På mitt träskåp en söndag

God Morgon Alla!

Hoppas ni kom ihåg att ställa om klockan igårkväll så ni vaknar upp till rätt tid idag :-) Själv är jag ledig och kom ihåg att vrida tillbaka klockan igårkväll så jag vaknade kl. 08:00 imorse pigg och alrert! Läste nyligen på Facebook om en arbetskollega som glömt att ställa om klockan och kom till jobbet 1 timme för tidigt, stackare!!! Hoppas ni inte är så många fler därute som varit lika glömska och gjort om samma sak för det låter ju sannerligen INTE roligt...hihi!

Jag har en hörna bredvid soffan där jag har placerat mitt stora träskåp som jag gillar så mkt! Verkligen gediget och tungt! Rymmer mycket gör det också.  I skåpet förvarar jag spel, böcker, fotoalbum, cd-skivor och lite sånt. Har kommit på att jag för tillfället bara ska dekorera det med rostbruna saker och såhär blev det:



Två stycken vackra ljusstakar, en rostbrun kruka med vita ranunklar (läs lättskötta fuskisar) samt ett litet ljus!



Vaniljdoftande ljus, yummie! Har de senaste dagarna tänt ett likadant ljus fast med äppeldoft, ljuvligt! Det är ju så mysigt nu med alla ljusdofter och mysiga ljussken. Här hemma tänder vi ljus varje dag och jag vet att ni gör det samma, inte sant ;-)

Vad är din favoritdoft på ljus?

Själv gillar jag Yankee Candles "Clean Cotton" extra mycket och måste köpa hem en ny burk eftersom jag eldat upp den andra som varit sen förra julen! Räcker ju för sjutton hur länge som helst!

Idag är det än så länge en gråmulen söndag och den känns väldigt avkopplande och mysig att vakna upp till. Jag har hunnit tvätta en maskin tvätt och ploackat ur diskmaskinen och i med nytt. Nu ska jag gå och hänga tvätten som hunnit bli klar och sen blir det en skön dusch.

Senare på eftermiddagen idag ska jag och min vän Anki gå på "Kura Skymninng" på inredningsbutiken
Madame Nyberg här i Valbo. Butiksägaren Anna-Lena brukar annordna myskvällar för sina kunder emellanåt och det är jättetrevligt! Det brukar bjudas på tex bröd och soppa samt dryck och trevligt sällskap! Vi ska dit vid 15 så det ser jag fram emot!

Vad pysslar ni med en ledig höstsöndag som denna?

*Ha nu en riktigt skön dag*


***** Uppdaterat Klockan 20:45 *****

Som ni kanske vet har jag bott i lägenhet tidigare men flyttade i somras till radhus. I lägenheten (3:e våningen) orkade aldrig nå barn komma och knacka dörr vid olika högtider så vi såg aldrig nå spöken, påskkärringar eller annat vilket jag tyckte var lite trist. Nu kom jag på att det kanske kunde komma barn och knacka dörr här i området istället vilket jag tyckte skulle vara mysigt! Så  efter att min kompis tipsat om klubbor så laddade jag upp godisförrådet med lite klubbor och för ca 30 minuter sen knackade det så till min förtjusning på dörren! Öppnar och där står ett gäng ungar och säger "bus eller godis - eller pengar"!! Pengar?? Frågade om de inte fick tillräcklig veckopeng hemma men fick inge svar..haha! Inte hade de orkat anstränga sig mer än stoppat in några löv och kvistar i kläderna, vilken besvikelse för mig som ville se "riktiga" spökungar :-) Nåja, klubbor fick de och jag hoppas jag får valuta för godiset jag ger nästa gång det knackar på dörren...hihi! Ska det spökas och knackas dörr så bör man ju åtminstone klä ut sig tycker jag!

Ha en fortsatt skön söndagkväll!




Underbar start på dagen!

Igår fredag var jag ledig och jag och min goda vän Anki hade bokat relaxavdelningen på ett "spacenter" i Sandviken som heter "Annas Topp Till Tå". Jag hade fått presentkort där av Anki och hon hade i sin tur också fått där så vi bestämde oss för att gå tillsammans. Jag har aldrig varit på nåt sånt ställe och "relaxat" och inte heller fått massage eller liknande förut, det har bara liksom inte varit min grej...har jag trott!

Jag hämtade upp Anki strax efter 09:00 och vi åkte till relaxen. Man får boka relaxen i 2,5 timme för ett pris om 250:-/person men nu var det halva priset så 125:- blev det, billigt!! Vi hade relaxavdelningen för oss själva mellan 09:30-12:00 och det var den bästa starten på dagen på länge! Gud så skönt det var, avkopplande och så mysigt att gå med en vän. Snacka om att man verkligen får kvalitetstid tillsammans, vi pratade om allt man inte hinner alla gånger annars.

