Nya hemmet!

Nu är jag och Hjalle installerade i vårat nya hem, nämligen radhuset som vi hyr på Åsgårdsvägen 3 E i Valbo! Jag var ledig i onsdags och gick bara och vankade av och an hela förmiddagen och väntade på att få nycklarna. Klockan 12:40 ringde de som hyrt radhuset tidigare och sa att jag kunde komma och hämta nycklarna! Eftrsom de som flyttade från radhuset (vi flyttat in i) flyttade till ett hyresradhus mitt emot våran gamla lägenhet så kunde jag rätt enkelt bara springa trapporna ner och in i deras radhus och skriva över nycklarna på oss! Jag hade redan packat bilen full med grejer under förmiddagen så när jag fått nycklarna till radhuset så kunde jag köra första lasset omedelbums!! Sen följer flera timmars flyttande med bästa
flyttfolket som ställde upp och hjälpte Hjalle och mig med flytten.

Tack Alla Ni som hjälpte oss, det gick undan när alla var på plats!!

Mellan 13-15 flyttade jag själv innan flyttfolket kom efter sina arbetspass. Jag körde ca 45 flyttlådor till radhuset och jag kan ju säga som så att jag aldrig har hatat mitt trapphus så mycket som jag gjorde under hela den dagen! Undra jag hur många vändor jag sprang upp och ner eftersom jag "bodde" på 3:e våningen så det brände rejält i vaderna kan jag säga! Dagarna efter flytten har jag haft världens träningsvärk i vaderna typ 4 dagar, blåmärken på ben och armar och en rent allmänt sliten och ömmande kropp :-) Men det var det helt klart värt!

Här öppnar jag dörren till radhuset med mina egna nycklar för allra första gången, det kändes riktigt härligt!!


Framsidan och entrén. Fönstret till höger om dörren på nedervåningen är köket och fönstret på andra våningen är vårat sovrum. Det lilla fönstret är badrummet på övervåningen.


Jag noterade att jag bland annat har 2 st vinröda fina rosbuskar ute vid min entré!! Väldigt vackra och så hemtrevligt med lite blommande rabatter vid entrén :-) Tack till den som gjort så fint!


Här är vår altan och gräsplätt, supermysigt!!! Sen har vi även ett litet förråd i anslutning till altanen, perfekt med förvaring. Solen skiner ända från tidig morgon till klockan 20:00 - underbart!!! Sen upptäckte jag att det fanns både lammöron och lavendel i landet som ni kan se til höger på gräsplätten. ÅÅåhhh jag som alltid önskat mig lammöron, man kan göra så mycket fint med dem! Och lavendel som doftar såå ljuvligt :-) Jag är så salig över hur trivsamt det kommer att bli på altanen när allt kommit iordning :-)


Vi har köpt vita altanmöbler i gammeldagst lantligt stuk på JULA för 2500:-, det var sommarrea på dem för tillfället. En soffa, två fåtöljer samt ett kryssbord som passar perfekt! Såhär har vi i nuläget kommit iordning på altanen:


Hjalle har köpt en cremevit Webergrill som vi redan har invigt och det var riktigt smarrigt och mysigt för den delen att kunna grilla i vår egna lilla trädgård samt sitta ute och njuta när det är skönt väder :-)


När vi satt ute en kväll så kom den här sötnosen på besök i vår trädgård :-) Den gick omkring och nosade och jag smög mig så nära inpå jag bara kunde och tjuvade åt mig en bild. Igelkotten stannade då upp, tittade på mig och fräste, sen sprang den därifrån, skrämd av lilla mig stackarn :-)


Dagarna efter flytten har jag jobbat massa, likaså hela helgen. Men jag har använt tiden före jobbet samt tiden på kväll/natt till att packa upp alla prylar och sakta men säkert börjar saker och ting hamna på sin rätta plats. Jag började med köket och har nästan packat upp allting och möblerat och gjort trivsamt så det känns skönt! Vi har verkligen fått mycket gjort. Flytten blev klar på en eftermiddag kan man säga. Dan därpå, på torsdagen var vi till lägenheten och hämtade hem resterande småplock och mamma kom och var så snäll och hjälpte mig med flyttstädningen och på kvällen kunde vi överlämna nycklarna till den nöjda killen som skulle hyra lägenheten efter oss.

Framöver får jag bjuda er på en tur i radhuset också, men idag får ni nöja er med utebilder :-) Invändigt hoppas vi på att få en del rust betald då det är väldigt slitet på sina ställen. Vi väntar på att en besiktningsgubbe ska komma och se över det vi har påpekat så får vi se vad som händer efter det. Hur som helst kommer det att bli rustat på nåt vis så vi får det som vi vill ha det :-)

På återseende mina vänner!! Hoppas ni njuter av sommaren!!






Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt!! Nu vill jag se det live snart å!! //Anki

2011-07-05 @ 05:29:06
Postat av: Anna

Absolut!!! Du är så välkommen så :-)

Postat av: Camilla

Hej hej. Åh så vackert ni bor, ska bli kul att följa allt du gör nu, vi flyttade ju in i april, och har inte kommit halvvägs en gång, hehe, det tar tid.



Åh ska ni förbi sörping på vägen, där kommer ju jag ifrån, född och uppvuxen i söderköping tills jag flyttade till norge:). Ni måste till smultronstället:). E du kanske också från östergötland?



Njut av er resa. Kramar

2011-07-05 @ 14:30:52
URL: http://vitaboet.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Så kul att ni har fått komma in. Ser ju redan så mysigt ut men kransen på dörren och möblerna på altanen. Skulle inte vara då dumt att flytta här också och få börja om med möblering och vilka saker som ska vara kvar. Ibland har jag riktigt lust att få tömma hela huset och bara bära in det som jag vill ha kvar ;)

kram Ullis

2011-07-05 @ 22:47:29
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Ullis/Leva på landet

Så härligt att ni har fått komma på plats. Ser ju redan så ombonat ut med kransen på dörren och möblerna på uteplatsen. Så skönt att få börja om. Ibland önskar jag att jag kunde tömma huset och sedan bara bära in det jag verkligen vill ha.



Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Ullis

2011-07-05 @ 22:54:33
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Ullis/Leva på landet

Jaha så blev det dubbelt igen:) Det första bara försvann och sedan när jag kom tillbaka så var det inte heller här. Däremot kom båda när jag skickade den andra......

2011-07-05 @ 22:56:10
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Fröken Fräken

Säga vad man vill, men man får sig verkligen ett par ordentliga träningspass när man flyttar! Och vilken charmant granne du har, eller man kanske måste fjäska för den med lite mat först?!

Hoppas på bilder inifrån och att ni får den renovering som ni vill! Jag har lite gett upp mitt letande efter bostadsrätt eftersom jag inte hittar något jag gillar.. så kanske sätter jag igång och målar om här istället och så får hyresvärden säga vad den vill om det - jag ska ju trivas!

2011-07-05 @ 23:05:54
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Hannis

Så himla roligt med flytten!

Ska bli kul att se mera för jag kan tänka mig att du kommer att fixa nu.



Härligt med uteplats att njuta på också=))

Kram Hannis

2011-07-06 @ 08:27:25
URL: http://www.hannishem.blogspot.com
Postat av: Annica

Men vad härligt! Gratulerar till det nya boendet, hoppas ni kommer att trivas!



Riktigt snygg utemöbel det där:)



Kram Annica

2011-07-06 @ 15:56:10
URL: http://lodahls.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback