Midsommar



***Midsommarafton***

Ja det var det igår, en trevlig sådan! Jag och Hjalle åkte hem till mamma och pappa till ca 12:30. Syrran & Anders, Anna & Jaakko med Hugo, Anton och Chrille kom de också. Mamma stod som vanligt, helnöjd vid sin nya proffsgrill och grillade kyckling, fläskfilé och fläkskkotletter. Vi avnjöt det med strips och potatissallad och annat gott! Till efterrätt blev det äkta sommartårta, nämligen en härlig jordgubbstårta som min duktiga syster Jenny bakat!! Mums säger jag bara!



Vädret var inte riktigt som vi önskade oss, men tack och lov uppehåll så vi kunde sitta ute iaf. Det blåste en del men regnet höll sig som tur var borta och solen tittade fram nån ynka snabbstund emellanåt :-)

Efter maten blev man lite trötter så Hjalle la sig i hammocken och vilade. Lilla Norpan tog alla chanser som fanns att vila, han älskar att ligga och mysa den vovven...hihi! Nippe däremot tar alla chanser som finns till lek istället :-) Därför lyckades jag inte ta nån bra bild på honom, han har inte tid att stå still den vovven...hihii!


Jag och Hjalle stannade kvar till ca 16:30. Då var det dags att åka till nästa ställe, nämligen hem till Hjalles föräldrar och umgås lite med folket på den sidan släkten :-)

Lika trevligt där och vi stannade till ca 20:00 då vi åkte hemåt och tog det lugnt framför tv:n.


***Midsommardagen***

Det är det idag. Jag vaknade strax före 8:00 och har redan hunnit tvätta en maskin tvätt. Till 10:00 idag, om en liten stund vill säga så kommer mamma och hjälper mig att påbörja städningen av lägenheten. Vi tar fönster, kök och badrum idag. Lika bra att smygstarta med sånt man kan för om nån dag går flyttlasset till nya "boet" :-)

Hoppas ni alla hade en härlig midsommarafton och får en lika bra midsommardag!





Gårdsloppis!

Hejsan vänner!

Hoppas allt är bra med er :-)

Själv har jag jobbat hela veckan + helgen och nu väntar 2 lediga dagar, såå skönt!!

Rensningen samt packandet inför flytten fortsätter i full fart härhemma och vi bara går och stampar i väntan på att få nycklarna till radhuset! Vi hoppas, hoppas och åter hoppas på att vi kommer att få flytta in liite tidigare än utsatt datum, 1:a juli.

Eftersom det mesta redan är nerpackat härhemma samt att det är kartonger och grejer lite här och var så kanske ni förstår att det inte finns så mkt roligt att visa här på bloggen :-)

Men jag har dock lagt ut en jättefin tallrikshylla på Blocket som jag har bestämt mig för att sälja:




Hyllplan för tallrikar/brickor samt en överhylla.

Längd: ca 85 cm
Bredd: ca 53 cm

Prisidé: 350:-

*************

Jag säljer även massor av annan heminredning i den vita lantliga stilen! Pga flytten har jag som ni vet rensat bort mängder av fina prylar som jag nu kommer att sälja till väldigt bra priser!

Gårdsloppis på:


Stinusvägen 19
812 90 STORVIK/Bro

Lördagen den 9:e juli
kl. 10-17
(vid regn inställt)

Passa på att kom och fynda!!


(Bild från en av förra sommarens loppisdagar)

Förressten så har jag själv fyndat lite på Blocket under veckan som gått. Den här fina byrån kommer att få följa med oss till radhuset när flyttlasset går! En rejäl rustik byrå med vackra beslag och rejäla brädor i botten på lådorna, jag gillar den skarpt!


Nu ska jag nog skruva upp volymen och poppa lite musik och fortsätta packandet :-) Vem vet, kanske rensar jag bort nåt mer fint som får gå till Gårdsloppisen!






En mysig söndag

Igår lördag när jag och Jenny var på loppisturné så fyndade vi inte direkt mkt. Loppisarna vi besökte innehöll inte direkt det vi var ute efter så det blev inte så mkt fynda som jag hade hoppats på. Men det jag fyndade var desto bättre och jag var överlycklig över fyndet! Det var så att en tjej med en inredningsbutik här i krokarna stod på en av loppisarna och sålde ut sina varor för drygt under halva priset, massa fint hade hon!!!

Jag hittade 2 st gråturkosa fönsterluckor från Ib Laursen för 170:-/st!! Jag har sett såna förut och tyckt de varit såå fina och vet att de kostat ca 500:- och det har då i mitt tyckte varit för dyrt. Men så igår hade jag turen att stöta på dem igen, den här gången fick jag 2 st för 340:-!! Ett görbra fynd tycker jag och min lycka denna loppistripp var ju gjord...hihi!



Syrran fyndade en brun kökshylla så hon var nog också nöjd med sitt! Solen sken och strålade från klarblå himmel hela dagen även igår, underbart att ha fått varit ledig under så många soliga sköna dagar!

När vi avklarat sista loppisen vid ca 13:30 bestämde vi oss för att jag skulle följa med syrran hem och grilla! Vi åkte till Ica Maxi och handlade det vi behövde och åkte hem till systeryster! Anders ställde sig vid grillen och Jenny och jag poade lite inne. Helt plötsligt från ingenstans invaderades den klarblå himlen med mörkblå/lila åskmoln! Vi väntade oss ett hejdundrande oväder och stod och såg på när naturens makter tog över, det är mäktigt med oväder tycker jag! Tyvärr blev det inte mer än en del blixtar och dunder men inget regn. Sen drog de svarta molnen förbi lika fort som de kommit och himlen blev klarblå igen, precis som om ingenting hade hänt!

Vi fick dock äta grillmaten inne i och med att vi trodde det skulle braka loss mkt mer än vad det gjorde, men det smakade lika gott för det :-)

Sen satte vi oss i varsin solstol i syrrans trädgård och bara latade oss och hade det bra! Lite senare blev det jordgubbar och gammeldags vaniljglass till det, mums!

Jag stannade kvar ända till ca 19:00 då jag efter ett stopp hos mamma och pappa begav mig hemåt, helnöjd med en supermysig dag med min älskade syster! Innan jag åkte hade vi bestämt oss för att besöka Gysinge idag söndag då det under helgen varit marknad där.

Idag söndag
kom Jenny och Anders och hämtade mig vid 9:30. Vi strosade runt på marknaden i
Gysinge, besökte smedjan och alla små mysiga bodar, fikade litegranna och som vi sa, "turistade i vårat närområde". Man är på tok för dålig på det, men idag kan vi känna oss stolta som faktiskt såg på vårat närområde med andra ögon. Vi hade supermysigt! Gamla brukshus, lanthandel och herrgård med omgivningar som gör det så trivsamt!

Vi besökte även 2 loppisar där innan vi åkte hemåt och jag hade turen att springa på 2 st brunbetsade köksluckor som ser ut precis som fönsterluckor så de fick jag för 50:- tillsammans! Ni förstår kanske vad jag tänker göra med dem..? Jo jag tänker förstås skruva loss alla beslag samt knoppar och måla dem vita och slipa dem i finaste shabby-stilen! Perfekt sommarprojekt! Sen vet jag inte riktigt om jag ska sälja dem på Gårdsloppisen hos syrran som förresten idag blev spikad till lördagen den 9:e juli, då vi hoppas på sol! Vid regn ställer vi in. Tider 10-16 eller 17. Mer info kommer snart!

Jenny och Anders släppte av mig hemma vid 13-tiden och då brakade åskan lös här hemma i Valbo! Det blev alldeles mörkt på himlen och regnet vällde ner likaså blixtar och dunder! Jag och Hjalle la oss i sängen och tittade ut genom fönstret och bara mös! Tycker om oväder :-)

Lite senare på eftermiddagen besökte vi mamma och pappa ett tag. Jag påbörjade mitt kökslucke-projekt litegranna men måste åka och köpa färg för jag hade visst slut på mitt lager. Jag stannade kvar hos mamma och pappa till 19:00 och nu sitter jag här hemma och poppar musik för mig själv - underbart! Hjalle är på fotbollsträning och jag ska nog rensa lite i min pysselbyrå och packa nån låda hade jag tänkt mig.

Imorgon måndag är det dags att jobba igen, men jag är helnöjd  med min ledighet, det har verkligen känts som semester med detta väder, underbart! Mina batterier är laddade och jag är redo för nya tag!

Hoppas ni med haft en alldeles underbar helg!







Sang & Loppisdag!

Jag har köpt en världsfin Retro Radio från Clas Ohlson för ynka 299:-! Den ser ut som svindyra Roberts Radio men som ni vet är ju Roberts liiite dyrare om man säger så! Den här heter Sang och jag är jättenöjd med min fina radio! Ljudet är kanon för att vara en bärbar radio, inte sådär skränigt som det kan vara utan mkt bättre faktiskt. Den här lilla sötnosen kommer bli en perfekt kamrat i mitt kök samt pysselrum :-)

 

Jag vet att det är många i bloggvärlden som köpt sig just denna Clas Ohlson variant och nu kan ni lägga till mig i listan också...hihi!! Har trånat efter den ett tag nu men inte kommit mig för att dra till Clas Ohlson men så i förrgår var min Hjalle så snäll att han slank in och köpte den åt mig, tack!!



Idag lördag ska jag och syrran iväg på loppisturné!! Det är massor av loppisar i krokarna idag, på självaste pingstaftonen dessutom! Vi ska besöka Spikfabrikens loppis här i Valbo, de har ordnat loppis utanför Valbo Köpcentrum, det är bakluckeloppis i Forsbacka och sen drar vi till Sandviken där de har MegaLoppis i Göransson Arena! Det kommer bli en jättemysig samt rolig dag tillsammans med bästa syster, en kanondag väntar mig :-) Också vaknar jag upp till ytterligare en solig och varm dag - det är härligt!!

Jag och mamma tittade in på en loppis i torsdags och då såg jag en sak som jag var ooootroligt snabb att roffa åt mig!

Nämligen denna juvel:


En otroligt fin rustik svart gjutjärnsljusstake!! Och på lappen stod det ynka 50:-! Den är verkligen hur tung som helst! En rejäl pjäs och jag är riktigt glad att jag hann på den :-)


Idag hoppas jag på fler fynd från alla loppisar vi ska besöka. Fyller plånkan med massa sedlar och småpengar utifall att...hihi!


Igår var det fredag och jag var ledig. Åkte hem till världens goáste nyblivna 4-åring på kalasfirande! Vi lekte ute i solen och fikade massa gott! Tack för en mysig stund!


Sen åkte jag hem till mamma och pappa och la mig på min solsäng och bara njöt av dagen!!! UNDERBARA SOMMAR :-)

Mamma sällskapade mig när hon kom hem från jobbet och sen låg vi bara där och slappade länge och väl..hihi! 16:30 drog jag hemåt och jag och Hjalle åkte till MöbelHuset i Gävle för att kolla soffa igen. Eventuellt har vi hittat soffan vi är ute efter och kan beställa, det beror på om vi hinner få den levererad innan leverantörerna tydligen hade helstängt under sommaren. Vi får vänta till måndag, då får vi veta.

Nu önskar jag er alla en fin och härlig Pingstafton!!





Att ta vara på tiden

Igår lördag var det soligt väder och varmt! Innan jag skulle börja jobbet vid 12 ville jag gärna komma ut litegranna och få njuta av solen. Jag och Hjalle tog bilen till Mackmyra Bruk där vi tog en promenad, samma vända som sist. Det är verkligen vackert där!



Efter promenaden tog jag min bil och åkte hem till mamma och pappa vid 11-tiden. De var borta på marknad men jag åkte dit för att släppa ut vovvarna lite så de fick komma ut och kissa och busa lite! Själv satte jag mig i en solstol och fortsatte njuta av det vackra vädret ett tag innan det var dags att packa ihop och åka till jobbet vid 12-tiden.

Jobbet flöt på bra och vi satt ute litegranna och det var en lugn, skön helgdag på jobbet igår.

Idag är det söndag
och jag ska iväg till jobbet igen. Idag ser vädret inte lika roligt ut, molnigt och lite kyligare. Mig gör det iofs inte så mkt men det är ju alltid mkt trevligare med sol förstås!

Här hemma packar vi för fullt och just nu har vi bara en varsin tallrik att äta på, bestick samt 2 varsina glas, resten är nerpackat :-) Längs ena väggen i vardagsrummet står flyttlådor nästan ända upp till taket..haha! Men en hörna måste vi ju kunna mysa i fram tills flytten och det får bli tv-hörnan där vi fortfarande har det trivsamt :-) Jag i min järnsäng och Hjalle i sin skinnfåtölj, så oss går det ingen nöd på än så länge *ler*


Ha en underbart skön dag alla mina vänner!






Kristi Himmelfärds Dag

Igår torsdag var just Kristi Himmelfärds dag. Dagen var rätt solig men lite molning och blåsig emellanåt. Men det klarnade upp mer mot kvällen.

Jag och Hjalle började med att sova ut rätt rejält igår torsdag, vi sov till 9:30. Bestämde med mamma och pappa att vi skulle komma och bjuda på lite hamburgare med allt på! Typ bacon och ägg och massa gott jox :-)

Jag och Hjalle åkte först till hans mamma och pappa till 10 och stannade där ett slag. Sen åkte vi vidare till Coop och handlade lite och åkte sen till mamma och pappa och var där kl. 12:00. Mamma höll på att sätta tak på växthuset och de hade också fått 2 fönster på plats, blir superfint det där! Pappa mekade i garaget han.

Jag och Hjalle lade oss i varsin solstol och slappade lite i finvädret och gosade med vovvarna och busade lite. Sen gick vi in och gjorde iordning maten till ca 13.00 och vi satt ute och mumsade burgare och coca-cola, yummie!! Till efterrätt blev det kaffe, kaka och jordgubbar som vi satt ute i solen och avnjöt. Härligt väder!

Jag och Hjalle begav oss hemåt vid ca 14-tiden men stannade först till på MIO för att kika lite mer på soffor, matbord och utemöbler. Men ingenting hittade vi...suck!

Vi skulle ju som sagt var vilja ha någon av de
klassiska sofforna i engelsk stil, men de finns ju inte i hörnsoffa i det material som vi vill ha. Men vi fortsätter leta och ska prova lite fler soffor så hoppas vi att vi kan bestämma oss och beställa en soffa snart då vi gärna har en när vi flyttar in i radhuset :-)

Matbordet vi letar efter vill vi gärna ska vara i rejält massivt fint träslag, gärna ett bockbord eller ett vackert bord med svarvade ben. Ett välarbetat rejält bord helt enkelt som håller länge, det ska inte vara fanér på det. Googlade lite bord igårkväll och vi kom fram till att stilen på dessa bord jag visar är något vi letar efter.



Vi kom hur som helst hem till kl. 15:15, tomhänta även denna gång. Hjalle drog iväg och tränade och jag slappade lite med några tidningar i högsta hugg! Poppade musik och hade det bra. Hjalle kom hem till 17:00 igen och då klurade vi lite på vad vi skulle hitta på då vädret var så härligt och himlen var nu alldeles blå och solen strålade!

Kl. 18:00 bestämde vi oss för att åka upp till Mackmyra Bruk och fika lite och så skulle Hjalle slå lite bollar på ranchen. Sagt och gjort och vi drog dit. Jag mumsade på en pärondaimstrut och Hjalle tog en kopp kaffe. Vi satte oss längs med en av de gamla längorna som stod där, det fanns en lång bänk som gick längs med sidan och så fanns det ett litet bord. Supermysigt faktiskt! Där satt vi och njöt av solen och fikat innan vi bytte plats och gick ner mot ranchen där Hjalle slog lite bollar och jag hittade en bänk i solläge där jag satt och njöt av både sol och min fining som slog *ler*



Klockan tickade på och blev 19:00 och vi kände oss inte riktigt redo att åka hem så vi tog en promenad genom fina Mackmyra. Genom själva parken var det konstutställning bland buskar och träd så det var riktigt mysigt att gå omkring där och kika bland snåren, det blev lite av en konstvandring av det hela :-)

Vi promenerade en runda som tog 45 minuter och sen var vi tillbaka vid bilen igen. Det var såå härligt att vara ute och gå, solen värmde så skönt, det var lugnt och stilla och vi bara njöt av stunden! UNDERBART!!! Det kändes verkligen lite som en semesterdag igårkväll, tänk att semestern smyger sig på mer och mer nu*ler*

Vi stannade till en kort sväng hos Hjalles föräldrar innan vi åkte vidare hemåt och när vi kom hem vid ca 20:30 kände vi oss väldigt nöjda med dagen och kvällen. Mycket umgänge med nära och kära och jag tyckte verkligen det var riktigt härligt att ha umgåtts med min älskling hela dagen lång, det behöver man ibland *ler*

Idag är det fredag och det var strålande sol redan tidigt imorse när Hjalle åkte iväg och jag somnade om. Vaknade sen kl 8:30. Solen ska stråla från klarblå himmel hela helgen och det ska tydligen bli jättevarmt. Jag är aningen bitter faktiskt över att jag ska jobba hela långa helgen, kväll dessutom...suck! Ska iväg och jobba 12-21 varje dag nu så det gäller att ta vara på solen innan jag åker till jobbet.

Så därför kan jag inte sitta kvar här vid datorn längre och snacka gojja, nu måste jag njuta av solen! Tittade nyss på termometern och den visade hela 30 grader i solen, wihoo va najs!

Ha en underbar helg alla mina kära vänner!!!