God Jul

Granen gnistrar och klapparna ligger under granen, eller ja låg under granen tills för en liten stund sen :) Nu har jag och Hjalle öppnat julklappar om vartannat och önskat varandra god jul! Supernöjd med klapparna båda två. Nu åker vi vidare till familjen och firar jul ännu mer hela dagen lång!
Hoppas ni känner av julmagin och får en underbar och mysig julafton och julhelg!

God Jul Kära Vänner!!

*****Uppdatering Julen*****

Julafton
På julaftonsmorgonen vaknade jag vid 8-tiden och Hjalle strax därefter. Vi myste ett kort tag framför granen och tv:n men vi kunde inte hålla oss så länge innan vi började öppna julklapparna som låg därunder...hihi! Så mysigt att sitta en stund på morgonen bara älsklingen och jag och mysa in julaftonen.

Vid 10:30 åkte vi till Hjalles föräldrar och åt lite frukost, tomtegröt och skinksmörgås med julmust! Tror nog att det var rätt många människor som åt en liknande frukost den dagen. Åkte hem till mamma och pappa till 12:00 och syster Jenny hade också kommit dit. Men det rådde lite smått panik i huset då strömmen bara gick på halvfart och varken ugn eller spis fungerade! Så mamma och pappa fick tänka till snabbt och kom på den briljanta iden att laga julmaten i husbilen..hihi! Tur att de har både ugn och spis i den, den räddade julmaten för oss det här året!
Senare på dagen lyckades de dock åtgärda felet som tur var. Jag och Jenny satt i soffan och gosade med vovvarna medan mamma var i husbilen och lagade mat, pappa och Hjalle försökte klura ut problemet med elen. Vi kollade sen på "Trolltyg i Tomteskogen" på tv:n, det kommer jag ihåg att jag kollade på när jag var liten :). Åt lite godis och drack läsk och myste framför brasan i öppna spisen som mamma tänt så det inte skulle bli så kallt i huset när elen inte funkade som den skulle.

Strax efter 14-tiden kom min morbror med familj och vi intog julmaten, mums!!! sen satte vi oss i vardagsrummet och kollade på tv, mumsade godis och slappade och umgicks. När mörkret smög sig på kom också tomten!! Han var så snäll och kom med massor av julklappar även det här året, vilken snäll skara människor vi måste vara min familj och jag *ler*. Jag och Hjalle samt mamma och pappa fick världens finaste korg med massor av gotta i av syster min, hembakt förstås!! Hon är så duktig på att baka min syster, det blir så smarrigt!! Och det är alltid mysigare att äta sånt som är hembakt!

Tomten hade många barn att besöka så han kunde tyvärr inte vara kvar och dela ut alla julklapparna utan vi större "barn" fick hjälpa till :)

Vi fick så fina och bra julklappar och alla var glad och nöjda!Efter julklappsutdelningen började de mindre barnen leka med sina leksaker och de vuxna drack kaffe och fikade. Sen blev det dags för mina kusiner att åka hemåt och kvar blev mamma & pappa, Jenny, jag & Hjalle. Vi slappade ett tag och bara myste och tog det lugnt och njöt av julaftonen, den mysigaste dagen på hela året tycker jag!!!

När klockan blev ca 18:15 var det så dags för mig och Hjalle att tacka för oss och åka till hans föräldrar på julmys! När vi kom hem till dem hade de precis påbörjat julmaten så vi slog oss ner vid bordet och högg in på maten vi med! Sen blev det lek med barnen, massa umgänge och prat och trevligheter! Vi slog oss sen ner i sofforna och delade ut julklapparna, fikade gott och myste ända tills julaftonen började lida mot sitt slut.

Jag och Hjalle åkte hemåt vid 21-tiden då barnfamiljerna tog sig hemåt. Julaftonskvällen spenderade vi i soffan, mumsandes på massa gott och bara njöt!!

Underbara julafton, tack för att du kom med fina minnen, upplevelser och känslor! Tack min underbara familj för att jag fick dela dagen med er och för allt fint jag fick! Jag fick bla en ljusrosa mjuk morgonrock och den älskar jag! Hela julhelgen har jag gått omkring i morgonrocken och myst när jag varit hemma. Fick också en brun mjuk pläd med vitt lurv på ena sidan, även den var hur skön som helst att krypa under *ler*

Juldagen
Jag sov ut ända till 10:00 och låg och sträckte på mig ett tag innan jag klev upp. Det som var ännu härligare var att jag inte kände någon som helst stress över att ha "sovit för länge" och inte skulle hinna med det som måste under dagen. Juldagen kom inte med några måsten, jag hade lovat mig själv att inte göra nånting alls, bara slappa och göra det som skulle falla mig in under dagen. Och det gjorde jag också, härliga dag! Nog den skönaste dagen på året! Hjalle och jag kikade lite tv på morgonen innan vi åkte till hans föräldrar vid 12-tiden. De bjöd på julmaten som var över sen julafton och vi satt och trivdes ihop några timmar och åt gott och bara njöt av att veta att dagen skulle bli så skön.

Efter några timmar åkte vi hem till min mamma och pappa och hälsade på. De kollade på film och jag och Hjalle tog med vår radiostyrda bil som han köpte åt oss i julklapp, jag som alltid velat ha en sån! Hjalle fipplade och grejade med bilen medan jag gosade så mkt jag bara kunde med vovvarna, de är ju så goa och kärleksfulla, älskar mina småttingar!!

Sen var vi bara tvungna att provköra bilen och tog ut den i snön, det här är en vattentät bil som går snabbt!! Shit vilken fart! Vi körde lite på gården och det var hur roligt som helst! Nu vill vi bara köra mer och mer och lära oss hantera krutpaketet...haha!

Sen bjöds det på skinksmörgås och mys framför brasan medan vi kollade lite på tv.

Jag och Hjalle åkte hemåt vid 18:30 tiden och resten av kvällen hemma spenderade vi i soffan, kikade på tv och spelade tv-spel samt åt massa gott.


Annandag Jul
Även den dagen sov jag och Hjalle ut till strax efter 10:00 - åh härliga jul som kommer med ett sådant lugnt och sprider harmoni i hela kroppen! Vi drog oss ett tag innan vi åkte till Köpis en kortis. Åkte sen till Hjalles föräldrar en sväng och blev bjudna på ännu mer julmat som var över, gottigott!! Stannade ett tag men åkte sen hem till mamma och pappa den dagen igen. Gosade massor med vovvarna, Nippe låg i mitt knä hur länge som helst och jag klappade och gosade på sötnosen. Norpan låg i mammas knä och sov han! Vi satt i köket och pratade bort nån timme och sen var det dags för mig och Hjalle att åka hemåt. Det blev bara massa mer tv-mys och slappa resten av kvällen.

Jag känner att jag har spenderat julhelgen precis på det vis som jag vill och önskar, den har varit underbar!!
Jag och Hjalle har myst massor och tänt ljus, Yankee Candle som luktar jul - mysigt värre!!! Granen har gnistrat dagarna i ända och jag har haft en underbar julhelg med min å Hjalles familj ♥ Ätit massa god mat, gotta å läsk, spelat tv-spel, kollat film, sovit ut ordentligt på morgonen utan å känt mig stressad å slappat å njutit massor! Jag känner mig så glad!! Tack alla ni underbara människor som har förgyllt min jul och även förgyller mina andra dagar resten av året!!!


Kram från en tacksam Anna!!

Vem är jag...?

Länge har en och samma fundering ploppat upp i mitt huvud. Den har nog faktiskt funnits med mig hela livet när jag tänker efter. Vem är jag i andras ögon? Hur ser andra människor på mig som person och hur skulle de beskriva mig om jag frågade? Till saken hör ju att man aldrig frågar sina vänner, familj, bekanta rakt ut -"Vem är jag?". Så jag har aldrig fått svar på den frågan.

Jag har en självinsikt om vem jag är och hur jag fungerar samt har en trygghet i min identitet. Vad jag tycker och inte tycker, vad jag tycker om och inte samt hur jag agerar med folk. Uppfattningen jag har om mig själv känns positiv (men man har alltid sidor som  man kan förbättra - ingen är ju perfekt) och jag tycker om mig som person. Men det behöver ju inte överrensstämma med övriga människors uppfattning om mig. Det är bara något jag kan hoppas på men som jag inte vet med säkerhet.

Men så idag läste jag en fin förklaring om vem jag är i
min goda vän Ankis blogg och jag blev så rörd. Det berörde mig på djupet och det gick upp för mig att folk tydligen ser mig och snappar upp vem jag är som person även fast jag inte tror det alla gånger. Ibland kan man känna sig så osynlig att man inte vet om folk ens uppmärksammar att man finns... Att man bara är en obetydlig människa i mängden... Men hennes ord stärkte mig och jag kände en sån härlig och upplyftande känsla i hela kroppen! Jag kände mig bekräftad som person på nåt vis. Oj vad djupt det här blev men jag kände att jag måste bli väldigt personlig här och nu och skriva av mig mina tankar och känslor. Tack för att du finns Anki!

Det här är tydligen jag enligt min bästa vän:

"Jag har turen att i min närhet få ha den mest omtänksamma människa jag träffat dessutom. Hon är allt som man vill vara, glad, genomsnäll, rolig, fin & en jättebra vän! Visserligen har vi i många år nu inte umgåtts så frekvent, men det spelar ingen roll för det är så enkelt & roligt när vi väl träffas. Hela mitt liv skulle sett annorlunda ut om det inte var för den där gången i mellanstadiet då två påskkärringar tussades ihop & fann varandra!! Glad att du finns kvar Anna, trots att jag är kass på att hälsa på fast jag säger det!"

Uj, nu när jag läser det igen får jag en klump i halsen och ögonen tåras, ja på ett bra sätt förstås! Wow vilken boost för självkänslan att få läsa detta :)

Rent generellt är nog vi svenskar dåliga på att visa att vi uppskattar varandra och dåliga på att bekräfta varandra som personer samt för det man gör. Men som med allt annat kan det som är mindre bra alltid göras mer bra! Saker och ting kan förbättras med träning som tur är *ler*

Sen är vissa personer sådana härliga sprättar som verkligen bekräftar en med världens kraft! De kommer emot en med världens största ärliga leende och bamsekramar när man träffas och det går ju in som ren och skär lycka i hjärtat på en. Jag har många olika sorters människor i mitt liv och jag vet att alla som jag älskar och som betyder något för mig också älskar mig tillbaka. För som tur är så känner man ju det i hjärtat och själen på nåt vis även om det inte alltid visas i handlingar. Samma sak gäller mig. Jag kanske inte heller alltid är så duktig på att visa att jag tycker om folk. Men jag hoppas de som ska känna det också gör det *ler*

För jag tycker om människor, många människor och vill att ni ska veta det!!!! Och jag tycker faktiskt om kramar, fast det är något jag fått lära mig för i vänskapskretsarna har det inte alltid varit så naturligt som det är numer. Men nu blir det mer och mer och det känns mer och mer naturligt och jag gillar det! Jag försöker alltid vara glad och positiv och bjuda på ett leende när jag möter folk. Dels blir jag själv mkt piggare och gladare av att välja att vara på det viset och sen vet jag att gladhet smittar av sig och kan göra en ledsen själ glad igen. Därför vill jag påminna alla om att aldrig underskatta värdet i ett leende... När man ler utsöndras "gladhet" i hela kroppen och får en att mår bra, så det så *ler*


*Tack för att NI finns - ni är många som gör mig lycklig*
En tidig julklapp från mig själv

Jag har köpt en julklapp till mig själv - det kan man väl få ;-) Tyckte jag var värd en det här året...hihi! Jag har nämligen äntligen fått tag på den här klockan med romerska siffor och en vacker brun rosenkrans runt om. Jag har sett den förut och ville ha en men då var den så sablans dyr!


Men nu fick jag den för ett bra pris på Tradera, wiiee!! Lyckan var gjord och äntligen har jag klockan! Den passar så fint i mitt kök tycker jag, som pricken över i:et faktiskt!

 

Har också plockat fram den här fina julkudden med broderad text på, också ett Traderaköp. Där hittar jag alltid så mkt fint och unikt! Och har man tur får man det till väldigt bra pris också och det är ju ännu roligare *fniss*

Nu sätter snart min jobbar helg igång och sen är vi inne i julveckan då jag jobbar tom torsdag, dagen innan julafton. Tur jag är klar med alla julklappar och inslagning, känns riktigt skönt!


Förresten tycker jag det borde vara allas rättighet att vara ledig minst 1 vecka före jul så man hinner göra alla förberedelser i lugn och ro och bara mysa in julen med familjen *ler*. Nåja, jag är ju ledig under julhelgen iaf så ska inte klaga, det ska bli så mysigt!!


Nu ska jag poppa lite julmusik och bara må jättebra och längta till julen *ler*

 

Ha en underbar fredag med massa fredagsmys och en härlig ledig helg!
Söndagsbilden

Den här stämningsfulla bilden vill jag dela med er denna söndag då söndagsbilden är temat i fabriken.


Granriset med kottarna är "fuskisar" men lika trovärdiga som om de vore på riktigt! Lyktorna är av fattigmanssilver och kvällsmörkret gör att ljuset blir sådär varmt och härligt!

Bilden togs igår när jag och Hjalle hade satt oss ner vid köksbordet för att avnjuta en härlig middag! Det blev fläskfilé och potatisgratäng med lite grönsaker och nyttigt också. Piffade till lördagskvällen med ett varsitt glas rött vin, men jag gillade inte det vinet särskilt mkt så det blev mest vatten för min del...hihi! Men vilken mysig stund vi hade och så gott vi åt *ler*. Kan faktiskt inte minnas när vi satt i köket och åt sist, vi är av den sorten som alltid sitter i soffan i vardagsrummet och äter samtidigt som vi tittar på tv.

Dels pga att vårat kök inte är så stort, ni vet ju kanske att kök i hyreslägenheter inte är direkt enorma så det blir liksom inte av att vi sitter där. Dels är köket och köksbordet framförallt min pysselhörna då jag inte har något annat utrymme till det i lägenheten. Därför var gårdagens middag i köket supermysig och de där stunderna vid köksbordet måste vi nog försöka få in lite oftare.

Jag får se till att hålla köket fritt från pyssel så mkt det bara går, plocka undan allt när jag är klar så att säga istället för att låta det ligga framme...hihi!

*************************
Jag vill även passa på att bjuda på min Amaryllisplantering som jag har på vardagsrumsbordet. Sedan fotot togs har den vuxit en bra bit  och nu väntar jag på att den ska slå ut i blom, det är en vit amaryllis jag har köpt. I den lilla krukan väntar jag på att en vit hyacint ska slå ut! Mina lavendellila hyacinter har redan slagit ut i blom och är så vackra och doftar ljuvligt gott - doften sprider sig i hela lägengheten och det är mumsigt!

När mörkret börjar lägga sig på eftermiddagen idag så ska jag och Hjalle åka ut till Furuvik och gå på julmarknad som de har varje advent. Jag har aldrig varit där förut men de säger att det ska vara så mysigt så idag tänkte vi ta oss dit och insupa julens härligheter och känslan av att julen snart är här, mys!!

 

Ha en fin 3:e Advent alla goa vänner därute!

 


Änglavingar sprider ljus och värme

Jag gjuter vackra kupade änglavingar vilket gör de perfekta som ljuslykta för värmeljus! Målar dem sen i vit färg. De är jättevackra och otroligt mysiga tycker jag. Har gjort 2 st till mig själv och sålde några på julmarknaden.

Nu fortsätter fredagsmyset *ler* Jag ligger i soffan och kikar på tv och bara tar det lugnt, har en känsla av att jag kommer att sova på soffan inatt ockå...hihi! Tycker det är så mysigt ibland!

***************************

Idag har jag varit ledig och spenderat dagen precis som jag själv velat, härligt! Har varit på Valbo Köpcentrum och inhandlat några julklappar vilket känns skönt. Har bra koll på vad som ska handlas så jag känner ingen julklappsstress!

Sen har jag spenderat eftermiddagen med mamma och vovvarna Nippe och Norpan. Nippe var ju och opererade bort metallplattan han haft i benet sitt sen han bröt det i somras. Så nu är han bandagerad igen och ska ta det lugnt i 4 veckor. Så vi låg på madrasser framför brasan hela bunten idag och myste massor!

För övrigt är det pappas födelsedag idag också men han har jobbat hela dagen så vi får ta firandet imorgon istället - Grattis Pappis!

Hoppas ni alla njutit och fortsätter njuta av er fredag *ler*
Julfönster

Idag tisdag är temat "julfönster" på fabriken.

Såhär ser mitt julfönster i köket ut sen kvällstid! Har den vackra vita ljuskandelabern i mindre modell där (har den stora i vardagsrummet) samt en julstjärna i fönstret. Har även en litet (fusk) en i trälådan. Beiga gardiner till det och jag tycker det är lagom juligt :)

Och såhär ser mitt vardagsrumsfönster ut när det är mörkt, jag tycker skenet från alla ljuskällor blir så mysigt!


Det var allt för mig, nu ska här sussas så jag är utvilad inför morgondagens jobb!!

Zzzz........
Julmarknad på Owe Jansson

I söndags packade jag in alla mina grejer i bilen igen och knölade in mig på förarsätet och så åkte vi till Owe Jansson jag och min syster för det var dags för julmarknad! Jenny hade bakat massa fina och goda cupcakes, grahamsbullar, ägglimpa och gotta och jag stod för prylarna...hihi! Perfekt blandning! Vi stod mellan 10-16 och det var så mysig stämning med julmusik hela dagen och de hade pyntat så juligt och fint, toppenmysig dag! Även om de flesta försäljarna tyckte att det var mkt folk men inte så många som handlade så var det trevligt ändå! De gick väl in på Lundins Säljlager och shoppade billigt sen..haha! Kanske fel ställe å stå och sälja hantverk på. Men det gick rätt bra för mig ändå så jag är nöjd med dagen, vi hade det så mysigt så! Syrran hade med sig varm choklad och grahamsbullar som vi mättade magarna med emellanåt. Tack för det - det var mumma!


Mmm...kolla in vilka smarriga bakverk hon gör!! De uppskattas verkligen av alla :) Här är det juliga cupcakes med små pepparkakor eller snöflingor på!Om nån är mer intresserad av det jag gör är det bara att kika in på LevindaDesign där man kan se mer av mina prylar samt få tag på kontaktinformation.

Nu kallar jobbet om nån timme - men först till banken och sätta in lite pengar...hihi!


Ha en underbar dag!TavelkransMin tavla har nu fått lite grönt på sig i form av en krans, ett hjärta som dekoration i mitten och lite fin spets för upphängningen.

Jag gillar att ta in mkt grönt och naturligt till julen, såsom kransar, mossa, blomsterarrangemang i form av hyacinter och amaryllisar bland annat.

Vinterfönster i decemberIgår köpte jag några små vita steniga krukor samt vita hyacinter som jag sen planterade när jag jag kom hem. De fick stå i vardagsrumsfönstret och göra det mer vintrigt! Madonnan i sten gillar jag också jättemkt, likaså det vackra papperet med tänkvärd text som jag tokfyndat på Tradera.


Se vad snö det är på mitt fönster - så mysigt! Och snön den har vräkt och vräkt ner, jag gillar det faktiskt :) Ska det vara vinter så ska det *ler*