Tomorrow sunday

Då var snart min jobbarhelg över-bara 1 kväll till, sen är jag ledig 1 dag. Då ska JAG njuta av solen som skiner därute medans jag varit mestadels inne under helgen!

Idag innan jobbet åkte jag hem till mamma och pappa (lika som igår) och fortsatte måla på mina balkongmöbler som jag nu har tagit dit. Lättare å måla där än inne i mitt vardagsrum. Idag blev 3:e lagret färg som åkte på, tror det ska bli 1 lager till iaf innan jag sätter igång med bordet.

Fikade lite med mamma i hammocken och sen drog jag till jobbet till 12.30 och blev kvar där till 21.00 då jag åkte hemåt. Åt kvällsfika och sen Marabous nonstop-choklad som Hjalle varit och köpt till mig, det är ju faktiskt lördag ida :)

Snart blir det sängen för jag vill upp tidigt imorgon så jag hinner njuta av lite sommarkänsla och sol innan jobbet!

På måndag är jag Musse-vakt igen *ler*

Rust

Just nu får ni som läser ha lite överseende med hur det ser ut på min blogg för tillfället, jag håller nämligen på att rusta bloggen :)

Håller på å testar en massa olika fäger, bakgrunder å allt sånt som tar sin tid innan man tycker att man hittat riktigt rätt. Men just nu är jag rätt nöjd och tror den kommer att få se ut såhär, så när som på lite småpiff :)

Jag tar gärna emot kommentar om hur blolggen uppfattas. På det stora hela, (även fast det inte är klart än) är den här vita/ljusa designen bättre än innan då den gick i mörkare rosa och blommig bakgrund?


Ha det gott i solen idag!

Hjalles hörna - Min hörna

Äntligen tog jag mig tid för någon dag sen att börja måla den andra stolen och så skönt att den äntligen blidde klar! Visst, hela håret och händerna vitt - men va fasen gör det när man får det såhär fint hemma! Den blev Hjalles nattduks-stol. Där lägger han sin mobil om nätterna.


Här är min hörna - även där är det mobilen som är det enda som brukar stöka till på kvällarna :)

V.22

Måndag 26 maj: Ledig (Hundvakt till Musse 7-19)
Tisdag 27 maj: Ledig (Hundvakt till Musse 7-19)
Onsdag 28 maj: 8.30-15.30 (utbildning)
Torsdag 29 maj: 12.30-21.00
Fredag 30 maj: 12.30-21.00
Lördag 31 maj: 12.30-21.00
Söndag 1 juni 12.30-21.00

Loppis och vit färg

Innan jag kom hem från jobbet var jag ju bra tvungen att åka till Gävle Biståndsgrupp och rota lite :). Fyndlös blev jag inte utan hittade de här fina grejerna! Mest nöjd är jag över det otroligt fina durkslaget i crémefärg!!

En vit fin kruka från Miljögården 5:-,
Cremevit durkslag 20:-
2 vita ramar 20:-/st
Liten grön soffa 5:-

När jag sen kom hem fortsatte jag måla på den vita trästolen till höger i bild som jag började måla igårkväll. Idag blev den klar efter ett x antal omgångar färg! När jag ändå var igång målade jag mina 2 balkongstolar, tror det kommer bli riktigt fina i den antikvita färgen sen när jag fått dra på några fler lager!! När stolarna är klara tänker jag hugga in på det runda bordet som hör till så ska det få sig några omgångar vitt också. Åh va jag är glad att jag hittade de där stolarna på Blocket, kommer bli precis som jag vill ha det!

Idag onsdag

Den här dagen har bestått av solväder hela dagen och jag och mina arbetskollegor har suttit inne i en sal på föreläsning hela dagen. Från 08.30 (fick iofs sovmorgon) - 15.30.  Idag kom en föreläsare från Högskolan i Gävle och föreläste om missbruk, visade lite filmer och svarade på frågor. Han var en väldigt bra föreläsare och gjorde dagen väldigt intressant. Jag är glad och tacksam över att vi får möjligheten att få gå på föreläsningar/kurser emellanåt.

Lunchen 12-13 spenderades hos mamma och pappa för att sen komma tillbaka till eftermiddagsplaneringen. Det innebar filmdags, i finvädret!! Men det gick bra det med, var en väldigt stark film om en mamma som var alkoholist och hade ett barn, en liten pojke på ca 12 år eller nåt sånt. En tragisk film som visar på alkoholens baksidor som alltöfr många barn får ta del av bakom slutna dörrar, i familjen. Många vuxna förstås som fastnar i skiten! Men filmen slutade bra, då mamman tillsist erkände sitt missbruk och sökte hjälp.

Vi slutade 15.30 och då gasade jag iväg till färgbutiken och köpte lite färg! Vattenbaserad antikvit lackfärg att måla grejer och möbler med samt en liten burk oljebaserad antikvit lackfärg att måla mina nya balkongmöbler med. Sen for jag hem!!

Tisdagen

Ska vi rabbla igenom gårdenag då kanske blandat med lite bilder! Dagen började kl. 07.00 då Musse kom till mig. Vi var nog rätt trötta både han och jag då så vi tog det rätt kolugnt hela förmiddagen kan man säga :). Jag låg i soffan (som jag för övrigt sovit på 2 dygn) och kollade på några filmer på Canal+ och hade det riktigt skönt. Musse sov i stort sett hela förmiddagen, det enda han gjorde var att byta sovplats emellanåt som ni kan se. Hihi, gulliga hund!


Vi tog en kisspromenad och sen blev det lunch. Jag kollade lite på Blocket och fick som sagt nys på balkongmöblerna som jag ringde på. Musse och jag packade in oss i bilen och åkte och hämtade möblerna vid 14-tiden. Jag hann ställa ut dem på balkongen och få någorlunda fason. Vid 15-tiden åkte vi och lånade Ola och Agnetas trädgård där vi tog det lugnt och njöt av sol och finväder. Passade på att ta några bilder också..hihi! De har ett sånt vackert hus, det knarrar och knakar, är trägolv och trätak, bjälkar och vrår och känslan där inne går inte att beskriva. Man blir alldes lugn av att komma in där. Det är på nåt vis som att huset "rår om en" och man känner sig alldeles trygg och lugn. Världsmysigt hus! Trädgården är helt underbar, stor och lummig, med både äppel och plommonträd. Musse tyckte om att skutta omkring ett tag och nosa och lufsa runt :)


Så här ser det ut i deras kök. Gammeldagst och helt, helt ljuvligt vackert och charmigt!


Efter en stund blev Musse trött så han la sig ner på verandan och sussade sött :). Jag satte mig på trappkanten och läste
lite "Allt i Hemmet" som jag hade tagit med mig.


Agneta kom hem ca 17.00 och då stannade vi en stund men åkte hem igen kl. 17.30. Då tog vi det mest lugnt och matte Annika kom och hämtade Musse 19:30. Vi har haft 2 helt underbara dagar han och jag och jag är mer än gärna Musse-vakt igen! Jag saknar verkligen mina egna vovvar när jag är med andra hundar. Får nästan alltid en klump i halsen när jag gosar med hundar. Saknaden efter våra sheltisar Pepsi och Nicko är stor även fast det var många år sen de dog. Saknaden efter dem kommer alltid finnas där, men så kommer också alla fina minnen från tiden de levde med mig och min familj :)

På plats

Då har jag och Musse tagit oss en tur med bilen in till Gävle för att köpa balkongmöblerna. Så här ser de ut på plats, med lite snabb piffing :). En ny ljus matta på golvet och stolsdynor och duk på möblerna eller helt enkelt lite vit färg så kommer det bli ännu mer som jag vill ha det :). Jag bar ner det blåa klaffbordet i källaren igen och bestämde mig för att använda det nya bordet istället så det blir en hel och fin liten balkonggrupp! Åh va det ska bli roligt att få fortsätta piffa på min balkong i sommar!! Jag får rå om det lilla jag har tills jag får trädgård.
"Man får tänka smått innan man kan tänka stort"


Balkong

Såhär har det sett ut på min balkong de föregående åren jag bott här, med viss skillnad från nån kruka hit och dit. Det här året vill jag ha ny plastmatta och så vill jag måla bordet vitt.




Klappstolar är jag också ute efter men de jag har sett tycker jag har varit aningen för dyra, mellan 200-300:- stolen.
Men idag hittade jag faktiskt balkongmöbler på blocket för en mkt billig peng. 2 st stolar samt ett bord (får se om jag använder det eller det blåa klaffbordet). Ska nog måla om stolarna vita, men hur som helst, nu om 2 timmar har jag 2 klappstolar till min balkong! Och skulle det vara så att jag tycker mig hitta fiinare stolar nån gång i sommar så är ju 200:- inte så mkt att gräma sig över, för det var vad paketet skulle kosta mig :)


Ny header

Håller på å testar lite i photoshop på möjliga nya headerbilder till min blogg. Man vill jhu förändra lite emellanåt. Ska testa senare idag hur det ser ut med den här istället för den nuvarande. Men först vill jag ha lite sol!

Min och Musses dag

Musse kom ju som sagt var redan kl. 07.00. Det blev frukost 08.00 och sen kom ju stödvilan på det :). Vi tog det rätt lugnt hela förmiddagen. Jag pysslade och höll på vid datorn och Musse var rätt trött. Han har ju ca 11 år på nacken också så trött får man förstå att han är rätt ofta. Gillar att vila :). Men sen vaknade han till och ville ut på balkogen och nosa lite i blomkrukorna..hihi! Lilla söta lurvtroll!


När han så nosat klart och kände att han fått röra lite på sig föll han i vila igen, den här gången vid balkongdörren :)


Vi tog en promenad vid 10:15-tiden och då nosade han och sprätte ikring sig hej vilt! Lunchen serverades 12.00 och efter det packade vi in oss i bilen och åkte och hälsade på hemma hos mamma och pappa! Det uppskattades av både Musse och mig, att få gå omkring i trädgården och vara ute i det mestadels soliga och sköna vädret som rådde idag mellan molnen. Musse gick omkring och nosade och "kände av stället". Skvättade lite här och där också... Jag la fram några stolsdynor under bordet på altanen och där slog han sig lugnt till ro. Charmigt värre med den nedersta hörntanden som gärna sticker ute lite :)





Klockan tickade på och vid ca 14-tiden bjöd mamma och pappa på grillade hamburgare, första grill-lunchen hos mor och far som jag är med på, trevlit, trevlit!


Musse ville efter lunchen gärna komma upp i stolen så han såg vad som hade hänt där över hans huvud tidigare. Tyvärr var allt nu bortplockat och inte en smula fanns kvar till den här sötnosen. Men nog kände han av grilldoften åtminstone, nosen vädrar i luften!


Tillslut insåg han nog att det inte fanns något åt honom och då fick man minsan den här blicken tillbaka, vad den nu ska mena....är du putt på mej Musse?


Då var det inte mycket mer att göra än att....vila lite till :)


Medan jag tidigare hade suttit och kollat lite på datorn sov Musse sig igenom hela den timmen jag satt där. Han kurade ihop sig på mammas och pappas sovrumsgolv och där sussade han sött tills det var dags för middagen kl. 17.00. Musse har specialkost. Han har även hjärtfel och äter hjärtmediciner och magmedicin och lite sånt som tillkommer på ålderns kvist. Man ännu har han god behållning av livet och är en glad liten herre!

Men jag måste då säga att Musse är väldigt lättsam att ha och göra med och så behaglig och kolugn. Han finner sig tillrätta var han än är och "nosar in sig" lite och om allt är okej så känner han sig trygg och skuttar omkring lite mellan vilostunderna. Världens raraste lilla älskling som jag har i min närhet, tur att jag får rå om dig nån dag såhär ibland :)
Vi hann med 2 promenader hos mamma och pappa plus att han gick ikring och skvätte lite smått i trädgården nån gång också...hihi!

Vi blev kvar till ca 18.00 då vi packade in oss i bilen igen och åkte hemåt. Musse somnade i hallen och jag satt vid datorn. Annika kom 19:30 och då fick Musse följa med henne hem för att sova och sen kommer han till mig kl. 07.00 imorgonbitti igen. Det ska ju bli fint väder så då ska vi nog passa på att åka till Agneta och låna trädgården och huset där den här gången! Känns mkt trevligare för Musse (och mig) att få vara ute lite och kunna röra sig fritt och gå omkring och nosa lite när han vill istället för att sitta i en lägenhet mestadels av dagen. Näpp, det går inte för sig, imån blir det Agnetas trädgård vi besöker medan hon är på jobbet :)

Nytt i köket

Idag hämtade jag upp en gammal vit hylla från källarförrådet och kom på att den nog skulle göra sig bättre ovanför köksfönstret än att fortsätta ligga nere i källaren och skrota. Och jag hade rätt. Tyckte den gjorde sig bra där och jag älskar hyllor :)

Bordsfint

Såhär dekorerade jag med mina nya fina Madame Nyberg-ljus. Sockersött tillsammans med min glaskupa och spetsen!

Min kompis Musse

Han kom kl 07.00 och vi har nyligen hunnit med frukosten. Efter det bäddade han ner sig på mattan i hallen. Är han inte bara föör underbart söt så säg!







Söndagsresumé

Mors Dag. Söndagens morgon började med att alarmet på min mobil gick igång kl.08.00 precis som jag ställt det innan jag somnade kvällen innan. Hjalle mumlade nyvaket sömnigt till mig: "Men herregud, har du ställt telefonen? Så här tidigt?". Jajjamänsan det har jag! Vill absolut inte förspilla massa värdefull tid på att sova för länge inte...hihi!! Började morgonen med lite dator. Hjalle kom faktiskt upp snabbare än 30 minuter efter mig..haha! Han drog iväg till Mackmyra golfranch ca 08.40 för att slå lite bollar denna soliga söndagsmorgon. Varmt i luften var det också. Jag var pigg och glad och såg fram emot en väldigt mysig och trevlig dag tillsammans med våra mammor och familj :) Vid ca 9-tiden körde jag igång dammsugaren som värsta pensionären och drog av hela lägenheten, skönt!!

Kl. 10:15 åkte jag hem till Hjalles pappa och hämtade upp honom där. Ola skulle få låna Hjalles bil. Jag och Hjalle åkte hem till mamma för att fira henne på sin dag. Vi kom dit till ca 10.30 och Jenny och Anders var också där. Jenny höll på att gräva upp lite blommor som har fått övervintra i mammas kompostjord :). Mamma och jag satte oss på farstukvisten där hon fick öppna sin present med tillhörande kort. Av mig fick hon den söta gjutjärnsstolen. Den kan man sen ställa en blomkruka på. Har en kruka till vänster i bild bara som storleksjämförelse till stolen. Mamma blev glad! Av syrran fick hon en välbehövlig och efterlängtad stor vattenkanna!


Efter presentöppningen gjorde jag våren/sommarens första rabarberpaj av mammas rabarber! Så vid ca 11.30-tiden satte vi oss allihopa ute på altanen och mumsade rabarberpaj med vaniljvisp, kladdkaka, bulla, singoallakaka samt coca-cola!! Åh, mamma har världens godaste recept på rabarberpaj i sin kokbok!


Hjalle och jag stannade kvar hos mamma till ca 13.00. Vi satt ute i trädgårdsmöblerna på altanen och bara njöt av det sköna sommarvädret och det porlande vattnet i mammas damm. När vi tackade för oss åkte vi till Owe Jansson och köpte en likadan Mors Dag present till Hjalles mamma för de har lite lika smak/stil i vissa avseenden och den här stolen var ett av dem som passade båda två!

Efter Owes åkte vi till Elgiganten och kikade på en 50" Plasma tv för 10.000:-. Blev rätt sugna på att byta upp oss i vardagsrummet och ta in 40"s Lcd:n till sovrummet. Men så blev inte fallet den här gången så vi nöjde oss med att bara kika :)

Efter Elgiganten släppte jag av Hjalle hemma och sen åkte jag vidare till loppisen på Spiken. Där hittade jag en jättesöt vik-pall i furu för 20:-...


...samt en stor kockumsgryta för ....håll er i hatten..... TIO spänn!!


När jag åkte mot Spiken såg jag att inredningsbutiken Madame Nyberg hade öppet.

Det är en tjej som har lantlig, charmig, romantisk, gammalt möter nytt, skavd och sliten, vit, dansk, shabby-chic-stil på sina grejer. Det finns både möbler och massvis av andra vackra och söta heminredningsting! Jag bara ÄLSKAR den butiken! Idag var det rätt lugnt när jag steg in så vi började prata om hem och inredning, pyssla, måla, jag frågade henne hur det går med butiken (hon har tagit över och är ny ägare sen ca 9 veckor), snackade bloggande, hur man syr stolsöverdrag (fick ett rikttigt bra tips!) samt mkt mer! Hon visade mig sin lilla "verkstad" på övervåningen av det gamla huset och där hade hon en hel del möbler som hon skulle renovera där på övervåningen. Sen fick jag även se massor av fina bestick, spetsar m.m. som den förra ägaren hade lämnat över till henne.

Jag hade det riktigt trevligt på Madame Nyberg idag och hon (vet ju inte namnet på henne än!) som äger stället är en riktigt trevlig, glad och härlig tjej! Dit kommer jag garanterat komma på fler besök och få inspiration och bara för att babbla en stund med nån som har samma brinnande intresse för inredning och pyssleri som jag! Görtrevlig tjej! Har ni vägarna förbi Valbo så måste ni stanna till på denna charmiga butik, det finns sååå mkt fint! Jag kan gå omkring och bara kika på alla fina grejer i evigheter där inne. Den butiken har nåt alldeles extra :). Och den mysiga byggnaden butiken är belägen i är gammal och gör sitt till helhetsintrycket och charmen den med! Bredvid Madame Nyberg ligger
Nybo Café och Prylar. Ett 50-talshak som är riktigt gammeldags härligt det med!

Alltså, vid Nybo i Valbo, det är dit ni ska om ni har vägarna förbi!

Jag köpte med mig en present till mig själv innan jag gick därifrån. Man får alltid sakerna man köper så sött förpackade i en vit papp-påse med en söt detalj. Den här gången var det en grön träblomma, förra gången fick jag ett vitt trähjärta! Bara en sån sak gör det roligt att handla...hihi!


Min present bestod av 5 st pyssliga ljus samt 2 st små odlingsburkar, superfina och såå söta!!!  Pyssla med ljus har jag tänkt göra ett tag nu men inte kommit mig för, och så hittar jag så här fina ljus för 8 kronor stycket! Odlingsburkarna tre kronor stycket. Kunde absolut inte motså dem :).


När jag sen kom hem vid strax efter 15.00 så var jag i pysselhugget! Ut på balkongen och började måla den lilla träpallen jag fyndade.


När klockan började närma sig 16.30 åkte vi till Hjalles mamma och pappa för fortsatt Mors Dag firande. Hjalle hade köpt mat med sig som kocken Ola tillagade. Det blev innanlår, potatiskrocketter, bönor samt gurka, hur gott som helst! Hjalles mamma fick sin present där Hjalle hade lagt till en kruka+blomma som toppen på moset :)


Sen bara måste jag passa på att visa detta söta arrangemang som Agneta alltid har om somrarna, tycker det ser sådär underbart romantiskt ut :)


Klockan 18:30 åkte Hjalle och jag hemåt för vi skulle få besök av Annika och vovven Musse vid 19-tiden för lite snack innan imorgon då jag ska få äran att vara hundvakt hela dagen och bara gosa med lilla Musse! Med mig hem fick jag en påse jord att plantera mina pensér som jag köpte idag. 10st för 40:-. Hem och började plantera massor i krukor. Spisen och diskbänken fungerade ypperligt som planteringshörna!


Sen bestämde jag mig för att äntligen ta itu med balkongen och börja göra fint därute nu när värmen kommit lite och det ser ut som den ska stanna och då klarar ju sig penseérna förhoppningsvis rätt bra. Fick till det rätt bra med de saker jag hade till hands såhär på kvällskvisten, är väldigt nöjd hittills :). Nu ser jag fram emot att få fortsätta med resten av min lilla minibalkong...hihi!


Närbild på blomsterarrangemanget


Hittade en lerkruka i skåpet och piffade upp den lite genom att limma på en bild samt knyta ett snöre runt den.


Och strax efter 19.00 kom Annika och Musse och jag fick ett papper där det stod tider för hans måltiderna samt kisspromenaderna :). Bjöd Annika på lite kaffe och bulla och vi satt och pratade ett tag och hon berättade lite mer om Musses vanor o.s.v. Sen tackade de för sig ca timmen efter och vi vinkade av varandra för att synas 07.00 imorgon bitti igen. Då ska Musse och jag åka och hälsa på mamma och pappa lite och då får han ju vara ute i deras trädgård och mysa istället för att sitta här inne i lägenheten bara. Efter Annikas besök forstatte jag mitt pysslande på balkongen och slutresultatet för kvällen såg ni på bilden.

Klockan har blivit rätt mkt och Hjalle har gått och lagt sig. Jag ska sällskapa honom vilken minut som helst! Först ska jag avlusta mitt internettande och sen blir det bums i säng! Eftersom jag har min 4-dagars ledighet är jag ledig även måndag och tisdag den här veckan vilket känns riktigt lyxigt!! Nedräkningen till semestern har börjat, 12 arbetsdagar kvar nu bara! Shit, och jag som ska hinna med så mkt innan dess!!!

Och från det ena till det andra hade jag den bästa avslutningen på min fredagsvecka på jobbet då jag och en till personal lyckades få med en kvinna som har lite av "social fobi" ut på ett fik för att fika. Det slutade med att vi var borta i 2 timmar och hon tyckte det var hur trevligt som helst! Innan vi kom iväg skulle hon absolut inte åka iväg för det kunde hända både det enda och det andra. Med med lite ihärdigt motiverande följde hon tillsist lite motvilligt med och det blev en sån lyckad utflykt! Sånna här saker är stora vinster i mitt arbete och det är såå roligt att få ta del av dem tillsammans med dessa människor!

Nu är det dags för God Natt!!

Min vita besticklåda

Såhär blev den, jag är jätttenöjd! Från trist furu till härligt vit!


Hängaren hamnade i vardagsrummet. Slängde upp några grejer på den igårkväll. Får se om de byts ut mot nåt annat så småningom.


Resumé lördag

Idag har jag umgåtts med mamma mestadelen av dagen. Kom hem till henne vid ca 10-tiden och åkte därifrån vid 17-tiden- Det här är vad vi hunnit med:

Huvudmålet för dagen var loppistur! Vi började med en parkeringsloppis vid Coop. Det var rätt många stånd och en hel del grejer och på den loppisen hittade jag en vit lampa 20:-, 2 hjärtan med krok 20:- och en vit trä-hängare 30:-.


Hängaren har jag redan hunnit hänga upp i vardagsrummet och hängt lite grejer i, får väl knäppa en bild imorgon eller nåt!

Vi åkte sen vidare runt i Kungsgården och besökte några loppisar till. Men det enda jag fyndade då var den här trälådan för 10:-. Den har jag under kvällskvisten hunnit måla vit samt lagt mina finbestick i- så det blidde en besticklåda! Bild får ni nog imorgon :)


När vi var nöjda vid en sisådär 13-tiden knorrade magarna rätt rejält så vi stannade till på Mias Grill i stan och köpte med oss fläskfilé, bea och pommes hem! Satt bra i kistan det vill jag lova när vi kom hem till mamma!

Som ni kanske kommer ihåg var jag och snokade i Skogs-skroten (en dunge i skogen som folk fått för sig att slänga skräp i) för ett tag sen och där hittade jag en gammal tillknölad typ metallburk (oljeburk eller nåt sånt. Den la jag i bilen och hade tänkt knipsa av den och få 2 bitar av den som jag sen kan använda och göra nåt fint av hade jag tänkt :)

Så idag såg jag metallbiten i bilen och frågade om inte mamma ville hjälpa mig att dela den för jag hade provat med avbitartång förut men det gick inte. Så mamma tog fram vinkelslipen, på med hörselkåporna och ansiktsskyddet och sen körde hon på så eld-lopporna hoppade vilt!! Och vips så hade jag fått 2 fina bitar av den gamla metall-biten. Tack för hjälpen kära mor :). Hon är bra ball min mamma! Kom nu ihåg att fira din mamma imorgon på Mors Dag!!


När det ändå var finväder och jag var igång och hade energi så passade jag på att ta en storstädning av bilen. Avfettning, tvättning, torkning, dammsugning och dammning! Så nu har jag en skitfin bil att åka i ett tag framöver, skönt att ha den städad!


När jag kom hem var jag lite pysselsugen! Målade en liten zinkkruka vit och sen limmade jag på en jättevacker bild på en ängel med genomskinlig text bakom. Den har Jenny med bloggen Jema Rose designat så jag få tacka henne så mkt för den bilden för utan den hade jag aldrig fått en sån här fin kruka!!

Jesus-Amalia!!!


Lilla Jesus (om man får säga så?!) hamnade bredvid min ståtliga madonna på stol bredvid sängen.

Hos min syster

Här kommer lite bilder från min syster samt omgivningarna runtomkring deras hem.

Deras hus med härlig trädgård!


Kära syster med poppona! Den bruna hästen är inte min systers.


Här är lilla Göte som de fått adoptera i dagarna :)


Rosa Aklejor, så vackra!


Närbild på rosa Akleja


Här kommer lila Aklejor


Närbild lila Akleja


Var bara tvungen att ta en bild på....ja just det, myrorna!!! Mumsar på nån söt knopp :)


Äppelblom är såå vackert!


Den här ska syster använda i trädgården som bord samt ha blomster å annat vackert på, kommer bli så charmigt sött!


Här är jag och Jenny ute på en promenad i byn :) Otroligt vackra omgivningar, lantligt med härliga ängar, vattendrag och grönska!


Det här lilla stenhuset tyckte vi var så sött!


Se vilket vackert blomstranade träd!! Så tätt fyllt av vita blomster! Vad det är för träd vet jag inte..


Har ju...

...även hunnit med lite loppis idag..hihi!!

Jesus-figur 35:-


Söt liten stol 20:-


Blomkruka 10:-


Låda 30:-
Hittade den här hos en tjej och kille som hade gårdsloppis här i krokarna där jag bor. Det visade sig vara samma par som alltid står på Spikfabrikens loppis på helgerna och dem har jag ju köpt en del grejer av :). Blev kvar en stund och pratade och det var en riktigt trevlig tjej, killen hann jag inte språka så mkt med. Men fick iaf med mig den här i mina ögon jättevackra gamla lådan!

Men se där!

Den blev ju faktiskt mycket bättre i vitt har  jag kommit underfund med nu, va nöjd jag blev :)



Skrotlåda





Här är före och efter-bilder på min "skrotlåda" jag hittade längst in på en vind, i en lada, där det var loppis för ett tag sen :)
Har precis målat om den. Ska väl "shabba" till den lite sen när färgen fått torka ordentligt. Då går jag nog på med lite sandpapper :)

Jag har tyckt mycket om den som den var, i skrotig brun. Har haft den som blomlåda i köket. Men idag bestämde jag mig för att testa den i vit :). Och visst gillar jag den i vitt, men samtidigt gillade jag den i brunt också. Men nu är det ju för sent, den är ju redan vit så nu får den vara det! Får väl hitta mig en annan brun låda om jag vill ha en sån senare. Handtaget på lådan gjorde jag ingenting åt, det fick vara sådär charmigt slitet och rostigt som det redan var, jag tycker handtaget gör hela lådan :)

Fin blev den!

Slarvmajja!


Jahapp...kan ni se eller lista ut vad det här är? Inte så svårt tycker jag, säkert inte ni heller. Det är O´boy, alldeles riktigt för er som såg det. Igår till frukost skvätte jag O´boy på min vita köksduk...suck! Bara att torka med lite vatten, slänga den i tvättkorgen och tog med den hem till mamma senare och tvättade. Förmodligen försvann fläcken rätt omgående för O´boy är väl inte speciellt känt för att vara en svår fläck att få bort får jag hoppas. Tycker så mkt om min köksduk!


Igår stannade jag till på ICA och köpte lite blommor. Nämligen pelargoner. De sålde 5 st för 99:-, billigt värre! Men då är det inga Mårbackor direkt, men de här duger minst lika bra :). Får väl kosta på min en lyxig Mårbacka så småningom också...hihi! Nu kom ju mina loppiskrukor till användning också, blev ju sött till mina "pellisar"!


Jag köpte både vita och rosa. Gav bort 2 st till mamma också.

Mer om helgen

I helgen som var var det rätt trist väder. Inneväder som ni alla säkerligen känner till :). Det innebar att jag fick en del gjort hemma i lägenheten. Bland annat bestämde jag mig för att rota igenom alla skrymslen och vrår jag har här hemma. Hittade massvis av saker som jag inte använt på flera år, så jag hämtade upp 2 kartonger från källaren och nästan fyllde dem med jox som jag inte längre ville ha. Ska sälja ut det på loppis sen är det tänkt! Riktigt skönt var det iaf att gå igenom vad man har i sina gömmar, glömmer ju bort att man har allt liggandes där!

En rolig sak som jag nästan blev lite rörd av var när jag hittade en bok från min barndom. "Mina första år" hette den och där stod lite sånt om när jag började gå, mina första ord, min första teckning och lite sånt. Trodde att den boken var bortslarvad. Hittade också ett gammalt häfte med teckningar från dagis tror jag det var. Himla roligt och jag blev verkligen såå glad att jag hittade på just de där sakerna iaf, de betyder mkt. Ett minne från hur det var då, när jag var liten *ler*

v.21

Måndag 19 maj: 7.00-15.30
Tisdag 20 maj: 12.30-21.00 (utbildning 13-17)
Onsdag 21 maj: 12.30-21.00
Torsdag 22 maj: Utbildning 8.30-16.00
Fredag 23 maj: 7.00-15.30
Lördag 24 maj: Ledig
Söndag 25 maj: Ledig

Tradera-paket!!

De dimper ner i min postlåda var och varannan dag de här paketen...hihi! Känns som presenter varje gång även fast jag betalat för dem :)

Idag kom den här vackra tygpåsen!

Lite nytt, men nött!


Mitt söta lilla tittskåp med vita spetsdukar i.


Såhär blev min lilla låda med lite vit färg, i la jag lite sött ögongodis :)


Här på kroken i köket (mot min hmmm...GULA tapet) hängde jag mina nyinköpta loppiskrukor, i dem la jag några vita dukar bara för att jag tyckte det var lite dekorativt!


En nygammal (loppis) vit duk för 15:-. Passar bra på mitt vardagsrumsbord. De vita kuddarna i soffan hade jag på sängen tidigare, men nu har de fått flytta ut till soffan, de syns bättre där ;)


Härs syns min nya Madonna (Nr 2 i samlingen) som kom med posten idag. Åh den är så fin, hittade sin plats på mitt nattuksbord (stol)! Madonnan är köpt av Maud som har bloggen Gårdsromantik Havsviken. Maud har även en inredningsbutik som heter Hjortgården där hon säljer massor av vackra ting! Dessa går i kär lantlig, fransk och dansk heminredningsstil. Ta en titt vettja så kanske du ser nåt du gillar!


Nyinköpt silverljusstake för 20 pix!


Min klocka jag haft ett tag. Den har nu fått pryda mitt köksbord istället för vitrinskåpet i vardagsrummet. Under ligger ett vitt barnörngott med spets. Köpt för 15:- på loppis.


Dagens absolut käraste fynd!

