Det regnar

Och jag sitter inne och är lite småtrött. Orkar inte ens pyssla eller nånting... Men det kan vara skönt det med emellanåt. Det sägs ju att värmeböljan ska komma på onsdag så får väl passa på att njuta av det svala vädret för man lär väl längta lite efter det igen sen när det blir för varmt :) Så jag är hemma och njuter av regnet!


För övrigt är jag hundvakt till söta Musse idag. Men han är så trött så han har bara sovit absolut hela dagen. Och när vi var ute på promenad gick det såå sakta och trögt, han kanske inte är så värst piggelin idag, så vi tar det lugnt han och jag :)


Hjalle skulle försöka få med sig nån film hem, det kan va lagomt en dag som idag.

Kram på er och njut av dagen vare sig det regnar eller strålar av sol!

Åååhh!!!

Gud vilken söt soffa, en sån här med lådor skulle jag vilja ha i mitt kök :)

Solig promenad

Igår gick jag ut på en promenad som jag bestämde mig för! Så här vackert var det hos mig igårkväll!


Efter en stund ringer Hjalles mamma på mobilen och frågar om jag vill komma och äta med dem och det lät ju trevligt så jag knatade dit och sällskapade lite medan Hjalle var i stan hos en kompis. De bjöd på fläskkarre med hemlagad potatismos, hur jäkla gott som helst! Sen stannade jag var 1 timme inna jag kl. 20.00 traskade vidare hemåt. Fick med mig  en bukett pioner som blommat över lite, men fina ändå!

Titta in till kompisar

Sitter och tycker det är lite småtrist att jag inte har några tjejkompisar här i Valbotrakterna som jag kan slinka in till bara sådär när man har tråkigt...litegrann som just nu. Solen skiner och jag funderar på en solskenspromenad. Men den skulle vara så mkt roligare med sällskap :)

Nån som vill bli min Valbo-polare  ;)

Jag ska hur som helst gå ut och ta en solskenspromenad själv ändå, så det så...hihi!

Ha en fortsatt solig och skön söndagkväll!

Det kliar i pysselfingrarna!

Jag har målat en gammal bakbräda(?) vit och nött den med sandpapper. Sen har jag skrivit ett recept på kakor på den med tunn tuschpenna.

Utmärkelse!

Under tiden jag varit borta på semester hade jag 2 likadana utmärkelser att hämta hos 2 gulliga tjejer! Gud så roligt och vad rörd jag blir när människor därute gillar min blogg :)



Jag fick utmärkelsen av:

Jenny med bloggen
Jema Rose

Linda med bloggen Lantliv i Lägenhet

Tack så otroligt mkt söta ni!!!!

Dokument

Nu går jag i väntans tider på att få hem det här vackra dokumenten som jag vann på Tradera!!

Lite nytt

Igår låg det ett paket på köksbordet när jag kom hem. Jag kunde inte alls gissa mig till vad det kunde vara. Men när jag öppnade det kom jag ju ihåg att jag vann auktionen på den här söta stjärnan på Tradera alldeles innan jag åkte på semestern! Det är så gulligt :)


Ute på balkongen har det också hänt litegrann. det börjar blomstra mer och mer!


Men nu har det regnat så blommorna är alldeles genomvåta! Var tvungen att gå ut och hjälpa dem få bort lite vatten ur krukorna så de inte går och dör i vattensjuka!

Ha en härlig lördagkväll ni söta därute!

Herregud!!!

421 nya blogginlägg på Bloggkoll! Herregud så ni har skrivit i veckan som gått, har ni haft dåligt väder ;)

Tur att jag hör åskan ute nu samt att det är grått å dassigt ute för jag ser framför mig att det kommer ta sina timmar att gå igenom alla inlägg!

Nu är jag hemma igen!

Igår kväll vid 21-30-tiden var jag , mamma och syrran åter hemma i hemtrakterna igen efter hela veckan på vift :)

Vi har haft det supermysigt och hur roligt som helst, älskar våra husbilsutflykter!!

Nu har jag en hel del att skriva ikapp så det är väl lika bra att börja på en gång, nu kör vi!!
Som ni kommer ihåg skrev jag att veckan skulle se ut såhär:

Måndag - Öregrund
Tisdag - Åland
Onsdag - Norrtälje
Torsdag - Stockholm (stora loppisen i Skärholem)
Fredag - Västerås


Och planerna har vi följt och soligt och fint väder har vi också haft turen att ha hela veckan, så härligt!

MÅNDAG
Vi träffades redan klockan 07.00 hemma hos mamma. Packade in vår packning i husbilen och gav oss iväg kort därefter. Första stoppet mot Öregrund blev Forsmark Bruk. Där fikade vi lite i husbilen, kikade oss omkring och väntade 1 timme på en antikbutik/loppis som aldrig öppnade *morr*. Så då gav vi upp vårat väntande och åkte därifrån strax efter 11.


Mot Öregrund! När vi var där kikade vi in i alla söta små butiker som ligger längs med de små gränderna på det härliga lilla stället vid vattnet! En skur kom och var snabbt över igen. Vi kikade in i en liten antikbod och där köpte jag en söt värmeljushållare.




När vi åkt från Öregrund och var på väg längre ner längs med kusten så blev det plötsligt stopp i trakfiken. Tydligen en kille som hade voltat med sin bil och flugit ut ur den, usch! Vi såg även amulanshelikoptern komma och vi blev fast där i bilkön ca 40 minuter. Fy vad otäckt, hoppas bara att det gick bra med killen.


Vi övernattade vid Vädddö- kyrka de 2 första nätterna. Väddo ligger en lagom bit från Grisslehamn dit vi skulle ta oss dagen efter för att hoppa på båten till Åland. Vi kom rätt tidigt till vår övernattningssplats så vi passade på att ta en promenad på de stora ängarna som låg tvärs över gatan samt där fåren visst gick lite som de ville...hihi! Stora välgödda sniglar såg vi också överallt på vår resa, bland annat här! Därav våra nedböjda huvuden, man vill ju inte råka döda nån sådär! Uscha vad det skulle ha krasat under fötterna! Men vi klarade livhanken på alla de sniglar som bodde här på ängen turligt nog :)

Vi tog oss en promenad runt byggden och sen myste vi vidare i vår husbil där det blev filmtittande, har ju platt-tv med dvd...haha!! Första kvällen kikade vi på Talladega Nights med den görroliga komikern Will Fereell!

God natt!

TISDAG

Vi vaknade klockan 08.00 och kände oss lite småstressade och trodde vi skulle få jätebråttom att hinna med alla morgonbestyr samt hinna åka till Grisslehamn och hinna med Ålandsbåten som gick 10.00. Vi klädde på oss, åt frukost, borstade tänderna, bäddade ihop sängarna och drog mot hamnen! Vi hann hur bra som helst :). Väl på båten och det skulle ta ca 2 timmar lite drygt att komma fram till Åland. Den här dagen var vädret rätt blåsigt och lilla Eckerö-båten vinglande rätt rejält där ute på vattnet, lite obehgligt faktiskt...huaa!!! Tittade man ut såg man hur båten gungade upp och sen ner igen över horisontlinjen, fy! Vi blev lite lätt illamående hela högen och det kittlade i magen, me not like!!! Gå det var det lite svårt att göra för man bara vinglade fram och tillbaka och alla gående resenärer såg stupfulla ut men så var ju inte fallet...hihi! Vi kikade in lite i Tax-Freen och bestämde oss för vad vi skulle köpa på hemvägen och sen letade vi sittplatser för det var för svårt att gå. Alla sittplatser var upptagna så vi tog fönsterplatserna! Mina medresenärer ser ju inte alltför pigga ut och det gjorde inte jag heller...hihi!

Men sen bestämde vi oss för att gå till fiket och försöka stoppa i oss nån liten godbit samt dricka lite vätska. Sagt och gjort och vid det här bordet på fiket blev vi sittandes till vi var på Åland! Tack och lov...haha :). Aningen piggare ser vi vällan ut efter att ha fått nåt i oss :)

När vi gått iland på Åland hoppade vi på anslutningsbussen till Mariehamn som tog ca 30-40 minuter. Och jag blev panik-pinkis direkt jag satt mig på bussen så jag kunde inte tänka på annat än hur pinkis jag var och hur långt det var kvar tills vi var framme....åååh vad det är en pina att vara pinkis så det värker!!! Men lyckligtvis kunde jag hålla mig och sprang till närmsta kisstillhåll när vi var i Mariehamn, det blev toan på bibblan tack och lov för den...haha! Sen gjorde vi oss redo för att strosa ca 3,5 timme i Mariehamn!

Det är inte alls så stort men vi kikade runt i stan och njöt av det fina vädret i parken, tog oss en varsin pizza på ett matställe och gick omkring och njöt!


Vi var i Mariehamn från mellan 13.00-16.30. Sista 30 minutrarna spenderade vi på biblioteket där vi läste tidningarna "Lantliv", "På landet" samt "Sköna Hem", helt gratis!!!. 16.30 hoppade vi åter på bussen till hamnen där vi skulle hoppa på båten tillbaka hem till fastlandet igen!

Då passade vi på att köpa det vi skulle på Tax-Freen och det enda jag köpte var en Jack Daniels till Hjalle.

Återigen var det en emellanåt vinglig färd hemåt. Så vi roffade åt oss en soffplats rätt omgående (efter att vi fikat på cafét) och där blev vi sittandes hela resan, tittade ut på horisonten då illamåendet tilltog för tittade man långt ut och fäste blicken på nåt blev det bättre! Resan gick bra och vi kom hem till Grisslehamn vid 19.30-tiden igen (tror jag), skönt! Då åkte vi till sovstället Väddö kyrka igen eftersom vi inte skulle hinna så mkt längre den här kvällen.

Vi kvällsfikade lite, bäddade ner sängarna och sen kikade vi på film och myste med godis och gotta innan det var sovdags.

Här i "mammas säng" bäddade vi ner varje kväll och kikade film, hur mysigt som helst!


Här på överslafen sov jag alla nätter medan Jenny sov nedanför mig.

Film den här kvällen blev Riddick!

God Natt!

ONSDAG
Då vaknade vi upp till onsdagen som skulle spenderas i Norrtälje bland annat. Vi vaknde vid ca 8-tiden runt däremellan och klädde på oss, åt frukost, borstade tänder, bäddade undan och gjorde oss klara. Sen körde mamma oss till Norrtälje! Parkerade vid hamnen och det första vi ser är en stor lada med loppisprylar, "Hamnladan" hette den visst. Jag hittade inget men desto mer sparade jag till sen...hihi! Vi har på färden varit in på de loppisar vi sett varit öppna och legat längs med vägen, sånt som är så roligt juh att man kan göra avstickare när man vill.

Sen gick vi igenom den urcharmiga, gammeldagsa söta lilla staden i Norrtälje!


I Norrtälje fanns en jättesöt liten lantlig butik med massor av fint, men det blidde inget fynd här heller. Men mkt fint ögongodis var det iaf!


På en bakgård fanns även detta mysiga lilla tillhåll! Det var en liten antikbod som gömde sig därinne bakom dörrarna.


När vi kände oss nöjda i Norrtälje åkte vi vidare neråt. Stannade till vid ett slott i Penningby och gick runt och kikade. På den här platsen åt vi även mat. Den här dagen tror jag det blev potatismos och köttbullar, mums!

Vit vacker pion:



Eter maten drog vi vidare och på vägen såg vi ännu ett till mysigt ställe vi ville stanna vid.
"Matildas Trädgård" hette det.
Jättemysigt och såå mkt fint och vackert dekorerat fanns det där!
Se Och Njut!!!





Inga fynd här dock heller...hihi! Jo en jättesöt liten groda fick mamma av Jenny och mig, hon som är så snäll och bjuder oss på massa mys och mat och fka hela tiden! Till råga på allt fick vi en rätt stor slant av henne ockå så vi skulle få köpa oss en sommarpresent...åååh herregud va hon är snäll vår mor! Här myser mamma och syrran lite i ett av alla vackra lusthus som finns att köpa.

Söta grodan med vingar!


Sen stannade vi till för att spana i Åkersberga centrum när vi ändå åkte förbi men det var inte mkt att hänga i julgranen vill jag lova så mer än det skriver jag inte om det :)

Då var det dags att leta oss till sovplats för dag 3. Det blev vid Össeby kyrka vi parkerade för natten.




Vi läste tidingar, myste med gotta, fikade kvällsfikat, bäddade ner och kollade på film innan det blev sovdags. Film den här kvällen blev "Click" med Adam Sandler, en annan av mina storfavoriter.

God natt!

TORSDAG
Den här dagen åkte vi mot Skärholmen och Vårberg Centrum där en STOR loppis skulle finnas. Vi hittade dit efter lite trixande och kom dit ca 09.00 och fick vänta 2 timmar innan loppisen öppnade kl. 11.00. Under tiden äventyrade jag och Jenny lite på klipporna där vi parkerat bilen! Vi såg både ett rådjur samt en hare! Och tidigare på vår resa såg jag en älghona med 2 kalvar stå vid ett dike!

Sen gick vi till centrum och tog oss en glass, slog oss ner på en bänk i solen och njöt en stund. Men sen gick vi tillbaka till husbilen och åt jordgubbar med grädde medan vi inväntade 11-slaget. Då var det dags att gå på loppis, vi var jätteuppspelta och tyckte det skulle bli jätteroligt! men vilken besvikelse det blev tyvärr.... Det var inte alls speciellt stort i mina ögon och det mesta av grejerna var (ursäkta mitt uttryck) "Alibaba-krams" om ni fattar vad jag menar. Sånt där som jag inte alls är intresserad av. Så loppisen som vi beräknat gå några timmar på var över på 25 minuter rätt och slätt. Jahapp, det var den det, dit behöver vi inte igen. Har bättre loppisar här hemma :)

Mamma kom på att "Zetas Trädgård "skulle ligga nånstans mellan Stockholm och Södertälje så vi kollade upp det med Hjalle som såg på internet att det skulle ligga vid Kungens Kurva där vi i stort sett redan var! Så efter lite letande hittade vi tillslut även detta ställe som vi inte planerat in men som vi fick med på köpet :). Stor handelsträdgård med mycket mysiga små rum och mkt blommor!!

Men vad skulle vi hitta på resten av dagen? Jo vi åkte till Gripsholms Slott i Mariefred och gick en tur i slottet och kikade, det var faktiskt roligt! Wow vilka maffiga rum. Spännande med historia, tänka sig vad kungligt folk som har spatserat runt i samma rum där jag befann mig, roligt att tänka sig att stället varit "levande" en gång och inte bara som turistmål.










När vi "gjort" Gripsholms slott gick vi ner till Mariefred och hoppade på det gamla tuff-tuff-tåget som gick en sträcka och allt var som det var förr i tiden. Man fick beställa biljetter från den gamla stationen och det var en mysig liten 45 minuters färd. Konduktören kom och stämplade kartongbiljetterna på både tur och retur-resan.







När tågfärden var avklarad gick vi igenom Mariefreds mysiga lilla centrum i solskenets härliga glans!


Här köpte jag ett sött guiltat kuddfodral i vitt och blått blommigt mönster


Vi åkte från Mariefred vid ca 18-tiden och då var det dags att leta oss mot Västerås. På vägen åkte vi förbi Strängnäs där vi stannade till vid en handelsträdgård som hette Solberga. Där hade de mkt fint och det här fyndade jag!


När vi var på väg igen såg vi en godisbutik som hade löppet till 20.00 så det var ett måste att stanna till där...hihi!
Sovplats sista natten inför Västerås blev vid Anundshög.


Samma procedur denna kväll som kvällarna innan. Filmen den här kvällen blev dock "Switch back"


God Natt!


FREDAG
Denna dag spenderades i shoppingstaden Västerås! Morgonen började med samma procedur som vanligt och sen letade vi oss in till Västerås centrum och parkeringen vid kyrkan där vi stått förut. Inte så bökigt och trångt att stå där som att trixa sig in mitt i smeten i centrum. Men ändå ligger kyrkan alldeles vid centrum så perfekt parkering! Vi kom dit till 10.00 och strosade runt i centrum till ca 12.30. Jenny och jag har ju en favoritklädesbutik där som heter "New Yorker"där de har hur mkt snyggt som helst för bra peng!! Och när det är rea som det var nu är det ännu roligare..hihi! Tror inte jag har shoppat kläder på över ett halvår. Så nu var det skoj! Här köpte jag 2 luvtröjor med katt-tryck på. En vit och en rosa. En svart stickad kofta samt 2 - tshirts och 1 par mysbyxor.

Sen gick vi igenom de heminredningsbutiker vi såg och ögonmumsade lite...hihi! Klockan 12.00 gick mamma till husbilen för att börja med maten. Jenny och jag hann med BikBok och där hittade jag 2 tröjor till! 1 ljusblå luvtröja samt en grå tunn stickad kofta, superfin!

Klockan 12.30 kom vi till husbilen och hade med oss en ros till mamma. Mamma höll på med maten, strips och korv i ugn, vilket lyxliv man kan leva även fast man bor i husbil...hihi!

Vi hade lagt i slantar till 13.05 och det var på prickensom vi åkte därifrån. Från centrum till en loppis vid Bäckby (tror jag det hette) utanför centrum. Det var inte så många som stod på loppisen just den dagen så vi fyndade inget. Mot nästa stopp som blev Åsby Hem och Trädgård! Vilket ställe det var, så mycket fit och såå mysigt!!!

Vi fikade på utecafét och det var en riktigt härlig atmosfär de hade skapat, bra jobbat! Se vilka söta skulpturer de har!! Mer av dessa kan ni se på Pheeberts!

Den här sötnosen fick följa med mamma hem!


Efter Åsby for vi mot nästa shopingställe, Nisses!! Det är ju så stort där och det finns såå mkt fint!! Vi var även i på Catalog, Blomsterlandet, Bauhaus och några fler småställen
Det här köpte jag på Nisses:


Den här fina knytkappan hittade jag på Catalog för 65:-/st! Jag köpte 3 st! Såå nöjd med detta köp! Har bara hängt gardinen här för att testa hur den ser ut, ska inte ha den här på dörren dock :)


Vi var kvar tills stängningsdags klockan 19.00 och då började vår semesterresa lida mot sitt slut, nu var det bara hemfärden kvar. Men först fikade vi lite i husbilen innan vi for. Väl hemma hos mamma och pappa ca 21.20 på fredagkväll igen! Vi har haft det sååå härligt och jag tackar så mkt med bamsekramar för den här resan älsade mamma och syster!!! Ser redan fram emot nästa tripp...hihi!!

Vi packade ihop våra grejer och sen bar det iväg hemåt rätt omgående, vi var ju lite trötta. Det var varit rätt intensiva dagar med mycket skoj!

När jag kom hem hade Hjalle plockat undan och gjort så fint. Det här väntade mig när jag kom hem:

Tack för ett mysigt välkomnanade älskling! Så vi knäppte på en film och mumsade gotta innan vi somnade sött vid 00.00-tiden.

Skönt att vara hemma i hem ljuva hem igen *ler*

Ja, det här blogginlägget har ju tagit sin långa tid att färdigställa men nu har jag nog rabblat det mesta som hänt :)

Nu ska jag göra mig iordning och åka på mina kära loppisar här hemma och se om de fått hem nåt nytt...hihi! Imorgon blir det att åka på Ockelbomarknaden med mamma och pappa. Kuligt! Sen i veckan ska jag och Jenny åka till stora loppisen Tulavippan!

Ha en jättebra dag allihopa och tack för alla mysiga och goá kommentarer NI har skänkt mig medans jag varit borta!!

Förlåt mina ev. stavfel i inlägget, har inte tid, lust eller orka att korrigera dem just nu, annat roligt som väntar..hihi!

Nu drar jag på husbilssemester!



Imorgon bär det av på den årliga husbilssemestern med mamma och syrran! Våra karlar får stanna hemma, det här är bara för oss tjejer och det är så mysigt! Det här ser vi fram emot redan under vintern...hihi!

Jag kommer nu att bli borta måndag-fredag så det kommer bli tomt om inlägg från mig på ett tag. För nu ska jag glömma allt vad dator och teknik heter och bara ta det lugnt och mysa - ha semester med andra ord :)

Så här ser vår resplan ut:
Måndag - Öregrund
Tisdag - Åland
Onsdag - Norrtälje
Torsdag - Stockholm (stora loppisen i Skärholem)
Fredag - Västerås


Vi kommer att ha gott om tid att stanna till och göra små avstickare vid exempelvis "loppiskyltar" som har förmåga att ploppa upp både här och där sommartid :)

Vi stannar säket till vid nån mysig rastplats med ex. sevärdhet och strosar omkring i naturen och kikar och upptäcker! Våra husbilssemestrar brukar vara fyllda av små äventyr!

Sover det gör vi INTE på camping utan i skogen på nån mysig rastplats eller bredvid nån vacker kyrka, mysigast så :)

Nu önskar jag er en härlig vecka så ses vi åter till helgen! Då har jag mkt att se fram emot vad gäller inlägg för ni har väl fyllt på min bloggkoll-lista innan dess kan jag tänka mig :)

Puss & kram!

Väggord på planka!

Eftersom jag bor i en hyreslägenhet och gärna vill ha vackra väggord så fick jag en bra ide av Anette med bloggen "Piffa & Puffa" att jag kan ta en bräda och skriva på och sen hänga upp brädan! Så det är det jag har pysslat med! Tror ju som sagt var inte att hyresvärden blir så glad om jag börjar kladda på väggen, så tack för tipset Anette!

Brädan hade jag redan hemma sen jag varit på loppis för några dagar sen. En obehandlad bräda som kostade mig 20:-

Jag började med att måla brädan svart. Efter det målade jag den vit. Och som sista moment slipade jag brädan så den svart färgn kommer fram som nötningar och den ser naturligt sliten ut.

Därefter kom det ännu mer roliga, nåt jag inte provat på tidgare så det här var första gången! Jag tog texten jag skrivit ut på Hjalles kontor -Scriptinatexten ni vet.


