Söndagsbilden

Jag har jobbat hela helgen och har känt mig rätt trött så det har inte direkt blitt nån datatid utan jag har mest legat i soffan framför teven när jag kommit hem :) Igår kom dock sista 30-årsfirarna, nämligen Hjalles syster och kille.

Och se vad jag fck av dem!! Den här fina betonglampfoten från Olsson & Jensen som jag ju önskade mig i ett
inlägg innan födelsedagen och det hade hon minsan snappat upp...hihi! Också köpte hon den här fina lampskärmen i råsilke till, hon har köpt detta på butik Madame Petite i Sthlm. Jag blev såå glad - TACK!!! Men det var på tok för mkt!!! Vi åt gott fika i form av chokladtårta, kakor och maränger, smaskens!! Sen var det dags för föräldrarna att åka hem till lillplutten deras som var sjuk och som farmor och farfar höll ett öga på medan de hälsade på hos oss. Tack för att ni kom!


Av min syster fick jag presentkort på Owe Jansson i julklapp och häromveckan köpte jag den här fina rostiga kronan/krukan för en del av de pengarna och se så fin den är!! Så glad att jag äntligen fått en sån. Har velat ha länge men de har varit lite för dyra i min smak men när Owe Jansson får in grejerna blir det billigt :)

De här bilderna får stå till svars för min söndagsvisning i fabriken. Kika in där för mer inspiration vetja!

Ikväll blir det åter soffan för mig. Ska kika på Solsidan, BigBrother och sist men inte minst nya zombie-serien The Walking Dead, såå bra!!!

Sov Gott ni söta!

Imån är jag ledig och jag ska NJUTA *ler*




30-årskalas för två!

Kalasandet verkar visst aldrig ta slut...hihi!

Som någon skrev i mitt kommentarsfält tidiagare: "Se nu till att fira i flera veckor, det får man när man fyller jämnt...".
Jag tror jag följer det rådet *fniss*

Igår var det tisdag och jag var ledig och hade bestämt med min goa vän
Anki som fyllde 30 år 3 dagar före mig, att vi skulle träffas och kalasa lite tillsammans eftersom vi inte haft möjlighet förrens igår. Jag bakade lite ananaspaj och tog med samt lite vaniljvisp till det.

Åkte till Anki och spenderade kvalitetstid deluxe med henne och lille Vilmer mellan 9:30-13:30!! Synd att storasystern Ebba hade dagistid just då, men jag bad mamma Anki hälsa henne att jag kommer och leker en annan dag :)  Lite senare blev jag bjuden på god lunch tillagad av sambon!! Jag älskar när karlar kan laga mat...hihi! Tur att jag också har fångat en karl som älskar att laga mat, GOD mat dessutom *ler*

Anki och jag delade ut presenter till varandra och mumsade paj, skrattade och hade så underbart trevligt! Jag var sååå hjärtligt glad hela dagen lång igår och är det fortfarande idag när jag tänker tillbaka på igår. Är så glad över vår vänskap som hållt i sig sen fjärde klass!

Och lille Vilmer var på jättebra och glatt humör hela tiden, så mysigt att få busa och gosa med lilltrollet! Han bara log sådär busigt och härligt som bara ett barn kan och det smittar ju av sig nåt så fruktansvärt :) Leendet på mina läppar satt fastklistrat hela tiden :) UNDERBART!! Jag kände mig så glad i magen!

Av Anki fick jag ett presentkort på Annas Topp Till Tå, ett spaställe i Sandviken. Jag som aldrig har varit på spa förut, det ska verkligen bli otroligt mysigt och trevligt! Och det bästa av allt var att Anki hade klurat ut att vi skulle gå tillsammans och realxa och bara ha det skönt och njuta och lyxa till det rejält! Åh vad jag ser fram emot det! Det är en sån där grej som jag aldrig skulle komma mig för att göra av mig själv. Det är en sån där tjejgrej som man gör med sina vänner, men jag har aldrig upplevt det så det ska bli så mysigt med en ordentligt tjejig stund och tjejjig grej! Så stort TACK för det - jag riktigt längtar *ler*.





Senare på dagen åkte jag till butik Madame Nyberg och bjöd resterande vänner-gäng där på lite ananaspaj med vaniljvisp och vilken tur att pajen uppskattades..puh!! Vi satt och tjattrade ett tag och jag kikade runt i butiken och köpte med mig 2 vackra koppar, en liten mjölkkanna, vinkork i porslin samt en tidning med mig hem
.

Också fick jag ett vackert doftljus med doften "Vattenmelon" i present som jag tackar för, va snällt!!



Gårdagen var verkligen en kalasdag!!





TACK!





Åh jag har blivit så uppvaktad av nära och kära från födelsedagen i torsdags och hela helgen! Jag tackar ALLA så innerligt och hjärtligt för närvaron och den fina omtanke ni gett mig! Ni har verkligen fått mig att känna mig speciell och så älskad <3

Se så mkt fina blommor, kort och presenter jag har fått! Blommor jag fått har varit bla olika rosor, tulpaner, ranunkel, en azalea och andra blommor jag inte vet namnet på. Kan inte fatta att personerna i min omgivning har gjort allt detta bara för mig? Jag blir verkligen rörd...

Jag fick bla presentkort på fina Högbo Brukshotell, bidrag till ett pysselskåp, presentbiljetter, duschcreme och tvål från Björk & Berries, vackra vita fotoalbum, presentkort på Owe Jansson, vitvinsglas från Villeroy & Boch, en resa av älsklingen till sommaren samt en stor korg med massor av gotta i och ett stort ljus i burk från Yankee Candle med doften "Clean Cotton" och sist men inte minst hembakt mumsigt morotsbröd!

JAG ÄLSKAR ER!!!!

Igår lördag var jag och älsklingen ut och åt födelsedagsmiddag på en liten mysig restaurang i stan som heter Kalles Bar & Grill. Det var vår första gång där och vi kan båda rekomendera stället. Blir nog fler gånger där. Det var litet och mysigt inrett i varma toner, musik och jätteavslappnat. Maten var kanongod och fint upplagd, efterrätten var mumsig den med och upplagd på ett snyggt sätt. Man kunde verkligen se att de älskade att laga mat och servera fint på det där stället. Det fanns massor av gott "småplock" att beställa in extra och jag är helnöjd med kvällen igår med min älskling!! TACK!




Dessa födelsedagsbilder får bli mitt söndagsbidrag till fabriken!

Min Stora Dag



Vaknade av lite små grattis-sms imorse och sen låtsades jag somna om tills Hjalle kom in och "väckte" mig före 06:00 imorse med sången "ja må hon leva" och med en frukostbricka som stod härliga till! Tack älskling! Födelsedagspresenten skulle jag visst få till kvällen - åh va spännande att gå och finurla hela dagen lång på vad det kan vara :)

Nu åker jag till jobbet och bjuder på lite tårta och småkakor!!

Slutar 12:00 idag och då bär det raka spåret hem till kära syster som ska hjälpa mig med födelsedagsbaket, gulle hon!! Det blir en smarrig choklad/apelsintårta och lite annat smått och gott! Bland annat ska vi baka lite hjärtmuffins enligt formen på bilden, kommer bli supersöta!!

För visst ska det väl firas lite xtra när man som jag idag den 17:e februari 2011 otroligt nog går in på mitt 30:e levnadsår, hel otroligt vad gammal jag blitt...haha!!! Och har jag verkligen levat såå länge? Har det inte blitt nån missräkning nånstans...?...  ;-)

Firandet fortsätter i helgen härhemma i lugnt gemak med familj, kärleken, lite släkt och vänner *ler*

En underbar dag önskar jag er alla!!!


************Uppdatering*************


Åh vilka underbara människor jag har omkring mig :) Inte trodde jag att det var så många som orkade engagera sig i att jag fyllde år!

Ett Stort Tack till ALLA som på ett eller annat vis uppvaktat mig på min stora dag :)

Jag har varit så glad hela dagen och min 30-årsdag har varit fylld av glädjestunder och jag är fylld med massor av energi inför helgens firande :)

Dagen började ju som sagt var med min älsklings sång och frukost-väckning imorse som jag ju redan berättat om. På jobbet möttes jag av arbetskollegor samt boende som kramade om och grattade mig så hjärtligt. Vilket varmt mottagande jag fick!

Till förmiddagsfikat bjöd jag på lite tårta och kakor och då ställer sig hela bunten med personal och boende och sjunger för mig...hihi! Vilken uppvaktning!!! Har verkligen känt mig speciell idag, som att det var just min dag idag och bara min *ler*. Det dukades fint och jag fick present! Presentkort på Owe Jansson för massor av pengar som hela personalstyrkan skramlat ihop åt mig - tack vad ni är snälla!!

Till råga på allt slutade jag tidigt idag, redan klockan 12:00 - lyxigt värre!! Jag uppskattar verkligen dagen på jobbet med all omtanke och värme!!

Jag brummade raka spåret hem till syster där vi började planera baket! Sen åkte vi och handlade och efter det stoppade vi oss nåt i magen så vi skulle orka med bakningen. Det blev hjärtmuffins med lite apelsinsmak och glasyr på med små söta hjärtströssel! En stor tårta med chokladbotten,  "Devils Chocolate Cake" varvat med apelsinmousse, vaniljkräm och grädde på toppen samt apelsinklyftor ska komma på imorgon.
Jenny hade bakat lite kolakakor till mig också. Jag blev kvar hos systeryster till strax efter 18:00 då jag åkte vidare hemåt med tårta och hjärtmuffins.

Stort Tack för bakstunden idag kära syster och tack för all hjälp!!! PUSS!!! Du är en ängel  *ler*

När jag kom hem blev jag firad av älsklingen min. Han hade gjort iordning en bamsestor korg med massor av gott!

Godis, choklad, massa gott småplock, mousserande vin, en blomma i kruka samt ett kort som var självaste presenten:


Åh va mysigt - en resa ihop i sommar nånstans!!! Jag ska verkligen försöka mig på att resa med tåg, jag är ju så himla feg med färdsätt. Ogillar att åka när jag inte har kontrollen eller känner den person som har kontrollen över det jag åker i. Samt att jag ogillar att inte veta hur snabbt det går osv, jag vill resa lugnt och behagligt! Men nu ska här tränas så vi kommer iväg i sommar, det är förhoppnigen iaf...hihi!

Stort Tack Älsklingen min!!!

Nu ska här börja planeras för sömn då jag ska få besök av min kära vän
Ninni imorgon förmiddag för lite fika och firande! Gäller att va pigg på morgonen så jag hinner dona och fixa med det som ska göras :)

Go´Natt!!!





Kärleksblomma & Bestick

Igår var det ju som sagt "Tycka lite xtra mkt om-dagen" - alltså "Alla Hjärtans Dag" vilket säkerkligen ingen missade...hihi!

Min Älskling kom hem med den här fina och stora klarröda rosen <3.
För övrigt hade han med sig hämtmat i form av kinamums, sen även kex och ost, vindruvor och champagne! Han vände min för övrigt lite smått trista och småknepiga dag till den bästa kvällen med massa kärlek!!


Jag Älskar Dig!!!


På Alla Hjärtans Dag och alla övriga dagar på året, så det så!!!

* En stor blöt puss till min älskling*

Hoppas ni med njöt av en mysig Alla Hjärtans Dag igår om det så var med din kärlek, dina barn, familjen, din mamma eller pappa eller en nära vän så hoppas jag att dagen igår kändes lite extra speciell för er med :)

*************

För övrigt är det tisdagstemat "tallrikar & bestick" i
fabriken idag.

Jag väljer att visa lite gamla bestick av "Franska Liljan" jag har härhemma:






Söndagsbilden

Då var det dags för söndagsbilden i fabriken!

Jag var och hälsade på min gode vän Ninni i onsdags och då besökte vi den lokala inredningsbutiken Tant Elwira, hon har så mkt fint!!


Jag har länge trånat på denna kudde och idag slog jag till på en brunfärgad roskudde från Olsson & Jensen! Eftersom min 30-årsdag närmar sig i veckan som kommer har jag nämt till min Älskling att jag även önskar mig en grålila roskudde *fniss*

Den är så fluffig och mjuk att gosa ner sig i så den var minsan ett bra köp!

Ha en skön söndag mina vänner, själv ska jag iväg och jobba nu - tjing!!



Solglimtar på min byrå

Igår sken solen så vackert på min vita byrå i vardagsrummet. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att hämta kameran för att hinna fånga solglimtarna som sjöng på sista versen för dagen! En helt underbar dag för den delen som bjöd på sol hela dagen lång - ljuvligt!!

På min byrå ryms en MASSA grejer! Madonna, pippi fåglar, en mossgrön ängel, stenkruka och en hel del annat som ni kan se...hihi! Är ju så svårt att bara välja ut EN grej som ska göra sig fin när man har så mkt mer fint att välja på *fniss*. Så jag blandade alla mina fina ting så blir jag dubbelt så glad :)

Jag gillar det här mossgröna korset, det är köpt på
Nordljus för ett år sen eller så. De vackra rosorna i glasen påminner mig om somriga tider och rosornas härliga dofter av alla dess slag! Stenkorset är ett Traderafynd från en gång i tiden.

På min vackra brun/beiga madonna har jag hängt ett vackert kors som jag knutit lite spets runtom.

Häpp så var sagan om byrån slut!!

Må så gott mina vänner!!

Förresten, det vore jättespännande för mig att veta vilka ni är som tassar förbi här hos mig emellanåt *ler*
Ni får jättegärna tillkännage er via kommentarsfältet om ni vågar...hihi!

Inget tvång förstås! Den som bara vill tassa runt lite osynlig får såklart fortsätta med det men den som vågar tillkännage sig är hjärtligt välkommen att göra det :)

*Tack för att titten & ha en underbar dag*




Tisdagstema Handmade By Me

Ja då var det dags för tisdagstemat i fabriken!

Denna gång med temat Handmade By Me!!

Och som ni vet älskar jag att pyssla, skapa och vara kreativ! Det ger avkoppling och väldigt massa energi och glädje till själen! Så denna veckas tema var inte så svårt att klura på då jag har en del prylar härhemma som just jag själv har skapat...hihi!


Jag har en liten pysselblogg som heter just LevindaDesign! På den bloggen kan ni se en blandad kompott av det jag skapat den senaste tiden!


Personliga namnsmycken i olika varianter!


Ljuspåsar med många olika texter! Perfekta att ge bort som present vid middagar eller andra trevliga tillställningar samt födelsedagar! Personligt och unikt!


Jag har även gjutit en hel del tavlor i betong som den stora tavlan med texten "Happiness is something to love, something to do and something to hope for" samt den lilla tavlan textad " A hug is a great gift, one size fits all"

Jag har även skapat värmeljushållare i hjärtform med texten "njut en liten smula" samt vägghängda värmeljushållare som ni kan se på bilden

Så, det var ett litet axplock av det jag skapar!




Söndagsbilden

Idag är det dags för söndagsbilden i fabriken!

Jag väljer att visa lite nyshoppat för veckan:

Den vackra rost/smutsbruna lyktan med handtag och vackert mönster på köpte jag på butik Madame Nyberg i fredags när jag var där. Pris 179:-.

Den cremevita vackra höga stenkrukan köpte jag på färgbutiken Happy Homes faktiskt! Se så vackert mönster det är i över och nederkant av krukan. De har verkligen fått den att se gammal och nött ut med alla små hål och gropar. Pris 139:-

Jag har även en mindre modell av den höga krukan och den har jag här på mitt vardagsrumsbord med en grön liten suckulent i. Gillar verkligen stenkrukor och material blandat med smutsbrunt/rostfrägad och blandade träslag, bland annat drivvedslooken!


Ha nu en riktigt trevlig sönsdagseftermiddag/kväll & tack för att ni tittar in *ler*


***********

Har lagt upp lite inredningsprylar på min Traderasida efter min utrensning härhemma. Ta en kik så kanske Du hittar nåt du gillar :)





många mysiga dagar med många mysiga människor!

Torsdag
Min älskade syster
fyllde 28 år den här dagen så efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa och vi samåkte hem till Jenny. Hjalle kom han också och vi samlades vid köksbordet runt 15:30. Jenny hade gjort världens godaste chokladtårta och massa andra goda kakor, bullar och bakverk, mums!!! Vi delade ut presenter och satt länge och väl vid köksbordet och umgicks och hade det supertrevligt, och åt massa gott hela tiden förstås...hihi! Snälla Jenny ska hjälpa mig med mitt födelsedagsbak också och det tackar jag för!! Det ska bli hemmafixade tårtor och rosformade och hjärtformade muffins med nån god smak i. Utan systeryster hade jag nog aldrig vågat mig på nån form av hembakad tårta och säkerligen hade det inte blivit nåt annat hembakt heller så tack för att du hjälper mig få till nåt extra tjusigt så här till min 30-årsdag som närmar sig med stormsteg...hihi!


Till kvällen blev det dags att tacka och åka vidare hemåt. Hjalle lagade till Entrecote och nån tomat/äppelsalsa och löksås som vi åt till kvällen, gott!

Fredag
Dagen började med att jag vaknade pigg och alert redan klockan 06:30 på min lediga fredag, underbart lyxigt och skönt! Jag funderade på om jag skulle vända mig om och somna en stund till men beslöt mig för att kliva upp då det kändes så bra. Jag satt och gjorde lite nytta vid datorn, åt frukost supertidigt, redan klockan 7:15! Duschade och poadade lite i hemmet, kollade lite tv och bara njöt av att förmiddagen blev så underbart lång när jag klev upp tidigt. Jag önskar jag orkade kliva upp vid 6:30 varje ledig dag, morgonens lugn är så skönt!

Klockan 11:oo åkte jag till butiken Madame Nyberg och hälsade på goá Anna-Lena. Vi tjattrade lite och jag hittade snabbt en jättevacker lykta i rostigt gammalt stuk som skulle få följa med mig hem. Den ska jag visa för er senare idag tror jag :) När vi stod där och pratade så kom min andra goá vän Ninni in i butiken med 2 av sina vovvar som hon hade tagit en långpromenad med. Ååh så roligt att ses, det var längesen vi träffades! Anna-Lena bjöd på kaffe och kaka och vi hann sitta ner och prata lite alla 3 och det var så himla trevligt! Sen var det dags att säga hejdå och på återseende till de trevliga tjejerna och vi gick hemåt. Jag åkte hem strax före 13.00 för att slänga i mig lite lätt lunch som visst inte bestod av mer än 2 st grova smörgåsar den dagen...hihi!


Min 3:e goá vän Anki och jag hade bestämt träff den här fredagen så jag åkte hem till henne och barnen till 13:30. Åh va det är roligt och mysigt att ses! Ebba visade mig sitt nya stora rum och vi lekte massor i omgångar under hela eftermiddagen! Jag blev kvar ända till 19:30 den dagen, vi hade det helt enkelt för roligt för att jag skulle vilja åka hem! Vi åt mellis och sen frågade lillskruttan mamma Anki om inte jag kunde få äta mat med dem till kvällen så det hade jag turen att få. Pommes med korv i ugn, det är grejer det ska jag säga, yummie! Vi lekte med musikinstrument, lekte i lilla köket, lagade mat, jag var bebis, sen stor igen, vi ritade och lekte med små roliga figurer och jag gosade med lillpojken emellanåt också..hihi! Han mumsade mest på mina fingrar. Anki och jag hann också umgås och prata med varandra förstås även fast det kanske inte låter så...hihi! Efter middagen blev det barnens favorit på tv kl 18:00, nämligen Bolibompa!!! Eftersom stora tv:n inte ville fungera fick vi alla 4 sitta i mamman och pappans säng och kika på tv och det var så mysigt så!

När barnprogrammet slutat var det faktiskt dags att sova för de små så det blev ombyte till nattlinne och tandborstning. Och det var även dags för "Lektanten Anna" att klä på sig och åka hem. Men innan det hann jag få bamsekramar av hela familjen och även en rar lite puss av lilljäntan :) Vilken glädjefylld dag! Jag åkte hem så glad och lycklig *ler*

Tack mina vänner ni är bäst!


Innan jag åkte hem stannade jag till på affären och köpte med mig lite fredagsgotta hem i form av choklad och godis. Och Hjalle han kom med en flaska vitt som vi skulle prova på, även den god som alla andra han lyckats köpa! Jag tror banne mig att jag börjar bli en liten vinkännare snart...haha! Vi hade en mysig avslutningen på fredagen bara han och jag och jag njöt av Apelsinkrokant, ostbågar, godis och cola, yummie!

