V. 48

Måndag 27 nov: 13:30-21:30
Tisdag 28 nov: 7:00-16:30
Onsdag 29 nov: 7:00-16:30
Torsdag 30 nov: 7:00-16:30
Fredag 1 dec: Ledig
Lördag 2 dec: Ledig
Söndag 3 dec: Ledig

Hejja Hoppla!


Idag följde jag med Jenny till ett stall i Järbo och red. Det var jäteroligt och gick rätt så bra =). Men ajj, ajj, ajj va jag fick ont o baken!!! Kommer nog att ha ont i några dagar nu men det får man ju ta..hihi!! Vi var ute och red i ungefär 1 timme och jag både skrittade och travade, hittade till och med rytmen lite då och då vid trav *stolt*...Hahaha!! Det var skoj syrran, tack för det =). Vilken fin natur det var, underbart..


Efter ridturen åkte vi hem till Jenny där jag fick gosa med nykomlingen Tiger, lillungen i kattskaran *lerÄ. Och så här go va han!

V.47

Måndag 20 nov - ledig
Tisdag 21 nov - ledig
Onsdag 22 nov - 7:00-17:00
Torsdag 23 nov - 7:00-16:30
Fredag 24 nov - 7:00-16:30
Lördag 25 nov - ledig
Söndag 26 nov - ledig

What to do?

Idag är det måndag och jag är ledig idag och imorgon efter helgens arbete. Helgen gick väldigt bra och vi bakade lite kakor tillsammans med en av den boende, en kille som var sugen att baka den här gången faktiskt *ler*. Vi bakade kolakakor och de blev supergoda. Annars har helgen varit väldigt lugn. I lördags tog vi en 1 timmes promenad nästan och det var skönt. Jobbade 13:30-21:30 i lördags och söndagen jobbade jag 7:00-16:00.

På helgerna jobbar man bara 2 och 2, men eftersom vi är 1 "för mkt" på arbetsplatsen, vilket är jag, så när jag jobbar helgen jobbar jag med 2 andra så vi blir alltså 3. Man har inte så jättemkt tid till att gå utanför husets väggar under helgerna faktiskt. Det ska vara nån kortare promenad då bara eftersom vi är 3 och alla andra bara är 2 st under helgerna. Därför går den mesta tiden åt till att ta upp de boende på morgonen, städa, tvätta, fixa fram frukost och ge mediciner, diska och plocka undan och så går ruljansen ända tills kvällen. Mat som ska fram och så vidare. Men vi har haft lite slötid också. Kollat lite på teve, lyssnat på musik och spelat spel, promenerat, bakat kakor och lite sånt! Helgerna är rätt sköna att jobba tycker jag.

I fredags var jag och hälsade på Johanna, Samuel, Jordan och lilla Nickolina. Och den nyfödda lilljäntan var såå sööööt, fick till och med hålla i henne en del *ler*. Jordan var så stolt så och blev glad för presenterna han fick av mig (tecknad film och ett pussel). Pusslet byggde vi om och om igen och det var visst skoj! Kläderna jag köpte till Nickolina verkade också uppskattas, va kul att det blev så bra! Hon var pytteliten verkligen.

Men idag är det måndag och jag har inte fått ett skit rent ut sagt gjort än så länge. Har bara suttit framför datorn mestadels av dagen och snurrat omkring på internet. Funderar starkt på att gå ut och ta en promenad och få lite frisk luft i mig innan den här dagen har gått till ända... Ta med mig mini "walkman-mobil" och lyssna på lite bra musik samtidigt =). Synd bara att alla andra ska jobba när man själv är ledig... Så svårt att hitta på nåt då. Jag kan ju lixom inte bara gå omkring och städa jämt jag är ledig heller, inte vill jag glo på teven heller...haha!

Näpp, måste sätta fart nu , kan ju inte sitta här och låta dagen gå mig förbi *ler*

bäbismys

Idag är det fredag och min enda lediga dag den här veckan. Jag ska åka och hälsa på Johanna och familjen samt få en första titt av den lilla bäbisjäntan som kom till världen för några dagar sedan. Ska bli så mysigt å gosa lite =). Har varit och köpt lite presenter. Kläder till lilla Nickolina som hon ska heta och en film och ett pussel till stolte storebror Jordan =).

I veckan har vi fått ett nytt schema som ska starta efter nyår eftersom det tillkommit en ny lag som säger att man måste ha en 11-timmars dygnsvila och ett dygnsbryt som ställer till det för oss så vi får det mkt sämre schemamäsigt... Schemat vi fick i hand i veckan var verkligen skitkasst, det tyckte alla... Jag får till exempel knappt jobba nånting alls med Johanna, hon och jag som jobbat ihop oss så bra och blivit bra vänner, vi måste få jobba ihop!! Några stycken av personalen ska sätta sig ner och försöka komma fram med ett nytt schema som gynnar oss lite bättre, hoppas bara att de lyckas med det och att det går igenom i TimeCare. Håller tummarna för fullt för det där schemat vill jag verkligen inte gå efter, kommer bli riktigt trist på jobbet då har jag en känsla av... Men, men, lagarna måste man följa och blir det så så blir det så och man får bita ihop.

Sitter och poppar en blandcd jag fick låna av Johanna, en riktig discodängare med superbra låtar, kul att vi diggar samma musik! Jag poppar för fullt och hoppas att tanterna runtomkring mig inte störs...hihi!

Nä, nu borde jag göra mig iordning, ska åka hem till kusin Johanna vid 10:30


V. 46

Mån 13 nov: 7:00-16:30 (Datakurs 13:15-ca 16:00)
Tis 14 nov:   13:30-21:30
Ons 15 nov:   7:00-16:30
Tor 16 nov:   7:00-16:30 (Datakurs 13:15-ca 16:00)
Fre 17 nov:   ledig
Lör 18 nov:   13:30-21:30
Sön 19 nov:   7:00-16:30

3-dagars

Fredag: Det hände inte så mkt av den dagen. Städade och donade här hemma i lägenheten medan Hjalle var  på jobbet. Han kom hem en sväng vid 16-tiden med en kompis. Hjalle fixade till sig inför företagar-festen de skulle ha. Hjalle åkte iväg igen vid 17-tiden och jag var ensammen *ler*. Hjalles pappa kom från jobbet i Sthlm och hämtade upp mig eftersom jag skulle få låna hans bil och hämta Hjalle inatt. Pappa Ola hade varit och hämtat sin platt-tv som han var mäkta stolt över. Jag hjälpte honom att bära in den och upp på övervåningen. Sen åkte jag vidare hemåt med Audin som är guld att köra!!! Väl hemma kände jag att jag hade myst och slappat och tagit det rätt lugnt mestadels av dagen så jag bestämde mig för att åka till Köpis en liten sväng, mest för att ha något att göra. Åkte dit och strosade mellan 18:50-20:15. Köpte lite chips, choklad och läsk för min myskväll för mig själv *ler*. Handlade lite mat och ett par benvärmare typ. När jag kom hem blev det teve för hela slanten och lite kvällsfika innan godiset =). Jag tittade på film och hade det riktigt skönt och avslappnat hemma i min underbara soffa. Tände levande ljus och riktigt njöt av atmosfären och känslan av lugn som infann sig.

Hjalle ringde ca 23:00 och sa att de skulle vidare ut på krogen och frågade om jag ville komma och hämta honom vid ca 02:00. Självklart sa jag och det lät som att de hade det roligt på festen iaf. Jag fortsatte mitt tevetittande och jag tyckte klockan blev 02:00 rätt snabbt. Trött var jag inte heller så det kändes skönt. Hjalle ringde och jag hämtade honom på stan i Gävle. Skjutsade också hem en av hans kompisar och sen for Hjalle och jag vidare hem. Hemma myste vi lite och tittade lite teve innan det blev dags att gå och sova kl 03:30!! Vi somnade gott och vaknade upp till en skön, ledig lördag.

Lördag: Hjalle klev som vanligt upp före mig och jag somnade om. Sov till ca 10:30 och klev då upp. Igår gjorde Hjalle och jag verkligen inte många knop. Beställde pizza och hamburgare som vi mumsade på. Igår blev en soffdag och en "göra ingenting"-dag, så skönt! Vi åkte hem till Hjalles föräldrar en sväng vid 13-tiden och lämnade igen bilen. Hjalles pappa skjutsade hem oss igen och vi skulle få låna bilen till kvällen igen för Hjalle och jag hade bestämt oss för att gå på bio och se komedifilmen "Borat" kl 21:00.
Men fram tills ca 20:15 hände inte mkt. Jag tror faktiskt att vi satt hemma och gjorde ingenting fram tills dess...haha!

Den stora nyheten igår var väl när min mamma ringde vid 19:30-tiden och berättade att min kusin Johanna hade fött en liten flicka för en stund sen och Jordan har nu blivit storebror åt en liten Nickolina tror jag att hon skulle heta. Ett stort grattis till min kusin och jag är såå sugen att få se lilljäntan och hålla i henne. Ååhh så härligt med nyfödda!!

Hjalle och jag gick alltså på bio kl 21:00 och den höll på till ca 22:30 och filmen var sååå jääla kul!! Garvade mest hela tiden och "Borat" rekomenderas verkligen =). Men mot slutet av bion kände jag av en sådan knipande och huggande känsla i magen och i bröstet och när vi reste oss och skulle gå till bilen kändes det ännu mer. Jag ville bara krypa ihop och massera bort det onda. Magen var spänd och jag kunde inte riktigt slappna av och det gjorde riktgit ont, jag grimaserade hela vägen hem . Väl hemma kurade jag ihop mig i soffan och Hjalle kom med ett glas samarin som faktiskt gjorde susen och slappnade av min mage. Vi låg inte så länge i soffan utan gick och la oss vid 00:00-tiden nångång skulle jag tippa på.

Söndag:
Det är idag. Som vanligt knallade Hjalle upp före mig och gick och la sig i soffan och knäppte på teven. Jag klev upp ca 10:00 och gjorde Hjalle sällskap där i soffan. Så mysigt att kura ihop sig tillsammans och bara mysa, det är så härligt att jag bara kan blunda och somna i hans famn, lätt som en plätt! Och apropå plättar så ställde jag mig vid spisen vid 11-tiden och stekte pannkakor till sen frukost/lunch. Det var mumsfillibabba och mätta blev vi och är det än. Idag är det Fars Dag och jag ska hem till mamma och pappa senare idag och låna hem deras bil som jag ska få låna några dagar i början av denna vecka. Får passa på att fira pappa litegranna då *ler*. Med en biltidning eller nåt sånt.

Så var den här 3-dagars helgen över för min del och den har varit jätteskön. Jag har verkligen njutit av att inte göra nånting speciellt alls. Har myst omkring här hemma i bara underkläderna mestadels av dagarna och det är väl underbart! Imorgon börjar jobbet igen och en ny vecka tar sin början. Jag är nu inne i min 6-dagars arbetsvecka, den vecka vi jobbar mest på. Men det ska gå bra det med! Jag är redo för nya tag!


Lediga fredag

Idag är det solig fredag och ett riktigt kanonhöstväder. Solen skiner på en klarblå himmel och luften känns väldigt frisk och klar att andas in, härligt! Jag och Hjalle vaknade vid ca 08:30. Hjalle hoppade på 9:00-bussen till jobbet och jag åt lite frukost. Efter frukosten blev jag i städtagen och har nu dammsugit lägenheten. Ska tvätta om 30 minuter och göra lite mer nytta. Få se om Johanna P kommer och hälsar på hos mig idag och tar en tur på Köpis med mig. Vi pratade om det igår. Men hon är ju en riktigt sjusovare hon tydligen så än på ett tag blir det väl inte..hihi!

Igår hade vi riktigt kul på jobbet, men det har vi ju iofs alla dagar! Skrattar nästa för jämnan, så skoj! Igår hade en tant satt på sig en knallblå "badmössa" med spets på. Hon såg så himla go ut! Frågade henne varför hon hade den på sig och jag fick mig ett klockrent svar tllbaks: "Den här har jag på mig så inte småpojkarna kommer och kissar mig i håret, det finns småpojkar här förstår ni"..hahahah!!! Jadu, va svarar man på det, hon ville bara skydda håret sitt från de busiga småpojkarna =). Badmössan gich hon med hela dagen sen.  Jag passade på att knäppa en hel del kort på vissa av de boende som vi hade så skoj med igår, ska skriva ut korten och ge dem till dem sen. Jag jobbade 13:30-21:30 och vid ca 10:00 hade jag skjutsat Hjalle till jobbet och sen åkte jag med min kära Mazda till verkstan där de skulle fixa skadorna som blev vid krocken. Pappa hämtade mig sen vid verkstan och vi åkte hem till Västanbyn. Pappa jobbade på med toaletten på övervåningen och jag tittade mest på teve tills det var dags att åka till jobbet faktiskt. Fick låna mamma och pappas bil till jobbet igår.

Vi spelade lite Yatzy som vanligt igår och jag och Johanna bakade 2 choklad -sockerkakor tillsammans med en av de boende, det gick superbra och var riktigt skoj! Dagen gick fort och 21:15 kunde vi gå upp och ge rapport till nattpersonalen. Sen åkte jag hem till mamma och pappa och pappa skjutsade hem mig. Och här sitter jag nu denna fredag med glatt humör och lätt i sinnet, känns som att idag kommer bli en bra dag *ler*.

Ledig lördag och söndag också och mån-ons kommer jag att få låna mammas och pappas bil eftersom min bil skulle bli färdig runt tis-ons nästa vecka. Gud vilka snälla föräldar man har alltså!!! Guld värda!

Nepp, nu ska jag nog göra mig redo att gå ner i tvättstugan och sätta fart. Känner mig på bra humör, spelar musik på Mtv och det "rockar" i mig idag!!!

Music is life!!!

Vecka 45

Idag är det onsdag och min arbetsvecka börjar lida mot sitt slut. Imorgon jobbar jag sista kvällen för sen är jag ledig fre-sön. Idag gick det bra på jobbet. Hade handledning på morgonen vilket är intressant och nyttigt! En arbetskamrat sa till mig senare under dagen att han tyckte att jag gjorde ett väldigt bra jobb på boendet, att jag var naturlig och hade ett bra sätt. Och han sa att han inte var den som gav beröm till människor och att jag i och med detta kunde känna mig nöjd vilket jag också gjorde. Superkul att höra att jag gör ett väldigt bra jobb =). Jag tycker faktiskt själv att det har gått väldigt bra redan från början och det går bara bättre och bättre så en bättre start på det nya jobbet hade jag inte kunnat önska mig. Personalen får mig verkligen att trivas och känna mig bekväm med vem jag är och att jag gör ett bra jobb. Jag känner mig självsäker och tror på mig själv, mitt sätt och mitt arbete och hur jag jobbar på boendet. Tack för att man fått sån fin personal runt omkring sig som får mig att slappna av och känna mig naturlig, trygg och som får mig att trivas så bra.

Idag tog Johanna och jag ut vår friskvårdstimme för den här veckan. Vi bestämde oss för att gå ut och promenera 1 timme vilket vi gjorde. Hjalle hade bilen idag så jag bestämde mig för at knata vidare hem till mamma och pappa och jag var där ca 16:00. 1 timme prick tog det att gå dit. Mamma var borta och var barnvakt så det var bara pappa som var hemma. Satt och pratade lite med honom om bilar och ting och apropå bilar; de ringde igår från lackeringsfirman och de kunde ta emot min bil och fixa lackskadorna som blev vid krocken i september. Jag ska åka in med bilen img förmiddag (jag börjar 13:30) och sen får jag låna mamma och pappas bil under tiden som min bil är på verkstan. Snälla dem!!!! Jag skulle få tillbaka bilen nån gång i mitten på nästa vecka. Hjalle kom och hämtade mig vid ca 17-tiden och vi stannade en liten stund och sen åkte vi hem och här är vi nu.Sitter och funderar på vad det ska bli till mat idag. Kanske att Hjalle vill ställa sig vid spisen idag då det var jag som stod för maten igår..hihi!! Korvstroganoff med ris blev det då, mums!!!

Igår på jobbet var en rolig dag, det hände rätt mycket. Jag var ute på promenad med en kille, gick och handlade på affären med en annan, jag och J fick iväg en tredje kille till Willy´s och ner på stan för att handla lite, jag följde med en kvinna till Hälsocentralen då hon fått en akuttid där för att hon haft sådan värk i arm/axeln. Det var rätt mycket farande fram och tillbaka igår vilket var väldigt roligt. Det är skoj när det händer nåt, vad som helst egentligen =). Idag följde jag med kvinnan med axelont till apoteket för att köpa salva och alvedon. Har fixat lite i köket och försökt få vissa personer att stiga upp ur sängen åtminstone men det lyckades inge vidare idag. Man kan ju inte lyckas alla ggr som sagt och vissa dagar är man helt enkelt bara lite trött och lat *ler*.

Men veckan har som alla andra veckor gått jättefort och det är riktigt skönt det. Jag tycker faktiskt att det var längesen nu som jag kände att en dag kändes olidligt lång och jag bara satt och gäspade en massa på eftermiddagstimmarna. Det känns inte alls på det viset nu. Kanske för att jag har jobbat ett tag nu och kommit in i rytmen.

I måndags efter jobbet åkte jag och hämtade Hjalle och sen bestämde vi oss för att åka till Willy´s och storhandla. Men herregud så vi handlade, ett sånt stort lass har vi aldrig tidigare köpt på oss, vi kom hem med 9 kassar mat för 1500:-!!! Det var nästan för mycket så det inte gick i in i kylskåp, frys och skåp. Men det gick precis =). Herregud! Vi måste ju nästan ha handlat för mer än vad vissa större familjer gör och vi är bara 2 personer i det här hushållet...hahah!

Vår matlista:

bärkasse plast 9 st            13:50:-
pommes strips 2 kg   14:95:-
falafel veg 300 g            18:90:-
kebabsplit 1,25 kg           69:90:-
sejfile 3st                        85:50:-
lövtunn bit 340g               21:75:-
wettex limited                  12:90:-
mix för stroganoff 2 st        19:00:-
fläskkotlett i bit                  57:39:-
spenat portion 1 kg         10:90:-
chicken kebab 500g        21:50:-
oxpytt 1 kg                            36:50:-
fiskgratäng 600g                   24:98:-
fiskgratäng 600g                       24:98:-
kycklingfile 2kg                        79:-
hamburgare 8X90g            39:90:-
köttfärs storpack 1kg            41:34:-
fettuccine spenat 2 st            17:00:-
papardelle 250g                        8:50:-
papardelle 250g                        8:50:-
kokosmjölk 6 st                        23:88:-
röd currypasta 110g                19:90:-
falukorvring 800g        26:90:-
falukorvring 800g        26:90:-
köttbullar 1kg            31:90:-
bacon 3-pack            18:90:-
bacon 3-pack            18:90:-
bravo apelsinjuice 2l    16:50:-
verum hälsofil 15:50:-
frost flakes 500g                12:98:-
salsa yellow tomat 23:90:-
milda culinesse                    10:98:-
ärter 1kg                                    12:60:-
mix fransk fiskgratäng 2 st    17:80:-
potatiskroketter 750g            10:90:-
mellanmjölk 1,5l 2 st                18:50:-
keso naturell 500g                18:80:-
curry 43g                                       9:75:-
katrinplommonjuice 50cl            13:50:-
willys toapapper  2st                    39:80:-
creme fraiche 2dl                10:95:-
bregott mellan 600g            21:50:-
kokt skinka 200g                19:00:-
russin 500g                        16:75:-
milda minimat 25cl                7:98:-
milda minimat 25cl                   7:98:-
maizena redning brun 250g            9:90:-
maizena redning ljus 250g                9:90:-
ägg 6-pack                                        9:95:-
hushållsmedwurst 400g                22:80:-
jorsgubbssylt 750g                    11:98:-
bambuskott skiv 425g 4 st        31:60:-
kikärtor 400g                4:90:-
broccoli                                5:90:-
paprika 400g                        16:90:-
purjolök 0,825kg               10:64:-                                                             
clementiner 0,475kg            6:60:-
druvor röda 1kg                           10:00:-
sojabönor 150g 2st                              15:00:-
rund o god solrosbröd                     14:50:-
tagliatelle 500g                                 5:75:-
tagliatelle 500g                                 5:75:-
spaghetti 1kg                                    5:90:-
spaghetti 1kg                                       5:90:-
champinjoner 290g 4 st                     14:80:-
norrlands pölsa 525g                           17:90:-
norrlands pölsa 525g                              17:90:-
rapsolja 750ml                        13:90:-
ärtsoppa soldat 570g                     20:50:-
ravioli köttsås 560g                           18:90:-
chili con carne 560g                           23:98:-
chili con carne 560g                              23:98:-
gurka 340g                                                     6:77:-
vitlökspulver 52g                                       13:98:-
potatismos                                             23:90:-
gammaldags idealmakaroner 1kg                  12:50:-
snabbmakaroner 1kg                                    11:90:-
fullkornsmakaroner 1kg                                 13:90:-
idealmakaroner 1kg                                       12:50:-
pastaspiral fullkorn 1kg                                    11:75:-

totalt 107 varor                                        1563:-               


Den här listan tog sin lilla stund att skriva och nu är jag rätt trött i nacke och axlar så jag tror jag får avrunda det här lilla dagboksinlägget för idag. Kan väl säga som så att jag tror vi har gott om mat för den här månaden så vi kan äta oss rejält mätta varje dag *ler*

Nu är jag hungrig!!!

Loppa

Igår var det lördag och jag och Jenny hade bestämt att vi skulle åka till Falun och gå på den stora loppisen där. Jag skulle hämta upp henne vid 08:00 och vid ca 7:35 ringer mamma och ville också följa med, hon hade bestämt sig för att inte följa med från början men en loppis lockar ju faktiskt i vår familj *ler*. Hon ångrade sig i sista minuten..hihi!  Det blev istället som så att mamma kom och hämtade upp mig och sen hämtade vi upp Jenny vid ca 8:30 istället. Åkte alltså i mammas bil fast det egentligen var menat att vi skulle åka i min. Vi kom till loppisen vid ca 9:30 och det var som vanligt smockfullt med bilar på parkeringarna och knökfullt med folk inne i den stora lokalen. Det var väldigt länge sen som jag var där nu så det var verkligen skoj! Jag köpte en lite större elektrisk jul-ljusstake i antikvit färg som jag nog ska ha i mitt stora vardagsrumsfönster. Kände att jag ville ha en lite störe stake där i jul. Den kostade 20:-. Hittade sen en adventsljusstake med tomtar på, en sån man har på köksbordet för 20:-. Den var jättesöt *ler*.  Jag föll även för en jättesöt nallebjörn som en lika söt flicka satt vid bordet och sålde. Jag antar att hon hade rensat lite bland leksakerna och nu satt och tjänade lite pengar. Nallebjörnen kostade 30:- och det fick hon och jag fick den söta nallemajjan!! Nöjd! Köpte en prydnadsängel och en träkruka, en likadan som jag har i köksfönsret. Mamma, Jenny och jag tog en fikapaus mellan loppandet och det tog nog ca 1½ timme att gå runt där. Sen begav vi oss hemåt då vi såg en skylt där det stod att det var antikmässa på Lugnet. Vi åkte dit och kikade lite också och Jenny hittade en toppengrej!

Efter mässan styrde vi kosan hemåt igen och den här gången kom vi nästan ända hem innan nästa stopp som var på Prix. Mamma handlade lite och jag passade på att köpa 2 st  Lingbolimpor, de går inte att få tag på här i Valbo nämligen!! Men nu har jag laddat lite iaf, mums! Blir nog en kopp kaffe med doppad limpa ikväll *ler*.

Efter Prix åkte vi hem till mamma och fikade lite. Jenny skulle åka ner till stallet och titta på en kompis som skulle ha hoppträning vid ca 14:00. Hon frågade om jag ville följa med och det ville jag gärna så vi satt där och tittade när hästen hoppade runt..haha! Kul var det, synd att jag slutade rida när jag var liten. Men nu har ju Jenny lovat att ge mig ridlektioner..haha!

Jenny och jag kom hem till mamma igen till ca 15:00. Mamma höll på att klippa till tapeter till nya toaletten uppe som är färdig att tapetseras nu. Jenny och jag lånade bilen och åkte till Ö.B, Dollar och Rusta och kikade. Jag hittade en grön trasmatta på Ö.B, en sån jag velat ha förut men som tog slut, så glad jag blev!! Och den blev verkligen jättefin i mitt kök. Vi köpte med oss en tapetrulle hem för mamma behövde visst en till. Vi kom tillbaka hem till mamma 16:00. Pappa har jobbat helgen så han var inte hemma, han kom hem sen vid ca 17-tiden. Anders hämtade upp Jenny och de åkte hem. Jag satte mig och tittade på lite teve medans mamma tapetserade, det blev verkligen superfint! Hjalle kom vid ca 18:00 och hade Malaysian Butterfly - mat med sig som satt rätt gott i magen då. Vi åt klart och åkte sen hem till oss och var hemma strax före 20:00 skulle jag tro. Men först stannade vi till hos hans mamma och pappa och kikade i garaget om de hade nå gamla skidor att låna ut till mig ifall man får för sig att åka skidor i vinter. Hjalle har nämligen köpt sig ett par för billig peng och det visade sig att det fanns skidor, pjäxor och stavar för mig att låna hos Hjalles föräldar, va bra! När jag och Hjalle kom hem till oss kikade vi bara på teven och åt lite godis innan det vart sängen. Jag tror det blev säng rätt tidigt, var trött.

Imorse vaknade jag vid 9:00 av att Hjalle slamrade runt lite i köket. Jag gick dit och kikade vad han höll på med och han var i full färd med att göra våffelfrukost, lyx! Han hade varit vaken sen 07:00 nånting han!. Han är alltid uppe före mig om helgerna nu, förr var det alltid han som sov så mkt längre =). Jag blev alltså bjuden på våfflor till frukost idag och det var inte fy skam det inte, riktigt mysigt *ler*. Vi kikade lite teve och sen ville jag åka ner på Köpis en sväng. Åkte ner vid ca 11:30 och bytte ett par tofflor jag köpt på H&M till mindre storlek. Sen gick jag till MQ och kikade på lite kläder till Hjalle. Hittade en skitsnygg skjorta för halva priset och en snygg t-shirt som jag köpte. Men när jag kom hem visade det sig att t-shirten var lite för liten för Hjalles biceps..hahah!! Men skjortan var perfekt och Hjalle såg verkligen jätteläcker ut *ler*. Jag gjorde inte så många fler affären än de nämnda den här gången faktiskt *ler*. När jag kom hem åt jag lite mackor och ett glas juice. Hjalle och jag ska hem till hans föräldrar och äta vid 16:30-17:00 nångång. Efter det ska vi hem till några bekanta till dem för att fira lite födelsedagar som de haft. Pappan fyller i dag och resten har fyllt, Hjalle och jag ske ge dem presenter idag.

Hjalle och jag var ner till Köpis en till sväng vid 14:30. Bytte in t-shirten på MQ som var för liten men istället hittade jag ett par skitsnygga mörkblå jeans för halva priset som jag bad Hjalle att prova. Och de satt hur perfekt som helst och de var jättesnygga på honom. Så de fick han också av mig! Min snygging *ler*. Nu är det bara frisyrern som måste klippas =). Vi gick sen vidare och köpte lite presenter. Ett lottpaket till pappan, 200:- presentkort till lillpojken så han kan välja vad han vill att handla på hela Köpis, ett urgulligt klädset i plommonlila färg till lilltjejen och en duk till mamman. Blir bra det där =).

Hjalle och jag kom hem ca 40 minuter efter att vi lämnat hemmet och på den tiden hann vid med väldigt mkt, välorganiserad tidanvändning måste man säga...haha! Nu sitter Hjalle och kollar på lite fotboll och sen ska vi åka hem till hans föräldrar på lite mat, mumsigt värre. Skulle visst bli kalkon. Sen blir det väl lite sällskap hos födelsedagsfamiljen också. Nä, nu slutar jag för den här gången.

Imorgon är det jobb igen....

V. 45
Måndag    6 okt:      7:00-16:30
Tisdag      7 okt:      7:00-16:30
Onsdag    8 okt:      7:00 - 16:30
Torsdag    9 okt:     13:30-21:30
Fredag     10 okt:     ledig
Lördag     11 okt:     ledig
Söndag    12 okt:     ledig

Snö

Snöat har det gjort och mer fanns att skåda på marken idag än igår. Hjalle tog bussen in till jobbet vid 07:00. Jag sov till 9:20 och gjorde mig klar hemma och tänkte att jag skulle åka hem till mamma och pappa innan jobbet och kanske ha turen att få låna deras bil med vinterdäck på, för jag hade fortfarande mina sommardäck på imorse. Hade inte riktigt fått till det med att byta ännu. Skulle ha önskat att jag hade vinterdäck imorse iaf kan jag lova! När jag kom ut på parkeringen ca 10:30 var min bil heltäckt av snö, och is som satt fast, minst sagt. Jag startade bilen och vred på fläkten så den kunde hjälpa till lite. Sen borstade jag av bilen och försökte skrapa av isen från rutorna. Plogbilen hade plogat upp parkeringen där inga bilar stod, men på själva parkeringarna där bilarna stod har de såklart inte kunnat ploga, så jag kan ju säga som så att jag var rejält inplogad! En vall runt hela bilen som jag fick göra mitt bästa att skotta bort med hjälp av mina fötter! Det gick väl det med. Men vilken tid allt tog, och kall om händerna var jag också, brr!!! 

När jag tillslut skulle till att köra iväg med bilen kom jag ingenvart, bilen stod bara och spann i parkeringspåren, suck!!! Jag gick ut igen och försökte ta bort mer snö under bilen och försökte igen. Men icke, bilen bara spann och satt fast där den satt.. .Jag blev sååå förbannad och så less!!!! Tillsist gav jag upp en aning och ringde till Hjalle, bara för att ha någon att beklaga mig för.. Och som 2 söta räddande änglar kom mina 2 äldre grannar ut och frågade om de kunde hjälpa till, de hade sett genom sitt fönster hur jag hade kämpat utan spade och inte lyckats komma iväg. De puttade på bilen framifrån på motorhuven och lätt som en plätt var jag iväg, tack ska ni ha ni vänliga själar *ler*. Men under tiden som jag för mig själv försökte ta mig loss så kom inte en enda människa som stod och väntade på bussen (3 meter ifrån mig) och frågade om de kunde hjälpa till med att putta på bilen, för det var det enda som behövdes för att jag skulle ta mig loss... Vad har hänt med folket?!  Men jag tackar då mina grannar för sin hjälpsamhet, mer sånt i världen tror jag behövs *ler*

Iaf så kom jag iväg efter ca 30 minuters svettigt arbete och så lycklig jag var då! Men fy tusan va halkigt det var, herre min gud! Men med försiktigt körande tog jag mig så iaf hem till mamma och pappa där jag tänkte låna deras bil. Men när jag kom fram ser jag att det är hur mkt snö som helst på gården och ca en halvmeter upplogad vall vid infarten, fylld av stora isklumpar och skit! Ok, tänkte jag, var ska jag parkera? Lyckades parkera på sidan av vägen och märkte att jag inte stod i vägen och att bilarna kunde kköra förbi. Eftersom jag hade sommardäck på bilen ville jag inte gärna köra mer med den till jobbet och sen hem igen ikväll. Bestämde mig för att försöka skotta hela gården, som var täckt med ca 20-30 cm tung snö, så jag kunde få fram mammas och pappas bil ur garaget. Men tiden den gick och jag märkte att jag aldrig skulle hinna skotta hela gården så jag kunde få fram bilen. Bestämde mig så tillsist för att ta en buss till jobbet, eller till resecentrum och sen gå till jobbet därifrån. Pratar med mamma och hon säger att jag kan låta min bil stå kvar där på gatan och så kan pappa byta däck på den när han slutat jobbet. Jag skulle börja 13:30 idag och går ner till busshållsplatsen och ser att bussen inte går förrens 13:15 och när jag var där var kl 13:00. Ringer till min jobbar kompis J och säger att jag kommer att bli ca 15-20 min försenad till jobbet. Men då säger hon att hon också har missat sin buss och att hon nu blir skjutsad av sin granne, snälla som de är kommer de ända hem till mamma och hämtar upp mig. Och vi hinner i tid till jobbet och mötet som började 13:30. Herregud vilken start på dagen!! Kändes som att jag inte gjort mer än att skotta hela dagen fram tills då ...hahah!! På jobbet hade vi möte till 15:30 och sen var det en lugn eftermiddag och kväll som var ett skönt avslut på dena vinterdag *ler*.

Pappa bytte till mina vinterdäck och han och mamma kom till jobbet och lämnade min bil, tack och tack min älskade pappa och mamma, ni är guld värda!!! Va skulle jag va utan er, älskar er!!! Och syrran som varnade mig för halkan imorse och bad mig ta det lugnt på vägarna och senare under dagen ringer hon och hör hur det har gått och om jag har tagit mig till jobbet helskinnad. Tack för omtänksamheten jag får från er, min älskade familj som är det bästa jag vet, puss!!!

Jobbet gick som sagt väldigt bra och dagen gick fort. När kvällspersonalen kom 21:15 gav vi dem en snabb rapport, det var inget särskilt att rapportera och sen kunde vi fara hemåt. Men först skulle det skrapas rutor och sån skit...haha!  Men jag skjutsade hem Johanna och själv kom jag hem ca 21:45, helskinnad och det kändes mkt bättre att köra med vinterdäcken på vill jag lova. Men försiktigt får man ta det minsan, det är väldigt halkigt ute även fast man har sina vinterdäck på, så ta det väldigt försiktigt ute i trafiken och ha respekt för vintern!

Nu ska jag gå på toa och sen blir det sängen, natti!!!

Ett garage är vad man skulle ha, men det fanns inte ett enda i hela Valbo ledigt!!! Jo ett fanns det faktiskt, men då låg det i ett annat boendeområde än där vi bor...suck...  Men kanske man borde ta det ändå?