En plats för avkoppling



Piffade om lite i min dagbädd samt på hyllan ovanför dagbädden för nån dag sen. Quilten är vändningsbar och jag hade den vita sidan synlig tidigare men nu vände jag så den mjuka, behagliga beiga sidan fick synas istället och det blev faktiskt mkt bättre. Hela hörnan känns finare!


I den vita träbacken som syns lite granna på symaskinsbordet har jag mina vackraste inredningsmagasin så jag enkelt kan norpa åt mig ett exemplar och gosa ner mig i min dagbädd från Jeanne Dárc! Så glad att jag har den *ler*

I tisdags sken solen också, lika som i måndags, wonderful!! I måndags var jag och Hjalle ute på en rask promenad vid sjutiden på kvällen och det var 15 grader varmt! Det kändes som en ljum sommarkväll, riktigt skönt var det!!

På tisdagen åkte jag till syrran på eftermiddagen. Vi gick ut på en solig skogspromenad med vovvarna vilket var jätteskönt! Sen lagade vi mat ihop. Det blev hemgjorda potatisklyftor i ugn och stekt kyckling med sallad och lite annat gott! Yummie var det!

Jag tog också ut balkongmöblerna och planteringsbordet till balkongen i måndags, ska bli roligt tt få göra lite fint där också.

Njut på!!




The Fourth Kind/Närkontakt

Jag vill börja med att varna för denna film, sen säger jag usch!!!

Igår såg jag den här filmen, själv! Det skulle jag ALDRIG ha gjort, den skulle haft en varningstriangel på fodralet som varnade för att se den själv!

Filmen ska enligt vad som står på baksidan av filmfodralet, (du bestämmer själv vad du tror på och inte) baseras på verkliga händelser samt innehålla dokumentation av verkliga ljud och bildupptagningar från när en psykolog försätter sina patienter i hypnos och vad som sen avslöjas under den är läbbigt!

Den handlar om en stad, Nome i Alaska där en rad oförklariga händelser inträffar oberoende av varandra. En psykolog får ta emot rätt många människor till sin praktik där de alla har sömnsvårigheter och upplever sig vakna mitt i natten i vild panik men vet inte varför. Psykologen Dr. Abigail Taylor nystar så sakteliga upp detta under hypnos och där verkar det som att den enda förklaringen patienterna ger är att de upplever sig få besök från icke-mänskliga varelser på nätterna och blir bortförda!

På de "verkliga" bild och ljudupptagningarna får man se hur patienterna försatta i trans börjar skrika det mest otäcka skrik i transen och försöker "springa" ifrån vad de ser i sina förträngda minnen samt mycket mer läskiga saker!

Sen upptäcker Dr. Abigail Taylor att detta även händer henne och hon är fast besluten att fortsätta filma och dokumentera vad hon i samarbete med sina patienter får uppleva och får reda på och i samma nervkittlande bana fortsätter filmen hela vägen ut och jag fick kalla kårar längs med ryggen oavbrutet!!

Jag satt som fastnaglad i soffan, kände att jag tryckte mig djupare och djupare in mot ryggstödet och där satt jag med ögonen vilt uppspärrade, helt inne i filmen som var så skrämmande och obehaglig att se! Min puls höjdes och jag kom på mig själv med att glömma bort och andas flera gånger just för att det var så in i bomben spännande hela tiden!

Man börjar fundera på verklighetsuppfattningen man har verkligen stämmer och om sånt här som visas på filmen skulle kunna hända på riktigt. Vad är det jag ser, är det verkliga ljud och bildupptagningar som det sägs eller har de bara lyckats lura mig till detta som i sin tur gör att filmen blir så otroligt bra och skrämmande och funkar så bra!

Jag valde efter filmen att inte tro på den för jag blev för rädd för att tro.

När filmen var slut satt jag helt slut och still i soffan, vågade inte röra en muskel i min kropp. Det ni, då vet man att man har sett en riktigt bra skräckfilm! Jag kände mig så illa till mods och hade en riktigt kuslig och obehaglig känsla i hela kroppen och ville bara glömma bort filmen men det var ju för sent, den snurrade i mitt huvud. Just i det tillfället kände jag att jag hellre skulle varit lyckligt ovetandes om den information jag fick genom filmen än att ha sett den och blivit så omtumlad som jag blev. Jag kände mig rent ut sagt gråtfärdig av rädsla för jag ville radera de otäcka bilderna i mitt huvud. Men där fick jag sitta, helt panikslagen och vettskrämd och totalt förstörd!

Just det faktum att man skriver att filmen är baserad på "verkliga" händelser samt att den innehåller "verkliga" bild och ljudupptagningar från när psykologen träffade sina patienter, gör att filmen blir än mer skrämmande och verkligehetstrogen och ger en känsla av att kunna vara sann. Det är det som är så bra med den rent filmmässigt och jäkligt äcklig om man nu är ute efter att bli riktigt skrämd!

Filmen jämförs tydligen med den andra filmen som heter "Paranormal Activity" som jag också har liggandes här hemma, men nu tvekar jag inför att se den för jag vet inte om jag pallar att bli så jävla rädd igen nu så här tätt inpå..haha! Och den har ju till och med en varning om att den inte bör ses själv, så det kanske innebär att den är ännu läbbigare än den jag just sett?! Hualigen!

Igår hade jag världssvårt att sova, vågade inte riktigt sluta ögonen och slappna av i rädsla för vad jag skulle komma att drömma om. Jag var så varm och svettig men tro inte att jag vågade ta av mig täcket, nej det gick minsan inte. Kroppen skulle vara gömd, inga synliga kroppsdelar där inte...haha! Tänka sig att man kan bli så starkt skrämd även fast man är vuxen, helt otroligt! Ett tips är att ni inte tittar på den precis innan ni ska gå och sova vilket jag gjorde och det var verkligen inte det ultimata! Se den helst mitt på ljusa dag eller väldigt tidigt på kvällen...hihi!

Idag vaknar jag dock till sol vilket känns jättebra och jag har under natten tydligen lyckats skaka av mig den obehagliga och rädda känslan och den ska jag nog försöka hålla borta ett tag framöver. Jag har blivit tillräckligt skrämd!

Konstigt värre är väl ändå att man på nåt vis vill uppnå den här känslan när man hyr en skräckfilm, varför egentligen!!

Nåja, ett hett filmtips från mig till er!

Ni väljer själv om ni vill se den, men se det här som en varning *ler*





Sov Gott!!!




Spets och sten



Har köpt en ny romantisk linneduk med spets runtom. Den köpte jag i butiken StilLoftet som ligger några stenkast bort *ler*. Efter lite letande tyckte jag att jag fann den rätta platsen för den här på min vita byrå där jag har dekorerat med sten och trämaterial.

Det vackra betongkorset budade jag hem från Tradera för nåt år sen och tycker väldigt mkt om det!




I helgen som varit har jag jobbat. Men tog ledigt på lördagen för då åkte jag med mamma och pappa och deras 2 vovvar på veteranmarknaden i Viksta mot Uppsala. De hämtade upp mig kl. 7:00 med husbilen och solen sken vilket den visade sig göra hela dagen! När vi kom till själva bil och loppismarknanden började vi med att fika lite bullar och gott *ler*. Det är så mysigt att åka iväg med deras husbil, det här blev första turen för i år.



Veteranmarknaden innehåller både bilgrejer och loppisgrejer, en bra blandning för pappa och mamma och mig *ler*. Den är belägen på en stor åker och det tar några timmar att ta sig igenom den. Norpan fick ligga i min famn och sen i pappas medan Nippe gick så fint i koppel med mamma. Jag köpte en stor fin vit och nött ram med plats för fler bilder. Solen sken och det värmde och var toppenväder och alla människor man mötte var så glada!

När vi hade gått igenom alla stånd gick vi tillbaks till husbilen där mamma lagade mat, makaroner och kötbullar i sås, yummie!!! Sen fick vi tillkalla en traktor som drog loss oss från parkeringen, det var ännu lite blött i gräset så det blev lite geggigt och svårt att ta sig loss för vissa. Traktorn kom och drog loss oss och vi kunde fortsätta vår färd *ler*.

Pappa styrde bilen till Fullerö Handel där mamma och jag gick in och shoppade lite. Visar mina fina fynd en annan dag!

Sen stannade vi till på Söderfors Handelsträdgård där mamma köpte med sig en ros hem. Men innan vi åkte hemåt stannade vi till och fikade en gång till, hihi!! Mysigt värre!!

De släppte av mig hemma kl 18:00 och vi hade en supermysig dag tillsammans!

Idag ser det ut att bli ytterligare en härlig dag med solsken! Och jag är ledig, det kan inte bli bättre!!!

Jag och Hjalle ska på visning av ett sekelskifteshus med stor trädgård senare ikväll, det ska verkligen bli jättespännande!!

Ha en fin dag!




Det växer så det knakar

Här är en av mina Mårbacka pelargoner som står i köksfönstret och suger i sig varje värmande solstråle och växer för var dag *ler*

Den söta krukan är ny och kommer från Owe Jansson här i Valbo. Den kostade inte mer än 39:-!


För övrigt så har det efter många dagars sol och snöbortfall återigen börjat vräka ner snö?!! Vad sjutton är det frågan om? Eller egentligen blir jag inte förvånad, det är ju aprilväder som vanligt. Ena dagen sol, andra snö. Det har lagt sig som ett täcke överallt men det kommer förmodligen inte att stanna kvar länge för till helgen hörde jag att det skulle bli rätt skapligt väder i landet igen, vad nu "skapligt" väder innebär...hihi!


Igår efter jobbet åkte jag hem till Jenny och bakade lite cupcakes med henne! Jätteavkopplande och mysigt som vanligt :) Vi gjorde lite söta mini non-stop cupcakes och vackra rosa glittrande cupcakes!
Yummie!!!

Jag är ledig idag och ska hälsa på mamma lite senare hade jag tänkt mig. Ska ta med mig några av dessa nybakta godbitar, vad tror ni om det? *ler*


Ha nu en riktigt skön torsdag!!

 

 


Ett leende

Så sant, så sant!!


Jag ÄLSKAR den här skylten, har velat ha den länge och nu äntligen hittade jag den för ett bra pris på nätbutiken WildaHem där jag fann den billigaste frakten!

 

Underskatta aldrig styrkan i ett leende! Det smittar av sig så lätt och får andra i din närhet att le och bli glada. När DU själv ler utsöndras positiva grejer i kroppen och DU mår bra helt enkelt *ler*

 

Sen ser det jättetrevligt och sött ut när man ler också *ler*

 

LE MKT!!!!


Hoppas ni alla får en underbar lördag!

 

 


Livet spirar



Några levande och riktiga blommor har jag ju faktiskt i mitt hem också! För den som kanske trodde att jag levde helt på konstgjorda blommor så kan jag nu ge er svaret att så icke är fallet...hihi!


Här håller en av mina pelargoner på att växa till sig igen efter en hel vinter i matkällaren. Så roligt att se den växa mer och mer för varje dag! Det ger mig spänning i tillvaron *ler*. Just den här bilden är tagen för några veckor sedan så pelargonen har växt till sig ytterligare - det går fort!

Helt otroligt att de kan blomstra igen efter att de i mitt tycke egentligen borde ha varit helt uttorkade och döda för länge sen efter en evighet i mörker och utan omtanke överhuvudtaget. Men självklart är jag glad över att de kämpar på nu när de åter ser solen igen!

Jag tror detta är en mjukt rosa Mårbacka pelargon som väntas stå i blom framöver!

Ha nu en riktigt mysig fredag mina vänner!!



Underbara dagar

Ja då var jag och Hjalle hemma i vardagens lunk igen efter några underbara dagar i Sundsvall på hotell Södra Berget. Det var så skönt att få komma iväg och vi kunde verkligen koppla av och bara vara. Hemma har man ju alltid nåt på gång i tanken eller så pysslar och donar man med nåt eller har bara inte tiden och ron att bara vara. Så det var jätteskönt och behövligt att få komma iväg sådär på lite minisemster bara älsklingen och jag!


Vi hade ju en svit att bo i men tyvärr glömdes kameran hemma så jag har inga bilder att visa. Rummen var inte nå överdådigt inredda vilket jag tycker de kunnat gjort bättre, men så var det ju kanske mer utsikten man betalar för när man bor där *ler*. Men sviten var fin, den var på ca 30 kvadrat och rymde en stor hall, ett vardagsrum med skön soffa och tv och ett sovrum. Båda rummen hade panoramafönster som gav en otrolig utsikt, det var så mysigt! Häftigt var det att titta ner och se de höga grantopparna, då förstår man att man är högt upp! Sen hade vi egen bastu i badrummet också så den bastade vi såklart i första kvällen - vilken lyx! Sen var man så behaglig i sinnet att man bara dök ner i divansoffan och kollade på tv och var totalt nöjd! Mumsade godis och hade det bra helt enkelt!

Vi åt middag på hotellets mysiga restaurang med stora fönster som gav en 180 graders utsikt över berget och staden. Kändes som att man hade milsvid utsikt - jättevackert! Speciellt vackert var det på kvällarna då staden sken upp av kvällsbelysningen samt alla bilars lysen och det var verkligen vackert! Utsikten är nog det man ska va ute efter om man ska resa till detta hotell.


Hjalle och jag åt på restaurangen båda kvällarna och de hade jättegod mat, spelade lugn och behaglig musik och det var en jättehärlig atmosfär som gjorde oss glada och det kändes som att vi var på dejt båda gångerna vi åt där..hihi!
Supermysigt!

Jag kan verkligen rekomendera att man som par tar och gör någonting emellanåt för att komma bort från vardagen som bara rullar på för det mesta ändå, även fast man trivs med tillvaron så är en liten tripp nånstans inte mer än nyttigt och mysigt *ler*

På torsdagen åkte vi ca 13:00 och kom fram ca 2,5-3 timmar senare. Jag besökte Nordljus och köpte med mig ett vackert mossgrönt kors därifrån.

På fredagen åkte vi till Birsta där jag köpte lite kläder (2 tunikor, en rosa + svart samt 4 leggins) och sen gjorde vi "stan" där jag var in i den vackra heminredningsbutiken "Vackra Hem" där jag fick med mig en jättevacker nätkruka i rostfärgad metall samt blomstermotiv, så fin!

Det regnade och var disigt och mulet väder när vi var där men det gjorde inte så mkt, vi hade det såå trevligt ändå!

Nu tar vardagen vid och så får vi planera in något annat mysigt framöver!

Här kommer bilder på det jag fyndade i inredningsväg i Sundsvall:





Nu har älsklingen gjort tacos till mig så nu blir det till att mumsa!!







Mer plats för vackra ting



Nu har jag skruvat ytterligare hål på min fina nytapetserade vägg...ajajaj...
Det gör ont varje gång!

Men tycker man att slutresultatet av skruvhålen blir bra så är hela pinan med att skruva hål värt det *ler*

Och jag tror att jag tycker det blev rätt fint med min bruna hylla ovanför byrån i vardagsrummet så nu pustar jag ut...hihi!

Har dekorerat lite lätt med små ting som finns här hemma hos mig :)



******************


Vill också meddela att jag och min älskling åker till Sundsvall imorgon torsdag och ska sova 2 nätter på
Hotell Södra Berget. Vi unnar oss lite wekeend-avslappning från vardagen i en förhoppningsvis härligt lyxig svit med vacker utsikt :)

Jag har flirtat till mig ett besök på Nordljus på vägen till Sundsvall, det ligger ju lite innan staden. Ska bli riktigt roligt att få strosa omkring där *ler*. Får slänga åt Hjalle ett gäng tidningar så kan han sitta i bilen och softa...hihi!

Vi kommer alltså att sova över från torsdag-fredag samt från fredag-lördag och åka hem på lördagen under dagen nån gång.

Vi kommer också att besöka Birsta City, dit jag var med mamma och syster i somras. Då var jag inte alls impad så ska ge det ett nytt försök nu :)

Ska försöka mig på att köpa lite nya kläder, känns som att jag behöver en vår/sommar garderob omgående!!! Känns som att jag inte har nånting att ta på mig nu! Så hoppas få köpa lite fint! Sen blir det väl lite strosande på "stan" och middag på hotellet. Den här lilla trippen har vi sett fram emot ett tag så det ska bli jätteskönt att få komma iväg och bara njuta *ler*

Jag ska jobba imorgon och hoppas kunna ta kompledigt kl. 12:00 och åka hem och svira om från jobbarkläderna till nåt lite flottare och sen drar vi mot nordligare breddgrader!!

Om nån har fler bra tips på vad som mer bör besökas när man är i Sundsvall är hjärtligt välkomna att tipsa mig om det genom att skriva en liten rad i kommentarsfältet, tack :)

So long!!



Annandag Påsk

Först och främst vill jag passa på att tacka för alla trevliga och glada hälsningar i mitt föregående inlägg, hela 32 kommentarer blev det och det är lite olikt mig att få så många så det gjorde mig jätteglad och värmde ska ni veta!!

Tack så jättemkt för det alla rara bloggvänner därute *ler*


Ja då är jag ledig idag måndag efter att ha jobbat 12.30-21 hela påskhelgen!

Jag har dock hunnit med lite påskmys med familjen ändå innan jag dragit iväg på jobb vilket jag uppskattat mkt! Har ställt klockan och klivit upp i tid bara så ordnade det sig...hihi! Och hela påsken har bjudit på sol och riktig vårkänsla, härligt!

Mamma och pappa var så snälla och bjöd hem oss ungar med respektive på lunch redan 11:30 på påskaftonen så jag skulle kunna vara med innan jag var tvungen att åka till jobbet. Tack för det, ni är verkligen guld värda som ger mig härlig familje-påskstämning även fast jag jobbar, gulle er!!!

Passade på att knäppa lite kort på lilla rara Norpan:





Och här sitter "storebror" Nippe och väntar på att få springa och hämta en leksak som vi kastat åt honom, han är fullt koncentrerad och väntar bara på att få höra ordet "Varsågod":



Det var på påskaftonen som vi blev hembjudna på grillmat hos mamma och pappa, årets första! Och jisses så gott det var!! Och finväder och allt, det kunde inte ha blitt mer perfekt än så :)

Mamma stod ute på gården och grillade och vi satt på en filt intill och gosade med vovvarna. Jenny knäppte lite bilder. Norpan vill mest ligga och vila lite mellan turerna på gården, medan Nippe allra helst vill leka hela tiden!




På jobbet har det påskpyntats och påskmat har serverats samt lite xtra gott har mumsats under helgen som gått. Det har varit rätt trevligt på jobbet, men under såna här helger är man ju förstås helst ledig och spenderar den på så vis det är menat, med familj, släkt och vänner.

Tack mamma och pappa för att ni tänkte på mig och bjöd in till sån trevlig lunch så jag fick lite "riktig" påsk också *ler*

Och tack till min älskling Hjalle som överraskade mig med ett välfyllt påskägg när jag kom hem efter en lång arbetsdag *ler*

Puss till er alla!!!







Glad Påsk!

Mitt lilla påskpynt i köket! Ett vackert stenfat från Ib Laursen som jag köpte hos Madame Nyberg sist jag var där. På det har jag dekorerat med enkla påskpynt såsom ljus i form av ägg, ett litet äggbo samt en fin liten äggdekoration!



Igår bakade jag och min syster påsk-cupcakes och såhär smarriga blev de!! Jag ska ta med mig till jobbet och bjuda idag, hoppas de blir uppskattade :) De smakade hur gott som helst iaf...hihi!



Med detta inlägg vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!






Norpan




Har varit hemma hos mamma och gosat med lilla nytillskottet Norpan och Nippe också förstås *ler*

Norpan ser ut precis som Nippe gjorde när han kom som ny till familjen. Nippe och Norpan går ihop väl och de till och med busar lite emellanåt, de är så söta ihop...hihi!

Norpan tycker (lika som Nippe gjorde när han var liten) mycket om att kravla sig upp i knäet och gosa där.  Nippe busar med sitt och verkar välkomna den lille väldigt fint. Som ni kan se har han lite koll på lille Norpan när han ligger under bordet och busar med en liten filt.

Och som man kan se på näst sista bilden ser man ju verkligen hur himla liten Norpan är om man jämför med mammas fötter. Man får passa så man inte kliver på honom när han kutar fram och tillbaka och följer varenda steg man tar.



Välkommen till familjen lilla rara Norpan!