En systerdag

Igår lördag kom min syster Jenny och hälsade på mig och vi hade bestämt oss för att laga en god lunch tillsammans och efter det baka något gott!

Jenny kom vid 10-tiden och först letade vi lite recept och sen åkte vi iväg och handlade på Coop Forum. Sen kikade vi även in på en loppis och på Owe Jansson. Hittade lite smått och gott och vid 12-tiden kom vi hem igen och då kurrade det i magen efter lunch.

Vi gjorde iordning tagliatelle med kyckling i creme fraiche sås, mums va det va gott! Enkel rätt som absolut kommer att lagas igen!




Efter maten mumsade vi några negerbollar som jag hade kvar sen igår, yummie!!!


Vi surrade lite vid matbordet innan vi tog itu med disken och påbörjade nästa projekt: CUPCAKES bak!!!!


Vi bakade och smetade och tillslut blev resultatet massor av söta cupcakes!!!



Det var jätteroligt och enkelt att baka dem och variationerna på smak och utseende är verkligen oändliga!

Garanterar att det blir många fler Cupcakes-bakdagar, eller hur syrran ;)
Tack för en supermysig dag Jenny - det här gör vi om fler gånger!!!

Vi åkte sen hem till mamma och pappa och bjöd dem på Cupcakes!

Idag är det söndag och en slappardag!




Julklapp i efterhand

Idag var jag hos Anna-Lena med butiken Madame Nyberg 2 ggr :) Första gången blev det som ni såg i föregående inlägg ljuskopparna och äggen som inhandlades. Gången därpå åkte jag dit för att kika på det fina träbordet som hon har och som jag varit sugen på. Men nu när jag kikat på det upptäckte jag att det nog var lite för litet ändå. Det skulle behövt vara lite större så jag får nog sukta efter det utan att köpa det tyvärr...

Men något annat som fick följa med mig hem var denna nyuppackade rostavla som nyligen inkommit till butiken och som jag fick hjälpa till att packa upp *ler*. Anna-Lena slängde en kniv i handen på mig när jag kom in i butiken så det var bara att sätta igång och packa upp lite varor medan hon hade fullt upp med kunderna som var där...hihi! Tack för förtroendet Anna-Lena, vilken tur jag har som får gotta mig i allt nytt som kommer!


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 



 


 


Det blev lite ändringar i tallrikshyllan IGEN...hihi! Men det är ju det som är så roligt med inredning, hemmet är under ständig förvandling *ler*


Fick ju ett presentkort i butiken av min syster i julklapp så nu har jag köpt min julklapp, tack för den fina tavlan Jenny ;)


Ha en fortsatt mysig kväll mina vänner!

Jag har bakat negerbollar som är mitt fredags-mys-gotta! Ingenting slår negerbollar tycker jag :)

VAD snacksar DU på denna fredagkväll???!!!



Inspiration från Jeanne d´Arc Living

Idag har jag myst med nyaste numret av Jeanne d´Arc Living - ljuvligt vackra bilder! Blev särskilt inspirerad av just den här köksbilden. Själva rummet ser ut som mitt kök och jag har samma möblering, dvs ett bord, en kökssoffa och två stolar. Kom på att jag ville testa att möbera på det här viset igen i mitt kök nu när det är lite tjusigare tapetserat *ler*

 

Så här blev det: (utan gardinlängder)

 

Med gardinlängder:

Köket blev mer inbjudande och "lättåtkomligt" med denna möblering samtidigt som köket känns större. Nu vill jag nog ha en stor duk, en matta och har lite tankar på att köpa ett annat vackert träbod. Får se om jag åker och kikar på det idag *ler*

Behöver ER hjälp! Ska jag bara ha hissgardinen eller ska jag även ha längderna till?

Har idag varit en sväng på Stilloftet (inredningsbutik i Valbo) och där köpte jag den här fina vita konstgjorda blomman med tanken att den skulle se fin ut i min silvervas. De söta värmeljuskopparna är köpta på Madame Nyberg lika som de söta ljusen som har formen av ägg!!

På förmiddagen idag var jag och hälsade på min vän Ninni med bloggen Hagagården. Det var rätt länge sen vi sågs så det var jätteskojjigt att träffas igen! Nu ser vi fram emot våren då vi tar lite picknick med oss till hennes sommarstuga - det ska verkligen bli mysigt, eller hur Ninni ;)

Tack för en jättemysig förmiddag med gott fika och jättetrevligt sällskap!!

Ha en mysig fredag allihop!

 


 

 


Kök


Såhär ser det ut på min tallrikshylla i köket nu för tiden efter rusten. Som ni ser blev en gammeldags beigevit mönstrad tapet vald. Känslan i köket är ombonad och varm, med lantligt lugn och charm *ler*

Ser ni de söta virkade kökshanddukarna till höger? De har duktiga Anna-Lena med butiken
Madame Nyberg gjort. Jag älskar dem, de är underbart härliga och mysiga!

Självklart bokstäver som bildar ordet KÖK! En eucalyptuskrans och några fattigmanssilverljuslyktor har också fått en plats.

Till min glädje hittade jag den här ultimata miniradion på Ö.B för 89:-! Notera att den till och med får plats på en tallrikshylle-kant :) Det är sån skillnad på att dona och greja i ett kök med radio och glada radiopratare och skränig muisk istället för dödstystnad som jag inte kan med. Ett kanonköp!


Den söta och romantiska rostavlan i plåt är ett Traderafynd- inte så ovanligt för mig att fynda där som ni kanske redan vet *ler*

Passar även på att slänga in en bild på mitt öppna köksskåp där jag valt att ta bort köksluckorna och ha öppna hyllplan med spetsbård.


 


17:e februari

Ja den dagen råkar vara min födelsedag!

Av Hjalle fick jag bla detta söta kort och den lilla rosen *ler* Han brukar säga ibland att jag är hans lilla prinsessa så han tyckte det här kortet passade på pricken....haha!!

 

Mamma och Nippe samt Jenny och Anders kom och firade mig dan före födelsedagen då jag var ledig. Pappa jobbade trist nog så han kunde inte följa med. Får bjuda hem mor och far en annan dag igen! Jag hade bakat en stor ananaspaj dagen till ära och bjöd på lite schwarzwaldtårta och en blanding av kakor på kakfatet.


Mums va det är lyx att fylla år, då får man minsan synda lite...hihi! Nippe fyller faktiskt 1 år nu på fredag den 19:e, så vi passade på att fira honom lite lätt också. Han fick smaka nåt gott från mammas tallrik, men bara lite *ler* Man kan riktigt se hur nöjd han är då tungan smaskar!

Grattis Nippe!!

Lilla söta Nippe besökte mig för första gången och det var nog spännande tyckte han som utforskade hela lägenheten! Se så sött täcke mamma har sytt till honom så han ska slippa frysa - hon kan hon!


I present fick jag pengar av mamma och pappa och det här är vad jag köpt för de pengarna - en jättevacker lykta på fot!


Av Jenny och Anders fick jag ett presentkort på en av favoritbutikerna här i närheten - nämligen Owe Janson där den fina lyktan är köpt!


TACK för att ni kom och besökte mig och firade mig - det var jättetrevligt!!


TACK också till alla som på ett eller annat vis gratulerade mig på min födeseldag!

Jag blev firad av Hjalles föräldrar i helgen som var och av dem fick jag en rosa fin rosbukett samt ett par supersnygga svarta Lacoste vårskor, en mössa och ett USB-minne, TACK!


Födelsedagen igår var lugn. Jag jobbade till 16:00 och kom hem strax därefter. Kände mig jättetrött så la mig i soffan och kollade på tv och småslumrade lite. Hjalle kom sen hem med mat samt en korg fylld av massa trevligheter! En tidning, handdukar, massa godsaker m.m! Hjalle har redan givit mig min present i förskott - vilket var nya vinterdäck till bilen samt en bilbatteriladdare samt att han kostade på en ny, varm vinterjacka åt mig - TACK!

Nu är det jobb som väntar resten av veckan + helgen!


Ha det så fint mina vänner!




Flyttat runt igen!

Jahapp då har jag boat om i "dagbädds-myshörnan" igen! Quilten som låg där igår är egentligen mitt sängöverkast så jag la det på sin rätta plats i sängen idag, likaså kuddarna ligger där. Tog fram den här fina ljusa quilten istället från mina gömmor och la dit den. Gillar när man ser lite mer av sängen - den är otroligt vacker!

Ställde sen dit mitt vackra sybord och på det har jag 2 st vackra inredningsböcker. Perfekt att ta med sig när jag kryper ner i dagbädden...hihi! Lite ljus ger stämning så jag har som ni kan se lite lyktor och olika ljuskällor för att skapa riktig mysstämning!

Kom ihåg att ha era vackra inredningsböcker/tidningar på en lättåtkomlig och väl synlig plats så du lätt kan bläddra lite i dem när du får en stund över *ler*. Ibland kan det lätt bli så att man stoppar undan dem nånstans och så faller de lite i glömska. En vacker bok/tidning/magasin är en vacker inredningsdetalj som dessutom kommer väl till användning!


Nu ska jag iväg till affären och inhandla det sista smarriga innan syrran & Anders samt mamma kommer och grattar mig på eftermiddagen. Jag fyller år img egentligen men då jobbar jag och eftersom jag är ledig idag passade det lite bättre att fira i förtid.

Ha en fin dag!
Idag skiner inte solen här som den gjorde igår men det får gå ändå *ler*



Min sol ger sagolikt sken

Idag har har jag dammsugit lägenheten och inrett vidare. Det tar sig mer och mer för varje dag *ler*

Idag har jag "boat" in min myshörna där jag har min dagbädd från Jeanne dÁrc. Skruvade upp en hylla och dekorerat lite snabbt med det som låg framme och inte hade nån plats...hihi! Men ni må tro att det gör ont i själen varje gång jag spikar eller skruvar upp ett nytt hål i våra nya fina helt oförstörda tapeter! Jag darrrar varje gång jag står där med hammaren och är livrädd för att göra fel så det blir nåt x-tra skruvhål här och där. Hittills har jag faktiskt klarat mig rätt bra...hihi!

Jag kunde inte låta bli att ta en bild när solen sken in sådär eftermiddagstrött med det dova skenet. Det blev en helt sagolik bild tycker jag! Ljuset gör otroligt mycket i ett fotografi.




Äntligen - stöket är över!!!

Puh!!!!

Äntligen är den intensiva rusten över! Det var rätt hektiskt och mkt att stå i. Plus att jag samtidigt jobbade heltid och det skulle varit skönare att ha varit ledig under den dryga vecka rusten pågick - men det gick ändå!

Målargubbarna tapetserade hallen, vardagsrummet och köket under tisdag 2:a feb, onsdag 3:e feb samt torsdag 4:e februari. Jag fick alltså plocka undan ALLTING från hall, kök och vardagsrum och bokstavligen knöla in det i datarum och sovrum, vi kom inte fram nånstans...haha! Jo till sängen hade jag gjort en gångt så dit kom vi och kunde sova i lägenheten under dessa dagar. Under dagarna håll vi oss undan och kom hem på kvällarna.

Lite förebilder och rustbilder:



När målargubbarna var färdiga på torsdagen ringde golvläggaren och ville komma på fredag 5:e feb och lägga golv i data och sovrummet, där nu ALLTING vi ägde stod!!! Fick säga blankt nej om fredagen för det fanns inte en chans att jag skulle hinna med att flytta undan allt från torsdag kväll till fredag morgon. Golvläggaren skulle då komma på måndag 8:e samt tisdag 9:e feb och lägga nytt golv i sov och datarum. Hjalle åkte till Tyskland på mässa under tiden söndag 7:e -onsdag 10:e så jag fick ta hand om stöket och böket hemma :)

På måndagen 8:e feb låg det nytt golv i datarummet och på måndagkväll efter jobbet fick jag ringa hit mamma som så snällt kom hit och hjälpte mig att skruva itu sängen som vi har så killen kunde lägga golv i sovrummet också dagen därpå. Vi stökande undan allt från sovrummet och möblerna från datarummet stod redan i vardagsrumemt så nu var typ allt vi ägde i vardagsrummet och jag fick sova på soffan i oredan i 2 nätter *ler*


Jag bytte till mig 2 st dagpass på jobbet istället för kvällspass så jag skulle hinna med och röja lite efter jobbet, tog också en semsterdag så jag skulle hinna med att flytta möbler under tiden det var dags för de olika rustprojekten.

Det var rätt stressat och hantverkarna hade då ingen framförhållning alls utan kom och knackade på och ringde och sa att de skulle komma om typ 2 dagar. Tyckte det var riktigt dåligt med framförhållningen och det fanns ingen tid att planera rusten - den bara kom som ett åsknedslag och det var bara att ta tag i den. Vanligtvis brukar man väl får en lapp i brevlådan om att de kommer och rustar om nån vecka, men här var det bara tal om dagar. Konstigt folk det där!

Men nu är det över och vi kan pusta ut i vår nya fina, fräscha och ljusa lägenhet! Vi är så nöjda och glada över rusten och det kunde inte ha blivit bättre :)

Hellre en riktigt galen och intensiv vecka och så är rusten färdig än att det drar ut på tiden i flera veckor/månader.

Som jag sa till Hjalle:

-Nåde Hemnet och de ploppar upp ett hus som vi gillar och känner att vi vill ha, då vägrar jag flytta...haha!!!

Nä, men nu känner jag att det är helt ok att bo ett tag till i lägenheten i och med att den känns mer som oss, mer harmonisk och personlig. Att få bo här i åtminstone 1 år till skulle kännas perfekt, så att vi får njuta lite av vår rustade lägenhet :)

Rust som blivit gjord:

HALL

* ljusgrått klinkergolv
* ny tapet


KÖK
* ny tapet


SOVRUM + DATARUM

* nytt trägolv


VARDAGSRUM
* ny tapet

På loppis i dagarna fyndade jag de 2 mörkbruna sirliga ljushållarna med svart sirlig ljushållare - jättevackra! De tänkte ajg skulle passa bra på väggen bakom soffan och se det gjorde de också :)


Det har alltså rustats i alla våra rum, förutom toan då.

Som ni sett har det varit rätt färgrikt, med ett knallgult kök och ett turkost vardagsrum. Svårt att få inredningen att gå ihop med de färgerna som varit. Nu känns det mer som VI. Och det är så roligt att inreda! Lägenheten känns som en helt annan! Det börjar så smått ta sig i varje rum och det blir mer och mer hemtrevligt *ler*

En riktigt mysig och kärleksfull Alla Hjärtans Dag vill jag önska till er alla!!
Speciellt till min kära vän som fyller år just denna dag, GRATTIS Anki!!!!

Fick dessa vackra rosor av min Älskling idag, tack!