Just sånna här bestick med det här mönstret har jag gått och trånat efter länge. Det som stoppat mig har varit att de kostat 10:-/st på alla ställen jag sett dem. Där blev jag snål och fortsatte tråna. Idag när jag var på loppis med en boende på jobbet hittade jag massvis med bestick med detta mönster i en kartong på Frälsningsarmén. Priset: 1 krona stycket! Jag roffade snabbt åt mig alla bestick som jag såg som hade det här mönstret, 27 stycken! Jag är mer än nöjd, är så kär i dem!!! Hahaha!! Hittade mest olika skedar så nu är jag på jakt efter gafflar och knivar i samma stil!

Beroendeframkallande

Det sägs ju att vissa saker skapar ett sug, att vissa saker skapar ett beroende. Jag tror jag har fastnat i ett beroendeträsk, eller egentligen himmel :)

Förstaplatsen delas mellan
Tradera och Blocket!

Ska det va så här i mitten av maj?!


Snö??!!!! Ska det va så här, menar ni det, va, va, va!!!

Förra veckan var det ju sommarväder, jag gick omkring i shorts och svettades, fatta det? Även om kanske det också var konstigt så var det f-n så mycket bättre!

Söta skåpet i vitt


Just nu får det stå på mitt skåp i hallen, bredvid min vackra madonna! Nu är det bara piffningen av skåpet kvar. Tror mina nyinköpta dukar ska få en plats där så de syns, de var ju så söta!

Mitt morgonpyssel


Köpte 4 st superbilliga Euroshopper-tvålar igår. Idag förfinade jag omslaget på tvålen lite. Nu har jag 3 tvålar kvar. Ska rota lite i pyssellådan och se vilka fina bilder och detaljer jag kan ta till dem andra :)

Blev det nå fynd?

Jo, efter loppissvängen kom jag hem med det här:

Korgblomkrukor, 20:- för alla. Har inte bestämt mig än om jag ska spraymåla dem vita eller om de ska få vara som de är.


Lampskärm 10:-


Vit korg 10:-


Tvålkopp + hängare 20:-


Litet gulligt skåp 20:- (Det ska jag måla vitt idag tänkte jag)


Ett gäng (10 st) dukar för 26:-


Kakform- perfekt till nästa gjutningstillfälle, 5:-


Liten vattenkanna och korg/låda, 5:-/st


Nu frukost

Sen loppis! Det bara regnar ju ändå så vad passar bättre om inte några loppisar och träffa trevliga människor!
Har hunnit med lite pyssel nu på morgonen också, blev så nöjd så :)

Det närmar sig

Sommarswapens sista dag för utskick kommer med stormsteg :)

Den 31:a maj är sista dagen att skicka sin sommarpresent till utvald person, ska bli så roligt! Jag är rätt så klar med vad jag ska skicka, men det är nån grej till jag funderar på...hihi! Det som är så roligt är att smyga runt på denne persons blogg och kika runt på massa bilder av hur det ser ut i huset, vilka inredningsdetaljer man väljer samt läser vad personen skriver om, vad kan gälla privata saker även som heminredningssaker! Kul är det iallafall och jag hoppas verkligen att min present ska tyckas om :)

Lycka till alla ni som är med i sommarswapen och kom ihåg att 31:a maj är sista dagen för utskick!!!

Betonggjutning

Här är resultatet av den här gångens gjutning:


Huset


Stora nallen


Lilla nallen, snäcka, kakform, stort hjärta

(Vad som fattas är mina rabarberblad, får visa dem sen när jag tagit hem dem från mamma)

Var ju  på Coop härmodagen och storhandlade, då passade jag på och köpte 2st 25 kilos säckar finbetong så vi kan gjuta ännu mer...hihi!!

Husvisning

Idag var jag och Hjalle på husvisning i ett äldre gammeldagst hus som tidigare varit ett bageri. I vardagsrummet hade man sparat bakugnen vilket var rätt maffigt och läckert! Huset hade precis den känslan vi är ute efter; gammeldagst, lantligt, charmigt, mysigt, mycket trätak, trägolv, kamin/öppen spis,  knarr i golv, vackra takbjälkar, mysiga små samt stora fönster, härliga vyer från en supersöt balkong ner mot den stora lummiga trädgården. Många härliga rum samt hallar/vråer att vara i. Inte bara ett trist fyrkantigt hus.

Men huset ligger lite väl långt bort, för nära en rätt stor och trafikerad väg samt att det fanns en del rustjobb som måste göras lite här och där. På nåt ställe i hallen fanns ingen vägg på en liten del, tvättstugan var helt ofärdig samt lite annat småplock. Ändå var den gamla villan som varit ett f.d. bageri rätt genomgående rustat och fräscht. Otroligt mysigt och verkligen ett sånt hus vi kan tänka oss. Men rummen var på tok för små och så var ju som sagt inte läget riktigt rätt.

Annars var det precis den känslan i huset som vi är ute efter, charmigt, mycket mysiga rum och vrår att vara i, härlig balkong samt en stor mysig trädgård som sagt så lite förälskad blev man ju i själva känslan och hustypen. Men det finns ju fler liknande hus så man får som sagt ge sig till tåls tills de flesta kriterierna man har prickas in :)

Men hur som helst är det såå roligt att få komma igång och börja kika på hus som är fina och intressanta, även om vi  inte har som avsikt att köpa det så lär man sig alltid en massa om hur man vill eller inte vill ha det samt att man snappar upp lite matnyttigt från mäklare samt andra frågvisa husspekulanter :)

Är ju superkul att gå å kika på hus! På måndag går vi och kikar på ett hus här i Valbo, i Mackmyra närmare bestämt!

Fd. bagerihuset


V.20

Måndag 12 maj: Ledig
Tisdag 13 maj: Ledig
Onsdag 14 maj: 7.00-15.30 (utbildning Neuropsykiatriska Tillstånd)
Torsdag 15 maj: 7.00-15.30 (husvisning)
Fredag 16 maj: 7.00-13.30 (Hälsa på Tina)
Lördag 17 maj: Ledig
Söndag 18 maj: Ledig

Sockersöta ting är svåra att motstå

Speciellt när jag ser det, 3-våningsfatet som jag drömt om att ha i min ägo! Har länge letat efter ett vitt, sött 3-våningsfat men de jag sneglat på har varit aningen för dyra för att jag kostat på mig dem. Var på Plantagen idag och där stod det, ett sockersött fat, precis som jag vill ha det :). Behövde inte betala mer än 149 pix för det heller!! Notera den vackert detaljerade foten!


Den här söta blomkrukan har jag sett på Tradera och tänkt buda på, men även den fanns att köpa på Plantagen för 59 pix för minsta storleken. Åh vad jag längtar att piffa till på balkongen nu :)

Min sötaste ängel

Före:


Efter: Spraymålad vit


En förälskelse


Hittad på Coop Forum av alla ställen när jag och Hjalle var och handlade mat.

Jag:
-Åh va fiiin den är, och va billig!!

Hjalle:
- Javisst, den var billig, men du har ju redan 4 stycken sånna.

Sa han och log lite menande med ögonen och försökte väl så gott han kunde med att få mig att avstå från just denna vackra lykta för ynka 129:-.

Jag:
- Mjo...jaaa....men ingen SÅN HÄR! Sa jag och tindrade med ögonen tillbaka.

Hjalle:
-Ok, köp den då, sa han med ett leende.

Ett svar som egentligen kvittade mig, lyktan skulle med hem! Och det visste nog Hjalle också, att det spelade ingen roll om han sa nej eller ja så skulle den stora lyktan ändå kånkas hem och ställas på golvet :). Men det var ju iofs trevligt att få ett okej från min älskling som har sån stor förståelse för min pryl-och heminredningsmani att han låter mig hålla på bäst jag vill med det jag älskar näst bäst förutom de käraste människorna omkring mig :)

Älskar dig!!!


Här är en annan efterlängtad hemmagjord tavla jag vunnit på Tradera. Passade rätt bra på min shabbiga hylla i hallen så länge. Den kom med posten idag.


Blixtförälskelser är underbara och ger mig pirr i magen *ler*

I Min Holk


Slänger in en bild på köket också när jag ändå är igång!

Den här söta fågelholken köpte jag idag, så söt och istället för 149:- fick jag ge 35:- då det var rea, alldeles ypperligt!!

Kompisträff

Innan jag åkte hem till mamma hade jag stannat till hos Anki med familj och hälsat på några timmar sen morgonkvisten. Busade med Ebba som snart står på egna ben och utforskar världen! Vi lekte massor, mumsade hallon/jordgubbspaj med vaniljsås (eller nåt sånt) och det var mumsfillibababba det!! Blev jag ännu mer sugen att själv göra en paj av mammas rabarber. Får bli snart!

Jag fick en guidad tur genom trädgården som ju har superbra solläge och kommer passa perfekt för en tjej som kommer ha mycket spring i benen så småningom när de väl bär henne :)

Det börjar blomstra i allas trädgårdar och här sitter jag med min lilla kala, trista betongbalkong där det inte växter ett jota :). Men snälla mamma brukar dela med sig av sina sommarblomster så jag brukar bona om min balkong rätt bra ändå. Längtar tills vädret blir stabilare så jag får plantera ut och göra fina arrangemang här och där. Har kommit på att jag vill ha nya balkongstolar och sen vill jag måla om mitt balkongbord. Så nog har jag en del att stå i här framöver vilket ju är kul!

Jag tackar stort för gott sällskap hos mina vänner idag, ni är så härliga!!!

Skulle ha varit en Tina och Max-träff idag också men det kom lite annat emellan så vi bokade om den till fredag. Så nu har den stunden att se fram emot också :)

Imorgon ska vi ha en utbildningsdag i "Neuropsykiatriska tillstånd" eller nåt sånt tror jag den hette. Får se om det blir en halv eller heldag. Hur som helst får jag sovmorgon och börjar 08:15 istället för 07:00, alltid nåt!

Skogens Skrotgömma

Idag har jag varit hemma hos mamma på eftermiddagen. Vi kikade lite på det vi gjorde i betong igår och det hade väl inte riktigt stelnat fullt ut men det mesta lossnade ur formarna. Ska dit igen imorgon och göra ett nytt försök med de lite större formarna.




När jag åkte hem tog jag vägen genom skogen. Där finns det en liten dunge eller vad man ska kalla det dit folk åker och dumpar skräp!!! Fyyy skäms på er, fattar ni inte att ni förstör naturen!!!!

Hur som helst blev jag så nyfiken att jag svängde in och var tvungen att kliva ut och kika vad det är för nåt folk slänger där. Och det kan jag då säga var allt möjligt skit!!!









Tvättbräda

Måste ju bara komma ihåg att visa den jättevackra gamla tvättbrädan jag köpte på loppis igår (såg ju såklart till att hinna med lite sånt också innan jobb..hihi) för bara 30:-. Notera att det är text-tryck på brädan högst upp, man kan läsa precis vad det står och det tycker jag är superkul! Den här tvätbrädan är nu den finaste jag har av mina 3 stycken.



Texten

"Bohmans Patent.
Garanti N:o 3

Brädet är sammansatt utan spik. Plåten är infälld och överböjd.
Tillverkare: J. Bohmans Fabrikaktiebolag Jönköping.
Firman grundad 1889.

Köp god vara, blir i längden billigast."

Helgen med värmebölja

Ja så var min arbetshelg över och jag är ledig måndag och tisdag, man kan säga att min "helg" kommer nu :).

Värmebölja har många sagt om helgen och jag kan inte annat än hålla med! Det har varit varmt, varmt, varmt!!! Som en sommardag och det har känts som lite semester på nåt vis. Fredagen och lördagen spenderade jag hemma i trädgården med mamma och pappa. Fick njuta av några timmars sommar innan det var dags för jobbet på eftermiddagen. Men det har inte direkt gjort så mycket att jag behövt åka till jobbet, jag har varit nöjd att ha hunnit med att njuta av "semesterkänslan" rätt mycket ändå. Passade på att ta lite fina bilder hemma hos mamma och pappa så här kommer de, varsegod och njut! (Tänk bara va vackert det kommer bli när mamma fått ut alla sommarblommor!)




























Jag längtar till semestertider då mamma, jag och Jenny ska åka ut med husbilen och ha det såå mysigt på våran utflykt runt delar av Sverige.

Idag ska jag hem till mamma också ska vi gjuta i cement. Bland annat ska jag göra ett sånt fint rabarberblad i cement som mamma har några stycken av.

Pappa har jobbat i garaget och finslipat på Mustangen hela helgen.

Näpp, nu sätter jag fart!

Morgondagens plan

Imorgon innan jobbet vill jag nog hinna med att pyssla lite ute på balkongen och få lite fint och mysigt där ute för kommande ljuva sommardagar och kvällar :)

En helt ny bur!

Före:


Efter:

Med lite vitt


Så här blev den svarta ljusstaken efter sprayning, mkt bättre!


Och här hamnade den numera vita hängaren och där får några hjärtan hänga på krokarna.


Kommer ni ihåg den röda plåtlådan jag köpte på loppis i Falun förra helgen? Iallfall så ser den ut så här med ett stänkt vitt!

Hemma-dag hos mor å far

Idag har jag umgåtts med mamma och pappa mest hela dagen. Kom hem till dem vid 10.30-tiden och åkte hem 18.15. Solen har strålat och glimmat på en klarblå himmel och det har varit värme som en sommardag! Vi var inte vana med värmen så det pustades och flåsades emellanåt och orken tröt...hehe! Pappa har ledig vecka och mamma har from igår blivit sjukskriven i några veckor till att börja med. Hoppas hon blir bättre snart och får känna sig pigg och får tillbaka orken.
Men vi har njutit av deras trädgård, poat lite här och tittat lite där. Hon börjar komma igång med piffningen av trädgården nu och jag bara älskar att vara i hennes trädgård! Pappa och grannen höll på att spika staket och sen var pappa i garaget och rådde om Mustangen lite :). Vi fikade bullar och dryck och glass efter det. Lite senare bjöds det på smörgås med pålägg, mums! Mamma och jag var sen på loppis men det blev ynkliga fynd för mig, inget jag orkar ta kort på :).

Här kommer lite fina bilder från mor och far:

Plommonträdet blomstrar!


Vackra småblomster på gräset


Här är mammas trädgårdsbord där det brukar rymmas allt möjligt smått och gott om somrarna! Idag hittade hon en gammal hushållsvåg på loppisen som hon sen ställde på det här bordet. Vågen ska hon ha en blomma på sen. Får ta ny bild när mamma sommarpiffat lite på bordet som står på altanen. Sådär nött och skavt, precis som det ska va :)


En del av trädgården. Hammocken fick sina dynor senare på dagen. Härligt att sitta i den!


Mamma och pappa har gjort den här underbart charmiga portalen. Knipsat av och svetsat lite, de är så händiga så jag vet inte vad!


Mammas prins!


Undrar vad han tänker på?


Mamma har även en Mamma Gås och Bäbis Gås på altanen - söta!


Och ett vackert Sol-ur, eller vad heter det?

Sådär ja! Det var vad som fick bjudas på den här gången.

Älskar Er Mamma Och Pappa!!!!

Loppisfynd!

Innan jag var hemma i Valbo och hämtade ut Tradera-paketen hade jag hunnit med en hel del under dagen. Var uppe i tid, vid 8 nån gång. Solen sken och det var ca 20 grader i solen, helt makalöst fantastiskt!!!

Klockan 10.00 åkte jag till Gävle Biståndsgrupp och hittade lite smått och gott!


Korg som jag ska lägga plast i och plantera blommor i och ha på balkongen!!


Liten besticklåda ser den ut som och är i den storleken. Ska dekorera den med nåt trädgårdssött och ha på balkongen :)


Svart ljusstake och hängare med mässingskrokar. De hr nu blivit spraymålade vita! Korgarna ovan ska jag INTE måla, de är så fina som de är.

Tradera-paket!

Idag har jag hämtat Tradera-paket på posten! Roligt när sånt väntar en när man kommer hem :)

Nu har jag glömt det vita hjärtat jag förbannade mig såå för att jag missade buda på. För idag kom ju det här ännu lite finare hjärtat på posten!!!


Även Herr eller Fru Gås kom idag, som jag längtat efter denna söta gås! Den ska nog få stå ute på balkongen när jag gör fint där.


En hängare!

Vardagskonst

Vindruvor. Nu ska jag och Hjalle smaska i oss dessa ljuvligheter!



Storviks skogar

Här kommer lite bilder från när jag och Jenny var ute på solskenspromenad i skogen intill där hon bor. Jättehärliga små smultronställen!





Fasen också!!!!

Jag skulle ju buda på det här ursöta hjärtat på Tradera idag. Ser att det är 6 minuter kvar och jag tänker att "jag kikar runt en snabbis på bloggen så budar jag sen".

Jomen tjena!! Va händer däremellan då? Jo jag min förbaskade lilla dumsnut glömmer av tiden och missar att buda på det här lilla älsklingshjärtat!!! Morr!!! Gud va dumt, varför budade jag inte på en gång när det bara var 6 minuter kvar, jag vet ju att man lätt glömmer av tiden när man sitter vid datorn.

Fasen, fasen, fasen!!!

Jaja, det kommer väl fler hjärtan, men kanske inte lika vackert som det här, med text å allt som säger "Watch over me"

Suck...


He´s a pirate

Jema Rose- blog finns den här låten med i hennes spellista och jag gillar den. Lite för kort bara!



Loppoholic

Jaa....det söta lilla passande namnet fick jag av min arbetskamrat Anna i ett tidigare inlägg. Och jag kan ju faktiskt inte annat än att instämma med det! Jag ÄLSKAR loppisar :) Jag vet också  att min arbetskamrat  förespråkar  loppisar men var hon har dragit gränsen för loppoholic  vet jag inte, men det verkar som att hon precis klarat sig undan den stämpeln, men snart så!!

 Med de här orden avslutar jag detta inlägg:

"-Hej, jag heter Anna och är en loppoholic! Tack för mig :)"

Helhetsbild över hallen

Idag har jag fått det extra bra och fint i hallen så jag passar på att visa en helhetsbild. Såg en jättefin liten förvaringssoffa i beige färg på Blocket igår. Ringde på den idag och var och hämtade den efter mässans slut, strax efter 18.00.

Den passar så bra i hallen, där vi tidigare hade ett dubbelt skoställ med MASSOR av dojjer. Och det är inte vackert för ögat att skåda massa skor som ligger travade på varandra. Så bort med skostället och dit med soffan. Locket kan som sagt lyftas på och i soffan ligger ALLA skor, helt perfekt!! Och som sagt blir det ju lite finare i hallen då så då kan ni få se mer :)

På väggen till vänster syns min stora hallspegel med tjock guldram. Den ska också få sig en släng av vitan :) I slutet av hallen tar mitt vardagsrum vid. Om ni tittar riktigt noga kan ni se att det står en opiffad stol längs med soffryggen. Det är loppisstolen jag har kvar att måla, ser ju lite halvtaskigt ut i inrednigsväg om man säger så, men jag har ingen annanstans att ställa den. Jag önskar mig ett kombinerat pyssel/sy/målar/snickarboa-rum!! Ett måste när vi flyttar till hus!

Nu i dagarna ska jag fixa dynor till soffan, den ska väl formodligen få sig en omgång vit färg så småningom kan jag tänka mig, men en sak i taget :). Först lite piffing!




Stämningsfulla hjärtan


2 sånna här vita hjärtan kom på posten idag. Jag hade vunnit dem på en Tradera-auktion. Passar ju jättebra på min läslampa i sovrummet :) Stämningsfullt...

V.19

Måndag 5 maj: 12.30-21.00
Tisdag 6 maj: Psykiatrimässa ca 10.00-17.30
Onsdag 7 maj: Psykiatrimässa ca 9.00-16.30
Torsdag 8 maj: Ledig
Fredag 9 maj: 12.30-21.00
Lördag 10 maj: 12.30-21.00
Söndag 11 maj: 12.30-21.00

Nattduksbordet

Mm...så här slängde jag ihop det lite snabbt nu på kvällen, ville ju se hur det på någorlunda vis kan tänkas se ut på mitt nattduksbord framöver :) Vore det inte för de hemska gula tapterna så skulle det ju se riktigt fint ut, men nu råkar de ju sitta där de sitter och vad de gör är att förstöra alla bilder som tas i detta rum - mitt sovrum. Har hängt ett kuddfodral i spets på ryggstödet av stolen just för att minska det gula genomsläppet. Men i och med det ser man ju inte det fina lilla snirkleriet som finns på stolen där bakom... Vi får se hur jag pyntar till det mer noggrant sen!
image1292


image1294

Mitt köksfönster

Vågen har hittat sin plats i köksfönstret:
image1288

Pippibur

Hittade en fågelbur idag när jag var på loppis på Gävle Fyndmarknad. Jag flög på den direkt och högg åt mig den, den skulle jag bara ha, fanns inget annat! Nu har jag 2 - samlingen är igång :).

Buren är ca 30-40 cm hög. Ska nog införskaffa vit sprayfärg och måla den - men inte på en gång för jag gillar den i turkos också faktiskt :). De två pippifåglarna i buren fyndade jag på loppisen på gamla Spikfabriken - känt som "Spiken". I min beiga fågelbur har en liten pippi "boat" in sig :)
image1284image1290


image1285
Låda 10:-

image1286
Lite annat smått å gott 30:-

Den blev så fin!

Då är 1 av stolarna färdigmålad och jag blev såå nöjd!! Den blev såå fin! Det tog iofs ett tag att måla den. Blev några lager färg innan den var helt täckt, men gör man noga så blir resultatet därefter sen också, tänk på det. INTE slarva!
Bara 1 kvar - tar den i veckan.
image1283

What about the helg?

Jahapp, då var det söndag och sista helgsvängen. Jag har vaknat i god tid och känner mig inte stressad att jag ska sova bort halva förmiddagen, det känns skönt. Bara jag vaken än, Hjalle slumrar vidare. Ute skiner solen också, det känns förjäkligt underbart! Jag har planer på att stå ute på balkongen och måla lite idag då både fredag och lördag har bestått av rätt mycket loppistid *fniss*.

Jag kan ju börja med att berätta om fredagen då jag var helledig från jobbet. Kan sammanfattas i ett ord: skönt.
Jag sov till 09.00 nån gång och tog det lite lugnt sådär på förmiddagen. Åkte till Gävle Biståndsgrupp och till en gubbe som säjer avlutade möbler, vid 11-tiden.

Det här fyndade jag då:

image1272
* Tvättbräda 20:-

image1273
* Världens sötaste halmgris, 20:- (står på min balkong)

image1274
* Gratis galgar!

Mamma och jag skulle åka till Järbo och gå på loppis hade vi tänkt. De har öppet mellan 13-18 på fredagarna. Jag åkte till mamma till ca 12-tiden och så drog vi iväg till Järbo. Fyndade lite smått och gott men det bästa hittade vi sist - ute i en fyndlada! Jag är ute efter 2 gamla trästolar att ha som nattduksbord och där på väggen i ladan ser mamma att det hänger 2 stolar. Det var de perfekta stolarna och kostade inte mer än 50:- för båda två - verkligen fyndpris!!!

De var rejäla, stadiga och precis i den stil och form jag var ute efter så jag blev kanonglad. De hade nog hängt där i ladan ett tag för det hängde och slängde lite damm och skit på dem :). De hade några lager färg på sina ställen men mestadels hade det skavts bort men jag hade en del jobb framför mig med skrapning och slipning såg jag. Men då får jag ju vara med på det roliga själv också och skapa mina egna drömstolar! De ska målas vita idag söndag hade jag tänkt!

Mamma och jag blev kvar i Jäbo ett tag sen tog vi Ånyo här i stan också. Åkte hem till mamma ett tag sen och tror jag blev kvar till ca 16-tiden då jag åkte hemåt.

Här är mina fredagsfynd:
image1265
* En glasvas 10:-
* Gammal hushållsvåg 40:-
* Kockumsfat 10:-
* Liten pappershållare med gumma på 5:-
* Coffe-kopp 2:-
* Snäckor, 10:-, 15:-
* Fågelbo 45:- (köpt i butik)
* Fågel 45:- (köpt i butik)

image1281
*Fin gammal låda från en affärsdisk, 30:-

image1267
* 2 stolar 50:-

I fredags damp det ner 2 Tradera-paket till mig i brevlådan! Det var de här 2 vackra strutarna med texten "Passion" och "Amour" på den andra. Plus den söta påsen!
image1266

Hjalle och jag de blivit hembjudna till hans gudmor Annika till 18-tiden på fredagkväll. Annika är Hjalles mammas barndomsvännina som flyttat från Stockholm till det nybyggda området ute vid Alderholmen här i Gävle. Alldels vid vattnet. Hjalles mamma och pappa var också bjudna och Tarika, Annikas dotter var också där. Vi samlades runt 18-tiden och åt gott och hade trevligt! Skålade in och välkomnade dem till stan :). Hjalle och jag kunde inte stanna längre än till ca 21.00 då vi hade bokat in en biokväll på fredagskvällen sedan tidigare.

Åkte till bion, slog oss ner i en soffa i mitten längts bak och lutade oss tillbaka och såg filmen "Iron Man". En humoristiskt actionfilm där en man inom vapenindustrin bygger en stridsrobots-dräkt!! Filmen var faktiskt underhållande och bra tyckte jag!


Fredagkvällen slutade väldigt bra och när vi kom hem blev det väl sängen rätt omgående om jag inte minns fel.

Lördag ringde mobilen strax före 07.00. Mamma, Jenny och jag skulle till Falun och gå på loppis och även kika i handelsträdgårdar. Jag åkte till mamma till 08.00 och då åkte vi vidare hem till Jenny och hämtade upp henne. Sen mot Falun! Väl på loppisen lyckades vi hitta nåt fint alla 3 vilket ju är roligt. Vem som hittade mest? Behöver den frågan ställas...? Jag tror inte det, det vet ni redan...haha!

Här är mina fynd från loppisen:
image1268
* Brödskåp 15:- (ska målas vitt)
image1269
* 4 st turkosnötta skålar 20:- (kannan har jag haft sen tidigare)

image1275
* Zinkkruka med plats för ljus 15:- (tänkte ha på balkongen)

image1276
* Zinkställ 20:- (fungerar just nu som ett ställ för post/viktiga papper i hallen)

image1277
* Hjärtdekoration att sätta i blomkruka 29:- (ska sen ha den i en kruka på balkongen)

På hemvägen släppte mamma och jag av Jenny hemma hos sig och vi kikade runt i trädgården lite innan vi åkte hem till mamma igen. Solen sken och det var himla fint väder i Sandviken - i Falun var det då bara moln! Mamma och jag körde driven på Sibylla´s och fick med oss ett varsitt Big Meal hem. Satt ute och mumsade! Sen började jag jobba på stolarna med att skrapa bort massa färg som på sina stället satt som berg! Mamma spolade av altanen med högtryckstvätten. Det var minst 5 lager färg på stolarna upptäckte jag. Från första början var de målade i någon slags matt falu rödfärg. Sen kom vit, gul, blå och 1 eller 2 olika nyanser av brunt. Phu!!! Men jag slet och slet och slipade så tillsist blev stolarna väldigt lena och fina och fria från den mesta färgen.
image1282

Stannade kvar hos mamma till 18-tiden då Hjalle kom och vi drack lite kaffe. Hjalle och jag skulle ut till Jenny och Anders och umgås igår, lördagkväll. Sagt och gjort och vi drog dit till ca 18.30-tiden. Jenny visade mig runt på mysiga promenadstråk runt om i skogarna alldels bakom deras hus - ååååhhh va mysigt det var och vilken kväll sen! Solen sken sådär magiskt och romantiskt och allting var såå fint! Vi hittade ett jättemysigt picknickställe i en liten dunge med utsikt över åkern, där blir det nog nån picknick i sommar, eller hur Jenny!

Vi var nog ute och promenerade runt ett bra tag och det var så mysigt och fint att jag till och med fick till ett glädjeskutt!! Bilder på dessa fina platser kommer sen när Jenny laddat över dem till mig :). Sen blev vi bjudna på ostkrokar, chips och läsk, mumsfillibabba!!! Tack för en som vanligt supertrevlig kväll :). Stannade till ca 22.00 då vi styrde kosan hemåt Valbo.


Idag är det söndag som sagt och dagen har precis börjat. Jag har spendera dryga timmen här vid datorn nu och börjar känna att det är dags att runda av :). Mina planer för dagen är som sagt målning av stolarna och lite till samt en sväng till loppisen på Spiken!

För övrigt blommar min Hibiskus igen - jätteroligt att se!!! Fick ju den på min födelsedag 17:e februari av Jenny och då blommade den, också blommar den nu såhär till våren igen! Se så vacker den är:
image1279

Önskar Er Alla En Härlig Söndag!

Akut Besök och Välkommen Vår och Sommar!

Igår jobbade jag kväll. Höll på med lite pappersjobb efter rapporteringen. Jag fick ju som sagt var i uppdrag av chefen att fixa schema för hur vi personal ska stå i montern på psykiatrimässan som är 2 dagar nästa vecka. Jag fick äran att så att säga fixa allt med mässan. Vad vi ska visa samt vilka som ska jobba, vilka tider man ska stå i vår monter samt när man kan gå på föreläsmningarna. Efter lite om och men blev det klart och igår hade vi ett kort möte om just mäss-schemat och det verkade som att det var helt okej det jag hade pusslat ihop så vi kör på det. Skönt! Sen har jag gjort ett häfte om vårat boende med bilder och text, det är typ det enda vi har att visa men det duger så bra så, blev väldigt tjusigt det där och de andra verkade också nöjda så det är bara att tuta och köra. Tack och bock för det!

Anki kom till kl. 14.00 för hon skulle gå intro med mig idag. Vi hann sitta och prata till 15.00 då jag fick åka till akuten med en av de boende som hade fått kateter för några timmar sedan och nu hade dragit ut den, det störtblödde! Men innan jag och Anki fick ta med honom till akuten åkte han med en annan personal till hälsocentralen och de i sin tur  skickade honom vidare till akuten. Så kl. 15.30 var vi på akuten och kom inte tillbaka till jobbet förrens 20.30 - fy vilken hemskt lång väääntan!  Läkaren satte ny kateter till en början men den höll ju vår patient på att rycka ut hela tiden så jag fick passa honom och dra bort hans händer därifrån och herregud! Sen fick han nog och ville gå därifrån och i psykiskt förvirrat tillstånd är det inte lätt alla gånger att få en sådan person i det tillståndet att riktigt förstå. Han letade sig ut till entredörren och ville gå ut och jag fick lite lätt mota honom i en annan riktning och i det stora hela gick det väl bra ändå får jag säga.  För oss som förstår ordentligt är det inte så svårt att förstå att man måste vänta och varför, men för dessa människor med psykiska funktionshinder är det inte alla gånger så lätt och att då behöva sitta och vänta i 4,5 timme innan man får komma hem måste vara väldigt frustrerande, vilket han också tyckte.

Men 20.30 var vi alltså tillbaka på gruppboendet och läkaren hade dragit ur katetern för han förstod att den inte skulle sitta kvar ändå nå vidare lång tid. Sjuksköterskorna på jobbet skulle tappa honom dagligen istället tills man vet vad som är fel. Hur som helst blev gårdagen en rätt jobbig dag. Ingen lunch och inget att äta på väldigt länge så kroppen blidde trötter.. När jag kom hem hoppade jag i säng på en gång med godispåsen i högsta hugg. Kollade lite tv innan jag somnade ca 45 minuter senare.

Idag är det torsdag och första maj! Härligt, nu är våren äntligen här på riktigt och snart sommaren med den! Det här året blir det tidig semester och det känns faktiskt skönt att få ledighet snart. Vädret idag har varit mest mulet och senare på eftermiddagen blev det regn för att nu till kvällen spricka upp igen.

Jag ska nog inte göra så mycket mer av den här torsdagskvällen förutom att se nåt bra på tv:n och äta godis :)