Hjärta


Jag älskar hjärtan!

Idag sydde jag ett vitt med silkesband för upphängning. Är nog inte riktigt färdig med hjärtat än, ska eventuellt skriva nåt på det eller göra nån shablonmålning på, men tills dess ser det ut såhär :)

Gåva

Glömde ju bort att berätta att jag fick med mig lite smått och gott hem från Ninni också! Av henne fick jag några kronljus samt bilder och ett gäng etiketter för pyssel! Tack snälla du!!

Har hunnit pyssla till ett ljus:


Och 3 etiketter fick hamna på mina pyssellådor!


Symaskin i oväder

Jahapp, det var inget svårt att klura ut vad jag skulle hitta på nu när åskan slog till :)

Nu skulle jag minsan passa på att sy den där lampkjolen till lilla lampan i hallen! Vips så var min allra första lampkjol skapad och rätt nöjd får jag väl säga att jag blidde också för att vara amatör *fniss*


Om ni klickar på lilla bilden ser ni hur lampan såg utan innan.

Det mullrar?



Har legat i min baden-baden stol och solat ute på balkongen medan jag lyssande på radio. Solen stekte och jag svettades. Plötsligt hör jag ett dovt muller - varifrån kom det, är det en bil som cruisar nånstans? Sätter mig upp i stolen och vänder mig om för att titta och då ser jag det som visas på bilden - stora mörka moln! Det är alltså åskan som låter i ena hörnet och jag ligger och glassar i andra hörnet där solen fortfarande lyser starkt.

Jag fick med med andra ord plocka ihop och nu sitter jag alltså åter inne igen och lyssnar på åskan. Iofs lite mysigt det med men jag hade det ju så bra i solstolen att jag hellre föredragit att stanna kvar. *ler*

Men solen kommer nog tillbaka snart, tror och hoppas jag!

Kram, Anna

Trevligt sällskap + mysig shopping!

Igår när jag gjorde min snabbvisit hos mamma och pappa åkte jag hemåt en lika snabb sväng innan jag åkte hem till Ninni. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle iväg på lite upptäcksfärd igår och besöka mysiga små gårdsbutiker här i närheten.

Första stället vi åkte till var Lillboden. Men tyvärr var det semesterstängt men öppnade bara om några dagar så ett besök dit igen är redan planerat :)

Då Ninni visste var gårdsbutiken Uthuset låg (ligger alldeles i närheten) så åkte vi även dit för att kika. Vi åkte upp på gården men dörren till butiken var visst stängd...suck! Men då kommer karln i huset ut och är så snäll och öppnar upp åt oss så vi får ta oss en titt, tack så hemskt mkt!!

Riktigt ljuvlig liten butik det där, hade så mkt fint!

Fick med mig bla det här därifrån denna gång:


Vi tackade så mkt för oss och drog sen vidare in tll Hagaström och butiken Tant Elwira för att att kika lite mer *fniss*
Hittade lite smått och gott, alltsammans för 245:-

* Vackra bubblor samt ljuskopp att ha i vatten. Gjorde ett litet vattenbad i mitt stenhjärta och tände det igårkväll. Blev supermysigt!






* Smått och gott! (hjärtana är köpta på uthuset dock)


Vi åkte sen vidare vid 19-tiden hem till Ninni och gosade lite med hundvalparna samt babblade på som vanligt om ditten och datten, pyssel och inredning :)

Tack för en trevlig eftermiddag/kväll Ninni!!

Kram, Anna

Hem ljuva hem

Igår onsdag slutade jag jobbet kl 15.30-. Åkte då till mamma för att lämna skylten jag gjort till henne. Har "shabbat" till den lite med sandpapper. Texten ska också genomgå lite "shabbing"!


Kram, Anna

Loppis!

I tisdags var jag på loppisrunda men en kille som jag är kontaktperson åt. Det är så roligt att vi har det intresset gemensamt, tänka sig att få gå på massa loppisar på arbetstid!!

Såklart fyndade jag en del söta ting också. Varsegoda och njut en stund *ler*

* Pojke staty 40:-


* Liten söt kanin 5:-


* Katt staty 20:-


* Hjärta 5:- (som ni ser var det rött innan). Bakom skymtar min vita pigtittare


* Böcker 2:- & /5:- st









Kram, Anna

Toalett


Såhär ser det ut på en hylla på min toalett. Har placerat lavendeknippet bredvid min Lisbeth Dahl tvålkopp och i den har jag lagt min inslagna tvål. Bakom skymtar ni min "Laundry" - hink. Den har handtag på sidorna samt en silverskopa på toppen. Sött!

Kram, Anna

Gamla barnskor

Jag hann också med en loppistur på morgonen. Började ju inte jobba förrens 12.30 så när jag ser tillbaka på förmiddagen hann jag med väldigt mycket...hihi! Jag åkte hem till pappa till 11.30 och åt min matlåda och knipsade lite lavendel att ta med till jobbet. Det gäller att utnyttja tiden maximalt *fniss*

De här små söta och charmigt nötta barnskorna från svunna tider fanns i ett skåp bakom kassadisken på loppisen - det var kärlek vid första ögonkastet *ler*. De ska tydligen vara väldigt gamla, fick betala en slant för dem men det var de värda!


Kram, Anna

Doftpåse

Idag på förmiddagen innan jobbet hann jag även med att sy en doftpåse modell större.

Senare i veckan ska jag sy en lampkjol till min lampa som står på hallskänken, den är av en lite mindra modell.


Min första ljuspåse har fått lite ändrat utseende. Har knutit smalt juteband runtom med ett hänge i form av ett kors.


Kram, Anna

Flätad Lavendel

Idag fick jag lära mig att fläta lavendel med smalt silkesband på jobbet. Det var en av sommarvikarierna som lärde mig det, hon är också en riktig pysselgumma som mig, så skoj med tips och ideér!! Tack Gunilla, det här var skoj! Det blev ett jättevackert lavendelknippe att lägga eller hänga som vacker och doftande dekoration var man önskar. Doften sätter sig i banden och det doftar helt ljuvligt! Det tar en liten stund att göra, men det är en givande, lugn och mysig stund *ler*

Här har vi gjort 2 st knippen, ett med 7 st lavendel och den andra med 15 st. Man ska ha ojämnt antal för att det ska gå att fläta.



Kram, Anna

V. 31

Måndag 28 juli: 12.30-21.00
Tisdag 29 juli: 7.00-15.30
Onsdag 30 juli: 7.00-15.30
Torsdag 31 juli: Ledig
Fredag 1 aug: 12.30-21.00
Lördag 2 aug: 12.30-21.00
Söndag 3 aug: 12.30-21.00

Söndagens händelser

Del 1 - hos syster

Söndagen började alltså klockan 08.00 för min del. Jag hade ställt klockan så jag inte skulle förspilla nån tid i onödan denna härliga sommardag! Åkte till Jenny och Anders till ca 10:45-tiden. Vi hade bestämt att vi skulle gå upp till den mysiga "Kaffestugan" i närheten av där de bor och ta en härlig fika ute i grönskan. Vi tog en promenad i den stekande solen som bjöd på svettigt, klibbigt tillstånd minst sagt :). Hörde på radion idag att det varit värmerekord i Falun med ca 33 grader eller nåt igår, shit! Nåväl, till Kaffestugan kom vi och avnjöt personligt vald fika. Jag tog en smarrig kaka med läskande apelsinsaft till, åh va gott det var! Intog ett bord i skuggan för solen var för varm. Där satt vi och hade det bra och sen gick vi ner till det lilla museet som också ligger där. Farbrorn öppnade så vi fick titta in litegranna och han berättade sin historia om hur han samlat alla dessa gamla grejer sen barnsben.

Några utvalda bilder:


Sen tog vi oss en promenad tillbaka hem till Jenny och slog oss ner i skuggan ett tag. Åkte därifrån strax före 13-tiden.

Del 2 - hos mamma
Jag skulle hälsa på hos mamma idag hade jag tänkt så jag styrde kosan dit. Medan jag väntade på att mamma skulle komma hem la jag mig en stund i hennes bruna smideshammock eller vad jag ska säga. Den har hon fått av pappa i 50-årspresent en bit i förväg sådär.


Mammas underbara ros som slingrar sig runt en portal


Jag hade tvätt att hämta och hade symaskinen med mig för vi skulle kolla om hon hade nån synål att trä i maskinen eftersom min gick av igår. Men när vi började kika hittade vi nålar i en gömma i symaskinen, perfekt!

Mamma hade plockat sten i ett grustag en bit bort och hittat fina stenar till framtida projekt. Att man aldrig slutar tycka om att plocka sten...hihi! Det följer en hela vägen in i vuxenåldern tydligen, många tappar det kanske efter barnsbenen, men inte mor och vi barn! Mamma bjöd även på mat, ris och korvstroganoff, mums! Vi var också ner till Bernö en sväng och där hittade jag en liten sopkvast till min balkong, perfekt! Jag stannad kvar till ca 16.30 eller nåt då jag for hemåt.

Del 3 - hemma
Jenny sa att det skulle vara rea på Skohuset och jag fick tidigare under dagen ett mess om att hon köpt 4 par skor för 128:-, det kallar jag kap! Jag svängde också förbi men fyndade inte sådär bra. Jag köpte mig ett par rosa härliga typ badtofflor att ha på jobbet för 49:-, så himla sköna!

Sen stannade jag till en sväng på Köpis också. Köpte äntligen upp pengarna på mitt presentkort på Gina Tricot som jag haft typ ett halvår. Det blidde 2 längre tunikor eller vad jag ska kalla det, snygga hur som helst. När jag kom hem hann jag knappt hoppa ur skorna förrens jag ställde upp symaskinen på köksbordet och hoppade ner i kökssoffan. Här skulle sys igen!! Det blev en till ljuspåse, den här gången i vitt tyg. Sen kom jag på att jag hade en "stryka - på- bild" som jag köpt på Tradera för länge sen. Den passade utmärkt på min ljuspåse!

Senare under kvällen hann jag även med att pyssla till ett av blockljusen jag köpte igår.

Dagens pyssel:
(Väskorna som skymtar är några av mina pysselväskor. Har några till också faktiskt...hihi!)


Hjalle och jag beställde kinamat från "vårat" ställe tvärs över gatan. Åt en currykyckling - wok. Vi satt ute på balkongen och avnjöt kvällsmaten, hur mysigt som helst. Mkt mat var det också, nu har jag lunchen räddad för imorgon.

På kvällen har jag pysslat klart mammas skylt. Hon har beställt en skylt med texten "Hem ljuva hem" på av mig. Hon hade en plåt-tavla med motiv på som jag fick ta och göra iordning. Målade den vit, la karbon och kalkerade av texten och sen var det bara finliret kvar, att fylla i med smal svart penna. Slutresultatet blev väldigt bra måste jag erkänna utan att skryta, jag känner mig bara nöjd med att ge bort den och det gör jag inte om jag inte känner att det är det bästa jag kunnat göra. Känns det inte rätt gör jag om tills det känns rätt och ser bättre ut!

Mamma ska bli den första att få se den och därför tänker jag inte visa den här på bloggen än :). Det gör jag senare i veckan.

Kl 21.10 gick jag och Hjalle ut på en promenad i ca 40 minuter. Solen hade gått i moln och det var såå skönt ute. Härligt svalkande. Vi stannade till på affären innan vi slank hem och med följde en chokladkaka som jag bara mumsat litegrann på än. Nu får det vara slutbloggat för denna gång för jag vill mumsa vidare :)

Jo, jag har fått första bokstavsbeställningen, roooligt!! Det ska pysslas ihop texten "Carpe diem" på bokstaven C!

Hoppas ni alla haft en lika underbar helg med nära och kära som jag haft, jag känner mig så tillfreds med tillvaron just nu, mår så bra och är så glad. Livet leker med mig nu *ler*



Kram, Anna

Nytt pris

På mina smidesbokstäver!

Passa på att köp nåt vackert till en vän eller varför inte till dig själv!

Du kan välja mellan att få en bokstav med färdig text på eller välj att skapa ett eget! Det kan vara barnets namn, doptext, något vackert och passande till en vän, favoritcitatet, ordet, ordspråk eller dikt, huvudsaken är att du får bestämma!

Jag gör det personligt just till dig!


Smidesbokstäver målade i vitt med svart text. Storlek ca 16 x 12 cm.

Förr: 99:-

Nu: 79:-

(frakt tillkommer)

Är du intresserad?  Skriv en kommentar i detta inlägg eller mejla mig på:  [email protected]

Efter detta inlägg är det godnatt!

Kunde ju inte hålla fingrarna i styr från alla pysselideér som ploppar upp. Försökte sitta en stund i soffan men det gick ju inte :)

Därför satte jag mig på golvet istället och rotade fram pyssellådan!

Vips hade det blivit lite tjusiga inslagningar av en tvål och ett ljus:


Kram och godnatt, Anna

Flaska och Lavendel


Har ställt en flaska med originaletikett i min grönmelerade trälåda på balkongen. Det är den finaste flaskan jag har.

För övrigt har det varit värmebölja idag och de lovade 28 grader på vädernyheterna igår och det kan jag lätt säga att det har varit hela dagen lång!

Nä nu måste jag börja med att berätta en sak som hände igår. Jag hittade 3 st lerkrukor. Vart då kanske ni undrar? Jo se det ska jag ta och berätta för er. Igår när jag skulle gå ut till sophuset och kasta sopor ser jag att det står 3 krukor utanför och massa andra slänggrejer i kassar och kartonger. Jag ville gärna norpa åt mig de där 3 krukorna med detsamma men med tanke på att det var mitt på dagen och kanske skulle se lite trashigt ut om nån såg så valde jag att härda ut och invänta kvällen och hoppas på att de skulle stå kvar.

Så efter bion vid midnatt igår stannade Hjalle till vid sophuset och jag hoppade ut, norpade snabbt åt mig krukorna och in i bilen igen och sen upp till lägenheten. Hjalle tycker inte att jag är klok på en fläck. Jäkla sopletare har man blitt i hans ögon nu...haha! Sicken himla tur att de stod kvar, glader blev ju jag :). Skämms inte på en fläck för att va sopletare, det är ett spännande inslag jag har i mitt liv...haha! Se så fina de är!


Och vet ni en sak till? Idag när jag skulle gå med en påse sopor till andra sophuset så hittade jag nånting liggandes i en kasse på golvet (såklart jag rotar i kassar och kartonger, haha!) och kan ni tänka er att jag hittade ett fint set med smala penslar. Herregud, sophusen här hemma är ju rena rama guldgruvorna!

Idag har jag och Hjalle åkt ut till Engesbergs camping ute på Norrlandet, en bit bortanför Engeltofta. Där stannade vi til och gick runt och kikade lite på området. Det var loppis vid det gamla cafét så där gick jag såklart igenom. Fyndade en hjärtformad ask för 2:- som blir perfekt för pysselstunder framöver. Vi gick sen in i cafét och köpte oss en varsin våffla med 2 kulor glass. Jag valde polk och regnbåde. Det var 2 somriga, fräscha och läskande glassorter och det var himla gott! Vi satte oss på en uteplats som omgärdades av ett stort träd så vi fick skugga. Satte oss vid ett bord och tittade ut över en del av campingområdet. Ut mot den stora fotbolls/lekplanen och vidare gick ögat mot vattnet som skymtade, många som badade idag! Campingen är jättevackert belägen vid vattnet och där finns även grönområden och mysiga byggnader där bla cafét ligger. Det är lugnt och harmoniskt. Hjalle och jag satt en bra stund på uteplatsen och bara njöt av att vara och se oss omkring och ta det lugnt. Det är verkligen ett jättefint ställe och jag tror att man generellt sett är för dåliga på att utnyttja och se alla fina ställen som finns så nära inpå en, jag tror att det är lätt att bli hemmablind många ggr.

När vi sen bestämde oss för att åka vidare stannade vi till på IKEA där jag köpte 3 blockljus, samt Coop där jag köpte tvålar och örngott för pysselstunder.

Efter det åkte vi vidare hem till mamma och bjöd på Sibylla-mat. Mos och korv åt mamma och jag medan Hjalle mumsade på en hamburgare. Det var så varmt att det nästan inte gick att få i sig maten, orken tröt :) Sen hjälpte jag mamma i trädgården ett tag och ca 1,5 timme senare åkte jag och Hjalle hemåt.

Jo just ja! Innan vi kom ut till Engesberg var vi på Wennbergs Handelsträdgård i Strömsbro. Där hittde jag smalt jutesnöre också köpte jag 2 st lavendelplantor för reapriset 14.50:-/st. De planterade jag sen ut i varsin kruka på min balkong när vi kom hem och det doftar såå gott!!


Passade på att sitta en stund i solstolen på sena eftermiddagen/tidiga kvällen innan jag fick sy-suget! Tog ut min miniradio och hade det riktigt najs :)


Min rosa Mårbacka


Kram, Anna

Idag kom symaskinen fram!

Jag fick en symaskin av mamma och pappa för några år sen och det var den bästa julklappen det året vill jag minnas :). Det jag sydde var ett par gardiner till datarummet då och sen blev det aldrig nå mer. Varför? Jo därför att jag inte hade nån plats för symaskinen så den hamnade långt in i mitt städskåp och där har den på nåt vis liksom fått stanna tills idag! Det har inte blitt av att jag sytt just för att det varit så bökigt med att jag inte hade nån bra plats för den samt att med tiden som gick så mindes jag ju inte hur jag skulle spola undertråd och massa annat. Då orkade jag inte ta tag i det och pysselsuget fanns väl inte heller där då kan jag säga. Det har kommit som en härlig vind som svept över mig och jag har så många ideér och saker jag vill pyssla till och skapa.

Idag kunde jag inte hålla emot, plockade fram symaskinen i hopp om att sy en ljuspåse, lättast möjliga till en före detta syslöjds-älskare och fena på det också vill jag minnas...hihi! Har ju alltid tyckt om att sy egentligen. Det skulle bli spännande att se om sykunskaperna fanns kvar långt därinne nånstans *ler*

Nu har jag bestämt mig för att aldrig stoppa in symaskinen i mitt städskåp nå mer! Den ska stå lättillänglig nånstans i mitt lilla kök om det så måste bli rätt under bordet så får det bli det får nu är jag i sytagen må ni tro!

Jag mindes att sist jag sydde så trilskades vi lite med varandra syhögen och jag. Det strulade hit och dit och jag kollade i instruktionsboken hundratals ggr innan jag fick till allt. Likadant var det den här gången då jag glömt bort det mesta med hur man skulle spola undertråd samt hur den skulle placeras och sånt småpiller som måste fixas innan det överhuvudtaget går att sy.

Jag plockade fram stuvbitarna jag köpte för nån vecka sen och klippte till och nålade och sen var det bara att gasa, härlig känsla! Tyvärr så råkade jag bryta av själva synålen så den måste på nåt vis bytas ut. Men som tur var så hade jag precis hunnit sy klar ljuspåsen så när som på nån centimeter så det fick jag sy för hand men det gick lika bra det :). För att piffa till den en aning sydde jag fast en vacker spets på kanten och knöt en spets runt.

Voilá!!


Va roligt, nu ska här sys fler ting framöver och jag kommer må så bra! För det är lugnande att sy på nåt vis. Man sitter där med durrandet från maskinen samtidigt som jag diggar radio, bättre kan det inte bli :)

Kram, Anna

Lampkjol i linne


Den här lampkjolen köpte jag av Ninni, hon har sytt den själv såklart. Fin va!

Dagens avslut

Ja nu har kvällen lidit mot sitt slut och den nya dagen har tagit sin tidiga början. Det är kolsvart ute nu, vi går mot mörkare tider men än skiner solen en bra bit in på kvällarna. Hjalle och jag avslutade denna fredagkväll på bio på Filmstaden i Gävle där vi gick på premiären av "The Dark Knight" uppföljaren till "Batman Begins". Den första filmen var kanonbra och denna nummer 2 var lika bra måste jag säga, jag riktigt njöt av alla balla ljudeffekter, den magnifika musiken och allting, cool film!! Njöt av Batmans dova stämma till Jokerns galna gälla stokskratt! Den höll på i 2,5 timme och den blev inte tråkig eller seg nånstans, den höll mitt intresse hela vägen ut! Den var totalt grym och jag bara mös igenom den! Jokern är en total galning som är sjukt sjuk!



Vi kom hem strax efter midnatt och nu känns det som att det är dags att sussa. Tror jag slänger mig på soffan först och glor lite tv och varvar ner. Eventuellt får soffan bistå som sovplats hela natten ut, tycker det är mysigt att sova där ja *ler*

God Natt

Kram, Anna

Fortsättning på dagen

Jahapp, vad hände efter slappandet på balkongen imorse då måntro? Jo jag bestämde mig för att besöka Anna-Lena som har butiken Madame Nyberg här i Valbo. Jag åkte dit till ca 11.30 och började först i ladan där jag köpte en vacker ljushållare. Sen knatade jag in till själva butiken och där möts jag av en alltid lika leende, positiv och glad Anna-Lena, härligt!! Hon bjöd på en go kram och så började vi tjattra och kvittra på om ditten och datten, mestadels hem och inredning, bloggande, pyssel, jobb, ideér och lite smått och gott! Blev bjuden på kaffe och kaka och får väl tacka Ninni för kakorna också eftersom det tydligen var hon som bjussat på dem tidigare...hihi! Tack! Medan vi babblade på hann jag med att kika på massa fina ting i butiken och fick med mig lite "smågodis" därifrån *ler*. Den frostiga ljushållaren med tillhörande dekoration samt de små ljusen som sysn på bild. Köpte också ett jättefint barnörngott som jag glömde fota.


Jag och Ninni hade bestämt träff idag vid 14-tiden hos henne. Jag hade som sagt var mkt roligt att se fram emot den här dagen! När klockan var 13:30 var jag tvungen att tacka för den här gången och säga hejdå och på återseende till Anna-Lena efter ca 2 timmars trevligt umgänge, det tackar jag för! Så himla mysigt att ha goa damer att besöka här i närheten när man känner för lite sällis *ler*. Sicken tur att jag stött på er!

Innan jag åkte till Ninni gick jag igenom loppisen på Spikfabriken en snabbsväng men köpte ingenting. Babblade dock en hel del med katthemsdamen som står och säljer för katthemmet där på loppisen. Jag brukar ge henne mina kartonger med grejer när jag har rensat här hemma. Vi gick ner till vattnet och kikade för tydligen fanns det en liten brygga där som man kunde bada ifrån, riktigt mysigt stället.

Mot Ninni vid 14:00 och möts av 3 glada vovvar med viftande svansar, sötnosar allihopa! Ninni och jag börjar med ens tjattra om allt möjligt, mycket om heminredning, pyssel, loppis, butiker, önskemål om egen gårsbutik, drömmar, små planer, bloggande och mycket mer! Vi skrattar mkt och den där Ninni är ett riktigt trevligt och skoj sällskap må jag säga! Vi goade lite med valparna som nu börjar stappla omkring lite på svajiga ben, ser så sött ut. Småbusa med varandra gjorde de också och tänderna började peta fram, sötnosar!!

Ninni bjöd på kaffe och godsak och vi satt på altanen och slappade. Hon hade köpt boken Franske Stemninger som vi bläddrade igenom och vilken underbar bok alltså!! Snacka om inspirerande! Nåt att önska sig tror jag :)


Vi strosade runt i trädgården och kikade in i Ninnis växthus som nog hör till det mysigaste och finaste jag sett, så glad hon måste va över det!

Den här jättefina ljuspåsen fick jag av Ninni, hon har sytt den själv! Så duktig på att sy den här tjejen ska ni veta! Stort tack, jag blev såå glad!!


Tiden sprang iväg även idag, lika som förra gången! Jag blev kvar till 17:30 då jag tackade för mig, vi hade en kanontrevlig eftermiddag.

Så nöjd med hur min dag har passerat, det blev en riktig kanondag!

Kram, Anna

Min start på dagen



Spenderade en härlig stund på balkongen imorse. Rumpan på ena stolen och fötterna på den andra, var det inte så jag sa ;)

Bläddrar igenom en trädgårdstidning och har sommardagen till ära klätt mig i bikini och riktigt NJUTER av sommaren som smeker mitt sinne.

Lovely!

Smidesbokstäver till salu



Vimålade smidesbokstäver!

Passa på att köp nåt vackert till en vän eller varför inte till dig själv!

Du kan välja mellan att få en bokstav med färdig text på eller välj att skapa ett eget! Det kan vara barnets namn, doptext, något vackert och passande till en vän, favoritcitatet, ordet, ordspråk eller dikt, huvudsaken är att du får bestämma!

Jag gör det personligt just till dig!


Smidesbokstäver målade i vitt med svart text. Storlek ca 16 x 12 cm.


Nu: 89:-

(frakt tillkommer med 33:-)


Har bestämt mig för att sälja lite smidesbokstäver jag målat vita (har varit svarta) och textat på. Säljer nu bla denna bokstav, C. Om ni har önskemål om annan bokstav samt eventuellt önskemål om personlig text på en bokstav så är det bara att fråga, jag målar gärna och textar efter önskemål samt beroende på om bokstav finns på lager. Man kan även beställa de bokstäver som inte har bild. Storlek ca 16 x 12 cm.

Exempel:
nr 2. "2...som i Du och jag"



A... som i Amor vincit omnia, Angel
B... som i beautiful
C... som i Carpe Diem

D... som i du & jag, drömma,
E... som i evig
F... som i fånga dagen, fantastisk
G... som i glädje
H... som i harmoni
I... som i
J... som i
K... som i kärlek

L... som i längtan, lycka
M... so
m i
N... som i njuta

O... som i
P... som i pussa
Q... som i
R... som i ros

S... som i skapa
T... som i tindra
U... som i underbar
V... som i välkommen
X... som i
Y... s
om i
Z... som i
Å... som i
Ä... som i älska

Ö... som i önska

Vill du göra en beställning kan du göra det via en kommentar i detta inlägg eller skicka ett mejl till mig på :
[email protected]

Kram, Anna

Morgonens första...

...bjuder på denna bild:

Igår köpte jag även de här två volangdynornaTrivsamt i Sandviken. Jag som varit ute efter volangdynor en längre tid men det har ju förbanne mig inte funnits nånstans, har bara sett vanliga dynor överallt! Men så igår, äntligen är jag ägare av 2 st vackra.

Har även vunnit 2 st till likadana på Tradera för en lite billigare slant, så då har jag sen 4 st för bord m. 4 stolar, perfekt!

För övrigt:
Jag är ledig idag och hela helgen, solen skiner, jag är uppe med tuppen och har heeela dagen till förfogande, ska göra mkt skoj idag och träffa trevliga mäniskor, sola, njuta på balkongen och bara vara, kanske pyssla lite. Bäst av allt är att jag har sol hela dagen lång på min balkong! Får till och med avnjuta solnedgången, den ni är inte illa *ler*

Dagen kommer bli perfekt!

Pennor

Några har frågat mig vad jag använder för pennor när jag skriver på bokstäverna. Till en början kan jag säga att man bör använda sig av en sk. "märkpenna" för bästa resultat eller hållbarhet kan vi säga. En vattenfast permanet penna. En sån använde jag mig av då jag målade första gången och den texten satt som berg - verkligen bra! Men den tunnaste spetsen jag hittade som märkpenna tyckte jag var aningen för tjock på sånt här småpyssel. Märkpennorna är inköpta på Bokia.


Jag var alltså ute efter en smalare spets så då testade jag en i storlek 0,1 på spetsen. Men det som var kruxet då var att den tunna spetsen bara fanns (vad jag sett hittills) som "dokument" -penna, alltså till papper. Det kan stå att den är vattenfast endast på papper eller nåt sånt. Dessa "dokument"-pennor fäster alltså inte alls lika bra på andra material förutom papper. Men jag valde ändå att testa på mina målade bokstäver och resultatet blev som jag har visat tidigare på mina bokstäver. Min dokument-liner/penna är inköpt som 4 pack i olika storlekar på Clas Ohlson.


Men det jag textat sätter sig inte riktigt i bokstäverna så man kan efter några timmar eller nåt dra med lite småfuktigt papper så får man bort överflödigt svart som inte har fäst. Mestadelen av texten fäster ändå så det fortfarande håller sig snyggt, men den blir inte riktigt lika svart, mer matt svart men det funkar!

Men helst av allt vill jag ha en märkpenna, vattenfast permanent i storlek 0,1 el 0,3 till mina bokstäver!

Får fortsätta leta men tills dess gör jag såhär :)

Kram, Anna

Lite nytt på balkongen

Nu har det hänt lite på balkongen! Jag har möblerat om och fick till det helt rätt tycker jag, känns som att det här är min bästa balkongstyling hittills...haha! Det bara känns så härligt att sitta där ute på en mjuk och go stol och känna dofter från blommorna och vara omgiven av vackta ting jag tycker om. Ombonat. Jag får riktigt härliga "mysrys" *ler*

Igår gjorde jag riktiga balkongfynd och det var ting som jag letat efter ett bra tag och då är det roligt när man väl hittar dem :). På jobbet åkte jag på lite loppis med en boende och äntligen hittade jag en vit plastmatta till mitt betonggolv, som jag letat hela sommaren. Så glad att den äntligen är på plats även fast det är en smal matta och inte en fullbred så ser det så mkt finare ut. Har också lagt på vita stolsdynor på mina vitmålade klaffstolar samt lagt ut fluffiga kuddar som ryggstöd :). De är väldigt mjuka och goa att sitta på. Sitter på en stol och slänger upp fötterna på den andra...haha!


Nästa fynd som jag gjorde innan jag åkte till jobbet igår är den här undebara och charmiga "korgstolsaktiga" hyllan! Den blev riktigt bra därute. Var lite osäker först om den skulle bli för stor men för 150:- var det inte så mkt att tjafsa om. Slängde in hyllan i bilen och hann precis med att ställa ut den innan det var dags att åka till jobbet. Har inte hunnit med nån riktig piffning av hyllan än utan bara ställt upp sånt som funnits närmast till hands ungefär. Ska väl se över hyllan litegrann i helgen och omsorgsfullt piffa till den lite mer :)


Idag efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa och lånade tvättmaskinen en vända. Medan den tvättade åkte jag ner på stan i Sandviken för att kika lite, var ett tag sen jag var där. Och tur hade jag för i en butik som heter "Trivsamt" hittade jag den här fina grönmelerade trälådan med handtag i mitten, så charmig! Har tittat på den förut men inte gjort mig råd då jag tyckte den var för dyr men idag var det halva priset, 125:- betalade jag. Har inte hunnit piffa den än, det kommer i ett senare inlägg *ler*.

På hyllan nedanför kan man skymta min stora nalle samt huset som jag gjutit i betong med mamma.



En hylla är såklart tillägnad härliga och inspirerande trädgårdstidningar!


Det här söta stora hjärtat med 2 mindre hjärtan i hittade jag på en butik i Sandviken som heter "Fru Nilsson". Kostade 45:- och jag tycker det är så sött med dekorationer i blomkrukorna/ blomlådorna, tycker inte Ni?!


Här satt jag med rumpan på stolen och näsan i tidningen innan bloggandet. Nu ska jag ta och fortsatta där jag avslutade :)


Kram, Anna

Ny tappning

Nu har jag fått hem en smalare penna som jag ville ha från början då jag skrev på mina bokstäver efter att ha målat dem från smidessvart till vitt!
Det blir så mkt bättre med en smal spets om man ska texta, det blir mkt enklare att skriva plus att det blir snirkligare och vackrare. Jag är helnöjd!


Förebild:


Kram, Anna


Inspiration

"Att kika på bloggar är som att bläddra i världens bästa heminredningstidning"

Kram, Anna


Glädjeord

Någon som kallar sig Mallan har skrivit en jättegullig kommentar till mig som jag på något vis vill tacka för och säga att den gör mig jätteglad! Jag vet inte vem Mallan är men tydligen har hon följt mig här på bloggen ett tag vilket känns jätteroligt och något som är ännu roligare är att hon verkar uppskatta det jag bjuder på, även fast det bara är min vardag :)

Jag tycker verkligen det känns givande och väldigt skoj när människor finner inspiration i det jag gör, det var absolut inget jag trodde skulle hända så det kommer som en jätterolig överraskning och bonus med bloggandet!

Här kommer Mallans kommentar:

"Hej! Jag vill bara säga Dig att Du skriver vackert och ger massor av inspiration genom Din blogg. Jag har följt Dig länge, och måste alltid kika in hos Dig när jag sitter vid datorn. Tycker Du ska ta vara på Din talang ännu mer- att skriva, fota, pyssla och inreda- och kanske jobba med detta? Hoppas Du mår gott! //Mallan"

Du gjorde verkligen min dag Mallan och tack så mkt för dessa ord!! Jag skulle mer än gärna jobba med denna blandning av heminredning, fota, skriva och pyssla, det vore verkligen en härlig kombination! Eller rättare sagt mer än härlig- det vore toppen, det bästa! Tack för att du ger mig inspiration och tankar kring vad jag vill göra och hur jag kan utveckla mitt skapande som jag tycker så mkt om att hålla på med!

Sen läste jag en till kommentar här på bloggen ikväll. Den kommer från en Gunilla, tror det är sommarvikarien Gunilla på jobbet för hon skulle spana in min blogg :)

Kommentaren lyder:

"Vilken otrolig blogg du har. Tänkte bara ta en snabbkoll nu ikväll ....men ngn snabbkoll blev det inte. Fastnade totalt, snacka om inspirerande. (suttit snart i 2 timmar)
Vi ses ,
Kram Gunilla"

Herregud, tar människor sig verkligen tid från sin vardag till att sitta och titta in i min vardag, 2 timmar dessutom, helt ofattbart! Men roligt också förstås :). Du är inte riktigt klok Gunilla, men du får såklart vara här hos mig så länge du vill och tycker om det!

Min blogg ska vara ett mysigt stället dit man ska tycka om att gå *ler*

Nu får jag ju alltid massa härliga, glada, omtänksamma, rara och inspirerande kommentarer av alla er som tittar in och jag tackar hjärtligt för all härlig respons jag får, ni är så underbara allihopa!!!

Älskar att blogga!

Kram, Anna

Kvällstid

Avslutar kvällen med lite bilder från vardagsrummet samt från balkongen där jag har tänt ljus i mörkret. Så himla mysigt!


Idag var jag hem till mamma och pappa efter jobbet och då hade pappa köpt 4 st biobiljetter till mig och Hjalle, vi älskar ju att gå på bio så stort tack kära pappa!!! Mamma och pappa var i full fart med att såga ner syrénhäcken för de ska låta den växa upp på nytt. Förresten så har de låtit kapa stora trädet, en lind som alltid stått på gården. Men nu är den borta och där ska planeras för härlig trädgård!

Igår stannade jag kvar en längre stund hos mamma och pappa efter jobbet. Lånade tvättstugan och tvättade undan lite kläder och sen fick mamma och jag syn på en hallonbuske när vi poade i trädgården så då blev det hallonplockning!
Sen visste vi om ett annat ställe nere vid ängen där det också fanns hallon så vi fortsatte dit och plockade vidare. När vi sen kom tillbaka hem blev det hallon med vaniljglass och en skvätt grädde, mums va gott och vi njöt av en riktig sommarefterrätt!

Hjalle och jag spenderade kvällen hemma hos hans mamma och pappa eftersom det är pappa Olas födelsedag idag, hurra!! Det var fler släkt och vänner på plats och vi hade det jättetrevligt, så himla mysigt hemma hos dem. Vi satt ute på verandan och åt massa gott; hemlagad pizza, bröd, fruktsallad med glass, vaniljbullar och gotta! Hjalle slog på stort och köpte en platt-tv till far sin och brädade därmed alla andra gästers presenter...haha!

Musses matte var också på plats och jag gav henne fotot på Musse som jag lagt ut här på bloggen, hon blev så glad att hon grät för hon tyckte det var ett sånt fint foto. Det var härligt att kunna bidra med den bilden på honom.

Vi stannade från ca 19:30- strax efter 22:00 och sen blev det lite kvällsmys här hemma. Jag jobbar ju kväll imorgon så har ingen brådis med att lägga mig vilket känns skönt för jag är inte ett dugg trötter än!


Kram på er mina härliga vänner därute!

Kram, Anna


Blomstrande balkong

Idag har solen strålat hela dagen och den strålar fortfarande. Därför har jag efter jobbet spenderat lite tid med mina blommor ute på balkongen och piffat och puffat lite!

Det börjar blomstra ordentligt och mina Mårbackor är så fina, vackrare kommer de bli när de blommar ännu mer! Jag har knipsat lite här och där och flyttat om lite *ler*. Härligt att kunna njuta lite på balkongen - min trädgård! Tycker min vattenkanna är värd en plats i rampljuset...hihi!

Spana in min oas på våning 3!




Kram, Anna




Kvällspyssel

Det kliade i fingrarna ikväll. Passade på att göra en lättare variant av pyssel som tar några minuter. Jag letade fram en tvål i pyssellådan och klippte till lite gammalt tidningspapper som jag lindade in tvålen i. Tog en bit svagt glittrig garntråd, fäste ett silverkorshänge och virade några varv runt tvålen och avslutade med en knut.

Voila´!


Kram, Anna

Ledsam Dag...

Den här dagen fick jag ett väldigt sorgligt besked vid lunchtid då matten till vovven Musse jag brukar vara hundvakt till ringde och sa att han somnat in pga av hög ålder.... *snyft*. Vi grät båda två i luren och det var så ledsamt. Jag vet hur det känns att förlora en djurvän och det skär så i mitt hjärta att hon ska behöva genomgå detta nu, hennes vän har stilla somnat in, efter ett gott 12 årigt liv.

Vila I Frid Lilla Musse


Vi är många som saknar dig...

*tårar*

Dagens Pyssel

Min vitmålade träback är på plats i min läshörna. I den har jag en vitmålad korg med vitt spetsband. Den har jag målat och satt spets på idag. Imorse var korgen träfärgad men nu ville jag ha den vit och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med slutresultatet. När jag ändå var i farten knöt jag spets runt mina silverljusstakar också. På träbacken ligger även några bra heminredningstidningar i lagomt räckhåll från min korgstol som skymtar till höger :)


Kram, Anna

Lavendel

Äntligen har jag fått en Lavendelbukett! Det doftar så underbart gott! Jag och Hjalle var hem till mamma och pappa och hälsade på mellan 17.30-ca 20.30. Mamma har Lavendel i ett av sina land så jag fick ta en knippe där. Nu har jag knutit ett spetsband runt och hängt den på torkning. Ibland önskar man att man kunde förmedla även dofter via bloggen, men eftersom det inte går får ni nöja er med en bild. Men jag kan tänka mig att de flesta av er redan har liknande buketter hemma och vet hur gott Lavendel doftar :)

För övrigt så har jag varit hem till Ninni med bloggen "
Mormor Elsie" och hälsat på idag, jätteskoj och trevligt hade vi! Vi satt och pratade bort flera timmar, mestadels om hem, inredning, trädgård och pyssel. Hann också med att gosa en del med familjens 3 vovvar samt 6 nyfödda valpar, såå mysigt!! Jag fick även en rejäl rundvisning i både hem och trädgård. Tror jag lyckades provsitta i de flesta rummen till och med..hihi! Hon har så fint hem den tjejen! Verkligen ombonat och även fast jag inte varit där förut kände jag mig som hemma, fast borta - det tyder på bra heminredningskänsla när gästerna får en riktigt behaglig känsla av ett hem. Hon har även ett otroligt vackert, rofyllt och helt underbart mysigt växthus, det blev jag såå kär i, vill också ha! Du får knäppa lite kort på ditt underbara växthus Ninni och visa på din blogg så jag får njuta lite mer av det :)

Tänk att man genom en blogg kan få nya vänner och bekantskaper, det är så himla fantastiskt skoj! Jag hoppas på fler roliga träffar med Ninni, en görtrevlig och rolig tjej! Vi har ju redan en shoppingrunda i tankarna, hoppas den blir av så småningom.

Ninni har ju sytt en lampkjol till mig och den fick jag med mig hem idag, så himla fin, tack! Den får sitta på min sänglampa så länge.


Kram, Anna


Utmaning!

Jag har blitt utmanad av Maud med bloggen Gårdsromantik Havsviken!



1. Hur vill du ha ditt bröllop? Om du nu vill gifta dig?


Hmm...jag har inte ens börjat fundera på bröllop, vet inte ens om jag kommer att gifta mig, det är inte en nödvändighet faktiskt. Giftermålet vill jag dela med en liten skara av den närmaste familjens/släkt och vännerna i så fall. Hellre litet och intimt än stort och flådigt! Tänker inte spendera en heltokig summa pengar på ett bröllop, jag kan få världens bästa bröllop utan att allt ska kosta multum! Vill gärna gifta mig på sommaren då det är så vackert ute och man kan ha bröllopet utomhus. Min sambo och jag kommer inte att gifta oss innan vi fått barn, när de väl är komna till världen så kanske det nån gång därefter blit ett litet giftermål. Jag är inte den som vill stå i centrum heller direkt.


2. Har du klara planer på var du vill gifta dig?
Nej inte alls, det finns inga bröllopsplaner eller tankar så den saken är inte påtänkt än.


3. Vitguld-, silver- eller guldring?
Hm...måste även här ge ett stort frågetecken...hihi! Har ingen aning om vilken ring jag faller för, de kan ju vara vackra allihopa så ringen är inte bestämd.


4. Klänningen...maräng eller figurnära?
Maräng, antar att det är en slags klänning som inte sitter åt så där kan jag nog säga att jag vill ha en figurnära klänning! Jag kommer nog inte spendera flera tusen på en riktig bröllpsklänning utan kan lika gärna köpa en vacker klänning i butik om jag faller för en sån.


5. Har du bestämt, eller drömmer du om hur din bukett ska se ut?
Jag älskar rosor och tycker de är så vackra så kan tänka mig att det blir en rosbukett med vita/lite rosa i kanske.


6. Skor eller barfota?
Barfota vill jag då inte gå så ett par härliga sommarskor skulle inte sitta fel.


7. Hår?
Ja det får vi hoppas att jag fortfarande har kvar om jag gifter mig nångång, vem vet, det kanske blir sent i livet...hihi! Jag tror att jag vill ha mestadelen av håret utsläppt för jag tycker inte att jag passar så bra med heluppsatt hår.


8. Hur ska din man vara klädd?
I en snygg kostym i vitt kanske skulle passa bra!


9. Wows?
Här går jag bet - har ju som sagt var inte gift mig än och har inga wow-ögonblick att dela med mig av. Mitt wow än så länge är att jag är så lyckligt lottad som hittat en sån underbar kille/man att dela mitt liv med, den bästa som finns!


10. Bröllopsresa?
Kan bara säga att jag inte vill flyga för det är jag för rädd för så i nuläget tror jag inte att det blir nog utomlandsresa iaf, tyvärr... Men jag kanske har botat flygskräcken till dess!


11. Övrigt?
Näää...kommer inte på nåt vettigt att skriva här. Jo, att jag önskar mig ett livstidslyckligt äktenskap!

Kram, Anna

Vitt, vitt & åter vitt!

Förutom bokstavsmålning håller jag äntligen på att måla min stora träback vit! Den har sen jag köpte den för nån månad sen stått ljusgul/cremegul i mitt vardagsrum i väntan på att just få bli vit. Idag slår jag slag i saken ! Den kommer bli såå mkt finare :)


Kram, Anna

Älska Kärlek




Bokstav No.2 och No.3.

Kram, Anna



Carpe Diem



Nu har jag målat och skrivit lite på 3 av bokstäverna. Har inte riktigt hittat snitsen på textningen än då jag inte har något typsnitt utskrivet att ha som mall. Ska nog be att få låna datorn och skrivaren på Hjalles kontor...hihi!

Men såhär blev slutresultatet på första bokstaven - ska bli roligt att träna textning sen!

Var iväg till Bokia idag och köpte med mig nåra pennor hem som jag trodde skulle bli bra, men jag vill ha lite smalare udd till småpyssel som i den här storleken. Får bli en svängom till Clas Ohlson imorgon kanske :)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

Kram, Anna

Se den!!



Har nyss sett filmen
"Freedom Writers" och blev riktigt överaskad över hur jäkla bra den var! Så mitt tips till er är att se den - fasen vilken grym film!

Att den sen är baserad på en verklig händelse gör den ännu bättre!

Kram, Anna

Kaffehörna



Får jag bjuda på en kopp?


Ja såhär har jag dekorerat på min vita bricka på bänken i köket. Den har blitt min lilla kaffehörna! I bakgrunden kan ni se de vackra spegelbrickorna som jag fyndade tidigare idag.

Kram, Anna

Filmkvällar

Ikväll var jag och Hjalle på bio och såg Hancock med Will Smith. Faktiskt en bra film - lagomt underhållande och lättsam!


Igår blev det filmkväll hos Niklas där vi såg Semi Pro med Will Ferell - rolig film!


Kram, Anna

Änglar finns


Ville bara visa er min rara, lilla söta ängel som bor i mitt sovrum.
Jag sover alltid gott om nätterna :)

I sina händer håller hon ett vackert hjärta.


Kram, Anna

Lampkjol

Glömde ju bort att berätta att jag träffade på Ninni när jag var hos Madame Nyberg! Hon syr och pysslar en massa fint som ex, lampkjolar, påsar, väskor och massa mer. Hon gör så mkt fint den tjejen! Jag sa til henne för nån dag sen att jag gärna ville köpa en lampkjol av henne om hon skulle komma sig för att sy några fler sånna nån gång. Och idag hade hon sytt en vit lampkjol till mig, gulliga Ninni! Tack så jättemycket för det, så snällt!
Jag ska åka hem till henne och hämta den nån dag. Ska bli roligt att få komma hem till henne och se hur hon bor för i hennes blogg ser hennes hem och trädgård såå underbart ut :)

Besök Ninni!

Kram, Anna

Har fått en utmärkelse!

Av Franska Liljan kunde jag hämta hem denna fina utmärkelse, herregud att det finns så rara människor därute!

Tack ska du ha Helena!

Den skickas raka vägen tillbaka till dig :)

Och till alla er andra som ger mig så mkt inspiration genom era bloggar, så roligt att få "titta in" hemma hos er och se hur ni bor, vad ni skapar genom er kreativitet och alla vackra bilder ni bjuder på!

Så ta åt er allihop...hihi!

Kram, Anna

Min nya läshörna!


Kan ni tänka er att jag fyndade den här underbara korgstolen i vitt och nött för bara 25:- i
Anna-Lenas fyndlada!!! Jag kan knappt förstå det själv, är sååå glad för det är precis en sån jag velat ha :). Världens bästa fynd!!

När jag och Jenny kom hem till mig igen blev det pyssel med stolen och tillsist hittade jag den perfekta platsen i hörnan bakom mina soffor. I bakgrunden kan ni skåda dörren jag fyndade hos Anna-Lena förra veckan. Lade en pläd över stolen så det blir lite mjukt och mysigt att sitta ner och den vita kudden med rosmotiv har jag köpt på Tradera för ett tag sen. Min vita träback fungerar numer ypperligt som tidingslåda för här ser ni min nya läshörna!! Här ska mysas många kvällar...hihi!!

Men fyndandet tog inte slut efter stolen, kunde ju inte motstå de här vackra spegelbrickorna för 5:-/st!
(Klicka på bilderna så blir det större)



Det hör söta vita locket med härlig patina fick också följa med mig hem för en tia!


Jenny och jag besökte också en affär som heter Owe Jansson och ligger här i Valbo. Hade presentkort här och hade 131:- kvar på det så jag shoppade ju det mesta gratis :)

Där fick det här fina stenhjärtat följa med mig hem för 49:-. Tänker mig vatten i hjärtat samt rosenknoppar, låter väl ljuvligt!


Samt några svarta smidesbokstäver som jag ska "pyssla till"! Närmare bestämt 7 st.


Samt några servetter med kronor på till framtida decoupagepyssel!


Den hör söta lilla glaslyktan norpade jag också åt mig, 8:-


Kram, Anna

Då var det "semester" igen!

Eller nästan iaf, jag är nu ledig idag fredag samt i helgen på mitt schema, såå skön start på jobbarveckan!! Har nu jobbat 3 dagar och det var faktiskt riktigt roligt, man har så mkt ny energi efter en lång ledighet plus att det är sommar och ljust och friskt och härligt ute! Vi har skoj på jobbet och jag har haft fullt upp dessa 3 dagar så dagarna har gått så snabbt förbi.

Igår efter jobbet åkte jag in till Gävle för att hämta hem en alldeles underbar antikvit piedestal som jag sett på Blocket, så glad över den!! Damen som jag köpte den hos hade det så fint hemma, massor med inredning som jag gillade, kul att smygkika lite hos andra sådär...hihi!

Jag har inte hunnit med att dekorera piedestalen ännu, men såhär ser den ut! 150 pix, billigt värre!


I måndags avnjöt jag min sista semesterdag i stan. Hade lite presentkort här och där och bestämde mig för att äntligen shoppa upp dem! På en inredningsbutik köpte jag den här fina vita träbrickan - har kikat på sånna förut men aldrig gjort mig råd att köpa en sån. Men nu med ett presentkort på 50:- från butiken så behövde jag bara betala 40:- för den här brickan och det är ju helt ok :). Den pryder sin plats i mitt köksfönster.


Hittade även detta söta vita plåthjärtat på samma butik för en tia. "Love and kisses" står det. Har hängt det på min glaskupa som står på köksbordet.


Tillsist köpte jag den här söta stolen som jag sneglat på ett tag nu och då blev den min! Ska väl dekorera den med nåt sött så småningom :). Innan fotot togs hade jag en liten zinkkruka med spets i ståendes på den.


Idag kommer
syrran och hälsar på en stund vid lunchtid, vi ska besöka Madame Nyberg!

Ha nu en härlig fredag allesammans!

Stor Kram På Er, Anna

Åter i vardag

Nu har jag gjort min första arbetsdag efter semestern. Nemas prombelmas att kliva upp 05:40 heller, piggelin skuttade jag upp och gjorde mina morgonbestyr i vanlig ordning. Dagen på jobbet gick väldigt lättsamt och snabbt förbi och det kändes helt okej och lite skoj att va tillbaka. Det har nog mkt att göra med att jag känner mig så nöjd med min ledighet, den har verkligen inte kunnat blitt bättre känner jag :)

Jag jobbade ju som "köksa" i köket idag och där har man verkligen att göra HELA TIDEN!! Knappt en lugn stund på hela dagen och det gillar jag, då går dagarna så snabbt! Gillar när man vet vad man ska göra hela tiden, ingen dötid :). Rutinerna föll på plats och man var med i gemet igen!

Vi var ju ett gäng som kommit tillbaka från semestern samt sommarvikarierna. Det känns liksom som sommar på jobbet också, blir en annan känsla med vikarierna vilket jag gillar! Dagen sa bara svisch och de sista 40 minutrarna satt jag hemma hos en av mina brukare som jag är kontaktperson till och vi pratade ikapp veckorna som passerat och hade det riktigt trevligt, det slutade med att jag faktiskt råkade jobba över 10 minuter min första dag...hihi! Torde väl tyda på att man trivs bra på jobbet :)

Igår damp som sagt var nyaste numret av "Allt i Hemmet" ner i brevinkastet men jag hann aldrig med att njuta av en lässtund igår så det ska jag gå och göra nu! Sen blir det en dusch och lite slappa framför tv:n innan jag måste va duktig och lägga mig i tid då jag ska upp tidigt imorgon bitti :)



Kram, Anna

Jag hade ju lovat...

...att visa er mitt pyssel för dagen! Igår fick jag med mig 2 kaffekvarnar av mamma för jag började prata om att jag letade efter kaffekvarnar som jag ville måla vita och skriva text på. Då sa hon att jag kunde ta 2 som hon hade, gud va snällt, tack kära mamma :)

Med lite vit färg och texten Café (kaffe på franska) blev slutresultatet såhär, mkt nöjd!



Skulle egentligen vela ha matt vit färg men hade bara halvblank hemma och ivrig som jag är så målade jag med den, blev ju iofs bra det med, men nu måste jag köpa hem lite matt vit färg!

Igår hittade jag också en lagomt stor ram hemma hos mamma (har en del av mina gamla tavlor kvar där) som jag tog med mig hem. Den har jag nu målat svart! Blev lite nyfiken på hur den skulle se ut i svart :). Det skulle ha blitt fint med vit ram också men jag testar såhär till en början. Men nu med detsamma blir jag sugen att måla den vit så får se hur länge den håller sig i just svart :)


Kram, Anna

Sista semesterdagen

Ja, idag kära vänner är min sista lediga dag innan jobbet åter kallar. Det känns faktiskt helt okej.

Jag har haft en kanonsemester med alla mina nära och kära och gjort så mkt roligt!

Husbilssemestern med mamma och Jenny, Dalarna-trippen med Jenny, Uppsala-trippen med mamma, Sthlms-trippen med Hjalle, umgåtts med mamma och pappa, haft grillkväll hos syrran och Anders, hunit med nån filmkväll, solat, legat och njutit och slappat med en härlig tidning i hand och såå mkt mer! Jag har faktiskt hunnit med en hel del på min semster såväl farit ikring som slappat och bara varit still. Jag är nöjd.

Jag startar arbetsveckan i lugnt tempo, vilket är görskönt! Jobbar endast tis-tors den här veckan vilket gör att jag får lite förlängd semester vilket inte känns fy skam..hehe!
Såhär ser min första arbetsvecka ut:

Måndag 14 juli: Ledig
Tisdag 15 juli: 7.00-15.30 (köket)
Onsdag 16 juli: 7.00-15.30
Torsdag 17 juli: 7.00-15.30
Fredag 18 juli: Ledig
Lördag 19 juli: Ledig
Söndag 20 juli: Ledig

Jobbet startar men jag har en halv sommar kvar att njuta av, den tar ju inte slut bara för att jag börjar jobba turligt nog! Så jag kommer att få njuta precis lika mkt till innan sommaren är helt över vilket är helt underbart att tänka på! Nu får vi se vad resten av sommaren bjuder på, jag har inga planer men är fullt övertygad om att jag hinner med mkt skoj än :)

Imorgon ska jag och Hjalle åka på husvisning kl. 17.30 här i Valbo. Var och smygkikade lite för nån dag sen och då visade det sig att läget var sämre än vi trott, vilket var jättesynd för huset invändigt är verkligen jätte-jättefint! Men vi ska åka och kika iaf. Sen har jag nog glömt bort att berätta att vi var och kikade på ett annat hus förra veckan tror jag det var som också ligger här i Valbo. Det var litet och mkt rust men gården var helt underbar! Både jag och Hjalle blev lite kära i huset och han som skulle sälja det tänkte inte trissa upp några priser som han sa utan ville bara få det sålt då det tillhört hans pappa som nu var sjuk. Om det ändå hade stått ett lite bättre hus på gården skulle vi nog klappat till som vi kände det, men nu var det på tok för mkt jobb på huset och det måste byggas ut och byggas till. Så tyvärr blidde det inget med det heller...

Tänk att det är så väldans mkt som ska klaffa. Läget är det absolut viktigaste, sen ska huset helst vara minst 140 kmv stort och helst en gård på ca 1500- 2000 kvm. Det får gärna redan ha fräsch och snygg standard och såklart, bra pris! Ni ser, mkt som ska klaffa! Men huvudsaken är ett bra läge med stor trädgård och ett lagomt stort hus skapligt renoverat och underhållt samt fräscht. Det kommer nångång. Vi har ju bara kikat efter hus i 6 månader än så det dröjer nog ett tag tag till, vi har tålamod! Vi vill hitta vårat drömhus :)

Nåja, sista semesterdagen och den ska njutas fullt ut! Ska väl hem till mamma och pappa en sväng och hämta hem lite tvätt, var där och tvättade undan lite igår. Nyligen damp tidningen "Allt i hemmet" ner i min brevlåda och den gjorde min dag! Det är sååå härligt att bra få ligga ner och bläddra i en bra tidning, den ska få följa med hem till mamma om jag inte hinner läsa den hemma först...hihi! Nu prenumerar jag på både "Allt i hemmet" samt "Drömhem och trädgård" - 2 ur min synvinkel jättebra tidningar med inte alltför mkt reklam!

Igår fick jag ta med mig spillvirke som mama och pappa hade i vedboden, så nu har jag hur mkt bra plankor till mitt framtida pyssel, såå roligt! Ska måla dem och skriva text på, nu är hösten räddad!


Näpp, nu ska jag gå och steka mig några korv med bröd, sen blir det till att njuuuta av dagen!!

Avslutar med den här fina rosen från mammas trädgård!


Ikväll visar jag er lite pyssel!

Kram, Anna

Glasunderlägg


Idag följde jag med Hjalle till MIO för han skulle kolla på nån soffa till kontoret. Där i prylhörnan ser jag de här söta glasunderläggen som ser ut som spets, materialet är plast. De hade kostat 69:- men nu var det halva reapriset vilket innebar att jag fick betala 17:- för 4 st underlägg! Jag har inga underlägg till glas sen tidigare och de här passar ju mig alldeles perfekt!

Kram, Anna

Dörrpynt

Har inget särskilt för mig så jag började pynta dörren lite. Bestämde mig för att vända på den ändå så det vackra handtaget får synas. Försökte täcka sågmärket där flisorna gått, med min vita stjärna så gott det gick. Pyntade vidare med en gammal pinnstol i pastellblå färg med naturlig patina samt en vit fågelbur. På bilden syns också min nyfyndade barnskjorta med spets samt ett hjärta.


Hjalle är hos en kompis och firar hans 40-årsdag. Jag agerar chaufför idag lika som igår då det var invigningsfest hos ett par kontorskollegor till Hjalle som bytt kontor. Just nu funderar jag på att knata ner till affären och införskaffa mig sånt där med massa socker i, sånt där onyttigt krafs som är så gott och alltid slinker ner alldeles för lätt...hihi! Inte så svårt att gissa vad jag tänker på- för det finns väl fler som vill ha det jag vill ha en lördag :)

Lördagsgodiset!!!

Kram, Anna

Utmärkelse No. 3

Kom ju på att jag fått en utmärkelse av Jenny med bloggen Lilla huset på prärien medan jag var i Sthlm, stort tack till dig!



Tänk att människor därute verkligen tycker om vad man skapat i sin blogg vad gäller text och bild, helt otroligt smickrande...hihi! Stort tack för den Linda!

Har ni inte besökt hennes blogg tycker jag definitivt att ni ska göra det bums!

Kram, Anna

Loppisfynden!


* Ljusblått lock, ca 5:-


* Brädor, ca 15:- (tänkte måla och skriva text på)


* Korg, 20:- (tänkte ha 2 krukor med blommor i )


* Barnskjorta med spets, 10:-


* Hjärtskål i glas 10:-
* 2 st Franska liljan-skedar 5:-



* Söta möss, 10:-

Kram, Anna

Ett telefonsamtal

Vid ca 15-tiden idag ringde Jenny och frågade var jag var och tipsade om att det var gårdsförsäljning i ladan bredvid Madame Nyberg! Hon hade hittat en kommod som hon sa igår att hon var ute efter, åsså hade hon hittat en där för billig peng! Hon lät jätteivrig och jag blev lika till mig jag med och sa "-Jag kommer på en gång!"...haha!!

Så jag for iväg till Madame Nyberg och gick in och mötte upp syrran och Nettan i röda ladan. Och vad skådar mitt öga om inte en oootroligt fin dörr för 200:-! Det gick ju bara inte att motstå, den ville jag ha! Pratade lite med Anna-Lena (ägare till butiken Madame Nyberg) och hon är alltid så görtrevlig! Och hon berättade att hon också börjat blogga vilket jag tyckte var skitkul, så nu kan jag och även ni besöka henne på bloggen
Madame Nyberg!

Vi packade in dörren i bilen, min Mazda gör plats för allt, spelar ingen roll hur stort det är känns det som! Fick bärhjälp av Jenny och Nettan med dörren upp till lägenheten. Ställde den bara och sen åkte jag vidare på lite loppis. Fyndade en del och när jag kom hem tog jag itu med dörren som behövde en rejäl tvättning! Torkade av den och tvätt-trasan blev svart många gånger om vill jag lova!

Men slutresultatet blev såhär, till en början. Någon har ju sågat i dörrens ovankant, dummis! Där hängde jag en stjärna tills vidare. Har dörren åt det här hållet så länge för sågmärket syns inte lika tydligt på den här sidan som på den andra. På den andra har flisor gått så man ser träfärgen som är väldigt ljus. Men jag har ett dilemma vilket är att på baksidan syns det otroligt fina handtaget, så vi får se om jag inte vänder på dörren tids nog ändå :). Tror dörren kommer att bli ännu vackrare och komma ännu mer till sin rätt om den får stå mot en vit vägg, som jag ska kirra när jag flyttar till hus :)
Den vita dörren som stått på den här platsen har fått flytta in till sovrummet!

Var ju såklart in till butiken Madame Nyberg också och tittade. Hon har så mkt fina dekorationssaker som man inte kan motså...hihi!

Det här fick jag med mig hem från butiken:

Vackra dekorationskort samt hängen!

Hoppas du blev supernöjd med kommoden syrran när du väl fick den på plats i köket, väntar med spänning på en bild...hihi!

Kram, Anna


Bakdag!

Igår torsdag hade jag och Jenny bestämt oss för att baka! Jag åkte hem till henne till ca 09:30-tiden och så började vi kolla på vad vi skulle baka. Det blev bestämt bullar, kolakakor, gaffliner, schackrutor och neon-bollar (negerbollar av o´boy - som visade sig va ett äckligt recept så skriver inte mer om det!).

Men först kom mamma och Bodil och hälsade på så det blev lite fika i paviljongen först samt lite husvisning. Strax efter 11:00 kom vi igång med baket, vi började med bulldegen!


Här står jag och knådar gaffliner-degen tror jag det var (har jag rätt Jenny?!)


Kakorna klara!


Vi var i full rulle med att baka från kl 11:00-17:00, 6 timmar! Vi var lite smått trötta den sista halvtimmen, luften gick ur oss då. Vi som garvat ihjäl oss och fjantat hela dagen och haft skoj, inte undra på att man blir trötter..hihi!


När allt var klart satte vi oss ute och fikade - åh va det va gott!


Sen åkte vi hem till mamma och pappa med en kasse gott och blandat. De satt precis ute med en kopp kaffe så vi kunde i ha kommit lägligare med fikabrödet :)

Jenny och Anders drog iväg och jag och mamma åkte till RUSTA en sväng för hon skulle köpa dynor till sin nya smides-hammock. Halva priset, nu 99:- (199:)



Jag hittade äntligen prisvärda vita stolsdynor (49:-/st) och en badrumsmatta (39:-).


Tack för mig!

Kram, Anna

Ett tack vill jag skänka

Vill sticka in ett litet inlägg bara som rör alla er som läser min blogg. Sen blir jag så otroligt glad över att så pass många, ur min synvinkel har valt att prenumerera på min blogg! Jisses vad smickrande att någon överhuvudtaget vill det. När det sen blir flera är det väldigt roligt :)

Men det som toppar allt med att skriva blogg, förutom självaste meningen med bloggen (att spara mitt liv i bild och text just för mig själv och för min närmaste familj - som en dagbok) är alla era söta, omtänksamma och givande kommentarer och erat engagemang i min blogg, fantastiskt uppskattat!

Stort Tack Till Alla Er,

som läser min blogg!

Oavsett om ni kommenterar eller ej så är det jätteroligt att ni vill följa mig och det jag gör i min blogg!



För er som ännu inte prenumererar men kanske känner att ni skule vilja det så är det bara att klicka på bilden nedan:



Kram, Anna

Hej allesammans!

Nu är det dags för uppdatering minsann!
Sen i onsdagskväll är jag och Hjalle hemma från Sthlm-turen, välbehållna och glada! Vi har haft det kanon i storstaden!

TISDAG:

Vi hoppade på
SGS-bussen (Sandviken-Gävle-Sthlm) alldeles utanför vår lägenhet (så perfekt!) kl 07:10. Sen småslumrade vi lite granna emellanåt på färden ner. Kom till Sthlm kl 09:40 och klev av mittemot tågstationen där busstationen är. Och sen skulle vi leta reda på vårat hotell Radisson SAS Royal Viking Hotell som visade sig ligga bara 100 meter därifrån, så himla perfekt och centralt!! Vi checkade in och fick ett rum. Som vi sen bytte då vi upptäckte att vi råkat fått 2 enkelsängar istället för en dubbelsäng så vi fick ett annat rum, tack! Man vill ju gärna sova ihop när man ska semestra...hihi!

Kan ju passa på att visa rummet som för övrigt var lite sisådär, kändes som att det var kvar i 70-talet och det var väl inte det man väntade sig av ett 5-stjärnigt hotell, men men, vi sov gott och hade trevligt ändå som sagt! Bodde i ett Superior Room eller vad det hette. Eget skrivbord, Queensize-säng och schysst badrum.


Såhär såg utsikten ut från vårat rum - som synes väldigt centralt!


Sky Bar på 9:e våningen. Där satt vi på tisdagkväll och njöt av den lilte smått läbbiga utsikten..haha!


Hotellbilder:


Här är våra entre-biljetter till Gröna Lund som var med i hotellpaketet, perfekt!!


Vi tog igen oss lite och vilade en stund på rummet innan vi bestämde oss för att "göra stan"! Jag hade skrivit upp alla butiksnamn som jag fått här på bloggen, hade skrivit adress och skrivit ut en karta där de flesta gatorna fanns med där det skulle ligga butiker. Kände mig som en äkta turist där jag gick med kartan i högsta hugget! Haha!

Här är butikerna jag hade uppskrivna:
Årstiden
Tiffany
Ambience
Lolodi
Syster Lycklig
Koffert
Hans Mikaels
gåvan
Laura Ashley
Sia
Norrgavel
Sirlig
Kungens Lilla Piga
Tingel Tangel


Jag tänkte att jag aldrig skulle hinna med allihop så det fick bli dem jag hittade och hann med helt enkelt. Vi började med att gå Drottninggatan upp och där besökte vi:

Tiffany Drottninggatan 67

Årstiden Drottninggatan 88


Sedan gick vi vidare en bit på Drottninggatan och svängde höger på Tegnérgatan. Där besökte jag dessa butiker:

Lolodi Tegnérgatan 18

Syster Lycklig Tegnérgatan 12


Vidare mot Birger Jarlsgatan där vi svängde höger och besökte dessa butiker:

Laura Ashley
Birger Jarlsgatan 5

Sia Lustgården Birger Jarlsgatan 27


Vidare en bit sen svängde vi av lite snett vänster mot Humlegårdsgatan. Butiker att besöka där var:

Koffert Humlegårdsgatan 11

Hans Mikaels Humlegårdsgatan 19 & 20
ljusa butiken

mörka butiken

Sen vek vi av in mot Drottninggatan igen och letade oss till Bryggargatan för besöka butiken:
Ambiance, Bryggargatan 6B


Jag blev helt paff när det visade sig att jag hittat till i stort sett alla butiker jag ville besöka på ca 3 timmar, haha överlyckliga jag!! Hade ju hela tisdagen kvar + onsdagen, jippie!!

Mellan shoppingvarven på tisdagseftermiddagen, vid ca kl 14 slöt vi upp med Hjalles kompis som var där på shoppingtur med sin mamma just den dagen. Vi lunchade ihop i några timmar och hade det riktigt trevligt! Sen tackade vi för oss och gick skilda vägar.

Det blev ju inte BARA shopping om ni trodde det, nog för att min älskade sambo är bäst och följde med mig och hjälpte mig med kartan och hade ett glatt humör med sig så hann vi faktiskt med att vila lite emellan varven också, haha!. Vi stannade till på hotellet och slängde oss i sängen och internettade lite (jaaa...vi hade faktiskt dator med oss...haha!). Knäppte på tv:n och lyssnade på MTV och bara kopplade av och samlade ny energi, gud va skönt med hotellrum och lugn och ro mitt i stan - underbart!

När vi vilat upp oss en stund ville jag gärna besöka Gamla Stan och se om jag lyckades hitta de butiker jag ville besöka där. Vi knatade iväg ca 16.30.

Gamla Stan - här besöktes:

Sirlig, Tyska Brinken 22

Kungens Lilla Piga, Stora Gråmunkegränd 3

Ting & Tangel, Österlånggatan 37


Åh va roligt att jag hittde till alla butiker!! Hade visst planerat det här riktigt bra, kartan var god hjälp! Så nu har jag en perfekt shoppingrutt i Sthlm! Varsegoda allesammans att göra samma tur som jag, ni kommer INTE bli besvikna...hihi!

Drottninggatan - Tegnérgatan-Birger Jarlsgatan- Humlegårdsgatan - Bryggargatan och vidare sen mot Gamla stan!!

När vi ändå var i Gamla Stan gick vi vidare till Slussen för att se hur båtarna gick till Gröna Lund och priser och sånt. Färjan "Gröna Lund direkt" gick varje halvtimme så det var ju perfekt. Vi bestämde oss för att göra Grönan på onsdag förmiddag. Sen strosade vi vidare lite i gränderna där, satte oss och tog en fika och bara myste och hade det gött!


Senare på kvällen gick jag och Hjalle till ett närliggande MAX där det blev lite burgare till kvällsmat..haha!
Därefter blev det ett besök upp till Sky Bar på 9:e våningen. Rätt trevligt ställe även om det var läbbigt att kolla ner, usch!
Kvällen blev inte så sen, tror vi somnade nån gång vid kl. 23 efter att ha tagit oss en dusch med det väldoftande schampot och dushcremen...mmmm va det luktade gott!! Ett par tofflor fick vi också som jag tyckte var riktigt sköna!

Onsdag:

Jag hade ställt klockan på 08.00. Frukostbuffén var fram till 10.00. Jag gjorde mig klar och Hjalle slumrade en halvtimme till. Tog hissen ner till frukostbuffén kl 9 och där mumsade vi oss mätta. Buffén var rätt gigantiskt och det fanns det mesta, till och med japansk buffé! Men jag mumsade på plättar med sylt, en liten fralla med skinka och en tallrik fruktsallad och ett glas juice till det, mums! Det fanns mkt gott men det var väldigt mkt folk som gjorde det väldigt surrigt och högljutt.


Under onsdagen sken solen och det var varmt och skönt, en underbar sommardag i Stockholm skulle det visa sig bli! Tisdagen bjöd på duggregn några timmar för att sen bli uppehåll men molningt och lite kyligt. Tack för onsdagens väder!

Vi knallade iväg mot Slussen vid ca 10:15 och när vi kom dit stod färjan där så vi betalade vår biljett tur och retur och sen sen satte vi oss. Det var många som skulle till Gröna Lund idag så båten blev fullproppad!


Sen tog det ca 5 minuter eller nåt så var vi framme och fick kliva iland vid ca 11:15!


Okej, vart skulle vi börja? Jo vi började med att kika runt lite och bestämde oss sen för att köpa lite biljetter för nåt måste vi ju göra när vi är här! Inga vuxen-åkturer som berg-och dalbanan men för det kan väl jag som är vuxen åka barnkarusellerna...haha! Så Hjalle och jag tog oss en tur på Blå Tåget som visade sig bli en riktig skräckupplevelse...haha! Nåja, alldeles lagom för mig även om jag tror Hjalle kände sig lite väl stor för den åkturen :)

Sen gick vi in i Skrattkammaren där det var massa roliga speglar i ett rum där man såg rolig och konstig ut. Jag garvade som ett troll medan Hjalle smålog lite åt det och var väl mest glad åt att jag var så glad, älskar dig!! Skrattkammaren levde då upp till sitt namn för skratta det gjorde då jag iaf...haha!

Sista turen blev Lustiga Huset som jag minns som väldigt roligt då jag sist var där när jag gick i 6:e klass. Och det var precis LIKA ROLIGT den här gången, som 27-åring!! Jag blev alldeles snurrig och knepig av alla synvillor och konstiga golv och grejer, Lustiga Huset är hur roligt som helst, ett sånt skulle jag vilja ha på gården :). Vi avslutade Lustiga Huset-turen med flygande mattan!! Wiiie!! Vi fick sätta oss på en matta också blev vi nerputtade för en rätt brant rutschkana typ och det hann nog kittla lite i magen men det var ett riktigt roligt kittel!! Tydligen knäpptes det kort när man åkte ner därför så jag var ju bara tvungen att kika på vårat och det var sååå fuult!!! Fy fan va jag garvade så tårarna sprutade, hahaha!! Var ju bara tvungen att köpa ett men det visar jag inte här...hihi! Min käft var uppdragen i det värsta flin eller garv du kan tänka dig och jag blundade och såg totallyckllig ut men så jäkla ful så det ska ni inte behöva se :)

Hur som helst var Lustiga Huset det bästa på hela Gröna Lunds äventyret!

Vi tog några lotter och slösade pengar, allt var skitdyrt men vafasen vi unnade oss!

En fin karusell!


Vi beställde en pizza att mumsa på vilket var ur gott som helst! (Jag hivade ju upp kameran just när Hjalle har värsta tuggan i munnen, han försöker dölja den så gott det går)


Sen slog vi oss ner på en bänk i solen och bara njöt av omgivningen och alla glada barn som sprang omkring :). Vi hann med att mumsa en varsin glass och bra njuta! Strosade runt lite och kikade, kollade på dem som åkte Fritt Fall och Berg-och dalbanorna, herregud säger jag! Det räcker gott och väl med att titta på dem som åker...haha!

Solen sken och det var klarblå himmel och väldigt skönt ute! Vi satt alldeles vid vattnet som glittrade så vackert. Hann med att se färjan komma och vända några ggr.


När klockan tickat på till 14:15 kände vi oss väldigt nöjda efter 3 timmar på Grönan så då tog vi färjan tillbaka. Vi skulle avsluta vår dag i Sthlm kl 18:30 då vår buss skulle ta oss hem till Valbo igen. Så det innebar att vi hade några timmar kvar att förspilla. Då besökte jag en butik som jag såg på tisdagkvällen då den hade stängt.

Den hette Himlen Runt Hörnet och ligger på Kornhamnstorg 49 i Gamla Stan. Den butiken tycker jag också är värt ett besök!


Vi gick vidare i Gamla Stan och kikade lite på alla tvärgator och gränder och vips såg jag en skylt om loppis, den första jag sett! Den visade sig va rätt bra och man kan nog gör sig några fynd, det gjorde iaf jag men mina fynd visar jag längst ner. Den ligger på Själagårdsgatan 17-21. Tror det var nr 20.


Gick sen vidare ner mot stan där jag besökte American Classics på Plattan.


Sen bara råkade jag snubbla över en butik med bra priser, den heter Berry Details och ligger på Gamla brogatan 13. Om man går Drottninggatan mot varuhuset PUB, svänger ner vänster och där ligger den på vänster sida.


När klockan slagit 17:00 hämtade vi ut våra väskor på hotellet och gick sen till busstationen och inväntade bussen som skulle gå 18:30. Vi var trötta i fötter och skalle och längtade hem till lugna Valbo...hihi! Mumsade lite godis och läste tidning medan Hjalle internettade.

18:30 tog SGS-bussen oss vidate hem till älskade Valbo igen, Hem Ljuva Hem!! Var hemma strax före 21:00. Beställde en pizza och hem och slappade. Hjalle slumrade lite på soffan och somnade sen vid 22:30. Jag var upp en liten stund till.

Nu till min shopping!!

* Blått fat, loppisen
* Liten zinklykta, Årstiden
* Litet zinkhjärta med plats för ljus, Ting &Tangel


* Zinkkrukor, loppisen


* Kvinnostaty, Årstiden


* Tvålpump samt tvålkopp i glas, Berry Details


* Tvättkorg, Berry Details

Och när jag kom hem väntade det här vackra dokumentet som äntligen kommit. Åh vad jag är lycklig!!!


Jag och Hjalle har haft det super, supermysigt i Sthlm och jag är så glad att vi tog oss i kragen och fick en liten minisemester, älskar dig!!!

Kram, Anna

Sthlm

Först vill jag tacka för att så många har engagerat sig i att ge mig så många butikstips och önskningar om en mysig minisemester för mig och älsklingen, vad ni är gulliga!!

STORT TACK till er allihop!

Få se hur många butiker jag hinner avverka, har en hel lista uppskriven...haha! Men vi ska inte stressa igenom vår semester med massa "måste hinna hit och dit", som sagt var så ska här också hinnas med att ta det lugnt och njutas och bara vara också, det är ju trots allt semester med min älskling! Och han är ju INTE lika tokig i putte-nuttiga heminredningsbutiker som mig, men ändå så himla gullig att han tycker vi ska åka till Sthlm så jag får strosa i Gamla stan och i mysiga butiker, det är kärlek det, tack älskling!

Nu ska jag packa litegranna.

Sen tidigt imorgon bär det av till Hufvudstaden för mig och älsklingen! Skönt att få åka iväg och få lite semester bara han och jag, mys!! Och bo på 5-stjärnigt hotell, det har jag aldrig gjort, vilken lyx! Det är ju trots allt semester :). Det sägs också på vädernyheterna att vi ska få fint väder med sol, kan ju inte bli bättre!

Avslutar med några mysiga Sthlms-bilder



Vi ses sen, ha det gott var än ni befinner er!!!

Kram, Anna

Radisson SAS Royal Viking Hotel Stockholm

Hjalle har kollat upp hotell i Sthlm och idag har allt blitt bokat för vår lilla tur till hufvudstaden! Vi kommer som sagt var att bo på detta hotell mitt i stan, inkluderat frukostbuffé samt inträde till Gröna Lund :). Vi ska bla strosa i Gamla Stan, åka färja i Djurgården och sen mysa lite på Gröna Lund, kommer bli en toppen minisemester!

Vi åker med SGS-bussen kl 07.10 på tisdsagmorgon och åker hem kl 19.00 från Sthlm på onsdagkväll. 2 dagar i staden Stockholm blir det, kommer bli riktigt mysigt :). Nu får ni alla hjälpa mig att hålla lite tummar så vi åtminstone slipper regn, toppar vi det med lite sol och värme så ännu bättre!!

Tips om bra heminredningsbutiker i Sthlm värda ett besök mottages gärna :)

Kram, Anna


Fullerö Handel + mera

Igår var det som sagt lördag och jag och mamma gjorde en liten utflykt till Uppsala-trakterna med Fullerö Handel som huvudmål.

Tar ca prick 1 timme dit från mig. Hade lämnat bilen hos mamma i fredags när vi åkte i Hjalles bil till Jenny och Anders så mamma kom och hämtade upp mig kl 9.00 i min bil. Hon sa att hon tyckte den var skön att köra så hon blev fortsatt chaufför :). Mamma och pappa kör ju annars en automat.

Dagen började med sol och fint väder, härligt! Man blir ju så glá :). Vi babblade på och tiden rusade iväg, klockan 10.00 var vi vid Fullerö Handel och vi började utomhus där de har så många fina utegrupper samt romantiska lusthus och diverse dekorering till trädgården, åh vad jag vill ha trädgård!

Väl inne tog vi god tid på oss att kika på allt fint, jag hittade lite sött, bla en lavendelkvist och krukan som jag visade i förra inlägget, visar det igen!


Av mamma fick jag de här fina badrumshängaren som jag ville ha, hon roffade åt sig den vid kassan och sa "den kan väl jag betala", hur snäll får man bli som mor :). Stort tack!


Mamma hittade också en fin grej som hon köpte till min kära syster, hon kommer bli jätteglad...hihi!

Efter Fullerö åkte vi och tankade. Gjorde sen även ett stopp på Ulva Kvarn och kikade. Första gången jag var där och jag måste säga att det var hur fint och mysigt som helst där i den lantliga bruksmiljön! Folk satt och fikade ute i det grönskande gräset eller åt sig en bit mat. Vi såg människor ligga i parken och njuta av sol. Några var lika som mamma och jag inne i de söta småbutikerna/loppisarna och kikade. Jag köpte mig den här söta lilla urnan på ca 10 cm för 20:-.


Vi hann även med att stanna till vid några andra loppisar som vi såg skyltade längs med vägen. Åkte nämligen "gamla" vägen genom Uppsala hem, inte motorvägen. Stannade även till på en loppis som hette Emmaus. Där fyndade jag den här shabby-chic vattenkannan för 25:-!


Vi stannade till på ett Sibylla och mättade magarna innan jag sen tog över förarsätet och vi åkte hemåt. Kom hem till mamma och pappa till ca 15.30. Fikade lite kaka och saft och sen tittade vi lite i trädgården, men nu hade det blivit riktigt kyligt i luften, inge skönt alls! Molnen duggade tätt och vi hade ingen större lust att vara ute. Lite smått trötta efter dagens strapatser också. Jag åkte hemåt och tackade för dagen.

Hjalle och jag åkte till Sjösse vid 20.00-tiden och hade "biokväll" hos han - han har ju fått värsta projektorduken- STOR!!

Men vi hade väl inte lyckats med nån värstingfilm direkt, "Beowulf", det var ju inte riktiga människor! Nåja, vi kikade oss igenom den och den blev väl lite bättre men ändå inte bäst. Med saker som cola, ostkrokar, nötter, godis och choklad så var våra humör på topp åtminstone....haha! När vi skaffar hus ska vi då se till att ha ett filmrum med värstingduken och ljud - fy fasen va gött!

Stannade till ca 23-tiden och sen blev det hem. Tv, dator och godnatt!


Kram, Anna

Min efterlängtade krona!

Såhär har jag dekorerat min stora krona som jag köpte i veckan:


Sen la jag dit en lavendelkvist i plast som jag köpte på Fullerö Handel idag. Krukan är också köpt där. Mamma och jag var iväg på en liten tripp, men den får jag ta och berätta om imorgon :)


Kram, Anna

Hos syster

Igår var en solig och varm dag! Den började med att jag åkte hem till mamma och pappa till ca 11-tiden. Poade omkring i trädgården och la mig sen till rätta i hammocken och läste lite äldre nummer av "Drömhem och Trädgård" som mamma har - såå härligt! Mamma klippte gräsmattan medan pappa poade i garaget tror jag.

Klockan 13.45 kom Hjalle och hämtade upp mig för vi skulle till Jenny och Anders och grilla. Stannade först till på Lidl och köpte med oss lite glass. Jag hade tidigare lagt fläskfilé och kyckling i marinad så det hade vi också med oss. Kom till dem vid ca 14:15 och då satt grabbarna vid grillen och jag och Jenny fixade i köket!

När allt var klart dukade vi upp i paviljongen, mysigt värre!. Det började blåsa väldigt men det var bara behagligt för det var så varmt i luften - en riktig sommardag!


Anders och Jenny har byggt en liten farstukvist/altan där det innan inte var nånting. Det komemr ju bli supermysigt det där när det är klart! En liten sittgrupp eller nånting så de kan sitta där och kika ut över trädgården :)


Efter grilltajam med mätta magar blev vi alla lite smått slöa... Grabbarna gick in och la sig och slappade lite på soffan medan Jenny och jag sjönk ner i trädgårdsmöblerna :). Där låg vi en stund och bara tog det lilla lugna innan det var dags att ta reda på allt. Sen gav Jenny hästarna lite hö, vi gjorde en snabbkik på internet och sen bestämde vi oss för att ta en liten promenad i byggden! Det var jättevarmt och skönt ute och vi tog en lagom promenad sådär på mätt mage, ca 20-30 minuter kanske.

När vi sen koom hem igen var det dags för efterrätt! Vi hade olika glassmaker och strutar så vi gjorde våra egna strutglassar med andra ord :)

MUMS!!!

Efter glasstajm softade grabbarna vidare och jag och Jenny gick ut och började bygga ihop en kaninhage åt 2 av hennes kaniner och 1 låghårigt marsvin! De blev så nöjda så tror jag :). Jag var i högsta hugg med kameran och försökte få lite bra biler på de skuttande kaninerna och marsvinet, inte så lätt!

Men här kommer några skapligt lyckade bilder iaf!


Hjalle och jag drog oss hemåt vid 20.00-tiden. Tack för en härlig dag kära vänner!!!!

Kram, Anna

Mammas Underbara Trädgård No. 2

Vill börja med denna underbara bild på det charmiga lilla "Ekorre-cafét" - så sött!


Här nedan bjuder jag på fler bilder tagna ur mammas trädgård, hon har mkt rosor!

Varsågod och NJUT!


Kram, Anna

Mammas Underbara Trädgård

Igår var det en härlig sommardag! Jag åkte hem och lånade mamma och pappas trädgård på förmiddagen. Ser det inte helt underbart ljuvligt ut att sitta/ligga omgiven av alla dessa ståtliga blomster så säg!! Till råga på allt damp Drömhem och Trädgård ner i min brevlåda igårmorse så den passade ypperligt att läsa i mors trädgård :)


Sen passade jag på att fota en del blomster som blommar allra mest och allra vackrast just nu.

Njut av min mammas trädgård!! Klicka på bilderna så blir det större!


Sen på eftermiddagen gjorde jag ett besök hos Tina, Max och Mattias. Solen sken så vi satt ute och solade och babblade. Trevligt! Fick ju en liten röd bränna också...haha! Snart blir det brunt :). Var hos Tina mellan 13.30-17.00 då jag åkte vidare hem till Anki. Busade med Ebba och Anki till ca 18.00 då vi åkte hem till Sandra som bor på stan. Har inte sett hur hon bor så det var roligt. Hon bjussa på fika på balkongen och vi blev kvar till ca 20.00, trevligt!

Hade med andra ord en heldag i Sandviken igår, det var toppen!

Idag strålar också solen och det är fredag! Hjalle är ute och golfar och när han kommer hem vid ca 13-tiden ska vi åka hem till Jenny och Anders och grilla, härligt!!!

Kram, Anna

Tant Elwira

Idag gjorde jag och Anki ett besök hos Jessica med butiken (och bloggen) Tant Elwira. Hittade en hel del godsaker att ta med mig hem, hon har ju såå mkt fint!

Glaskupa som jag velat ha ett tag nu, 149:-

Såhär blev den dekorerar hemma på köksbordet:


Köpte också det här söta kronhänget, 15:-



Kunde ju inte motså detta söta gåsägg med spets, 20:-!



Litet zinkhjärta för värmeljus, 16:-



Fick inspiration att dekorera mitt kakfat som stått helt tomt tills idag! Tack för tipsen om besticken Jessica :) Nu blev det ju riktigt ljuvligt att kika på:



Träffade även på Ninni med bloggen Mormorelsie, det var riktigt skoj!!

Kram, Anna


Ramen

Nu har jag piffat till mitt lilla hus med lite grejer :)

Bla min lilla madonna samt huslyktan. Därinne kan ni också skymta den tunga metallramen som jag numer målat vit!

Mitt hus:

Före:

Efter:

Nu har solen hittat hem till mig!

Med väme och ljus, härligt!! Tack för det, nu känns det mer som sommar :) Molnen drar sig sakta tillbaka för att ge plats åt min härliga solstråle!


Min Mårbacka börjar ta sig:


Här är min blompinne med värmeljuslykta på toppen, så söt i min blomsterlåda


Nu ska jag ut på balkongen och njuta av SOLEN!!!

Vart tog solen och värmen vägen?!

Det har ju lovats stort och heligt att det idag skulle bli värmebölja och rejäl sol!! Men vart den tagit bägen vet jag inte... Jag vaknade då upp till en grå och regning dag. På SMHI:s hemisda visade de att det skulle vara STOR sol hos mig, vad sjutton har gått fel?

Nåja, hur som helst känns det som en väldigt seg dag idag, orken finns inte riktigt till nånting. Frukost klockan 12.00 och sen har dagen tills nu bara flutit förbi utan att nånting egentligen hänt. Förutom att jag testade mina nya schabloner, provade den med bokstäver och skrev på en låda jag har hemma. Det var rätt svårt för färgen smetades ut under kanterna så det blev "bluppar" har och var som jag fick måla över med vit färg. Målade med pensel den här gången men kom på sen att det nog är lättare att använda typ en svamp och "dutta" på schablonen istället. Ska testa det nästa gång.

Hur gör ni?


Ikväll ska jag ta med mig
en komps till Tant Elwira och kika lite. Ninni med bloggen Mormorelsie ska också komma dit så då för jag förhoppningsvis träffa henne också, ska bli skoj!

Tror dock inte att jag har råd att köpa nåt stort eller dyrt idag då gårdagen bjöd på rätt mkt shopping, både i form av stora grejer och allt som allt blev det ju stora pengar också...hihi!

Shoppingtur till Dalarna!

Igår for jag och syster Jenny till Leksand för lite shopping :)

Jag åkte 08.00 hemifrån, tankad och klar med både bensin och pengar! Hämtade Jenny vid ca 08.20-tiden och vi blev kvar ca 10 minuter. Drog sen från Jenny ca 08:30 mot Dalarnas regioner!

Åkte igenom Falun och dit tog det bara 40 minuter från Jenny. Genom Falun och mot Borlänge. Från Falun till Borlänge tog det bara 10 minuter på motorvägen! Genom Borlänge och mot Leksand!

Vi hade tidsplaneringen på topp för första stället vi skulle till var vid Insjöns Väveri samt inredningsbutiken "Inredning och sköna ting". Dit kom vi ca prick 10.00 då butikerna öppnar, perfekt timing :)


På detta stället köpte jag en vit anslagstavla i form av ett hjärta, 149:-


Vidare mot nästa stopp vid nästa avfart, Hjultorget!

Det första vi skådar är den här minihusbilen, så söt att den förevigades på bild...hihi!


På Hjultorget besökte vi massa olika butiker. Men det var inredningsbutiken "Små Glädjen" som var huvudmålet! Linda heter tjejen som har butiken och hon har en blogg också som heter just Små Glädjen! Ta dig en kik vettja!

Hon har sååå mkt fint så man blir ju alldeles knäsvag...hihi! I ett hörn, där jag skulle avsluta mitt tittande står hon, den magnifika stora madonnan som är en sån i större modell som jag vill ha. Men de brukar ju vara så dyra så jag vände på lappen och ser till min förvåning att hon endast kostar 350:-!!! Som hittat, hon var min :) Madonnan är ca 58 cm lång! Köpte även denna rara termometer som jag spanat in ett tag på diverse heminredningsbutiker på internet. Men nu slog jag till i butiken Små Glädjen, 69:-!


Köpte även detta trähjärta, 45:- på en annan liten butik som hade lite smycken och prylar.


Jahpp, då var 2 ställen avklarade! Mot Leksands centrum. Parkerade och traskade in till centrum. Det var så lugnt och stilla, man fick kika i lugn och ro överallt, helskönt! Men först tog vi oss en fika på Gårds Cafeét, jättemysigt :)

Sen gjordes ett besök på butiken Lantliv samt på alla de andra mysiga butiker som ligger i lilla Leksands centrum, det är så mysigt att strosa där.

Vi var in på en liten butik som sålde barnkläder + lite heminredningsprylar, vi höll på att missa den butiken när vi gick förbi, men som tur var vände jag blickarna in och får plötsligt se att hon hade prylar därinne! Vi gick in och där hittade jag ett superfint växthus, eller vad man ska kalla det! Ett sånt som jag sagt till mamma att jag ska köpa för semesterpengen jag och fick av henne. Så det köpte jag där! Såå happy! Kostade "bara" 350:-, de i den här storleken brukar vara mkt dyrare så jag är nöjd som sagt :). Fick 500:- av mamma så den vita anslagstavlan jag köpte ingår också i sommarpresenten :) Tack mamma!


Sen gick vi in i en jättesöt blomsterbutik och där hittade jag en sån där vit stor metallkrona som jag velat ha ett tag så en sån köpte jag, storshoping på G! 250:-


När vi var nöjda gjorde vi oss ett stopp på loppisladan Lop-Nor, oj vad grejer!

Det här är övervåningen på ladan, sen fanns det lika mkt grejer på nedervåningen också! Det jag fick med mig var lite trägrejer som ska fungera som pyselmaterial att måla och skriva på och sånt, ni får se sen :)

Lop-Nor och Leksands Centrum avklarat. Då stannade vi till vid Leksands Knäckebröds-fabrik!! Där köpte Jenny lite 2:a sorteringens hårdbröd till sina poppon, 8 kg blev det :)

Bilden är lånad från Leksandsbröds hemsida!

Nu började det kurra i magarna då klockan var runt 13-tiden. Vi stannade till på Trollkrogen som ligger alldeles intill vägen, riktigt mysigt ställe att mumsa på, så trevligt så :). Där var min syster så gullig att bjuda mig på mat eftersom jag körde sa hon, tack söta du. Det var förresten hon som bjussa på fika i Leksand också! Tänk vilken snäll syster man har :)


Som synes så mumsar vi på en varsin tallrik stuvade makaroner med bamsefalu!! Hur jädrans gott som helst...hihi!

Vidare med fullproppad mage till Tulavippan i Gagnef!

Jag fyndade 2 gardinlängder för 125:- plus en tung ram 30:- som jag tänkte måla. På gardinerna är det änglar!

Nästa stopp; Kupolen i Borlänge!

Där blev det fyndat en jacka för 100:-. Sen höll vi på att missa Panduro som ligger där, jag som nästan beställde grejer från internet dagen innan! Sicken tur att vi gick in för det var massor av pysselgrejer jag vill ha! Det här fick jag med mig hem för 170:-!! Jippie!


Nu klockan 16.30 var det dags att fara vidare hemåt! Men först ett snabbt stopp på Gruvgatan 13 i Falun!

Hemma hos Jenny det var vi ca 17:45. Då var det dags att ta i! De hade fått 100 balar hö hemlevererat och nu skulle det staplas in i ladan! Hej å hå, jobba på!!! Vi slet hårt i 30 minuter och sen var allt på plats!!

Jag drog vidare hemåt vid ca 18:30-tiden med ett snabbt stopp hos mamma och pappa för att ta in post och dra ut lite sladdar, de har nämligen åkt på semester med husbilen nu, ha så mysigt!!

Och Stort Tack Till Älskade Syster för en underbar dag med mkt skratt och skoj :)

Och ett tack till Ullis med bloggen Leva på Landet för alla shoppingtips dagen till ära!!!

30 mil hann det bli denna dag, tur och retur från mig!