Då blev det min tur ändå

Ok. Det blev tillsist så att jag blev sjuk och fick vara hemma från jobbet. I måndags på jobbet gick det väl lite sisådär. Jag var rätt matt, Vääldigt hostig och snorig! Det bara droppade snor hela tiden! Arbetskollegorna sa till mig att gå hem vid 14-tiden. Jag tog ut min friskvårdstimme och gick 14.15.

Mamma och jag hade bestämt att vi skulle åka till Jenny och hjälpa henne med hus-städningen eftersom den var lite slarvigt gjord. Jag åkte direkt ut och satte mig i solen och solade lite 45 minuter innan mamma och Jenny kom 15.15. Då satte vi igång med städningen. Jag tog det i den takt jag orkade. Jag och Jenny städade köket medan mamma slet med att torka fönstrena. I köket städade vi överallt! Tog en fika däremellan och fortsatte ett tag till. Jenny och Anders åkte iväg vid ca 17-tiden och mamma och jag stannade till 18 - då gjorde vi kväller och åkte hem.

När jag kom hem var jag riktigt matt så jag kröp ner under filten och la mig i soffan och slumrade bort. Var het i kroppen och svettades - feber igen som vanligt på kvällarna...haha! Konstig förkylning det här, men bra! Piggelin om dagarna och sjuk kvällar/nätter.

Mamma ringde vid 19.30-tiden och frågade hur jag mådde och tyckte jag skjulle sjukskriva mig hela veckan om jag inte blev bättre. Jag tog min mors råd och sjukskrev mig först i tisdags (igår). Sen igår ringde jag och sjukskrev mig idag onsdag också. Jag har inte haft nån feber (tror jag) om kvällarna nå mer iallfalla. Heta känslan och svettningarna är borta och jag hostar inte lika mycket. Har ju hostat så jag fått kväljningarn och jag har rejäl träningsvärk i magen - yes!

Men jag kommer nog gå och jobba torsdag och fredag iallafall som det känns nu när även febern har lagt sig. Igår tisdag kom Hjalle hem med 3 filmer - va mysigt! Vi kikade på alla 3 igårkväll - hade ett riktigt filmmarathon. Först kollade vi på "Evan Almighty", sen "Next" och tillsist kollade vi på "Vänner för livet" med Adam Sandler. Jag bara älskar Sandler, han är en sån bra skådis! Och den här filmen hade en tyngre historia, en allvarlig film som jag verkligen rycktes med i och kände. Väldigt stark och djup film som berör. Bra spelat av Sandler och jag rekomenderar verkligen den filmen om ni inte sett den. Sen gillar jag Steve Carell i Evan den allsmäktige. Han är rolig tycker jag!



Idag är det onsdag och idag kom mitt efterlängtade paket från internet - heminredningsbutiken Nublu.
image931

Nu ska jag äta frukost och försöka städa unda lite härhemma.

Jag råkade...

...få med mig mer grejer hem idag efter loppisturen...ehrmmm... :) Vet inte hur glad Hjalle blir över att jag fyller lägenheten till bristningsgränsen med massa fina prylar, det är verlkigen dags för hus nu så jag får plats med allt...hihi!


* Liten kastrull som blomkruka 10:-
* Vit plåtkanna med röd kant, text "Water", 20:-
* Plåtslev beige 5:-
* Gardinkappa 5:-
* Gardinkappa 10:-
* Liten såssnipa eller nåt 5:-
* Stor tekanna i underbart mjuk och fin turkos färg 25:-
* 5 st stenägg passande till påsken som kommer 20:-

Okej, nu får det allt vara nog på ett tag. Iallfall tills jag får lön på onsdag *flin*

Cocker Spaniel

image912
Cocker Spaniel



Attackerad

Bacillhärden har gått mot anfall mot mig nu också... Men jag har en lindrigare form av sjuka än vad Hjalle har, stackarn är hemma och är sjuk än! Jag ligger i feber och svettningar sena kvällar och hela nätterna men under dagarna är jag okej och pigg. Det enda som stör är hostningar och snoreri!

Ska vi börja med fredagen kanske? Den startade med sol och fint väder, men väldigt blåsigt. Jag jobbade mellan 7-13.30 i köket, vilket är hur skönt som helst att avrunda en fredag på. Hade bestämt med Jenny att jag skulle följa med henne hem efter jobbet så jag åkte ner på stan och strosade en sväng i väntan på att Jenny skulle sluta jobbet. Stötte på Anki och Ebba på stan så jag fick trevligt sällskap! Jenny ringde och sa att hon var hos mamma. Jag skulle följa henne till stallet innan vi åkte hem till henne. Men först sa jag hej då till Anki och gjorde ett snabbt stopp på Rusta, vilket var tur för där hittade jag en jättefin ny vardagsrumsmatta! Den köpte jag för mammas presentpengar. Bild får komma senare på just mattan.

Åkte sen hem till mamma och där väntade Jenny. Vi tog min bil upp till stallet i Jäderfors och Jenny donade lite innan vi åkte vidare hem till Storvik vid ca 16-tiden. Där började Jenny och jag fixa lite med säckarna fyllda med kläder. Jenny fixade hyllor i garderoberna och sen sorterade vi in alla kläder så nu har hon det fixat iaf. Hon och Anders har ju haft fullt upp hela veckan med annat som måste fixas, att de inte riktigt har hunnit komma igång inne i hemmet än med allt. Anders kom så småningom hem och började fixa med tv:n och koppla kablar och trixa så de skulle få några kanaler att kika på. Vi började dock bli hungriga efter nån timme, då gjorde jag och Jenny våfflor. Vi mumsade på dem alla tre sen och blev mätta och nöjda och vi kunde fortsätta jobba lite till...hihi! Jenny och jag flyttade en byrå till hallen, Anders fixade kanalerna på tv:n och skruvade upp spotlights i taket på deras bar, blev superbra. Vid ca 19.30 hade vi gjort vad vi orkade för dagen så vi slog oss ner i sofforna framför teven och kikade på "Gremlins" som vi inte har sett sen vi var små. Riktigt rolig film det där! Den slutade kl. 21.00 och då åkte jag hem och de knoppade i säng. Det tar ca 25 minuter från Jenny hem till mig. Helt lagomt och jätteskönt att det är motorväg hela vägen, smidigt!

Lite bilder från hemmet i Storvik:
image899image900
image901
De har en såå fiin öppen spis, se bara så otroligt vacker och mysig den är!


När jag kom hem såg jag att Hibiskusen jag fick av Jenny på min födelsedag hade slagit ut, iaf ena knoppen. Otroligt fin blomma det där och vilken härlig färg! Det första jag såg på lördagmorgon var att Hibiskusens knopp sen igårkäll hade slagit ut under natten så igår morse hade jag 2 vackra blommor att vila mina ögon på vid frukostdags *ler*
image903image904

Igår lördag hade mamma och jag bestämt oss för att åkta till Falun för att gå på loppis. Under natten hade jag toksvettats men på morgonen var jag piggelin och okej så loppisfärden blev av. Det var en solig och strålande dag, allt skulle ha varit toppen om det bara inte blåste dessa iskalla stormvindar, hua!!! Fyndade en hel del fint på loppisen vilket var roligt!

image905image906
* Blandade tidningar (Allt i Hemmet, Drömhus, Hem &Antik) 2:-/st
* Krona i ståltråd med silvertråd av små söta pärlor 79:- (butiksfynd)

image908image909
* Äldre tvättbräda 30:-
* Vit ståltrådshängare för förvaring 20:-

image911
* Söt "creamer"-kopp 5:- (fyndades i torsdags)

image914
* Nalle Puhs lilla instruktionsbok 5:-
image916

Söndag idag och vi är fortfarande sjuker här hemma, men relativt pigga. Hostar å snorar och feber under natten eller nåt eftersom jag toksvettats. Solen skiner och jag har faktiskt planerat en loppistripp in till Gävle Fyndmarknad.
Hjalles farmor fyller 90 år idag men Hjalle och jag skippar det idag och åker istället in och grattar henne en annan dag då vi är lite piggare. Man vill ju inte göra gumman sjuk på födelsedagen direkt. Plus att Hjalles kusin rätt nyligen har fått barn och de skulle vara där och det är inte såå bra att vara sjuk kring nyfödda så vi blir hemma för allas bästa. Hjalle känner sig rätt pigg han också, så pass pigg att han ska åka och hälsa på en kompis, om polaren tillåter att Hjalle kommer vill säga :). Stackars Hjalle som inte varit ute på flera dagar, förstår att det blir rätt trist och långdraget här hemma.

Näpp, nu ska jag ta en dusch , äta lite frukost, fixa iordning mig och åka på loppis. Ska nog ta en promenad i solvädret idag också *ler*

Bassilusker båd här å där

Igårkväll blev också Hjalle allt sämre och kände sig sjuk - lika som Agneta. Idag har han varit hemma från jobbet och haft feber och sånt - influensa eller nåt. Så idag efter jobbet åkte jag till Apoteket och köpte Alvedon. Sen köpte jag Kan Jang och lite nyponsoppa och annat med mig hem till Hjalle. Han låg däckad i soffan, han fick 2 Alvedon av mig och lite soppa. Nu ligger han i sängen och sover. Hjalle hade inte fått tag på sin mamma som ju sen igår också ligger hemma och är sjuk, så jag fick åka dit en sväng för att se att allt stod rätt till och att inget hänt. Det visade sig att inget hade hänt, hon låg nerbäddad och det var bara telefonluren som låg av. Då vet jag att båda mina sjuklingar har det så bra de bara kan nu, djupt nerbäddade :)

Nu återstår bara att se hur väl jag tar mig igenom den här bacillhärden. Eftersom jag ännu inte varit sjuk 1 endaste dag på jobbet så tror jag att jag tar mig igenom de här dagarn också, peppar, peppar!! Fast nån gång ska ju vara den första att bli sjuk också....