Tejpade fast texten och la karbonpapper (tror det heter så) under och skrev av texten så det hamnade på plankan!


Sen var det dags för pillerjobbet där det gäller att hålla koncentrationsnivån hög och INTE ha darriga händer! Det tog väldigt LÅNG tid innan alla bokstäver var målade kan jag säga :). Rotade fram minsta penseln och målade millimeter för millimeter typ..hihi! Men väldigt roligt var det! Radion på högst hugg så var jag igång!


Närbild


Slutresultatet : Väggord på planka!


Hängde upp det i hallen, så det är det första jag numera kommer att se när jag kliver in, "Hem ljuva hem"


Kram, Anna

Midsommarhelgen

Ja, så var den snart till ända, vi har söndagen kvar. Min midsommar har varit jättetrevlig även fast vädret har varit rätt varierande. Soligt emellanåt, blåsigt, kallt, varmt, regnigt...ja ni vet, lite sådär som midsommar för det mesta brukar vara :)

Men man ska inte lägga tillvaron i vädrets makter för då kan det gå illa, man får helt enkelt bestämma sig för att det kvittar vad vädret visar, jag ska ha det bra ändå! Också får man ta fram det positiva i allting istället för ingen blir ju på bättre humör av att gå omring och puttra över saker och ting, släpp negativ energi och bestämt dig för at va glá istället!

Det är ett motto jag lever efter! Och då trivs jag i stort sett varje dag och gör annat roligt istället för att gå och älta saker jag inte kan råda över. Det här gäller såklart inte bara vädret utan livet i sig! Det jag inte ka göra nåt åt är ingen idé att finurla över :)

Jaja, där slank den lilla filosof-Anna in en sväng också...hihi!

Hur som helst vill jag börja med att gratulera Camilla till vinsten i min tävling! Tyckte det var hul kul som helst och det kommer säkert fler tävlingar framöver :). Egentligen vill jag ju ge nåt till allihopa som varit så gulliga, men jag får ge alla er som inte vann en solig sommarkram istället *kram*

Nåja, hur har då mn midsommar varit?

Midsommaraftonen firade vi först hemma hos mamma och pappa. Där var förutom dem, jag och Hjalle, Jenny och Anders samt mina 3 kusiner och deras mamma. Mamma och pappa bjöd inte på den traditionsenliga midsommarmaten - och det är inget jag saknar heller! Vi grillar vi - alltid! Det blev kyckling, fläskfilé och fläskkotletter samt strips, potatissallad samt massa gott tilltugg! Till efterrätt blev det både jordgubbar med grädde och lite senare även smulpaj med smak av björnbär och hallon, mums!

Vi trotsade vädret och satt ute på altanen, under tak. Det blåste väldigt men det brydde vi oss inte om...hihi! Emellanåt lugnade sig vindarna för att sedan ta ny fart igen, men vi hade det görtrevligt! Hjalle och jag stannade till ca 19.00. Stort tack för en jättetrevlig midsommarafton allihopa!!

Hjalle och jag skulle när vi tackat för oss hos mamma och pappa bege oss till nästa ställe vid Engelftofta i Gävle där hans föräldrar med bekanta höll hus ute i ett stort sommarhus vid havet. När vi kom dit satt sällskapet och avslutade middagen så jag och Hjalle slog oss ner i sofforna och tog det lite lugnt, proppmätta som vi var. Vi hade med oss presenter till 2 av dem som fyllt år så det blev lite presentöpning där och de blev visst väldigt nöjda så det var ju en jättehit att det blev så lyckat! Tillslut kom resten av sällskapet och slog sig ner i soffan och det bjöds på massa fika och gotta och där satt vi och pratade och hade det trevligt tills det var dags för oss alla att tacka för oss och åka hemåt. Då var klockan ca 23.30. Tack!

När jag och Hjalle kom hem tror jag at jag stupade i säng med detsamma om jag minns rätt för jag var så trött!

Midsommardagen
vaknade jag sen upp till och det var igår lördag. Hjalle och jag tog det lite lugnt på morgonen och sen åkte vi in till hans kontor där jag fick skriva ut lite "Scriptina" - texter som jag ska använda mig av i mitt pysslande! Det är ju ett sånt fint typsnitt det där. Sagt och gjort och sen var vi på väg hem vid 13.30-tiden för att laga mat. Ringer mamma för att be henne knäppa på tvättmaskinen igen för den startade jag igår när vi var där och sen glömde jag av den. Och då sa hon att hon och pappa precis skulle till att äta resterna av gårdagens mat och att vi gärna fick komma över och äta med dem för det hade blitt så mkt kött över. Så istället för hemåt styrde jag och Hjalle kosan hem till mamma och pappa. Jenny och Anders kom också och klockan 14.00 satt vi ute på altanen igen och avnjöt en lika god lunch som gårdagens - vilken bra repris!!!

Vädret igår var ungefär detsamma som på midsommarafton. Jenny och Anders drog sig vidare vid 15-tiden för de skulle på midsommarbrännboll i byn där de bor, lät mysigt! Hjalle stannade till 15.30 då han åkte hemåt och jag stannade kvar för att ta reda på tvätten min. Sen somnade jag och mamma skavfötters i hammocken ca 1 timme och det var såå skönt! Vi drog på oss en varsin filt och sen slumrade vi sött...hihi! Vaknade till kl. 17.00 och hängde sista tvätten sen åkte jag hemåt.

Jag och Hjalle hade bestämt att vi skulle gå på bio klockan 18.15 och se "Jiddra inte med Zohan"så vi åkte in till Filmstaden till 18.00 men då såg vi att filmen vi skulle se hade börjat 17.45 och inte 18.15 som jag trodde. Jaja, vi beställde biljetter till sena föreställningen kl 21.00 istället så var det problemet löst :)

Sen åkte vi tillbaka till Valbo-trakterna där Hjalle åkte vidare hem till sina föräldrar ett tag men jag var rätt trött så jag stannade hemma. Solen sken och det det var fint väder så jag tog fram min solstol på balkongen och där la jag mig med en kudde och vilade ett tag, jätteskönt var det verkligen! Men jag somnade inte den här gången utan jag blev pysselsugen så jag gick sen in och började pyssla!



Åh jag trivs riktigt bra på min lilla balkong ja...hihi!

Mitt pyssel får ni se i nästa inlägg!

Senare på kvällen åkte alltså jag och Hjalle in till stan och gick på bio och såg den här filmen, skitrolig faktiskt!!!

Vinnaren är utsedd!

Då har klockan slagit 12.00 och min allra första tävling är avslutad!!!

Roligt att så många ville vara med, det tackar jag för!

Jag har skrivit era namn på en bit papper, lagt dem i min söta rosa mini-kruka, blundat och rotat runt bland papperslapparna!



Och lappen som fastnade i mina fingrar denna gång var....


Stort Grattis Till Camilla med bloggen
Millas Hem!!!


Mejla mig din adress så snart du kan så ska jag posta vinsten innan jag åker på 5 dagars husbilssemester på måndag :)

[email protected]

Du har fortfarande chans...

...att vara med och tävla! Imorgon kl. 12:00 dras en vinnare! Se tävlingsinlägget lite längre ner i bloggen. Där kan du skriva en kommentar att du vill vara med och tävla :)


Kram, Anna

Nu vill jag önska er ALLA en...



Kram, Anna

Tack pappa!

Idag var jag även hem till pappa på förmiddagen. Han hjälpte mig att fixa min bil som "knarrat" nåt så otroligt den senaste tiden! Besökte en lokal verkstad igår och de lyssnade på bilen och tittade och kom fram till vad det var som lät. Pappa skickade efter den del som fattades åt mig och bytte ut den idag och "knarret" är puts väck!

Tack snälla rara pappa - det är guld att åka bil igen...hihi!

Dagens utflykt

Go´kväll alla vänner!

Idag har jag varit ute och åkt lite själv. Bestämde mig för att åka till en heminrdningsbutik i Ockelbo, ca 5 mil från mig så det gjorde jag! Pratade på massa med den trevliga tjejen som äger butiken. Sen såg jag att en stor loppis hade öppet alldeles intill så det var ju ett måste att kika in där! Och vilken tur att jag gjorde det för där hittade jag mer av de bestick jag samlar på!! Har ju många skedar hemma men nu hittade jag både gafflar och knivar, såå glad!!! Och för bara 1:-/st så jag plockade ju på mig 20 bestick...hihi! Ofta ser jag just den här serien säljas för ca 10:-/st på loppis så snacka om att jag var eld och lågor när jag fick syn på de här - min dag var gjord...hihi!


Knivarna är "tjocka" och "bulliga" som ni kan se och jag tycker det är så fint. Inte alls sådär vanliga platta.


Den där loppisen var en riktig guldgruva ska jag säga, ni skulle alla "go bananas" om ni var där, tro mig för det gjorde jag :). Hittade också den här fina flaskan med välbevarad etikett, priset var 30:- på denna, lite dyrare men det var den värd!


Kram, Anna

Smått och gott hos Tant Elwira!

Idag har jag gjort mitt första besök hos Tant Elwira, en helt ljuvlig gårdsbutik med massvis av vackra ting i vit/ljus, lantlig, romantiskt stil med nytt och nött stuk! Jessica som har butiken på sin gård var en görtrevlig och gullig tjej, bara det gör att jag vill besöka stället igen :). Jag hade tyvärr inte så många pengaslantar i fickan på mig just den här gången, men jag hade åtminstone 170:- som räckte på pricken till det här:




Gud va glad jag är att jag har en sån guldklimp till butik så nära mig! Jag har länkat till Jessicas blogg "Tant Elwira" i min länklista till höger!

Bilder från butiken, lånade från Ninni med bloggen " Mormorelsie": (klicka så blir de större)


Tidigare idag passade jag på att färdigställa min trälåda som jag har målat med svart och vit färg. Såhär blev resultatet när jag slipat på den lite, jag blev nöjd! Bättre än före-stuket iaf!


Tillsist vill jag bara säga att jag är så glatt förvånad över att det är så många som vill vara med och tävla i min allra första tävling här på bloggen, jätteroligt!!

Nu får ni hålla tummarna några dagar till så släpper vi vinnaren lös på lördag kl 12.00!

Kram, Anna

Tävlingsdags!

Först och främst vill jag tacka er allihopa som besöker mig här på bloggen varje dag och skriver uppmuntrande och härliga kommentarer till mig :). Ni inspirerar mig mycket i mitt eget bloggande! Roligt att skapa kontakter så här via bloggar och det är så roligt att kika in till er och se vad ni visar och berättar om :)

Ni är för goa! Och utan er skulle denna tävling aldrig bli av. För som mål för den här tävlingen hade jag satt 100 besökare på en dag och det målet mina vänner uppnådde vi igår då hela 111 personer tittade in till mig!! Wow va roligt, tack så mkt! Det har varit nära på tävling några dagar nu då besöksantalet legat på 82 samt 92 besökare föregående dagar!

Men nu får jag stolt presentera min allra första tävling!!

Jag har själv pysslat ihop vinsten och det är 1 vinnare i denna tävling!



Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar i det här inlägget!

Tävlingen pågår till Lördag 21/6 kl 12:00!

Vinnaren dras genom lottning av era namn!

Då återstår det bara för mig att önska Er Lycka Till!!!

Kram, Anna

The Happening


Balkongutsikt

Det här kortet tog jag nån solig kväll häromdagen. Står på min balkong och ser solen gå ner på kvällskvisten - mysigt.


Idag på eftermiddagen lättade molnen och det blev soligt och varmt! Jag la mig i min solstol ute på balkongen och lapade sol - najs! Hjalle har varit på jobbet idag och jobbat ikapp veckan som varit. Men sen på sen eftermiddag/kväll vaknar jag till av att Hjalle kommer och säger åt mig att "nu får du inte sova längre"...ojdå, vadå, sover jag...hihi! Han hade plingat på dörren, ringt på min mobil och jag hade inte vaknat, sov nog ganska tungt därute i min underbara baden-badenstol...aaah!! Det är ju semester, då får jag sova på balkongen *fniss*

Hur som helst har vi varit hem till hans mamma med kinakäk och ätit med henne. Funderar på att gå på bio ikväll och se filmen "The Happening" - verkar spännande!

Kram, Anna

Ännu mer patina

Tänkte passa på att visa er självaste byrån också som mitt fönster och blomvagn står på :). Byrån är köpt för 200:-. Bredvid byrån har jag ställt min rostiga tvättbräda som jag har målat vit! Den köptes för 20:-


Kram, Anna

Utmaning

Karin Krut utmanar alla de som besöker hennes blogg att fota något i hemmet med naturlig patina. Här kommer mina bidrag!

Här är mitt gamla fönster jag köpte på loppis för nån vecka sen. Hade egentligen kostat 300:- men jag fick det för 150:-. Gamla vågiga fönster samt välbehållna spröjs - väldigt välbevarat fönster som jag absolut INTE ska gå på med nån målarpensel! Det är så otroligt vackert som det är.


Här syns ett till lite äldre loppisfynd. En liten blomstervagn som jag inte använt så mkt eftersom jag inte vetat var jag skulle ställa det. Men när jag köpte min byrå på loppis förra veckan hittade vagnen sin plats på den! Vagnen haer stått ute tidigare därav rostfläckarna - ljuvligt!


Såhär ser det ut på delar av min byrå med fönster och vagn!


Kram, Anna

8

Oj, oj, oj!!!

Igår var det bara 8 besökare kort för att det skulle ha blitt tävling :)

Men vi får suga på tävlingen lite till...hihi!

Kram, Anna

Min Present

Av Hjalle fick jag de här supersnygga skorna från USA, de snyggaste jag har i samlingen just nu :). Thanx darling!




Kram, Anna

Vad har du på ditt köksbord?

Tänkte jag skulle visa vad jag har på mitt köksbord för tillfället och du får gärna visa mig på din blogg vad DU har på ditt köksbord! Skriv gärna en kommentar hos mig om du tar dig an denna lilla utmaning så jag vet vem jag ska komma hem och kika hos :)

3-vånings kakfat i porslin. Köpt på Plantagen, ca 149:-


Silverljusstake. Köpt på loppis för 20:-


Glasklocka med romantisk fot. Köpt på inredningsbutiken Engelbrekt i Gävle. Ca 169:-. Dekorationsljusen köpta hos Madame Nyberg, 8:-/st. Vitt barnörngott köpt på loppis för 10:-


Vit planteringslåda köpt på Plantagen. Ca 49:-. Ostkupa köpt på loppis 30:-. Silverbricka - loppis ca 10:-. Silverskopa ca 5:- på loppis


Sådär ja! Det var vad jag hade att bjuda på på mitt bord för tillfället! Nu är jag nyfiken att se vad Du har på ditt bord :)

Kram, Anna

Sussa sött!

Var och hämtade Hjalle kl 13.00 på tågstationen idag och vilket kärt återsende det var :). Väl hemma blev det massa gos innan Hjalle somnade i nybäddade sängen vid 14-tiden. Och där ligger han kvar än och sover. Snacka om jetlag eller vad man säger :). Han har sussat gott nu i närmare 6 timmar. Och jag börjar bli otålig...hihi! Smyger mig in och kikar emellanåt för att se om han ska till och vakna, men icke, icke!

Jag får ge mig till tåls ett tag till innan jag väcker honom. För väcka han måste jag väl göra om han inte vaknar av sig själv, för annars vänder han ju på hela dygnet. Kommer ju få svårt att sova inatt om han sover för mkt nu. Också sa han att han ville ha en kebabpizza innan han somnade :). Och ska han hinna med att få en sån gäller det att vakna innan 22.00.

Musse och jag har mest haft en slappardag idag. Jag var vaken så sent som till 02.00 inatt och klev upp 07.00. Hämtade pappa vid husvagnscenter där han lämnat husbilen och sen skjutsade jag hem honom vid 08-tiden. Musse fick följa med han också och vi tog oss en kort promenad där hemma innan vi åkte tillbaka till Valbo. På morgonen sken solen och det var varmt och blå himmel. Men den byttes ut till ett regnmoln som har hängt över oss mestadels av dagen. Jag och Musse har fått spendera 2 promenader i regnet, men det är ju bara lite vatten, vad gör väl det :)

Näpp, om jag ska ta och titta lite mer på min kära vän TV:n.



Kram, Anna

Bloggfirande!

Började fundera på när jag började blogga och ser att det var den 22 februari 2006!!! Så jag har alltså hållt på i dryga 2 år, det skålar vi för!! Hurra Levindas Värld *fniss*

Kram, Anna

Räknar timmarna

Nu är det inte många timmar kvar förrens jag får hämta hem min älskling på tågstationen :). Han skulle landa i Arlanda vid ca 09.00-tiden imorgonbitt, om ca 8,5 timme. Sen blir det tåg hem till Gävle och därefter får jag hämta honom.

Jag kommer vara vaken redan 07.00 imorgon (eller senare idag blir det ju) för jag ska vara Musse-vakt igen. Plus att pappa skulle åka hit till Valbo med husbilen och lämna in den på verkstad och då frågade han mig om jag skulle kunna skjutsa hem honom vid ca 08.00-tiden. Självklart gör jag det!

Jag har ju svikit min Mazda
den här veckan och bara åkt i Hjalles Audi A3 - så lyxig den känns att köra *ler*. Men imorgon tror jag nog att jag får lämna tillbaka den godingen till Hjalle och återgå till min kära Mazda. Men den tar jag så gärna tillbaka...hihi! Den gnisslar lite illa bara så den måste en sväng till verkstan den också så farbröderna där kan berätta för mig var exakt den gnisslar så pappsen vet vad han ska byta ut och slipper byta ut massa grejer i onödan.

Men jag vet inte om jag orkar med att lämna in den imorgon, det får nog vänta nån dag - det är iaf ingen krissituation bara drygt gnissel.

Näää...undra om det är dags att sova nu? Klockan närmar sig 01.00 och jag ska upp 07.00...hmmm... Tror bestämt att det verkar som det är nattningsdags på soffan nu :)

Sov så gott kära vänner!!

Kram, Anna

Åh va kul!

Via bloggen Vardagsrummet så hittade jag till den här sidan där man kan redigera sina foton, sånt som jag velat göra länge men inte vetat vart, så tack!!!!

Inte var det svårt heller, funkade lätt som en plätt på en gång.

Här är min första test-bild:

Vill du också redigera dina foton - titta i min länklista till höger så finns den här PICNIK-bilden som länk till sidan!

Kram, Anna

Loppis och Madame Nyberg

Jag har tagit mig en tur till loppisen på Spikfabriken idag och det var inte så mkt folk som stod där idag men några små fynd gjorde jag :). Här har ni tjejen som alltid kan fynda...hihi!

* Vit kakform i porslin 5:-
* 2 st handdukar 10:-

När jag var på väg hem stannade jag till på Madame Nyberg som turligt nog hade lite söndagsöppet idag:)
Jag hittade mycket fint, men bestämde mig för några smågrejer att ta med hem. Allt inslaget i en vacker papp-påse med liten blomma på, nu tar vi en kik!


De här fina sakerna köpte jag av Anna-Lena!

* Galge 39:-
* Jättefint kuddfodral med krona-tryck som hon hade tryckt själv 79:-
* 2 fina ljushållare i olika längder, 18:- (kort), 21:- (lång)


Vóila!!! Så här fint blev det med kudde i fodralet, såå nöjd med mina köp!!

Du har så himla myket fint Anna-Lena och det är alltid lika trevligt att komma in till dig och hälsa på :). Nästa gång du läser bloggen får du gärna slänga in ett "hej och hallå" så jag vet att du varit här...hihi!!!

Kram, Anna

Pysseltajm

Har även hunnit med att börja måla min låda vit nu. Några lager till och sen är det dags för nötning med sandpapper så det svarta kommer fram!


Kram, Anna

Solsken på balkong

Idag skiner solen en hel del och det är skönt ute. Då har jag passat på att sitta ute på min balkong och njutit av solen lite :). Ska väl tillbaka dit snart! Här kan ni se mitt nya parasoll med rosor, köpt på RUSTA



Kram, Anna

Diskstället är perfekt!

Med både en överhylla och en underdel är mitt nygamla diskställ för en femma helt perfekt! Ser rätt tjusigt ut också om man ser till att ha "snygg" disk framme...hihi! Passade på att diska undan lite nu på förmiddagen. Min lilla besticksamlare är en vit porslinskupa köpt på IKEA. Det gråa hjärtat med krok som kupan är upphängd i är köpt på loppis för en tia.


Kram, Anna

Jag tror jag längtar en aning

Idag ska jag på söndagsloppis på "Spiken" och sen blir det städning här hemma för imorgon kommer ju Hjalle hem och då vill jag att han ska tycka det är såå skönt att få komma hem! Och är det lite städat, diskat, undanplockat och inga dammtussar som syns så känns det ju ännu bättre att komma hem!

Ska nog byta sängkläder också så han kan slänga sig och vila i en alldeles nybäddad säng för jag är helt säker på att han är helt slut när han kommer hem...hihi!

Ååhh...jag tror jag längtar en del efter honom nu när 1 vecka gått *ler* Tänk att få läga armarna om min älskling och få världens kram och puss! Sen ska jag nog bara ligga bredvid i sängen och kramas länge!

Önskar er alla en härlig söndag!

Kram, Anna

Kvällsbestyr

Efter att ha slumrat gott i dryga timmen eller så på soffan fick ju jag nya krafter! Har ju en del målarprojekt "att göra" så nyligen tog jag itu med ett av dem, nämligen den här lådan jag fyndade på loppis för 30:- för ett tag sen.


I slutänden ska den bli vit, men nu har jag köpt svart färg så jag målar först med den och sen några lager vit färg. Därefter tänker jag slipa lådan lite lätt så det svarta kommer fram som nötningar på lådan, hoppas på bra resultat! Slutresultatet tror jag kommer imorgon!


Kram, Anna

Gråmulen lördag = mysdag!

Idag hade jag och Jenny bestämt oss för att gå på lite olika loppisar! Jag hade ställt min klocka på 08.00. Jag har sovit i soffan hela den här veckan, riktigt mysigt...haha! Så när jag vaknade låg jag och drog mig i soffan och kikade på tv. Käkade frukost och gjorde mig iordning för avfärd vid ca 10-tiden. Hämtade upp Jenny och sen drog vi iväg till första loppisen som var i Storvik. Där hittade jag ett vitt fint diskställ för en femma samt 2 vackra krukor i en för 10:-. På bilden har jag satt upp diskstället och tvättat krukorna och där står också de rosa kopparna jag fyndade på Dollarstore idag, tack syrran för tipset!


Nästa stopp blev Tors Loge i Torsåker. Många bord att kika på och väldigt mycket folk men varken jag eller Jenny hittade nåt. Sen stannade vi till vid en 3:e liten loppis i Storvik, det var ett gäng grannar som hade loppis i sina garage, fiffigt värre! Inga fynd där heller dock.

Jag och mamma var ju i Järbo på loppis i måndags och då såg jag en jättefin "pinnstol" som jag fastnade för direkt, men det blev aldrig av att jag köpte den då för jag visste inte riktigt om jag hade plats för den eller var jag skulle ha den. Men när jag kom hem då på måndagen efter loppisen kom jag fram till att jag visst fick plats med stolen så resten av veckan har jag längtat till idag lördag då de hade öppet igen. Så Jenny och jag åkte till loppisen och jag skyndade mig upp på vindsvåningen och norpade åt mig min kära pinnstol som lyckligtvis fanns kvar!!! 50 spänn, som hittat!


Detaljbilder


Sen skjutsade jag hem Jenny igen och klockan hade då hunnit bli ca 12.45. Jag åkte vidare på en gång och stannade till en sväng hos mamma för Jenny och jag hade köpt ett gäng pelargoner till henne eftersom vi får så mkt blommor och jord att plantera dem i av henne. Så några pelargoner är det minsta vi kan göra för att visa vår uppskattning :)

Mamma och jag åkte till Dollarstore och ICA en sväng. På Dollarstore köpte jag 3 söta rosa koppar (som ni såg på första bilden) + ett kaknät!



Sen var vi till ICA och handlade lite mat, frukt och godis såklart!!! Det är ju faktiskt lördag idag!! Sen skjutsade jag hem mamma och åkte hem. Ikväll ska jag bara myspysa i soffan framför nån bra film på tv:n ätandes godis...hihi! Det är verkligen en sån dag idag, man känner sig lite trötter och slapp.

Men först var jag tvungen att laga lite mat då jag kom hem 14.30. Det blev pölsa och potatis med rödbetor till och ett glas mjölk, hur gott som helst!

Men efter bloggandet är det soffan som hägrar, hela kvällen lång tror jag...hihi!


Vad ska DU hitta på ikväll?

Kram, Anna

Musse och jag hos syrran

Här kommer lite bilder från gårdagen då jag och Musse åkte till syrran och hälsade på!

Först spanade vi in trädgården litegranna..mkt nytt att nosa på!



En stund i koppel sen skuttade han runt själv :). Här doftar det spännande-bäst att följa spåret! I bakgrunden skymtar Jennys hage med hästarna Lina och Katja!


När vi gömde oss inne mellan regn och åskskurar fick Musse bekanta sig lite med Jennys kissekatter- här är det Bamse som vågar sig fram.


Nu är det dags för konster och godis!


Här hälsas det på lilltjejen i familjen :)


Åååh va skönt det var, klia mer!!!


Helt plötsligt kom gamlingen med en kattleksaksråtta i munnen och herregud så han busade runt, var jätteroligt att se...hihi!


Rör på dig då, försök rym eller nåt!


Efter lekstunden blev Musse lite trötter så medan Jenny och jag kikade lite tv vilade han på golvet. Med råttan tätt intill :)


Så söt lilla gubben!


Vi avslutade dagen hos Jenny med en solskenspromenad! Tack och hej för oss!

Utmanad!

Jag har fått en utmaning av Linda med bloggen Nostalgi Och Rosor!

Min första utmaning, skoj! Nu kör vi!

 


1. What did you do ten years ago?


Ojojoj, nu måste här börja kluras och grävas i hjärnarkivet...hmmm... Vi kan börja med åldern, för 10 år sen var jag 17 år och då gick jag det samhällsvetenskapliga prpgrammet på gymnasiet. Då var det skolan som tog upp mestadelen av min tid. På fritiden umgicks jag med vännerna och spelade handboll. Sommarjobbena hade kommit igång så somrarna spenderades en del på jobb och jag började tjäna mina egna pengar. Bodde hemma och var singel. Ja, det får väl räcka så tror jag :)

2. What five items are on your to-do-list today?


Eftersom dagen börjar lida mot sitt slut (20.30) så får vi hoppats att jag fått med allt på denna lista...hihi!


*Egentligen kan man säga att jag bara haft 1 riktig "to do" - grej att göra idag och det har inneburit att jag har varit hundvakt från 7-20 idag.


* Men om vi säger att hundvaktandet får vara första grej så får vi säga att nr 2 på "to do" listan var att åka till syrran med vovven Musse och hälsa på. Vi var där från ca 13-17.30 och lekte både ute och inne och hade det så trevlgt och mysigt!


* 3:e "to do"-grejen var att ringa till Gavlegårdarna (hyresvärd) och avbeställa lägenhetsunderhåll i form av byte av plastmatta i vårat datarum. Eftersom golven de erbjöd var så fula så vill vi hellre ha kvar det vita vi har nu, så så blev det, vi slapp rusten (låter ju jäkligt knasigt). Men när man inte får välja golv själv är det inte så roligt alla gånger, man vill ju liksom inte byta ner sig.

 

* 4:e "to do"-grejen var att stanna till hos mamma och pappa på hemvägen och hämta hem min tvätt som jag tvätta där. Det är också fixat.

 

* 5:e "to do"-grejen vet jag faktiskt inte vad det ska vara, har nog inga fler "måsten" nu. Skulle eventuellt vara att gå ner på affären och köpa mig nå gotta :)


3. Snacks i like.


Ooo, det är mkt det!!! Älskar choklad: mjölkchoklad (ljus och mörk), apelsinkrokant, nonstop, smågodis,

4. Things i wold do if i were a billionair.


* Jösses, det lär ju aldrig hända med tanke på att jag aldrig spelar på nånting. Men om jag skulle bli så rik skulle jag absolut bygga mig mitt drömhus.

* Skänka en stor slant till välgörenhet, både för människor och djur.

* Gå ner lite i arbetstid

* Kanske utbilda mig inom nåt

* Prova på att resa lite kanske

* Ge familjen en god slant

* Spara undan en del för att trygga en framtid - jag är absolut ingen slösare

* Skulle vilja starta en egen inredningsbutik

 

5. Places I`ve lived.

Jag är född och uppvuxen i Sandviken, på 2 olika ställen. Flyttade sen mer eller mindre in hos min kille som hade en egen liten stuga på tomten där hans mamma och pappa bor i Valbo, strax utanför Gävle. Sen flyttade han och jag till en lägenhet med 3 rum och kök och det är där vi bor kvar än idag. Just nu letar vi hus men innan vi hittar det hus som "känns rätt" så kommer vi fortsätta trivas i vår älskade lägenhet. (Den kommer jag att sakna när jag flyttar - toppenlägenhet)


6. I want to know more about these...

 

Ett Hus I Vitt

Mormor Elsie

Hannis Hem

Jema Rose


Vad är det som gömmer sig där..?

...en liten blyg igelkott såg jag och Musse i buskarna när vi var på promenad idag, lilla söta, inte behöver du va rädder för oss :)



Ja så är det. Idag är jag hundvakt till Musse från 7.00-19.30. Får se vad vi ska hitta på av dagen. Eventuellt blir det en biltur till syrran :)

Semester + loppis

Nu har jag semester i 4 veckor! Skönt men känns kätteknasigt på nåt vis. Som att jag inte hann avsluta jobbet riktigt, semestern kom för fort och sen syns man inte förrens om 4 veckor, känns hur knepigt som helst. Tror det beror på att jag inte haft semester såhär tidigt förut. Jag är inte alls med i matchen. Känns precis som att jag har mer att ge och skulle behöva jobba av mig 2 veckor till innan jag kommit till ro och insikt om att jag ska ha ledigt. Det här avslutet kom så pang bom på nåt vis :)

Men hur som helst har jag semster nu och är inte åter på jobbet förrens om bra länge!!

Nu ska jag bara njuta, slappa, vara uppe sent om nätterna bara för att jag kan, ligga och dra mig gråa mornar, vara uppe med tuppen soliga dagar och bara göra sånt som faller mig i smaken för dagen, fatta hur underbart lyxigt det är :)

Började med att fira in min semester med loppis tillsammans med mamma..haha!! Och här kommer dagens fynd!

Denna underbara vita pigtittare, kolla krönet!!! Han ville ha 50:- för den men jag pruta ner den till 30:-, superbra pris för den här bedårande saken!

Köpte även en jättefin plastmatta på Rusta där det var rea på de här mattorna just nu, 149:-. Åååh vad jag är nöjd! Hade tänkt att jag skulle ha den ute på balkongen men vi får se hur jag gör, tykte den lämpade sig ganska bra i den här delen av vardagsrumemt också...hmmm....får klura lite på saken :)


Nu vill jag önskar er alla en alldeles underbar, skön och härlig sommar!!

Puss på er!!!

Dryga 1 timme kvar!

Sen är det början på 4 veckors semester!!!

Sitter och jobbar för fullt nu för att sammanställa all möjllig viktig vikarieinformation i häften som vikarierna ska ha tillgång till nästa vecka då semesterperioden börjar och de börjar sina sommarjobb.

Mkt att göra men snart är det klart!

Häpp, här hann jag med ett snabbt inlägg medans kopiatorn och skrivaren går varma :)

Snart

Ville bara säga att jag tycker det är så roligt att så många kommer och hälsar på mig med jämna mellanrum här på bloggen, det är så gött :) Tack ska ni ha!

Och kommer ni ihåg den där tävlingen jag utlovade förut, när besöksantalet skulle upp till en viss nivå? Fortsätter ni titta in som ni gör så är tävlingen snart här skulle jag tro, det känns spännande!

Måste börja finurla lite på present och nån slags rolig tävling :)

Tack för besöken och välkommen åter kära vänner!

På min soffa

Blev lite frusen där jag låg i soffan så jag hämtade min vackra blommiga pläd och la den i soffan, blev ju riktigt sött. Jag kröp såklart ner under pläden (och stökade till) efter kortknäppningen *ler*

Myskväll

Igår efter jobbet stannade jag till på Gävle Biståndsgrupp och hittade den här vågen, precis en sån modell på våg som jag så länge kikat efter men inte hittat eller så har de varit lite för dyra. Men igår hittade jag den, så söt! 120:-

Guldtallriken var med men jag införskaffade mig en ny vit porslinstallrik på Röda Korsets loppis idag innan jag åkte hem efter jobbet. Blev mkt bättre! 10:- gav jag för den lilla vita.


Hittade även den här söta lilla spegeln med värmeljushållare för 15:-. Den har jag hängt på min hängare på väggen intill min nattduks-stol bredvid sängen. Det är för övrigt sänggaveln som skymtar i spegeln.



När jag ätit mina korv med bröd ska jag slänga mig här i soffhörnet och bara mysa och ha det ljuvligt med tidningen "Drömhem och trädgård" samt en chokladkaka "Apelsinkrokant". Det här har jag längtat efter hela denna regnruskiga, gråa dag *ler*


Önskar er alla en mysig kväll!

iChat

Vilken världsfiffig uppfinning!!
Jag har nyss sett och pratat med Hjalle "live" via datorn, herregud hur funkar allt egentligen? Men himla bra är det :)

Och här visar han bilen de glider runt i, riktig "American Style" :)
En Dodge Charger

Som ny!

Har precis fräschat upp en av mina tvättbrädor med lite vit färg. Den blev så bra och så fin! Jag skulle vilja ha nån text på tvättbrädan så det är nog nåt jag kommer att klura och knåpa lite på :)

Utmärkelse



Jag det har jag fått av Hannis med bloggen
Hannis Hem! Stort tack för det gulliga du, jag blev jätteglad :)
Om ni inte kikat in till denna tjej, gör det snarast!

Att få längta...

Du och Jag Älskling *Love*

Ditt leende gör mig så glad!

Inatt 02.00 ringde han och sa att de kommit fram till hotellet och att allt gått bra, det var skönt att höra :)
Hoppas du har det bra därborta i USA älskling!

Jag längtar inte ihjäl mig än bara så du vet, jag är okej..haha!

Längtar bara lite lagomt smått sådär *ler*

Puss på dej!


På min hallbyrå


Blev inspirearad av Anette med bloggen
Glitter och Marsipan att visa min vita bricka med hjärtan som står på min hallbyrå. Hon hade visst nån liknande variant och då tänkte jag passa på att visa min :)

Har du kanske en liknande bricka, hur har du i så fall dekorerat din?

Kram på er alla!
Passa på att mys inne idag när det är sån blåst och småkyla, det kan behövas efter den här värmeböljan *ler*

Åh vad jag hatar att bo i hyreslägenhet ibland!

Speciellt när den här golvkartan dimper ner i brevinkastet med dessa gräsliga f'ärger på golv att välja inför rust i datarummet!!! Vem vill ha nån av de här marmorerade golven när jag har ljusare golv redan? Orange, olika nyanser av beigegult, blått, grönt...

Ja...suck... Kanske den gråaktiga färgen (som pekar rätt ner) ser bäst ut om man måste välja.

De vill att man meddelar snarast. Får väl msn:a lite med Hjalle senare och se om han har nåt vettigt förslag att komma med...

Helst av allt skulle jag nog vilja skita i det....orka hålla på att skruva isär skinnsoffan och greja bara för att få ut den ur rummet så ett sånt här fult golv kan läggas....neee, inte så lockande direkt!

Klockradio

Den här charmiga klockradion med alarm-funktion köpte jag på Dollarstore för 50:-. Tänkte mig att den skulle passa perfekt bredvid sängen, så jag kan ligga och lyssna på lite ljuv musik innan jag ska sova, mysigt!

60

Oj shit! 60 nya blogginlägg på min bloggkollslista!! Då vet ni en som har att göra resten av kvällen...tihi *ler*

Tack för att ni förgyller minda dagar med era underbara bloggar!!!

V. 24

Måndag 9 juni: 7.00-15.30 (loppis med mamma-Järbo)
Tisdag 10 juni: 7.00-15.30
Onsdag 11 juni: 7.00-15.30 (P-möte 10.00. Utbildning 13-16)
Torsdag 12 juni: 7.00-15.30
Fredag 13 juni: Första semesterdagen!
Lördag 14 juni: Semester!
Söndag 15 juni: Semester

Ensammen

Jag kom hem ca 20:15 ikväll efter att ha spenderat eftermiddagen/kvällen efter jobbet hemma hos mamma och pappa med loppis, trädgårdsliv och mat :)

Jahapp då var det första kvällen, mot natten som jag är själv på ett tag. Hjalle sitter väl fortfarande på planet till Charlotte, North Carolina USA, typ alldeles ovanför Florida på kartan :). Men som sagt tycker jag ändå att det är lite skönt att få vara själv några dagar (se 1 vecka) och bara rå om mig själva och få längta lite efter min älskling :). Att längta är en smått härlig känsla ändå på nåt vis *ler*.

Har som sagt inga speciella planer för veckan, mer än att ta dagen som den kommer. Vädret skulle tydligen bli lite mer ostabilt och kallare i veckan vilket inte ställer de bästa förutsättningarna för mitt balkongmys med sol, musik och läsning, men, men! Det kan ju vara tillräckligt varmt och soligt ändå för det :)

Igår var det söndag och jag var på 1-årskalas hos Ebba eftersom hon fyller hela 1 år idag, GRATTIS till stora tjejen!!!

Idag har jag som jag kände på mig imorse suttit en hel massa tid framför datorn på jobbet. Har uppdaterat och kopierat upp massa vikariehäften med tonvis av viktig införmation som de ska få när de kommer och ska jobba hos oss i sommar. En hel del som ska fyllas i i form av ny information, ta bort gammal icke aktuell info och sånt. Tar tid. Imorgon är jag köksa och jobbar i köket hela dagen. Onsdag är utbildningsdag + personalmöte och torsdag är sista arbetsdagen!

Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner!

Balkong-piffing!

Idag efter jobbet var jag hem till mamma och drog med henne på loppis...hihi! Skulle leta efter matta till balkongen, men hittade tyvärr ingen heltäckande matta, men den här lilla söta bastmattan för 10 spänn duger rätt bra så länge :). Är glad ju mindre jag ser av det där fula betonggolvet! Hittade också de här 2 stolsdynorna för 30:- paret. Åh vad allt blir så mkt mysigare bara man hittar de rätta grejerna, det börjar verklilgen arta sig därute :). Längtar faktiskt efter att få sätta mig ner där med en tidning, lite musik och njuta av solen!

Jag ska knäppa kort sen när jag har satt upp mitt nyinköpta parasoll också nåndag så ni (och jag) får se hur det ser ut då! Men tills dess vill jag bjuda på dessa somriga/romantiska balkongbilder från mig på 3:e våningen*ler*. Hoppas ni ser nåt ni tycker om och till alla er med liten balkong vill jag bara säga att: "Det går att få det väldigt fint och mysigt även på liten yta"!



Tidigt inlägg

Oj, oj, oj!!! Om ca 30 (06.30) minuter åker Hjalle iväg mot Arlanda vidare mot USA. Då blir man hemmasingel i 1 vecka då. Har sagt till Hjalle att han måste ringa mig så fort han kommit fram inatt, annars blir jag nog väldans orolig över om han överhuvudtaget ens kommit fram, usch hemska tanke, så vill man ju inte ha det! Så näpp, inatt är det han som ringer!

Nu ska jag göra mig klar för jobbet! Idag blir det nog en hel del sitta framför datorn och uppdatera massa informarionshäften/listor så allt är nytt och fräsht tills sommarvikarierna kommer.

Solen skiner redan denna tidiga morgon, hoppas verkligen det fortsätter så :)

Nedräkningen är snart slut, för om 4 dagar har jag semester!

Då var det nytt igen!


Idag kunde jag inte hålla mig från Spikfabrikens loppis! Det första jag ser utanför ingången är den här charmiga byrån, beige i färgen men nött och sliten så svart färg syns därunder. Prislappen var på ynka 200:-. En stadig, riktig möbel, här snackar vi inte IKEA direkt ;). Jag visste med en gång att den var min, den skulle passa så bra på den korta väggen mellan sov-och datarum tänkte jag mig. Jahapp, jag sa att "den tar jag", men jag måste bara se om den får plats i bilen först, måste stuva om lite därinne :). Så jag började böka med prylar jag hade liggandes i bilen och fällde ner baksätet och vips hade jag hur stor plats som helst i min lilla Mazda 323f. I den går allting in känns det som! Hjalle och jag har tom fraktat ett sånt där djupt badkar i gammal stil med tassar på i denna bil, då med både Hjalle och jag i bilen. Åh vad jag tycker mkt om min bil...hihi!

Hjalle var i stan och gjorde det sista klart inför USA-resan han åker på imorgon. När jag kom hem ville jag såklart ha upp min nya byrå, till 3:e våningen där vi bor. Och jag tänkte att, fasen det där klarar jag själv, nemas problemas! Så jag körde fram bilen till dörren där nere, tog ur lådorna och kånkade in byrån upp för alla trappor upp till 3:e våningen till min dörr :). Sen sprang jag ner och hämtade lådorna! Älskar uttrycket" kan själv!"

Och vips så stod den där
, mellan sov-och datarum, jag tyckte det blev riktigt bra. Och mitt ögonmått måste var riktigt jäkla bra med tanke på att jag inte hade en aning om mått på vare sig vägg eller möbel, ibland gäller det att bara lita till det som "känns rätt" :) . På byrån hittade mitt nygamla fönster sin givna plats (som jag fyndade igår), helt perfekt! Har testat att dekorera på lite olika vis men har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska ha det än men tror det blir som påbild nr. 1.



I lådorna ligger Hjalles t-shirts samt shorts, perfekt med snygg förvaring!
Byrån kommer nog att få en vitare färg så småningom, men inte just nu. Nu ska jag vila lite från måleriprojekt ett tag, tror jag iaf :)

Idag har jag hämtat hem balkongbordet så nu är min ute-grupp vit, fräscht! Är inte alls klar med arrangemangen eller dekoreringen än ute på balkongen, men just nu får det se ut såhär: Och HJÄLP, jag behöver en matta, NU!!!

Före:

Hoppetossar!

Här kommer lite bilder från i fredags då vi var samlade hos mamma och pappa hela gänget!






Framåtvolten-bildbevis :)


Här är jag så koncentrerad att jag ser livrädd ut...haha! Synd bara att syrran inte lyckades fånga landningen på bild, för jag lycklades faktiskt med volten och landningen, vilekt det inte ser ut som här..haha!


Jaja, ibland får man snilleblixtar; "undrar om jag kan stå med fötterna petandes rakt ut?". Vi testade! Och jodå, det gick, men balansen var det sisådär med :)




Här är tankeverksamheten igång, vilka blommar ska matchas med vilka, i vilken kruka ska de petas ner i...hmm??


Här testat vi en klockmalva, hmm...ja kanske den blir bra :)


Den tar vi, i med jord och vips så väntar vi bara på att den ska blomma..hihi!

Glada dag

Idag har jag umgåtts med syrran mest hela dagen. Hämtade upp henne ca 08.30 för avfärd mot loppisen i Falun. När vi kom dit upptäckte vi att det var sista lördagen de hade öppet innan de slår igen för sommarsemestern, vilken tur att vi åkte dit idag! Jag hade turen att spana in ett gammalt fönster med vågigt glas i. Damen hade tänkt ta 300:- för det men sa att jag fick det för 150:- eftersom det var sista dagen. Jag slog till direkt! Har tyvärr inte hunnit med att ta några bilder på mina fynd idag, så det får vara tills imorgon, då ska jag försöka hinna med att visa dem :)

När vi var nöjda i Falun åkte vi genom Torsåker. Där var det skyltat om gårdsloppis så den stannade vi såklart också till på. Vi fick gå och rota i en liten lada och där fyndar jag en avlång gammal "sockerlåda" i trä för 75:-, helnöjd med den! Skulle vilja ha den som blomlåda och ha pelargoner i.

Vi var också in på RUSTA och där köpte jag ett jättevackert parasoll, vitt med rosa rosor på! Kommer bli så vackert ute på min balkong, åh vad jag ska njuta under parasollet under sånna här stekheta dagar :)

När vi sen kom hem grillade Anders korv som vi avnjöt under deras nya paviljong, jättemysigt med en sån juh!! De har världens härligaste läge på sitt hus. De är sista huset på gatan så det enda man ser är ängar, skog och vacker natur, så fint!!



Efter maten fick vi tydligen lite mer energi så jag hjälpte Jenny att plantera ut lite blommor i trädgården, blev så bra så!


Min bil har det varit lite upp-och-ner med den senaste tiden. Pappa bytte ut hjullagret för nån dag sen och då försvann 2 st bi-ljud jag hört förut. Nu är det bara ett evigt gnissel som kunde vara lite vad som helst. Ska åka till en verkstad och se om de kan kolla ut vad exakt det är som gnisslar. Sen idag ploppade det upp ett helt nytt ljud efter att Jenny och jag varit ute och kört i Storvik. Det lät inge vidare alls från bromsarna, det lät som att det skrapade i. Anders började riva bort däcken och rota därunder och hittade snart felet. Bromsoket som satt löst!


Pappa kom lite senare med grejer för att fixa biffen. Vad skulle jag göra utan dessa 2 karlar!! Ni är guld värda på alla sätt, inte bara vad gäller bil och mekanik :). Tack!


Jag åkte från Jenny vid ca 16.30-tiden. Stannade till hos mamma och målade mitt balkongbord sista vändan. Imorgon ska jag ta hem det så jag får piffa klart på balkongen. Jag vill verkligen ha en plastmatta NU, nån som har nåt förslag om var jag kan leta efter en skapligt billig matta?

Åkte hem från mamma och pappa vid 18.30-tiden. Hjalle var och grattade en bekants barn och jag åkte hem. Satt lite vid datorn och pulade lite på balkongen. Såhär ser det ut bakom min soffa för tillfället med den nyfyndade stora lådan. Den ska bli vit och shabby så småningom :). I min loppisram har jag satt ettt vackert dokument som passade in så bra. Den vita lådan är den lilla grönblå lådan jag fyndade samtidigt som den stora. Ska slipa till den lite bara. Nu hamnade min spånkorg i lådan för jag fyndade en ny korg att ha mina kvällstidningar i under nattduks-stolen :) Bild kommer senare! Har funderingar på om jag ska måla mina spånkorgar vita eller om de ska få ha sin spåniga färg, vad tycker Ni?


Hjalle kom och hämtade mig ca 19.30 och då åkte vi till MAX och käkade hamburgare, flottigt värre men gott! Sen när vi kom hem har vi bara slappat. Jag har tagit mig en dusch och nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan det blir natti-natti för den här gången.

Hoppas NI haft en lika härlig dag som JAG!

Min nationaldag

En familjesammankomst hemma hos mamma och pappa har det varit idag! Jag, Hjalle, Jenny, Anders, mamma och pappa förstås! Jag kom dit vid ca 13-tiden. Började med att måla mitt balkongbord för andra vändan. Det kommer nog att hinna bli klart i helgen så får jag ta hem det till min balkog sen, det är efterlängtat! Sen passade jag på att tvätta lite. Mamma, pappa och jag har varit ute och pysslat omkring ute på gården. Men helst ville vi vara i skuggan, gärna där det blåste lite svala vindar för det är så herrans varmt!! Nog för att sommarvärmen gillas, men man blir ju så trött och orkeslös. Får hoppas att vi vänjer oss om sommaren ska fortsätta på det här viset :) + 40 grader i solen idag...puh!! Mamma och jag letade upp skuggan bakom huset och där satt vi medan pappa låg i hammocken och läste biltidning. Mamma varvade vilan i stolen med köttgrillningen som skulle avnjutas lite senare.

Vid ca 15-tiden hade Hjalle, Jenny och Anders kommit. Och strax därefter var det uppdukat till fest på altanen! Grillade fläskkotletter samt kyckling, strips, potatissallad, beasås, gurka, tomat, bröd och läsk var vad som bjöds. Det var nästan lite för varmt att sitta under taket på altanen, det gick rätt sakta för oss att få orken att räcka till att tugga upp maten  :). När vi pustandes hade mumsat klart kände vi oss nog alla som en slakt mer eller mindre efter värmen...haha! Anders la sig i hammocken och somnade. Jag, mamma och Jenny tog en varsin stolsdyna och la oss i gräset i skuggan bakom huset. Mamma öppnade ett fönster och spelade musik innifrån, mysigt! Där slumrade vi nog till lite alla 3, det var himmelriket att få ligga där på mage i gräset och vila upp sig en stund :). De enda som det var fart på var pappa och Hjalle som höll låda på den stekande altanen. Efter en stund blev det blomtittande för mig, Jenny och mamma. Jenny fick med sig lite blommor hem. Ytterligare en stund senare vankades det kaffe och glass. Vanilglass med hallon och mangosorbet, mums! Vilken frisk och svalkande smak det är på sorbet!

Mamma har ju en superstor studsmatta, en sån där blå som är så poppis bland alla barnfamiljer. Men hos mamma finns inga småbarn, men vi vuxna barn samt mamma tycker lika mkt om att hoppa på den som alla småkids gör även fast vi inte hoppar så ofta! Men fasen va kul det är när man väl kommer sig för! Jenny och jag garvade och hoppade ett tag och knäppte massa roliga bilder! De får jag visa en annan dag för de tog Jenny med sin kamera. Jag lyckades faktiskt göra framåtvolter också, men det var väl det enda också. Där slår kidsen mig med hästlängder! Men om jag får träna lite till så kanske jag kommer ifatt...hihi! Hur som helst hade vi det görskoj och hujedamej vad det är jobbigt att hoppa, det måste vara skitbra för kondisen och magen!

Hjalle och Anders åkte hem vid 17.30-tiden. Jag och Jenny stannade kvar och höll på med blommorna ett tag till. Klockan 18.30 åkte Jenny hemåt och jag åkte hemåt vid strax före 20.00 då jag hade fått blommor av mamma till 2 st balkonglådor samt 3 krukor, tack kära mamma!!! Ska köpa pelargoner till henne som tack för alla blommor jag får :)

När jag kom hem hängde jag upp mina blomlådor lite provisoriskt. Har ju inte alls kommit i iordning på balkongen eftersom jag inte har bordet eller mattan på plats än. Men litegrann kan jag ju pyssla till det för det :)


På kvällen har jag målat den grågröna lilla lådan (som jag fyndade tillsammans med den stora gula igår) vit. Har satt in en vacker bild i en ram och donat lite här och där.

Imorgon åker Jenny och jag på loppis till Falun, gud va skoj! Ska stanna till i Torsåker också lät det som. Hoppas verkligen att jag hittar en matta att ha på balkongen då.

Nu ska jag kolla på filmen "Repmånad" med Hjalle, en klassiker säger han att det är, typ som "Sällskapsresan", bara för att Stig Helmer är med :)

Sveriges Nationaldag

Jag önskar er alla en härlig Nationaldag, de flesta av oss är lediga och får njuta av det vackra vädret hela dagen lång!! Ljuvligt!!!

Jag vill passa på att spela Nationalsången "Du gamla du fria", se vilket vackert land vi lever i!!!! Jag bjuder på 2 st olika varianter :)





Du Gamla Du fria

"Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden. "

Gammalt blir nytt

Idag har jag tagit hem mina nymålade klappstolar som tidigare var i lackad furu. Och såhär fina blev de i vitt! Målade första lagret vitt på tillhörande bord idag så snart har jag hela min balkongrupp i vitt och sött! Notera vad vackert min lykta från min hemlige vän gjorde sig på stolen :)


Stannde till på loppis innan jag åkte hem idag. Här ser ni mina fynd uppradade. Fyndade den stora lådan för 30 spänn! Den lilla gick för en femma.


Allt det här för den sammanlagda summan av hela 13 kronor, det är ju inte riktigt klokt! Och en äkta Kockums slev till råga på allt :) Korgen ska jag ställa under Hjalles nattduks-stol. Den kan han fylla med sina tidningar :). Det silvriga är en mjöl och socker-ströare/silare :)


De här vackra ljuslyktorna kostade en femma styck. För mig var de vita redan på loppisen...hihi!

Snabb-loppis

Idag efter utbildningsdagen åkte jag ner en snabbsväng på stan och gick på 2 loppisar. Hittade en jättefin stor duk i bomull och lin för 30 pix!!! Den blev det såklart!


I mitt köksfönster blommar Hibiskusen för fullt, den är såå fin att titta på. I min vitmålade gamla låda står även min nätgås som köpte på Tradera, den gillar jag jättemkt!


Var hem till mamma efter jobbet och slipade bort lacken på mitt nya balkongbord, imorgon blir det till måla första gången. Stolarna får anses färdiga nu, snart får jag ta min uppfräschade balkong-grupp hem! Längtar tills jag får gör fint på balkongen. Bara en snygg matta som fattas nu.

Mamma och jag var hem till
syrran och Anders en sväng på sena eftermiddagen. Mamma hade gjort myggfönster att sätta i sovrummet där de har ca 28 grader, vääldigt varmt!

När vi kom hem igen blev det några varma mackor var och sen åkte jag hemåt! Hjalle och jag har precis varit på Coop och handlat och vad ser jag där om inte min vackra lykta jag fick av min hemliga vän på VitaGåvor-swapen! Så alla ni som tyckt att lyktan varit fin kan nu köpa en egen på vår allas Coop, bra va :)

En gammal dörr


Åh, idag hittade jag en gammal dörr stå och vänta på bättre tider i uthuset hemma hos mamma och pappa! Och den goda tiden kom just idag, då jag fick syn på denna charmiga och underbara dörr när jag stod och målade mina balkongmöbler!! Precis en sån vit, gammal, skavd och nött dörr som jag har gått och önskat mig och hållt utkik efter men inte hittat. Också står den gömd hemma hos mamma och pappa, utan min och deras vetskap eftersom det lät som att mamsen glömt bort att de haft den ståendes där. De har rätt mkt bra-å-ha grejer i uthus och vindsutrymmen så det är inte så lätt att minnas allt man en gång stoppat undan. Men den som gräver efter gammalt hittar ofta ljuva skatter..hihi!