Lördag
Den dagen var bestämd sen länge att jag, mamma och Jenny skulle åka till Falun och gå på storloppisen där. Sagt och gjort så var jag hos mamma före 08:00 och vi hämtade upp Jenny strax därefter. Väl på loppisen strax efter 09:00 var det som vanligt väldigt mkt folk, det är en poppis loppis det där må ni tro med massor av grejer! Vi gick bord efter bord och varv efter varv och fikade lite munkar däremellan *ler*. Men faktiskt var det lite dåligt med prylar som vi ville ha den här gången...hrmpff!! Men vid nästan de sista borden hittade mamma en vacker kanna med rosmotiv på och Jenny små söta äggkoppar i form av höns! Men jag fick gå lottlös. Vi åkte vidare en sväng på stan i Falun och kikade in på Ljusgåvan tror jag den butiken heter. De har väldigt mkt fint! Men lottlösa blev vi. Vidare hemåt med ett stopp på den andra loppisen Emmaboden. Mkt grejer men inget för oss tyvärr.

Då åkte vi vidare till Hofors där vi kikade in i vackra heminrednings och blomsterbutiken Blommor&Rum och oj va mkt fint det fanns där!! Men inget köp. Stannade till på färgaffären HappyHomes också och där förstår ni köpte jag mig Drivvedsbets!!! För jag ska närmare sommaren slipa skivan till köksbordet och måla den med drivvedslooken - kommer bli sååå grymt snyggt förstår ni! Sommar - kom NU!! Åh jag är så peppad och försöker komma på om jag har nån trägrej här hemma som jag kan betsa så jag får se hur snyggt det blir, men har inte hittat nåt än så jag får fortsätta leta. I färgbutiken hade de även lite heminredning så jag köpte mig en vacker stenkruka, får visa även den för er senare idag tror jag. Vi stannade även till på ett pizzahak innan vi åkte hemåt och där gjorde de verkligen supergod pizza! Åh vad vi njöt! Den var inte för slafsig eller drypte av fett eller ost som de brukar kunna göra utan den här var lagom frasig och fet, yummie!!

Nöjda åkte vi sen vidare hemåt och släppte av Jenny, sen åkte jag och mamma och handlade lite. Sen hem till Västanbyn och pappa och vovvarna igen! Jag var så trött så trött och la mig i soffan och kikade på tv och slumrade nog till lite också. Pappa visade mig att de har ett rådjur som "bor" litegrann på deras tomt, nämligen bakom deras garage. När han visade mig låg det ner och vilade, det var så häftigt att se! Trodde aldrig att rådjuren skulle vara så lugna så nära inpå bebyggelse utan träd eller buskar som de kan gömma sig i. Vi stod och tittade länge och väl och det är roligt att få se de vilda djuren på nära håll ibland och få chansen att se hur de beter sig för en stund. Det var ett härligt ögonblick!

När klockan var ca 16:30 tackade jag för mig och åkte hem. Hjalle kom hem lite efter mig och föreslog att vi skulle åka till Forsbacka Wärdshus och äta middagen så jag nappade på det och vi åkte dit till 18:30. Det var lagom stort och trevlig personal och fullsatt faktiskt. Maten var säkert bra men passade inte riktigt mig i smaken. Vi blev kvar dryga timmen och hade det trevligt i af och åt upp det som fanns på tallriken. Sen vidare hemåt och lördagsmyste med godiset som var kvar sen gårdagen och kikade lite dålig tv till det...haha! Så jädra trist när det inte finns nåt bra alls att titta på, då blir man ju som galen!


Söndag
Nåja, jag somnade rätt tidigt igår och vakanade desto piggare i bra tid idag, nämligen strax efter 08:00 - härligt! En ny dag står framför mig - spännande!! Jag är fylld av energi efter härligt umgänge hela veckan med alla de fina människor jag har omkring mig - såväl familj som vänner! Jag har varit så leende hela veckan och det har jag alla er människor att tacka för så tar åt er allihop!!!

Nu ska jag göra en bra söndag av idag!!! Jag har turen att få se solen allaredan och hoppas att den håller sig framme många timmar till.

Ha det gott alla fina därute!