Mitt solsken

Det var en stor skinanade sol i tidningen idag och det lovades runt 18 grader varmt även idag! Och jag som inte börjar förrens kl 15:00. Eftersom vädret ser så lovande ut ska jag åka hem till mammas härliga trädgård och lägga mig där i en solstol och njuta tills jobbet kallar, finns nog inget bättre än det just idag *ler*.

Imorse hann Hjalle och jag njuta en en mysig frukost tillsammans, mysigt det! Annars hinns ju de gemensamma frukostarna bara med på helgerna och inte alltid då heller. Så imorse var en mysig början på dagen. Hjalle har åkt till kontoret nu och Agneta skulle låna bilen en sväng och lämnar tillbaks den vid ca 10-tiden eller nåt.

Då drar jag till mitt solsken i trädgården hemma i Västanbyn *ler*.

Förlängt

Mitt vikariat är förlängt till april ut i första taget. Så får vi se sen. Om tjänsterna sätts ut då eller senare, men ju längre jag blir kvar ju gladare blir jag så allt är goda nyheter!

Tisdagen och onsdagen (idag) har bara svischat förbi på jobbet.

Igår åkte J och jag till Ö.B och handlade skoställ och klädhängare till en av de boende. Kom tillbaka till jobbet strax före 11:00. Då var det dags att åka på utflykt till Svartviksstugan och grilla med några av de boende plus några till från ett annat ställe. Det var som sommar i tisdags så vädret har inte kunnat bli bättre. Vi kom dit och njöt av vädret och av lukten från grillad korv som vi sen högg in på med potatissallad på, mums! Efter det blev det kaffe och fika. Vi tog en promenad längs med kanten invid sjön samt satt en hel del på bryggan och njöt av solen där den visade sig som bäst.

Vi var kvar i lugnet i skogen till ca 13:30 då det blev dags att åka tillbaka "hemåt" igen. När vi kom tillbaks släppte vi av några och sen åkte jag, J och F till OKQ8 för att tanka och tvätta bilen. Tankningen gick smärtfritt men vi satt dock 60 minuter i kön till tvätthallen! Men inga sura miner för det! Vi diggade musik, sjöng, skojade och skrattade och hade det riktigt trevligt där i bilen. Sen blev det vår tur att köra in i tvättgapet och självklart satt vi kvar i bilen när monstrets borstar började tugga! Grabben i baksätet såg först vettskrämd ut där han satt stel som en pinne med bältet hårt åtsatt, så vi skrattade med honom då. Han upptäckte att det inte var så farligt ändå. Efter tvätten blev det en tur till DollarStore där det handlades lite läsk. Sen var det faktiskt dags att åka till jobbet igen.

När vi väl kom tillbaka var klockan ca 15:40 och vi hann inte mer än in och vända så var det dags för oss att åka hem igen. Snabb och rolig dag där det hände grejer! Me like!

När jag slutade åkte jag hem till mamma och pappa. Pappa umgick såklart med Mustangen och mamma låg på bron utanför dörren och solade och hade en gotte-påse väldigt nära till hands, det såg så skönt ute *ler*. Jag frågade pappa om han ville byta till sommardäck på bilen åt mig och det gjorde han med detsamma, tack ska du ha älskade pappa!!

Jag stannade kvar til 17:00 då jag åkte vidare in till Gävle för att hämta upp Hjalle. Vi var båda två rätt slut efter dagen så vi stannade till på Köpis och käkade buffén där. Gick sen in på Willy´s och handlade lite nyttiga grejer.
När vi kom hem för att göra kväller igår tisdag så blev det inte mycket mer nytta gjord. Vi kollade på teve till ca 22:00 då jag gick och la mig, Hjalle stannade uppe ett tag till.

Idag klev jag upp 05:35 och gjorde allt i vanlig ordning. In på toa för att kissa. Klädde på mig. Gjorde iordning frukost och mumsade i mig den samtidigt som jag läste Arbetarbladet som vi fått  "prova-på-erbjudande" i 3 månader. När frukosten var avdukad borstade jag tänderna och sen sminkade jag mig och gjorde mig klar för att åka till jobbet. Åkte förbi Agneta och hämtade upp henne innan jag åkte till jobbet för hon skulle låna bilen idag för att åka på sin behandling. Jobbet idag har bara sagt svish!! Har varit hos en dam rätt mkt idag, hjälpt henne med morgonrutinerna samt tvättat med henne. Jag har varit ner till affären med en annan och handlat. Jag har skruvat ihop det fina skostället samt klädhängaren åt den boende som vi köpte de här grejern åt igår. Det blev mycket bra!!

Har skrivit kom-ihåg-lappar och gjort en massa annat däremellan och hunnit med att äta lite däremellan också. När klockan blev 14:00 kom Agneta och jag slutade då. Skulle nämligen ta friskvård 14:30 och innan klockan hann bli så mycket skulle jag ta med mig ett dragspel som tillhör en av de boende och få det kollat på av en dragspelskunnig man som hade sin firma här i Valbo. Sagt och gjort och jag tackade för mig och dagen var avklarad i ett nafs!

Jag släppte av Agneta på Köpis och sen åkte jag vidare hem till den här gubben. Jag hade fått en vägbeskrivning så det var inte svårt att hitta hem till honom. Han konstaterade att dragspelet fungerade för vanligt spel och att det skulle kosta onödigt mycket pengar att reparera det så han tyckte vi skulle låta det vara som det var för det gick rätt fint att spela på ändå och jag tror att  det duger för den söta lilla damen som äger det!

När jag sen åkte tillbaka hem gjorde jag mig redo för min friskvårdstimme som jag skulle ha mellan 14:30 och ca 1 timme framåt. Den blev dock lite förkortad idag eftersom jag blev kvar hos dragspelsgubben till ca 14:45. Jag bestämde mig för att ta en promenad och avslutade den hemma hos Agneta och sällskapade henne ute i en sommarstol i trädgården där vi båda njöt i solen fram till ca 17:00. Då hade solen hamnat bakom en massa träd som skuggade gården och Hjalle ringde och ville ha skjuts från kontoret. Jag går tillbaka hem till mig och åker iväg och hämtar upp Hjalle.

Klockan har hunnit bli 18:38 och vi ska väl ha nåt i magen ikväll med förstår ja. Men vad det ska kunna tänkas bli har ingen av oss riktigt klurat ut än...för mig skulle det räcka bra med en kvällsmacka och frukt. Men känner jag Hjalle rätt så behöver han rejäl mat min store starke karl..haha!

Soligt och sommarväder idag med, det tackar vi för!
Hoppas på lika fint imå´n!

22

Och jag sitter ute på min balkong och läser bok samtidigt som jag nog får den första färgen för året. Härligt!!! + 22 grader visar temperaturvisaren att det är i solen och det kan jag instämma med. Sitter ute i linne för det blev på tok för hett i långärmat. Det värmer intensivt på kroppen och jag svettas i mina mjukisbyxor, men det är ju toppen!
Har suttit ute i 2 timmar och läst, bra böcker de där av Torey Hayden.

Gör bara en paus för att föreviga dagen, den första på detta år då våren verkligen värmer så pass att jag kan sitta med linne på min balkong och sola! Blåser inte ens där jag sitter, känns som sommar!

Näe, här kan jag inte sitta längre, är alldeles för upprymd av vädret för att kunna sitta inne mer!

Tjo, nu sätter jag mig i solstolen igen och stoppar näsan i min bok *ler*


Ledig Dag Och Sol

Idag är det måndag och jag är ledig.  Eftersom det var soligt och klartblå himmel redan när jag steg upp vid 09:15 imorse har jag planerat dagen med utevistelse. Ska nog sitta lite på balkongen och läsa bok och njuta av solens strålar på hela mig. Eventuellt att det blir en liten promenad senare nu när jag köpt nya "in-ear" hörlurar till mobilen. Vette tusan var mina andra trollades bort. Helt plötsligt låg de i inte där de alltid ligger och ingen annanstans heller för den delen så nån har trollat bort dem.. Eller så är det Hjalle som på nåt vis kanske har slarvat bort dem, eller kanske jag också för den delen, det vet jag ju inte. Men nu har jag iaf nya, köpte på Clas Ohlson igår.

Jobbarveckan ser bra ut. Jobbar tisdag-fredag och sen går jag på min 4-dagars ledighet...aaaaahhh!!! Hoppas verkligen på finväder då med!

Nu ska jag iaf ut i solen om en stund.

Sommartid

Idag har man ställt fram klockan en timme. Nu är klockan 18:00 och det är klarblå himmel, jätteljust och soligt och fint samt ca 14 grader plus!! Sommaren närmar sig! Eftersom vi skjuter fram tiden 1 timme betyder det att solen kommer att skina till ca 19:20 eller nåt sånt. Helt enastående!

Idag har Hjalle och jag varit hem en sväng till mamma och pappa och städat ur bilen. Nu är det bara utsidan som ska förfinas en aning. Pappa höll på att mecka med Mustangen och mamma höll på att rensa i trädgården. Solen har lyst på oss alla hela dagen idag och det har verkligen varit varmt och skönt. Den skulle tydligen vara framme hela dagen imorgon med och det skulle va runt 11 plus i skuggan, varmare i solen!! Och jag är ledig. Kom på för sent att det är våffeldagen idag. Har ju redan ätit oss mätta här hemma så det blev inge våfflor just idag. Får bli en annan dag. Spelar ju ingen roll det där.

Hjalle är å spelar fotboll på nån fotbollsplan på Brynäs med några polare. Vi har precis varit å ätit lite lätt hos Hjalles föräldrar och det var mysigt. Jag har krupit ner i mina pyjamabyxor och tänkte inte göra så värst mycket mer just idag. Läsa lite ur min påbörjade bok kanske om inte teven lockar mer *ler*

V.13

Måndag 26 mars: Ledig
Tisdag 27 mars: 7.00-16.30 (löning -bowla med en av de boende)
Onsdag 28 mars: 7.00-16.30
Torsdag 29 mars: 14.30-21.00
Fredag 30 mars: 7.00-16.00 (Hjalle prisutdelare på företagarmässa)
Lördag 31 mars: Ledig (sista dagen på mitt vikariat)
Söndag 1 april: Ledig ( april månad och ett steg närmare sommaren)

V.12

Måndag 19 mars: Ledig
Tisdag 20 mars: 14:30-21:00
Onsdag 21 mars: 7:00-16:00 (Hjalle till Litauen - Hälsa på hos mamma)
Torsdag 22 mars: 7:00-16:00
Fredag 23 mars: 7:00-16:00 (Idag -Hjalle hem från Litauen - friskvård 14:30)
Lördag 24 mars: Ledig
Söndag 25 mars: Ledig

Litauen

Hämtade hem Hjalle från tågstationen strax efter kl 19:00 ikväll då han kommit hem från Litauen där han varit på affärsresa onsdag morgon till idag fredagkväll. I onsdags skjutsade jag in honom till tåget vid 06:00 tiden och sen åkte jag vidare till jobbet. Har jobbat dag ons-tor och idag fredag och det har gått jättebra. Hälsade på mamma en dag och  käkade där och åkte sen hem till kvällen och tittade på teven och la mig sen för att sova, själv.. Blev faktiskt lite rädd när jag låg där  ensam i min säng i kolsvarta mörkret och allt var knäpptyst. Började tänka på om det finns spöken och om de fanns i mitt rum och sånna saker som att de när som helst kan dra av mig täcket... Usch, tror jag kollar för mycket på teveprogrammet "Det okända" samt "osaliga andar".. Hua, blir ju rädd när jag blir själv juh!!

Men hur som helst hann jag somna innan spökena han fatt mig och vad som hände under natten medan jag sov det vet jag inte, men hur som helst har jag inte störts av något *ler*. Har dock varit väldigt trött både torsdag och idag. Kände mig mest som en zombie på jobbet idag, så tom i bollen och görtrött...

 Hjalle var jättenöjd med resan i vilket fall och de hade blivit så väl omhändertagna av de människor som de skulle träffa där nere. De hade skjutsat runt dem, visat dem fabriken och tillverkningen, käkat ute och bjudit på både mat och dryck alla dagarna, visat dem staden och åkt runt med dem och verkligen bjudit på service som hette duga och tagit väl hand om dem. De hade varit hur trevliga som helst och allihopa var nöja med besöket och jag antar att samarbetet dem emellan kommer att fortsätta.

Är som sagt väldigt trött och kommer om en liten stund att krypa ner i sängen och sussa jag med lika som Hjalle gör nu.

Är ledig lördag-måndag vilket känns supernajs!

Underliga Jag.

Har fått en utmaning av Anki att skriva sex egenskaper som jag har som är underliga:

1. Gillar på nåt sjukt sett att se twistade, sjuka å bissarra filmer, bilder o.s.v. Som tex, filmerna Saw samt Hostel. Det vänder sig i magen på mig men jag tycker om att se det ändå, sjukt....

2. Ibland känner jag mig minst på jorden och vågar knappt gå utanför dörren... Vågar inte göra nånting mer än att sitta hemma i min egna trygga vrå. Blir väldigt lätt orolig, nervös, ängslig och allt sånt jobbigt! Och ibland känner jag att jag klarar det mesta, ser inga hinder alls!

3. Svårt för att ta beslut. Kan stå i evigheter med att fundera på vilken chokladsort jag vill ha i affären eller med att beställa mat. Blir riktigt stressad när jag inte kan bestämma mig.

4. Har mkt jobbiga drömmar där jag drömmer att alla mina nära och kära som jag har närmast mitt hjärta ställer sig emot mig och inte tror på mig eller bryr sig om, riktigt jobbigt!! Vaknar ofta upp gråtandes...jobbigt!

5. Väldigt känslosam, kan gråta för minsta lilla. Musik berör mig väldigt och även fast en sång har ett glatt budskap men melodin är lite sorglig så gråter jag och har alltid gjort sen ja var liten.

6. När jag är ensam hemma pratar jag för mig själv och med mig själv. Pratar med olika röster och känner mig på så vis inte lika ensam =). Håller långa samtal som jag hittar på mitt i stunden och kan ha riktigt skoj åt det jag gör! Det är ju så himla trist å bara gå omkring å va tyst hela tiden när man inte har nån verklig person i närheten att konversera med!

7. Jag blir skitängslig om jag ensam ska hämta upp nån nånstans med bilen där jag inte vet hur eller var jag kan parkera. Måste veta exakt var jag kan ställa mig innan jag åker annars dunkar hjärtat hårt i magen på mig! Vill gärna veta allt i förväg, blir inte lika jobbigt då. Har nog lite svårt för att till 100% verkligen lita till min egna förmåga att fatta och ta beslut i stunden.

Borde sluta tänka på alla "tänk om" och sånt innan jag ska göra allting. Stressar lätt upp mig själv genom att tänka för mycket och blir då bara mer och mer orolig och det kan leda till att jag skiter i saker och ting istället. Borde sluta tänka så mycket och bara göra istället! Jag upptäcker att inget egentligen blir bättre för att jag tänker så här, allting löser sig ju alltid på nåt vis ändå, det vet jag ju!

Okej, det blev visst 7 saker om mig istället för 6...

Rubrik?

Jobbat helgen som varit och den gick smärtfritt, no problemas! Det var riktigt lugnt och trevligt. För övrigt HAR det kommit en till vinter, förstod nästan det. Igår snöade det så det blev vitt på backen igen,men sen sprack det upp och solen tittade fram och töade bort snön. Men nu idag ser jag åter snön singla ner från skyn. Men det blir väl inget som stannar får man hoppas.

Igår slutade jag 15:30 och jag åkte raka vägen hem. Hjalle och jag skulle hem till hans föräldrar och äta kl 17:00. Jag kom hem 15:45 och somnade i soffan på en gång, trötter eller?!! Sov till 16:45 och då var det dags att åka hem till svärföräldrarna. Där bjöds det på fläskkotlett med potatis och rotsaker i ugn, hur gott som helst!

 Vi stannde 1 timme ungefär och åkte sen hem till mamma och pappa där jag lånade hår-rakapparaten och rakade av Hjalle nästan allt hår. Det blidde bra!

Kl 19:20 åkte vi hemifrån mamma och pappa och vidare till biografen i stan där vi skulle gå och se filmen "Ghost Rider" med Nicholas Cage. Nicholas alias "Ghost Rider" (at night) har blivit prisjägare åt Djävulen då han oavsiktligt råkade gå med på ett avtal med Djävulen själv! Ghost Riders uppdrag blir att fånga in förrymda själar som tillhör helvetets håla. Filmen var riktigt bra och ball, blandad med lite humor! Coola djävulssnubar och dylikt, ball action och allt man önskar!

Filmen höll på från 19:30-21:30 minus lite reklam innan. Vi åkte sen hem och låg en stund framför teven men vi var så trötta att vi gick och lade oss rätt med detsamma. Gosade lite och somnade sen gott *ler*.

Imorse måndag vaknade jag av väckarklockan som ringde 06.50 för att påminna mig om att jag hade tvättid 07:00. Bara till att kliva upp och gå ner i tvättstugan och sätta fart. Jag har precis hängt upp all tvätt så nu är det drygaste över, bara till att hämta upp tvätten om några timmar.

Hjalle har åkt till kontoret för att jobba. Kom på att det är nu på onsdag som han och Jonas ska åka till Litauen och kolla in affärsläget där. De kommer hem på fredagkväll så jag blir ensammen några kvällar här i veckan.

Idag ska jag träfa Tina en sista gång innna hon och Mattias åker till Thailand imorgonbitti. Ska få hemnyckeln av henne då jag lovat att vattna blommorna medan de är borta.

Men först ska jag göra lite nytta här hemma tror jag. Plocka och dona och rensa undan lite onödigt tänkte jag!

Tjing!


Bläddra igenom livet

Sitter å bläddrar igenom gamla bilder jag har samlade i min mapp på datorn. Roligt och underbara minnen letar sig fram och jag ler och minns tillbaka i tiden. På det som varit *ler*.

Det här är nog den första bilden på Hjalle och jag tror jag. Om inte riktigt den första så åtminstone bland de första. Tagna med digitalkameran jag fick av Hjalle i present. Bättre kvalitét på bilderna än så här fick man inte då för en rimlig peng. Men vi fastnade dock på bild och minnet lever kvar. Lyckliga var vi då och lyckan lyser på oss än.
Jag har stor del av mitt liv samlat på min dator. Både i bilder och i ord. Jag kan när som helst jag så önskar bläddra igenom mitt liv som i en bok som står i bokhyllan. Ganska fiffigt *ler*



Min sötnos

På min balkong

På min balkong är det tortt
På min balkong är all snö borta
På min balkong lyser solen idag
På min balkong sitter jag och läser bok idag
På min balkong är det bäst

Min balkong är det bästa
Det bästa med min lägenhet vår och sommartid
Jag älskar min balkong
Min lilla pyttebalkong
Men den finns
Och jag kan vara ute när solen skiner
Ute hemma hos mig

På min balkong
Där är min oas
Min paus i livet
Rofylld
Min balkong
Sommartid

image173

Är du här vår?

Ja det kan man faktiskt tro när både igår och idag har varit våriga dagar! 10 grader plus och klarblå himmel. Solen står högt och skiner på alla oss människor och ger oss den energi och glädje som vi längtar efter! Jag blir uppfylld i hela min kropp av så många härliga känslor på en och samma gång! Ljuvligt *ler*

Fåglarna kvittrar, snön smälter och det drippar och droppar från rännor och tak. Gator torkar upp och skulle man inte veta ser det nästan ut som sommar, ja förutom på träd och buskar som såklart inte slagit ut i grönblom. Men annars så! Om våren redan är här i mitten av mars känns sommaren väldigt nära, men man vet ju inte. Kanske kommer det en vinter till innan sommaren är här, men jag hoppas inte det! Jag vill att våren ska stanna nu när den kommit och vara kvar ända tills det blir riktigt sommar!

Idag lyckades jag fåt ut en dam att njuta av solen i 5 minuter, det var nog dagens lycka och höjdpunkt! Så jag försökte och försökte locka med henne ut och tillsist gick hon med på att stå ett tag i dörröppningen och njuta av solen. Glad man blir när man lyckas med dessa "små" kliv *ler*.

Igår kollade min chef upp hur många LAS-dagar jag hade och jag hade visst 730 st, mycket mer än vad jag trodde. Man ska ha 1080 för att att bli fast anställd och eventuellt skulle det göras en lagändring till sommaren som i så fall sänker denna gräns och då skulle jag redan ha så många LAS-dagar att jag nu redan skulle ha rätt till fast tjänst! Känns riktigt, riktigt bra och det ser ljust ut även fast jag ännu inte vet hur det blir med mitt vikariat som går ut den sista mars. Men jag oroar mig inte ett dugg, allting löser sig på nåt vis och så länge jag vet att cheferna och mina arbetskamrater vill ha mig kvar så känns allt bra! Bara hålla tummarna för att det blir så när kommunen sagt sitt.

Snälla vår, stanna!

V.11

Måndag 12 mars: 14:30-21:00
Tisdag 13 mars: 7:00-16:00
Onsdag 14 mars: 7:00-16:00 (friskvård 14:30)
Torsdag 15 mars: Ledig (ev. bio i Gävle med Hjalle)
Fredag 16 mars: 14:30-21:00 (hälsa på Anki innan jobbet)
Lördag 17 mars: 14:30-21:00
Söndag 18 mars: 7:00-16:00 (bio i Sandviken med Hjalle)

Vårkick

Igår var det lördag och ledig helg för mig. Pappa, jag, Jenny och Anders åkte till Falun. Jenny och jag för att gå på loppis och pappa och Anders för att gå på DAK-marknad i Falun, marknad för typ bilintresserade. Vi åkte ca 08:30 och mamma kunde inte vara med för hon hade migrän. Så hon gjorde rätt i att stanna hemma och vila. Pappa släppte av Jenny och mig på loppisen där vi strosade runt. Jag köpte en fin barnbok med typ vaggvisor i, jättesöt.  Vi fikade och när vi var färdiga med loppisen bestämde vi oss för att gå ner på stan vilket tog 10 minuter. Solen sken och det gjorde den redan på morgonen när jag klev upp. Så härligt och lördagsmorgonen gav mig årets första vårkänsla och kick!! Underbart, solen värmde, klarblå himmel och jag log och njöt! Vi gick runt på stan och kikade ett bra tag. Jag köpte en rosa PUMA-kepa på Stadium. Vid ca 12:30 kom pappa och Anders och hämtade upp oss på parkeringen vid centrum. Vi åkte hemåt mot Sandviken och jag höll på att somna flera ggr om i bilen. Solen hade gått i moln och istället började det blåsa rätt kraftigt när vi kom hem. Pappa skjutsade hem Jenny och Anders och sen åkte vi hem till mamma. Jag stannade en stund men åkte till Tina vid 14-tiden för vi hade planerat in en dejt den dagen!

Det började med att vi åkte till Dollarstore, Rusta och Jysk. Sen hem till Tina där det blev till att sjunga i micken hela tiden jag vara där! Vi sjöng "Singstar"-spelet på Playstation vilket faktiskt var hur kul som helst även för mig som inte direkt är någon bättre sångfågel...hihi!! Men det funkade ändå och var riktigt, riktigt kul!!! Och varmt blev det eftersom man tog i och ansträngde sig med mage och röst hela tiden. Vi sjöng nog i närmare 1 timme och vid 16:40-tiden var jag tvungen att säga hejdå för Hjalle och jag skulle äta kvällsmat med hans pappa kl 17:00

Jag åkte till Ola och Hjalle var redan där och hjälpte till med maten. Det bjöds på pasta med kalkon och morotsstuvning, gott!!! Hjalle och jag stannade kvar ett tag men åkte sen vidare hemåt där jag ser att Hjalle har spenderat dagen med att städa lägenheten!! Åååhh... sånna gulliga saker blir man glad av *ler*

Vi tog det mest lugnt igårkväll och kollade på teve och åt lite gott. Ja iaf jag, Hjalle är duktigare än mig med både maten och godis, han sköter sig riktigt fint. Men jag har blivit lite duktigare jag med. Det får bli godis på helgerna och då inte så mkt så det räcker i flera dagar. Till maten äter vi  mkt grönsaker och försöker äta så mkt fullkorn av allt som vi vill ha till. Bättre har det blvit och ska försöka hålla i den har vanan länge nu hade vi tänkt =)

Idag vaknade jag till en skön söndag. Vaknade 9:00 och låg och drog mig i sängen länge och väl till jag kände att jag var pigg nog att kliva upp. Skönt när man kan ligga kvar och vakna till riktigt ordentligt istället för att flyga upp på direkten när väckarklockan ringer om vardagarna. Jag njuter stort av alla lediga mornar då jag får vakna upp som jag själv vill.

