Hemma

Då var jag, mamma och Jenny hemma igen efter några dagar på vift på Sveriges vägar i vår älskade husbil! 4 dagar närmare bestämt.

Fredag:
Vi åkte ca 07.30 hemifrån Västanbyn med förväntansfulla miner alla tre, äntligen var tiden inne för vår årliga, efterlängtade husbilstripp! Mamma satte sig vant vid spakarna och Jenny och jag tog varsitt passagerarsäte. Första stopp blev i Gysinge där vi åt vår frukost, mysigt! Andra stoppet var affären "Karlssons" i Morgongåva men det var inte så mkt att hitta där så vi gick tomhänta därifrån. En påse bulla blev det dock till vårat färdfika. Nästa stopp blev Sala centrum där vi strosade runt lite. Helt plötsligt öppnade himlen sig och regnet brakade loss!! Det spöregnade och vi hade inga paraplyn med oss, de låg kvar i husbilen. Vilka dumnötar vi va...haha! Vi liksom alla andra stod och försökte vänta ut regnet under tak, men tillsist gav vi upp och gick vidare till husbilen efter att ha kikat klart i centrum. Mamma gjorde mat och efter lunchen kikade vi lit epå en loppis som fanns där samt tittade in i en liten affär vid Sala Silvergruva. Klockan var nog på tidig eftermiddag nångång och vi styrde kosan mot Västerås där vi planerade att spendera vår lördag. På vägen mot Västerås stannade vi till vid Bäckbymotet och sprang på Nisses (som tyvärr brunnit så det var inte mycket varor att kolla på...) catalog, o lite klädaffärer. Sen såg vi en stor godisbutik där vi köpte oss lite färdgodis, ett måste!


Ännu mera shopping...haha!! Det blev en riktig shopping-semester den här gången *fniss*. Sovplats första natten blev bredvid Anundshög, på en grusparkering. Där fanns ett ställe, typ turistställe för Anundshög var ett stort gravfält med resta stenar runtomkring och runor och sånt. Själva "högen" var riktigt stor och jag och Jenny gick upp på den och sen sprang vi ner igen och det var riktgit svårt att få stopp på fötterna när man ville stanna..haha! Mamma gick runt högen istället och fick vara med på bild.


Vi åt en glass och sen var det dags att krypa in i husbilen igen och äta lite. Så himla mysigt att äta i husbilen, allt smakar på nåt vis så mycket godare när allt är sådär o-vardagligt och speciellt. Vi hade godis, tidningar och film så kvällarna blev aldrig tråkiga på nåt vis, bara undebart mysiga!


Men självklart kan vi roa oss utmärkt med massa tönterier också, eller hur syrran?! Haha!!! Och jag försöker mig på en scen ur filmen "The Ring"...ganska hyfsat nära ändå!


Första kvällen kollade vi på filmen "Van Helsing" och åt gott till det! Jag duschade tatueringen i husbilsduschen 1 gång om dagen, på kvällen. Gick hur bra som helst med mamma som assisterade!


Var duktig och sov på mage också. Vi var trötta runt 21:00 om kvällarna och somnade då gott i varsin säng efter en helt underbar första dag och vi såg fram emot nästa! Den här kvällen/natten förvånades vi över att flygplan flög över oss väldigt lågt! Såg rätt kul ut!

Lördag:

Vi vaknade runt 07.00-07.30 och då klev vi upp med detsamma. Här fanns ingen ro att ligga och dra sig inte...hehe! Klev upp och klädde på oss, bäddade undan också var det dags för frukost som mamma dukade fram. Hon var vår egna lilla husmor där i bussen hon som dukade upp för frukost, lunch, fika och kvällsfika *ler*.


Vi satt ner på soffan (bäddsoffa) längts bak i husbilen och åt frukost och lunch vid det väl tilltagna bordet. Lyssnade på radio. När frukosten var avklarad var det tandborstningsdags och sen tid att styra kosan vidare. Vi åkte in mot Västerås centrum där vi parkerade alldeles intill domkyrkan väldigt nära centrum men utan att behöva böka sig in i själva centrum. Vi kom dit till ca 9.00 och affärerna öppnade inte förrens 10.00. Vi tog en promenad i den stora fina parken och till vår överraskning ser vi en liten röd koja (ser ut som ett litet hus) med fönster högt upp i ett av träden. Efter noggrant spanande på kojan ser vi att det sitter 2 personer där uppe, en tjej och en kille...haha! Verkar som att de typ "bor" lite där ibland eller nåt. Tog iallafall kort på kojan för det såg så kul ut.


När centrum öppnade vi 10.00 strosade vi runt där ända tills klockan slog 14.00. Väldigt bra centrum faktiskt och större än vad jag trott. Vi gjorde paus för lunch som mamma lagade till i husbilen vid 12.30 och som vi mumsade på innan det var dags att ta en sista vända på stan. Jenny och jag hittade en jättebra affär som hette "New Yorker" och hade hur myckt kläder som helst i vår smak och billigt också. Speciellt billigt när det var rea! Jag köpte en svart jacka för 99:-, ett skärp för 50:- och en jeanskjol för 50:-, perfekt! Sen köpte både Jenny och jag en varsin jacka på BikBok också. På rean såklart.

Klockan blev sen 14.00 och vi 3 kände att vi hade koll på stan och bestämde oss för att åka vidare. Tror nog att vi tog oss en fika i "bussen" innan motorn drogs igång av mamsen! Som för den delen är en riktig hejjare på att köra husbil! Nu var det dags att åka vidare mot Eskilstuna eftersom vi planerat att gå på Parken Zoo och köpcentrat Tuna Park på söndagen. Och nu var det dags att hitta ett bra sovställe i närheten. Vi hittade ett vackert ställe vid en kyrka uppe på en höjd så vi fick jättevacker utsikt. Men innan vi hittade till sovplatsen stannade vi till vid Tidö Slott och kikade lite där. Vi kom dit vid 16.30 och slottet var väldigt fint! Fin kväll var det också. Men vi kunde inte gå in i slottet och titta för det var stängt, men vi fick ta oss en titt på utsidan iaf!


När v i hittat till sovplatsen vid kyrkan gick vi runt där och tittade lite. Omgivningen var väldigt vacker där den låg lite upphöjd och solen sken.


Det var visst bröllop på gång när vi kom och på natten hade de visst party för jag kunde höra musik spelas. Lördagskvällen spenderades framför filmen "Kung Fu Hustle".

Sen kikade vi på "Street Magic" med David Blaine, magikern. Åt godis och gott och läste tidingar också och kvällsfikade. Somnade vid 21-tiden.

Söndag:
Vaknade i lagom tid vid 7-7.30 och klev upp och klädde på oss och bäddade ihop sängarna och dukade fram för frukost. Mamma kokade kaffe och det luktar så gott! Jenny och jag har ätit smörgås med pålägg och druckit o´boy. Vi styrde oss vidare till Parken Zoo och parkerade på parkeringen till köpcentrat som ligger alldeles intill. Men parken öppnade inte förrens 10.00 så vi fick gott vänta ca 1 timme där på parkeringen. Men vi läste tidningar och fikade så den timmen rullade snabbt förbi. I Västerås i lördags var det växlande väder med sol och moln och blåsigt men jag tror vi klarade oss från regnet. I Parken Zoo var vädret rätt detsamma men det kom några lättare småskurar då och då men inget som störde. 150:- kostade inträdet och sen var vi i full färd med att kika på alla söta djur och ta massa bilder..hihi! De sötaste små djuren var silkesaporna som fick vara med på många bilder! Vi hade en jättemysig dryga 2 timmars vända i parken!



Men sen var det dags för lunch i husbilen innan köpcentrat skulle gås igenom. Luncherna har bestått av: Makaroner och köttfärsås fredag, potatisgratäng med lövbit lördag, korvstroganogg med ris söndag och makaroner med köttbullar på måndagen. Sen har vi fikat smörgås om kvällarna. Och fikat däremellan.

Tuna Park hette alltså köpcentrat och vi gick igenom det rätt snabbt. Var inte riktigt så stort eller bra som vi hade förväntat oss men jag fick ett mobilsmycke med mig därifrån iaf :) Klockan var inte mer än 15.00 när vi kände oss nöjda där och då bestämde vi oss för att styra kosan vidare norröver eftersom vi skulle hemåt på måndagen. Idre var från början inplanerat i vår tripp, men eftersom kylskåpet hade börjat småkrångla innna vi åkte iväg och de hade fått tid för lagning på tisdagen var vi tvungna att korta av semester lite och styra hemåt. Men vi ska ta Idre över en helg nångång istället. Med husbil såklart *ler*.

Måndagen hade vi planerat med ännu mera shopping! Först Kupolen i Borlänge, sen loppisstället Tulavippan, Lager 70 och sen Lager 157 i Sågmyra. När vi letade sovplats för söndagen åkte vi förbit ännu en slott-skylt så vi var inte sena med att svänga in och kika även på dett slott, Strömholms slott tror jag det var. Gult och otroligt fin var det iaf med en vallgrav runtomkring med bro över. De hade också en liten slottsbod där de sålde vackra saker. Vi kikade på slottet vid 17.00 och sen såg Jenny och jag ett jätteroligt ihåligt träd som man kunde gå in i, vilket vi såklart gjorde och tog lite kort!


Sen åkte vi vidare mot söndagens sista sovplats som var i Smedjebacken, vid Flatenbergs Hytta eller nåt sånt hette det. Ett lugn och skönt ställe iaf åter igen.

Första natten var det flygplan som lät samt hundar som skällde sent inpå kvällen, andra natten var det ett larm som tjöt länge och väl flera ggr om där vid kyrkan och tredje natten var det regnet som smattrade och ett tåg som åkte förbi. Men vi har sovit gott! Sista kvällen kikade vi på en Harry Potter film men både Jenny och jag somnade så vi gick och la oss utan att ha sett färdigt filmen.

Måndag:

Vaknade som vanligt vid 7.00 och klev upp och gjorde våra rutiner. När frukosten låg bra i magen åkte vi mot Kupolen i Borlänge. Vi var där väldigt tidigt, runt strax efter 8.00 och de öppnar ju inte förrens 10.00 så vi fick dryga ut tiden lite. Gick en sväng på Willys efter ett tag och sen blev kl 10.00 och vi avklarade Kupolen på 1 timme. Då brummade vi iväg mot Tulavippan och var där till ca 12.00 men det visade sig att det inte öppnade förren 14.00 och inte 12.00 som vi hade trott. Därför åkte vi vidare till Lager 70 vid Insjön med vi hittade inget skoj. Drog då vidare till omtalade Lager 157 i Sågmyra och såg fram emot att få handla billigt och fint! Men vi blev faktiskt besvikna då det inte fanns något vi gillade och det fanns bara märkeskläder vilkt vi inte fattat innnan och de är ju såklart dyra även fast de är billigare än vanligt. Så vi hittade ingenting där heller och eftersom det var sista anhalten var det dags att runda av hemåt Sandviken igen. Genom Falun och mot Västanby-villan där vi var åter vid 16-tiden eller nåt sånt. Packade ihop alla våra grejer och tackade för en supermysig tripp! Älskar dem!

Jag, mamma, pappa och Jenny fikade av sista fikat vi hade kvar och efter ett tag åkte Jenny hem medan jag stannade en stund till. Blev sugen att rensa ogräs av nån konstig anlednig och frågade mamma om hon ville ha rensat någonstans och jag fick rensa fint vid cykelstället. Rotade upp ganska mycket krafs som inte skulle vara där..hehe! Hjalle kom efter ett tag och tog några omgångar boule med pappa. Jag fortsatte mitt rensande i den fina kvällen. Vid ca 18.30 var det dags för Hjalle och mig att åka hemåt.

Hemma:
Klev in i lägenheten och kände att det luktade såpa och frågade Hjalle om han hade skurat golven. Och det var inte bara det han hade gjort, han överraskade mig nåt så totalt underbart omtänksamt med att ha storstädat hela lägenheten och gjort det sååå fint!!! Han hade skurat golv, diskat undan, dammsugit, dammat, plockat undan kläder och grejer som låg framme, skurat rent överallt i badrummet så det var skinande rent, bäddat rent i sängen och bäddat den, och överallt jag tittade var det såå skinande fint och såå hemtrevligt och underbart att få välkomnas hem på det viset!! Min kärlek vad jag älskar dig, du är så fin i allt du gör! Och när jag tittade på vardagsrumsbordet ser jag att där ligger en chokladkaka till mig. Min älskling tack för allt! För att du får mig att må så bra och vill göra mig glad och lycklig!

Igår måndagkväll åkte Hjalle och jag in till stan vid 21-tiden och bokade biljetter till Simpsons -filmen som skulle gå 21:45. Sen gick vi till Cafe Mingel och Bar och beställde mat. Hjalle tog en burgare och jag tog som vanligt den underbart goda varma smörgåsen med ost och skinka och god sallad. Vi satte ute på innergården och myste i en soffa med kuddar. Maten var god och vi gick till bion till 21.45 och köpte en påse Ahlgrens bilar och intog sen våra platser upe i sofforna.

Filmen var varken bättre eller sämre än serien så den var som jag hade förväntat mig. Lagom soft underhållning med några flabb här och där. Kanske en film som är roligare att se hemma i tevesoffan än på bio.
Hur som hade vi en jättemysig kväll och väl hemma igen vid ca 00.00 tiden tog det inte lång stund förren vi kröp i säng efter en dusch. Den här gången sov jag faktiskt i sängen igen, första gången efter att jag gjorde tatueringen den 19:e juli...haha sanslöst! Men nu har det snart gått 2 veckor och den läker väldigt bra så nu känner jag att jag inte behöver vara sådär superförsiktig längre som jag ville vara åtminstone den första veckan.

Tisdag:
Det är idag det. Har varit en mestadels solig dag men blåsig och kall om solen försvinner. Sov till 8.00 och tog det lugnt hemma till ca 10.00 då jag skjutsade Hjalle till kontoret och sen åkte jag hem till mamma och pappa och tvättade undan lite tvätt och hjälpte mamma rensa i landen. Jenny kom förbi en stund och vi åkte till Sibylla och bjöd mamma och pappa och oss själva på mat. Sen åkte Jenny och jag till OK där jag köpte en Sverige-Vägatlas med jättebra kartor! Nöjd! Nu kan Hjalle och jag sitta och titta ut nästa ställe vi vill åka till. Tänkte vi skulle ta en dagstur nånstans i helgen eller så.

Åkte från mamma och pappa vid 17-tiden och hämtade Hjalle vid kontoret. Vi kom hem och jag satte mig direkt vid datorn för att pränta ner lite om dessa dagar som varit. Nu kurrar det i magen å jag ska (efter att ha laddat ner semesterbilderna) laga lite mat till mig och Hjalle, får se vad det blir.

Imorgon är det onsdag och Jenny kommer hit till mig vid 10-tiden. Vi ska nämligen ta en mysig cykeltur här i krokarna och ta med oss picknick och sånt och cykla runt på lite mysa vägar här ikring. Ska bli jätteroligt! Hoppas på fint eller åtminstone skapligt väder!

Nu ska jag ta och fixa lite bilder!

Hus på hjul

Har varit sol idag. Och varmt och skönt. Jag har varit hos mamma och tvättat lite kläder osm jag tänkt ta med mig på husbils-roadtrippen! Vi drar ju som sagt imån. Tidigt. Runt 07.00 nångång. Ska börja packa lite snart. Har skrivit lista med allt jag ska ha med mig. Fick lönesbeskedet idag också och ser att de inte gett mig betalt för ca 12 timmars arbetad ob vilket ger en sisådär 500:-. Måste ringa dem det första jag gör när jag kommer hem sen.

Kl 16.30 åkte jag hem till Ola och Agneta för Hjalle var där och återlämnade deras bil. Hjalle och jag åkte till Stenebergsparken på Brynäs och spelade minigolf. Den här gången gick det riktigt dåligt! I veckan var Hjalle och jag och spelade med 3 av hans kompisar och då gick det faktiskt riktigt bra för att vara mig...hehe!

Var mer finns att säga sen igår...hmmm....??? Tror ingenting faktiskt. Förutom att det känns lite småputt att inte kunna ligga och sola. Eller iofs så kan jag väl ligga på rygg och sola framsidan men jag vill inte svetta ner tatueringe i onödan. Men skönt med en varm dag. Ska tydligen bli sämre väder nu igen när vi ska på semester. Vi känner att det inte gör så mycket eftersom vi kommer att spendera så mycket tid åkandes i husbilen. Vi är dock tacksamma för lite sol när vi stannar till för att fika eller strosa runt på våra olika destinationer längs trippen. Vi blir väl borta i ca 5-7 dagar eller nåt. Ska bara mysa en massa, köpa färdgodis, ta med tidingar och böcker, gå mysiga upptäckarpromenader och titta på film på platt-teven med dvd!! Lyx!! Ska rota fram nån bra film här hade jag tänkt.

Önskar alla en härlig vecka så ses vi sen!!!

Det blomstrar


image305

Fredag = Husbilssemester

Jepp. Igår måndag kom mamma och pappa hem från sin semester. De hade haft det jättemysigt. De har uppdaterat Jenny och mig via sms när de varit borta, men det var bra gött att se dem igen..hihi! Var hem till mamma och pappa och klippte gräsmattan och vattnade blommorna igår måndag. De kom hem senare på kvällen. Då åkte jag dit och lämnade tillbaka deras bil som vi så snällt fick åtnjuta lyxen av att ha medan de var borta. Mamma och pappa hade köpt Champangebrus till Jenny och mig när de var i Norge, så gott!!! Hjalle och jag hade en flarra med oss idag på roadtripen, yummie!

Och i söndags var Hjalle och jag till Niklas och kollade på film på kvällskvisten efter att ha varit hemma hos "pappa" Ola och firat honom på sin födesedag. Hjalle var så snäll och köpte GPS:en åt honom. Hur som helst såg vi filmen "Shooter" hos Niklas.

På fredag är det då dags för mammas, min och Jennys "roadtrip by housebus"!! Ska bli så jädrans mysigt!! Hoppas min tatuering hunnit läkt väldigt bra innan vi åker. Kanske blir aningen svårare att tvätta den och smörja den som när man är hemma. Men den har läkt bra sen i torsdags. Först idag eller igår som den börjar flagna lite vilket innebär att det övre hudlagret lossnar vilket är fullt normalt. Sen behöver jag inte smörja den lika ofta nu heller för tatueringen håller sig mjukare längre. Några skorpor syns inte till och jag vet inte om de kommer senare eller om jag klarar mig utan dem. Hur som helst tror jag inte att jag kan ha skött den mycket bättre än vad jag har gjort eller varit mer föriktigt än vad jag har varit. Har sovit enbart på mage i flera dagar och har int dragit upp täcket längre än till midjan, jag har inte lutat mig mot ryggstöder i bilen när vi har åkt och inte heller lutat mig tillbaks i tv-soffan, har inte burit åtsittande kläder eller pillat och kliat på den! Banne mig om inte det räcker :)

Näe nu ska jag ta och avsluta här, vill hinna med att gosa lite med min älskling innan kvällen är helst slut här!

Roadtrip

Igår bestämde Hjalle och jag oss för att ta en dagsutflykt söderut med slutdestination Öregrund vid havet.
Vi sov ut idag och tog det rätt lugnt. Åkte iväg i spöregnget vid 11.30 tiden. Finns ju som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder...hehe! Vi hade iaf paraply med oss. Himlen var rätt mörk och dov. Regnet hängde över mest hela tiden. När vi kom till Älvkarleby bestämde vi oss för att gå ut och kika lite på fallen vid Laxön. Men det var knappt nå vatten där men vi gick omkring på en liten promenad ändå, trevligt. Eftersom Hjalles pappa fick en GPS i födelsedagspresent passade vi på att låna den på färden. Knappade in orterna och så guidade den oss alldeles dit vi ville om vi så önskade, fiffig grej! Jag hade såklart kartan i högsta hugg och höll koll på vad som fanns runtikring allting.


Efter Älvkarleby åkte vi genom Karlholsmbruk, Skärplinge, Forsmark och vidare ut till Öregrund- staden vid havet! Hjalle tippade på att det var ca 10 mil dit, glömde att checka av. Hur som helst hade vi sån tur med vädret att det bara regnade litegrann ett tag i början när vi startade vår färd. I Öregrund stannade vi ett par timmar och i början var det molnigt men sen sprack det upp och solen tittade fram resten av eftermiddagen, jättehärligt!

Tydligen är Öregrund en av Sveriges bäst bevarade trästäder, och är därför Nordupplands populäraste turistmål. Stadens befolkning fördubblas under sommarmånaderna.

Från Öregrund kunde man också ta båten över till Gräsö, men Hjalle och jag valde att inte göra det just idag då vädret som sagt var lite ostabilt så vill höll till på land! Vi gick omkring i de söta små gränderna med gamla välbevarade trähus i söta färger. Tittade i hamnen där alla båtarna låg och guppade och vid hamnen fanns många restauranger med uteservering intill vatnnet, så mysigt så! Jag trodde inte att Öregrund skulle vara så pass stort som det ändå var. Mycket folk var det också, många turister (lika som vi) förstår jag =). Öregrund var en riktig sommaridyll!
image285

Hjalle och jag letade oss ut till klipporna vid havet och passade på att slå oss ner en stund och bara njuta av utsikten och av vattnets lugnande effekt.


När magen började knorra letade vi oss till en mysig restaurang/pensionat med en rofylld innergård/trädgård där vi satte oss ner och åt lunch vid 15-tiden. Köttbullar med färskpotatis, brunsås, lingonsylt, bröd och sallad. Hur gott som helst! Medan vi satt och åt sprack himlen upp och solen tittade fram.


När maten hittat vägen ner till magen började sötsuget göra sig tillkänna och vi stannade till på ett av de många cafér/glasställen och köpte oss en varsin glass. Gick sen ner till klipporna vid havet igen och satte oss och myste lite till och passade på att njuta av solen vid havet. Då kom en kissemiss fram till oss och började gosa och kela. Och den missen hängde med oss hela tiden där och la sig bredvid oss och såg ut att ha det så bra så. Antar att den kissen brukar få en massa gotta av alla de turister som befinner sig vid klipporna sommartid...hihi! En trevlig liten krabat det där hur som helst.



Det fanns många små söta butiker längs de smala gatorna och jag hittade en butik som var helt underbar! Massa vackra ting som krukor, kuddar, dockor och andra söta saker med rosmotiv och annat fint! Jag såg en söt porslinsdocka i gammelrosa kläder och kunde inte slita mig från henne så hon fick följa med mig hem likasom en kudde jag ville ha...hihi! Roligt att shoppa lite också.


När vi kände oss nöjda med hela upplevelsen bestämde vi oss för att åka vidare. Klockan närmade sig då 17.00. Vi åkte mot ett ställe som hette Fågelsund som var utsatt på kartan alldeles vid kusten. Åkte den slingriga långa vägen dit men stället visade sig inte vara mer än en liten hamn med små båthus och små röda trästugor för sommarboende. Både Hjalle och jag tänkte på Programnnet "Vi på Saltkråkan", när vi åkte förbi där. På väg till Fågelsund stötte vi på en "ko-passering". Kossor och tjurar som skulle till grönbetet efter att ha stått i ladan ett tag.


Men så mycket av havet kunde man inte se som jag trodde så vi vände igen och ställde GPS:en på Valbo igen och styrde kosan ditåt. Åkte hem till Hjalles mamma och pappa och kom dit kl 19.00 efter en dagsutflykt som var så himla mysig!! Blev väldigt glatt överraskad av Öregrund och tipsar gärna andra att åka dit! Tack min älskling för allt!

Nu är vi hemma igen och funderar på att köpa lite godis innan affären stänger om 30 minuter, får se hur det blir med den saken.






Bröllopet



Vädret var strålande vackert! Strandbröllop blev det och det var så fint! Sen blev det buffédags med massa god mat och lite senare var det dags att hugga in på tårtan!

Vi blev kvar 13.30-19.30. En trevlig dag får jag väl lov att säga. Många barn som jag passade på att leka lite med samt fick träffa lite galna kusiner som jag inte sett på länge *ler*. För övrigt sa min kusin (som typ har tatueringar överallt) att "-Nu har du iaf tatuerat dig på ett av de värsta ställena på kroppen så nu är det lugnt". Kändes bra att höra av en inbiten tatuerad snubbe! Kanske jag inte är så jävla mesig ändå, så det så...haha!

Idag blir det istället födelsedagsfirande. Hjalles pappa fyller nämligen år.

Bröllop. UL. Vingar.

Idag är det bröllopstime! Johanna och Samuels. Kl 14.00. Jag har bara lite problems med vad jag ska ha på mig...? Ska inte ha tajta kläder på mig pga av tatueringen utan luftiga kläder, typ stora kläder tänker jag mig..haha! Sånna har inte jag. Måste ta en kik på köpis när de öppnar tror jag. Köpa mig nåt snyggt fluffigt! Eftersom det ska bli en fin och solig dag vill jag ju inte ha långärmat. Därför tänkte jag kika på en liknande sån här tunika:


Den här tunikan (som är min) vill jag dock inte ta på mig idag pga att jag inte vill råka få den förstörd ifall överskottsfärger från tatueringen släpper. Då sätter de sig på tröjan och blir svåra att få bort. Jag hade tänkt köpa mig nån liknande fast i en annan färg. Det fanns i svart, vilket skulle vara den ultimata färgen för mig, men kanske inte den allra bästa på ett bröllop..haha! Men jag har redan förvarnat bruden om att mitt klädval kanske inte blir som det var tänkt från början, måste ju ta ordentligt hand om tatueringen så det inte blir tjafs!

Igår åkte jag och hälsade på Tina och Mattias som hade varit på Ultraljud och fått hem lite söta bilder som vi kikade på! Va häftigt och så himla mysigt det verkade. Snart är det dags även för dem att få rå om ett litet liv *ler*.
Tina och jag gick en liten promenad till Jysk och Ö.B. Var kvar hos Tina mellan ca 14.45- 17.30 då det var dags att åka hemåt.

Hjalle och jag gjorde nog inte så värst mycket igår. Han kom hem ca18-19 nångång. Kollade på nån film sent på kvällen innan det var dags att sova.

För övrigt sover jag på luftmadrassen eller i soffan i vardagsrummet sedan tatueringen. Ligger på mage nätterna igenom med täcket bara upp till midjan. Jag vill liksom inte ligga på rygg så jag ligger och gnussar tatueringen mot sängen om nätterna. Känns som att det inte är så bra. Och ligger jag i sängen min är jag lite rädd att jag ska råka vända mig när jag sover och ändå hamna på rygg tillslut. Därför har jag själv kommit på att det bästa sättet är att ligga på soffan eller luftmadrassen (som är smala) och ligga på mage och låta taueringen vara ifred! Där kan jag inte råka vända mig om. Somnar på mage, eller sidan och vaknar på samma vis. Eget hopkok...haha!

För övrigt är Hjalle snäll och hjälper mig med smörjning av tatueringen ca var 3:e-4:e timme nångång. Också tvättar jag ca 2 ggr om dagen, morgon och kväll. Låter tatueringen lufttorka innan jag smörjer. Änvänder Bepanthensalva att smörja med samt tvättar med Lactacydtvål. Klär mig luftigt och skyddar tatueringen när jag är ute. Fick info från PJ men har läst på extra mycket på internet om smörjning och tvättning och så. Hoppas att jag gör ALLT på bästa sätt. Tatueringen ser mjuk och fin ut. Är väldigt noga med smörjningen.

Känner att tatueringen fortfarande är "lite uphöjd" och att området inte är slätt. Det har ju bara gått knappt 2 dagar än så. Området där vingarna sitter är lite ömt. Som att man blivit blåslagen och ryggen är täckt av ett fetingblåmärke, känns så ungefär...haha! Men det är inget som smärtar, det bara ömmar lite när Hjalle smörjer.

Jag har inte haft ont alls på tatueringen. Direkt PJ slutade tatuera kändes allt bra. Sved inte eller dunka eller gjorde ont på nåt vis. Konstigt att det kan gå från sån djup smärta när nålen är igång för att sen inte kännas överhuvudtaget. Har kollat in vingarna hur mycket som helst med jämna mellanrum och kommit på mig med att säga till mig själv att jag är nöjd varenda gång jag står i spegeln. Men ändå måste jag titta med jämna mellanrum, för jag har ju "glömt bort" sen jag kollade sist och vill kika igen så jag känner mig säker.

Nu ska jag sätta lite fart här! Äta frukost, sminka, fixa håret och sen åka till Köpis och hitta nåt bra till bröllopet (gäller att va ute i god tid..hmm) för att sen åka hem till Jenny och Anders till ca 12.30 för Anders ska skjutsa ut oss till stugan vid vattnet där bröllopet ska äga rum.

Tjollahopp!!


Märkt för livet.

Hela gårdagen och hitills idag har jag bara gått å speglat mig och kollat in tatueringen i alla olika vinklar och hur den ser ut när jag rör axlarna, slappnar av och spänner. Måste ju försäkra mig om att jag är absolut 100% nöjd. Men jag har upptäckt att jag fortfarande är det efter många timmars granskande :)

Nu är jag märkt för livet som sagt, med något vackert som betyder något för mig. Känns som att en saknad pusselbit hittat rätt på nåt sätt, lite som att jag på nå vis känner mig "mer" hel eller nåt. Det känns bra. Jag känner mig stärkt! Folk kanske tycker det låter skittöntigt, men inte för mig. Om jag känner mig mer hel och stärkt så är det bara bra. Jättebra. Jag har ju inte bara gått och gjort vilken tatuering som helst, bara sådär utan eftertanke. Min har mycket eftertanke bakom sig.För mig innehåller mina vingar personliga tankar och känslor. De står för speciella saker inom mig. Vingarna är bara för mig. Vingarna är jag-Anna. Tatueringar är personliga.

Men ett är nog säkert tror jag. Jag ska inte ge mig på en till tatuering just där vid ryggraden, skuldrorna och revbenen iaf! Men jag kan lätt tänka mig att göra en till eftersom jag fick uppleva den behagliga tatueringen vissa små stunder och då gjorde det inte alls ont (kände knappt att han tatuerade) utan jag kunde bara sitta helt avslappnad medan han gjorde det han skulle. Sen kom han till nerverna igen och de ilade! Men som sagt, det känns nog olika på olika ställen och för olika personer för man är ju skapt olika i kroppen.

Hur gärna jag än skulle vilja så kan jag inte säga att det INTE gjorde ont även fast jag också skulle vilja tillhöra dem som tyckte det var peace of cake. Vill ju inte va en mes :)

Känner redan av det där att : När du väl har skaffat dig 1 tatuering så vill du bara ha fler, man blir beroende". Och jag har ju redan en i huvudet så jag är inte helt främmande för att sätta mig i stolen igen!

Märkt för livet.
Stärkt för livet.


Fan va glad jag är.... ATT DET ÄR ÖVER!!!

Har precis kommit hem från att ha varit typ i chocktillstånd i 3 timmar (pga av smärta) hos tatueraren. Han var för övrigt ca 20 min föresenad, bra jobbat.! Tatuerare är visst ett eget slag av människor har jag upptäckt. Mina änglavingar är på plats men det gjorde riktigt, riktigt ont HELA tiden!!!! Inte så konstigt egentligen. De karvar ju i min rygg. Tortyr med nål. Inte utsöndrade min kropp nå jävla smärtstillande heller, tack för det kroppjävel!! Och folk som säger att det bara gör lite ont ett tag sen går det bättre. Men nu vet jag att det kan kännas olika på olika ställen :). Tydligen.

Jag måste ha väldigt många känselspröt där verkar det som för jag brukar som sagt inte va kinkig! Å vägrar tro att det gör sådär ont på alla fast de tycker det va peace of cake typ....haha! Satt ju och grimasera i 3 timmar för sjutton bullar! Men det är helt klart värt det, sån lyckoruskänsla när det äntligen var klart!! Nu vill ja bara smörja massa så den blir bra så jag slipper åka tillbaka och fixa den medan jag har dagens känslor i nära minne =).

PJ målade upp tatueringarna på fri hand vilket hann höll på med till ca 13.00. Då snärtade han på plasthandskarna och körde igång strömmen till nålen... Snacka om att ja var skiiitnervös!!!! Och inte blev jag mer lättad heller när jag märkte hur ONT det gjorde! Verkligen ont. Och jag som inte är kinkig med smärta tyckte det gjorde skitont! Trodde faktiskt inte jag skulle palla med. Men vadå, va skulle jag ha gjort då? Gått därifrån med några streck på ryggen.. Lixom; -Hallå, å har du tatuerat dig Anna, vad ska det föreställa? Ehhh....änglavingar? Näe, så det var bara att bita ihop.

Måste ha förjävligt (ursäkta att jag svär så himla mycket men är typ i chock över att det gjorde så mkt ondare än va jag trott) många ytliga nerver som ligger där bak på ryggen för det smärtade! Jag spände mig, försökste slappna av, inget funka. Jag kände mig illamående, pustade och flåsade och försökte hitta bästa sätt att andas på mellan nålens knivdrag (ja det kändes faktikt så!). Jag blev skakis och yr och illamående om vartannat. Kändes lixom så jäkla äckligt obehagligt. Om han tatuerade på ett ställe kände ja hur det lixom "ilade" genom större delen av ryggen och gjorde...ja ni vet vad...ONT! PJ tyckte tom att ja va lite konstig när jag sa att det smärtade, typ "ilade" ända ut i armen och ut i armbågen och ner i sidan av ryggen när han tatuerade vingarna mitt på ryggen.... -Öööhh....du är lite konstig, sa han då..haha!

Jenny tog några bilder och dokumenterade hela scenariot från början till slut. Himla bra och roligt att kunna titta tillbaka på hur allt gick till.

Skulle jag ha vetat att det skulle göra så konstant ont skulle jag aldrig gjort en tattoo på ryggen. Ibland kändes nålen inte alls och det var riktigt "behagligt", var ju såklart så jag trodde det skulle kännas mest hela tiden för att sen nångång göra lite extra ont. Men det var precis tvärtom Bara ibland jag kunde pusta ut ordentligt då det kändes lite behagligt. Fan!!!

Men jag blev hur som helst riktigt nöjd med slutresultatet och det är ju det viktigaste. Även fast vi (jag och Jenny) när PJ tatuerat konturerna såg att ena vingen var lite, en yttepytte aning placerad högre upp så gjorde det inte så mkt. De ska ju inte vara precis likadanna. Han sa att han gjorde de lite smått olika med skuggning och så för att få vingarna att se mer levande ut. Han vet ju bäst ändå. Trodde aldrig att jag skulle känna så, jag som är sån perfektionist egentligen. Men kanske mer charmigt att de är lite smått olika. Sen är ju skuldrorna och den delen av ryggpartiet en ganska "levande" del som rör sig rätt mycket, rätt olika. Jag kanske ex spände mig på ett sätt på ena sidan vid tatueringens konturläggande och sen kanske jag slappande av och vingarna skönk på plats. Och beroende på hur jag står och rör armarna så ser ju vingarna olika ut. Just nu är jag bara skitnöjd med allt. Nog mest glad bara för att det är över.

Kanske kommer det en dag när jag önskar att jag inte kunde se att vingarna var liiite olika...men det är ju kört ändå, de sitter ju där de sitter, för alltid nu så bara att acceptera. Och det gör jag nog. Som tur är. För övrigt blev tatueringarna precis som jag tänkt mig, precis likadana som på bilden jag gav honom. Måste nog säga att han är duktig även fast han gjorde mig illa....hehe! Men det skulle nog gjort lika förbannat jävla ont att tatuera vingar på ryggen vart jag än skulle tatuerat mig. Så fuck It!! Det är över. 2000:- fick jag pröjsa för vingarna. Bra pris.

Men ändock har jag redan (faktiskt innan idag) små planer på att göra en liten (uppmärksamma ordet liten) döskalletatuering i mestadels svart men med lite rosa nyans. Den ska se lite rå, hård och tuff ut fast på ett lite busigt/charmigt sett. Skulle kännas som att det skulle symbolisera mig. För jag är ju inte bara en mjuk, snäll, och go tjej (som vingarna får representera) utan jag har ju lite jävlaranamma, busighet och är en tuff tjej också. Vill nog en dag ge vingarna en kontrast i form av en den här balla, typ egendesignad döskallen jag har i huvudett. För att symbolisera båda delar av mig: den mjuka och den tuffa. Men vet inte var på kroppen jag skulle placera den skallen. Tål att tänkas på. Undra om det här med att tatuera är beroendeframkallande? PJ sa att nu dröjer det nog inte mer än 1 vecka förrens du är här igen och vill ha en till! Kanske sant det. Fast 1 vecka? Näe, inte så snart.

Jag är i chock. Tror jag.
Nöjd. Kan inte fatta att jag tog mig igenom det. 3 timmar. Bra stolt! Men blä!! Tur att PJ va så trevlig och sjöng och greja. Såhär ont som jag hade har jag då inte sett att de haft på programmet Miami Ink!!! Lurendrejeri!

TACK JENNY FÖR ATT DU VA MED!!! Skulle nog inte pallat det utan dig, då skulle jag nog sprungit därifrån bölandes..haha! Men med dig kunde jag skoja bort det onda lite och sen ta nya tag och ge gärnet en stund till! Skulle känt mig så liten och ensam utan dig så TACK!



Vingarna håller på att skapas. Fast bara med vanlig penna än så länge! Såhär stor, stark, ball, ivrig och nöjd kände jag mig när allt var i rullning. Äntligen skulle jag få mina vingar! Nu var de ditritade.


Jag biter ihop för allt vad jag är värd. Har ju haft gladare dagar :)
Inte lika stor och ball här inte *garv*. Nåltortyr!


Konturerna är gjorda


Det blöder visst lite. Aj.


Vingarna är färdiga! Wihoo!!



Slutresultatet!!!
image264

Mina änglavingar på bild innan färdig tattoo:
(Jag bad om att inte få tatueringen lika vit som på bilden. Ville ha vingarna helt i rosa i olika nyanser och bara lite highligts i vitt, vilket jag också fick. Bad också om att få tydliga konturer i hela tatueringen så den inte skulle flyta ihop och att man då inte skulle se den lika tydligt som slutresultatet blev)
image272

Kvällstripp

Hjalle kom hem kl 20.00 efter att ha varit och spelat golf med en kompis. Jag börjde känna mig rätt rastlös efter att ha glott på dumburken i otaliga timmar varvat med internettande. När Hjalle vid 21:15 tiden kläcker ur sig frågan om jag vill ut och åka lite bil, är jag snabb och nappar JA!! Jag tyckte vi unde åka ut till Hedesunda och kika lite och så blev det. Hjalle har köpt ny mobil med GPS så vi passade på att testa den och det funkade ju bra!









Vi stannade till på Sandnäsbadet. Parkerade bilen och gick ut och gick längs med stranden. Åt ena hållet var himlen mörkblå och rätt ljus, men tittade man åt andra hållet fick man se en mycket mer dramatisk vy där solen gick ner och skapade väldigt vackra färger på himlen. 




Vi gick runt lite och satte oss vid stranden och bara tittade ut över vattnet och lyssnade till vågornas kluckande. Mysigt! Jag behöver verkligen inte långt bort för att upptäcka härliga, mysiga och speciella platser. Finns redan så många av dem här *ler*

Sen vände vi och åkte hemåt igen och hemma är vi nu ca 1½ timme senare. Nöjd. Avslappnad.

I brist på vettiga ting sjunker min IQ



Fular mig fruktansvärt! Fattar inte att jag kan se så förjäklig ut. Men, men, hade inte så mkt annat roligt att sysselsätta mig med förutom att äta de där negerbollarna och glo på teven. Efter ett tag nöjde jag mig inte med det utan rastlösheten kröp på... Då är kameran jättebra sällskap. Den har mycket roligt att visa mig!

Negerbollar. Ja de heter faktiskt så.

Jahapp. Regnigt idag då. Men varmt. Skönt . Känns det lite som sommar ändå :) Har pecis varit till Hjalle på kontoret med en matlåda jag kokade ihop åt honom. Hakade på in på kontoret och läste lite tidning när han käkade och sen blev det ett litet uppehåll från regnet. Då gick vi ut på en skön promenad runt Boulongern, tog kanske 30 minuter eller nåt sånt. Sen när vi var tillbaka var det dags för Hjalle att fortsätta med jobbet och jag åkte hem igen. Imorse kollade jag på film på Canal Plus, rätt bra att ha de kanalerna märker jag när det exempelvis är regnigt och grått ute.

Funderar på att baka lite negerbollar, blev himla sugen också går det ju så snabbt och lätt också! Fasen, de här semesterdagarna har jag då gottat på tok för mycket! Men det blir lätt så när det är inneväder och man hamnar framför nån film, då vill man ju gärna ha nåt gott att tugga på. Sen ska jag nog fortsätta läsa ur min bok som det har blivit lite uppehåll i de senaste dagarna. Jag ska banne mig bara slappna av och ha en riktig mysdag med mig själv, negerbollarna och boken.

Sen är dagen inte alls planerad på nåt vis. Tror inte det kommer hända så mycket just idag. En till slappardag helt enkelt! Hjalle var ju så snäll och "rastade" mig lite ute i friska luften iaf och det var trevligt. Han är så gullig som ringer mig när han är på jobbet och undrar om vi ska hitta på nåt en stund. De stunderna gör min dag. Då har jag iaf gjort nåt skojsigt av dagen och kan slappna av lite och känner mig inte lika rastlös. Omtänksamma han.

Fresbee-golf

Ska väl resumera den här dagen lite också. Började med att jag upptäckte att idag var en molnig/regnig/åskig men varm dag. Har bara varit hemma och tagi det lugnt på förmiddagen. Kollat på film och slappat. Hjalle undrade om jag ville komma in till han och lira lite fresbee-golf i parken som ligger bredvid hans kontor. Åkte in till han vid 14-tiden också gick vi nån bana och kastade lite fresbee-golf innan regnet och åskan hann på oss. Det var ganska klurigt att få in tekniken och styrkan i kasten, men det känns som att det kommer bli fler vändor fresebee-golf för det var kul!



Jag åkte hem vid strax efter 15 och då åskade det rätt rejält och regnet öste ner. För en stund. Sen blev det rätt lugnt igen när jag kom hem. Slappade nån timme igen framför datorn och teven och gjorde inte nån nytta hemma direkt =). Hjalle kom hem strax före 17 och tyckte vi skulle gå på bio idag igen, men den här gången skulle vi se Harry Potter. Så Hjalle och jag åkte till Filmstaden till 18.00 och såg nya Potter-filmen som jag inte tyckte var lika bra som de föregående. Vi kom hem igen vid 20.30. Vi har ätit lite kvällsfika och bara tagit det lugnt hemma. Känns som jag vill krypa ner i soffan ett tag nu och glutta lite teve.


Snabbresumé!

Förvandlingen


Så här gick alltså min förvandling till väga:

* Först var jag svarthårig, hade färgat håret vilket innebär att det växer ut och man får en ful utväxt, särskilt om håret är ljusare än svart vilket mitt är!

* Jag var trött på det svarta och ville förändra mig i valet av hårfärg vilket innebar att jag för att kunna tona (trött på att färga) håret måste göra en blondering av håret för att någorlunda få bort det svarta.

* Lyckades bra med att få bort det svarta och håret blev gulblont, skitfult! Men håret blev ljusare och jag kunde tona det i en röd färg som jag var sugen på den här gången!

Mamma har hjälpt till under 2 dagar eftersom vi började sent på kvällen första dagen så hann vi inte med allt då.
Stort Tack till min kära mamma som är så duktig och snäll som ställer upp när jag känner att jag vill förvandla mig lite emellanåt *ler*

Faktiskt rätt nöjd med den röda tonen även fast jag skulel vilja att den var aningen mörkare i rötterna där håret efter blonderingen blev ljusare i utväxten. Men ska låta det vara ett tag och sen tona om det igen. Med toning kan jag iaf tvätta ur färgen och tona om i ny färg rätt snabbt. Behöver inte vänta på att håret ska behöva växa massor innan färgen försvinner, det tålamodet har inte jag!!!

Posar i min nya sommarbikini:


Sol. Minigolf. Luncha. Bio.

Vilken fantastisk första "riktiga" dag på semestern jag fick börja med denna gårdagens måndag! Solen sken på en klarblå himmel och det var riktigt varmt ute!!! Jag njöt i fulla drag över att få en sommardag såhär mellan regnskurarna. Klev upp samtidigt som Hjalle kl 8:00. Medan hag åkte till jobbet kikade jag lite på teven. Vid 10.30 pratade jag med Hjalle på Msn och han och S skulle till Boulongern och spela minigolf och Hjalle frågade om jag ville med. Självklart! Klädde på mig, borstade tänderna och gjorde mig klar här hemma och sen åkte jag till Hjalles kontor och hämtade upp honom och sen hämtade vi upp S. I Boluongern var det lagomt mycket folk. Vi skaffade oss varsin klubba och golfboll och sen var tävlingen igång! Men jag hade såklart ingen chans mot de där grabbarna som är rätt säkra på golf så att jag skulle förlora var jag långväga inställd på :)

Men det var jätteroligt att spela och enligt mig gick det bra för mig även fast jag förlorade med en sisådär 10 slag eller nåt! Gick några banor med 1 slag, sen låg många på 2 och 3 och nån enstaka 4, 5. Jag var nog den enda som tyckte det gick bra och behöll stort leende hela vägen ut! När man inte är riktig golfare behöver man inte som grabbarna jag var med ta minigolf så seriöst! De riktigt analyserade var det gick fel och blev helt bedrövade när de gick nåt slag mer än förväntat..haha! Vi hade iaf en riktigt rolig golfstund. Sen åkte vi vidare till stan och käkade lunch på Gallerian Nian. Vi beställde korvstroganoff och satte oss på uteserveringen och njöt av solen. När vi kände oss mätta och belåtna åkte vi vidare. Jag släppte av grabbarna vid minigolfen för de skulle ta en till omgång medan jag tackade för mig och åkte hem för att sola!

Jag kom hem vid ca 14-tiden och la mig då ute på balkongen och solade och hade det sååå bra!! Kollade på folk på vägen nedanför och lyssnade på musik. Varvade solandet med lite internett-tittande när det blev för varmt i solen. Så såg resten av min gårdagseftermiddag ut; tog det lugnt ute på balkongen och bara njöt av en solig sommardag och semester!

Jenny, Anders, Hjalle och jag bestämde att vi skulle gå på bio i Gävle och se Die Hard 4.0. kl 20.30. Jenny och Anders kom till 19.00 och Hjalle kom strax därefter efter att ha varit och spelat golf, riktig golf den här gången :).

Vi sällskapade här hemma tills klockan blev 19.45 och då åkte vi in till Filmstaden. Bokade biljetter och fick sofforna högst upp, men lite synd var att filmen gick i en av de små salarna... Skulle ju vart lite roligare för Jenny speciellt om filmen hade gått i stora salen, hon som för första gången satte sin fot på Filmstaden i Gävle igår :).

Filmen var iaf fullspäckad action från början till slut, riktigt spännane och bra faktiskt! Bättre än jag hade trott från början! Vi var alla nöjda med filmen och åkte hemåt igen ca 23.20. Vi tackade för en trevlig kväll och Jenny och Anders åkte vidare hemåt.
image265

Idag är det tisdag och inte en lika solig dag som igår. Regnar gör det och skulle väl så bli den här dagen. Få se då vad jag ska hitta på...hmm...? Stoppa näsan i en bok kanske? Hjalle ska iaf in till kontoret snart och göra nytta!

Dagar att räkna börjar ta slut nu. Tisdag idag och på torsdag gäller det. Tattoo!!!

Wij Trädgårdar

Imorse klev jag upp i tid och åkte hem till mamma till ca 08.30. Jag, mamma och Jenny skulle åka till Ockelbo och titta på Wij Trädgårdar. Vi åkte dit till 10.00 och strosade runt i trädgårdarna och njöt av vackra blomster och fin omgivning. Gick runt ca 1 timme sen avslutade vi med en glass! Åkte sen hem till mamma efter att ha skjutsat hem Jenny. Vi stannade till på Sibylla och köpte lite korv med mos. Sen har mamma blekt och tonat mitt hår. Det var färgat svart innan och utväxten såg för jäklig ut! Svart färg ville jag inte ha längre så för att kunna tona i nån ljusare färg än svart behövdes lite blekning av håret först! Nu är håret väldigt rött, ljust rött. Ska färga det i rötterna en gång till så det blir lite mörkare. Men det känns hur som helst mkt bättre än den tunga svarta färgen jag var rätt less på nu, särskilt med min utväxt!

Hjalle kom hem till mamma och pappa till ca 15.30. Jag höll på med håret och blev klar till ca 16.00. Mamma och pappa förberedde allting inför husbils-semestern de åker iväg på imorgon måndag. Mysigt för dem! När de sen kommer hem om ca 1½ -2 veckor åker mamma, jag och Jenny på vår tjejsemester!

Hjalle och jag hade planerat grillkväll med Jenny och Anders idag så vi åkte iväg strax efter 16. Stannade till och handlade lite först. När vi kom dit satte Anders igång med grillandet och Jenny och jag pysslade runt i köket och donade med allt annat. Hjalle sällskapade Anders, hoppas han lärde sig nåt av grillmästarn Anders..hehe!

Vi avnjöt fläskkotlett, kycklingfilé och fläskfilé med strips, potatissallad och såser, mums va gott de va! Satt ute på deras mysiga altan och himlen hade spruckit upp och släppte fram sol och värme! Perfekt firande för vår semester vi har tillsammans! Planerade in en biokväll med Jenny och Anders imorgon och sen ska det bli lite minigolfa av också hade vi tänkt! Fast inte just imorgon - vi har ju som sagt semester nu...hahaha...härligt!! Vi avslutade såklart kvällen med lite efterrätt i form av 3 olika smaker på glass; choklad, jordgubb och mango, mums!

Hjalle och ja stannade till ca 20.30. Åkte då hem till mamma och pappa och sa hejdå inför semestern. Vi fick låna deras bil medan de var borta så nu åtnjuter Hjalle och jag lyxen av att ha 2 bilar för ett tag! Kan han åka till jobbet och golfa hur mycket han vill utan att behöva rådfråga mig om bil varenda dag. Nu har vi en egen. Perfekt!
Kramade om mamma och pappa och åkte hem. Hjalle och jag har bara hunnit med en dusch och lite tevetittande. Blir kanske sängen snart. Eller så stannar jag uppe riktigt, riktigt länge inatt bara för att jag kan *ler*. Imorgon börjar min semester på riktigt.


Wij Trädgårdar


Semesterfirare!

Idag är det fredagen den 13:e och min första semesterdag! Har redan upptäckt att denna otursdag för första gången har fört otur med sig. Min älsklingsklocka har gått sönder i glaset...morr! Måste ta med den in till Gävle och få den lagad. Fick den i present av Hjalle det här året. Jaja, visste väl att jag inte skulle slinka igenom alla fredagar den 13:e som på ett bananskal resten av livet. Idag var min otursdag. Tur att inte värre saker än ett brustet klockglas inträffat.

Hjalle åkte som vanligt till jobbet idag och jag åkte hem till mamma och pappa till 9.30. Tog i vanlig ordning med mig tvätten och startade en maskin med detsamma. Läste lite tidning och slappade. Bestämde träff med Anki vid 14-tiden. Hade bränt lite barncd-skivor som skulle lämnas. Åkte hem till Anki och vi umgicks till strax efter 17 då jag åkte vidare hem till mamma och pappa och lät Anki ta itu med alla vardagliga sysslor som också ska skötas när man har barn. Lilla Ebba fick sitta på mammas mage i bärselen...såg rätt skönt ut. Hoppas du fick lite vettigt gjort efter att jag gått Anki! Har du lärt dig nån barnvisa utantill nudå så du kan sjunga med Ebba ;)

Åt lite mat när jag kom till mamma och pappa men strax efter 18 åkte jag hemåt. Stannade till på Rusta och köpte läppstift. Sen stannade jag till på Köpis och shoppade på rean!!! Känner att jag egentligen borde hålla igen lite med pengarna eftersom tatueringen ska betalas nästa vecka och den kan gå på ca 2000:-. Men när det är rea och jag hittar så fina kläder kan jag inte hålla mig! Vet ju att jag har ett sparkonto jag kan nalla lite av såhär under sommartid om jag vill unna mig lite extra ;)

Köpte ett par korta jeansshorts, en stickad svart klänning med 3/4-ärm och en häftig turkos top! Helnöjd!

Hjalle är bortbjuden till arbetskamrater ikväll så jag är ensammen. Får se vad jag ska hitta på av denna fina kväll. Solen sken imorse för att sen gömmas bland moln och till kvällen skingrade sig molnen igen och det blev jättefint. Ska bara poa runt lite här hemma och sen kika lite på teven tror jag.

Igår firade Tina och jag min semester med lite shopping i Gävle...hehe! Sa ju hejdå till jobbet för ett tag igår när jag slutade. Tina kikade efter barnkläder och jag shoppade en svart bh och ett par mörkblåa jeans-knickers eller vad det heter. Hade en väldigt trevlig dag i Gävle.

I helgen blir det förmodligen lite grillning hemma hos Jenny och Anders. Hjalle och jag tänkte vi skulle bjuda tillbaks lite eftersom de har bjudit oss på grillat förut :). Då får vi fira in vår semester tillsammans i helgen, mysigt!

Tack alla mina nära och kära för att ni finns och gör mig sååå glad och lycklig!
Mitt hjärta ler när jag är med er
Min själ mår bra

image226



Äntligen semester!!

Rubriken säger allt.

Om en vecka är det dags...ooohh va spännande! Hoppas det blir som jag tänkt mig :)
Änglavingar där bak.

I Vänners Sällskap

Igår tisdag slutade jag jobbet kl 15.00. Tog 30 minuters komp, lyx! På jobbet hade jag arbetat med fotoalbum åt 3 av de boenden. Jag skrev ut bilder från mobilen och klistrade in i albumena och skrev en liten text till varje bild. Hade pratat med Anki om vad hon och den andra lillpinglan skulle ha för sig och de skulle gå på stadspromenad. Jag mötte upp dem på stan i Sandviken. Vi kollade lite på Interlek, promenerade vidare till Rusta och Dollarstore där vi shoppade lite medan lilljäntan sov så sött =). När det sen var dags att gå hemåt tyckte nog inte lilla Ebba att vi gick tillräckligt fort för hon började grina och ville hem med detsamma :). Solen började titta fram mellan molnen vid sisådär 17-tiden när vi gick hemåt Anki. Det blev väldigt varmt på en gång så fort solen tittade fram och det var härligt att få se lite sol igen!

Väl hemme hos Anki blev det Ebba-matdags, hon var ju hungrig och ville byta blöja såklart! När det var gjort blev det rätt bra. Jag höll Ebba och passade på att mysa, kramas och pussas på den lilla go´biten så mycket jag bara kunde...hihi!. Det är en härlig känsla att ha ett litet barn i famnen *ler*.

Vi 3 myste och pratade på så timmarna rullade på! Jag åkte hemåt vid 19-tiden, men först sa jag hejdå å puss, puss till mina 2 sötingar!! Tack för att ni förgyllde min dag :) Gick sen ner på stan där jag hade bilen och åkte hemåt. Stannade till på Köpis först och handlade lite mascara, ögonskugga, strumpor och lite mat. Kl 20.00 åkte jag hem och då står Hjalle i full färd med att laga mat till oss, tack älskling! Han gör kyckling och wok som han bjuder mig på lite senare!

Vi åt mat och sen somnade jag på madrassen på golvet rätt bums! Vaknade 23.30 och Hjalle och jag tyckte att det var dags att gå och sova på riktigt i sängen för natten så det gjorde vi.

Idag är det ondsag och jag jobbar kväll, 12.30-21.00. Ska först hem till mamma och pappa och bränna lite cd-skivor med barnlåtar som jag tänkte att Ebba med familj skulle få! Hon fyllde ju trots allt 1 månad den 9:e juli, alltså i måndags, Grattis Ebba!!

Solen skiner mellan molnen idag, hoppas det får vara så resten av dagen!

V.28

Måndag 9 juli: 7.00-16.00
Tisdag 10 juli: 7.00-16.00
Onsdag 11 juli: 12.30-21.00
Torsdag 12 juli: 8.00-14.00 (Sista dagen-nu börjar semestern!!!)
Fredag 13 juli: Semester
Lördag 14 juli: Semester
Söndag 15 juli: Semester

Krypa Ner Under Täcket Med En Bok Dag.

Idag har jag levt mig in i en ny påbörjad bok och hunnit sluka ca 100 sidor. En bok som heter "Nattens barn" och är skriven av porrkändisen och sedan skådespelaren "Traci Lords". Där berättar hon öppet om hur hennes liv från barnsben med kraschade familjeförhållanden ledde henne till porrens värld vid bara 15-års ålder. En värld full med droger, misshandel, vuxna människor som utnyttjar ett vackert barns goda tro på vuxna, sociala relationer som inte fungerar och om hur hon förs in i en vuxen värld fast hon bara är ett barn själv. Om en liten flicka som växer upp i den här världen och hur hon sen bestämmer sig för att kämpa för att ta tillbaka makten över sitt liv och tillsist lyckas med hjälp av några få men otroligt viktiga personer som tar hennes situation på allvar.  En bra bok att läsa. En tragisk berättelse.



Hjalle och jag blev hembjudna till hans föräldrar vid 17-tiden och en väninna (Annika) till familjen skulle komma och bjuda på mat. Det blev olika laxar, strömming och sill och sånt som jag inte är överförtjust i men jag provade snällt och lite av maten slank faktiskt ner. Lagom mätt och trevligt sällskap. Hjalle och jag kom hem till ca 19.30 igen och jag har suttit försjunken i min bok. Är sugen på godis eller nåt gott men har hållt mig från att gå ner till affären och handla för det är så regnigt och trist väder plus att klockan faktiskt är rätt mkt och det skulle bara vara onödigt att slänga i mig godis för att sen gå och sova ungefär. Är ju jobb imorgon igen och 4 dagar framåt, sen semester!!

Behöver det nu känner jag. Lite smått less på jobbet nu. Behöver en paus från virrvarret.

Innedag

Igår var en riktig innedag! Det regnade, var grått och ruskigt ute. Jag sov till ca 8.00 igår lördag. Mamma och jag kom inte iväg till Owes i fredags så vi skulle ta det igår istället. Mamma kom och hämtade mig vid strax före 11. Vi åkte till Owes där jag köpte 2 fina dukar. Den ena ligger så fint på mitt vardagrumsbord. (kanske syns lite på bilden nedan). Vi fikade och satt inne och tittade ut på regnet. Inte inne man vill sitta en sommar. Men, men, vad gör man när vädret inte är som man vill? Bara rätta sig efter det. Eftersom fredagen inte blev mer än en tevedag för min del så kände jag att jag inte ville spendera hela lördagen framför teven också. Mamma sa att det var en riktig städdag och jag tänkte att jag skulle göra detsamma när jag kom hem. Rota fram och slänga massa kläder och krafs som ligger i alla skåp, garderober och dylikt. Mamma och jag åkte också på loppisen här i Valbo innan hon skjutsade hem mig till strax efter 13 eller närmare 14 eller nåt sånt igår. Då jag hade bestämt mig för en INTE tevedag knäppte jag på en cd-skiva med gamla jukebox-godingar och satte fart! Jag dammade, gjorde om i mina vitrinskåp så det såg lite finare ut. Tog bort lite krukor från golvet och ställde dem på mina vintrinskåp, gjorde om på fönsterbrädan i vardagasrummet och sovrummet. Rensade och gjorde snyggt i alla skåp och lådor. Rotade fram massa gamla kläder, slängde en hel del och la in en del i mina garderober igen för jag hade ju en del rätt snyggt som jag en gång gömt undan i lådan under sängen! Roligt att rota runt, man glömmer ju bort vad men en gång i tiden rotat undan =)

Hjalle hade bilen och hade åkt till kontoret men kom hem en kort sväng vid 16-tiden och sa att hans kompisar skulle till Falun och golfa för de hade ringt dit och kollat hur vädret var och det var tydligen skapligt där (här regnade det) så de skulle dra dit och Hjalle skulle haka på. De åkte vid den tiden nån gång igår och jag fortsatte med mitt! Poppade massa musik och hade det riktigt roligt i städartagen! Hittade en luftmadrass och blåste upp den vilket tog ca 7-8 minuter, puh!! Måste nog ta och skaffa en pump åt den där för det är faktiskt aningen drygt att blåsa upp den för lungkraft. Jag bestämde mig för att ligga på den och mysa till kvällen när jag tänkte slappna av och kolla nån film. Sen tänkte jag göra det ännu mysigare och sova på den till natten...hihi!

Jag hade inte riktigt tid för att laga nån mat men jag tog ett litet brejk för att äta några smörgåsar. Sen körde jag igen! Hjalle hann komma hem och då var klockan 20:45 och jag var fortfarande igång! Jag kände mig klar vid 22-tiden och då hade jag faktiskt blivit lite trött på allt städande men man kan ju inte lämna allt det man rotat fram liggandes på golve! Det känns skönt att ha gått igenom så mycket här hemma iaf. Det enda jag har kvar nu att rota igenom är köket, ska göra det lite finare där också men inte idag tror jag.

Vid 22-tiden slängde jag mig alltså ner på luftmadrassen och Hjalle och jag åt lite kvällsfika i vardagsrummet och kollade på en film som hette "Hellraiser", sådär lagom bra. Vi var uppe till ca 01:00 då Hjalle gjorde kväller och la sig i sängen och jag nattade mig på luftmadrassen på golvet. Riktigt mysigt! Sov till 10.00 idag och vi har bara legat och blippat runt på teven hittills och hunnit med frukosten. Jag har inte ens borstat tänderna än!
Idag är ännu en regnig och gråtrist dag och inte ett väder man känner för att vara ute i. Får se vad vi hittar på.

Min mysiga sovplats! Kommer nog sova där några nätter under semestern sen för det blir liksom lite "sova borta" eller semesterkänsla att sova på nån annanstans än i sängen alla gånger och jag tycker om att variera sovplats...hihi! Lite sådär som när jag var liten och jag och Jenny frågde mamma och pappa om vi fick ta ner madrasserna och sova på dem i vardagsrummet...*ler*.




Mina vintrinskåp:

Smink

Igår när mamma och jag var på Rusta passade jag på att köpa lite nytt smink. Jag köpte ett härligt mörkrosa nagellack samt 2 olika nyanser av rosa/rött/lila läppstift också! Billigt på Rusta, bara 15:-/st.
När jag sen hämtade Hjalle i Gävle ser jag att han tittar på mig som på ett sätt är lite granskande. Han la märke till att jag hade läppstift på mig med en gång och han tyckte att jag var riktigt snygg..hihi! Tänk vad ett nytt läppstift kan sätta piff på tillvaron *ler*. Hjalle tittade på mig flera ggr om den kvällen och sa till mig hur snygg han tyckte att jag var..hihi! Ska nog fortsätta måla mina läppar med jämna mellanrum hädanefter *ler*.
Jag målade även fingernaglarna och tånaglarna igår och känner mig lite extra tjusig!

Roligt med smink!



Solig överraskning

Igår förväntades en dag med mörka moln och regn, det hade de sagt överallt och tidningen sa detsamma. Tala om att jag blev glatt överraskad när i stort sett hela dagen bestod av klarblå himmel och massa sool och värme!

Jobbet gick bra, ja när jag väl var på plats vill säga! Jag försov mig!! Vaknade av att telefonen ringde 07:40 och det var en ur personalen som lite undrande frågade var jag höll hus =). Jag måste ha knäppt av mobilen i sömnen och sen ringde den inte mer. Ååhh jag som klarat mig så bra, alltid varit i tid, inte varit sjuk en enda gång men igår hände det! Kanske var för att jag var så supertrött på jobbet dagen innan, alltså i onsdags. Gäspade nåt så otroligt på jobbet och när jag kom hem somnade jag i soffan vid ca 17-tiden och vaknade 20.00 av att Hjalle ringer. Så jag var nog väldigt trött den dagen och resten av natten också vad det verkade som.

Men jag var på plats på jobbet 1 timme senare efter att ha gjort mig klar hemma och skjutsat in Hjalle till jobbet. Efter jobbet passade jag på att njuta av lite sol hemma hos mamma och pappa, åh va härligt att få en sommardag igen!  Mamma var hundvakt åt Meja så jag fick gosa lite med henne, mysigt! Önskar mig en alldeles egen hund jag men det är så svårt med arbetstiderna och jag vill absolut inte lämna en hund ensam hemma i flera timmar...

Mamma och jag åkte en sväng och kikade på Dollarstore, Rusta och ÖB. Jag hittade lite krimskrams som vanligt...hihi! Vi mumsade en glass på vägen och stannde och köpte pizza på väg hem, mums!
Jag stannade hos mamma till ca 20.30 då jag åkte och hämtade Hjalle hos en kompis i Gävle, de hade varit och golfat.

Idag är det fredag och jag är ledig idag och hela helgen, skönt!! Bara 4 dagar kvar innan semestern nu! Hjalle har åkt till jobbet och jag har bara tagit det lilla lugna här hemma än så länge. Väntar på att få se hur vädret ska te sig idag. Mamma ska till frissan här i Valbo och klippa sig vid 15 idag och sen ska hon och jag åka till Owe Jansson och så.

Men först ska jag slappa en stund framför teven igen!

Boulongern

Idag har solen strålat och det har varit skönt i luften om än lite blåsigt, men skönt som sagt! Härligt att ha fått se solen litegrann efter ett tags grått. Idag kom vi iväg på en liten oplanerad utflykt med jobbet. Jag och en vikarie fick med oss 2 boenden och åkte ut till Årsunda. Vi tog med oss kaffe och bulla och åkte ut i skogen, satte oss på varsin sten också fikade vi, lyssnade på alla naturens ljud och bara var i nuet. Så härligt och avslappnande! Jag älskar verkligen att få vara ute i naturen och bara vara. Njuta av nuet! Måste lära Hjalle bli mer intresserad av naturen och skogen och av att bara kunna "vara" där utan att behöva göra någonting. Slappna av helt enkelt....

Dagen på jobbet har med andra ord varit bra. Gick rätt snabbt förbi också. Efter jobbet åkte jag hem till västanbyn och plockade med mig tvätten hem. Mamma höll i vanlig ordnign på att pyssla runt i trädgården och pappa jobbade. Jag stannade ca 1 timme och åkte vid 16:45 och hämtade upp Hjalle. Idag hade han inte vigt dagen åt golf utan åt mig...hehe! Han föreslog att vi skulle åka till Boulongern och äta glass vilket vi gjorde. Jag köpte en bägare med en kula mint/chokladkross och en kula daim, supergott! Vi satte oss vid ett bord i solen och njöt av våra glassar och sen tog vi oss en rätt lång promenad genom parken och det var riktigt mysigt. Många vackra platser överallt där massa olika människor hade slagt sig till ro för att njuta av solen.

När vi sen kom tillbaka där vi hade parkerat bilen åkte vi hemåt igen. Ingen av oss var vidare sugen på att ställa sig vid spisen och laga mat så jag slängde in 2 formar med fiskgratäng och mos. Lätt avklarat och ingen disk, men smaken är inte mer än okej. Fick duga för idag ialla fall.

Nedräkningen fortsätter; 6 arbetspass kvar innan semester!!! För övrigt har jag kommit på att jag har ca 5-6 timmars komp-tid att ta ut sen början av mitt vkariat och den tiden tänkte jag väl ta ut innan jag går på min ledighet.

Den här veckan och nästa vecka kommer gå lätt som en plätt för jag vet vad som väntar runt hörnet!

Mitt Valbo

Solen skiner lite från och till här hemma idag. Nu är kloclan 15. Jag la mig ute i solstolen på balkongen och solade lite tidigare. Då kommer Hjalle hem från jobbet en sväng för att städa lite här hemma, gulle han! Nu är det så fint och fräscht här, tack älskling! Sen åkte han och jag och köpte oss en varsin glass på Bida Lite som ligger här i Valbo. Jag åt en Daim-strut vilken jag tycker mycket om! Sen var det dags för Hjalle att åka till jobbet och göra lite nytta igen och vid 16-tiden skulle han ut och golfa.

Får se vad jag mer uträttar på min lediga dag. Ingen som jag känner här i Valbo som jag kan umgås med vilket är lite trist. Skulle vara så mkt enklare och roligt om jag kände nån här som jag bara lätt kunde slinka hem till när man får lite tid över eller vill hitta på nåt skoj. Det blir ju mer planerande nu när alla älsklingar bor i Sandviken och jag antingen måste ha bilen för att ta mig dit eller cykeln om jag är riktigt hurtig! :)

Ingen som har planer på att flytta till underbara Valbo? ;)

V.27

Måndag 2 juli: Ledig
Tisdag 3 juli: 7.00-16.00
Onsdag 4 juli: 7.00-16.00
Torsdag 5 juli: 7.00-16.00 (Friskvård 14.30)
Fredag 6 juli: Ledig
Lördag 7 juli: Ledig
Söndag 8 juli: Ledig

Och jag har bara 7 arbetspass kvar innan jag går på semester! 3 pass den här veckan och 4 pass nästa vecka!! Yippiiiee!!!

Marknad

Då har jag avklarat min jobbarhelg, skönt! Igår lördag var vi in en kortis på marknaden med 2 av de boende. De hittade lite "krams" som de blev nöjda med och när de sen ville hem vände vi tillbaks "hem" till jobbet. Kom på mig själv igår när jag pratade med personalen och sa "hem" när jag pratade om jobbet...hem...?! Då börjar man inse hur stor del av sin tid man verkligen spenderar på jobbet då det går så långt att man kallar det "hem"...

Idag har jag varit ledig och gått på marknad med mamma och pappa. Hittade själv lite "krams" som jag blev nöjd med och vi gick omkring i ca 2 timmar lite drygt. Köpte ett par finare shorts, ett skitsnyggt svart bälte med döskallespänne, duschsvampar och 2 strumpor. Vädret var lagom. Men på väg upp till marknaden såg vi först 2 bilar som hade krockat och vi frågade om allt gått bra och om de behövde hjälp. Den olyckan såg rätt läskig ut. Men de sa att allt hade gått bra och att de hade allt under kontroll. Bara 5 minuters åkande efter den krocken åkte vi förbi 2 bilar till som hade krockat!! Men det såg också ut att ha gått bra, bara bilarna som tagit skada som tur var. Otäckt å se sånt där och vara föste man som åker förbi, man vet inte riktigt vad man ska göra.

När vi kom hem från marknaden tvättade jag undan lite tvätt hos mamma och pappa. De bjöd på grillad korv som vi grillade i öppna spisen, myyys! Stannade kvar till ca 18:30 då Hjalle kom och hämtade upp mig. Vi åkte hem och jag kollade på en av favvoserierna "Miami Ink" där man får följa några tatuerare som jobbar i stin studio och tatuerar massa folk, bra serie! Kom att tänka på att det idag är 1:a juli och att jag ska göra min tatuering om 18 dagar, typ 2½ vecka kvar bara, shit!! Ska dock bli väldigt roligt och jag ser fram emot det!

Har väl inte så mycket roligt att fylla upp det här inlägget med så istället för massa dravel sätter jag punkt.

Eller vänta, vill bara säga att jag hoppas på sol och skönt väder imorgon så jag kan vara ute och njuta lite på min lediga dag!