Kom ihåg!

Hittade den här söta stora klädnypan med texten "Kom ihåg" på loppis i helgen för bara 5 spänn. Men då var den träfärgad och texten liksom lödd i träet. Idag blev den målad vit och passar mig mycket bättre i smaken! Perfekt att ha i hallen för alla "kom ihåg-grejer" man som sagt var vill.... komma ihåg...hihi!


För övrigt vill jag bara berätta att filmen Spiderwick var hur mysig som helst, en riktig sagofilm och sånna älskar jag! Så mitt tips till er som ännu inte sett den är: SE DEN!!


Hoppas ni för övrigt haft en trevlig och alldeles, alldeles underbar helg! Imorgon är det åter måndag och en ny vecka tar vid och vi tar nya krafter med den!

Kram, Anna

Riktig söndag



Med förhoppningsvis en mysig film samt hämtmat, en härligt slapp söndag *ler*

Kram, Anna


Det liknar en kotte


Det som "liknar en kotte" köpte jag också hos Tant Elwira - tycker om den jättemkt. Ska nog knyta lite spets vid foten på den. Såhär ser det alltså ut på en del av min fönsterbräda i vardagssrummet - har piffat om där i dagarna så nu blev det mkt bättre.

Kram, Anna




Det doftar vanilj


Nu myser jag till det ordentligt - har tänt mitt vaniljdoftande ljus som jag fick i Vita Gåvor-presenten!
Silverbrickan och de söta kakformarna i zink har jag  köpt av Jessica med butiken Tant Elwira.

Kram, Anna


Trådkorg


Den här söta trådkorgen i brunt köpte jag hos Madame Nyberg för några dagar sen - jag absolut älskar den här korgen! Har pyntat den med diverse ting som jag tycker är vackra. Några ljus, en inslagen tvål, lite tråd på rulle, vackra kottar som påminner om hösten samt en liten spetsduk som är slängd på kant *ler*

Kram, Anna


Ljuskorg



Den senaste tiden har jag köpt på mig en hel drös med värmeljus! Senast igår var jag till IKEA och köpte både vanliga ljus samt doftljus med doft av päron. Jag fick så många ljus att jag var tvungen att hitta en fin förvaring för dem - för jag vill ju ha dem nära till hands när jag sitter i vardagsrummet och ska till att mysa. Hittade den här träkorgen som jag slarvade ihop en liten rosett i spets på och voilá så hade jag trollat fram en ljuskorg *ler*

Ha det gott alla!

Kram, Anna


Kuddar


Igår var jag hemma hos mamma och gjorde kuddar - såhär fina blev de! Mina första kuddar gjorda med transferpapper, det är såå roligt och jag kommer göra många fler...hihi!! Snälla Hjalle som fixade transferpapper åt mig när han var i stan - tack!

Den översta har jag nyss sytt på lite spets omkring samt knytning i sidorna. På den nedre är det bara ett tryck än så länge, får se om jag gör nåt mer med den eller låter den var som den är. Jag gjorde en precis likadan kudde som den här nedan till mamma - hon tyckte den var så fin.


För övrigt hann jag och mamma med en 1,5 timmes promenad igår. Genom skogen som i lokalbruk kallas "pensionärsstigen" och sen ut genom stan - förbi badhuset och sen vidare hemåt genom stan. Vi höll tempo hela tiden och gick rätt fort - så himla skönt. När vi kom hem bjöd mamma på makaroner och köttbullar - det bästa jag vet :). Mamma och jag var också ut på en promenad i torsdags - då på 1 timme - härligt!

Jag åkte hem strax efter 18 och vid 19 kom min kusin Johanna förbi och stannade till ca 21:45. Hon hade med sig marängsviss och lite annat smått & gott - det var trevligt och hur gott som helst!

Hjalle var hos en kompis och kom väl hem vid 23-tiden igårkväll.

Imorse åkte Hjalle iväg vid strax före 10-tiden för han och ett kompisgäng ska ha nån slags friidrottstävling idag med käk och prisutdelning på kvällen så han kommer bli borta hela dagen. Kul att de drar ihop sånna där plojgrejer och har skoj!

Jag ska ut till Tant Elwira en sväng och sen in till Annika som skaffat ny vovve sen söta Musse dog. Nu har hon en sheltietik på ca 3-4 år, supergullig! Ska dit och träffa dem lite eftersom det är menat att jag ska va hundvakt nästa fredag. Sen blit det åter besök hos mamma och pappa!

Kram, Anna


Tindrande ljus



Nu känner jag höststämningen komma med all dess myskänsla som följer med *ler
Igår blev det massor av tända ljus här och var, det är så harmoniskt och avslappnande.

Välkommen höst!

Kram, Anna

Veckans fynd!



Världens charmigaste trebenta pall hittade jag på en närbelägen loppis i veckan, jag är så glad att jag hann springa på den här innan någon annan gjorde det! Den var redan vitmålad och lite "shabbad" så den passade perfekt in precis som den var *ler*. Kostade inte mer än 50:-.

Den blev på en gång kökets favvostol! Perfekt att sitta och ta en smörgås på vid min brödbänk :)

Kram, Anna


Present från hemlig vän!

Idag satt det det där i brevinkastet, halvt nedtryckt i springan, hälften på svaj på utsidan av dörren - min present från min hemlige vän via Viata Gåvor!!!

Iiih va spännande det var att öppna paketet! Såhär sött var det:


Och de här vackra sakerna hittade jag när jag slitit upp papperet, hihi...ivrig som få *ler



Stort Stort Tack vill jag ge min "Hemlige Vän"!!! Jag är såå nöjd med mina fina presenter, du har verkligen lyckats pricka rätt i mitt tycke och smak! Ska bli så spännande att få veta vem du är *ler*

Och choklad..mmmm...jag ÄLSKAR choklad. Nu har jag nåt gott att smaska på efter bloggningen...hihi!!

Kram, Anna

Utmärkelse

Jag har fått ytterligare en utmärkelse av Linda med bloggen Nostalgi & Rosor, superhärlig blogg!!

Hon skrev så här:
"Och till Anna med tusen gärn i elden.. vilken energi!"



Måste säga att jag inte alltid har sån där energi, vilket ni kanske märkt av den senaste veckan. Sista inlägget på bloggen skrevs i måndags och nu är det torsdag, jag har varit en del trötter, besökt vänner och gjort annat. Men nu har jag mycket på lager som jag vill visa er! Det har ju trots allt hänt lite den här veckan och jag känner att jag behöver få skriva av mig en aning :)

Stort Tack för utmärkelsen Linda, det gör så gott i själen att folk gillar det man gör *ler*

Kram, Anna

Nytt Kök!

Idag har jag möblerat om i mitt kök helt och hållet - det blev så bra! Bordet stod ju på andra ledden innan och soffan med. Mycket bättre att se möblerna på det vis de "ska synas" istället för på ledden som innan. Tycker om när kökssoffan hamnar intill fönstret, det bli så mysigt.

Möblerat på det här viset så öppnas rummet upp mycket mer och känns större och ljusinsläppet blir bättre också. Jag har provat att möblera på det här viset flera gånger förr men aldrig tyckt att de känts "rätt", men nu föll allt bara på rätt plats på en gång och blev om jag får säga det själv så perfekt...hihi!


Tog bort den vita stora duken på bordet, nu har jag en mindre löpare som gör sig perfekt! Man ser arrangemangen på bordet så mkt bättre. Fint också när mitt mörkbruna bord kommer fram lite mer. När bordet står placerat på det här viset ser man mkt mer av själva bordet samt allt fint jag vill placera där. En liten ommöbleringen men en stor förändring!




Kram, Anna




Jag & Älskling


Sitter och rotar runt lite i fotomapparna på datorn och hittade den här bilden. Det är nog min favoritbild på mig och min älskling. Vi har inte så många bilder på oss tillsammans, men den här strålar av lycka och kärlek och jag blir alldeles varm och glad inombords*ler*. Den här hyllan med fotot hänger i sovrummet, ovanför mitt nattduksbord som är en stol.

Bilden säger mig ett ord:
kÄrLeK

Helgen

Då har jag avklarat min jobbarhelg för den här gången. Idag kändes det verkligen att det var söndag, jag var trött och längtade hem :). Men det har varit lugnt på jobbet. En kväll satt jag hemma hos en av de boende och vi kollade på filmen "Dansar med vargar". Superbra film men väldigt lång!! Vi hann inte se klart första kvällen utan fick fortsätta titta klart dagen därpå. Tänk vilket bra jobb jag har...hihi!

Annars har jag hunnit med en liten utflykt med en annan boende också. Vi åkte en liten bit till en annan ort där vi stannade till på ett gårdscafé och fikade och satt en stund, sen åkte vi tillbaka till gruppboendet. Följde med en annan kille och handlade och sen har jag också hunnit med lite yatzyspelande samt tv-tittande och fikande och matlagning. Helgen har gått fort faktiskt. Nu är jag ledig imorgon måndag för att sen återgå till jobbet på tisdag igen.

Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp morgpndagen, är ju så mkt jag vill hinna med att göra! Vill till IKEA en sväng, skriva ut lite bilder på transferpapper och göra kuddar, sy nånting och massa mer! Men vi får se vad morgondagen bjuder på.

********************************************************

För övrigt har jag fått en urhärlig utmärkelse under helgen! Det är Fröken Fräken med bloggen
Tusen ideér och en fröken som har gett mig den med den här kommentaren:

"Levindas Värld, där man får läsa om alla möjliga fynd, vardagsbetraktelser, vitmålningsprojekt och resor i en härlig blandning, berättat av en sprudlande glad tjej!"

Jag blev jätteglad för att jag uppfattas på det viset, så roligt!

Tack Fröken Fräken för denna underbara utmärkelse!



Jag vill skicka den vidare till samma tjej som gett mig den, hon skriver alltid så härliga kommentarer till mina inlägg, så roligt! Sen har hon en underbar blogg också!

Sen vill jag ge den till en av mina storfavoriter inom bloggvärlden och det är Maria med bloggen Vita Hemmet Lyckebo. Hon har ett fantastiskt vackert hem och är så duktig på att inreda och dekorera, så smakfullt inrett från golv till tak :)
Maria bjuder alltid på tonivs av bilder med vackra arrangermang och vi får ta del av alla hennes vrår i hennes hem! Absolut älskar hennes blogg!! Ta en kik där med detsamma!


Nu ska jag mysa lite med min älskling *ler*

Kram, Anna


Glasflaska med ljus

Här ser ni mitt andra fynd jag gjorde hos Tant Elwira i onsdags. Det är alltså den underbara glasflaskan med "lock på kedja" som jag menar. Så himla söt att sätta en ljusstump i samt dekorera med lite spets. Jag har även fäst en zinketikett på flaskhalsen. Har ni några förslag på vad jag kan skriva på etiketten?

Trevlig helg på er därute!

Kram, Anna


520 meter...

...jutesnöre har jag införskaffat mig! Så nu borde jag kunna dekorera mitt pyssel vackert i all oändlighet *ler*



Nu blir det en snabblunch, sen vidare till jobbet för att påbörja mitt helgpass!

Kram, Anna


Översätt din blogg!!

Vill du ge personer från andra länder möjlighet att kunna läsa och förstå din blogg?

Kliv då in
här och hämta html-koden för "Google-Translate" - ett superbra verktyg för din blogg! Bara att klistra in på valfritt ställe på din sida.

Översätter hela din blogg i ett enkelt klick!!


Jag har redan lagt till den på min blogg i vänstermenyn. Testa att översätt min blogg får du se vad effektiv den är!

Underbara skohorn

Idag besökte jag Jessica som har den underbara gårdsbutiken Tant Elwira. Hon är även tjejen bakom bloggen med samma namn.

Hon har otroligt vackert i sin bod samt hur mycket fint som helst och det kommer in nya varor hela tiden, så njutfyllt att bara gå omkring därinne *ler*. Hon har alltid massa levande ljus tända och det är en sådan behaglig, harmonisk och underbar känsla man får där, plus att tjejen är görtrevlig till på köpet...hihi!!

Idag blev det bla ett kärt vitt skohorn med spets på som fick följa med hem. Lovely! Det har fått tagit plats på hyllan i hallen där det hänger på en rundstav. På knopparna har jag hängt några söta påsar, de innehåller mina nycklar.

Är ni kära i erat skohorn?! *fniss*


Kram, Anna


Vit blomma

Köpte en liten vit söt blomma på blomsterboden intill mig igår, ville ha nåt blommande att smycka köksbodet med. Hade turen att ha en lagom stor zinkkruka med hjärtan på hemma, den passade perfekt!


En vacker sida ur min heminredningsbok jag fyndade på loppis i helgen. Jag har boken liggandes med öppen sida på mitt köksbord. Njuter alltid av att se dessa vackra bilder då jag går förbi *ler*.



Kram, Anna


Något märkligt

Alldeles nyss plingade granntanten (en äldre dam) på hos mig. Jag öppnade och hon frågade fundersamt om jag visste var hemsamariten höll hus. Granntanten har hemtjänst och får besök några ggr om dagen, senast nu ikväll. Men då hon nu tyckte sig se människor i sitt sovrum och inte vågade gå och lägga sig undrade hon om jag visste var samariten höll hus för hon hade tydligen haft så bråttom nu till kvällen och försvunnit rätt snabbt.

Jag sa att de håller till alldeles bredvid affären här nere vid oss och erbjöd mig sen att själv följa med henne in och titta i hennes sovrum för att se om jag såg nån.

Granntanten sa att det behövdes nog inte utan hon skulle försöka gå och sova ändå. Jag sa till henne att om hon kände sig orolig kunde hon bara plinga på hos mig igen. Ca 5 mnuter efter det att vi sagt hejdå till varandra plingar det på dörren igen och jag förstod att det var granntanten. Tittade ut genom titthålet på dörren och där stod hon igen.

Hon sa till mig att hon fortfarande såg två stycken "händiga" vitklädda människor i sitt sovrum och sa att hon gärna ville att jag följde med henne in och tittade. Hon förklarade det som så att om jag följde med in och tittade och inte såg nån så fanns de inte, hon är tydligen medveten om att hon ser saker som inte vi andra ser. Stackars tant...

Jag följde med in och hon visade mig till sovrummet där hon hade stängt till dörren. Hon stannade till på avstånd och sa till mig att jag kunde öppna dörren och gå in och titta. Jag öppnade dörren och tittade mig runt i rummet och som jag redan långt innan visste så fanns det ju ingen där i sovrummet. Jag berättade för henne att det inte fanns någon i rummet, bara hon och jag och hennes saker. Jag frågade igen om hon fortfarande såg "de händiga" människorna (som hon kallade dem) i rummet och hon tittade på en punkt i rummet och sa att hon gjorde det. De satt visst på golvet. Men jag sa att det bara var hennes tröja som låg där på en stol dit hon tittade och att det inte fanns någon i rummet eller lägenheten.

Hon nöjde sig med det och gick sen ut i hallen där hon stannade upp och berättade för mig hur det hela började med att hon ser saker. Hon hade opererat ögat och sen fått medicin för den för hon såg väl dåligt eller nåt men som hon sa gjorde medicinen att hon nu såg människor. Det var visst 3:e gången de bytte medicin på henne nu och hon önskade att hon skulle bli bättre och slippa bli rädd över att se människor som inte finns. Hon tackade så mkt för att hon fick störa och jag försäkrade henne om att hon inte alls stört samt att hon får plinga på om hon blir orolig. Vill ju inte att granntanten ska vara ensam och rädd inte... Den här damen kan tilläggas ha varit varit pigg och klar i huvudet hela tiden vi har bott här men det senaste året har hon blivit mer "dement" om man får säga så.

Tänka sig så det kan bli då ålderna tar vid...

Fikastund

Igårkväll kom två vänner hem till mig och jag fick en ypperlig chans att bjuda på lite hembakt...hihi!! Vi satt i köket och fikade och hade trevligt i 2 timmar. Tack för besöket, det var jätteroligt att ni kom förbi!! (På det tomma fatet dukade jag sen upp med lite bullar.)


Det här hjärtat har jag fått av Anna-Lena när jag handlat i hennes butik Madame Nyberg. Hon knyter alltid på olika söta detaljer på påsen när man har handlat nåt hos henne, så uppskattat!! Jag sparar varenda grej och använder, här som söt dekoration på kakburken *fniss*


Kram, Anna

Smyckeshängare

Idag har jag och en god vän varit på shoppingrunda i mina hemtrakter Valbo! Vi besökte det populära lågprisvaruhuset Owe Jansson(Lundins Säljlager) samt min kära butik Madame Nyberg.

Den här fina smyckeshängaren fick följa med mig hem från Madame Nyberg, så nöjd!! Jag har velat ha en smyckeshängare ett tag men inte riktigt hittat den rätta, men nu fann jag den, roligt! Vi blev kvar ett tag hos Anna-Lena som bjöd på kaffe och kaka och en trevlig pratstund, tackar!! Alltid så roligt och trevligt att komma och hälsa på dig :)


På Owe Jansson blev det 2 st örngott 10:-/st samt några meter linnespets.


Samt de här 2 söta julbarnen som ska få sitta på min julpiffade kökssoffa till julen, åh så söta de är!


Äntligen har jag fått tag på en vit slasktratt!! Blir mkt finare vid diskbänken när saker och ting matchar, hade en illröd slasktratt innan och det liksom....ja det skar sig lite kan man säga :). Tänka sig att man blir överlyckligt över nåt så simpelt som en vit slaskis...hihi!


Och kan ni tänka er, solen skiner för fullt hos mig idag, det har den inte gjort på flera veckor känns det som, bara regn och regn och regn!!! Så nu måste jag ut och njuta lite!


Kram, Anna


En till utmärkelse!



Jag haft fått den här utmärkelsen från Ullis med bloggen
Leva på landet!! Vad glad jag blir över att få veta att andra människor blir glada över att komma hit och se vad jag skriver och visar i bild, helt otroligt roligt!

Stort Tack Ullis!


Sen följde det med några regler med denna utmärkelse också, de lyder:

Reglerna är:
1. Du kan ge utmärkelsen till en eller hundra eller vilket antal däremellan du vill - det är upp till dig! Se till att du länkar till deras bloggar i ditt inlägg.
2. Länka sedan tillbaka till
http://www.tammyvitale.com/ så att hon kan besöka alla underbara kvinnor som får den. Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje!


Jag skickar dem såklart vidare tillbaks till Ullis men sen även till tjejerna bakom dessa bloggar:

Tusen ideér och en fröken


Mormorelsie


Jema Rose


Lottaspace


Hannishem



Men jag vill att alla ni som är här och hälsar på hos mig ska ta åt er av den här utmärkselsen! För bloggandet blir så mkt roligare med alla era härliga kommentarer och era besök, ni är så trevliga allihopa!!

Stort Tack till er ALLA!!


Jag tänder ljus


Ja nu är det mörkt ute kl 21.00. Vad passar inte bättre än att tända några ljus som skänker lugn och harmoni samtidigt som de bjuder på skön värme *ler*

Kram, Anna

Utmärkelse!



Lilla jag har gått och fått en utmärkelse av tösen i Finland med bloggen
Lottaspace!! Åh vad glad jag blir! Det är så givande att blogga när man får så mkt uppskattning och inspiration från alla andra där ute!!

Stort Tack Lotta!!!


Mitt skåp




Under mitt "öppna skåp" har jag det här skåpet som numer också har blivit av med sin skåpdörr. Jag ville ha tyg istället och vips så var det kirrat *ler*. Rotade lite i linneskåpet nu ikväll och där hittade jag vita panelgardiner. Tog en längd och klippte 2 st bitar av det och sydde kanten där jag klippt. Voilá så var det fixat! Jag har fäst vajersnöre på insidan av skåpet och trätt igenom tyget som redan var sytt med en fålla att trä i eftersom det är gardiner från början, fiffigt värre...hihi! Man tager vad man haver sägs det ju *ler*

Lavendelhjärtat på sidan blir pricken över i:et!

Kram, Anna

Vit hylla


Har bytt ut min lilla hylla mot den nya större vita nötta hyllan med svart stav från
Madame Nyberg. Har inte riktigt piffat klart men såhär ser det ut i min kökssoffe-hörna i köket just nu *ler*

Kram, Anna

Rosa puttenuttigt!

Var på lopips idag och där fyndades en rosa stor tekopp med fat + en ursöt liten rosa tekanna för den totala summan av 15 riksdaler!


Samt en trälåda (har en till likadan som pyssellåda) som ska målas vit och pysslas till. Köpte även en ljusslinga med stjärnor, kommer bli fint. Allt detta för 20:-!

Kram, Anna


Får jag bjuda på ett glas saft?


Den här ursöta glasflaskan med skruvlock samt jordgubbemotiv på kunde jag bara inte motstå igår när jag och mamma var på Dollarstore! Den kostade mig en tia och se vad söt den är fylld med....ja just det ja, jordgubbssaft...hihi!

Kram, Anna

Linne



I mitt sovrum är det linnetyger samt vita tyger jag valt. Linnegardinerna är fyndade på loppis för nån vecka sen, lampslöjan är köpt av
Ninni och duken är den jag fick av mamma igår. Min lilla hörna bredvid sängen blev ju riktigt mysig *ler*. Under stolen har jag en korg fyndad på loppis som rymmer massor av bra inredningstidningar ifall man inte kan somna på en gång *fniss*

Kram, Anna

Lampslöja


Jag stannde hos mamma till kvällen igår. Vi slumrade först i soffan efter pizzan *fniss*. Sen fick vi lite ork och mamma letade reda på en lampslöja i linne som hon tyckte skulle passa mig så den fick jag med mig hem. Se så fin den blev på lampan i köket!

Kram, Anna

Förråd


Jag har vunnit en auktion på Tradera på ett genomskinligt klistermärke med texten "Förråd". Jag tyckte det passade väldigt bra att klistra på dörren till "mitt lilla förråd" i köket som rymmer en massa städartiklar samt annat krafs man inte vill ha synligt *ler*

Kram, Anna

Lavendelgömma

Igår (lördagkväll) storstädade jag och Hjalle här hemma. Rotade ur massvis med skor i garderoben, massa sladdar och onödiga teknikprylar i datarummet samt slängde en hel del, damsög, dushade av badrumemt och skrubbade, känns hur skönt som helst!

När jag höll på för fullt (överallt på samma gång förstås...hihi!) hittade jag en ful liten doftpåse i mörkgrönt tyg. Sniffade till lite på den och tyckte mig känna doften av Lavendel!! Öppnade påsen och kikade ner, jag hade rätt, vilken skatt jag fann! Lavendel på lösvikt :) Hällde upp det i en ljuskopp samt på mitt lilla silverfat. Ser så sött ut med zinkskopan tycker jag.

Tog fram lite vitt tyg, upp med symaskinen på bordet och trampa igång! Vips hade jag gjort mig en mkt finare doftpåse i vitt med spets knutet runtom, doftar lovely! Den fick ta plats på kakfatet i köket.


För övrigt så var jag, mamma och Jenny till Falun igår på förmiddagen och gick på loppis! De öppnade vår favvoloppis igår efter det långa sommaruppehållet då det varit stängt. Vi kikade runt och gjorde oss några fynd alla tre. Jag hittade en till röd liten miniresväska i barnmodell, precis en sån som jag hade som liten och numera har målat vit och har som pysselväska. Det är den lilla vita resväskan i höger och längts ner i bild på min header. Nu ska jag måla även den här vit och låta den fungera som pysselväska, sånna kan man inte få för många av eller vad tycker ni *fniss*

När jag och mamma kom hem till Västanbyn igen efter att ha släppt av Jenny var klockan ca 12.30 och vi var sååå hungriga!! Vi letade efter mat redan vid ca 10.30-tiden i Falun men allt var ju stängt och öppnade inte förrens 12.00...hualigen va det är jobbigt å va hungrig...

Så vi kom ändå hem till Sandviken igen och hann gå igenom både RUSTA och Dollarstore innan vi ca 12.15 hämtade upp en pizza på American Take Away och åkte hem till mamma och tryckte i oss nästan hela, åh va det va gott!

På RUSTA köpte jag Lavendelduschkräm, det har jag aldrig sett förut så det måste ju såklart testas! Köpte även Eucalyptus samt Aloe Vera duschkräm, känns verkligen lyxigt :)


Kram, Anna

Julstrumpa!


Jag har vunnit en Tradera-auktion på en julstrumpa!! Se så himla söööt :). Inte undra på att man smålängtar lite efter hösten och julen...hihi!

Kram, Anna


Pyssel

I dagarna har jag även pysslat till en tavla, den stora med dokumentet fastklistrat på. Den lilla menyn till höger är ett pysselprojekt jag gjort tidigare.


En till bräd-skylt har det också blitt "Home Sweet Home". Just det här exemplaret har jag sålt men är det nån mer som vill ha en sån här skylt så gör jag gärna flera :)


Om ni klickar på de små bilderna kan ni se att jag har "schabbat" texten en aning.


Kram, Anna





Underbara lässtund

För nån dag sen damp Allt i Hemmet ner i brevlåda, åh va jag myser när jag får en ny tidning att gotta mig i *ler*. La mig på direkten i min kökssoffa och började bläddra igenom denna härliga inredningstidning!


Här kan ni se den nya pläden jag köpte på Hemtex och la i soffan. Den passade perfekt och ger ett sånt mjukt och mysigt intryck, gillar den ljusbeiga fäegen till de vita kuddarna.




Kram, Anna

Home Sweet Home



Ny plåtskylt

Storlek 12 cm x 50 cm

Pris: 249:-




Vitmålad träbräda med text

Olika storlekar. Mellan ca 30-50 cm.

Pris mellan 149:--200:-

Till Salu

En vitmålad smidessiffra, N.o. 2 med texten "2...som i du och jag"




Storlek 24 cm x 14 cm


Pris: 129:-

Lavandé - Lavender- Lavendel

Jag har gjort en lavendelstrut av mammas sista skörd av lavendeln i trädgården. Struten är gjord av bibelpapper från 1800-talet som fyndades på loppis. Sedan dekorerade jag struten med vacker vit spets samt jutesnöre med ett madonnahänge.

Tänkt att nåt så enkelt kan bli så charmigt *ler*



Behöver jag säga att den doftar ljuvligt *fniss*

Kram, Anna

Spets på hyllorna

Nu har jag äntligen spets på mina hyllkanter och jag tycker det blev såå sött!! Är så nöjd med att jag tog bort skåpluckorna och numer har öpnna hyllor där man får se allt vackert *ler*

Mina vackra vita engelska burkar: creamer, äggkoppar, en kanna och ostbytta

Här hamnade min söta mjölkflaska jag köpte igår. Bredvid står min vita kanna jag fyndade på loppisen för en tia.
På hyllan nedan har jag rullat upp lite spets på två trådrullar, rotade fram min vackra vetevärmare i linne som numer frå ligga framme synlig, den är ju så fin.

På översta hyllan har jag placerat mina flaskor. Jag har nu 2 st med vackra etiketter, hängde en zinktag på den lilla flaskan.


Kram, Anna

Lördagens tur

Imorse var jag som sagt var piggelin! Klev upp vid ca 7-tiden och solen strålade så vackert och jag blev fylld med härlig energi! Jenny kom till mig vid 10-tiden också åkte vi till en kakelbutik och kollade på kakel. Syrran ska ju få badrummet ombyggt och rustat så nu är det dags att köpa kakel och sånt, svårt men roligt!

Sen åkte vi vidare till favvobutiken Madame Nyberg! Fyndar alltid där...hihi! Också får man alltid sina saker så sött inslagna i papper, med lite snöre, en liten dekorationsgrej på papperskassen och det tycker jag så mkt om, det är charmigt :)

Här har vi 2 st inslagna ting...


...som visar sig vara en ursöt mjök (?) kanna samt spets. Spetsen har jag klippt till och satt upp på mina hyllkanter i mitt öpnna skåp, det blev verkligen superfint!

På bilden skymtar ni också min nyinköpta beiga pläd som jag nu lagt på min kökssoffa, det blev jättebra och jag är så nöjd! Köpte den på Hemtex på 70%-rean, roligt värre :)
Bilder på hyllorna med spets samt min nya pläd visas imorgon!


Sen fick jag gå ner i källaren och rota lite bland gamla fina flaskor, de här fick följa med hem!


Kram, Anna

Fynd

Igår efter jobbet åkte jag hem en sväng och sen kom Ninni och hämtade mig också åkte vi till Järbo och fyndade lite på loppis i Järbo, görskoj :). Bla så köpte vi upp hela trådrullelagret skulle jag tro...hihi! Man kan ju inte direkt låta bli när det är så billigt som 10:/st eller ännu billigare, 3 st för 10:-!!

14 st trådrullar fick följa med mig hem :)


Sen blev det några gamla böcker, då i form av biblar från tidigt 1800-tal! Superhäftigt och så vackra sidor med text på! På bilden ovan ser ni 2 till böcker som fyndades, alltså totalt 3 gamla böcker för en spottstyver!


Hittade också 8 st vackra vita tallrikar för en billig peng! Jag har nu gjort om lite i min tallrikshylla och placerat några av tallrikarna där. Tänkte visa hyllan imorgon.


En vas med franska likjan på


Köpte tillsist också en kaffekvarn samt en vit söt kanna och en liten ostkniv i "franska-liljan" serien.


Kram, Anna

Ljuvliga morgonsol!

Har tagit lite bilder i köket när morgonsolen strålar in - mornarna är så underbara i mitt kök!




Föreställ er att få ligga där i kökssoffan och bara njuta av de varma solskensstrålarna som värmer i ansiktet *mys*


Önskar er alla en underbar och förhoppningsvis solig dag!!

Kram, Anna

Panduro

Det blev några designark


En kronschablon


2 olika former/storleker på etiketter


Samt vanligt vitt ritpapper!

Nu ska jag skapa nåt vackert med mitt nya pysselmaterial :)

Veckans Medlem

Blev visst jag den här gången!

Kolla in
Driftig.nu och scrolla ner lite!

Eller kolla in MajaStinas sida!


Roligt värre iaf!



Piffing i köksskåpet!



Nu har jag sysselsatt mig med att rensa lite i ett av mina skåp i köket och valt ut det finaste som fick stå kvar när jag tog bort luckorna. Hängde upp små hjärtan och strutar på krokarna där luckorna suttit så de inte syns. Nu väntar lite spets på hyllkanterna tror jag :)



Lite kakor finns kvar sen bakdagen med systeryster och de placerade jag i olika glasburkar jag har.


Kram, Anna

Hemmet är där hjärtat är


Så lyder den franska texten på min nytextade tavla. Gjorde den igårkväll när jag kom hem från jobbet...hihi! Textade och målade med smal pensel och svart färg. Har hittat otroligt bra och smala penslar som passar utmärkt när man ska texta! Konstnärspenslar hos färghandlaren.

Notera det söta vita hjärtat i mitten, med både spets och pärlor på. Det kom med posten imorse och är en vinst från Tradera. Och vet ni vad, det är lavendel i så det doftar underbart!!!


Och idag damp nyaste numret av "Drömhem & Trädgård" ner i brevinkastet, sa senast igår att jag tyckte det var dags för nytt nummer och vilken feeling jag hade, det var visst dags! Nu ska jag njuta en stund innan jobbet kallar lite senare efter lunch.


Kram, Anna

V. 32

Måndag 4 aug: Ledig
Tisdag 5 aug: Ledig
Onsdag 6 aug: 12.30-21.00
Torsdag 7 aug: 12.30-21.00
Fredag 8 aug: 7.00-13.30 (köket)
Lördag 9 aug: Ledig
Söndag 10 aug: Ledig

En hörna i köket

Igår pysslade jag lite med en hörna i köket. Anslagstavlan som står i den vita träbrickan hittade mamma och jag hemma i skrubben hos mamma. Den har jag fått nån gång förut och den kom ju väl till pass nu! Den svarta lilla hängaren hade mamma köpt till mig på loppisen hon var på i helgen, tack så mkt!!

Jobbigt att se de gula tapeterna på väggarna bara *suck*. Men eftersom vi är i husletartagen så känns det inte som nån mening att kosta på en minirust i hyreslägenheten... Det får gå ett tag till!!


Den här söta flätade krukan samt blomman "hjärta på tråd" köpte jag hos Madame Nyberg igår!

10.000!!!

Jag har på näppen precis passerat 10.000 besökare, herregud va skoj!

Zinkskopor


Jag har ju glömt ju bort att visa dessa söta zinkskopor, de köpte jag på
Tant Elwira sist jag var där. Det är en liten och en stor skopa som jag har knutit spetsband runtom!

Ny skylt



Igår blev det en till skylt, den här gången en i plåt med texten "Amor vincit omnia" - Kärleken övervinner allt!

Bloggar!



Just nu sitter jag och bloggar på min nya laptop i min nya datornhörna första gången på riktig och jag kan inte sluta, är för jäkla till mig...haha!!!

Lyssnar på shysst musik och bara "Mmmmm" :)

Datorn är väldigt lättanvänd och användarvänlig. Den är smidig och enkel att skriva på och upplösningen är superbra och ja, det finns faktistk ingtenting jag kan klaga på!

Första gången jag förde över bilder från kameran till datorn nu i det här inlägget och det var hur lätt som helst och funkar perfekt!!

Tidigare idag har jag testat webkameran, spelat in ljud, spelat spel och lattjat!

Asus EEE 900 får 10 solar av 10 möjliga :)

Vet att det är fler av er därute som är sugna på denna lilla skönhet och jag kan bara säga, köp den innan den tar slut...hihi!!

Idag har jag hälsat på
Anna -Lena och då kom även Ninni med sällskap av karln sin dit så vi satt i fikarummet och drack kaffe och garvade, trevligt!!

Köpte lite smått och gott och fick vara med och packa upp lite varor som levererades då jag var där. Kuligt! Får visa vad jag köpte imorgon, det är snart sovdags nu...

Senare på eftermidaggen åkte jag hem till mamma och vi rotade igenom förråden och hittade lite grejer som kommer passa perfekt för pyssel! Hittade också mammas gamla läderjacka som hon hade som ung och nu blev det min tur att ärva den, skitläcker! Sen hade hon varit på loppis och hittat lite skyltar och sånt som jag fick som pysselmaterial, tack mamsen!

Vi åkte til färghandeln och mamma köpte färg, sen drog vi vidare till Storsjöstrands Handelsträdgård och kikade, mkt fint!

Innan vi åkte hem stannade vi till vid Bernö (Handelsträdgård) och köpte oss en varsin glass, After-Eight, hur god som helst, mumsfillibabba :)

Nu blir det till att surfa runt lite hos er innan sängdags, tur att jag har sovmorgon och börjar 12.30 imån...hihi!


Kram, Anna

Lite dagens pyssel



Har målat 2 st lite "ruffiga" brädor vita samt textat på. Sen har jag även målat en vit tavla och målat en krona i grått på med hjälp av schablon. Är halvfärdig med en plåtskylt, bara textningen kvar så den visar jag imorgon :)

Kommer även att texta annat på liknande brädor framöver, ex:

Carpe Diem, Amor Vincit Omnia, Lycka, Välkommen, Hemmet är där hjärtat är, Home sweet home m.m.

Kram, Anna

Stök och bök!!

Snacka om att jag BEHÖVER en pysselverkstad och det NU!!!

Åh vad jag längtar efter ett eget pysselrum där jag har bra förvaring och plats för både målandet och sy-skapandet :)

Såhär ser det ut i en del av mitt vardagsrum just nu och har så gjort ett bra tag! Man får liksom skutta fram mellan allt jox som samsas om att ligga där på den färgfyllda golvpappen, haha!!

Jaja, stök och bök har jag det när det pysslas i massor!!


Tradera

Nu har jag lagt ut lite grejer till försäljning på Tradera. Bla skyltar, tavlor och bokstäver!

Kom in och kika om det är nåt som kanske passar dig vettja!!

Levindas Tradera-auktioner

Egen Laptop och blogghörna!!!

Idag innan jobbet åkte jag och Hjalle upp till SIBA där jag köpte mig en ny liten behändig laptop att ha mestadels för bloggandet samt lite surfing. Vi känner båda två att det vore ultimat att ha en varsin dator så vi kan sitta och trixa precis när vi vill. Speciellt jag vill ha en egen dator och särskilt en egen mysig blogghörna som är bara min att mysa i och skriva om mina dagar :) En snygg laptop var ett måste och vad passar då inte bättre än en vit...hihi!

Det blev en ASUS EEE 900 med 8.9 tums skärm, alltså en minilaptop, så himla snygg i pärlemovit! Slinker lätt ner i en större modell av handväska!! Åååh jag är så jäkla nöjd med den här skönheten!


Det blev även ett högtalarpaket i samma veva, så snyggt och riktigt bra grejer. Logitech is da shit!!


Min blogghörna i köket:


Nu så kan jag lata mig i kökssoffan och blogga, surfa runt på alla era bloggar samt lyssna på shysst musik, ni anar inte hur jäkla nöjd jag är nu!

Min laptop har en coolhetsfaktor som spränger alla andra, den är grym!

Se så liten och behändig den är, väger knappt 1 kilo:







Kram, Anna

Hallon och loppis

Imorse hämtade Anna-Lena upp mig kl 09.00 och vi åkte ut och plockade hallon i Bovik. Det fanns verkligen hur mkt som helst! Görmysigt att sitta där i snåren och plocka bär, lyssna på skogens lugn och prata om ditten och datten med trevligt sällskap! Tack så mkt för att jag fick följa med :)


Vi gick omkring i hallonsnåren och plockade till strax efter 10.00 då vi brummade vidare till Spiken-loppisen. Mkt folk och många loppis-säljare, kul!

Jag och Anna-Lena fyndade lite mer trådrullar, även denna gång för 10:-/st, jag köpte 2 till. Köpte också spetslakan och en vit gammal charmig koffert!

Här ser ni mina trådrullar som jag köpte i Järbo igår, nu med vacker spets lindad runtom!


Ser ni att jag fått en ny vit större pyssellåda? Fyndades för 20:-, men då i hemsk röd färg som ni kan se på lilla bilden. Tyckte den passade perfekt bredvid mina andra vita pysselväskor!




Kofferten


P.s. Måste ju bara tacka söta Anna-Lena för dutt-svampen jag fick av henne för scablonmålning, så snällt! Fick också med mig lite fina dekorationspapper med mig hem för pysselstunder igår när jag var där på morgonkaffe :)

Kram, Anna

Nr 2


Även den är till salu

79:-

(frakt tillkommer 22-33:-)


Nytt!

Dagen idag har varit kanon faktiskt! Den började med att jag klev upp vid strax efter 08.00 imorse. Blev bjuden till Anna-Lena"Madame Nyberg" på morgonkaffe så jag åkte dit till 10-tiden. Vi satte oss ute och drack kaffe och mumsade kakor...hihi! Bläddrade igenom en härlig bok från ett företag som levererar varor, mkt fint måntro!! Skulle tydligen vara solförmörkelse också medan vi satt där, men den såg vi inte.

Sen visade hon mig en jättefin säng som hon har köpt och ska piffa till, ska bli otroligt spännande att se vad Anna-Lena hittar på med sängen, kommer bli superfin iaf, det är jag säker på!

Sen knallade vi in i röda ladan där gårdsutförsäljningen är. Såklart hade det ramlat in lite nya grejer och speciellt en liten möbel som jag såg på en gång och bara "måste" ha, ni vet den känslan va ;). En vit minibyrå för 75:-! Det var gräsliga knallrosa stjärn-knoppar på den och tills jag har köpt nya får de här gamla köksknopparna duga, bättre än rosa stjärnorna iaf...hihi!


Har pysslat lite till. Köpte en siffra, No. 2 för ett tag sedan. Nu har den blivit vit och jag har textat på den. Min shoppingkasse från Uthuset får samsas på hyllkrokarna tillsammans med min 2:a och mitt hjärta :)




Kvällsjobbet gick bra! Imorgon är jag medbjuden på hallonplockning med Anna-Lena, nu får vi hålla tummarna att vädret ger oss uppehåll åtminstone :). Sen blir det en snabbsväng på Spiken (loppis här i Valbo) för att checka läget! Sen jobb för hela slanten!

Kram och godnatt på er alla!!

/Anna