En ljusare nyans till våren

En vit matta från Ellos. Japp, det är det som ljusar upp tillvaron för oss nu såhär i vårtider :)
Jag fick för mig att jag rätt omgående ville ha en vit matta till vardagsrummet att variera med gentemot den beiga vi har haft sen vi flyttade in. En sen natt när jag egentligen skulle sova började jag knäppa på datorn och surfa runt på olika sajter som säljer mattor och kom in på Ellos. Och vips hittade jag 50% rabatt-kod plus gratis expressfrakt!! Jisses, som klippt och skuret för att jag skulle klicka hem en vit matta därifrån och så blidde det :) För totala summan på 349:- blev den min!
 
Den är en mjuk matta, som trasmattemodell ungefär men hålls bra på plats ändå pga av vårat stora tunga bord. Skön är den att sätta fötterna på!
 
Den här mattan är lite mindre än den vi hade tidigare men vi tycker båda att den här storleken passar bättre i förhållande till soffan och bordets proportioner samt att man ser mer av det fina trägolvet.
 
Hela rummet blev ljusare och min Älskling såg genast att det var nåt som "inte stämde" när han kom hem efter jobbet och jag hade bytt matta. Och som ni vet är ju kanske inte karlar de snabbaste att snappa upp att nåt nytt har hänt därhemma på inredningsfronten även fast man kan ha gjort massor...hihi! Visst känner ni väl igen er? Så det var ett tydligt tecken på att mattan verkligen gjorde skillnad! Nu ska den bara "gås in" så man slipper de fula vecken som är nu.
 
Här hemma väntas fredagsmys med Älsklingen resten av kvällen - underbart! Vi ska laga god mat tillsammans, sätta oss tillrätta vid köksbordet i dämpad belysning samt tända ljus och bara andas ut och njuta av stunden och varandras sällskap. Inga datorer, ingen tv och bara samtal om livet och allt däremellan *ler*. Det mår man bra av, att få stanna upp en stund i tillvaron sådär *ler*. Tror nog kanske att jag till och med knäpper på en av mina cd-skivor med gammal härlig fransk mys-musik som får skråla lite lätt i bakgrunden. Börjar ni känna stämningen? ;) Också korkar vi upp en flaska vin och sippar bubbel och bara förgyller tillvaron en aning med alla dessa små enkla medel.
 
Önskar er ALLA en superfin fredagskväll!
 
 
 

Ännu ett år att minnas

Nu har mitt 31:a levnadsår passerat och i söndags den 17:e februari påbörjade jag mitt 32:a år med glädje och spänning!
Jag spenderade dagen med nära och kära och kände mig så upprymd av glädje hela dagen lång och mådde så bra av alla fina människor jag hade omkring mig *ler*.
 
TACK kära NI som på ett eller annat vis uppvaktade mig på min dag!
 
Några presenter visar jag nedan:
Av kära systeryster fick jag den pastellrosa söta emaljkastrullen som jag önskat mig!! Så himla fin att den får stå framme hela tiden, hujedamig att gömma undan en sån här sköning i något av de mörka skåpen, nä si det går verkligen inte för sig...hihi! Till och med min älskling blev lite impad av kastrullen, det var ju trots allt emalj i den och det gillades visst! Av mamma och pappa fick jag bla det här fina setet med diskhandduk och grytlapp, passar mig perfekt!
 
Av mamma och pappa fick jag även den här toksnygga väskan samt krukorna! Sen låg det visst en liten slant i grattiskortet också så vi får väl se vad jag köper mig för nåt för den ;)
 
Och av min rara Älskling då?
Det här är den lilla söta nallebjörnen jag fick av min Älskling på Alla Hjärtans Dag, viket man nästan kan lista ut på nallens ena fossing...hihi!
 
Födelsedagsmorgonen började med sång och frukost i sängen. Hjalle bjöd på stekt ägg, bacon, rostat bröd med ananas och mangomarmelad samt juice och färsk ananas!! Åååh vilken kalasfrukost, mums va gott! Sen låg vi kvar i sängen och drog oss och kikade lite på tv, precis sådär som jag alltid önskar att jag kunde börja mina söndagar, eller egentligen önskar jag väl det alla veckans dagar men si det funkar ju inte riktigt!
 
Sen öppnades det lite presenter och jag fick en korköppnare till vin, perfekt! Sen ska han bjuda mig på en övernattning på hotell samt mat och dryck, åh va myyysigt!! Jag längtar allaredan!
Sen är det faktiskt så att jag behöver glasögon så det har han bestämt sig för att betala åt mig. Vi ska bege oss till SpecSavers samt Smarteyes och jämföra, tror det blir 2 glasögon. Perfekt att ha hemma när jag sitter vid datorn och kollar tv, det är då jag behöver de mest.
 
Jag tycker det är himla mysigt att fylla år och det gör mig så gott när alla fina människor samlas och vi får äta god tårta & fikabröd och prata och bara rå om varandra, det är fint *ler*. Sen är det himla spännande att få öppna presenter och det kommer jag nog alltid tycka!
 
Av Hjalles föräldrar får jag boka tid och välja nån form av behandling eller njuta i relaxavdelning. Åh det ser jag fram emot! Tror faktiskt att jag och Hjalle ska åka nånstans och bubbla lite bubbelpool för det älskar han nämligen min Hjalle så han får nog följa med :)
 
För övrigt är det många som insjuknar i influensan runtomkring en. Och jag börjar fundera på om jag också har nåt som inte är som det ska i kroppen. För ca 2 veckor sen vaknade jag med en konstig värk i örat/käken, sådär som det kan kännas när man sovit konstigt på örat ni vet. Känns ömt och ömmar när man gapar. Men sen min födelsedag har det försämrats till att jag inte kan bita ihop ordentligt utan kan bara bita ihop med framtänderna liksom, sen tar det stopp och gör ont i käken. Och det känns jättekonstigt, nästan som att jag fått ett nytt "bett", typ överbett i mitt fall. Himla skumt och jag tror jag måste kontakta Hälsocentralen om nån dag om det inte vill ge med sig eller bryter ut i en influensa-sjuka vilket jag funderar på om det tänker göra.. Det blir ju konstiga spänningar också ju längre dagen lider och det sprider sig i huvudet och det känns hela tiden som att jag vill "stretcha" ut allting och få det att försvinna. Men lika bra att höra sig för i lagom tid istället för att vänta för länge med att kontakta sjukvården så jag får nog plocka upp luren och slå dem en pling.
 
Nåja, förutom den konstigheten flyter allt på! Veckorna bokstavligt talat svischar fram! Därför tyckte jag särskilt mycket om den sköna söndagen/födelsedagen jag hade så den lever jag vidare på *ler*
 
 
 
 

Det blommar

Ja va härligt det är med växande och härligt levande blomster! Till köket har jag köpt en vit Kalanchoe/Våreld.
 
Jag har även satt upp en liten hylla ovanför klockan. Men först fick den en omgång vit färg och är pyntad med bokstäver som bilder ordet HOME. Jag älskar mitt hem, en riktig "hemma-mysare" är vad jag är...hihi!
 
I vardagsrummet får också några blomster pigga upp på vardagsrumsbordet!
 
Förutom pärlisar så ryms även en vit liten miniblomma! 
Sååå söt! Kan det månne vara en variant av Saint Paulia?
 
Och igår var det som ni nog inte undgått Alla Hjärtans Dag!!! Hoppas kärleken spirade och flödade åt både höger och vänster för er alla och att ni hade en riktigt fin dag!
'
Den här vackra blomsterkorgen fick jag av min Älskling när jag kom hem. En fin "skruttig" korg med en röd ros, en strut choklad och en söt liten mjuk och go Bukowskinalle :)
 
Åååh mitt hjärta smälte en aning...hihi! Jag ÄLSKAR söta gosedjur och det var nog den jag föll för allra mest *ler*
 
Vi hade tänkt oss en lagad middag och något gott mousserande att dricka till men efter en dag på jobbet hade ingen av oss ork till att stå vid spisen så det slutade med en pizza i soffan framför tv:n..haha! Lika nöjda var vi med med. Fixade iaf till lite fruktsallad med grädde till efterrätt, alltid nåt :)
 
Gårdagens trötthet tog vi dock igen idag efter jobbet. Jag slutade 13 och har nu ledig helg, så skönt! Så ikväll tog vi det lugnt och lagade lite mumsig spenat, bacon och köttbullelasagne samt sippade lite mousserande och mumsade choklad här på kvällskvisten. En riktigt mysig fredag med andra ord!
 
Trevlig Helg alla söta!
 
 
 
 

Mysrummet

Vårat vardagsrum är rummet vi spenderar mest tid i när vi är hemma. Inte så konstigt kanske, vi har ju trots allt en härlig hörnsoffa på 3,20 meter x 3.20 meter! Vi inte bara sitter här och njuter utan ligger  i varsin soffände rätt många gånger också :) Tror nog inte vi är ensamma om att kura ner oss i soffan och slappa framför tv:n eller med en tidning eller liknande, har jag rätt eller har jag rätt ;)
Här kan ni se soffhörnan i sin helhet! Förutom mig och Älsklingen rymmer den också väldigt många gäster som verkar sitta och trivas rätt bra här när de är på visit :)
 
Mysiga soffhörnet! Den här gången med en ny vit rosenkudde som jag fyndat för halva prsiet!! Nu finns som ni ser både en brun och en vit roskudde i min soffa och gör det hela lite mer fluffigt romantiskt och sött :)
 
Den vackra pläden är även den ett nytt köp, tycker såå mycket om den! Vacker ljusbrun botten med vitt snirkligt mönster och en vackert bred spets runtom hela pläden! Så vacker och mjuk i färgen! Den har jag köpt av min goda vän Ninni som har gårdsbutiken Hagagården och hade ett väldigt bra pris på plädar just då jag köpte den!
 
På hyllan ovan soffan har jag hängt upp några vackra kort på en hängare med nypor på.
 
Och på bordet finns en ny beige duk med små hjärtan på och en vit spets runtom. Min första pärlhyacint väntar på att få blomma i den vackra stenkrukan. Några fattigmanssilverljustakar livar alltid upp på bordet!
 
För övrigt har jag haft en jättehärlig ledig helg med massa trevligheter! Förutom att Älsklingen har varit sjuk härhemma och legat och vilat upp sig mestadels av helgen...
 
I lördags hade jag en mysig heldag med mamsen! Vi var till Falun och gick på flertalet loppisar och fyndade! Vi gick även på stan och kikade i butiker, fikade och lunchade. Hade en riktigt härlig dag tillsammans! Och vi kom inte tillbaka hem förrens 16:00, tiden går fort när man har roligt...hihi! Kvällen spenderade jag med Älsklingen, liggandes i varsin ände av soffan, tittandes på film :)
 
Och igår söndag fyllde lillasyster hela 30 år stor så det vankades födelsedagskalas! Vi åkte dit till strax efter 10:00 på morgonen och först blev det paketöppning och sen bjöd hon på fantastiskt god tårta och fikabröd som hon bakat själv, yummie!! Tack så mycket gumman!!
 
Kl 13:00 igår söndag var det omvisning på huset vi var och kikade på för ett tag sen men nu i dagsljus och mindre snö så bekräftades det vi trodde första gången. För mycket rust och för dåligt skött hus så det bli inget köp av just det huset. Vi som tyckte så mycket om läget och husets insida. Men som sagt, det är ett på tok för stort och kostsamt projket så vi får nog inse att vi måste leta vidare. Nåja, vi är återigen ett steg närmare vårat drömhus *ler*
 
Näe nu ska jag göra mig iordning för jobbet som hägrar om ett tag. Idag kör jag ett kvällspass. Det är rätt skönt att få sovmorgon även på måndagen efter en ledig helg och få sitta i morgonrocken i soffan en stund och bara mysa in måndagen :) Den där måndagsångesten dyker inte upp lika lätt då på nåt vis...hihi!
 
En bra måndag och start på veckan önskar jag er alla!!
 
 
 

Projekt minirust

En bra ledig fredag njuter jag av idag! Började dagen med att åka till en loppis i Sandviken där jag och en god vän har hyrt en varsin hylla för att ställa upp lite loppisprylar på. Själva försäljningen sköts av de som har loppisen. Superbra att nån annan sköter det så slipper man stå där själv utan kan bara åka dit och fylla på med nya saker och förhoppningsvis få hämta ut lite pengar då och då ;)
 
När vi kände oss klara på loppisen begav vi oss tillbaka till våra hemtrakter Valbo och tog en mysig fika på Nybo Cafe och babblade bort en timme eller så!
Supermysigt att få sitta inne i det gamla huset och låta solens strålar nå en genom fönsterrutorna och sprida glädje och energi!
 
(Notera att detta är en sommarbild av huset där cafet samt inredningsbutiken Madame Nyberg ryms i! Nog för att vi hade sol idag men den har banne mig inte töat bort ALL snö utan vi har fortfarande snö här också...hihi!)
 
När jag sen kom hem vid strax före 12 hade jag tonvis med energi och kände mig så pigg och glad, mycket tack vare solen samt vetskapen om att jag har en ledig helg att vänta samt att jag startade dagen i en god väns lag :)
 
Jag bestämde mig för att köra igång med projektet "minrust" i köket vilket innebär att jag målar den gräsligt fula och gulnade furulisten vit! 
Det blir sååå himla bra och köket blir mycket ljusare sam känns större vilket är en trevlig känsla då mitt kök inte är så stort! Jag har målat 2 omgångar och minst 2 omgångar till väntar sen får jag ställa tillbaka allt som just nu ryms på köksbordet. Tur att färgen torkar snabbt!
 
Hoppas ni med får njuta av solens strålar idag och känna energin flöda i kroppen och leendet som sitter som en smäck där i ansiktet!! Ljuva, härliga fredag, det ni  :)