Ett steg närmare hus!



Iiiih nu är jag och Hjalle GLADA hyresgäst-tagare av detta 2-vånings hyresradhus här i Valbo!!! Det är ena halvan av 2-våningshuset ni ser på bilden som är vårat! Oooh vilken olidlig väntan det har varit innan det blev bekräftat nu på morgonen att det var vi som fått det! Av ren tillfällighet för inte så länge sen kollade vi upp vad Gavlegårdarna hade att erbjuda och såg då detta söta hus. Vi satte upp oss på intresselistan på Gavlegårdarnas hemsida på internet och hamnade då på 4:e plats med våra köpoäng. Vi trodde inte att vi skulle ha en suck att få bo där för det var ju faktiskt 3 st före oss som hade första tjing.

Dagarna gick och så blev det tillslut sista dagen att tacka JA igår tisdag och jag och Hjalle har under denna tid varit de enda som har tackat JA och igår började vi så smått tro på att sannolikheten att vi skulle få hyra huset var ganska så stor och vi blev lite nerviga och ivriga :-)

Jag ringde upp tjejen som bor där och vi kom överens om att vi skulle komma och kika på huset så det gjorde vi igår, det var mysigt!! Med lite piff och personlig prägel kommer det bli som vi vill ha det :-) Och ingen av de andra som stått före oss i kölistan hade hört av sig så vi var de enda som var intreserade när det väl gällde verkade det som. Men de som låg före oss i kön hade ju fortfarande ända till midnatt på sig att slänga in ett JA så vi satt som på nålar hela gårdagen...haha!

Igår kl 00:00 kollade vi på Gavlegårdarnas sida om det var någon annan före oss som hade sagt JA till radhuset men det var det inte så vi fick det!
Med detta i vetskap så tog Hjalle fram en flaska vin som vi korkade upp och skålade med ett varsitt glas, så det så...hahah!! Och nu imorse ringde de från Gavlegårdarna och bekräftade att det var vi som får hyra huset och att vi ska skriva på kontraktet på fredag. Sen är det inflyttning redan 1:a juli om inte lite tidigare ändå beroende på hur läget ser ut. Men jag kommer att ha ett litet "minihus" till min sommarsemester iaf....wieee!!!

Det är ju så att min och Hjalles framtida bostadsröm inte alls innebär radhusboende, vi är inga radhusmänniskor egentligen. Men eftersom det dök upp ett sånt fint radhus i ett jättegulligt område här i Valbo som dessutom var en hyresrätt så tänkte vi att det ju är ett ypperligt tillfälle att mellanlanda på medan vi letar drömhuset! Vi får större yta samt det bästa av allt, en liten "miniträdgårdsplätt" med altan!!! Det är det ABSOLUT bästa med allt :-) Vi behöver inte känna oss stressade hela sommaren så fort vi vaknar och solen skiner och man börjar fundera på vart man ska packa kappsäcken denna dag för att få njuta av solen. För på vår lilla pyttebalkong kan man inte sitta hela dagarna och känna lugn och fullständig harmoni i kroppen med betonggolvet under fötterna.

Detta radhus ger oss gräs under fötterna, vi kan köpa utemöbler till altanen och jag kan ta hem min solsäng från mammas trädgård och ligga i min egna lilla trädgård och sola på fina dagar, jag kan stanna hemma om jag vill soliga dagar, jag måste inte fly hemmet! Vi kan äntligen bjuda hem folk lite mer i och med att vi kommer få plats med ett störe matbord med fler sittplatser samt att vi även får uteplatsen att hänga på. Så i sommar är det VI som bjuder på grillkväll..hihi! Och vet ni vad? Det fanns till och med ett litet blomland på gräsplätten så jag kan plantera blommor och jordgubbar och påta runt i trädgården :-) Åh va rogivande och roligt, är så glad! Stressen kommer garanterat försvinna och vi kommer att känna ett helt annat lugn i sinnet. Vi kan samtidigt som vi letar drömhuset med stor trädgård få känna mer harmoni samt njuta av tillvaron lite mer i vårat lilla radhus *ler*

Sen när vi väl hittar drömhuset är det enkelt att flytta i och med att det då bara är att säga upp hyresradhuset, kan ju inte bli bättre och enklare!

Med detta i vetskap kan jag nu börja röja lite härhemma och börja packa så smått och rensa massor - veckorna går ju snabbare än man tror som ni säkert alla håller med om :-) Dags å börja införskaffa flyttlådor!

Vi är halvvägs till hus - ett steg närmare!

Ha en underbar dag alla - det vet jag att jag kommer få...hihi! Och till råga på allt så skiner solen också!






Lägenheten vi hyr nu:

 

 



Kommentarer
Postat av: Rustik Charm

Men å så kul:)Grattis. Ser jättemysigt ut.

Ha en fin dag.

Kram Kristina

Postat av: Josefine

Grattis! Jag bor i hus och det är jättemysigt, speciellt på sommaren :)

2011-05-18 @ 11:38:18
URL: http://konsertfjolla.blogg.se/
Postat av: Johanna

Gud så kul! Grattis!

2011-05-18 @ 11:39:05
URL: http://rosvallare.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men vad roligt. De radhusen är ju fina. Och så är det ju nära till köpis. Grattis. Jag kan tänka mig att du planerar för fullt hur du ska inreda. Det skulle jag ha gjort. Hoppas ni hade en trevlig tur till Bergby idag. Kram Sonja.

2011-05-18 @ 20:39:55
Postat av: Eva-Lena

Va roligt, de radhusen känner jag väl till. Det är jättefint i Valbo. Vi bodde där i 16år innan vi flyttade till Hamrånge

Pst, det blir superfint där med nya lampan!!!!

Tack för den trevliga stunden idag.

Kram Eva-Lena

2011-05-19 @ 08:45:29
URL: http://blog.lavendelolantliv.se
Postat av: Josefin

Åh, då har du verkligen något att se fram emot nu då. Det är ju en evig väntan och längtan bara. Men sen blir det ju så roligt när det äntligen blir av.



Ja visst är det fint med porslinknoppar. Vart har du dina hemma då? (Jag menar de två sorterna jag visade).



Kram Josefin

2011-05-19 @ 13:09:05
URL: http://villacarllarsson.blogspot.com
Postat av: Mia

Åh vad roligt :) Grattis!!



Kram Mia

2011-05-20 @ 22:20:48
URL: http://systrarnavirrpannor.blogspot.com
Postat av: Ewa

Grattis!! Va kul och så härligt att ni kan flytta in såå snart!

Kan tänka mej att det blir superduper fint inne när du fixat lite..:)

Ha en fin dag

Kram

Ewa

2011-05-22 @ 11:11:06
URL: http://hemmahosewa.blogspot.com
Postat av: Jenny/Jema

STORT grattis till er!!!

Ser ju jättefint & mysigt ut.



: )



KRAM, Jenny

2011-06-07 @ 10:11:14
URL: http://jemarose.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback