Godkänt

Jag fick mitt önskemål om semester godkänt av chefen idag så nu har jag sommarsemester v 29-32! Hon som jag frågade igår kunde ta mina pass vecka 32 och ingen är väl gladare än jag nu, härligt!

Jag har 32 dagar ledigt varav 19 dagar som jag måste ta semster, resterande 13 dagar är jag ledig på schemat, hur bra som helst!

Nu ska jag ivänta Hjalle som spelar fotbollsmatch men väntas komma hem närsomhelst. Då ska vi nog ta en fika och mysa lite.

Puss!

Lite mer semester

Jag har tagit 3 veckors semster i sommar. Har 5 dagar till att ta ut. Kände att det ju vore rätt skönt att vara ledig 4 veckor istället för 3 (29-32). Eftersom mitt vikariat går ut sista augusti känns det som att det är lika bra att ta ut de kvarvarande dagarna. Om jag sen får fortsätta jobba kommer jag ändå att få fler semesterdagar så jag kan vara ledig lite i vinter om jag vill. Frågade en av sommarvikarierna idag som bara skulle jobba tom vecka 31 om hon skulle vilja jobba 5 dagar åt mig vecka 32. Eftersom hon hade varit barnledig nu så ville hon jättegärna jobba sa hon och hon skulle kolla upp datumen tillsammans med sin familj så får jag se sen. Skulle ju vara toppen!

Idag jobbade jag 7.00-15.30. Sista timmen hade vi personalmöte och jag fick vara sekreterare för första gången. Efter jobbet åkte jag raka vägen hem till Johanna med familj och hälsade på till ca 17.30. Lekte massa med Jordan både inne och sen gick vi ut. Vi lekte cirkus och ålade omkring på staket och gick balansgång. Hoppade runt, sprang, hängde i ribbor, plaskade i vattenpöl och lekte brandman! Så mycket man hinner med att leka på sån kort stund...hihi! Vi hann med hur mycket som helst, vi hade himla skoj! Nikolina roade sig med lite leksaker som hon viftade med och bet på. Sen somnade hon i vagnen för hon var så trött.

Åkte hem till mamma och släppte av tvättkorgen. Ska tvätta där någon dag. Sen hämtade jag upp Hjalle på kontoret (han ska flytta men har inte hittat något utan sitter tillfälligt i Drivhusets lokaler, där han en gång startade hela verksamheten) och vi åkte och beställde kinamat efter att vi hade packat in lite grejer i bilen.
hem och åt och sen åkte vi hem till hans mamma där Hjalle har sitt lilla minilager så länge han står utan bra lokal. Kom hem vid ca 21-tiden och nu ska jag krypa ner i soffan och titta på lite teve och äta en banan tror jag.

Konditionsträning.

Idag blev en till varm och solig sommardag. Hjalle åkte till jobbet vid 8.00 och jag klev upp i samma veva. Sista lediga dagen idag tisdag på min 4 dagars ledighet. Imorgon är det alltså jobb igen. Kände att jag ville ta mig för nåntig idag.  Fick energi av solen och sommarkänslan. Åt frukost och poade lite här hemma till ca 11.10 då jag bestämde mig för att ta en cykeltur till Sandviken. Passade på att höra efter med Anki å familjen om de skulle vara hemma nåt under dagen vilket de skulle så då bestämdes det att jag kunde titta förbi där en stund lite senare på dagen. Jag stoppade hörlurarna i öronen också trampade jag iväg. De nya hörlurarna jag fick med min mobil är det bästa jag vet, "In Ear"-pluggar som sitter som en smäck och ger superbra ljud! Går lätt som en plätt att cykla runt med dem i öronen och bra musik till det.

Det var varmt och otroligt svettigt på färden till Sandviken. Solen gassade på mig hela vägen, ingen skugga längs den inte..puh!!! Knallröd i ansiktet och med svettande händer (ovanpå) och armar klampade jag av cykeln med tunga ben hemma hos mamma och pappa kl 12.00. 50 minuter senare. Mamma jobbade förstås men pappa hade ledig vecka och var hemma och målade virket som ska bli det nya staketet. Också monterade han in nya lilla plattv:n i husbilen, lyx! Jag bytte om till bikini och tog fram solstolen och slappnade av i solen. Låg väl och solade nån timme och satt inne och läste tidning mellan varven. Mamma kom hem 14.30 och vid 15.00 plingade det i mobilen och Anki var hemma efter en promenad. Jag bytte om och trampade vidare hem till Anki där jag slog mig ner i soffan med resten av familjen. Fick hålla den lilla söta tösabiten Ebba...ååhh va gooosiiit de va! Det skulle jag lätt kunna vänja mig vid *ler*. Hon var vaken rätt mycket och tittade runt och rynkade med ögonbrynen och gjorde massa härliga miner, så söööt! Lite ont i magen gjorde det visst när man ätit och innan pruppen eller rapen kommit ut så grinades det lite men sen blidde det bra snabbt igen. Sen blev hon så trött att hon somnade i mammas famn...hihi!



Jag cyklade tillbaks hem till mamma och pappa kl 17.00 och slängde mig ner i tevesoffan och slappade lite. Fick mat av dem kl 18.30 och klockan 19.00 var det dags för mig att trampa hem till Kära Valbo igen. Lite kallt till en början, solen hade försvunnit bakom moln och det blåste en hel del. Lite motvind till och med och jag tyckte att det gick trögare att trampa men det var bara att trampa. När jag sen kollade på klockan när jag kom hem var den inte mer än 19.40, jag hade till och med cyklat hem 10 min snabbare än vanligt fast jag tyckte det gick så trögt! Konstigt. Men nu är jag hemma och det känns att jag fått upp flåset. Andningen går bra och det är mest jobbigt åt benen, men det är ett "skönt" jobbigt för jag känner att det tar på benen och rumpan, bra!

Nu ska jag titta lite vad som bjuds på teven ikväll och sen ska jag ta en dusch och hoppa i säng om nån timme!

Tada!!!

Måste erkänna att jag fastnat ett tag framför datorn för jag hade gett mig fasiken på att jag skulle lyckas gör min blogg lite mer personlig fast jag inte har ett hum och hur man gör och skriver massa koder och sånt klurigt!

Men se här!!

Trixar man tillräckligt länge så börjar man fatta lite och slutresultatet blev inte så pjåkigt tycker jag..haha!!
Känner mig rätt stolt att jag lyckats hålla tålamodet och lyckats med det här på egen hand!


Cykeltur

Lite sol idag då. Tack. Roligt. Tog fram cykeln vid en sisådär 11.30 och bestämde mig för att cykla till smultronstället i Mackmyra Park och sola lite. Tog med mig vatten, handduk och tidningar och for iväg. Inte en kotte på gräsplätten-bara jag för mig själv igen, underbart! Vilken plats! Låg där till ca 14.00 och njöt av solen. Lite moln men det gör inget, solen hittar snabbt ut igen. Kom en mamma, en mormor (tror jag) och 2 små barn och satte sig vid ett bord och fikade en stund. Men de satt rätt långt bort. När jag bestämde mig för att cykla vidare vid 14-tiden var det för att jag kände mig hungrig. Cyklade till affären och köpte färdiga pannkakor som jag värmde på när jag kom hem. Gott! Sen placerade jag mig ute på balkongen i bikinin men det blir en paus nu för det blidde lite moln. Men varmt är det i solen. Jag kan ha sommarkläder igen. Linne och shorts typ! Hjalle ringde nyss och frågade om han fick åka ut och golfa lite, gulliga han som ringer och frågar. Självklart får han ut och golfa, det är ju vad han brinner för sommartid =)

Jag funderar på om jag ska åka ut och cykla lite till. Vart vet jag inte. Har ju cyklat de flesta småvägarna härikring som jag kan kan komma på nu att jag velat utforska. Kanske ska cykla lite mot Gävlehållet den här gången. Är ju så bra med cykel-det är bara att åka nånstans så dyker det alltid upp massa småvägar eller gångstigar man kan prova. Enkelt att ta sig fram med cykel är det också.

Näe, en kort liten info om vad som hänt än så länge!

Om jag får smått

Pojke:
Dennis
Leo
Fabian
Filip
Neo
Simon
Lucas
Molle
Morgan
Oliwer
William
Zeb
Zack
Robin

Flicka:
Nellie
Denise
Molly
Isabelle
Tiffanie
Filippa
Kajsa
Alice
Angela
Milla
Levinda



Tjejnamn:
http://home.swipnet.se/anemon/tjejnamn.html

Killnamn:
http://home.swipnet.se/anemon/killnamn.html

image212

V. 26

Måndag 25 juni: Ledig
Tisdag 26 juni: Ledig
Onsdag 27 juni: 7.00-16.00
Torsdag 28 juni: 12.30-21.00
Fredag 29 juni: 12.30-21.00
Lördag 30 juni: 12.30-21.00
Söndag 1 juli: Tagit sem (Ockelbomarknad)

Osynlig

Igår. En riktigt deppdag. Mestadels. Blev lite glad framåt kvällskvisten då Hjalle så ihärdigt på alla sätt och vis försökt få mig glad igen äntligen lyckades. Men det kändes som att ingenting hjälpte igår. Jag var helt oförmögen att känna mig glad. Kände det i hela kroppen, i hela mitt uttryck. Hjalle försökte och försökte, jag älskar dig! Han sa att det gör så ont i honom när han ser mig så lessen. Vill ju inte att han ska vara det. Ibland mår man inte bra, man kan ju inte känna sig glad och lättsam alla dagar. Igår var inte en sån dag. Igår var jag tung som bly...

Ville helst av allt bara krypa ner nånstans och inte synas. Orkade inte med nåt. Egentligen. Men följde trots allt med hem till Hjalles föräldrar och åt mat med dem och Hjalles farmor. Men jag kände mig mest bara påklistrad. Log jag kändes det fejkat. Jag klistrade på en glad Anna för det är lite oförskämt att sitta där och sura...

Men Hjalle och jag åkte iaf hem sen och jag kröp ner i soffan och blundade och ville bara somna bort och vakna till en ny bättre dag. Men klockan var inte mer än 18 kanske. Hjalle hade tidigare på dagen varit och golfat och nu efter middagen hos hans föräldrar åkte han hem till en kompis som fyllde år. Egentligen skulle jag kunna tycka att det skulle vara roligt att följa med men inte som jag kände mig igår. Blyg, ful, kunde inte prata, kände mig tråkig och trist! Och tankar och känslor som ligger långt djupare än de brukar. Och sånt vill man inte ta med sig till människor som är glada. Därför stannade jag hemma och deppade lite till.

Hjalle kom hem igen vid 21-tiden och då lade han sig bredvid mig. Sen la vi oss i sängen en stund och pratade och kramades. Hjalle är det bästa som finns, han gör mig så trygg och glad. Efter ett tag kände jag att det deppiga började lätta hos mig och det kändes skönt. Flyg iväg bara vidriga känsla! Hade fått lite trevliga kommentarer på min blogg också från mina kära vänner. Det fick mig att le och lätta. Tack ska ni ha ni med! Behövs egentligen så lite men det gör så mycket :)

Hjalle och jag bestämde oss för att åka en sväng med bilen vid ca 22.30 tiden. Vi åkte ut mot Bönan och tittade och köpte glass på en mack och det var skönt att bara åka omkring och få tankarna på annat. Vi kom inte hem förrens 00.00 igen på natten och då kände jag mig tillfreds. Tack Hjalle. Vi gick och la oss efter ett tag och idag är det ny dag.

Söndag.
Får se vad som händer. Har lite idér om vad jag kan hitta på iaf. Men idag är en till ruggig, regnig och grå dag, lika som igår. Men idag ska jag inte tillåta mig att känna som jag gjorde då. Idag ska jag se till att få mig bort från den gropen och leta mig nån annanstans.

_________________________
Har precis pratat med min älskade vän Anki på MSN och det gjorde mycket gott!!! Blev väldigt glad över det, tack Anki! Du gjorde min start på dagen till den bästaste! Roligt att få höra lite hur de här 2 veckorna med lilla Ebba har gått å hur ni tänker, känner å har det =). Åsså hoppas vi på finväder så vi kan rulla ut barnvagnen lite å ta en trevlig promenad å prata massa gojja..hihi!! Ni gör mig så glada!

Idag komer jag definitivt inte falla ner i den svarta gropen, det känner jag....
Va skulle jag ta mig till utan mina underbara vänner?! Att få prata med er med jämna mellanrum ger mig extra luft att andas och mera energi till att le och leva.

_________________________
Då har jag fått umgåtts en stund med Tina idag med och min dag känns bra och jag mår bra! Tack för en trevlig stund på Köpis Tina och tack för ditt sällskap :).

Min dag skiljer sig stort från igår. Ni, mina vänner  har förgyllt min dag och jag är sååå glad att jag har er!!!

TACK!

Midsommarafton

Har för en liten stund sen kommit hem efter att ha spenderat midsommaraftonen hemma hos mamma och pappa. Hjalle kom han med samt Jenny och Anders och Jaakko, Anna och barnen. Mamma och pappa bjöd på grillat i stora lass och vi satt alla 11ute på altanen och hade det hur trevligt som helst. Till efterrätt blev det jordgubbar och grädde och lite kakor...hihi! Jag åkte direkt till mamma efter jobbet och jag slutade vid 15.00 idag. Fick slinka lite tidigare fter att jag och Johanna frågade kvällspersonalen om det möjligtvis kunde gå för sig. Dagen var lugn och skön och det bjöds på god mat och efterrätt även där och många var extra fint klädda och vi hade det trevligt. Nu är jag ledig i 4 dagar vilket känns väldigt skönt. Funderar på att ta en till veckas semester i sommar om det går. Känner att det skulle vara skönt med 4 veckor ändå. Ska prata med tjejen som kommer att jobba istället för mig i sommar om hon skulle vilja jobba 5 dagar till.

Var kvar hos mamma till ca 20:30 då alla andra också åkt hem. Jag läste saga för minstingen Hugo och kollade lite på teve samt kollade när de äldre grabbarna lirade biljard.

Hjalle har åkt till Bönan där hans föräldrar spenderar sin midsommarfton ute i en bekants sommarställe. Får se när han dyker upp.

Nu tror jag nog att jag bara kommer krypa ner i soffan och bläddra igenom dumburken och se om det bjuds på nåt vettigt denna midsommarafton :)


Midsommar

Imomrgon fredag är det midsommar och jag jobbar till 15:30 som längst. Hoppas på att få bli hemskickad lite tidigare av mina snälla kvällskollegor =)

Jobbat kväll idag och den var luuugna gatan! Slappade massa framför teven och blev så sömnig. Men kvällen blev gjord den med och imorgon väntas lite extra gott på jobbet eftersom det är midsommarafton. Jordgubbar å sånt gott! Sen blir det hem till mamma och pappa och grilla lite med syrran och Anders, samt med Jaakko och Anna och ungarna. Ska bli skönt.

Jag känner mig ibland väldigt ensam och liten här på jorden. Ingen som förstår hur just jag känner och jag vet inte ibland hur jag ska tolka människor. Blir så ovisst allting och jobbigt när jag inte vet vad andra känner, tycker eller tänker om mig.... Känner mig så osäker på allting. Jobbiga känslor som poppar upp emellanåt och man vet inte om man är någon som personer egentligen tycker om att umgås med just för att de blir glada av ens sällskap.

Äsch..jag kan snurra in mig alldeles för djupt i saker och ting. Den jobbiga ovissheten som gör det för när jag inte vet börjar jag hitta egna förklaringar och möjliga svar till varför saker och ting är som det är. Och det är då det kan bli fel och jobbigt och jag tror massa negativt om mig själv. Mina mardrömmars sanning kommer till liv, att människor som står mig nära och som jag tycker mycket om och vill ha i mitt liv att umgås med, de människor som förgyller mitt liv mest och som har betydelse i mitt liv, att inte de känner detsamma för mig..... Vad tycker människor om mig egentligen? Konstigt det där för så länge jag kan minnas har jag alltid undrat vem jag är i andras ögon. Som jag ser mig själv kanske andra inte alls ser mig.. Men hur ser de mig då...? Eviga undran... Vem är jag....?

Ibland känner jag mig minst i världen och mest obetydelsefull... Även fast jag vet att jag har så många fina människor omkring mig. Jobbiga, jobbiga känsla! Försvinn ur mitt huvud....
Varför måste jag ha den förmågan att kunna tänka så mycket, känna så djupt och analysera en massa....

Nu har jag fått ur mig lite jobbiga gnällkänslor också fast det inte alls var det jag skulle skriva om!

Jag skulle ju egentligen bara önska alla en GLAD OCH TREVLIG MIDSOMMAR!!

Puss!

Zzznark....

Vi hämtade upp Hjalles mamma och hennes väninna ca 00.00 vid stationen i Uppsala inatt. Sen stannade vi till och handlade lite på nån mack och passade på att använda toaletten. Sen började vi färden hemåt. Det var mörkt och det kom värsta spöregnet. En grävling blev nog påkörd av bilen framför oss och rullade över vägen så Hjalle fick väja undan...usch så hemskt! Hoppas bara att den dog snabbt och inte levde länge och pinades till döds...

Eftersom vädret var rätt dåligt tog det längre tid att komma hem. Släppte av Agnetas väninna i Gävle och sen släppte vi av Hjalles mamma. Sen åkte Hjalle och jag hem. Klockan var då ca 02:30 när vi kom hem...puh!!!

Satt en kortis framför teven sen dunkade vi i säng. Vaknade 8.30 imorse och Hjalle åkte till jobbet. Jag la mig i soffan och somnade lite till 10.00 framför teven. Nu ska jag äta frukost och göra mig klar för ca 12.00 kommer Hjalle och ska skjutsa mig till jobbet.

Uppsala

Hjalles mamma ringde nyss och har landat i Sverige efter att ha varit 10 dagar i Irland. Vi kollade upp om det gick några bussar hem för henne vid 23-tinde eller tåg men det såg väldigt klent ut med det nu på natten. Så Hjalle och jag måste ta och göra oss redo här för att åka till Uppsala och hämta hem henne!

Tur att jag inte börjar jobba förrens 12.30 imorgon =)

Slutkörd på karaoke?

Idag tog en av sommarvikarierna med sig sin karaokemaskin till jobbet och vilken hit! Iallafall för oss i personalen och nog tror jag att de som kom och gick av de boende tyckte om det också. En kille i de lite yngre åren sjöng iaf i flera timmar! Jag började 8.00 idag och då var det frukost på stället. Sen vid ca 8.45 hjälpte jag till att möblera om och fixa iordning karaokescenen :).

Sen körde vi karaoke från 9.00-ca 14.00!!! Hur roligt som helst att få sjunga lite, ja fast jag sjöng inte i micken den här gången. Det skötte en utav de boende så fint så och underhöll oss fint alla timmarna där. Vi gjorde ett avbrott för lite lunch men sen var det dags ett tag till! Och vikarien som fixat allt är spanjor och sjöng så ootroligt fint på spanska, deet klumpade sig i halsen riktigt ordentligt!

Vid 14-tiden åkte jag , Johanna och en boende och handlade lite gotta inför midsommarhelgen som kommer nu. Vi skulle visst få jordgubbar och grädde på midsommarafton också, yummi!!

Sen rullade tiden på och jag fick sluta 16.00 istället för 16.30, tack snälla!

Åkte och hämtade upp Hjalle på kontoret vid 16.30 och jag var sååå trött! Vädret har varit upp och ner, ömsom sol, ömsom spöregn. Hjalle var likadan han, vi gäspade ikapp till ett kinaställe där vi köpte med oss mat hem. Ingen hade vidare ork till att laga nåt idag.

Vi kom hem och åt maten och vetenskapligt bevisat blir man inte direkt piggare precis efter att man har ätit så vi var tvungna att krypa ner i sängen och vila oss lite vid 18-tiden! Inte var det några problem att somna iaf och sen när vi vaknade för en liten stund sen var klocklan 21.00! Nästan sovdags igen..haha! Jag undra ja om det var karaoken som körde slut på mig idag =).

Jag börjar inte förrens 12.30 imorgon så jag kan vara uppe en stund nu innan jag går och läger mig för andra gången.

Tröttare än tröttast!

V.25

Måndag 18 juni: 7.00-16.00
Tisdag 19 juni: 12.30-21.00
Onsdag 20 juni: 8.00-17.00
Torsdag 21 juni: 12.30-21.00
Fredag 22 juni: 8.00-17.00 (midsommarafton)
Lördag 23 juni: Ledig (midsommardagen)
Söndag 24 juni: Ledig

Min Helg

Igårkväll (lördag) åkte jag och Hjalle in till stan för att äta lite gott på ett ställe som heter "Café Mingel Och Bar". Vi beställde och jag tog en varm smörgås med sallad och dressing och en fanta till det. Hjalle åt biff med klyftpotatis och precis när vi skulle till att äta vid 19-tiden var det dags för pianobar. En kille i vår ålder satte sig vid pianot och började spela och sjunga jättefint och stämningen höjdes avsevärt! Det var jättemysigt att sitta där och äta i lugn och samtidigt lyssna till avslappnad och härlig musik! Bra ställe det där som jag rekomenderar varmt! När vi ätit färdigt tog vi en kvällspromenad en bit in i Boulogner-parken innan vi gick till bilen och åkte hem, jättenöjda med den mysiga kvällen vi delat tillsammans *ler*

Idag har det varit en regnig och grå söndag och jag har inte fått mycket gjort, ingenting egentligen för att vara exakt! Har legat i soffan och kollat på teve medans Hjalle var iväg och spelade golf några timmar och kom tillbaks hem vid 14-tiden. Vi slappade och småsov i soffan och vid 16-tiden hämtade Hjalles pappa upp oss också åkte vi till Köpis och handlade present till en vän på Hjalles familjs sida som vi sen åkte hem för att gratta. Men familjen i fråga var inte hemma så vi lämnade presenten och tårtan på farstukvisten så de fick nog en trevlig överraskning när de kom hem =).  Ola, Hjalle och jag åkte sen till Quick Inn, ett matsälle här i Valbo och beställde något gott att äta. Jag tog en pasta med fläskfilé och kryddsås, supergott! Hjalle och jag har ätit på tok för mycket utemat den senaste tiden. Är inte ofta vi har lagat hemma på senaste så vi måste nog skära ner lite på utematen och börja laga lite hemmamat igen =)

När vi ätit klart vid strax efter 17-tiden följde jag och Hjalle med pappa Ola hem en stund för Agneta är i Irland och cyklar runt med nån vännina. Ola bjöd på glass och vi stannde ca 1 timme innan vi åkte hem igen.

Imorgon börjar arbetsveckan igen och det känns lite tungt och segt. Alltid så inför att börja jobba en måndag. Men när man väl är på plats och är på gång så brukar det rulla på fint ändå. Imorgon går vi in i vecka 25 och första semesterperioden börjar för de som har tidig semester. Jag jobbar 4 veckor till innan jag gå på min, de veckorna kommer bara säga svisch pannkaka!

Det var det det!

Världens Sötaste

Igår fredag efter jobbet åkte jag hem till Anki och Andres och lilla Ebba! Gick och mötte dem för de var ute på promenad. Fick en första titt på jäntan där hon låg långt nere i vagnen och vilken sööting! Vi gick hem till dem och satte oss i soffan och myste. Lilla Ebba åt, skrek, sov och va lite vaken om vartannat, precis sånt som alla småbebisar gör hela dagarna lång i början *ler*.

Hon såg ut som en liten docka och så liten och söt hon var när hon kröp ihop och ville gosa med mamma och pappa! Jag skulle kunna sitta hela dagen där och bara titta på henne för de är så fantastiska! Jag vill också ha *ler*. Ska ta med mig Hjalle dit så kanske han får lite längtan efter smått...hihi!

Fick se bilder från förlossningen och dagarna efter, roligt och tack för det! Jag är så nyfiken på allt och har tonvis av funderingar. Jag blev kvar i 3 timmar och vid 17:30 var det dags att fara. Inte för att jag hade brådis därifrån men Hjalle behövde bilen, jag skulle kunnat stanna hur länge som helst, ända tills jag blev utslängd av mor o far...hihi!

Åkte hem till mamma och pappa en sväng men mamma var borta. I huset satt pappa och Jenny och Jenny ville in till Köpis så vi åkte dit. Hjalle åkte och spelade fotbollsmatch. Jenny shoppde loss lite snygga kläder och jag köpte lite fredagsgodis. Vid 19.30 kom Anders och hämtade Jenny och jag fick skjuts hem. Satte mig en stund framför teven och sen när Hjalle kom hem från fotbolllen så åkte vi till MAX och åt burgare ute i solen och sen åkte vi hem och tog det lugnt resten av kvällen. Somnade som vanligt i soffan och minns inte att Hjalle väckte mig och att vi gick och la oss i sängen.

Idag är det lördag och jag har ledig helg. Hjalle och jag sov till strax efter 9.00 och tittade en stund på teven och tog det lugnt. Sen bestämde vi oss för att åka hem till hans föräldrar vid ca 11-tiden eller lite efter och hälsa på. Vi cyklade dit men tyvärr var ingen hemma. Hjalle tyckte vi skulle klippa gräset åt hans pappa, för det är alltid pappa Ola som klipper där hemma. Och jag blev väldigt sugen på att klippa så Hjalle drog igång klipparen också klippte jag hela gräsmattan. Det var hur kul som helst plus att jag fick lite gratis motion! Det var riktigt kul! Nu ska jag nog faktiskt va snäll och klippa gräset åt mor och far nån gång också känner jag. Det tog nog ca dryga timme att klippa och jag var dyngblöt av svett efter det...najs!

Hjalle och jag cyklade hem igen så vi var hemma vid 13.00- Hjalle åkte och golfade och jag bestämde mig för att åka ut och cykla lite, älskar verkligen min cykel och det är också rolig motion! Tränar upp konditionen lite plus att det är bra för både rumpa och ben! Jag cyklade till gamla Spikfabriken i Åby där det är loppis. Men jag hittade ingenting utan cyklade vidare på lite gångvägar jag inte utforskat tidigare, roligt! Cyklade förbi Mackmyra Park och la mig ner i gröngräset på mitt smultronställe och pustade ut lite i solen. Sen cyklade jag vidare förbi Halles föräldrar men de hade inte kommit hem ännu så då cyklade jag vidare hem till mig och här är jag nu. Har fikat lite smörgås och vatten och tänkte kanske sätta mig ute på balkongen en stund. Det är rätt mycket sol blandat med moln idag men det är skönt att det är varmt! Jag har tagit hem blommorn jag planterade hos mamma och nu börjar det bli sommarfint på min balkong också med blommorna som börjar slå ut i blom!


Ebba myser med mamma!


Ebba myser med pappa!


Ebba!

Ställ en fråga!

*Smeknamn: Anna Panna!

*Vad heter dina föräldrar: Maarit och Björn

*Min längd: 169 cm

*Husdjur: Inga just nu...önskar mig en vovve sen!

*Favoritfärg: Rosa helt klart med turkost på nära 2:a plats!

*Piericing(ar): 8 hål i öronen

*Tatuering(ar): Ja, fast inte än, om 1½ månad har jag det

*Födelseort: Gävle

*Bostadsort: Valbo

*Har du varit i några andra världsdelar: Ja faktisk, tänka sig att flygrädda Anna varit i Afrika!

*Har du varit med om en bilkrasch: Inte krasch men en krock som kändes mkt värrre än vad det var

*Kaffe eller glass: Diggar inte kaffe så mkt mer än att doppa limpa i om kvällarna ibland. Glass äter jag ju bra mkt oftare så det får väl blir det då

*Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur

*Favoritfilm: Svårt...gillar bisarra filmer, science fiction, action, komedier

*Favoritcitat ur en tv serie: Har nog ingen från nån serie... En replik som nog för alltid är inpräntat i min skalle är från första Matrix filmen när Trinity slänger upp pickadollen mot motståndaren och kaxigt kläcker ur sig "Dodge this"...Så jävla bra tycker jag. Man måste se filmscenen för att gilla repliken tror jag.

*Favoritmat: Hmmm...mammas kött och potatis samt fisk och potatis

*Bästa veckodagen: De dagar jag är ledig

*Senaste låt du lyssnat på: Nån discodänga i bilen på väg in till Gävle

*Tandkräm: Tror den heter Aquafresh

*Favorit TV-program: Ex, "My name is Earl", Outsiders

*Tycker inte om:
Falska människor, ovisshet, nervositet, ångest, "litenhets-känsla"

*Sport att titta på: Kollar väl fotboll med Hjalle ibland men inte så mycket mer

*Senaste sjukhusvistelse: När jag följde med en av de boende på jobbet på provtagning

*Favoritdricka: Trocadero, Fanta

*Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Gult

*Vem/var är du om 10 år: Då är jag nog minst 2-barnsmamma och har hus på nåt lantligt ställe nånstans här i krokarna =)

*Vem fick du senast e-mail från: Ellos, Josefsson och Catalog

*Om du fick ett enda kreditkort: Nä tack, så få kort som det bara går!

*Vad gör du när du är uttråkad:
Jag försöker väl hitta nåt skoj antar jag

*Fras/ord du använder (för) ofta:
Hmmm..kan inte komma på nåt så här på stört

*Vad retar du dig på: När saker inte går som jag vill och jag har dåligt tålamod för stunden

*Det bästa du vet: Att få umgås med älskade vänner, familj och kärleken! Vad man sen gör spelar ingen roll, att få dela min tid, mitt liv och skapa minnen med dem är det bästa!

*Läggdags: Oj det är så olika det! Beror väl på när jag blir trött. Men på vintern behöver jag minst 8 timamr sömn för att känan mig utvilad men på sommaren behöver jag inte sova lika länge. Inatt sov jag 5 timmar och känner mig helt okej på det.

*Favorit Beatle
: Nä nån sån favvis har jag inte!

*Favoritfilmmusik: Jag lyssnar på rätt mycket blandad musik, är rätt öppen för all sort. Jag kan nog lyssna till det mesta beroende på vad jag är på för humör eller sinnesstämning för stunden

*Skostorlek: 38-39

*Syskon: Älskade Jenny-Penny

*Favoritpålägg: Tycker om mkt, just nu kör jag mkt med leverpastej

*Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Underbar, Älska

*Favoritdjur: En hund vill ja ha! Sen tycker jag om att titta på alla möjliga djur på Animla Planet och tycker de är såå sööta. Kissemissar bl.a. Har alltid varit otroligt faschinerad av vargar.

*Gillar du snö: Jaaa!! Jag älskar att vara ute i snön och leka, vill för alltid bevara barnet i mig! Älskar att leka med barn, bland det bästa som finns! och på vintern kan man ju göra så mkt skoj!

*Favoritglass:
Älskade TopHat som kommit tillbaka!

*Min första tanke när jag vaknar på morgonen: Är det morgon redan kan jag tänka ibland för nätterna går ibland på tok för snabbt

*Är du långsint:
Näe ja tror inte det

*Favoritgrupp/artist: Har ingen

*Vilka är din bästa egenskaper: öppensinnad, har stor acceptans för olika människor, synsätt, tänkande. Pålitlig, Bra vän, god människa som vill göra bra och rätt. Vill få andra att må bra. Ler och är positiv och glad!

*Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Jag vill ha ett fast jobb för då kan jag börja planera för nästkommande mål som jag helst önskar kunde komma först vilket är att skaffa barn! Sen vill jag nog ha ett hus så småningom också *ler*

*Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr:
Fy fan vilken jävla vidrig fråga!

*Vad gör du i sommar: Jobbar hela sommaren förutom 3 veckors semester, 29-31

*Mest intressanta stad du varit i: När jag var till London med klassen i 9:an

*Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
En katt, smidigheten och snabbheten, mystisk

*Senaste pojkvännen/flickvännen: Min älskade Hjalmar Thor Öhman!!!

*Favoritgodis:
Mjölkchoklad, apelsinkrokant, smågodis

*Spelar du nåt instrument: Nej

*Vilken/vilka sporter gillar du mest: Saknar tiden när jag spelade handboll, men tittar inte på nå sport alls nu för tiden. Inte på Tv iaf för det tycker jag inte är så kul. Men att kolla på sport i verkligheten är roligt

*Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Min farmor och min farfar som hann dö innan jag föddes. Jag skulle också vilja träffa min mormor som är död, eftersom hon aldrig fick se mig växa upp till en vuxen tjej och jag saknar att vi inte fick den chansen att umgås som 2 vuxna

*Senaste köpa skiva: Det minns jag inte för det var väl år och dar sen

*Roligaste konserten:
Har bara varit på en och det var på 50 Cent:s och den var det klös i!

*Bästa känslan: Att känna sig helt tillfreds och nöjd över livet. Att höra barnaskratt ger mig tårar i ögonen - så underbart, när jag känner att jag gjort nåt bra

*Samlar du på något: Änglar

*Är du feminist: Nej

*Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Ett set häftiga trummor!!!

*Bästa kompis:
Syrran samt min äldsta vän sen barnsben, nämligen Anki också Tina förstås!

*Favoritlåt: Kommer inte på

*Har du en mobiltelefon: Ja

*Vem är du kär i just nu: Sen 7 år tillbaka - nu- och för alltid - Hjalmar Thor Öhman!

*Vad är det vackraste som finns: Ett leende är vackert och smittar så lätt!

*Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då:
Vet inte, är ju så rädd för att flyga så får jag välja så vinner jag helst ingen resa utomlands =)

*Är du homo- eller bisexuell:
Nä dä ä ja int!

*Person jag beundrar: Måste säga min mamma och min pappa som jag alltid kommer att beundra!

Tattoo

Jahapp. Då har jag varit och bokat tid för tatuering! Torsdagen den 19 juli kl 12:00 sätter nålen igång! Bzzz!!! Tog sällskap av Jenny och åkte in till tatueringsstudion idag efter jobbet och fick snacka med killen som tatuerar. Jag visade bilden på vingarna jag vill ha och han sa att det såg bra ut med färgerna och sa att det inte skulle vara några probelm med motivet.. Tatueringen skulle ta ca 2 timmar och kosta nånstans mellen 1700-2000:-. Killen verkade helt reko och förtroendeingivande så det kändes rätt att boka tid hos honom. Iiihhh va spännande, längtar tills jag har mina vingar ..hihi!

Igår var det onsdag och på jobbet var det mest bara en massa möten hela dagen. Först handledning och sen personalmöte på eftermiddagen. Efter jobbet hämtade jag upp Hjalle och sen åkte vi till Valbo cykelverkstad där jag lämnade in min cykel i förrgår för att få växlarna justerade. Cykeln var klar så jag kunde cykla hem den. Väl hemma så bytte Hjalle mest bara om och sen åkte han och spelade golf. Jag åkte till köpis och shoppade en massa mer kläder som jag inte kunde motstå! Bl.a. en rosa stickad kofta, en grön luvtröja och ett svart supersnyggt linne! Köpte också lite ansiktsvård på Apoteket mot mina jävla finnar som jag tycker jag börjar få mer av igen. Hoppas för allt i livet att de inte kommer tillbaka så som det var förr....usch!

Ringde till Anki en kortis och hann prata en stund då lilla Ebba var med pappa. Har tusen frågor men hann såklart inte rabbla upp alla i luren så det är så roligt och spännande att få läsa om tankar och praktiska ting i bloggen! Tack för den Anki, jag suger åt mig som en svamp och får mycket nyttig och härlig information tills det blir min tur att bli mamma *ler*. Du får lära mig lite bra "mamma-grejer"!

Imorgon ska jag få komma och titta på lilla Ebba en stund och ge lite bamsekramar till de bästa föräldrarna!

Gårdagens Överraskning!

Ja den absolut bästa överraskningen gårdagen hade att bjuda på var att jag fick veta att Anki blivit mamma, helt obegripligt underbart å fantastiskt tycker jag så vad ska inte hon tycka?! Ett magiskt mirakel är vad det är det här med hur ett barn blir till och ligger och växer i magen och sen kommer ut livs levande å sen helt plötsligt "bara" finns till som om inget annat skulle ha existerat innan! Jag är så himla faschinerad över hur ett liv blir till...MAKALÖST FANTASTISKT!!! Ogreppbart, det är för stort att förstå hur det går till, men jag tror nog att det är det bästa man som kvinna kan uppleva, dagen man blir mamma *ler*. Gårdagen gick från bra till bäst!

Började med att jag klev upp vid 7.30. Slökollade lite teve och Hjalle åkte till jobbet vid 8.00. Jag åt frukost och donade lite hemma och gick till affären och köpte tvättmedel för jag hade tvättid igår vid 11.30. Men som tur var gick jag ner och kikade redan 10.30 om det skulle vara tomt och det var det så då tjänade jag in 1 timme! Körde igång tvätten och hängde den. Sen gjorde jag mig startklar för en cykeltur på min kära 2-hjuling! Musik i öronen och en vattenflaska i korgen också bar det iväg. Solen sken och det var jättevarmt. Jag cyklade ut till Mackmyra Park och längs med stigar och över små söta broar tills jag kom till en liten skogsdunge som var öppen så solen tog sin in. Där på gräset parkerade jag min cykel och sen slängde jag mig ner i gröngräset, slöt ögonen och lyssnade på fåglarnas sång, härligt!! Jag tror mig ha hittat mitt lilla gömställe här i krokarna och mitt smultronställe i Valbo om somrarna *ler*. Lugn och fridfull plats var det där man känner sig väldigt omgivgen och inbäddad i naturen, härlig känsla! Där låg jag och solade i bikinin i 2 timmar och det var då som min mobil helt plötsligt pep till.... Nyheten om att Anki blitt mamma fick jag då *ler*. Sååå glad och ivrig, ringde en kortis och sa grattis och frågade om allt gått bra vilket det hade gjort. Sen skrek Ebba för fulla muggar så det var bäst att hon fick tillbaks sin mamma så vi sa hejdå på återseende. Om några dagar när mor och far bekantat sig lite mer med lilla Ebba och fått ett hum om hur "allt funkar" såhär i början så var jag välkommen på besök!! Längtar *ler*.

Jag låg och solade i dungen mellan 12.30-14.30, sista stunden med största leendet på läpparna..hihi!
När molnen hopade sig för mycket för solning åkte jag vidare hemåt en sväng för att byta lite kläder och sen cyklade jag till Owe Jansson men där hittade jag inget skoj. Åkte förbi Gävle Biståndsgrupp på vägen hem men hittade inget skoj där heller. Då bestämde jag mig för att åka hem och kom hem vid ca 16.40. Hjalle kom hem i samma stund som mig och vi bestämde oss för att åka ut och äta eftersom det var en sån fin dag. Vi åkte till Järnvägskrogen och satt på uteserveringen och mumsade god mat, men de hade ändrat menyn så nu var det mest lite udda maträtter, dyra och lite mat på tallriken vilket var synd. Det var nog lite bättre där innan tyckte vi båda. Men mätt blev jag iofs och när vi njutit av solen en stund på serveringen åkte vi vidare. Denna gång med mig bakom ratten för Hjalle hade avnjutit en öl. Vi åkte till Boulongern och köpte oss en varsin glass och satt och tittade ut över vattnet och njöt av sommarkvällen. Klockan var 18.00 och solen värmde så jag blev alldeles het och svettig! När glassen slunkit ner i magen gick vi mot bilen igen och åkte hemåt. Först stannade vi till på Köpis där jag köpte ett till lås till min cykel, för den är jag väldigt rädd om och vill tjuvarna ha den så ska det vara så krångligt det bara kan för dem med många lås..haha!

När vi kom hem kikade vi en stund på teven och vid 21.30-tiden gick vi ut på en kortprommis runt krokarna här i området, mysigt var det och så varmt fortfarande! Stannade till på affären och köpte bröd och lite sånt och sen gick vi hem och gjorde kvällsfika och kikade sen på 2 avsnitt av "My name is Earl" som är en riktig höjdarserie! Det började blixtra, åska och regna vid 00.00-tiden så vi drog ur kontakterna och gick och la oss. Jag tycker fortfarande att det är häftigt med åskan och blixtrandet. Låg i sängen och tittade ut och man känner sig ganska liten när naturens makter tar över. Somnade väl vid 00.30 igår och idag är det tisdag och jag är ledig idag med. Tänkte faktiskt att jag skulle cykla ner till Köpis idag och titta lite. Det är sol blandat med moln idag så jag tänkte att det kunde passa.

Men först frukost!
Tjing!


Mackmyra:




Välkommen Till Världen!

Detta inlägg tillägnas lilla Ebba som föddes i lördags!! Sötast i världen säger mamma och pappa och det kan jag hålla med om!

Ett Stort Grattis till min kära vän Anki som blivit mamma!
Ett Stort Grattis till pappa Andreas också förstås *ler*

Jag är så glad för eran skull och det ska bli så roligt att få se er lilla ängel i verkligheten!


Lite piff

Piffar upp min sida å ger din lite mer sommarfeeling!
Testar lite annat än rosa, rosa, rosa...*ler*

Hotties

Jenny å jag när vi tokade oss i tisdags då Hjalle å jag var ditbjudna på grillat!


V 24.

Måndag 11 juni: Ledig
Tisdag 12 juni: Ledig
Onsdag 13 juni: 7.00-16.00
Torsdag 14 juni: 7.00-16.00
Fredag 15 juni: 7.00-14.00
Lördag 16 juni: Ledig
Söndag 17 juni: Ledig

V. 23

Så här har min vecka sett ut:

Måndag 4 juni: 12.30.00-21.00
Tisdag 5 juni: 7.00-16.00
Onsdag 6 juni 7.00-16.00
Torsdag 7 juni: Ledig
Fredag 8 juni: 12.30-21.00
Lördag 9 juni: 12.30-21.00
Söndag 10 juni: 12.30-21.00

Fredag Lördag och Söndag

Nu är jag snart inne på min sista dag den här helgen, nämligen söndagens arbete som snart tar vid. Helgen har gått bra, det har förstås varit nästan olidligt varmt men det funkar!

I fredags skjutsade Hjalle mig till mamma och pappa till ca 9.00 också var jag där och njöt av deras sällskap samt av solen och slappa tills det var dags för jobb 12.30. Pappa var så snäll och skjutsde mig till jobbet.

Jobbade till 21.00 och Hjalle var visst ute på golfen och hann inte komma och hämta mig till 21.00 så jag knatade hem till Jenny och Anders ett tag. Hjalle kom ca 21.30 och då åkte vi hemåt.

I lördags var det samma visa. Hjalle skjutsade mig till mamma och pappa och jag spenderade tiden där med att slappa och lapa sol...hihi! Mamma och pappa hade åkte bort på nåt "bilgrejs" nånstans så igår blev det att jag tog mig en skön men väldigt varm och svettig promenad till jobbet. Gick från västanbyn 11.25 och gick med raska steg hela vägen och kom till jobbet prick 12.30, bra jobbat! Svettig som fasiken och med onda skavsår..inte lika skoj... Fick svetta av mig lite och tog hjälp av lite pappersservetter som jag torkade av mig med och bytte till mer bekväma skor. Jag kände mig inte så vidare mysig och fräsch på jobbet igår kan jag säga...haha! Åkte med en dam och handlade och sen blidde det inte så mkt mer. Vi höll oss "hemma" resten av kvällen. Den susade förbi rätt snabbt och Hjalle hämtade mig 20:50. Stannade och köpte lite godis och sen åkte vi hem och tittade lite på teve och jag somnade i soffan.
Mina hemska skavsår:

Idag söndag och solen når oss inte bakom molnen, för idag är det faktiskt moln. Kan väl va rätt skönt det med i och med att det varit konstant sol och ca 27 grader hela veckan lång. Skönt med en sval dag emellanåt också. Har precis tagit en dusch och ska väl klä på mig och lite sånt som man brukar göra, käka frulle å så. Sen är det jobbet som kallar om nån timme!

Sen är jag iaf ledig måndag och tisdag, skönt!

Semestervibbar

Nu har solen strålat många dagar och värmen har stigit upp mot 27 grader. Känns som semester måste jag säga. Jag njuter och alla andra med!

Tisdag:
Jag jobbade till 16:30 den dagen och Jenny och Anders hade bjudit hem Hjalle och mig på grillat efter jobbet den kvällen. Efter jobbet traskade jag hem till dem och Hjalle kom vid 17-tiden. Vi blev bjudna på fläskfilé, kycklingfilé, strips och potatissallad och sen gick vi och köpte glass till det! Hjalle och jag stannade till ca 20:15 och vi hade det supertrevligt, tack för den kvällen!! Vi satt ute på deras altan hela kvällen och det var underbart svalt och härligt där och man anade solen på avstånd där bakom träden och det var alldeles lagomt när endast några smala solglimtar nådde in till oss, mysigt!

Hjalle och jag begav oss så småningom hemåt och vi åkte in till Coop för att titta om ykeln jag sen länge har bestämt mig för att köpa hade kommit in. Det hade den och det fanns 4 st kvar så jag norpade snabbt åt mig en åsså hade jag äntligen fått min älskade cykel!! Vilken tur att den kom, hade gett upp hoppet där en stund om att den inte skulle levereras nå mer. Vi åkte hem och jag började montera den delar som inte var monterade som styre, sadel, trampor, cykelkorg och lite justeringar och sånt. Sen blev det lite tvtittande innan det var dags att krypa till sängs.

Onsdag:
Det var igår. Sveriges Nationaldag som numer är röd dag och de flesta är lediga vilket jag märke när jag åkte till jobbet och i stort sett var ensam på motorvägen! Rätt ovanligt måste jag säga! Dagen har firats av många med lek, sång och aktiviteter för unga samt äldre och för familjen. Verkar ha varit trevligt frirande runt om hela Sverige, Nationaldagen som röd dag och att den ska uppmärksammas med firande verkar ha lyckats. Kul.

Jag som då inte automatiskt vid röd dag är ledig befann mig på jobbet hela dagen. Men vi hade det lite extra trevligt igår vi med! Det dukades upp med blommor och flaggor på bordena ute på altanen. Parasoll över var ett måste då det var så stekande varmt. Både boende och vi personal åt grillad fläkskarré med potatissallad, stor tomat och cider tillsammans och åt jordgubbsglass till efterrätt! Till råga på allt spelade en av de boende trevlig sommarmusik som verkligen förgyllde hela stämningen rejält! Även fast jag satt inne en stor del av dagen i rehabplans-möten och inte fick se så mkt sol så var dagen bra!

Slutade 15:00 och åkte hem till mamma och pappa. Hjalle var ute i Bönan hos en kollega och umgicks och skulle komma hem mot kvällningen så därför passade det ypperligt att jag kunde stanna i Västanbyn hos mor och far och njuta av det fina vädret som håller i sig hela veckan! Jenny och Anders var där och Anders erbjöd sig att tvätta min bil vilket han gjorde så det var jag väldigt tacksam för, så snällt!! Stort tack!! Jag planterade lite blommor i mina krukor jag tagit dit och mamma pysslade i trädgården tillsammans med pappa. Mamma klippte Jennys hår och jag kammde till "benan" till en typ mohawk-frilla och sen klippte mamma resten. Superballt blev det och sen åkte Jenny och jag och köpte svart hårfärg och jag färgade håret på henne. Snygg blev hon!

Jag stannade kvar till ca 20:30 och då hade mamma, jag och pappa precis kollat klart på ett avsnitt "Söderläge" vilket är ett trädgårdsprogram. Sen åkte jag hem och inväntade att Hjalle skulle ringa så jag kunde åka och hämta honom i Bönan vilket jag lovat. Han ringde vid ca 20:45 tiden ch jag åkte ut och hämtade han och 2 kompisar till honom och skjutsade hem dem innan Hjalle och jag åkte hem. Väl hemma varvade vi ner och sen var dagen slut och det var dags att slumra in.

Torsdag:

Idag har jag varit ledig och det är min enda lediga dag den här veckan. Nu väntar helgen då jag ska jobba kväll. Jag bestämde mig redan igår för att ta nya cykeln och cykla hem till mamma och pappa tidigt och spendera dagen där då det skulle bli ytterligare en solig och varm sommardag! Inte så kul att sitta själv hemma i lägenheten då inte och bara kunna ta mig ut på min lilla balkongplätt. Nä då är det faktiskt härligare i mamma och pappas underbara trädgård! Hjalle åkte till jobbet vid 8-tiden. Jag åt frukost och gjorde mig klar med packning och allt sen vid 9:20 drog jag iväg till pappa som har ledig vecka den här strålande veckan! Hoppade på cykeln och pluggade in hörlurarna i öronen och sen trampade jag mot Sandviken och poppade musik! Lite oturligt nog var sadeln lite väl låg vilket jag inte märkt tidigare så det var väldigt jobbigt att trampa och styret satt lite för nära inpå kroppen. Kändes som att jag satt på en alldeles för liten cykel, en barncykel rätt och slätt och tramapde på och det kändes inte direkt roligt när jag visste att jag hade rätt lång väg att åka! Men det var bara till att trampa för jag tänkte då inte vända! Svettigt och flåsigt värre vill jag säga att den turen var men fram kom jag och det klockan 10:10, 50 minter efter avgång från Valbo. Bytte om till bikini på en gång och tog hjälp av pappa och hans verktyg med att ställa in rätt höjd på sadeln samt justerade styret så det hamnade lite längre från kroppen. Sen kändes det mkt lättare att cykla och det var riktigt skönt! Kunde ta ut trampen ordentligt och det blir som sagt inte lika jobbigt då...hihi!

Sen fick jag ett tips av pappa att åka till Ö.B och köpa cykellampa fram och bak och eftersom jag med ny cykel kände mig rätt ivrig att få använda den så trampade jag ner till Öb. Köpte lamporna. Stannade till på Lidl och köpte solkräm, Åhlens och på Rusta köpte jag lite After Sun Lotion vilket kan va bra när jag vistas rätt mycket i solen nu. Sen trampade jag vidare hemåt Västanbyn och mötte Anki på vägen och stannde till och pratade lite. Ingen bebis än heller! Men snart ploppar det nog ut en söt liten en *ler*. Kom tillbaka till pappa vid ca 12:00 och då hade jag varit borta dryga timmen. Stekte på lite korv som jag tagit med mig och åt korv med bröd innan jag monterade lampan och sen hoppade i bikinin igen och la mig nere vid växthuset och solade och lyssnde på musik! Låg där bra länge och njöt och läste lite tidningar om vartannat och hade det så avkopplande och härligt. Kändes som semester!

Mamma kom hem från jobbet vid 14:30 och vi åt lite chokladbollar och jag drack saft. Sen solade jag lite till och vid 16-tiden lånade jag mamma och pappas bil och hämtade upp Anki. Vi åkte  till Storsjöstrand där jag köpte en rosa kruka med rosor på samt en plåttavla med en ros på för mitt presentkort! Så nöjd med de fina grejerna! Efter det åkte vi till Jysk där jag köpte en solsäng som jag nu när solen äntligen kommit tyckte att det var dags att köpa. Hade fått lov av mamma att köpa en sån och ha hemma hos dem och ligga i den när jag är där och solar. Perfekt! Köpte en bred och härlig solsäng för 299:-, himla billigt! Sen åkte vi hem till Anki en stund och åt glass och tittade på kissemissarna som fick vara ute på lite upptäcksfärd!

Jag åkte hem till mamma och pappa igen vid 18-tiden och provade såklart solsängen och där låg jag i 1 timme och njöt för fulla muggar! Gud vilket underbart köp! Fikade lite med mamma och pappa vid 19.30 tiden och kl 20:05 bestämde jag mig för att cykla hem till kära Valbo igen! Nu när alla inställningar på cykeln mer passade mig och mina ben så gick cykelturen såå mycket lättare och den var bra mycket behagligare än ditvägen..hehe! Solen nådde mig inte heller och det var bra då det var mycket skönare att cykla i skuggan då det var vramt ändå.

Kom hem efter 45 minuter och låste in cykeln i källaren. Hjalle och jag har kollat på teve och jag har nyss tagit en dusch och smörjt in mig med mitt nyinköpte after sun lotion som luktar väldigt gott!

Men nu är det faktiskt dags att gå och sova men jag kände att jag måste skriva av mig lite om vad som hänt de senaste dagarna. Det har varit toppendagar på alla sätt och vis och det är jag stort tacksam över!

Imorgon, lördag och söndag jobbar jag 12-21.00. Ska nog åka hem till mamma och pappa innan jobbet och vara där och njuta en stund. Då känns det inte lika jobbigt att åka och jobba när man vet att det är sommar och härligt ute!

Godnatt Alla!!

Hej Sol

Igår lördag var Anki så himla snäll som följde med mig till Gävle när jag nu tagit mig i kragen och skulle gå till tatueraren och prata lite om min tatuering. Men eftersom han inte behagade vara på plats så fick jag snopet gå därifrån, hmpff!!! Men eftersom vi nu kämpat oss in till Gävle (ja mest Anki förstås!) så bestämde vi oss för att titta runt lite i butikerna en stund innan vi åkte hem. Jag köpte 2 par linnen och ett par hipstears-shorts. Vi hoppade på 14:30 bussen hem och eftersom Hjalle hade bilen hela dagen igår fick jag planera min dag lite extra med buss å sånt *ler*. Åkte med bussen ända till Sandviken för jag bestämde mig för att åka hem till mamma och hälsa på en stund innan jag skulle hälsa på Tina framåt 18-tiden. Vi hoppade av vid Mossvägen och Anki tog sin cykel och trampade hemåt. Mamma var så snäll och kom och hämtade mig och fick sällskap av Hugo eftersom hon var barnvakt.

Det var strålande sol hela gårdagen och varmt och skönt! Hemma hos mamma och pappa lekte Crille, Anton och Hugo för fullt! Busade med vattenballonger, hoppade studsmatta och badade i vattenspridaren. Härligt med barnlek och hjärteskratt så nära inpå *ler*

Jag var alltså där till ca 17:30 då Tina så snällt kom och hämtade mig hos mamma för hon hade skjutsat M på stan. Vi åkte hem till hennes och M:s nya radhus i Vallhov och jag fick en rundtur. Huset var jättefint med härlig trädgård och allt! Där trivdes de och det förstår ja, så fint så! Vi gjorde köttfärspaj ihop vilket var superlänge sen sist och himlans va gott det va! Sen blev vi rätt mätta, trötta och belåtna så resten av kvällen spenderade vi i varsin soffa framför teven där vi babblade bort hela kvällen, slötittandes på nån engelsk kriminalserie. Hjalle kom och hämtade mig vid 22:30-tiden men innan vi åkte fick han också en guidad tur..hehe!

Idag är det söndag och sista dagen på min härliga minisemester så här inför sommaren. Eftersom det spåddes strålande sol av SMHI även idag så hade jag bestämt mig för att åka hem till mamma och sola och springa runt i gräset och bara njuta av dagen! Vaknade 8:35 och Hjalle strax därefter. Vi åt frukost och sen kände jag att jag ville komma iväg och ut rätt fort så jag gjorde mig redo och åkte till mamma till ca 10:45. Jag hade tagit med mig lite krukor att plantera blommor i för nu är mamma i full färd med att plantera ut alla sommarblomster. Vi åkte till Storsjöstrand där jag köpte hänglobelia och vanlig petunia samt minipetunia. Sen åkte vi hem till trädgården igen och satt igång med planteringen. Jag planterade en blomlåda samt 4 krukor tror jag det blev. Sen hann jag med en hel del slappa i solen och och tur jag hade bikinin med mig för den var jag inte sen att hoppa i när det var så varmt som det varit idag!! Underbart att värmen äntligen kommit tillbaks igen för det är ju trots allt juni och sommar! April var fin men sen kom maj bjöd på en kall, regning och blåsig invigning för sommaren.

Idag lyxade mamma och jag till det med pizza eftersom det var helg. Pappa jobbade 12 timamars i helgen. Mamma var snäll och klippte håret på mig också så nu känns det fräscht igen! Var nog ett tag sen det blev klippt nu tror jag. Dagen rullade på rätt snabbt hos mamma och vi hade en jätteskön dag ihop, mysigt att pyssla i trädgården med henne tycker jag.

Jag stannade till ca 17:15 och då hade pappa precis kommit hem. Hjalle var på kontoret så jag hämtade upp honom också åkte vi ut och tittade lite vid Engeltofta och Bönan. Så fint det är där ute vid havet! Vi kom hem igen strax efter 19:00 och då kurrade det lite lagomt i magen så vi bestämde oss för att äta korv med bröd. Jag stekte på lite korv. Vi har precis kollat färdigt på filmen "I Robot" som är en väldigt bra film faktiskt. Nu är klockan rätt mycket denna söndag kväll  men jag har tur att jobba kväll imorgon och börjar alltså inte förrens 12:30 vilket innebär ytterligare en dags sovmorgon för min del, skönt!

Ska hoppa in i duschen först bara för känner mig lite sommarklibbig efter en hel dag i solen. Lite färg har jag minsan fått också :)