Eftersom varken mamma eller pappa var hemma så ringde jag mamma för att fråga om jag möjligtvis kunde få låna hem dörren, men jag kunde inte nå henne. Äsch tänkte jag! Men kom sen på den braiga idén att ta med mig dörren hem (i bilen) ändå bara för att testa om den överhuvudtaget skulle se fin ut nånstans och se det gjorde den, jag visste väl det!!! Har dekorerat med massa söta ting, det förhöjer ju helheten och den blir så söt att titta på tycker jag :)

Ringde upp mamma nu ikväll och berättade att jag lånat hem dörren och att jag gärna ville behålla den om jag fick, och se det fick jag!! Tack!! Men är det så att ni nån gång känner att ni vill använda den till nåt så hojta till så får ni såklart tillbaka er dörr, vi kan säga att jag har den på lånad tid..hihi!!

Glader är jag idag!

+867

Japp, den summan trillade in på mitt konto idag. Avsändare: Skattemyndigheten. Från första början låg jag -2000:- som skulle betalas in. Men eftersom jag åker bil till och från jobbet deklarerar ju milersättning för det. Och vips blev det en nätt summa istället för underskott, alltid mkt trevligare med + istället för - !!

Sista snacket innan natten

Okej, då ska jag rabbla upp det sista som finns i min skalle som jag måste plita ner :)

Idag började alltså min dag redan kl. 07.00 då Musse kom och ville vara med mig hela dagen och jag med han förstås! Det är så underbart med vovve-sällskap, går inte att beskriva hur bra en vovve kan få oss människor att må - underbart bra minst sagt!

Han är som sagt rätt sömning av sig och letade upp olika vrår att vila i här hemma. Bland annat i badrummet, under mitt hallskåp, i soffan, i hallen och lite varstans som ni märker :)

Här somnar han nog när som helst...hihi!


Jag har målat lite idag, suttit ute lite på balkongen och läst tidningen Amelia som damp ner i brevlådan. Varm, varmt och varmt har det varit hela dagen lång, najs! Inte ett moln så långt ögat kunde nå, lite svalkande vindbris och sol och värme, ännu en härlig sommardag!

Jag och Musse har varit ute på små promenader mellan sovstunderna och då har han fått fart på de små benen, spännande att gå omkring och nosa juh :)

Jag smet iväg ca 40 minuter för att besöka Gävle Biståndsgrupp. Och det första jag ser är en stor zink-hink med lock som jag varit ute efter! Perfekt, den norpade jag åt mig direkt och den står nu i köket och samlar det mesta som ska ner till sop-sorteringen; papper, plast och sånt ni vet. Har tidigare samlat det i stora papp-kassar som blitt stående på golvet i köket och det har inte direkt varit ett tjusigt blickfång. Ska man ändå vara duktig och sopsortera kan man ju göra det snyggt, jajjemän!!


På eftermiddagen kom Hjalle hem och vid ca 17.30-tiden beställde vi mat, tog med oss Musse och åkte hem till Hjalles föräldrars hus och lånade trädgården för att äta ute i kvällssolen. Ingen av hans föräldrar är hemma så det var bara vi 3 som myste på verandan denna soliga kväll. Ser fram emot många fler sånna sommarkvällar, ljuvligt!

Vi tog oss en liten promenad, Musse sprang omkring och nosade i trädgården och fick springa av sig lite :). Klockan 19.00 hoppade jag och Musse in i bilen igen och åkte hem, Hjalle kom efter, springandes, duktiga han!

Hemma och Musse fick hjärtmedicinen. Sen satte vi oss i soffan och gosade lite innan matte Annika plingade på dörren vid ca 19:30. Musse fick följa med hem och jag har varit så glad över att få ha haft han hos mig idag. Jag vill verkligen ha hund, den dagen den glädjen *ler*

Hjalle och jag bestämde oss för att passa på och njuta lite till av denna vackra kväll så vi åkte till Boulongern och gick en runda. Jag köpte glass, en Daimstrut (största möjliga då typ..haha) och Hjalle nån nyttig fruktjuice. Det var mkt folk i parken och det förstår jag en sån här dag, det är en stor, lummig och mysig park det där.

När vi gått rundan klart åkte vi så hemåt och var hemma 21.00. Sen dess har det blitt tv:n och datorn. Innan jag ska sova tänkte jag bläddra lite i nya numret av tidningen "Allt i Hemmet" som jag köpte på vägen hem. Ska bädda ner mig i sängen och läsa tidning och bara slappna av.


Perfekt avslut på en perfekt dag. Och där sätter vi punkt.

Besökare

Det är alltid roligt!! Jag ser att det är rätt många som kommer till mig och hälsar på vilket jag tycker är skitroligt (ursäkta ordvalet) och jättetrevligt med glada, uppmuntrande och goa kommentarer från Er som skriver! Jag tackar så hemskt mycket för att ni tar er en liten minut att plita ner så söta rader, det gör ju en så glad :)

Jag försöker själv vara rätt flitig att lämna ett spår efter mig när jag varit och snokat på kanske just Din blogg...hihi!

Jag har nu bestämt mig för att ha en tävling när och om unika besökare stiger till en viss magisk siffra för mig... Avslöjar inte mer just nu mer än att jag tycker det är så roligt med bloggtävlingar och därför ska jag ha en själv så småningom!

Men håll utkik, och kom ihåg att det är ni som besöker mig som gör denna tävling möjlig då jag såklart hoppas på att fler vill komma och hälsa på, för det tycker jag är så skoj! Kan ju inte lova hur snart denna tävling kommer att ske, det beror ju helt på om folk över huvudtaget är intresserade av att ta del av det jag delar med mig av :)

Man får utbyta tankar och ideér med varandra, man får tips och inspiration och får chansen att träffa så många trevliga människor genom bloggen som man annars aldrig skulle ha vetat om.

Så tack för att ni tittar in! Och tack för att jag får titta in hos er och ta del av allt som NI delar med er av :)

Puss & Kram!

Siffran 7

7 arbetsdagar kvar innan jag går på min sommarsemester. Herregud, det känns ju skittidigt!! Jag har aldrig haft semester såhär tidigt förut, men nån gång ska väl vara den första :). Får ju semester iaf, 4 veckors betald ledighet, det är fasiken värsta lyxen :). Mamma, Jenny, pappa och Hjalle kommer ju ha semester ungefär samtidigt och det känns riktigt bra!

7 dagar kvar till Hjalle åker till USA!!! Shit, nästa vecka på måndag åker han och blir borta ca 1 vecka.

Japp, det var siffran 7 det...hihi!

Kunde inte motså...

...lite vitt på den urcharmiga lyktan, hoppas du inte tar det som en förolämpning min hemlige vän för så är det absolut inte!  Älskar lyktan, och älskar vitt, så varför inte matcha ihop det lite..hihi! Åh vad jag kommer njuta på min balkong, tack!

En gåva...

...från en hemlig vän fick jag idag!! Vita Gåvor-swapen har ju sitt sommarutskick nu så alla som är med i den skickar sina presenter till hemlig vän och inväntar sin present från en annan hemlig vän, det är så roligt!!!

Det här var vad jag fick:

En vacker ljuslykta i zink, införskaffad i Danmark, superfin! Med fick jag också ett värmeljus. Min hemlige vän tyckte den skulle passa bra på min balkong nu till sommaren för lite lata mysdagar, perfekt! Det vackra vita hjärtat hade tyvärr gått sönder på baksidan under frakten, det skyller vi på slarviga postgubbar, fy på er! Men har jag det vänt åt det här hållet så syns det ju inte :). Med fick jag ett härligt sommarkort med vackra blomster på och en sommarhälsning skriven!

Åh vad jag vill veta vem jag fått presenten av, men det får jag gå å klura på ett tag till innan det avslöjas i  Vita Gåvor Swapen..iiih!

Stort tack ska du ha min hemlige vän, gåvan var så vacker!

Lådan med en skvätt av vitt!


Ljuva gårdag

Här är alla fynd tillsammans som jag fyndade igår på "Spikens" loppis här i Valbo:

Spånkorg 30:-
Vinäger/olje-ställning 20:-
3 tidningar 1:-/st
Trälåda 10:-

Efter loppis och innan jobb blev det lite lata stunder i solen i mamma och pappas trädgård!

Kärt loppisfynd!

Igår innan jobbet åkte jag på loppis. Där hittade jag den här underbart söta korgen för 30:-. Perfekt för min sovrumslektyr!!



V.23

Måndag 2 juni: Ledig
Tisdag 3 juni: 7.00-15.30
Onsdag 4 juni: 8.30-15.00 (utbildning)
Torsdag 5 juni:  7.00-15.30
Fredag 6 juni: Ledig

Äntligen

Det ska tydligen bli fint väder och sol resten av veckan också, åh vad jag ska njuta då :)

Imorgon kommer Musse hit kl 07.00 och blir här till 19:30. Få se vad vi hittar på av dagen. Blir det lika varmt och kvavt som idag (ca 25-30 grader i solen) så orkar han nog inte så mkt lät det som när jag pratade med matte. Han hade visst varit lite trötter idag i värmen. Blir ju varmt åt gamlingen och då tryter väl orken lite. Men gosa kan man åtminstone göra i alla väder!

Idag fick jag skriva en tillbudsblankett på jobbet då en av de boende, en karl i 60-årssåldern greppade tag om min arm och höll åt rätt hårt så jag inte kunde komma loss när jag sa ifrån till honom angående en viss grej.

Jaja, första fysiska tillbudet för min del. Muntliga hot, anklagelser samt kallad både det enda och det andra har man ju blitt, men aldrig fasthållen sådär. Han var arg gamlingen men man får fan inte bete sig hur som helst bara för att man är sjuk!

På kvällen på jobbet idag kände jag mig helt slut.. Vädret har tagit på krafterna samt att jag jobbat sen i onsdags. Kände att det var dags för en liten paus nu. Äntligen en dag ledigt!

Tack Till Jema Rose!

Utan hennes skicklighet att designa vackra bilder hade jag inte kunnat få denna ljuvliga tavla samt kruka som nu så vackert pryder en hylla i vardasgrummet! Ramen är inhandlad på loppis, precis i det shabby-chic stuk den är i nu. Den vita ramen till höger i bild är ytterligare ett loppisfynd som från början var mörk, men som jag målat vit. Till vänster i bild skymtar min första fågelbur, inköpt på Fullerö Handel i Uppsala. Inuti har jag placerat en liten pippifågel och dess bo som är köpt hos en lokal blomsterbod.

Oj, det här var roligt!

"OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på
Bloggportalen"



Om jag får önska...

..så är här några ting som jag gärna skulle vilja ha! Mixin har massor av vackra ting för hemmet! Se min länklista till höger om du också vill ta en kik på Mixins utbud!


Välkommen Sommar!

Idag firar jag att det är 1:a juni och då är det väl ändå sommar på riktigt väl?!
Med denna bild vill jag välkomna sommaren! Jag ute på en härligt blommande äng, en midsommarafton.


Tips!

Måste bara tipsa om den här vackra bloggen!!!