Lavendel i sten

 

På "Owes" köpte jag även de här vackra lavendelplantorna i konstgjort material. Det är 2 st som jag placerat i min stenkruka som jag fyndade på loppisen i Falun sist jag var där. Passade perfekt men det enda minuset kan ju tyckas vara att konstgjorda blommor inte doftar. Men jag får strö lite riktig lavendel i krukans botten istället så det doftar också *ler*



Några pärlhyacintlökar fick följa med hem från Fullerö när jag och Anna-Lena besökte det tidigare. Behöver väl inte nämna att det också är fusk...hihi!! Just nu får de ligga framme bara som de är, tyckte det var lite dekorativt. I bakgrunden kan ni skymta en vacker sten som ser ut som ett ägg, passar ju perfekt nu när påsken nalkas!

Må så gott och fortsätt med era vårplanteringar och vårplaneringar!!



Vita ranunklar ger mig vårkänsla



De här vita otroligt vackra ranunklarna köpte jag häromdagen på
Owe Jansson. Fuskisar. Men så verklighetstrogna och framförallt hållbara så jag kommer aldrig behöva köpa nya...hihi! Mina kommer för alltid att blomma i mitt hem *ler*. Som ni kanske förstår av tidigare inlägg jag gjort så är jag helt såld på konstgjorda blommor!

 

Den här i mina ögon perfekta krukan hittade jag på en lokal loppis för en tia sist jag var där! Vacker i sten, den är nött och lite ruffig, rostig och har en underbar patina - ljuvlig helt enkelt!


Idag är det söndag och ikväll ska jag på inredningsparty hemma hos min morbror, det är dock hans fru som ska ha det *ler*. Ska bli trevligt!

I fredags - lördag sov jag över hos min syster.
Vi hade det jättemysigt på fredagen, gräddade våfflor och kikade på tv, åt godis och gott och pratade massor, myyyys!! Vi vaknade mitt i natten och låg sen vaken över dryga timmen och babblade, sen sov vi sött till 08:00 på lördagmorgonen då vi tog tag i frukost och bak! Vi bakade cupcakes igen!! Jätteroligt och smarrigt!

På lördag eftermiddag åkte jag hem till mamma och pappa som precis kommit hem med en till familjemedlem, nämligen Nippes vovvekompis Norpan som jag berättade om i ett tidigare inlägg!

Han var så himla lite och gó! Tänka sig att Nippe var sådär liten i början...hihi! Jag fick gosa med honom i en evighet, ända tills jag åkte hem på kvällen. Jag och mamma la oss på kuddarna framför brasan och Norpan kröp upp och la sig långt upp på min kropp, ända vid halsen och där sov han, liten och trötter som han var sötnosen *ler*

Kass bild, men det var den enda jag lyckades få till med mobilen.


Ska ta med mig riktiga kameran idag och fota lite innan jag och mamma går på inredningsparty!

Men först ska här hängas tvätt och städas!!

Njut av er söndag - det ska jag göra!!




Vacker nygammal bardörr

Den här otroligt fina vitmålade före detta bardörren köpte jag av de goa tjejerna Ewa och Ulrika på Kuriosaverkstan i Månkarbo när jag var där med Anna-Lena i söndags!

Den vackra kransen fick också följa med mig hem därifrån och se så vacker den är på dörren, verkligen pricket över i:et!



Vi fikade goda och STORA cupcakes samt drack kaffe ur de små söta blommiga kaffekopparna och det var tända ljus överallt, verkligen mysigt och jättetrevligt! Till vänster ser ni Ewa, i mitten Ulrika och längst till höger ser ni Anna-Lena!

Här är Anna-Lena i förarposition då vi är på väg hemåt efter en toppendag på Fullerö samt hos tjejerna på Kuriosaverkstan! Nöjda och glada for vi hemåt längst den väldigt snöiga motorvägen då snön yrt omkring HELA dagen! Egentligen inget bilväder överhuvudtaget, men med Anna-Lena bakom ratten kände jag mig hur trygg som helst!

 

Stort Tack till Anna-Lena för den här roliga dagen samt ett lika stort tack till de glada tjejerna på Kuriosaverkstan!

 


*Vår lilla solstråle*

Tog lite bilder förut när jag var hemma hos mamma och pappa och såhär bra blev det! Vår underbara gullegris, sötnos, solstråle, ja du name it! Han är för himla söt!!

Se och njut och låt han bli din lilla solstråle för en stund *ler*






Till helgen som kommer ska vår Nippe få en killkompis av samma sort och samma färg!! Hoppas de kommer att trivas bra i varandras sällskap så de kan busa och leka tillsammans och bara trivas med varandra när mamma och pappa jobbar.

Norpan ska vår andra solstråle heta *ler*





Ropadtripp Sandviken-Falun-Borlänge

Igår var det lördag den 20 mars och jag, mamma och min syster hade planerat en liten dagsutflykt som vi brukar göra med jämna mellanrum, supermysigt!!

Dagen började med solsken som sen höll sig hela dagen, ljuvligt! Åkte hem till mamma till 08:00 och vi åkte vidare och hämtade upp min syster. Sen bar det iväg mot Falun där vi skulle gå på loppis!

Väl där var det massor av folk som sålde och massor av folk som ville fynda, en sån härlig stämning som det ska va tycker jag. Hjärtlig och välkomnande *ler*

Redan vid de första borden fyndade jag! En vacker grå oval stenkruka från Miljögården som hade gamla prislappen kvar där det stod 94:-.


Mina förhoppningar om att fynda den rejält sjönk men när jag frågade damen vad hon ville ha för den funderade hon en stund och sa sen:

- " En tia".


Taget på en gång förstår ni kanske! Köpte även ett vackert zinkfat från samma dam, en tia för det med. X-tra roligt att påbörja en loppisrunda på det här viset...hihi!

Även mamma och min syter fick fynda och det gjorde ju bara stämningen ännu bättre. För nog vet man att det kan kännas lite trist om man inte hittar nånting alls som man vill ha...

Vi gick halva loppisvändan, köpte lite bullar och chokladbollar och satte oss sen och fikade, köpte lite läsk och kaffe till det. När vi laddat upp med energi så gick vi sista rundan och var sen lyckligt nöjda med den loppisen *ler*

Klockan var inte mer än 11:00 och vi bestämde oss för att åka vidare till Borlänge som inte ligger mer än ca 15 minuters bilfärd från Falun, riktigt toppen! Roadtrippen fortsatte...hihi!

Första stoppet i Borlänge blev centrum. Där besökte vi den ljuvliga butiken
"Lavendel & Romantik" samt butiken "Önskehuset". Önskehuset är en stor butik med massa godsaker. Jag köpte en vacker madonna för ynka 159:-!! Kan ni fatta vilket löjligt billigt pris för en gedigen och vacker madonna från Miljögården?! Lyckliga jag!

Lyktan ni kan skymta på bilden ovan är köpt på Plantagen för 199:-

Jag har mest vita madonnor här hemma och tänkte att det skulle vara lite trevligt med lite förnyelse och lite mer naturfärger. Madonnan är nog dryga 40 cm skulle jag tippa.
Köpte även lite fina organzaband och mamma köpte vackra sängkläder.

Efter centrum begav vi oss till Kupolen där vi kikade runt lite snabbt, mamma hade presentkort på Cervera och skulle spana in om hon kunde hitta nåt i den butiken. Men inte den här gången så presentkortet fick följa tillbaka hem igen.

Mot Falun igen och där stannade vi till på en grill och käkade, yummie!!! För mamma och syrran blev det lövbit med strips och jag tog 2 grillade korvar med strips!! Mätta och belåtna och med många skratt så åkte vi sen vidare tillbaka hemåt igen.

Släppte av syrran och tittade lite på alla hennes höns och tuppar, ståtliga och fina djur det där! Fick med mig lite nyvärpta ägg hem också, det tycker jag är så mysigt *ler*

Sen åkte jag och mamma och handlade lite och sen hem till henne i Sandviken igen vid ca 15-16 tiden nångång. Där slängdes en hallonpaj ihop och avnjöts en stund senare. Vi slappade lite och fikade och busade med vår lilla Nippe!

Jag åkte vidare hemåt vid 18-tiden och satte mig vid datorn och tittade runt.

Igårkväll hade jag och Hjalle biljetter till föreställningen "RAW Comedy Club" på Konserthuset kl. 21:00 så vi åkte in till typ 20:00 och stack och käkade en varsin sallad på Waynes först. Sen tillbaka till Konserthuset där vi intog våra platser i mitten på första balkong, perfekt läge!


Komiker som uppträdde var:
Mårten Andersson
Ahmed Berhan
Messiah Hallberg
Soran Ismail
Andre Wickström (FIN)

Glenn Wool (CAN)


"Best in show" var helt klart Andre Wickströmn från Finland! Så jävla roligt så tårarna sprutade, han var verkligen en karaktär som hade DET!! Så jävla grymt rolig att han sopade mattan med resten av gänget - helt klart!!

Sen var det även 2 rookisar till stå-uppare från Gävle som fick köra 3 minuter var och sen vann en av dem och fick gå vidare i tävlingen. Kul!

Vi hade en riktigt kul kväll från 21-23:30 och efter det var vi trötta, man är ingen ungdom längre...hahah!! Vi åkte hem till soffan, mumsade lite choklad och somnade.... 01:00 var det dags för sängen...

...och vaknade 7:30 denna söndag och här sitter jag nu :)
Snön yr av bara den utanför mitt fönster och det är grått och inte alls någon vårsol som vi varit så bortskämda med i ca 2 veckor... Men jag kan göra en bra dag av det här ändå!

Har mkt trevligt att se fram emot idag också! Ska nämligen till Månkarbo och kika in på Kuriosaverkstan samt till Fullerö med Anna-Lena som har den trevliga butiken Madame Nyberg här i Valbo. Blir roadtripp åt andra hållet i Sverige med henne idag, trevligt, trevligt!!!

Så nu ska jag passa på att mysa en stund framför tv:n, få i mig frukost och göra mig iordning innan hon kommer och hämtar upp mig om nån timme.

Hoppas ni alla haft en underbar helg och fortsätter njuta av er söndag *ler*








Vitt porslin från Rusta



Jajjemän nu har jag blitt med nytt matporslin!!!

Det var Helena med bloggen
Franska Liljan som i ett inlägg tipsade om denna gudomliga porslinsserie från Rusta. Jag åkte dit redan nästa dag och blev 700 spänn fattigare, men såå mkt rikare på annat som ni tydligt kan se...hihi!

Jag köpte 6 st tallrikar, 6 st assietter, 6 st skålar samt 2 st djupa mattallrikar.

Tallrik: 39,90:-
Assiett: 29,90:-.
Skål: 29,90:-

Jag skickar alltså tipset vidare härifrån till er som tittar in!



 


Design Notre Dame från Boel & Jan

Åh!!! Äntligen är jag ägare av 2 par fina gardiner av märket Notre Dame - de är UNDERBARA!!!!

De är köpta på
Owe Jansson här i Valbo. De säljer tyger, gardiner och massor av inredning. Lite av en "billighetsaffär" eller vad man ska säga. De har otroligt bra priser men också bra kvalitet på det de säljer - ÄLSKAR Owes!!

2 st gardinlängder här kostade inte mer än 480:-. Har sett att de kan kosta upp emot 700-800:- för 2 st längder på vissa internetbutiker. Jag kan absolut rekomendera en shoppingutflykt till Owe Jansson i mitt kära Valbo, mellan Sandviken och Gävle! Jättetrevligt ställe där man även kan fika och äta lite lättare lunch.

Den här beiga gardinen passade perfekt i mitt vardagsrum!





Jag har även köpt de här gardinerna i vitt + 2 st kuddforal med volang till mina köksstolar! (Bilder lånade från Anna med bloggen Annas Vita Hjärtan)


LYCKA!!

Jag råkade ju krympa 2 par av mina gardiner för ett tag sen med hela 20 cm!!! Inte så snyggt att ha dem upphängda då det fattades 20 cm till golvet..haha! Därför är jag nu riktigt glad över att ha hittat dessa gardiner i en butik nära mig med toppenpris dessutom!!

Det är roligt att fynda *ler*







Vår i mitt köksfönster


Madonnan är ett av mina senast fynd! Den kommer från Miljögården och de har väldigt bra pris på den! Jag köpte den för 139:- på Madame Nyberg här i mitt kära Valbo *ler*. Tyckte den passade väldigt bra i mitt köksfönster tillsammans med mina stenkrukor som är lite kantstötta de med. I den vänstra krukan väntar en Pelargon på att få blomma ut och i den högra krukan har jag en rosa Hibiskus som även den väntar på att få slå ut i blom!

Ser ni den söta pärlhyacintlöken som skymtar till i den bruna krukan?


Även den är konstgjord och fick följa med hem från butiken Trivsamt i Sandviken lika som de andra konstgjorda blommorna jag visat i föregående inlägg *ler*

Otroligt fin och ger vårkänsla i mitt köksfönster!

Förresten så hade jag en liten besökare i mitt kök häromdagen, den första jag sett nu till våren. Mysigt när vårkompisarna börjar leta sig fram! Särskilt mysigt tycker jag att det är när de går omkring och kittlar en på armar och ben...hihi!


Han (eller hon för den delen!) hade kommit in genom mitt öppna fönster, men surrade så hemskt och ville bara ut så jag hjälpte honom på traven så kom han ut igen *ler*



Solen fortsätter stråla!

Här hos mig skiner solen och jag vaknade upp med ett leende och blev hur pigg som helst med en gång, underbart!! Nu har solen strålat i över en vecka och jag har verkligen känt mig extra glad, pigg och sprallig på jobbet denna jobbarvecka. Skönt när man blir sprudlande glad och fylld av energi!


Nu på morgonkvisten har jag hunnit med en dusch, knäppt på tvättmaskinen och just nu sitter jag vid datorn och poppar musik och kikar runt på alla fina bloggar :)

En ledig måndag kan inte börja bättre...hihi! Efter veckans hårdpass är jag nu ledig idag och imorgon och jag ska försöka njuta så mkt jag bara kan! Det blev inte direkt sämre av att nyaste numret av "Drömhem & trädgård" damp ner i brevinkastet nu på morgonen, ännu mera njutning!


Lovade ju i förra inlägget att visa lite mer av det jag shoppade sist. Det är ytterligare en till konstgjord liten snittblomma, den här i formen av en vit ros. Jag har placerat den på min vackra bricka där jag har några olika ljuskällor som jag brukar tända varje kväll, riktigt mysigt!



Tänk att de kan göra så verklighetstrogna blommor nu för tiden! Jag har nog aldrig köpt snittblommor tror jag för jag mår bara dåligt när jag ser dem stå och dö... Det är inte deras naturliga miljö att bli avklippta och stå i en vas med vatten och vänta in döden! Så usch, jag har aldrig gillat att köpa hem buketter i och med detta...haha!


Men då är det ju tur att det finns lika vackra alternativ! För visst skulle inte DU kunnat gissa att den här blomman var fusk om jag inte avslöjat det för dig?!


Apropå solen så är den välkommen mer än på ett sätt, nämligen att det går att ta mycket vackrare bilder nu när det är så ljust! Det blir otroligt vackra bilder i och med att solen strålar in och ger ett sådant magiskt och vackert ljusinsläpp i bilderna, eller vad säger ni?!


Ha nu en riktigt härlig dag och njut massor av solen!!

I nästa inlägg kommer jag att visa mitt köksfönster där jag shoppat något nytt!


 


Shoppat loss!




Igår var jag och mamma på stan i Sandviken och kikade in i en inredningsbutik som heter "Trivsamt". Där blev vi kvar länge, jag behövde tom ta en korg!! Allt på min trälåda är till synes helt nytt och jag är så glad att jag hittade allt fint! Jag tänkte att vafasen, nu köper jag det jag vill ha...hihi! Ska ju ändå lämna tillbaks böckerna och då bestämde jag mig för att shoppa upp de pengar på inredning istället, det var väl en utomordentligt fiffig idé?!

Den maffiga mörka ljusstaken samt det otroligt fina servettstället och min trälåda ger fin kontrast till allt det vita - det blir mer liv i hemmet på nåt vis.

Den underbara lilla snittorkideen i det lilla glaset ser ut att vara hur verklig som helst men det är alltså fejk!! Men ack så underbar att ha *ler*. Det är så fint att ha blommor, det gör hemmet mycket mer levande! Och just nu ger blommor härliga vårkänslor och det känns underbart!

I nästa inlägg ska jag visa er vad mer jag köpte, för korgen blev inte full på de här tingen enbart *ler*

Ha en fin dag i solen!!!




*Just nu*

Kvällsmys!

 

Vinklar från vardagsrummet - taget när jag ligger i min soffa och myser framför film!


Och här är soffan där jag ligger som en drottning varje kväll...haha!

För den delen har jag piffat till min silverbricka med något nytt och något vårigt! Jag avslöjar inte nu, ni får klura på det tills imorgon då jag visar mer av dagens vårfynd villet blev ett helt gäng *ler*

Nu återgår jag till kvällsmyset! Ska nog ge karln en kram och en puss också...hihi!


Min tidningslåda

Den här gamla lådan fick jag köpa från en blomsteraffär som hade total utförsäljning för nåt år sen. Riktigt glad blev jag då må ni tro!! Underbar patina och träfärg. Lagomt nött och sliten för den perfekta charmen i mitt tycke *ler*. Texten är pricken över i:et lika som nätet i botten av lådan. Den är perfekt för mina tidningar! Jag har lite jobb med att fylla den till bredden men det ska inte bli några problem..haha!


Mina vackra inredningsböcker samt magasin har jag i en annan hörna i vardagsrummet, nämligen i den här vita träbacken som en gång i tiden varit knallgrön! Vit färg kan förvandla de mest gräsliga ting...hihi!

Ha en njutfull torsdag, det ska jag ha!



Bokmys i soffan

På eftermiddagen idag efter jobbet kröp jag upp i soffhörnet och myste lite med massor av nya böcker jag beställt.

Tyvärr uppfyllde väl ingen av dem direkt mina förväntningar så jag tror att jag kommer att skicka tillbaka dem allihopa...

Synd att man inte kan förhandstitta lite i en bok innan man beställer. I de här böckerna var det mer text än bild och jag har det gärna tvärtom *ler*. Synd bara att böcker väger så mkt, kostar ca 225:- för mig att skicka tillbaka dem och det är ju pengar som bara försvinner i tomma intet tyvärr... Men jag fick ju en kort men mysig stund i soffan iaf och böckerna är ju alltid vackra att titta så den stunden kan väl få va värd de 225 spännen...haha!

Om någon skulle vara intresserad av nån av böckerna är det bara att hojta till!

Imorgon torsdag är jag ledig för att ladda inför helgens jobb. Så imorgon blir det ett besök hos favvobutiken Madame Nyberg - trevligt!

Ha en fortsatt mysig onsdagkväll - för mig kallar sängen *ler*



Köksklocka

 

Den här fina köksklockan har fått flytta hem till mitt kök. Jag har köpt den på Tradera - tyckte den var riktigt vacker och söt *ler*

Idag är det måndag och solen skiner för fullt - härligt! Vi behöver den här påfyllningen av solenergi nu känner jag!

Jag jobbar 12.30-21.00 idag men ska in till sjukhuset till kvinnokliniken kl 9.00 för att göra en ny efterkontroll på livmodern och se om det ser ut som det ska eller om cellförändringarna komit tillbaka. Det kommer säkerligen se helt normalt ut men det är bra att de kallar in en på efterkontroll. Även fast det var jag som fick ringa och be om en tid...suck... Det är sjukvården idag det...

Jag skulle bli kallad inom 4 månader men jag fick inge kallelse eller något samtal. Så när det nu gått 6 månader bestämde jag mig för att ringa och då fick jag minsan en tid med bara några dagars väntan! Men, men, nu blir det av iaf.

Sen hoppas jag att en bra måndag väntar mig och att veckan sen går i rusande fart för jag ska jobba hela veckan + hela helgen så den här veckan får gärna passera nu :)

Ha en fin start på den nya veckan mina vänner!!!



