Ljuset har äntligen hittat hit!


Ja då var det äntligen sommartid och ljuset har återvänt till oss - härligt!! Igår började det inte skymma förrens vid 19:30-tiden vilket var hur ljuvligt som helst!! Jag och Hjalle var ute på en kvällspromenad som vi brukar göra (i mörkret) men igår var det ljust!! Åh va vi njöt då kan jag lova!! Vi behöver det här ljuset nu för att piggna på oss och börja blomma upp efter vinterns kalla mörker. Välkommen sommartid!! Jag har som ni kan se införskaffat mig en rosa mårbacka som gör sig vacker i min betongkruka.

Mitt rara lilla ljushus som jag hittade i gömmorna nu när jag håller på och rensar inför loppisen jag ska stå på till helgen denna vecka. Ska sälja av massa heminredning till superbra priser så kom och fynda...hihi!


Spikfabrikens Loppis i Valbo på lördag 2:a april kl. 10-15


Ljushuset ska jag dock spara till mig själv och jag hittade även den vita järnljustaken bland gömmorna! Den fick komma fram och pryda hemmet igen efter ett tags vila :)


Idag skiner solen lika som den har gjort hela helgen då jag har jobbat. Lite kalla vindar bara men vad gör väl det när solen och ljuset är här!


Ha en underbar måndag alla kära!!


Jag är ledig och ska hälsa på hos mamma och pappa så småningom.

 

 

 


Konst

Tisdagstemat denna vecka i fabriken är konst.

Jag har ingen "typisk" konst hemma hos mig såsom tavlor tex.

Men konst för mig är tex något vackert som man har hemma kanske enbart för att det är extra vackert att se på eller för att det är en inredningsdetalj som förgyller ens hem genom att "bara" finnas till. Med det menar jag att konst inte behöver ha någon praktiskt användng av sig själv, konst är vackert att ha bara som det är!

Nu tänker jag visa er några saker jag har härhemma som jag anser är konst. De fyller egentligen ingen praktisk funktion men är ack så värdefulla i sin vackerhet...hihi!

Konst nr 1.

Den här vackra trästegen har bundits ihop med snöre och jag har dekorerat den ruffa stegen med lite mjuka ting såsom änglavingar, hjärta i fjäder samt det vita korset.

Konst 2
Jag tycker även att min vackra dekorationsdörr är ett konsttycke i sig! Otroligt vacker att ha lutad mot en vägg bara sådär. Spana in smidesdetaljerna i rostbrun färg i dörren, otroligt vackert!!

Konst 3
Sedan tycker jag även denna fönsterdekoration är otroligt vacker!! Den är som konst för mig. Jag har den inte för någon praktiskt använding utan enbart för att den är vacker i sin helhet och vacker att se på.

 

Snart bär det av på tågträning för min del - etapp 2 som innebär tåg i hastighet av 150km/h. Jag har nervös mage och det pirrar obehagligt i hela kroppen och jag andas djupa andetag. Det ska nog gå jättebra det här men min rädsla går inte att styra och nu vill jag bli av med den! När tågturen är över kommer jag förmodligen vara jättetstolt över mig själv...hihi! Låter ju skitfånigt att vara rädd för att åka tåg, men så är det för mig.


Färdsätten idag går på tok för fort enligt min mening, jag vill bara resa lugnt och behagligt, ska det vara så svårt?!


Tur jag har min älskling med mig som får hålla handen om det blir läskigt eller att om jag triggar igång mig själv och min rädsla ännu mer.


Håll tummarna för mig idag :)

 

 


Söndagsbilden

Det har varit ett lite längre uppehåll här hos mig. Jag har helt enkelt pysslat med annat än suttit framför datorn...hihi! Igår och idag har jag suttit hemma hos mamma och pappa och njutit av den underbara vårsolen som strålat hela helgen, lovely!!! Ca 10 plusgrader!!

Jag håller också på att träna på att åka tåg. Eftersom Hjalles 30-årspresent till mig var en tågresa till Italien så måste jag försöka mig på att våga åka tåg i och med att jag inte vågar flyga. Min rädsla har även först över på tåg då förstås.... suck! Det hela handlar om att jag får lite smått panik när jag inte har kontrollen över det jag färdas i. Mkt mer komplicerat än så är vad som händer i mig och min kropp, med mina tankar och så vidare men det orkar jag inte rabbla upp här. Har iaf klarat av etapp 1 vilket var en tågresa mellan Sandviken-Gävle...hihi! Den färden gick som mest i 120km/h och det gick galant vilket känns jätteskönt! Nästa etap är tåg mellan Gävle-Ockelbo och då går det i 150km/h, känns nervöst! Jag hoppas att jag klarar av att åka tåg mellan Gävle-Uppsala för där kommer tåget upp i 200km/h vilket jag tycker är väldigt otäckt fort! Men jag kan inte låta den här starka rädslan/fobin hindra mig längre, det finns så mkt att utforska här i världen och flyg är jag för rädd för men tåg kanske skulle kunan funka. Då kan jag ändå ta mig iväg med min älskling och utforska delar av världen :) Det här får vara nog nu! Tar jag inte itu med in rädsla här och nu kommer den bara bli värre tror jag, och för den delen är jag så jädra trött på den nu och alt vad den gör med mig och min kropp som reagerar så starkt på farten när jag inte har kontrollen och litar på den som kör.

Nåja, det är vad jag pysslar med iaf! Återkommer när jag avancerar i mitt tränande :)

Jag och Hjalle var och åt på Trebo Restaurang i Sandviken i fredags och vi var toknöjda! Det är 2 nya unga personer, en tjej och en kille som har tagit över restaurangen och rustat upp den. Det var så smakfullt inrett, mysigt och behaglig stämning med skön musik, god mat och underbar service och trevligt folk! Vi kommer garanterat göra fler besök dit och jag rekomenderar verkligen er som kan att åka dit och prova på!

Nu till söndagsbilderna!


Jag bjuder denna söndag på några bilder på lite nyshoppat som jag har förnyat mitt hem med. Som ni ser har jag köpt en vackert rostbrun blomkruka på piedestal som jag ställt bredvid min nyinköpa vackra dekorationsdörr i trä med otroligt vackra smidesdetaljer som också går i rostbrunt!


På dörren har jag även hängt en gammal kyrkonyckel som jag bundit spets runtom samt den mörkröda rosen som jag fick av min Hjalle på Alla Hjärtans Dag.

Kika in på
fabriken för mer inspiration!

Nu ska jag ta med min min älskling till MediaMarkt för jag ska köpa ny köksradio är det tänkt!!

Ha en skön söndagskväll!!



Lite golv!

Då var det dags att visa lite golv härhemma!! Jag kan ju avslöja att jag & sambon bor i en hyresrätt på 66 kvm så det här med att alla rum har vackra trägolv finns inte på kartan :) Men för nästan exakt ett år sen så rustades det härhemma med nya tapeter i hall/kök/vardagsrum samt nytt golv i hall, sovrum/datarum. Vi skippade nytt golv i vardagsrum och kök då det var helt okej ändå. Det var en väldigt intensiv tid då det rustades precis överallt och grejerna fick stuvas in i ett rum i taget...puh!! Blir alldeles stressad bara jag tänker på det..haha! Och till råga på allt hade Hjalle stuckit till Tyskland så jag fick sköta rusten själv, hualigen :) Men resultatet blev en ljusare lägenhet med färgskalor i vitt/beige och vi trivs så mkt bättre så det var helt klart värt vartenda slit och stress! Och jag kan säga som så att jag har förlåtit min älskade sambo för att han lämnade mig i sticket ;-)

Men för att återgå till golven så kan vi börja i vardagsrummet där det ligger vanligt parkettgolv vilket känns helt okej och inte helt fy skam ändå. Det är ju trots allt trägolv och inte en sån där sketen linoleummatta som vi har i köket och som jag INTE tänker visa er...hihi!! Jag har gömt undan den rätt mkt med hjälp av lite tjusiga köksmattor. Men så här ser alltså vardagsrumsgolvet ut. Lite vita målarfläckar här och var efter mina framfarter kan man skåda men va sjutton gör väl det...hihi!!


I hallen har vi dock kostat på oss att lägga klinker. Inte så många färger att välja mellan så det fick bli ett gråmelerat golv. Enkelt att rengöra också är det snyggt i hallen och passar bra där mot den vitbeiga tapeten på väggen.


Och i sovrummet samt vårat datarum har vi faktiskt också kostat på att byta ut den fläckade linoleummattan mot detta trägolv. Det förhöjde rummen avsevärt!!

Kika in på fabriken för mer inspirerande bilder på just golv!!




Min Myshelg!

Jag tjuvstartade helgmyset med att besöka min goa vän Ninni på fredagen. Åkte dit med några stora butiksbakade bullar till 11-tiden och vi slog oss ner vid köksbordet och mumsade bulla, drack kaffe och snackade massa skit! Precis en sån där skön tjejträff med massa babbel om ditten och datten, trist och glatt och allt däremellan. Tror vi behövde det båda två xtra mycket just nu så det var skönt! Vi satt kvar vid bordet länge och väl och när klockan närmade sig 14:00 bestämde vi oss för att åka till butik Madame Nyberg en sväng. Sagt och gjort och där blev vi bjudna på ännu mer kaffe och gobit...hihi! Stannade ett tag och sen skjutsade jag hem Ninni. Stort tack för den dagen min vän!!

Sen åkte jag vidare hem till mamma och myste vidare med henne och vovvarna, åh mina små älsklingar...hihi! Sen följde mamma med mig på Rusta, Dollarstore och ÖB för jag hade en "tråklista" som jag var tvungen att bocka av. Såna där hygienartiklar och massa sånt trist som måste inhandlas emellanåt :) När vi var klara kunde jag dock bocka av hela listan, skönt! På hemvägen beställde vi en "tjockpizza" och åkte hem och mumsade! Jag stannade ett tag till men sen till kvällen var det dags för mig att åka hemåt. Hjalle var ute med killarna den kvällen och släntrade in vid 23-tiden och jag hade fram tills dess kollat tv och bara slappat och haft ensamtid vilket jag gillar mellan varven...hihi! När Hjalle kom hem var jag så trött så jag somnade rätt omgående utan att vara nåt vidare roligt sällskap till han, sorry!




Igår lördag stod jag på Spikfabrikens Loppis här i Valbo mellan 10-15 och min syster sällskapade mig hela dagen vilket var jättemysigt!! Hon hade bakat baguetter med tonfiskfyllning i som hon hade med sig till oss och det var så jädra gott!! Tack för det! Det var rätt mkt folk hela dagen och jag är nöjd med försäljningen. Allt blev inte sålt så en hel del fick ju följa med tillbaks hem igen vilket ju alltid är det tråkigaste med loppisar för man vill ju helst bli av med allting...haha! Men det blir fler loppisgånger -var så säker!!!

Till gårdagskvällen hade jag och Hjalle bokat bord på Högbo Brukoshotell så vi åkte dit till 19:00. Det första som gjorde oss besvikna var att de inte hade vår bokning i sina papper!! Herregud... Men så ordnade de lite besvärat ett litet bord i ett hörn åt oss ändå men känslan och bemötandet man fick av personalen var att det hela blev lite besvärligt och att vi nog var lite i vägen ändå. Det var jättetrångt mellan borden, knappt så man kunde gå mellan dem utan att peta rumpan i näsan på dem vid bordet bredvid, supertrångt verkligen!

Jag skippade förrätten och beställde in en varmrätt, pasta med bacon som verkligen var skitgod!!! Den njöt jag av. Hjalle tog en förrätt, toast med skagenröra och sen nån köttgrej till varmrätt. När vi var mätta beslöt vi oss för att prova deras omtalade dessertbuffé och lyxa till det rejält! Det var säkert 30 olika desserter i små söta glas och små miniskålar, jättesött verkligen! Och allt var såå gott!! Jag åt bla, mannagrynskaka med lingon och grädde, creme brulé, hallonmarshmallows, små minikakor, olika choklader, tuttifruttisorbet, mangosoppa, nån banan/choklad grej med maräng och ja, massor av mer!!! Jag blev så himla mätt på desserten men man kan ju inte ge upp i första taget när det är så gott och dessutom kostar en slant..haha! Som tur var hade ju jag och Hjalle presentkort där som jag fick i födelsedagspresent så det utnyttjade vi det mesta av på denna middag. Lite pengar kvar plus att jag har ett till presentkort :)

När vi skulle betala tog de dryga 200:- för mkt betalt utan att veta om det så jag och Hjalle som hade koll på siffrorna sa till och så rättade de till felet, men utan att be om ursäkte eller på nåt vis vara trevlig. De var säkert stressade i personalen för det var knökfullt med folk men deras bemötande och känslan man fick var riktigt dåligt och otrevligt nästintill. De hade verkligen inte koll på nånting. Vi kände oss inte välkomna utan som att vi var ivägen och den känslan vill man ju egentligen inte betala 1000 spänn för så det var lite trist. Tur att maten var god! Men de pengarna kan man spendera bättre faktiskt. Vi är glada att vi har provat på det men bestämde oss för att inte käka där på en lördag nå mer för det var på tok för mkt folk och för livat för vår del, vi vill ha lugn och ro och lite behaglig musik när vi käkar :)  Vi ska prova på frukosten de har där också nångång samt lunchen, tror det passar oss bättre.

Vi blev kvar från ca 19:00-21:00 och sen var vi så jädra trötta och hade lätt huvudvärk båda två så vi åkte hemåt och somnade väl rätt snabbt i soffan sen har jag för mig...haha!! Man börjar bli gammal tror jag :)


Imorse (söndag) vaknade jag nog vid åtta-tiden och började röja på en gång! Plockade ihop alla loppisgrejer som blev kvar sen igår och gömde undan dem, det mesta fick plats nere i källarförrådet faktiskt så nu står inte det i vägen. Sen skrubbade jag av diskbänken/diskhon i köket  samt handfatet/toaletteb och sen körde jag igång med dammsugning av lägenheten och lite annat plock. Skönt att ha det gjort nu så har man hela dagen framför sig :)

Solen skiner och det är jättehärligt väder! Tror jag ska locka med mig Hjalle till Owe Jansson en sväng och sen kanske vi kan ta oss en promenix i solskenet!

Ha en härlig dag kära vänner!!!

Det här får bli mitt söndagsbidrag till
fabriken - kika in där för mer söndagsbilder!





Vårfräscht


Häromdagen köpte jag mig 2 st nya stolöverdrag på Owe Jansson till mina köksstolar - sådär lagomt våriga och fräscha!! Vit botten med vackra beiga rosor på, helt perfekt!!

Snart väntar jobbet - lite mer slappa först :)

Ha en härlig dag kära Ni!!