Lite underbara bilder

Mitt hem hos mamma och pappa

56089-26

Underbara bron där man lätt somnar i soffan *ler*
56089-28

Underbara trädgård, så rofylld och vacker - mammas skapelse
56089-27

Mamma utanför växthuset och pappa glad och nöjd efter en provtur med Mustangen!




Vardagen tar vid

...för vissa idag. Mamma går tillbaka till jobbet efter sjukskrivningen och det är måndag igen och det är fler med henne som går tillbaka till jobb och vardag idag  efter semestern. Men jag är ledig till och med tills på fredag kväll. Kör 6-ans fre-sönd. jobbade igårkväll också.

Hjalle ochjag åkte hem till mamma och pappa och käkade igår.  Pappa lyckades provtesta Mustangen igår! Han hade som mål för sommaren att köra ut den på gården och igår lyckades det, motorn går och bilen rullar, vad glad han var då! Mamma påtade runt i trädgården som vanligt. Jag gick runt och tog en massa bilder på trädgården och inne i huset.

Solen skiner inte alls för tillfället och de visade på vädret att det skulle vara lite grått, molnigt och lite regn de kommande dagarna med solen lurandes bakom molnen. Får hoppas att den tittar fram lite emellanåt.

Jag njuter av att sitta i ingenting, inte ha ätit frukost än, mumsat lite choklad iofs och jobbat på Hjalles kontorsskylt här hemma samtidigt som jag lyssnar på lite musik.

Härligt att vara ledig!
Men klockan tickar iväg och jag kanske ska ta och sätta fart på dagen för man kan ju inte sitta näck med oborstade tänder hela dagen inte *ler*.

Jag har fått äran att göra Hjalles kontorsskylt och jag är rätt nöjd med den faktiskt, den blir schysst!




Zzzz

Urk....nu är vi äntligen hemma i vårt underbara Valbo och klockan är 03:20.... Det tog längre tid än beräknat... Hjalles föräldrar verkar haft det otroligt bra i Skottland och de verkar så nöjda då. De berättade om resan för oss med sådan entusiasm att det inte kunde tolkas på annat vis *ler*

Näe, nu ska jag gå och lägga mig omedelbart bums, borsta tänderna, nä det skippar jag inatt!

Snart dags

Nu sitter vi allihopa hemma på Mellanjärva Gård efter en biltur i Sthlm. Först åkte vi ut till Söder och gick och kikade lite på Götgatan och kikade runt där på torget. Vi kom dit vid ca 17:00 så affärerna var stängda men vi strosade runt lite. Jättemycket folk som bara är ute och strosar runt som vi, sitter på cafér och njuter av semestern. Efter det hamnade vi i Gamla Stan där vi kikade runt lite och satte oss tillslut på ett utefik med en varsin kulglass i vår hand, det var mysigt.

Imorse vaknade jag 9:00. Gick ner och knäppte på teven och lade mig i soffan och tog det lite lugnt. E var redan uppe. Vi bestämde att vi skulle åka iväg till ett loppisstället i Solna så efter frukost, vid ca 11:00 åkte vi iväg. Loppisen var öppen men det var inte många försäljare där, sommar och semester förstår jag så det var lite lojt. Då bestämde vi oss för att åka till ett köpcentrum istället och kika lite. Vi åkte till Solna Köpcenter och gick där mellan ca 11:30-14:20. Vi hade glömt bort parkeringsavgiften vilken vi bara hade betald till 12:50, och vi kom tillbaka 14:20! Tur att ingen "Lisa" varit där och "lappat"!.

Jag köpte en jättefin bh för 69:- och ett par jeans för 99:-, fyndafynda! När vi kom hem hade vi stannat och handlat mat, idag skulle vi laga egna hamburgare med strips i ugn. Grabbarna hade bara legat hemma i sofforna och slappat, kollat på teve och sovit några timmar, hehe!

Vi åt mat vid ca 15:30 och de var hur gott som helst! Sen blev jag så jättetrött att jag lade mig med Hjalle i soffan och höll på atts somna. Ca 16:15 eller nåt så bestämde vi oss så för att åka iväg till Götgatan och sen till Gamla stan. Det är som sagt nu avklarat och nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt innan jag och Hjalle ska åka vid ca 22:00 för att hämta hans föräldrar på Skavsta flygplats kl 23.00. Sen ska vi åka hela vägen hem till Valbo igen och beräknas inte vara hemma förrens ca 02:00 inatt, gud så segt...

Igår åkte vi ut till Hjalles mormor till ca 17:30. Vi hade en vacker kruka med snittrosor i samt att vi köpt med oss lite fika. Hon bodde i ett gammalt gult hus med många dörrar och vrår *ler*. Jag kan förstå att Hjalle och Emilia älskade att vara där när de var små, det måste känts väldigt stort och spännande då!

Vi kramades om och satte oss i sällskapsummet och fikade och pratade. Hon har en sån härlig hund, Ninja 15 år! Så go och rar och på riktigt bushumör även fast hon inte riktigt orkar busa så mycket som hon vill *ler*. Hjalle visade mig runt och berättade om alla rum och jag tyckte det var jättekul att få komma dit och dels se huset men även att få träffa "mormor" igen såklart.

Klockan 19:00 var vi tvungna att säga hejdå och på återseende eftersom vi hade en tid att passa på bion på Heron City. Vi kom till Heron ca 20:15 och vi var tvungna att hämta ut våra biljetter till Superman innan 20:30. Det tar ca 1 timme mellan Norrtälje och Sthlm.  Bion var fullsatt och vi hade laddat med billigt godis från Willys istället för biogodis, vi är smarta tjejer vi!

Bion höll på i 2 tim 30 min och den var faktiskt bra tycker jag, även om 100 spänn är lite "over the top" för att få se en film på bio. Ca 00:10 var vi nöjda och belåtna och åkte hem till gården. Vi lade oss en stund framför teven men jag somnade nästan med detsamma så jag gick upp och la mig istället. Jag och Hjalle sover i hans pappas rum, han delar ju huset med Emilia och Saman. Hjalle sover i sängen  och jag har fått bäddat på golvet bredvid, jag sover som en ängel *ler*.

Nu kommer Saman och frågar om jag vill ha kaffe, latté eller o´boy. Vi ska visst fika litegranna nu*ler*. Men jag sa att det räcker med vatten för min del, jag är så himla törstig nu.

Vi ses hemma i Valbo igen nästa gång!

TJING!

Dopp

Emilia och jag har precis kommit hem efter en sol och badstund på klipporna *ler*. Hjalle och jag åkte hemifrån kl 9 och kom hit 10:45. E och jag gick ner till kllipporna och grabbarna åkte iväg till en biljardbutik och nu var de visst och shoppade kläder på Barkarby outlet. Det har precis börjat regna, Hjalle och Saman sa att det haglade där de var. Det är molnigt ute och åskar gör det också. Men det är oerhört varmt, klibbigt, fuktigt och det till och med blåser varmt. Vi hade iaf det jätteskönt på klipporna. Var i och badade en stund och det var gudomligt skönt!

Nu ska snart E och jag börja med maten, tacos blir det här hemma idag. Efter maten ska vi åka till Norrtälje och till deras mormor. Vi ska först stanna till och köpa med oss blommor och fikabröd. Ska bli spännande att åka dit och få se allt på riktigt!

Det tar nästan 1 timme att åka dit. När vi åker därifrån åker vi till Heron City och kanske äter något och sen går vi på premiären av Superman. Blir en riktigt bra dag det här! Img är det båtmässa på Biskopssuden (där vi var förra veckan) och vi ska dit och kika lite. Jag och Emilia ska nog också till ett loppisställe img och kika lite. Få se vad det är för nåt, om man kan hitta bra grejer där eller inte.

Näe, nu ska jag försöka slappna av en stund så jag inte blir så oerhört svettig som man blir så fort man rör på sig det allra minsta i den här värmen. Puh!

Näe just ja, vi ska ju in i köket och steka köttfärs, det är ju inte direkt svalt det heller hihi

Sthlm-igen

Imorgon kliver vi upp i god tid för att vid ca 09:00 åka iväg till Mellanjärva Gård och till Emilia och Saman igenhihi.

Vi ska väl hitta på nåt under dagen img och på eftermiddagen/kvällen åker vi 4 ut till Hjalles och Emilias mormor och hälsar på. Hon bor i Norrtälje. Det känns bra, jag har länge velat se det gamla hus hon bor i som Hjalle och Emilia lekte i när de var små *ler*. Hjalle har berättat så mycket mysigt om det huset och många historier har jag fått berättat för mig så jag ser verkligen fram emot att få åka och hälsa på henne! Img kväll har vi bestämt att vi ska åka ut till Heron City och gå på bio, den här gången ska vi se "Superman" - ballt! Sen åker vi "hem" till Mellanjärva Gård och slumrar sött. Lördagen är inte planerad än så länge. Jag vet att det ska bli mulet och lite dåligt väder så det kanske inte blir nå sola och bada på klipporna, typiskt! Det har varit sol och varmt hela veckan men när vi åker kommer moln och regn. Men det kommer bli superbra det där ändå. På lördagkväll vid ca 22 eller 23 kommer Hjalles föräldrar med flyget. Då hämtar vi upp dem på Skavsta flygplats och åker hemåt igen.

Idag har de varit olidligt kvavt och varmt, puh!!!! Det är många som dör i värmeböljan som råder nu.

Nämen om jag kanske ska ta med mig Hjalle in till sängen och sova lite så vi vaknar utvilade imorgon, annat än vad vi gjorde idag! Somnade 05:00 och vaknade 09:00....yiiiihaaaa!!!

Så trött det kan man säga att vi är *ler*.

Godnatt!

Zzzz

Väntar på att Hjalle ska ringa så jag får åka och hämta upp honom från krogen. Kom hem från jobbet ca 23:30. Jag börjar bli trött nu och längtar efter sängen. Han ringer väl snart så får jag sova sen... Zzzzzzz.....

Ledig imorgon är jag. Skönt.

Ok. Jag hämtade Hjalle 02:00. Vi kom hem, la oss i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord. Och här är jag nu. Klockan är 05:00 och vi har inte kommit i säng än *ler*. Men nu börjar det nog faktiskt bli dags. Hungrig är jag men det får nog vänta till frukost img bitti.

Tröttheten försvann och jag känner mig pigg. Som att jag precis vaknat upp till en ny morgondag. Men när jag lägger mig ner och slår igen mina blå så somnar jag nog rätt fort ändå *ler*.

Godnatt alla nattugglor därute (och alla ni andra också förstås)!

Jag idag



Jag på fotohumör.

Sol idag

Jag har precis kommti hem från kontoret. Har varit och hämtat nycklar och bil och ska infinna mig på jobbet i Sandviken om ca 30 minuter. Så jag måste bestämt sätta lite fart snart *ler*.  Jag sov länge idag, ända till 10:40, det var alldeles för länge det, kände mig stressad när jag vaknade. Sol var det ute och jätteskönt. Jag klädde på mig och åt frukost och åkte vid ca 12:15 hem till Hjalles föräldrar och vattnade lite blommor både ute och inne nu när de är i Skottland. Jag kände verkligen för en dag på stranden! Tina ringde och frågade om jag ville följa med och bada men jag fick faktiskt tacka nej. Jag hade tvätt som jag skulle försöka tvätta undan....

Jag hade packat med mig tvättkorgen och ringde och hörde med mamma om tvättmaskinen var ledig när jag hade vattnat klart. Det var den så jag åkte hem till mamam till ca 13:15. Slängde i tvätt och sen åkte mamma och jag till Jysk, Dollarstore, Åhlens, Hemköp, Apoteket, Lindex och B Young. Jag hittade ett par supersnygga jeans på B Young för 100 spänn, skaplig rea! Men de var lite korta i benen så tyvärr fick jag lägga tillbaka dem. Men då provade mamma dem och på henne passade de perfekt så hon köpte dem! Kul för henne! Jag ska nog åka in till Gävle img och kika lite rea. Nu är det till och med rea på rean, halva reapriset ibland och då kan man fynda minsan! När vi kom hem var klockan ca 15:15. Mamma bjöd på kladdkaka och grädde, mums!

Jag slängde i en till maskin tvätt och hängde upp den andra. Sen la jag mig ute i solstolen och solade lite, hade ju hoppat i bikinin för det var så varmt! Solade en sväng sen kl 17:00 hängde jag tvätt. Mamma bjöd på baguette med tonfiskröra, så gott! Efter det blev klockan 17:30 och jag måste säga hejdå. Åkte till kontoret och hämtade nycklar och bil och nu är jag bara hemma för att byta om till vaktkläder!

Hjalle är och golfar så vi ses inatt, som vanligt!

Jo just ja!
Hjalle och jag åker tillbaka till Mellanjärva Gård till E och S redan på fredag och sover över där och spenderar lördagen med dem innan vi åker och hämtar hans föräldrar på Skavsta flygplats klockan 21:00 eller nåt sånt på lördag kväll! Då hoppas vi på sol och klippbad!!! Men enligt vädret igår såg det molnigt ut fre-lörd  men det kan ju ändras!!

Nu kilar jag, hejsvejs!

Rastlös

Jaha, då var det måndag igen och jag går bara här hemma och väntar på att åka och jobba ikväll typ...
Rastlös är jag. Så nu tänker jag faktiskt åka upp till köpis och kolla efter sommarskor på rean, kanske hittar jag nåt annat skoj också *ler*. Hjalle har ju också fått vardag igen så han är på kontoret och jobbar. Jag åker väl iväg till "mitt" kontor ca 16:15 nångång och hämtar upp nycklar och bil, Sen åker jag nog hem till mamma och pappa en sväng efter att jag fått i mig lite mat.

Sol är det ute och varmt, skönt! Tror nog att jag kommer att lägga mig ute på balkongen och sola lite efter köpis med min bok i handen. Underbart! Tänk om vi hade varit i Sthlm idag, förstå vad härligt att vara på klipporna! Synd att gårdagens väder inte kunde vara så här. Nåja, det blev ju lyckat ändå. Men en heldag på klipporna, det vore nåt det eller hur Emilia *ler*.

Kanske dyker ner fler ggr i sommar!



Söndag och hemma

Nu är jag hemma i kära Valbo igen. Skönt att vara hemma men vi har haft det otroligt skönt, roligt, mysigt och trevligt nere i Sthlm, det måste verkligen göras om! Det finns så mycket att se. Vackra platser och roliga ställen inne i stan att besöka.

Idag söndag vaknade Emilia och jag vid ca 8:30. Gick ner och satt en stund innan vi bestämde oss för att gå upp och väcka killarna som aldrig kom ner *ler*. Efter en stunds lirkande fick vi dem på fötter och vi tog det lugnt på morgonen och åt frukost ute på verandan, jättemysig veranda. Riktigt härligt och rofyllt ställe det där.

Jag och E hade planerat att gå ut till klipporna vid Brunnsviken (där vi var igår) rätt tidigt för vi tänkte ta en heldag med sol och bad. Vi åt frukost och Hjalle och Saman skjutsade ner oss till klipporna vid ca 11:00 och åkte sen vidare till golfklubben för att slå lite bollar.

Emilia och jag hann precis gå till en klippa som låg längre bort än där vi var igår och då gick solen i moln och det var mörkt på himlen, verkligen trist! Men vi hade blivit varma och svettiga av färden dit genom snårig stig och uppförsbacke så vi klädde av oss och hoppade i vattnet på en gång. Det var så varmt och härligt att jag skulle kunna vara i länge *ler*. Men vi tog ett snabbt dopp och hoppade sen upp igen för vi tänkte att vi skulle hinna med lite av solen mellan molnen. Men det var rätt kört. Solen förvann men det var varmt och skönt i luften så vi frös absolut inte och det var skönt. Vi la oss ändå på handdukarna på klippan och tog det lite lugnt. Så avslappnade att man skulle kunna somna lätt osm en plätt!

Efter ca 1 timme om ens det så bestämde vi oss för att gå på en liten upptäcksfärd bland klippor och skog. Det stod en skylt som visade att man skulle komma till "Tivoli bryggan" om man fortsatte så vi gick och gick i skogen över klipporna men det kom ingen brygga. Tillsist gav vi upp och ringde efter hämtning, vi hade då gått så långt att vi inte kände igen oss och var lite vilse där i Bergshamra, området som ligger intill klipporna där vi var. Så nu var vi allltså inne i bostadsområdet och snurrade men tillslut hittade vi till Ica där Hjalel och Saman kom och hämtade osstihi

Vi åkte hem och jag och E bytte om och sminkade upp oss lite *ler*. Sen bestämde vi oss för att åka ut i Skärgården, närmare bestämt till Biskopsudden för att äta lite glass och titta på alla båtar som rör sig i skärgården. Sagt och gjort och vi åkte ut dit och det är vacker omgivning med många vandringsleder och parker samt vattenleder där turistbåtar samt privata båtar åker, så mysigt.

Vi stannde till vid ett litet gulligt fik som hette "Ekorren" där vi fikade. Jag åt en våffla med sylt och grädde. Sen tittade solen fram och vi njöt av vacker utsikt samt av alla fåglar som fanns där. Bl.a. en andmamma med sin bäbis som kom och tiggde mat av alla gäster. Där intill vattnet låg även svanföräldrarna med sina 4-5 gråfjuniga ungar, samt vitkindade gäss, så himla söta *ler*.

Därefter gick vi ut på den långa stenbryggan och tittade på alla vrålåk till båtar, tänk å ha en sån! Klockan blev 14:00 och vår parkeingstid hade gått ut. Alla utom jag (som fortfarande var mätt på min våffla) hade blivit hungriga så vi åkte iväg in i stan och letade matställe. Vi bestämde oss för att testa på maten på Hard Rock Café vilket vi gjorde. Ja jag åt ju inte utan sällskapade resten av gänget som avnjöt lite dyrare mat,hihi

Efter maten åkte vi hemåt och kom hem till Mellanjärva Gård vid ca 16:00 nån gång tror jag. Vi var alla så otroligt trötta och kände verkligen av söndagsstämningen. Vi åt lite melon därute på verandan och satt och pratade och umgicks en stund. Ca 17:00 eller runt den tiden tackade Hjalle och jag för dessa 3 dagar och så packade vi vårt och styrde kosan hemåt Valbo igen. Jag var så trött i bilen men piggnade på mig. Hjalle körde hela vägen hem. Vi åkte direkt till mamma och pappa och hämtade hem Mazdan. Sen åkte vi in till Gävle och beställde kinamat på "Lilla Vietnam" och åkte sen hem till oss igen!

Skönt att få komma hem och slå sig till ro och gott att få något i magen. På lördagkväll ska vi hämta upp Hjalles föräldrar i Skavsta igen, får se om vi tittar förbi Mellanjärva Gård först.

En underbar tripp som jag gärna gör om igen, tack för er gästvänlighet!!!

Hörde att det hade haglat STORT i Sandviken i helgen, köttbullesize ungefär tror jag, herregud! Min bil hade börjat larma för fullt där den stod ute på mamma och pappas gård!

Ett stort grattis till Ola som fyllde 60 år igår, GRATTIS!!

Bilder från Sthlm kommer här:


Emilia och Samans hus från infarten till gården


Verandan där vi satt en hel del


Huset från "framsidan", taget på innergården


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Fredagkväll när vi kom till Sthlm. Vi går allihop på en promenad ner till klipporna och jag blev såklart supersugen att klättra upp! Emilia går det inte lika bra för hihi


Jag fann mig till ro ganska snabbt däruppe på klippavsatsen med otrolig utsikt över Brunnsviken, vacker kväll och vacker plats! Lena och sköna klippor att ligga på var det också.


Utsikten från vårt fikabord ute på Djurgården på lördageftermiddag. Mkt folk och många båtar!


Emilia och Saman ser nöjda ut!


Jag och Hjalle är minst lika nöjda vi med *ler*


 Jag ligger och solar på klipporna vid Brunnsviken denna vackra lördagskväll!


Jag njuter av vattnet som en äkta sjöjungfru skulle ha gjort *ler*


När Hjalle och Saman hittade ut till oss på kvällen ville Hjalle också ta ett dopp! Hann och jag plumsade i och simmade runt en stund, urmysigt *ler*


Biskopsudden som vi besökte idag söndag. Vi gick på bryggan här och spanade in alla fina båtar!


Här är fikastället "Ekorren"  på udden där vi stannade till och åt våffla, mums!

En toppenhelg som som avslutas med detta dagboksinlägg!



Slut på lördag

Ja nu är lördagen nästan slut. Vi har precis ätit lite korv med bröd och nu förbereds melonen i köket, ska bli gott. Det har varit en händelserik dag med stor sol och mycket värme. En helt underbar dag som jag ska berätta om nu!

När vi drog iväg imorse var första anhalt shopping i stan. Killarna gick för sig och jag och E gick tillsammans. Vi kom ner till 11:00 och gick Drottningatan upp och ner. Jag hittade ett superfint linne som det var halva priset på, 80:- betalade jag. Helnöjd! Vi knatade runt på stan till ca 13:30 då vi bestämt träff med grabbarna för då tyckte vi att vi hade gått tillräckligt i butiker och ville hinna med att njuta av dagen på annat vis också. Vi blev upphämtade utanför NK och åkte hem till Mellanjärva Gård där de bor.

Vi bestämde oss för att laga egen mat idag eftersom vi åt ute igår. Färskpasta och köttfärsås stod på menyn och de var verkligen supergott! Efter maten (ca 16:00) blev killarna sömniga men vi hann stoppa dem innan de hann somna *ler*. Vi skulle ju ut och leta ett mysigt ställe att sitta på och äta lite glass! Det finns så många ställen att besöka så vi hade lite svårt att bestämma oss för var någonstans vi skulle styra vår kosa. Tillslut bestämde vi oss för att åka ut till Djurgården och sätta oss på ett fint fika/restaurang ställe alldeles vid vattnet. Det var jättevackert att sitta därute och titta ut över vattnet och se alla båtar som åkte förbi, det såg så härligt ut! Själv hade vi satt oss ner vid ett bord med en varsin glass och läsk tillhands. Där satt vi gott mitt i solen och bara njöt av den svenska sommaren i den vackra huvudstaden.

När vi sedan åkte därifrån åkte vi hemåt igen. E och jag ville gå ut till klipporna och sola och bada lite i och med att det var en sådan otroligt vacker och varm kväll. Killarna åkte upp till golfklubben och skulle komma sen sa de.

E och jag tog bilen till klipporna och gick ner och letade efter den perfekta klippan att sitta på. Vi hittade nog det bästa stället för det var helt fantastiskt! Vi la oss ner på klipporna och gjorde det riktigt bekvämt för oss och hade en utsikt som hette duga, vackert! Bilder på allt detta kommer jag att lägga in sen när jag kommer hem igen. När vi solat ett tag gick vi ner på klippavsatsen och försökte klura ut hur vi skulle ta oss ner i vattnet (Östersjön). Det var som en kana ner och lite alger på stenarna så det var lite halt. Det var som att åka rutschkana ner i vattnet. Snabbt och enkelt så var man doppad! Det var kallt till en början men sen jätteskönt och härligt. Vi badade en sväng och gick sen upp och solade på klipporna igen. Det var fler som var där och på de andra klipporna som finns, det förstår jag för det var så fint!

Vi kom dit till ca 18:30 och strax före 20:00 ser vi Hjalle och S på en annan klippavsats, de letade efter oss. Vi vinkade till oss dem och de kom. E och S ville åka hem men Hjalle ville ta ett dopp så han och jag stannde kvar och badade lite tillsammans. Så himla mysigt *ler*. Jag är mer än nöjd med den här dagen, klipporna var en riktig höjdare! Vi har planer på att besöka dem imorgon igen och sola lite längre.

Hjalle och jag badade ett tag och gick sen upp och la oss en liten stund. Sen åkte vi också tillbaka hem vid strax efter 20:00. När vi kom hem funderade vi på vad i ville äta och kom fram till att det fick bli korv med bröd. Vi hoppade in i bilen igen och åkte till Ica Maxi och handlade lite.
Nu har vi ju ätit och melonen är framdukad. Sen har vi ju såklart också lite chips att gotta i oss *ler*

En dag som visade sig bli helt fantastisk tack vare det fina vädret, det fina sällskapet samt de fina och mysiga ställen vi tagit oss till!

Jag ger dagen en 10:a

I Sthlm

Ja nu har vi vaknat efter en natt hos våra vänner i Solna! Pigga och utvilade efter en lång dag igår. Idag skiner solen och det här gamla rofyllda huset på Mellanjärva Gård är otroligt vackert och mysigt att vara i.  Känns inte ens som att man befinner sig i storstaden Sthlm, här är en fristad där man kan andas ut *ler*.

Gårdagen började ca 12:30-13:00 nångång då vi begav oss mot storstaden. Hjalles föräldrar, Hjalle och jag. Vi hade innan lämnat bilen hos mamma och pappa. Vi kom till E och S ca 15:00. De bjöd på goda smörgåsar, specialbeställda och allt. Vi fick själva bestämma vad vi ville ha i dem, lyxigt! Vilken service! Vi satt inne och pratades vid och mumsade mackor. Sen bestämde vi oss för att gå ner till en vattnet och gå till ett litet fik vid bryggan. Det var jättemysig väg och vi gick på en trägång längs med klipporna. Otroligt vackert var det och jag kände hur jag blev mer och mer sugen att klättra och studsa upp för klipporna som klättrade sig uppåt!

Vi gick till bryggan och satte oss där en stund. Vi tog av oss skorna och stoppade ner fötterna och svalkade dem, härligt och så fint närområde. Det tog kanske mellan 10-15 min att gå dit.

På väg hem kunde jag inte hålla mig längre, jag bara måste klättra på de där klipporna! Sagt och gjort och jag studsade upp och lade mig och solade lite på klippblocket och såg ut över vattnet, vilken utsikt!

Väl hemma på gården igen satte vi oss ute och mumsade melon. Kl 18:10 skjutsade vi Hjalles föräldrar till Skavsta flygplats och sa hejdå till dem. Det tog en timme till Skavsta. Nu är de i Skottland. På tillbakavägen stannade vi till vid Heron City och mötte upp E och S och vi käkade på O´learys och gick sen på bio, X-Men!

Vi kom hem 23:30. Satte oss framför teven och pratade lite och sen vid 01:00 var det godnatt. Vaknade 08:30 imorse och nu ska vi till att äta frukost och sen bege oss ut på stan och shoppa lite! Kanske ska vi sola lite på klipporna sen och ta ett dopp! Vi får se vad dagen för med sig!

Härliga dag som jag ser fram emot!

Sthlm

Har precis klivit upp, har tusen saker att fixa! Drar mot Skavsta flygplats redan vid 12:00. Hjalles föräldrar ville åka så tidigt. Hjalle och jag har inte packat än, har skrivit lista dock. Bara att slänga ner grejerna. Hjalle ska in till Ica Maxi och byta ut en väska åt pappa hans. Och jag tänkte att jag skulle åka hem till mamma och pappa och parkera vår bil där medans vi är borta. Blir ju ändå borta 3 dagar, så ingen skurk gör nåt med bilen om den står här utan uppsikt. Måste komma ihåg att gå ut och vattna blommorna också. Hoppad de klarar sig i 3 dagar...

Igår toppade mamma håret på mig och tonade det i den röda färgen jag har haft de senaste gångerna. Det blev superbra. Luktar gott gör håret också *ler*. Igårmorse såg jag att mina kollegor ringt på min mobil och även pratat in meddelanden. De undrade om jag skulle kunna hoppa in extra och ta 6-ans låsning igår. Det gjorde jag så jag jobbade till ca 00:00 igår. Stod kvar och pratade med tjejen som jobbar där, vi brukar prata rätt mycket. Hon var tillsammans med en man som visst var väldigt kontrollerande och var av en "psykisk misshandlare/mobbare" och hon berättade om honom. Allt hon berättade stämde in med vad jag vet om män som misshandlar. Jättegullig, romantisk kille som gjorde allt för henne i början och som inte hade problem med något av vad hon gjorde på fritiden. Med tidens gång förändrades han sakterliga men säkert. Blev kontrollerande, säger saker till henne som att hon är ful, pikar henne men säger att det är på skoj. Mot andra är han en klok man som är väldigt trevlig och snäll. Manipulativ. Otäckt att höra. Hon och jag stod kvar i minst 30 minuter och pratade efter det att vi stängt. Hon hade många tankar och funderingar om hur hon skulle göra med denna man som i sina stunder kunde vara världens goaste, snällaste och underbaraste. När han vill ja var det... I ett förhållande ska man må bra, mår man inte bra och ens kille inte ens gör nåt åt det eller slutar med "trakasserier" så finns ingen anledning att stanna kvar om det bara får en att må dåligt. Men hon hade det visst rätt klurigt och svårt nu med tankar och känslor och allting..

I den stunden uppskattade jag min Hjalle otroligt mycket. Vilken fin kille han verkligen är. Det är inte alla som är så minsan.. *ler*. Han blir glad av att se mig glad. Han vill göra mig glad. Även om han tycker saker och ting är mindre roligare för han att göra så gör han saker och ting för han vet att jag blir glad av det och då blior han det med. Kärlek. Hjalle gör allt för mig, allt! Jag vill göra allt för honom. KÄRLEK.

Men jag tänkte bara säga "hejdå" på några dagar! Nu ska jag ner till Sthlm och shoppa och ha skoj!
Sköt om er!


Efter en dag på stranden

 Ja så här kan man se ut efter en heldag på stranden. Solkysst och sommarvacker *ler*


Har för nån dryg timme sen kommit hem från stranden. Det blev en riktig heldag i Högbo med Tina, M samt 2 kompisar till han varav en med tjej och barn. Jag åkte till Hjalles kontor till 10:30 och lämnade bilen till han. Tina var där och hämtade upp mig. Jag var redo och klar för stranden, filten och solstolen var solklara packningsgrejer!

Vi stannade till och köpte lite frallor och frukt (nektariner och banan) på Kvantum i Sandviken och sen åkte vi upp till Högbo. Det var kyligt i luften och vi höll tummarna för att det skulle vara varmt när man väl slog sig till ro på stranden. Eller gräset närmare bestämt. Vi kom dit strax efter 11:00 nångång. M mötte upp oss på parkeringen och vi slog oss ner. Av med kläder och hoppa i solen för att steka kroppen lite. Brunbrända kroppar blev det av oss alla tillsist . Snygga som fåhaha

Och jag tog mitt första dopp för den här sommaren, äntligen! Det var lite kallt att komma i men sen var det faktiskt riktigt skönt. Vi var inte i mer än 10 min men det var alldeles perfekt. Då gick vi upp och torkade i solstolarna. Vi läste tidningar, pratade, åt nektariner och annat gott, gick och köpte läsk och glass och hade det riktigt trevligt. Tiden rann iväg och "gänget" åkte hem men Tina och jag stannde en liten stund till. Vi insåg att det var dags även för oss att åka hem när skuggan tagit över hela gräsplätten för oss. Det fanns ingen sol kvar alls där vi satt. Då gav vi upp, efter 6 timmar i Högbo, latandes som riktiga semesterfolk! Härligt! Klockan var då ca 17:00. Tack för idag!

Egentligen skulle jag ha åkt hem till mamma och tonat håret idag men Hjalle tyckte att vi skulle gå på bio så jag bestämde mig för att åka till mamma och få håret fixat img eftermiddag istället. Tina skjutsade hem mig och här är jag nu. När jag kom innanför dörren stod Hjalle och lagade mat som precis var klart. Spaghetti och köttfärsås. Vi åt det och det satt faktiskt bra med lite mat i magen ändå, även fast jag inte trodde att jag blivit så hungrig.

Nu har jag smörjt in mig lite med bodybutter som doftar nåt så otroligt ljuvligt. Lite småbränd och röd på näsan, inge kul alls! Och kroppen den har fått lite färg den med!

En härlig dag på stranden, jag är så nöjd!

Ikväll är det bio som väntar. "Pirates of the Caribbean". Mysigt *ler*

Stranden

Äntligen ska jag få komma ut till stranden och fläka upp mig som en val haha

Jag och Tina ska till Sandviken och slänga oss på nån strand nånstans, ska bli väldigt skönt! Jag har inte varit på stranden alls i sommar än så det är väl på tiden nu *ler*. Vi drar 10:30 och sen släpper T av mig hos mamma och pappa. Hade ju tänkt få frillan fixad. Tona håret och kanske klippa mig lite. Börjar känna mig trist och grå och trasslig! Man känner på sig när det är dags att göra något. Inget som behöver planeras in i nån almanacka utan det känner jag av när jag känner mig som jag gör nu.

Hoppas solen håller sig framme länge och väl och att den värmer bra idag! Får se om det är så pass varmt i luften att det blir ett dopp till och med hihi

De senaste dagarna har det varit kyligare i luften. Igårkväll när jag jobbade var det 10 grader kallar än vad det har varit tidigare kvällar. Mörkare blir det också tidigare om kvällarna, det la jag märke till igår.

Men nu ska jag ut och njuta av solen!!

STRANDEN!!!

Nyvaken

Klev upp för 40 minuter sen men flyttade mig bara till soffan och knäppte på teven, fortfarande nyvaken med andra ord *ler*. Idag är sista kvällen jag jobbar för ett tag framöver. Nu har jag jobbat 5 kvällar i sträck med 6-ans låsning och det har gått förvånansvärt bra, inte långrandigt alls den här gången faktsikt! Efter ikväll är jag ledig onsdag t.om. söndag. Idag ska jag ha en nybörjare med mig på. Fattar inte varför vi ska lära upp nya på stället eftersom vi bara ska jobba där augusti ut och det redan finns gott om folk på stället. Men, men, kan vara trevligt med sällskap, om det är rätt sällskap förstås.

Hjalle och jag ska åka ner till Sthlm och hälsa på hans syrra Emilia och hennes kille Saman när jag är ledig. I samma veva ska Hjalles föräldrar åka till Skottland då Hjalles pappa fyller 60 i helgen. De åker med flyg på fredagkväll så Hjalle och jag ska skjutsa ner dem och sen åka direkt hem till syrran hans. Vi kommer då till dem ca 20:00 på fredagkväll ungefär. Också stannar vi till söndag eftermiddag då vi ska åka hemåt igen för jag jobbar mån-ons nästa vecka.

Vi har planerat att ta en båttur ut i skärgården och mysa med picknick eller så, kanske bada lite också. Låter väldigt mysigt.

Jag ser solen lysa på himlen och på min balkong. Jag kanske ska lägga mig i min solstol och sola lite idag. Men först ska jag ha något i magen. Frukost.

Framtidens dörrar

Pratade nyss med "chefen" på bevakningsföretaget jag jobbar för. Han undrade hur det såg ut för mig till hösten med jobb  i och med att 6:ans låsning som jag kör nu (kvantum) inte kommer att stå kvar som kund hos oss. Det jobbet kommer inte längre att finnas till. Synd för det är ett bra extraknäck tycker jag. En av de få arbetsuppgifter som jag som väktare tycker passar mig rätt bra de flesta gånger, det är ett ställe jag känner mig trygg i min arbetsroll i. Kanske beror på att det i stort sett bara är där som jag har jobbat under dessa 2 år och kommit att trivas rätt bra på. De andra arbetsuppgifterna som finns på bev.företaget passar mig inte lika bra.

Iaf berättade jag nu lite kortfattat för honom hur jag känner inför väktarrrollen. Att jag i första hand söker annat jobb men kan stå kvar och jobba extra inom väkteriet om det finns uppgifter jag känner passar mig och som jag känner att jag klarar av. Jag berättade att jag kan känna mig lite obekväm och nervös, ängslig och osäker. Mycket av det beror också på att jag jobbar själv och inte har någon att luta mig emot om något skulle hända. Då är alla ögon riktade på mig och bara mig, det känns obehagligt... Jag tycker heller inte om att gå omkring och misstänka folk pga av hur de ser ut eller inte ser ut. Det gillar jag inte, det går mot min personlighet på något vis och det känns väldigt obehaligt. Jag vill hjälpa människor på helt annat sätt, inte genom att "sätta dit dem" eller få dem att känna sig mindre värda genom att jag "måste" följa efter och ha koll på dem och vad de gör..

Men han sa att han förstod och att alla inte är lika. Men jag sa även att eftersom jag har a-kassa så kan jag inte avsäga mig arbete eftersom jag då inte få a-kassa men att jag vill vara ärlig och berätta hur jag känner mig i branschen.

Ha sa att det var lugnt och att jag kan stå kvar och att det inte kommer bli problem med a-kassan och att de såklart inte sätter ut folk på jobb som inte passar dem.

Sedan berättade han om att vårat bev.företag har fått uppdraget att åka med i kriminalvårdstransporterna. Det som det var tal om för 1 år sedan som jag blev tillfrågad om och som jag verkligen kände mig sugen på. Det känns som ett yrke mer åt det håll som jag vill åt. Socialt/psykiskt/beteendevetenskapshållet. Arbeta och få träffa olika människor där jag verkligen kan få chans att finnas till och vara "Anna".  Men då för 1 år sedan blev det aldrig av och jag trodde att Securitas hade fått det men vårt bolag hade visst vunnit överklagandet! Så det jobbet skulle sätta igång i september och jag berättade att jag fortfarande är väldigt sugen på det arbetet och gärna vill jobba med det, eller åtminstone testa det till en början! Vi skulle talas vid i augusti någon gång och de som kommer att få den uppgiften kommer att få en 2-dagars utbildning genom kriminalvården tror jag.  Det låter intressant!

Men eftersom jag nu inte har varit ner till Sthlm för vidareutbildning som alla de andra så kanske jag måste det först i så fall för att få arbeta med tranporterna. Vi som väktare kommer inte att köra utan sitta med i bak där de intagna sitter. Det kan handla om att åka med till rätten eller sjukhusbesök o.s.v. Det lockar och pockar lite det med!

Men jag är nervös för Sthlms-utbildningen via väktarskolan om jag måste ner dit. Den pågår väl i 5 dagar eller vad det nu var och jag vill inte eller klarar inte av att åka ner själv, då skiter jag i det hela, sån ångest får jag. Om jag kan få åka med en kollega så känns det helt okej eller om utbildningen skulle kunna få vara här i närheten vore ju ännu bättre!

Ja, nu finns det fler möjligheter för framtiden - jag har ingen aning om vart det här ska sluta!
Var kommer jag hamna tillslut?

Blir jag kvar i väktarbranschen eller hamnar jag i hemtjänsten eller kanske rent av som vårdare eller skötare nånstans? Jag kanske rent av blir lite en "allt - i allo" och kanske till och med "fröken" emellanåthihi

Bara framtiden kan utvisa...
Jag vet att jag istället för en dörr har några dörrar på glänt för mig och jag har en känsla av att det på något vis kommer att lösa sig så det känns bra...

Ingen idé att fundera eller oroa sig mer i nuet.
Framtiden kommer sedan och vad den har med sig då är inget jag vet idag och inget jag ska slösa energi på.

När den väl kommer ska jag ta emot den på bästa sätt och lösa allt då med hjälp av familj, vänner och arbetskollegor som kommer att hjälpa till så saker och ting kommer kännas lättare för mig att bemästra!


Behandlingsassistent

Jamen det är ju det jag vill bli! Tror jag....

Jag vill jobba med mäniskor med olika slags sociala/psykiatriska eller andra slags problem. Få finnas till i vardagen och hjälpa dem till ett bättre liv. Det är ju det jag vill. Barn och ungdomar som med vuxna. Att få träffa människor, olika att lära av och lära till. Meningsfullt och bra. Bry sig om de med svårare liv än mig. Jag som har det gott och stabilt, då är jag en av dem som kan hjälpa dem som inte har det så...

Behandlingsassistent/vårdare/skötare eller vad det nu kan tänkas kallas för massa olika namn.
Jobba på olika slags behandlingshem eller andra slags hem eller stöd i eget boende eller nåt sånt. Det tror jag passar mig ypperligt!

Jag har hjälpandet inom mig, vill hjälpa andra. Men har bara inte riktigt vetat var eller hur. Men behandligsassistent är kanske det steg härnäst i mitt liv och i min utveckling som jag har väntat på *ler*.

Det känns rätt! Nu vill jag bara veta hur jag tar mig till mitt nästa mål här i livet!

De hade behandlingsassistent-utbildningen i Hofors samtidigt som jag utbildade mig till väktare. Jag skulle försöka leta upp den utbildningen igen men läser nåt om att den har lagts ner...väldigt typiskt!

Har mejlat min handläggare på Arbetsförmedlingen och bett om hjälp och tips och råd i mitt sökande!

Jag längtar efter att lära mig mera, att få plugga, att få ta itu med nagelbitande uppgifter att analysera och tänka till på och ge min egen personliga syn på. Jag saknar att skriva och tänka och få delge andra om mig själv. Jag saknar skolan helt enkelt efter ett tags jobb. Jag tycker det är roligt med skolarbeten, att få analysera och ge min bild på det hela, det är kul!

Men plugga nu känns dyrt, vill inte ta lån. Då löser jag det på annat sätt, då sätter jag mig och lär på internet eller nåt annat! Då läser jag för mitt eget intresses skull och lär mig därigenom

56089-1

Natural me

Jahaja, på väg upp eller ner?

56089-2

Så här såg det ut när jag såg ett roligt "träd" på väg mot Njupeskär tidigare i somras! Såklart måste Anna Klätterapa upp och klättra och så här blev det haha


Komma tillbaks

Ja, kanske ska jag komma tillbaks och börja skriva här igen. Kände mig så ensam här sist men nu har en till vän hittat hit så då blir det kanske lite roligare hihi

Det är trots allt mycket roligare att skriva här än på lunar, det här blir mer som en alldeles egendesignad bok, så personlig inte bara i text utan även i färg och form och layout, så roligt! Och jag kan lägga in bilder i mina berättelser som lockar väldigt!

Jag tror att jag gör så, jag kommer tillbaks!

Nu har jag i stort sett semester förutom kvällsjobb mellan 3-4 kvällar i veckan då jag vaktar runt som vanligt mellan 4-5 timmar. Jäteskönt att mina dagar är lediga då jag kan njuta av sol och sommar och bra böcker! Har redan läst ut 3 stycken och ska till att börja på min 4:e. Uppslukas.

Allt annat som hänt mig från sist jag skrev här och fram tills nu finns att gotta sig i i min dagbok på lunar.

Men jag gillar stället, gillar att det blir mitt lilla egna med bilder och form. Men just nu tjafsar det såklart med att lägga upp bilder, fel i systemet, så jag kan inte uppdatera med någon bild just för tillfället. Får försöka längre fram.



Sol
Sommar
Värme

Familj
Vänner
Älskade

Vara
I nuet
Njuta

Av Livet
Av lugn
Av inga måsten

Ligga
Låta tiden

Sakta
Fort

Det gör detsamma
Jag är ledig
Ingen stress

Kan sova
Om jag är trött
Kan ha tråkigt
Kan ha roligt

Gör precis det jag vill
För stunden

Känner efter
Tänka
Och leva

Nu är jag fri
Lever jag mitt
Jag uppslukas

Av livets djup
Det naturliga
Ingen tvunget

Rofylldhet
Kärlek
Inget
Allt

I ledig stund
Från livets måsten