Lycklig fredag

Den här bildkavalkaden nedan beskriver min känsla i fredags när mitt underbara gäng var hos mig - LYCKA rakt igenom!

 

Tack för att ni kom och förgyllde min dag och gjorde mig varm och glad i hela kroppen :)

Anki & Ebba spenderade flera timmar med mig på förmiddagen och det var supermysigt, ni är för goá...hihi!

Vi hoppade i sängen, lekte kuddkrig, gjorde spännande "under-sängen-kryp" och åt lite låtsasfrukost med kycklingarna efter det - kanoners!


Det letades också efter snorkråkor på rymmen, men va lugn, vi hittade dem!

Jag hade köpt chokladkakor vilket nog var mamma Ankis största skräck ;) Men för min del tycker jag faktiskt att det kan va rätt trevligt med snorkråkor på rymmen och lite chokladfingeravtryck här och var ibland, som en påminnelse om alla glada stunder det fört med sig *ler*


*************Senare under dagen***************


Lyckliga fredagen fortsatte i samma glädjerus som tidigare!

Jag blev jag bjuden på lunch hos mamma så det nappade jag på förstås...hihi! Åkte dit när mina fömiddagsgäster for vidare på andra äventyr! Mamma var barnvakt åt min lilla kusin Hugo så det blev lite barnkanalen på tv ett tag - inte emig emot, jag är en riktig nörd på barnprogram...haha! Tycker det kan vara riktigt mysigt emellanåt *ler*

Klockan 17:00 var jag och Hjalle samt mamma och pappa bjudna hem till syster Jenny och hennes Anders för att äta smörgåstårta och lite goa cupcakes till efterrrät! Vi var kvar ett par timmar hos syrran innan det var dags för oss gäster att åka vidare hemåt.

Tack för den goda smörgåstårtan samt efterrätten men framförallt för sällskapet - TACK syster Jenny för den trevliga fredagseftermiddagen/kvällen!!


Som ni nog förstått vid det här laget var min fredag verkligen en av de bästa - en riktig toppenfredag med världens bästa sällskap!! Åååh vad jag mår bra när jag får vara med dem jag tycker om, jag känner hur hela kroppen spritter och leendet sitter som gjutet i ansiktet *ler*

Hjalle och jag åkte och hyrde 3 filmer på kvällen och den vi hann med att se igårkväll var faktistk bra, Moon hette den.


Idag är det lördag och jag har spenderat tid hos mamma och pappa. Mellan ca 9:30-15:30. Vi var till Ockelbo Marknad och kikade. Köpte 14 par strumpor för 100:-, riktigt billigt!! Hittade också ett par rosa benvärmare, älskar benvärmare!! Har haft det i stort sett varje dag till mina leggins denna vinter, har inte gått i jeans en endaste gång tror jag...haha!

När vi sen kom hem satt vi ute i solen och fikade munkar! Senare blev det en titt på en ny loppis i stan samt pizza hos mamma och pappa sen. Trevlig lördag också som ni kanske märker *ler* Gårdagen var varm och fylld av strålande solsken och blå himmel samt dripp-dropp från taken - är det måntro våren som är på väg?!

Idag satt mamma och jag ute i solen och NJÖT! Det var riktigt varmt och skönt. Nippe tyckte det var skönt han med *ler*. Pappa myste på i garaget han med sina bilar!



Jag ÄLSKAR er alla!!!!

 





My kitchen



Plockade upp en matta från förrådet så köket skulle bli mer ombonat, såg så kalt ut utan mattan samt att golvet gärna döljs då det inte är det vackraste att se på ;)

Har förresten också köpt 2 st nya stolsöverdrag när syrran var här på besök och vi var på liten shoppingrunda. De är beiga med monogram på - jättevackra!

Idag väntar kvällsjobb så jag har fått sova ut samt får lite nytta gjord härhemma innan jag åker. Skönt att få jobba kväll ibland. Igår var jag så trött så jag sov bort hela tidiga kvällen och sen hela natten för att vakna klockan 08:00. Idag skiner solen och det känns som att att jag har lite mer energi att komma med idag - skönt!

Ha en fin dag!