Helgnjutning!

I helgen som passerat var jag ledig och vädret visade sig från sin allra bästa sida med strålande sol och värme hela helgen! Ooooh så jag njöt! Jag har umgåtts med fina familjen massor och haft en riktig kvalitetshelg, jag mår så bra :)


I fredags slutade jag så tidigt som 12 och när jag kom hem väntade härlig läsning i form av 3 tidningar i brevlådan, underbart att ha inför en ledig helg *ler*. Jag har även legat rätt mycket i min hammock och njutit, den översta bilden på collaget ovan är taget när jag sitter i hammocken och ser ut över min lilla trädgård. Jag hittade även en vacker vitmålad kabeltrumma/kabelrulle på Blocket som jag var och köpte i helgen, såå himla fin!! Jag har planterat lite petunior och pelargoner under helgen och dekorerade kabeltrumman med några vita petunior, fåglar och en avdankad högaffel med spets.


Jag har legat i solsängen hemma i trädgården och solat, slumrat in i vila, läst tidningar och lyssnat på musik. Jag och Hjalle har även varit hemma hos hans föräldrar och ätit frukost ute i förmiddagssolen och till efterrrätt blev det en smarrig chokladboll som ni kan se i bild. De bor verkligen vackert med otroligt fin utsikt över ängar!



I lördags var det cruising i Sandviken och hela familjen drog ut en sväng och cruisade och poppade 60-talsmusik, typ!! Hur mysigt som helst och jag är så glad att vi kom iväg hela familjen i pappas fiiiina Mustang! Vi var ute och cruisade i ca 1,5 timme innan pappa frågade om vi döttrar var nöjda och belåtna och det var vi absolut!! Såg massor av fina bilar, upplevde härlig gemenskap, vinkade åt glada människor och bara njöt för fulla muggar! TACK pappa för att du tog med oss ut på en vända och TACK mamma för att du vågade följa med...hihi!


På Mors Dag i söndags samlades hela familjen hos mamma och pappa där det bjöds på grillat, mumsfillibabba!! Jag gjorde den första rabarberpajen för säsongen som alltid brukar bli till just Mors Dag för rabarberna är lagom färdiga att skörda. Och jisses va gott det var med smarrig vaniljvisp till förstås :) Jenny och jag roade oss med att spela pingis och hoppa studsmatta, såna där saker man börjar asgarva åt på en gång för att man har så himla roligt :) Jag kände mig verkligen lycklig, precis så lycklig som bilden på mig till höger i collaget ovan visar...hihi!

Hoppas verkligen ni med fick njuta av en lika glädjefylld helg som mig!






Badrummet

Hej Kära Vänner!

Visst är det UNDERBART med solen och värmen som kommit till oss! Kan väl inte tänka mig att någon missat den?! Solen och värmen för med sig massor av positiva känslor som legat i dvala lääänge :) Det riktigt bubblar och spritter i kroppen på mig, precis som för korna som går ut på sommarbete kan jag tänka mig...hihi!

Idag var jag och handlade massor av pelargoner som jag längtar efter att få plantera ut! Ska bara klura lite mer på var jag ska ha dem och hur det ska se ut innan jag trycker ner dem i jorden :) Det är så härligt att få påta i trädgården, en helt ny värld öppnas ju upp för oss nu när vi återigen kan vara ute i våra trädgårdar och mysa :) Det här är första våren som jag får åtnjuta i radhuset efter att att vi flyttade in i juli förra året. Då hann jag inte planera så mkt men nu njuter jag desto mer av att få mysa in våren i min trädgård, se allt vakna till liv i rabatterna, rensa och göra fint och planera och plantera och göra vår och sommarfint. Jag ÄLSKAR det!

Tänkte visa er något i radhuset som jag tidigare aldrig visat, nämligen badrummet!! Anledningen till att det aldrig visats är pga att det inte är uppdaterat på många herrans år! Det "pryds" av en gräsligt ful våttapet som är spräcklig i färgen och på golvet ligger en beige/aprikos plastmatta, urk!! Och då det är ett hyresradhus kan jag inte tänka mig att de kommer att rusta badrummet under den tid vi kommer att bo här, tyvärr!! Men hur det än är med det så är det ju trots allt ett ställe vi besöker ett x antal gånger om dagen så man får piffa till det så bra man kan och såhär ser det ut i en hörna av badrummet hos oss:


Byrån är köpt på
JYSK för några år sen men jag tror att de fortfarande finns kvar. Den slukar massor! Bla tvättmedelsförpackningar, sköljmedel, toapapper, hårschampo och duschkräm samt massa annat! Den lilla beiga spegeln med förvaring rymmer mina örhängen och halsband som jag haft under dagen. När kvällen kommer hänger jag av mig smyckena på den för att sen ta på mig dem igen dagen därpå. Den har jag köpt på nätbutiken Magasin Krantz.


Självklart matchar tvättkorgen byrån :) För att täcka golvet så mycket jag kan har jag valt att lägga vita badrumsmattor med vackert virkad spets runtom, Den ni ser i bild är rund, jag har även en till som är lite större och fyrkantig. De är köpte på Jotex. På byrån har jag placerat två stenljusstakar som jag målat vita. Jag tänder ofta ljus när jag ska duscha för jag tycker det ger ett sånt behagligt och avkopplande sken. Jag älskar skyltar och i badrummet finns denna "LAUNDRY"-skylt som påminner karln i huset om att vara så vänlig att slänga lorttvätten i tvättkorgen där den hör hemma :) Men det är han rätt duktig på att komma ihåg ändå, men en liten skylt kan ju inte skada ifall minnet skulle tryta..hihi!


Den stora vackra vita spegeln med två lådor under är mitt nyaste inköp. Den kostade 399:- på Owe Jansson, en av favvobutikerna i krokarna. I den har jag än så länge lite nagellack, nagelfil och lite sånt piff!


På spegeln finns en vacker vit handspegel från Lisbeth Dahl och lite blomster piggar alltid upp! Det är faktiskt en ljusmanschett i en liten ljuskopp.


Också den vackra tvälkoppen i glas från min vän Ninnis butik Hagagården!

Idag slutade jag så tidigt som 12 och har njutit ute massor! Har tom fått en början till en härlig solbränna! Ätit supergod pizza från restaurang Bakfickan i Gävle samt kollat på film på kvällskvisten när regnet tog över. Vi såg filmen "Puss in boots" eller "Mästerkatten" som jag tror kan vara den svenska översättningen. En dush på det och jag är snart redo för en natts sömn för att sen vakna upp till en ledig helg! Och jag hörde visst att det skulle vara strålande väder hela helgen, jo jag tackar jag :)

Imorgon ska vi gratta syrrans kille och äta godsaker! Sen till kvällen ska jag och syrran åka lite på cruisingen i Sandviken med pappa. Vi ska glida runt i hans snygga Mustang, ska bli riktigt roligt!!


Och på söndag firar vi Mor på hennes dag och då ska det visst bli grillning! Jag fixar lite rabarberpaj på det, yumyum!

JAG VÄLKOMNAR DIG HÄRLIGA HELG!

Önskar alla en fin och solig helg!





Plats för avkoppling

Hej Vänner!

Jag har jobbat hela helgen och igår söndag sken solen så härligt och värmde så skönt! När jag kom hem efter jobbet hade jag massor av energi och började rensa blomlanden och beskar rosbuskarna. Hjalle klippte gräsmattan och sen påbörjade vi hammockbygget! Och såhär tjusigt blev det när vi var klara:


Jag hittade fina dynor i ett hörn på Owe Jansson, det fanns bara 4 st kvar och för ett otroligt billigt pris om 185:-/st! Såna här tjocka hammockdynor brukar annars för det mesta gå på mellan 400-500:-/st! Jag hade från början tänkt mig nåt i stil med ljusa dynor med svagt rosmönster på men det finns ju inte att hitta nånstans så då var det tur att jag hittade de här i ljusa färger istället! De flesta hammockdynor är i grälla färger och med all världens mönster och färger samlade på samma dyna!  Här i hammocken ser jag fram emot många härliga lässtunder och vilo/sovstunder...hihi! Jag provlade mig i hammocken en stund och blev sådär härligt trött och lugn med en gång, det måste vara något magisk med en hammock. Man blir sådär totalt avkopplad när man lägger sig tillrätta i den och lyssnar till fåglarnas kvitter. Jag kan nog rätt säkert säga att den här pjäsen kommer bli sommarens bästa köp *ler*


Här är vår lilla cafégrupp som jag planerar många fikastunder vid i sommar...hihi!


Hjalle vilar i hammocken efter bygget! Jag står på altanen och fotar. Har inte fått ordentlig ordning på altanen ännu så den får ni se en annan gång :)

Det ni dock kan få tjuvkika på är mina vackra lerkrukor med blålila penseer i!

Krukorna har jag köpt av min goda vän Ninni. Det finns fortfarande några kvar i hennes gårdsbutik
Hagagården för ett bra pris, de säljs i set om 3 för 199:-.

Här har även min solsäng kommit fram!

Jag slängde på en blommig pläd och en kudde, sen slängde jag ner mig själv och njöt av solen. Tror till och med att jag blev så avkopplad att jag slumrade in en stund :)

Idag måndag är jag ledig och hade väntat mig sol som de lovade mig tidigare i helgen. Jag hade ju planer på att ligga i hammocken idag juh!! Nåja, får väl ta och poa lite inne istället och besöka nån trevlig butik kanske :) Skulle vilja köpa lite fler blommor och plantera, kanske blir en "skita ner händerna med blomjord"-dag idag istället!

En underbar dag önskar jag er!




Gårdsbutikshopping

God Kväll!

Den här början av veckan har varit en riktig tröttvecka....Zzzzz.....
Både måndagen och tisdagen gäspade jag mig igenom jobbet, som för övrigt är rätt tungt nu. Både fysiskt samt psykiskt så det tär på ens krafter... Måndag och tisdag har jag åkt hem direkt efter jobbet och landat i soffan på en gång och småslumrat/vilat mellan 17-22 och sen vid 22 har jag gått och lagt mig båda kvällarna, dötrött... Men idag ville jag inte bara sjunka ner i soffan och få en tredje tröttdag så jag trotsade eftermiddagströttheten och åkte hem till älskade systeryster för lite energipåfyllning!

Jag blev bjuden på stooora negerbollar och saft, mums! Vi hängde i soffan och snackade lite innan vi drog iväg till en gårdsbutik i Gästrike-Hammarby. Butiken ligger vackert vid vattnet och heter
Norboden och där finns massor av vacker inredning i lantig stil! Jag fick med mig en stoor zinkbalja hem samt en vit hink.

När jag åkte hemåt passade jag på att stanna förbi hos min goa vän Ninni och hälsade på i hennes gårdsbutik Hagagården som hon också har öppet idag. Fyndade lite vackert även därifrån! Stannade till stängningsdags och for sen hemåt och här är jag nu!

Här ser ni mina shoppingkassar samt den stora zinkbaljan som jag tänkte plantera pelargoner i så snart det blir lite varmare :)




Här är den oootroligt vackra tvålkoppen i glas som jag föll för direkt i min goa vän Ninnis butik! Se villken vacker bild som dekorerar koppen samt även den vita spetsen som förgyller den lantliga känslan. Ninni var så snäll och gav mig 3 små söta rostvålar "på köpet", de har hon tillverkat själv. Tack vännen!!



Och här kan ni se den vita plåthinken med vitt trähandtag som jag fyndade på butik Norboden.

Imorgon är det Kristi Himmelsfärdsdagen och jag har en ledig dag innan jag går på mitt helgpass som varar fre-mån. Ska bli oootroligt skönt med en ledig dag imorgon, jag känner extra starkt att det behövs nu. Jag hoppas att jag lyckas fylla på med massor av energi så jag inte är lika trött hela helgen som jag varit hittills.

Passar på att önska alla som kikar in en riktigt trevlig Kristi Himmelsfärdshelg!!





Man måste få leva lite också

Hej Kära vänner!

Hoppas ni mår bra i vårsolen och njuter av att se våren väckas till liv :) Det gör jag! Njuter för fullt varje dag!

Jag har precis avnjutit en 4-dagars ledighet och det var gudomligt underbart! Jag kunde verkligen kopppla bort jobbet, varva ner och känna ett djupt lugn i kroppen och jag kände mig harmonisk och totalt ostressad och jag har mått sååå bra! Jag har verkligen haft livskvalitét delux dessa dagar :) Och jag har förvaltat dem bra måste jag säga, jag har umgåtts med fina människor som gör mig glad och jag har skrattat massor och bara känt mig sådär tillfreds med livet :) Leendet har suttit där på läpparna ständigt och så även inombords. Total Lycka!!

I torsdags spenderade jag några timmar hemma hos min goda vän
Ninni och satt ute i solen med henne och drack kaffe och babblade om livet, skrattade och hade det allmänt trevligt ute i hennes trädgård samt i hennes butik "Hagagården" som hon höll öppen den dagen.

Senare på eftermiddagen fortsatte solen att stråla så jag tog tag i min lilla trädgårdsplätt och gav den en vårmakeover! Jag rensade rabatter, krattade gräs och ställde ut fikabord och stolar, det blev så fint! Jag plockade ur hammockdelarna ur kartongerna och slängde kartong och skräp. Nu är det bara hammocken som ska skruvas ihop, längtar till första vilopausen i den :)

Jag slog mig ned i en av mina stolar och läste nyaste numret av Jeanne dÁrc Living och njöt av solens strålar som värmde hela min kropp. Har nog fått en liten fin vårfärg i ansikte och på armar också tror jag, ljuvligt!

Till kvällen hade jag och Hjalle torsdagsmys med mat och seriekoll! De här lediga dagarna har vi plöjt igenom säsong 1 av serien "Game Of Thrones" och jag är fast!! Så bra fantasy-serie!

I fredags började jag dagen med soffhäng i morgonrock och tofflor för det var en regnig och grådassig dag den här dagen. Men jag njöt ändå för då fick det bli en mysdag och jag älskar MYS!!! Efter lite morgonmys framför tv:n gjorde jag mig iordning och tog en runda på Valbo Köpcentrum. Hittade ingenting till mig men köpte två stycken vackra roskuddar till mamma på reapris på Hemtex, då är det svårt att låta bli...hihi!

Vidare sen till butik Madame Nyberg och lite fikadejt och babbel med goa Anna-Lena!! Därefter tickde klockan iväg till 14:30 och jag åkte hem till Hjalles kompis och hans tjej och hängde där i närmare 3 timmar och hade görtrevligt! Hon hade fyllt år så det bjöds på fikagotta och kaffe! Sen blev det babbel för resten av slanten! Tända ljus och häng i soffor/fåtöljer och tiden verkligen rann iväg, tack för en trevlig och mysig inledning på fredagsmyset mina vänner :)

Åkte hem framåt 18-tiden och jag och Hjalle åkte till Coop och handlade lite. Sen hem och åt god mat, kikade tv och åt godisgott och bara myste i soffan!! Härliga fredag! Bästa dagen på veckan tror jag bestämt.

I lördags var det dags för utflykt med mamsen och syrran! Vi gjorde en tur till Bollnäs där vi besökte Albert&Herbert, Karlssons, Mobackes, Erikshjälpen loppis, Röda Korset loppis, en inredningsbutik samt kanske nåt mer ställe. Åt Sibyllamat och glass och hade en supertrevlig dag med tjejerna i familjen! Fyndade ingenting men vad gör det när dagen ändå blev så totalt lyckad :) Senare på kvällen tog jag tag i städningen här hemma och lagade sen mat tills Hjalle kom hem. Hemlagad potatismos med köttbullar, gräddsås och lingonsylt, yummie!! Tände ljus såklart så mysfaktorn blir total! Sen lördagsmys resten av kvällen.

Den här vackra rustika träbrickan fyndade jag av en bekant på vårmarknaden som jag stod och sålde på. Fick köpa den för ynka 30:- och jag blev överlycklig!

Hade en vision om att ha den på mitt matbord med ljus och blommor på och det blev faktiskt precis så bra som jag tänkt mig! Jag älskar den här brickan. De vackra rosa rosorna som bryter av gentemot det rustika och ger det lite romantisk touch har jag köpt på Panduro. Superfina att ha i en flaska på så här enkelt vis.

I söndags
träffade jag Sonja för vi skulle besöka nya loppisen Maxim i Gävle där man kan boka bord och sälja varje söndag. Vi fyndade ingenting åt oss själva men hejjade på lite vänner och bokade själva ett stort loppisbord till nästa söndag! Wiho va roligt det ska bli att få stå på loppis igen :) Hoppas på att bli av med massor av inredningsprylar och tjäna en slant eller två :) Sonja och jag planerade även lite inför en kommande Gårdsloppis i hennes trädgård i sommar, hoppas vi får till det!

Lite senare på dagen, närmare vid 14:30 kom min vän Tina och hälsade på och hade sin grabb Max med sig. De blev kvar till ca 17:15 och vi satt ute och njöt på altanen hela tiden! Många goa skratt! Solen sken och värmde och första fikadejten blev invigd på altanen den dagen, supertrevligt och världsmysigt!! Jag fick mersmak och alla goa vänner är välkomna på fika närhelst solen skiner :)

När de åkt hem satte jag mig i min stol och solade lite och bara slöt ögonen, njöt och var totalt avkopplad. Då plingade det på dörren och det var en gammal arbetskamrat till mig från väktartiden som även känner Hjalle. I vårat radhus bodde nämligen en annan gemensam väktarkollega innan oss som han umgås med. Han tyckte det skulle vara spännande att få kika in och se hur vi har det och han blev aldeles häpen måste jag säga. Han tyckte vi hade fått det såå härligt, fint och behagligt att han inte ville gå härifrån sa han...haha! Jag insöp allt positivt och fint han sa om vårat hus och blev så glad att min vision om ett hamoniskt och välkomnande hem för mina gäster verkligen avspeglar sig så i verkligheten också. Han kände det verkligen så i kroppen som jag vill att mina gäster ska känna det. En värme i hemmet som gör mina gäster lugna, trygga, glada och harmoniska. Vi satte oss ute på altanen en sväng och tog igen lite snack sen sist vi sågs och vips hade 1 timme gått! Trevligt med besök!

Till kvällen tog jag mig en 1-timmes rask promenad i kvällssolen och det var riktigt underbart skönt!! Fågelkvitter och grönska, åh vad jag mår bra! Sen blev det inte mycket mer än tv-tittande med Hjalle när jag kom hem men det är bästa avslutningen det! Att få gosa upp mig i min Älsklings famn och bara känna han tätt intill, smekandes på mitt hår och få en puss lite då och då *ler*

Har varit hemms hos pappa och sällskapat han i garaget också, det är liksom där man hittar på han då han varje ledig stund skruvar och mecka på bilar :)

Han köper gamla "vrak" som han ser renoverar upp till sååå snygga som de är menade att vara. Hederliga gamla "amerikanare" är det han renoverar. I sommar ska vi ut och åka i pappas Mustang som han renoverat och byggt ihop! Världssnygg sportbil och jag bara längtar tills jag får sätta mig bakom ratten och sätta foten på pedalen så bilen ger ifrån sig ett riktigt härligt och grymt V8-vrål!!! Ska ta med mig syrran och mamma också på en härlig vända!! Pappa har nu meckat ihop bilen så pass att den funkar att köra utan problem. Jag älskar V8-ljudet, det ger verkligen ståfräs på armarna!! Så i sommar ska jag banne mig riva loss ordentligt med pappas Mustang och bara känna mig sådär jävla cool som man kan göra ibland när man kör en riktigt snygg "folk-vänder-sig-om-bil":)

Det var mina 4 lediga dagar som jag kommer leva läääänge på! Ska verkligen försöka planera in fler 4-dagars ledigt när jag schemalägger framöver. Jag känner verkligen att man behöver det emellanåt, jag mår såå bra! Och man får mer energi till jobbet sen när det är dags att ta itu med det igen.

"Man behöver få leva lite "på rktigt" också mellan allt jobb, så det så!"


TACK ALLA NI FINA som förgyllt mina dagar!!






Borta bra men hemma bäst - välkommen in!

Ja det uttrycket kommer nog alltid stämma :) Det är ALLTID skönt att kliva in i sitt eget hem! Första intrycket av ett hem är ju hallen och det sätter sinnesstämningen för hur man upplever det att kliva in i någons hem. Jag försöker hålla min hall rätt "lugn" om jag kan uttrycka mig så. Den ska vara behaglig att stiga in i, hemtrevlig och välkomnande!

Så välkommen in i min hall:

Den här stora spegelbyrån är perfekt i hallen. Den rymmer mycket av det som behövs precis sådär innan man kliver utanför dörren. Några välkomnande blommor och behgligt sken från lamporna tycker jag ger en skön känsla. Ombonat vill jag ha det. Byrån hade från början vanliga träknoppar i samma beiga kulör men jag bytte ut dem mot stora glasknoppar och det har jag aldrig ångrat.


En liten påminelse sådär innan jag kliver utanför dörren och tar mig an världen! "Kom ihåg att njuta av dagen". Så sant, så sant!


En bok ligger alltid på plats ifall jag kommer på nåt jag måste köpa från affären eller bara nån idé som ploppar upp sådär hastigt eller något annat som jag måste skriva ner på momangen :) Och en skylt som säger "A smile is the prettiest thing you can wear". Det tänker jag ofta på, att ett leende gör sig så vackert på en människa och det blir trevligare för andra människor att prata med en om man ler och är glad och positiv. Det skulle jag nog säga att jag är, en väldigt glad och leende person :) Man blir glad av att le och andra blir glada av att se människor le, det smittar med andra ord av sig så kom ihåg det :)

VÅRMARKNADEN

Ja nu har ju vårmarknaden jag stod på svischat förbi. Att det alltid ska gå så fort! Jag skulle vilja stå flera dagar :) Tycker det är såå roligt att stå på marknad/loppis - jag längtar redan till nästa gång! Var och när det blir vet jag inte riktigt men jag längtar! Här kom Hjalle och hälsade på och smygfotade mig innan jag hann se honom. Jag ser väldigt fundersam ut...hihi!


Här är mitt bord med mina betonggrejer. Dekorationsplattor att ha i trädgården i olika varianter, trädgårdsvättar, fåglar, turturduvor m.m. Försäljningen gick riktigt bra för mig och det var jätteroligt att så många gillade mina betongdekorationer!! TACK ALLA som kom och handlade hos mig! Jag hade även ett bord med "loppis"prylar, det var inredningsprylar som jag inte längre använder och då passade jag på att sälja av det och även de prylarna gick åt som smör - jätteskoj!! Bredvid mitt bord kan ni skymta Sonja som jag sällskapade med och hennes döttrar.

Efter marknaden packade vi ihop och sen åkte vi hem till våran vän Ninni som hade invigning av sin gårdsbutik samma dag! Det bjöds på bubbel och en stor bricka uppdukad med frukt och annat gott! Vi stannade ett tag och grattade och firade öppningen av butiken med henne!


Hennes butik heter
Hagagården Inredning och finns i Hagaström, en liten bit utanför Gävle. Ni måste kika in, hon har såå myket fint!