Köksvisning

Bjuder ikväll på en liten titt i köket.


Idag fick jag äntligen ljus i min kökslampa efter lite skarvning med sladdar och byte av kontakt. Äntligen finns det ljus över matbordet :-)


Har köpt en vit Våreld (Kalanchoe) och satt i min stenkruka på bordet, härligt med lite vackra blommor nu!! Har även köpt pärlhyacinter men letar en bra kruka att sätta dem i innan det blir bild på dem små sakerna :-)

I bakgrunden kan ni skymta en Amaryllis på mitt symaskinsbord. De sålde ut dem för 20:-! Det är den riktigt djupröda sorten som heter "Benfica"! Otroligt vacker är den och jag bara går och väntar på att den ska slå ut! Köpte en till också som står på vardagsrumsbordet. Det blev aldrig av att jag köpte den sorten i julhelgerna fast jag hela tiden villa ha en, det fick helt enkelt bli 2 st nu :-)



På den stora väggen i köket har en liten söt hylla fått ta plats. I lägenheten hade jag den här vägghyllan i hallen, men nu fick den bli ett tidningsställ/blomkruka i väntan på att jag med hjälp av mamma ska snickra ihop en lite större variant av tallrikshylla till just den här väggen i köket. Vet precis hur jag vill ha den så det ska bli ett roligt framtida vårprojekt *ler*


Jag kan lätt byta ut tidningarna i hyllan efter årstid eller eller efter att nya blivit inköpta så jag lätt kan roffa åt mig lite härligt inspirationsläsning när jag donar och grejar i köket, perfekt! Kanske nån av mina fina bak/matböcker får ta plats i hyllan sen, de är ju också väldigt fina!


I fredags hade jag och Hjalle fredagsmys! Vi åt lite xtra god mat, drack lite vitt vin, tände massa ljus i köket och hade en jättetrevlig pratstund med varandra - härliga fredag!

Jag var ju ledig hela fredage så innan kvällen kom spenderade jag hela fredagen 11-18 med
Ninni. Vi strosade runt på stan i Gävle och avslutade med en fika/lunch på café Java i Gävle. De hade supergod, lyxig, fräsch och billig smörgås som jag tog och en riktigt god chokladboll!! Inte ofta cafén gör lika goda chokladbollar (negerbollar) som det recept jag har men här kunde de sina grejer!! Följde sen med Ninni hem en sväng och drack kaffe och värmde oss lite efter det kalla vädret vi varit ute i under dagen..brrr!!!

Igår var det lördag och jag och Sonja hade planerat att vi skulle åka till gårdsbutiken Artur & Gerda i Gävle. Annelie som har butiken ska stänga den och hade 50% på allt i butiken!! Jag hittade 3 superfina saker som jag får visa en annan gång och Sonja shoppade loss ännu mer! Tror hon fick med sig nästa halva butiken hem...hihi! Roligt när man hittar så mkt fint för så billig peng, det var verkligen roligt att strosa runt där. När vi kände oss nöjda åkte vi till Spikfabrikens loppis och kikade lite men inga direkta fynd där.

Lite senare på dagen åkte jag hem till mamma och målade lite mer på mitt sminkbord som jag har där i källaren och jag tror det blev färdigt igår. Ska ta hem det nästa gång jag åker till mamma, det ska få bli mitt "laptop"-bord och fungera som mitt lilla "kontors"-bord i pyssel/arbetsrummet. Det tar sig sakta men säkert därinne också men det är långt från klart än...haha! Vi åkte sen till min morbror som fyllde år och blev bjudna på mumsig smörgåstårta!

Lördagskvällen bestod sen av godismumsande och film för mig och Hjalle.

Idag är det söndag
och jag och Hjalle åkte till hans föräldrar vid 10:30 och åt frukost. Vi brukar allt som oftast äta helgfrukostarna där, vi köper med oss nåt gott och mumsar på tillsammans. När vi sen åkte hemåt stannade vi till och köpte lite lampsladd, skarvdosa, kontakt och så åkte vi hem och jag började med kökslampe-projektet!! Och efter ett tag hade jag ju som sagt var ljus!

Hjalle skulle lira massa hockey idag så jag åkte även idag hem till mamma och gosade med vovvarna, busade och hade det varmt och skönt framför brasan i öppna spisen - myyysigt! Vi åt mat ihop och jag surfade runt lite på Blocket en sväng på min Iphone och såg då en golvlampa som jag ville ha! Har letat ett tag men de är svåra att finna och kostar en förmögenhet att köpa. Mejlade lite med säljaren och bestämde mig för att jag ville ha lampan så jag ringde upp och efter en stund hoppade jag och mamma in i bilen och åkte ca 3 mil och hämtade lampan - såå glad för den är jag! Har spanat in den där modellen förut men de har varit dyra, närmare 2000:- hade hon köpt lampan för som ny och jag fick nu köpa den för 350:-, vilket fynd!!

När vi kom tillbaka hem åt vi varma mackor och slappade lite till framför brasan, nu med pappa som också han var hemma efter en dag på jobbet. Jag åkte hemåt efter 19-tiden och golvlampan står nu i hörnet bakom soffan och är så perfekt :-) Måste även visa den nån dag!

Visst är det roligt att fynda? Och visst pirrar det lite xtra i magen när man hittar det där man verkligen letat efter *ler*

Nu ska jag fortsätta njuta lite till av söndagskvällen tillsammans med min Älskling innan det är dags att sussa och ställa in sig på en ny arbetsvecka.

Ha en fin söndagkväll!







Kommentarer
Postat av: Hannis

Ser så mysigt ut på dina bilder!

Underbart snyggt med tidningarna i hyllan!



Sista bilden fick mig att direkt vilja packa ihop grejerna på jobbet och ta helg igen=))



Hoppas att du får en skön vecka!

Postat av: Sonja

Vilka mysiga bilder du bjuder på. Gillar fönstret på symaskinsbordet och vägghyllan var ju så fin. Ja, nog shoppade vi loss i lördags allt! Men vad kul det var. Det är ju så himla roligt när man hittar saker man gärna vill ha till så bra pris. Jag har fullt upp med att placera ut sakerna här hemma nu... Må så gott!

Kram Sonja.

2012-01-23 @ 14:36:01
URL: http://hammarsbacken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback