God Jul

Granen gnistrar och klapparna ligger under granen, eller ja låg under granen tills för en liten stund sen :) Nu har jag och Hjalle öppnat julklappar om vartannat och önskat varandra god jul! Supernöjd med klapparna båda två. Nu åker vi vidare till familjen och firar jul ännu mer hela dagen lång!
Hoppas ni känner av julmagin och får en underbar och mysig julafton och julhelg!

God Jul Kära Vänner!!

*****Uppdatering Julen*****

Julafton
På julaftonsmorgonen vaknade jag vid 8-tiden och Hjalle strax därefter. Vi myste ett kort tag framför granen och tv:n men vi kunde inte hålla oss så länge innan vi började öppna julklapparna som låg därunder...hihi! Så mysigt att sitta en stund på morgonen bara älsklingen och jag och mysa in julaftonen.

Vid 10:30 åkte vi till Hjalles föräldrar och åt lite frukost, tomtegröt och skinksmörgås med julmust! Tror nog att det var rätt många människor som åt en liknande frukost den dagen. Åkte hem till mamma och pappa till 12:00 och syster Jenny hade också kommit dit. Men det rådde lite smått panik i huset då strömmen bara gick på halvfart och varken ugn eller spis fungerade! Så mamma och pappa fick tänka till snabbt och kom på den briljanta iden att laga julmaten i husbilen..hihi! Tur att de har både ugn och spis i den, den räddade julmaten för oss det här året!
Senare på dagen lyckades de dock åtgärda felet som tur var. Jag och Jenny satt i soffan och gosade med vovvarna medan mamma var i husbilen och lagade mat, pappa och Hjalle försökte klura ut problemet med elen. Vi kollade sen på "Trolltyg i Tomteskogen" på tv:n, det kommer jag ihåg att jag kollade på när jag var liten :). Åt lite godis och drack läsk och myste framför brasan i öppna spisen som mamma tänt så det inte skulle bli så kallt i huset när elen inte funkade som den skulle.

Strax efter 14-tiden kom min morbror med familj och vi intog julmaten, mums!!! sen satte vi oss i vardagsrummet och kollade på tv, mumsade godis och slappade och umgicks. När mörkret smög sig på kom också tomten!! Han var så snäll och kom med massor av julklappar även det här året, vilken snäll skara människor vi måste vara min familj och jag *ler*. Jag och Hjalle samt mamma och pappa fick världens finaste korg med massor av gotta i av syster min, hembakt förstås!! Hon är så duktig på att baka min syster, det blir så smarrigt!! Och det är alltid mysigare att äta sånt som är hembakt!

Tomten hade många barn att besöka så han kunde tyvärr inte vara kvar och dela ut alla julklapparna utan vi större "barn" fick hjälpa till :)

Vi fick så fina och bra julklappar och alla var glad och nöjda!



Efter julklappsutdelningen började de mindre barnen leka med sina leksaker och de vuxna drack kaffe och fikade. Sen blev det dags för mina kusiner att åka hemåt och kvar blev mamma & pappa, Jenny, jag & Hjalle. Vi slappade ett tag och bara myste och tog det lugnt och njöt av julaftonen, den mysigaste dagen på hela året tycker jag!!!

När klockan blev ca 18:15 var det så dags för mig och Hjalle att tacka för oss och åka till hans föräldrar på julmys! När vi kom hem till dem hade de precis påbörjat julmaten så vi slog oss ner vid bordet och högg in på maten vi med! Sen blev det lek med barnen, massa umgänge och prat och trevligheter! Vi slog oss sen ner i sofforna och delade ut julklapparna, fikade gott och myste ända tills julaftonen började lida mot sitt slut.

Jag och Hjalle åkte hemåt vid 21-tiden då barnfamiljerna tog sig hemåt. Julaftonskvällen spenderade vi i soffan, mumsandes på massa gott och bara njöt!!

Underbara julafton, tack för att du kom med fina minnen, upplevelser och känslor! Tack min underbara familj för att jag fick dela dagen med er och för allt fint jag fick! Jag fick bla en ljusrosa mjuk morgonrock och den älskar jag! Hela julhelgen har jag gått omkring i morgonrocken och myst när jag varit hemma. Fick också en brun mjuk pläd med vitt lurv på ena sidan, även den var hur skön som helst att krypa under *ler*

Juldagen
Jag sov ut ända till 10:00 och låg och sträckte på mig ett tag innan jag klev upp. Det som var ännu härligare var att jag inte kände någon som helst stress över att ha "sovit för länge" och inte skulle hinna med det som måste under dagen. Juldagen kom inte med några måsten, jag hade lovat mig själv att inte göra nånting alls, bara slappa och göra det som skulle falla mig in under dagen. Och det gjorde jag också, härliga dag! Nog den skönaste dagen på året! Hjalle och jag kikade lite tv på morgonen innan vi åkte till hans föräldrar vid 12-tiden. De bjöd på julmaten som var över sen julafton och vi satt och trivdes ihop några timmar och åt gott och bara njöt av att veta att dagen skulle bli så skön.

Efter några timmar åkte vi hem till min mamma och pappa och hälsade på. De kollade på film och jag och Hjalle tog med vår radiostyrda bil som han köpte åt oss i julklapp, jag som alltid velat ha en sån! Hjalle fipplade och grejade med bilen medan jag gosade så mkt jag bara kunde med vovvarna, de är ju så goa och kärleksfulla, älskar mina småttingar!!

Sen var vi bara tvungna att provköra bilen och tog ut den i snön, det här är en vattentät bil som går snabbt!! Shit vilken fart! Vi körde lite på gården och det var hur roligt som helst! Nu vill vi bara köra mer och mer och lära oss hantera krutpaketet...haha!

Sen bjöds det på skinksmörgås och mys framför brasan medan vi kollade lite på tv.

Jag och Hjalle åkte hemåt vid 18:30 tiden och resten av kvällen hemma spenderade vi i soffan, kikade på tv och spelade tv-spel samt åt massa gott.


Annandag Jul
Även den dagen sov jag och Hjalle ut till strax efter 10:00 - åh härliga jul som kommer med ett sådant lugnt och sprider harmoni i hela kroppen! Vi drog oss ett tag innan vi åkte till Köpis en kortis. Åkte sen till Hjalles föräldrar en sväng och blev bjudna på ännu mer julmat som var över, gottigott!! Stannade ett tag men åkte sen hem till mamma och pappa den dagen igen. Gosade massor med vovvarna, Nippe låg i mitt knä hur länge som helst och jag klappade och gosade på sötnosen. Norpan låg i mammas knä och sov han! Vi satt i köket och pratade bort nån timme och sen var det dags för mig och Hjalle att åka hemåt. Det blev bara massa mer tv-mys och slappa resten av kvällen.

Jag känner att jag har spenderat julhelgen precis på det vis som jag vill och önskar, den har varit underbar!!
Jag och Hjalle har myst massor och tänt ljus, Yankee Candle som luktar jul - mysigt värre!!! Granen har gnistrat dagarna i ända och jag har haft en underbar julhelg med min å Hjalles familj ♥ Ätit massa god mat, gotta å läsk, spelat tv-spel, kollat film, sovit ut ordentligt på morgonen utan å känt mig stressad å slappat å njutit massor! Jag känner mig så glad!! Tack alla ni underbara människor som har förgyllt min jul och även förgyller mina andra dagar resten av året!!!


Kram från en tacksam Anna!!

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

God Jul och gott nytt år min kära vän.

Koppla av och njuuuuut.

KramKram

Anna-Lena

Postat av: Ullis/Leva på landet

Hoppas att du får en riktigt skön dag!

Julkram från Ullis

2010-12-24 @ 15:30:06
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Jag vann inte kastrullerna, men måste ha en ny stor en så jag ska nog kolla o kanske köpa den stora jag med :) Anders ska ju ge mig en julklapp så ja får la köpa den :)

2010-12-26 @ 10:06:09
URL: http://katiinka.blogg.se/
Postat av: Pite ByggnadsvårdsErica

Hoppas ni haft en trivsam och skön julhelg!

Ville bara önska gott nytt 2011!



Kramar Erica

2010-12-28 @ 20:27:14
URL: http://www.pitebyggnadsvard.se
Postat av: ingela/ Inspiration i vitt

ser och förstår att ni haft en härlig julhelg. Gott nytt år på dig och kramar i massor/INgela.

2010-12-29 @ 19:27:40
URL: http://www.inspirationivitt.blogspot.com
Postat av: Anonym

Gott Nytt År till dig och de dina.

Kram Catharina

2010-12-31 @ 15:46:08
Postat av: Ullis/Leva på landet

Tittar in för att

önska dig ett ☆。*。☆。

★。\|/。★ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR. Kram Ullis♥ ♥ ♥

2010-12-31 @ 16:07:48
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Rumah Dijual

You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you have covered so many bases.

Postat av: Pakaian Muslim Modern

This will be a person that is useful blogs Weve ever arrive across about this subject. Basically Fantastic.

Postat av: Jual Beli Mobil Bekas

More people need to read this and understand this aspect of the story. I cant believe you’re not more popular.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback