Julhelgen 2011

Min Julhelg har varit toppen!

Jag har haft det så väldigt mysigt och trivsamt tillsammans med familjen som jag har ungåtts med hela helgen lång, precis som det ska va :-) Verkligen fin kvalitetstid har vi fått tillsammans!

Julen började  ju som ni kan läsa om i inlägget innan detta med julgranspyntningen som jag fick göra 2 gånger eftersom jag redan hade hunnit klä "lånegranen" när Hjalle kom hem och överraskade mig med en stor julklapp i förskott..hihi! Och det var ju en julgran!!! Och som ni kan se är min fina gran mycket större och tätare än den "vanliga" julgranen jag fått låna av mamma. Så jag hade inget emot att klä av den granen för att sen på nytt få klä min egna gran igen :-)

Se så maffig den är!



Och såhär blev den när den blev klädd!

Julgranen blev pyntad i guld och vitt det här året:




Men jag upptäckte att jag hade alldeles för lite pynt och för kort glitter...hihi! Detta eftersom vi tidigare i lägenheten haft en liten gran på 150 cm så det pyntet räckte ju inte långt på den här stora 210 cm saken direkt...hihi! Som tur var så va mamma så snäll att hon gav mig lite vackra juldekorationer och glitter som hon inte hade användning för, stort tack!


Julafton
Det känns väldigt speciellt att vakna upp på julaftonsmorgonen, en magisk härlig känsla på nåt vis *ler*. Jag vaknade redan 7:30 och låg i soffan och tittade på en Nalle Puh-film på tv innan Hjalle kom ner vid 9-tiden. Jag älskar tecknade filmer och barnprogram, det tror jag aldrig att jag kommer att sluta gilla, det är så underbart!

På julaftonsmorgonen såg det ut såhär under granen. Hjalle hade packat mina klappar i en stor röd säck och jag hade lagt klapparna under granen. Det här året blev det visst bara små till Hjalle medan han hade stora till mig. Men storleken spelar ju ingen roll så vi blev såklart lika glada oavsett om det var ett stort eller litet paket...hihi! Vi hade en jättemysig julklappsutdelning där på golvet tillsammans, framför filmen "PolarExpressen" på tv, lagom mysigt såhär på julaftonsmorgon *ler*


Hjalle köpte ett Xbox Kinect till julklapp åt oss båda och det var ju verkligen hur roligt som helst upptäckte vi när vi testade det på kvällen när vi komit hem efter allt härligt julaftonsfirande! Jag fick även en One Piece av Hjalle - så himla skön att mysa omkring i hemma, perfekt! Också bland annat tjocka sockor att ha i skorna samt ett par vita, fluffigt mysiga tofflor att ha hemma!


När julklappsutdelningen var färdig och vi hade gjort oss iordning här hemma så åkte vi hem till Hjalles föräldrar vid ca 10:30-tiden. Där åt vi sedvanlig julaftonsfrukost med gröt och annat gott. Trisslotts-skrapning stod också på schemat som det alltid gör där på julafton. Ingen stovinst blev det dock men spännande att skrapa!

Vi tackade för oss och åkte mot mina föräldrar till 12:45. Där stod mamma framför spisen och lagade kött och potatis, mums!!! Älskar att äta det på jul, det är vårat julbord det...hihi! Det var så julfint hos mamma och pappa med stora röda duken på matbordet, godiset aptitretande upplagt i fina skålar på både matbord och vardagsrumsbord och granen tindrade så vackert i vardagsrummet. Det är sån härlig julstämning hos mamma och pappa tycker jag. Jag hade turen att få vara med när mamma klädde granen på fredagen då jag var där och hälsade på. Jenny och Anders var också hos mamma och pappa och till ca 13:30 kom även Anna och Jaakko med kidsen!

14:00 slog vi oss alla ner till bord och mumsade av julmaten - åh va gött! Sen blev det slappa i soffan framför Kalle Anka, medan vi mumsade ur gottehinken :-) Kaffe och fika serverades i köket och vi hade det lugnt och skönt. Vid ca 16-tiden knackade det så plötsligt på dörren och vem där?! Jo tomten förstås! Han kom med julklappar till oss alla, allra gladast blev yngsta kusinen över att tomten var så snäll och kom med så fina klappar :-)



Jag fick så mkt fint och saker som jag verkligen kommer få användning för! Bla handdukar, sängkläder, kaffetermos, konstgjorda blommor, korgar till min pysselhylla, biocheckar, presentkort på Owes, fin anteckningsbok, mjuka innesockor.
TACK ALLA för fina ting!


Vi öppnade alla paket, stora som små och mamma och pappa blev riktigt glada över utomhuspingisbordet de fick av Hjalle å mig samt Jenny å Anders! Ska bli himla roligt att spela på det ute i mamma och pappas trädgård i sommar :-)

En stund efter julklappsutdelningen åkte barnfamiljen hem för att leka vidare och jag och Hjalle samt Jenny stannade ett tag till innan vi begav oss vidare vid ca 17:30 då jag och Hjalle skulle vidare till hans föräldrar och fira julkvällen.


Mamma och pappa myser med vovvarna i soffan på kvällen. Mumsar godis och kollar film :-)

TACK KÄRA MAMMA & PAPPA & Kära Lillasyster FÖR EN UNDERBAR JULAFTON!!!

När vi kom till Hjalles föräldrar skulle de strax sätta sig till bords för att äta och vi mumsade hos hans föräldrar sedvanligt julbord med allt vad som finns på ett sånt. Mums! Sen blev det fika i finrummet dit tomten även gjorde ett besök efter en stund. Barnen fick klappar och även vi vuxna. En mysig stund! Vi stannade kvar till ca 20:30 då vi var så trötta och jag kände att jag mest bara satt och stirrade tomt ut bland alla, haha! Då var det dags att åka hem så det gjorde vi.

När vi kom hem blev det som sagt var Xbox Kinect spelande! Väldigt svettiga och andfådda blev vi, men shit va roligt att spela och vilket bra sätt att träna på! Vi dansade till ett dansspel, sportade lite och äventyrade en del, så himla kul! Det här känner jag att jag kommer att ställa mig framför och leka många gånger, dansen var riktigt kul men svår! Somnde sött vid 01:00 tiden nångång skulle jag tippa på.

Juldagen

Efter att vi dansat loss rejält till Xbox Kinect under sena julaftonskvällen så var vi rätt sega på Juldagen och jag tror det dröjde ända till ca 11-tiden innan jag var pigg nog att kliva upp ur soffan..haha! Men det var såå skönt att ta en lugn och slapp förmiddag att vakna till, det är ju faktiskt så juldagen ska tas *ler* Inga måsten, man göra precis det man vill om det så är att ligga i sängen/soffan hela dagen! Det är det som är så lyxigt med just Juldagen tycker jag.


När jag och Hjalle vaknat till åkte vi till hans föräldrar och hälsade på och blev kvar nån timme. De bjöd på rester sen julafton vilket var smaskens! Sen åkte jag och Hjalle till Expert för att kolla på en 60" Plasma Tv som Hjalle hade sett att det var bra pris på på NetonNet men där var den slut. Då råkade jag se ett uppslag i tidningen om att samma tv fanns på Expert, så vi drog dit på eftermiddagen för att kolla. De hade 1 exemplar kvar som vi nappade på omedelbart, lite oplanerat sådär..haha! Karln bakom oss blev utan stackarn.. Men för att ha varit ett väldigt oplanerat teknikköp på ren impuls så var det såå värt det!! Bästa impulsköpet jag gjort ;-) Tänk er att få en sketabra 60" Plasma för ynka 8000:-, det är ju inte klokt!

Det blev en LG 60" Plasma-Tv 60PV250N.


När vi köpt den började vi fundera på hur sjutton vi skulle få hem den eftersom vi inte har dragkrok eller släpvagn. Men har man snälla vänner så har man :-) Hjalle ringde sin kompis som ställde upp med bil med dragkrok också åkte de och hyrde släpvagn på OK och körde hem tv:n! Jag hade redan ivrigt tagit mer 50" tv:n vi hade i vardagsrummet och gjort plats för den nya. När de så kom med tv:n så slet jag upp förpackningen, skruvade fast tv-foten och när Hjalle kom hem igen efter att ha lämnat släpvagnen så ställde vi upp tv:n och herrejisses va vi myste då!! Leendet var stort på bådas munnar kan jag säga...haha! Såklart vi skulle ha en 60", 50"tv:n kändes faktiskt på tok för liten i vårat nu rätt så stora vardagsrum. Vi kopplade även in "bioljudet" så allt skulle vara klart för filmtittande till kvällen. När vi testat tv:n och noterat att det var så jäkla bra bild så drog vi till mamma och pappa som vi bestämt att vi skulle. Kom dit till strax efter 17-tiden och fikade lite med dem och blev kvar ca 1,5 timme. Mamma och pappa hade bara myst inne hela dagen, kollat på film, mumsat godsaker, gosat med vovvarna, eldat i öppna spisen och bara njutit av en lång och skön Juldag, precis så som den ska va *ler*


När vi sen kom hem till Juldagskvällen så slängde vi oss ner i soffan, såg till att godisskålarna var fyllda, letade upp en bra film att hyra på AppleTv:n och sen var det bara att njuta av filmkväll på en fetingtv och bra bioljud...aaaahhh!!! Vi lade oss nog vid ettiden eller så.


Annandagen

Denna dag är idag! Men innan det blev morgon så började det blåsa storm ute sent på kvällen och under natten - hujeda mig va det blåste! Det var ju stormen Dagmar som drog förbi, men det var riktigt illa i Norge visst! Tur att den bara drog förbi lite lätt över natten här för sen på morgonen var det lugnt igen, puh!


Idag hade jag och Hjalle bjudit hit mamma och pappa samt Jenny och Anders på jullunch. Jag började förberedelserna med att duka bordet. Det var så roligt att få duka med fina tallrikarna och fina glasen som är i samma servis som mamma sparat åt mig och även åt Jenny i många år. Så roligt att få använda den!

Familjen kom runt 13-tiden och jag stod vid spisen och fixade potatis, köttbullar, prinskorvar, risgrynspudding med saftsås till, rödbetssallad, mimosasallad, skinka, ägg med majonäs samt mjukt och hårt bröd. Till det blev det såklart mumsig julmust eller fanta att dricka. Mamma och Jenny sällskapade mig i köket medan karlarna skötte sitt i vardagsrummet...hihi! Maten var klar till ca 13:15 och då satte vi oss alla till bords efter att ha plockat på den mat man önskat på tallriken.Hjalle hade köpt Rootbeer som vi alla fick smaka. Det luktade precis som tuggummit Jenka och smakade även så. Men det var rätt sött och sliskigt så inget åtminstone jag vill dricka nå mängder av. Men rolig smak var det!


Här är hela härliga gänget:

Risgrynspuddingen intogs sist och det var riktigt gott och enkelt att göra! Supersmarrigt med saftsås till, yummie! Det blir garanterat fler gånger :-)


När vi sen var proppmätta i magarna blev det lite slappa i soffan och Xbox spelande. Mamma och Anders hade riktigt skoj! Så roligt att Jenny och Anders åkte och köpte sig ett eget Xbox Kinect när de åkte hemåt...hihi!

Efter lite spelande blev det efterrätt i form av kladdkaka och clementingrädde, verkligen ett smarrigt sätt att piffa upp grädden på! Riv i lite skal av clementin samt lite clementinsaft (efter tycke å smak) så blev det en riktigt frisk och god grädde!! Efter fikat blev det lite mer spelande innan det blev dags för familjen att tacka för sig och åka hemåt till sina kära vovvar.

 

TACK KÄRA FAMILJ för att ni ville komma och spendera en del av Annandagen med mig och Hjalle!

Bara en kort stund efter att familjen åkt hem kom två kompisar till Hjalle hit för att kolla på fotboll. Då smet jag upp till sovrummet där vi har installerat 50" tv:n och där hade jag det riktigt bra...haha! Inte fy skam att ha en megatv i sovrummet inte, nästan så jag tycker det är lite skrattretande med jävligt lyxigt :-)

När grabbarna drog hem efter nån timme intog jag och Hjalle golvet i vardagsrummet och körde lite rolig träning och lek på Xbox Kinect i 45-60 minuter! Nyligen har vi mumsat lite rester från jullunchen och nu ska vi kolla på nåt bra på tv:n, mumsa lite godis och bara ta det lugnt resten av kvällen.


Vill bara passa på att visa mammas fina Änglapålle som hon har gjort med fina fjädrar till vingar som hon sen gav till mig! Tack, den tycker jag mycket om!

 

Hoppas ni alla har njutit av en härlig jul tillsammans med nära och kära och ätit extra gott!

 

 



Kommentarer
Postat av: Ewa

Känner riktigt hur glad o nöjd du är med din jul...precis som jag är med vår!!!

Vi är sååå rika som får ha de så bra o dela helgen med våra nära o kära, eller hur?!

Ha det nu riktigt mysigt i nyår me...

Kram

Ewa

Postat av: Ullis/Leva på landet

Låter som om du har haft en riktigt skön och härlig jul. Det är sådant man njuter och myser av länge. Riktigt med träning har ni också tydligen fått ;)

Kram Ullis

2011-12-27 @ 20:12:13
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Sonja

Vilken mysig jul du haft. Det har jag med. Jag älskar verkligen julen när man får umgås med nära och kära och bara mysa. Fast ibland tänker jag på alla som inte har det lika bra, ensamma människor och barn som far illa. Man önskar verkligen att alla fick njuta av en underbar jul. Från det ena till det andra... Har du tid att titta ut på en fika någon dag? Det vore kul och du är så välkommen. Kram Sonja.

2011-12-27 @ 20:36:19
URL: http://hammarsbacken.blogspot.com
Postat av: Jessica

Oj, vilken härlig jul du har haft. Men nära och kära och mycket ljus. Du är varmt välkommen imorgon. Tänk, hur skall det bli när vi firar 5 år fniss.......

2011-12-27 @ 21:27:26
URL: http://tantelwira.blogspot.com
Postat av: Sonja

Hej igen,

oh ja, jag följer gärna med till Tant Elwira. Vilken tid tänkte du åka dit? Kram Sonja.

2011-12-28 @ 00:01:17
URL: http://hammarsbacken.blogspot.com
Postat av: Lizas Lantliv

Låter som om du haft en mysig jul o fått fina klappar!

Så fin din gran va, ser lite verkligare ut!



Ha det gott!



Kram Liza

2011-12-28 @ 14:14:31
URL: http://lizaslantliv.blogspot.com/
Postat av: Stina

Kram till dig gumman. Stina

2011-12-28 @ 21:16:32
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: ninni

Kikar in och önskar dig ett riktigt gott nytt år.

Kramen

Ninni

2011-12-31 @ 07:12:37
URL: http://hagagården.blogspot.com
Postat av: Jenny

Men åh vilken fantastiskt vacker julgran!!!! Jag letar efter såna där istappar du har i din, vet du vart man kan finna såna!?



Vi hade också för lite pynt i granen i år, måste samla på mig mer! Men tycker din gran ser väldigt fint pyntad ut... väldigt vackert!



Vilken underbar familj du har... och vilken fin jul ni haft!!!! Hoppas ditt 2012 blir så lyckligt det bara kan bli!



Många kramar från Jenny

2012-01-01 @ 23:36:21
URL: http://www.madamepetite.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback