylen att köpa för presentkortet, nämligen det här fina vita brickbordet!

Det är köpt på en av favvobutikerna, Owe Jansson här i Valbo. Det passade perfekt där jag hade tänkt mig, bredvid vitrinskåpet i vardagsrummet vilket var extra roligt! Den söta statyn bredvid har jag fått av min mamma och den är köpt på Åsby Hem & Trädgård i Västerås och den är jättetung!


Brickbordet pryds av ett sött knippe vitsippor (fuskisar!) och en vit ranunkel (fuskis!) i en vacker vit stenkruka. Den vackra gröna nötta ängeln med fågel i handen tyckte jag passade perfekt på bordet  som nu påminner om vår och sommar - härligt!

Igår gjorde jag ett besök hos min vän
Ninni efter jobbet och snart är det dags för henne att inviga sin Gårdsbutik "Hagagården" som hon och hennes man byggt på och gjort så himla fin! Vi satt i butiken och fikade och wow så mycket fint hon hade fått hem! Ni som har vägarna förbi Gävle-Valbo området måste definitivt göra ett besök hos henne sen när hon öppnat, vilket hon gör senare denna månad är det tänkt! Jag fick med mig 3 vackra stenkrukor hem igår som jag är väldigt nöjd med, ni ska få se en annan dag :)

Nu ska jag göra mig iordning, ska hämta upp Ninni för att göra ett besök till Owe Jansson (igen!) för hon skulle köpa en jättefin skylt/griffeltavla att ha utanför sin butik för att skriva öppettider på och glada erbjudanden!


***** Uppdatering - skylten inköpt! *****

Senare idag ska jag hem till mamma och slinga håret på henne och göra henne lite xtra vårfin.

Ha en underbar dag kära vänner!

Idag börjar även påskhelgen så GLAD PÅSK!







*Nu är jag hel igen*

Min Älskling har äntligen kommit hem från Vegas i lördagsnatt och åååh va skönt det var! Så himla glad att se han igen och få kramas och pussas!! Jag bara log och log mest hela tiden och kände mig sådär fånigt och generat kär...hihi! Jag är så lycklig över att jag har en sån fin människa som han att dela min vardag och mitt liv med. Det blir liksom så väldigt påtagligt när man är ensam hemma utan sin andra hälft under en längre period. Nu är jag hel igen och hemmet känns komplett med min Älskling i det!

Jag fick massor av "lukta-gott-grejer" från Victorias Secret av Hjalle samt massa fina underkläder! Jag verkligen älskar Victorias Secret´s dofter, de luktar gudomligt varenda en!!! Inte för mycket utan sådär lagom friskt, fräscht och förföriskt *ler*. Nu kommer jag lukta supersmarrigt en lång tid framöver. Jag fick parfymer, bodylotion, bodyscrub och bodybutter i en salig blandning, så glad för den fina presenten. Jag fick också ett sött smyckeshjärta med texten "My Sunshine" ingraverat, åååhh!



Jag letar efter en söt café grupp till min lilla gräsplätt här hemma och idag fann jag mitt drömbord! Billigt var det också, bara 345:- på butik
Owe Jansson här i Valbo! Det var 10% rabatt på hela sortimenten ända till 9:e april så det blev bara 311:- för det fina bordet, vilket fynd! Nu ska det bara spanas lite efter söta stolar till också :-)



Idag har jag legat en stund på soffan och myst med mina sköna tofflor på, fick dem i julklapp av Hjalle och jag tycker jättemycket om dem. Har läst tidning och mumsat god choklad, det gäller att lyxa till tillvaron ibland, även på en måndag *ler*

Hoppas ni njutit av en skön helg och att ni välkomnar den nya aprilveckan med ett leende på läpparna!