Kvällsmys

image898

Födelsedagskalas

Idag kom Anki och Ebba hem till mig och lekte och stojade vid lunchtid :) Anki och jag firade våra födelsedagar såhär i efterskott och bytte presenter med varandra och åt gott :). Det blev fruktsallad, kladdkaka, bulla och vanlig kaka och saft till det. Finfin lunch...hrmmm... :)

Av Anki fick jag en superfin present med massa småsaker i. Först och främst en otroligt vit och vacker plåthink och i den fanns; tvål, bodysplash, boddyscrub, hjärtan, ljus, solrosfrön med youghurt. Stort tack!
image893


Ebba var på finfint lekhumör och vi hade det så skoj! Syns väl på bilden om inte annat hur roligt man kan ha det hemma hos mig..haha!
image892


Klockan tickade på och vid ca 15-tiden beslöt vi oss för att kika in på IKEA innan Anki och Ebba skulle vidare hemåt. Anki fyllde några påsar medan jag fick nöja mig med 2 st glasburkar att ha i skafferiet.
image895


Sen åkte Anki och Ebba hem till Sandviken igen medan jag gjorde ett snabbt stopp hos Hjalles mamma som låg hemma och var sjuk och hade bett om att få lite Alvedon hemkört :). När jag lämnat av det åkte jag vidare till Owes och där blev det lite gotta. Bla. en jättefin plåtkruka, en glasljuslykta och ett sött ställ med 2 flaskor som jag kikat på länge och idag fick det följa med hem!
image896


Slutligen vill jag visa det här fina ljuset jag fick av min syster i julklapp tror jag det var:
image894
SYSTER
"Du är en lojal och kärleksfull vän. Jag kan alltid lita på dig. Du stöttar, uppmuntrar och utstrålar värme precis som det här ljuset. Nära eller fjärran, du finns alltid där för mig."

Det har varit bra idag

Idag har jag haft en bra dag. Hjalle åkte till jobbet tidigt imorse. Jag sov vidare och njöt av min sovmorgon. Klev upp strax före 10. Åt frukost, kikade på tv och internettade lite. Kl 12.20 tog jag mig en promenad till Biståndsgruppen här i Valbo för att kika efter dessert-skålar att äta ex, fruktsallad i. Upptäckte igår att jag inte har några små braiga skålar för sånt, tänka sig!

Väl på loppisen hittade jag 5 st jättefina och perfekta skålar som jag greppade åt mig. Hittade också 2 st söta vita hjärtan i porslin, nå slags låga skålar det med. Nöjd och glad gick jag därifrån vidare till "Nybo Café och Prylar" och gick in och kikade i affären. Där hitade jag en fin turkos glasljuslykta att hänga. Den köpte jag!

Jag kom hem igen strax före 14 och började då lätt poa omkring lite hemma. Diskade skålarna, hängde upp lyktan och lite sånt.
image887


Mamma plingade på dörren vid ca 15.45. Hon kom med en jättefin blomma till mig och ett ursött födelsedagskort med pengar så jag får välja ut något själv. Jag har mycket att välja på! Har en gedigen önskelista skriven så att hitta nåt för pengarna blir nemas problemas för Anna-Panna! Tack mamma och pappa!
image891image890

Jag hade tänt lite ljus och gjort det mysig i köket. Jag satte på kaffet och vi slog oss ner vid köksbordet och pratade. Jag bjöd på fruktsallad, kakor, bullar samt kladdkaka och grädde. Struntade helt i tårtan i år!

Hjalle kom hem efter en stund och slöt sig till mammas och mitt sällskap. Mamma stannade till 17 då hon för vidare till leksaksaffären för att hitta presenter fär de yngre barnen som fyller år i dagarna.



Jenny och Anders dök förbi ett litet tag efter att mamma lämnat stället. Det blev fikadags igen och vi pratade massor om huset och sånt! Bestämde att jag och Hjalle skulle titta över på fredagkväll och umgås och Jenny och Anders var inte sena med att bjuda på mat på fredagen, trevligt värre!!! Längtar redan tills på fredag måste jag säga. Tycker bara att det känns lite smått jobbigt att jag inte var mer ledig under helgen så jag kunde hjälpa till mer vid flytten, men jag får hjälpa till såhär i efterhand också om det finns nåt jag kan göra. Så be mig gärna om hjälp om ni behöver *ler*. I present fick jag en jättefin blomma samt presentkort på Owes, det var roligt! Ska dit imorgon redan och kika lite för då ska jag få ha bilen. Ska jag passa på att "loppa" rutn lite också...hihi!

Anders var så snäll och hjälpte mig borra hål i betongväggen och skruva upp min hylla jag haft ståendes sen i somras eftersom jag inte velat göra hål i väggen. Men nu sket jag totalt i det och upp kom den, blev sååå bra! Har längtat efter en hylla precis där ovanför soffan länge nu och det blev precis så bra som jag föreställt mig *ler*
image877


Jenny och Anders stack kanske vid 18-tiden och jag poade lite på hyllan. Åt lite mat som Hjalle fixat; makaroner och bacon med sås, mums! Sen åkte jag till mamma för jag skulle få hämta ett gammalt fönster där som jag önskade mig i present att ha som inredning i lägenheten. Det är så vackert med gamla fönster ståendes vid en vägg, dekorerade med vackra saker. Det här fönstret var rätt stort så det fick stå på golvet. Jag ska hålla ögonen öppna efter lite mindre fönster också som jag vill ha på en hylla eller byrå eller nåt sånt. Måste dra på massa auktioner i sommar, hakar du på syrran?! ;)
image881

När jag kom hem från mamma satte jag mig vid internet och beställde lite grejer från Nublu för presentpengarna. Beställde för 210:- så har ju fortfarande lite pengar kvar till annat *ler*. Idag beställde jag 2 st hjärtan samt 2 st kedjor med clips. 2 st bara för att kedjorna var så mkt billigare på den här sidan än vad jag har sett på andra. Och jag har många ställen att hänga kedjor på så det så!
image883image884








Nu hör jag min älskling jobba undan disken i köket, va skönt. Då slipper jag det den här gången. Tack!

17:e februari

Min Födelsedag

image863
Började med en härlig frukost i vardagsrummet! Det är bland det bästa jag vet på min dag, då min älskling skämmer bort mig med de där underbara frukostarna där det finns hur mycket gott som helst! Idag bjöds det bland annat på stora mumsiga jordgubbar som smakade sött och gott! Som ni kan se fick jag även tidningen "Country Homes" att gotta mig i*ler*

På mitt frukostbord serverades även: juice, o´boy, tekakor, 2 st olika korvpålägg, baconost, mjukost, små youghurtar, kakor.

image864image865
På bordet stod även dessa söta hjärtljus samt den fina krukan med en ros i samt de vackra röda hjärtana. Han är otroligt duktig på det här med att uppvakta och ge presenter, det har han alltid varit och jag är imponerad *ler*. Han tänker på de små tingen, de små söta som gör så mycket i hjärtat *ler*.

I present fick jag pengar att köpa mig vad jag helst önskade. Jag vet precis var jag ska leta; på alla heminredningsbutiker i lantlig stil som jag har länkade på min sida, nånting vackert ska jag passa på att unna mig därifrån. Också ska jag nog köpa mig 2 st stolsdynor samt ett tidningsställ att hänga på väggen. Det ska jag fylla med alla härliga inredningstidingar som man kan läsa om och om igen!

image866
Vi kikade på den mysiga och rätt roliga filmen "Katten Gustav" på tv:n medan vi mumsade frukosten.

image868
Jag gjorde en fruktsallad bestående av: annanas, äpple, päron, vindruvor och apelsin tills 12.00 då Hjalles föräldrar kom och grattade mig.

image869
Av svärföräldrarna fick jag 3 jättefina vita örngott med spets och brodyr, se så vackra!!

image870
Jag fick också det här vita tårtfatet i porslin, superfint!

image871
Kan du se vad det är? Jo en hortensia, fick 2 st sånna också i denna härligt vita/rosa skiftning

image872
Idag skruvade jag ihop min om-målade vita hylla. Satte även dit krokar på undersidan så jag kan hänga upp ännu mer ögongodis *ler*

image873
Några utvalda grejer som fick ta plats i hyllan

image874
Mitt kök - där jag trivs och myser *ler*

TACK ALLA - som på ett eller annat vis har uppvaktat lilla mig på min dag idag *ler*


Bilen är min!

Idag betalade jag av resterande summa på mitt billån!! Riktigt skönt att bli kvitt det faktiskt. Jag passade på att betala av hela lånet i en klumpsumma nu när jag har pengar sparade och innan vi har hittat hus. Kändes verkligen som en riktigt bra idé! Lånet puts väck och jag sparar ca 5000:- på ränte och aviseringavgifter! Jihoo!

Alla Hjärtans Dag

Igår var det som sagt Alla Hjärtans Dag. Blidde ingen speciell kärleksdag sådär med mys för vi hade annat på G, nämligen hjälpa syrran och Anders med flytten! Men jag hann med att pyssla och dona lite hemma en stund först medan Hjalle var på jobbet. Idag blev det lite mer ordning och reda i hallen. Letade fram en hylla nere i källaren, skruvade fast krokar under hyllan (för att kunna hänga massa fint på) och sen skruvade jag upp den på väggen. Blev ju mycket finare än det var innan! Tog bort onödiga mattor som ändå bara far hit och dit och samlar hår och grus! Jag hann occkså med att tvätta och städa lägenheten, det fick bli min present till Hjalle på den speciella dagen *ler*. Och jag fick ju en härlig tidning och choklad av honom igår *ler*. Fira kärleken det gör ju vi varje dag ändå med pussar och kramar, behövs ingen speciell dag för att det ska ske inte...hihi!

image862

Jahapp, sen blev det flytt! Åh va jag var nyfiken på huset och hur det såg ut i rummen och hur trädgården såg ut och allt sånt! Jenny och jag tog katterna och kattgrejer i min bil medan mamma och pappa hade stor släpvagn som tog mycket grejer och Anders proppade sin Mazda full! När vi kom till huset första vändan stannade Jenny och jag kvar medan de andra körde nån vända till för att hämta möbler. Jenny och jag plockade upp köksgrejerna och stuvade in allt sånt i skåpen, sånt som tar tid. Vi poppade musik och jag gick runt och kikade i huset, verkligen jättemysigt var det! Kan föreställa mig många kvällar framför brasan i öppna spisen i vardagsrummet, åh va mysigt med öppen spis! Och trägolv - riktig mysig känsla gav huset! Vi fick tillsist skaplig ordning och reda i köket och då bar vi upp massa säckat och kartonger till övervåningen. Men när klockan blev ca 22.00 kände vi alla att det fick räcka för den dagen. Hjalle och jag åkte hem och åt lite kvällsfika sen blev det sängen rätt så bums!

Äntligen har ni hittat erat Drömhus - jag är så glad för er skull!!


Idag kallar jobbet 13.30. Solen skiner och hoppas den fortsätter göra så resten av dagen. Nu har jag helgen framför mig och det blir födelsedagsfirande på jobbet till och med, ska nog bli trevligt!





Sol!

image861

Det blir så ljust och vackert i mitt vardagsrum när solen lyser därutanför! Känns som vår *ler*

Underbara stund

image860

Hjalle var ner till affären och köpte tidingen "Drömhem & Trädgård" till mig, tack älskling! Hade önskat mig den till Alla Hjärtans Dag men fick den redan idag - härligt! Tjock tidning med mycket vackra inredningstips, ideér och så många fina bilder att titta på! Jag kröp upp i soffan, tände lite ljus och lusläste tidningen *ler*. Jag älskar de här små tidningsstunderna - så himla mysiga.

V.7

Måndag 11 feb: 12.30-21.00
Tisdag 12 feb: 7.00-15.30
Onsdag 13 feb: 7.00-15.30
Torsdag 14 feb: Ledig (Hjälpa Jenny & Anders flytta till huset!!!- Anki fyller år- Alla Hjärtans Dag)
Fredag 15 feb: 12.30-21.00
Lördag 16 feb: 12.30-21.00
Söndag 17 feb: 12.30-21.00 (Min tur att fylla år! - kommer nog börja kl 14.00)

Litet projekt

Idag åkte jag hem till mamma vid 13-tiden för jag skulle låna hennes snickarboa och slipa och måla om min tallrikshylla som är i furu och alltid har haft en klarlack på eller nåt sånt, så hyllan såg sådär gulaktig ut. Den ville jag slipa bort och sen måla hyllan vit! Hemma hos mamma finns ju allting för sånna här projekt :), Fick låna slipmaskinen och arbetsbord nere i garaget. Herrejisses va det vibrerade av den där maskinen och rätt jobbigt var det, men det gick ju bra mycket snabbare än om jag skulle gjort hela slipningen för hand. Slipade på ett bra tag och sen när jag var klar bytte jag garaget mot källaren där själva målningen började. Hann med 1 strykning sen måste det torka 16 timmar tills jag kan måla igen. Så det får bli att jag åker dit imorgon och målar en omgång till innan det är dags för jobbet 12.30!


Lördag...

...blev också en loppisdag! Fast inte ensam den här gången utan igår följde min goa vän Anki med, det var roligt!!! Jag åkte hem till henne till ca 9.30 och jag passade på att goá lite med Ebba medan Anki gjorde sig redo. Klockan 10.00 infann vi oss på första stoppet; Pingstkyrkans Biståndsgrupp. Där köpte jag en kedja och en flaska, kanske nåt mer :)

Sen drog vi iväg till Gävle Fyndmarknad, RIA, Spikfabriken, Gävle Biståndsgrupp samt loppisen i Mackmyra. Sammanlagt besökte vi 6 loppisar, rätt stora sånna så vi blev ju kvar ett bra tag på varje ställe också och rotade i alla lådor, längts ner på hyllorna, så man inte missar nåt förstås *ler*. Både Anki och jag shoppade massa kassar med fina grejer. Sen tog jag med mig 3 kassar till Katthemsloppisen på Spikfabriken så de kan sälja mina grejer och ta pengarna till Katthemmet, en god gärning. Jenny gjorde samma sak igår hon med!

Anki och jag hade det riktigt trevligt och solen titade till och med fram och förgyllde dagen ännnu mer. Vi kom inte tillbaks till Sandviken förrens kl 14.30 då jag slank in en kortis innan jag for vidare hemåt.

Nu ska vi se här vad jag hittade in mina kassar när jag skulle plocka ur alla mina loppisfynd här hemma igår :
(Ser ut som skräppåsar men se det är det absolut ICKE)
image840


image841
* En charmig vit lantlig lampa: 30:-
* Virkat förkläde: 5:-
* Örngott med spets: 5:-
* Kakformar: 8:-
* Glasburk: 10:-
* 2 st glaslyktor: 5:-/st

image848
En "Husets Blandning" : 10:- (nu måste jag se till att blanda ihop nåt!)

image849
* 1 stor oval silverbricka: 5:-
* 1 rund silverbricka: 5:-
* 6 st servettringar: 10:-
* Kaktång (eller nåt) i silver: 5:-
* Parfymflask i glas: 10:-
* Glasburk: ca 10:-

image850
* 4 st beiga gardinlängder: 30:-

image852
* 2 st tidningar "Allt i hemmet": 10:-

image853
* Vitt avlångt porslinsfat : 10:-


TACK för en rolig dag Anki, det får vi göra om!


Håller din ekonomi i shack!

Tur att det är så himla billigt att shoppa loss på loppis! Även fast jag var till verkstan idag och pungade ut med 7333:- så kände jag fortfarande att jag hade råd att shoppa loss och det är roligt *ler*. Dyrt är inte alltid bäst, inte hos mig iaf *ler*

Fredag är loppisdag!


Som vanligt är det loppis som gäller om jag är ledig en fredag och som synes var jag ledig idag :)
image839
* Stor vacker silverbricka med handtag: 5:-
* Zinkkruka med fötter: 5:-
* 2 stora glasburkar med lock: 10:-, 5:-
* 2 mellanstora silverbrickor: 10:-
* 6st silverglasunderläg/ljusunderlägg: 10:-
* 2 st glaslyktor: 10:-
* 2 st silverljusstakar: 10:-
* vit ljusmanschett med pärlor: 5:-
* glaslykta med kedja: 5:-


image837
* Silverbricka (igen!) + ljuslykta + silvertrådsvinställ med flaska: 20:-



image838
* Supermysig köttkvarn att skruva fast på köksbänk eller hylla: 20:-
* Ca 5 dukar/tyger á 5-10:-

Stor Jävla Tistel Till:

"Staffans Bil i Sandviken för dåligt kundbemötande samt oärligt sätt! Dåligt utförd 9000-milaservice samt kamremsbyte (fuskjobb) som nästan förstörde hela min motor nu i dagarna. Det kostade mig 7333:- att laga på en ärlig verkstad - en summa Staffan inte tänker hjälpa till med trots att det är han som har orsakat att jag nu blivit tvungen att laga bilen. Det enda han erbjöd sig var en usel jävla gratis bensintankning - NEJ TACK!!!

En uppmaning till alla som är i biltankar : Köp inte din bil på Staffans Bil i Sandviken!!"


Nåt liknande ska hamna i tidningarna i dagarna, var så säker!!

Hoppas du ser fram emot morgonläsningen Staffan ;)

Nu är det igång - på riktigt

Imorse kl 10.00 infann vi oss på banken tvärs över gatan, Hjalle och jag. Träffade "vår" banktant som vi satte oss ner och diskuterarde huslån med. Hon hjälpte oss med en kalkyl och räknade ut hur stort lån vi skulle få ta. Så nu vet vi i vilken prisklass vi kan kika på  hus här framöver och det känns väldigt roligt! Min största önskan nu är att vi hittar vårat drömhus här på ängarna i Valbo *ler*

Staffans Bil...

...i Sandviken var bilfirman där jag köpte min bil för dryga 1½ år sedan. De sade sig stå för 9000-milaservicen med kamresbyte och allt det där som ska fixas då. Jag och Hjalle har ända tills nu litat på att jobbet blivit bra gjort men nu förstår vi ju bättre - det var ett skitjobb redan från början. Ingen ordentlig service inte. Hjalle har pratat med Staffan i 2 dagar nu och bett honom ta sitt ansvar för det fuskjobb han har gjort på vår bil som ska gå några rejäla tusen mil till innan det är dags för service igen. Eftersom han gjort ett så kasst jobb har han ju riskerat motorhaveri på våran bil, det var bara rena turen att vi hann upptäcka det nu innan allt gick åt pipsvängen! Men Staffan - bilförsäljare som han är slingrar sig och är inte den ärliga, pålitliga bilförsäljaren som vill ha nöjda f.d kunder. Han tänker inte stå för nånting på den här servicen vi fick göra nu pga hans skitjobb för dryga 1½ år sen. Fy fan för sånna skitar! Varför kan folk inte bara vara ärliga, stå för att man ibland har gjort fel, vilja rätta till det och göra rätt för sig? Jag förstår inte? Men i och för sig - han vill ju faktiskt bjuda oss på en bensintankning som tydligen ska fungera som plåster på såren...glöm det skitgubbe!

Staffans Bil har då tappat förtroende hos Hjalle och mig samt vår vän-familj och bekantskapskrets och vill han riskera dåligt rykte så VARSEGOD!!!!

Botjärn

Idag tog jag med mig syrran upp till Kungsberget och gick på husvisning, min första!!! Det var riktigt roligt! Hjalle kunde inte haka på och eftersom det var ett hus vi ändå inte tänkte köpa men som jag ändå ville "snoka" lite i för att det var så fint så drog Jenny och jag upp till 16.00 då det var visning. Huset i sig var hur mysigt, charmigt, hemtrevligt och ombonat. Vackra trägolv och trätak. Stora rum samt mysiga kakelugnar. Blev kär i själva huset - så jag vill ha det! Men fel läge, jag behöver inget stall, det fanns ingen trädgård (eller väldigt minimal) så det finns som sagt inga planer på nån flytt upp till Kungsberg ifall nån undrar det. *ler*


image834

image835

Det var nära ögat!

Fick hämta min bil redan idag - lagad och redo för vägen igen :). Det var snabba puckar minsan, men det så var nära ögat fick jag höra! Skulle jag kört max 1 månad till med bilen skulle motorn ha havererat och pajkat ihop totalt för det var inget som stod rätt till med kamremmen samt dess tillbehör kan jag säga!  Men nu går bilen väldigt bra, mycket tystare och mjukare samt rycker inte alls. Motorn var mer trasig än vad de först trott så istället för 6700:- blev det 7333:-... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men hittills har jag tagit hela skiten med ro och bara garvat. Tror det är bäst så. Skulle det velat sig så illa att hela motorn skulle ramla ihop skulle det ha gått på tiotusentals kronor. Då kan man snacka om att jag ändå hade väldigt tur i oturen. 7333:- är ju i så fall bara en liten pengafjärt i det stora hela! Pengar är bara papperslappar med färg på och de får jag nya varje månad så nåt ska de väl gå åt till :). Jag har ju iallafall en nyservad bil...haha!

Ibland....

...hatar jag att ha bil! Det är när det visar sig att den först låter lite konstigt och att den till på köpet ska snylta 6700:- från mig för att lagas på en verkstad så den blir okej att köra igen *morr*

Förhoppningsvis får vi summan betalad av Bilfirman som sålde bilen till mig eftersom de skulle ha åtgärdat detta innan jag köpte bilen men det blev tydligen ett fuskjobb där....suck!

BANKEN och HUS

Nu har jag ringt och bokat en träff med bank-kvinnan på Swedbank som hjälpt mig med min bankflytt. Jag bokade en träff med henne och mig och Hjalle på fredag klockan 10.00. Då ska vi diskutera lånelöfte! Äntligen är bollen i rullning! Hjalle och jag tänkte även åka och kika på ett jättehärligt och fint hus i Kungsberg imorgon bara för att känna att vi kan :). Blir ju lite långt bort att bo där så det är inget vi planerar, men huset var så fint att det är värt att kollas in för skojs skull och just för att känna att: NU ÄR VI IGÅNG!!!

P.S. Har träffat bank-kvinnan 2 ggr. Första gången var hon hur trevlig och bra som helst och jag fick verkligen ett bra första intryck. Andra gången kändes lite konstigt då hon skulle pracka på mig att skriva pensions-avtal (vilket jag inte gjorde) samt att hon uttryckte sig lite konstigt och klantigt tyckte jag och jag satt där och kände mig som att jag inte visste eller hade koll på nånting om min egen ekonomi. Antingen var hon väldigt klumpig i sitt sätt och uttryckte sig lite osmidigt just denna gång (vilket jag hoppas på) och att hon egentligen är lika bra som första gången vi träffades. Men hon har ju aldrig varit otrevlig utan väldigt trevlig men det hon sagt har blitt lite klumpigt sagt om jag säger så. Men trevlig har hon varit.

Men jag har bestämt mig för att ge just denna kvinna, som jag har lite tvetydiga tankar kring, en 3:e och sista chans. Visar det sig att hon är precis lika bra och trevlig som första gången behåller vi henne! Annars är det "Tack-å -Hej" och jag ber om en ny banktant eller gubbe, så det så!

Men i telefonen idag fick jag bra vibbar igen, så det ser ju ljust ut, jag hoppas på det..haha!

Hus & Hem

image830


Mmm...den tidningen låg på golvet i hallen idag när jag kom hem. Alltid trevligt med läsning! La mig i soffan och bläddrade igenom och tittade på allt fint. Ska köpa tidningen Lantliv nån dag, tror det är en bra tidning som passar mig väl i smaken.

Älskar tysta stunder med en bra tidning i hösta hugg, liggandes på nån bekväm plats :)

*Romantik*

image829
Hjalle överaskade mig med varma scones till kvällsfikat. Det är sånt som sprider romantik *ler*

Ett Hjärta Av Glas

Här är hjärtat som väntade mig på posten idag: (Från Tradera förstås)
Sååå himla fint! Har det på min nya bricka :)
image823

image833

Nymålade hyllan och tavelramarna:
image824

Hittade en spets med rosett på en gammal korg i mitt skåp när jag rotade igårkväll. Tog bort spetsen och satte fast den på zinkkrukan istället - där passade den mycket bättre!
image826


Myys! Jag ska tända ljus i köket, lyssna på radio, lägga mig i kökssoffan och läsa min nya Amelia-tidning *ler*
image827

V.6

Måndag 4 feb: 7.00-15.30
Tisdag 5 feb: 7.00-15.30
Onsdag 6 feb: 12.30-21.00
Torsdag 7 feb: 8.00-16.30
Fredag 8 feb: Ledig
Lördag 9 feb: Ledig
Söndag 10 feb:Ledig

25-årskalas!

Igår var det den 3:e februari och alltså min syster Jennys födelsedag. Hennes 25:e! Hjalle, jag, mamma och pappa åkte till Jenny och Anders till ca 14.00 igår söndag. Det blev tårta, muffins och kakor, Jenny hade stått och bakat och donat 05.30 den morgonen. Min syster är morgonpigg om man säger så...haha! Det delades ut presenter och vi satt i köket och babblade. Mamma och pappa åkte hemåt efter ett tag men jag och Hjalle stannade kvar. Jenny och jag satt vid datorn och trixade lite med hennes blogg. Hjalle och Anders satt i soffan och kikade teve. Hjalle och jag åkte hemåt Valbo vid ca 17.30-tiden men tog oss ett stopp hos Hjalles pappa Ola för han skulle visst bjuda på mat. Agneta var inte hemma. Ola bjöd på pasta med lövbiff och bacon i, mums! Fick en låda av det med mig till jobbet idag. Det var gårdagen det.

Idag var det åter jobb. Dagen gick faktiskt väldigt snabbt förbi. Efter jobbet åkte jag till en verkstad i Sandviken för min kära Mazda har nå konstiga ljud för sig i motorn så jag fick en tid på onsdag så ska han kolla upp vad det kan tänkas vara. Hoppas bara inte jag blir ruinerad på äventyret!

Jag hämtade Hjalle vid 17.30-tiden och vi åkte raka spåret hem där Hjalle ställde sig vid spisen och lagade potatismos och farmarbiffar med lingonsylt. Jag tände lite ljus i köket och så slog vi oss ner och myste över en trevlig middag. Fick för mig att jag hade tvättid idag, gick ner och kollade när jag ätit och diskat och jag hade visst rätt, det var tvättdags. Upp och hämtade tvättkorgen och slängde i tvätten - nu väntar jag på att få hämta upp tvätten. Har börjat hänga tvätten här hemma på tvättställningen i stället och det går faktiskt mycket smidigare och jag får plats med tvätten där också, vissa plagg hänger jag upp på galgar. Slipper jag passa massa tider i tvättstugan - kan ha det hemma på tork hur länge som helst vilket ju är bekvämare och jag slipper springa upp och ner för alla dessa trappor *ler*. Vilket jag kanske i och för sig borde se som något bra i och med att jag nog får alldeles för lite träning *ler*

Pysseltips tack!

Nån som har några pysselideér på lager som ni kan tänkas dela med er av?? Sånt som är bra att dona med när man bara vill vara hemma och njuta och ha det gött *ler*. Känner ju att jag vil pyssla en massa, men ibland tar det bara stopp på idéflödet :)

Mitt Gardinomtag

image813
Jag tog 2 st hjärtprydnader med band och använde som garinomtag till gardinerna i köket, det visade sig vara en riktigt bra ide :)

Jag ÄLSKAR loppisar!!

Idag har jag tagit en "Anna-dag" vilket innebar bilåkande lyssnandes på musik samt några stopp på olika loppisar i Gävle och Valbo. Hade hur mysigt som helst på min lilla färd *ler*. Och till råga på allt hittade jag massvis av fiiina saker till mitt kära hem, kan inte nog säga hur mycket jag älskar att gå på loppisar och fynda vackra saker!! Så roligt när jag hittade grejer som jag var ute efter också och har kollat på på ex. Tradera. Men på loppis blir allt så mycket billigare!!


image811
Vitmålad lite sliten bricka med hjärtan på 10:-
Liten spetsduk beige 5:-
2 st glaslyktor att ha ex värmeljus i 5:- styck
Ljusstake 10:-
Silverkakformar stor påse 25:- liten påse 10:- (så fina att ha värmeljus i)
Glasburk 15:-
Zinkkruka 10:-


image802
Silverbricka större modell 15:-
Silverbricka liten modell 2:-
2 st ljusturkosa krukor liten nötta 1:- styck
2 st ljuslyktor i glas med linnepåsar som överdrag 15:- styck (bästa fyndet, log stort när jag råkade få syn på de här på hyllan!)


image804
Vit lite sliten tavla med krokar 20:-
Stor vit linneduk 7,50:-


image805
I zinkkrukan samlar jag mina kakformar. (Men innan jag kom på det så fick värmeljusen ligga där en stund)


image806
Jag har ställlt den vita brickan med lite grejer på köksbänken, blev väldigt bra. I glasburken har jag mina värmeljus, i zinkkrukan ligger kakformarna



image807
Brickan med ljuslyktorna med linnepåsar på placerade jag på vardagsrumsbordet så länge. (Men nu är de flyttade till köket). Se hur vackert det skiner från värmeljuset genom tygpåsen!


image808
Tavlan är upphängd på en smal vägg i köket. Där hänger också min söta sax jag köpte på loppis förut.


image809
Skomakarlampan fyndade jag för 30:-


image810
Den här lampan köpte jag för det billiga priset av 50 :-. Det är den här lampan som hänger i mitt kök för tilfället, blev hur fint som helst!


*******************************************************

Allt det här var grejer som jag skrivit upp på min önskelista och som sagt spanat efter på Tradera och i butiker. Vilken lycka att jag hittade allt detta på samma dag, en riktigt lyckad loppis-dag måste jag säga!!

Ja jag kan då inte säga att det blev vidare dyrt i pengaväg med tanke på hur mycket fina saker jag fick!
Ca 257spänn! Om ni ännu inte upptäckt loppisarna värld - åk genast dit och överraskas över hur otroligt mycket bra saker som finns där och speciella ting som inte går att köpas var som helst.

"En annans skrot blir min skatt"

Lopppisvändan:
Gävle
1. Gävle Fyndmarknad - S. Skeppsbron
2. Röda Korsets loppis "Kupan" - Brynäs
3. RIA:s loppis - Brynäs
4. Låga Porten - Brynäs

Valbo
5. Spikfabrikens loppis
6. Loppis i Mackmyra
7. Gävle Biståndsgrupp


Fredag kväll

Och jag och Hjalle har precis kollat på "Bröderna Lejonhjärta" som gick på tv:n. Riktigt mysigt faktiskt, så det så! Kommer inte bli nå problem för oss att kolla på barnprogram med de framtida barnen inte, för är det något jag älskar så är det barnprogram!

När man var liten

Jag har precis kikat på ett avsnitt av serien "Cosby" och nu är det "Alf" på samma kanal. Dessa två program var vad jag växte upp med som liten, det minns jag. Speciellt Cosby som jag minns som ett program hela familjen samlades i soffan för att se på söndagkvällarna, det sista som gjordes innan en ny måndag och ny vecka tog vid *ler*.

Dessa familjestunder vid teven vid just dessa program måste ju ha varit lite extra mysiga eftersom jag minns dem så väl.

NOSTALGI


Stjärna, stjärna i fönstret där...

image782

Idag kom ännu ett efterlängtat "Tradera-paket" till mig med den här stålstjärnan jag köpte!

Att-ha-på-fötter-grejjer

image780

Var på Skohuset igår och kikade eftersom de har ombyggnadsrea där och nästan allt är det 50% på. Jag hade tidigare sett ett par schysta skor där som jag ville ha men min storlek fanns inte då så jag tänkte att jag skulle göra ett nytt försök som igår. Och till min glada förvåning hade de nu min storlek också fick jag skorna för halva priset, vilket jäkla fynd och så glad jag blev! Skorna är hur sköna som helst och förhoppningsvis lite mer vattentäta än mina mocca-stövlar...