Jag steg upp efter ett tags gosande och kelande med Hjalle. Vi åt frukost och jag gjorde mig iordning för kl 10:50 kom Jenny och hämtade upp mig för vi skulle in till Estraden och gå på Antik och Samlarmässan. Vi kom dit till 11:00 prick och gick igenom på 1 timme. Hittade ingenting där alls. Träffade på mamma och Bodil som också var där och strosade runt. Jenny och jag hade gått igenom kl 12:00 och bestämde oss då för att åka ner på stan en sväng då vi ändå var i krokarna. Körde iväg opch parkerade och tog en liten kort promenad till stan där vi strosade runt. Jenny hittade ett par tuffa braller och en vårjacka plus en "vinterkepa" som jag köpte samma. Vi hade en rikigt rolig systerdag på stan som vi bestämde oss för att göra om snart =). När vi kände oss nöjda i Gävle åkte vi till Köpis där vi kikade in på Stadium och Lindex. Såg på Willy´s att glasstruten "TopHat" har kommit tillbaka, vår favoritglass då vi var små! Vi kunde såklart inte undvika att lämna affären  utan att testa barndomsminnet nu när det återkommit till oss!! Satte oss i bilen och njöt av vår älskade TopHat-strut och såå glada över att den toppennyheten är tillbakak perfekt till sommaren *ler*

Jenny skjutsade hem mig och åkte sen hem till sig. När jag kom hem var inte Hjalle hemma. Jag satte mig ner framför teven och kollade på filmen "Ciderhusreglerna" eller vad den heter och den var riktigt bra. Satt och myste ihopkrupen i soffan och lät solens strålar nå mig genom fönstret och lysa upp mitt rum. Hjalle kom hem strax efter 17:00 och jag hade suttit närmare 1 timme i telefonen med mamma och Jenny om vartannat. En riktigt trevlig timme *ler*.

Hjalle och jag har nyss ätit mat. För mig blev det falukorv med makaroner och paprika och morot. Hjalle gjorde något mkt mer nyttigt! Köttfärs med bambu, kidneybönor, champinjoner, paprika och nåt mer.

Nu till kvällen blir det lugnt. Ska kolla på en film nu som har börjat nyligen.



Skida

Idag är det torsdag 8 mars. I tisdags efter jobbet åkte Hjalle och jag skidor här i Valbos skidspår bakom "Sportis". Det var fina spår men lite halvdåligt glid för min del iaf. Hjalle hade bättre skidor medan jag fick använda stavarna för att ta mig ner för backarna!! Svettigt och flåsigt men skoj! Synd nu bara att det skulle bli sånt blaskväder med regn och tö. Skulle önska nån till skidtur innan vintern tar slut. Eller så får jag skylla mig själv att jag väntade så länge in i vintern med årets första skidtur. Ja inte bara årets första skidtur, man skulle nog lätt kunna säga att det var den första skidturen på ca 12-15 år!! Men jag föll inte iaf, inte så konstigt med tanke på att jag inte hade värsta rallyfarten dirket *ler*


Imorgon är det utflyktsdags på jobbet. Vi ska åka till Årsunda och käka hamburgare eller korv, åka skoter för de som vill samt pimpla om man vill det. Hoppas det blir skapligt väder och att vi kommer iväg några stycken. Vi får se hur de betämmer sig, de kan ju som sagt ändra sig i sista sekund, rätt vanligt det där så det gäller att nappa när de väl sagt ja till något, då gäller det att dra iväg så fort som möjligt innan de ändrar sig igen. Motivationsarbete är vad vi i största grad sysslar med!

För övrigt har min arbetsvecka gått bra. Jobbat måndag-fredag och idag var jag rätt seg i bollen, längtar till helgen nu. Saknar förstås min kära kollega Johanna och allt vi garvar åt och alla de människor vi garvar med och har så fruktansvärt roligt tillsammans med på jobbet. På nåt vis känns jobbet inte lika kul som när hon är där, det ska va vi 2 helt enkelt!!! Hoppas dock du kryar på dig och rår om dig där hemma, snart hälsar jag på!

Hjalle fixade ris och kalops åt mig idag som vi nyligen har avnjutit så kvällen känns rätt komplett nu. Bara till att gosa och titta på teve nån timme och sen skönt slumra in i sömn och avklara fredagen och sen njuta av helgen!

V.10

Måndag 5 mars: 7:00-16:30
Tisdag 6 mars: 7:00-16:30
Onsdag 7 mars: 14:30-21:00
Torsdag 8 mars: 7:00-16:30
Fredag 9 mars: 7:00-16:00 (friskvård 14:30)
Lördag 10 mars: Ledig (DAK-marknad + loppis i Falun. Hälsa på Tina)
Söndag 11 mars: Ledig