Vi badade bubbelpool, bastade, peelade ansiktet och hade på oss en ansiktsmask, fikade litegranna, det fanns massor av gott! Vi låg i relaxstolar och bläddrade lite i tidningar och bubblade lite mer. Jag kände mig så otroligt bortskämd och det blev verkligen en underbar start på dagen! Vi bestämde att vi definitivt måste göra om det där igen, perfekt kompisgrej att göra :-)



Det kändes som att jag var nån rik hollywoodfru som alltd startar dagen på det där viset, för att sen fortsätta dagen med restauranglunch och shopping...haha! Men ibland är det väl lite ok att skämma bort sig och få känna sig lite lyxig *ler*


Dagen fortsatte sen med ett besök hos en annan vän, Ninni och vi besökte en gårdsbutik i närheten som heter Lavendel & Lantliv. Riktigt mysig inredningsbutik i Bergby, en bit utanför Gävle med en lika trevlig tillhörande butiksinnehavarare som bjöd på kaffe och bulla! Bullan orkade vi dock inte med då vi nyss smaskat varsin bulle hos Ninni, så det kan gå! Köpte med mig lite fint därifrån men det får ni se en annan dag :-)
Till kvällen blev det fredagsmys med Älsklingen vilket innebar film och gotta!

Idag lördag har jag spenderat dagen hos mamma och min syster Jenny kom också dit. Mamma hade lagat kött och potatis som jag önskat mig och det var så gott! Sen åkte vi runt på ÖB, Dollarstore samt Rusta för lite småshopping. Därefter besökte vi min mormor och morfars grav och mamma gjorde höstfint med granris och ljus. Väl hemma igen fikade vi smarrig kladdkaka med grädde som Jenny bakat och lite fruktcoktail till det, yummie!
Jenny åkte hemåt till sina vovvar sen medan jag blev kvar ett tag till. Mamma var så snäll och klippte mitt hår i en ny lite kortare frisyr, själv hade jag kapat av lite halvlång lugg framför spegeln igår. Inte så noga här inte....haha! Sen färgade hon mitt hår i mellan/mörkbrun nyans och det blev såå himla bra, jag känner mig jättenöjd och min lyxkänsla om att bli ompysslad har fortsatt idag, tack mamma!!

Nu sitter, eller rättare sagt halvligger jag här i min kära soffa och tittar på tv och mumsar ur godisskålen medan Hjalle är ute med ett hockeygäng och spelar lite match och äter och sånt. Jag har inget emot att vara själv emellanåt, det tycker jag är rätt mysigt!

Igår hann jag även med att göra lite höstfint ute. Det blev mysigt! Får visa en annan gång.

För övrigt har det ju blivit så mörkt om kvällarna nu, redan strax efter kl. 17 börjar det mörkna... Jag är rätt mkt inne och jag har laddat upp mina ljusförråd för det kommer behövas för att mysa till det såhär i mörkret.

Ni kommer väl ihåg att vrida tillbaka klockan 1 timme innan ni går och lägger er inatt?! Usch, det innebär ju att det blir mörkare ännu tidigare om dagarna, hualigen! Tur att det inte är kolsvart allför länge, det gäller att hålla ut den här allra mörkaste perioden som kommer nu.

Önskar er alla en riktigt trevlig kväll!





*Hyllan på plats och vad har ni för er*

Hej alla rara bloggisar därute!

Hoppas ni har det gott hemma i höstmyset :-)

Kanske ni pysslar, tänder massa ljus, kurar upp er i soffan och myser framför en film eller två, ni kanske letar fram filtar och raggisar, gör höstfint på farstubron, höststädar trädgården samt kanske börjar förbereda lite inför advent och jul???

Har jag nån gissning rätt?
Vad gör just DU under hösten - nu är jag nyfiken :-)


Själv så gör jag just lite av varje av det jag skrev ovan. Det finns så mycket jag vill hinna med nusåhär till hösten, det är en mysig tid då man ju spenderar större delen av tiden hemma och där finns ju rätt mkt att poa med om man säger så så nu får NI allt berätta vad ni roar er med när hösten kommer :-)

Själv fortsätter jag med att visa er mitt vardagsrum eftersom det är här det händer mest just nu :-) Det börjar ta form mer och mer! Här i dagarna tog jag mod till mig och borrade upp den vita hyllan ovanför soffan och se det blev ju faktiskt rätt bra på första försöket..hihi!

Nu tror jag faktiskt att jag känner mig rätt nöjd med den här halvan av vardagsrummet. Den andra halvan har vi inte fått till riktigt än. Står några möbler kvar där som vi ska försöka placera någon annanstans så den sidan får ni se när den ser bättre ut för ögat...hihi!


En annan vinkel från rummet - våran träkista passar perfekt till den här stora soffan! Och den slukar ju massor som ni kanske kan förstå :-) Det jag brukar förvara här i är massor av ljus!!! Ibland blir det även nån tidning samt lite pysselsaker som slinker ner, beroende på vad man sysselsätter sig med i soffan för dagen :-)

 

Hyllan blev dekorerad med min fina lilla träljuslykta, ett vitt träfönster, några ljusstakar i mässing som jag målat vita och sen placerat ljuskoppar i, det skiner ju så vackert! Jag placerade även 2 st stenrkrukor i mindre modell på varsin ände och "planterade" 2 st plättar i luften i dem. Ja....planterade och planterade....plättarna är faktiskt fuskisar, som ni vet diggar jag konstgjorda (se lättskötta) blommor som ser otroligt naturtrogna ut och det gör just de här!


Som ni kanske redan har noterat från de andra bilderna så har jag spikat upp ett gammalt fönster på väggen samt hängt upp min kära ljuskrans med rosor på - den lyser verkligen ljuvligt. From nu får den hänga med hela hösten och vintern!

 

Näe nu ska jag nog poa runt lite här hemma - en ledig dag är såå skööön *ler*

 

 



Hemmapiff!

Idag torsdag har jag varit ledig och pysslat lite här och lite där. De senaste dagarna har bla vadagsrummet fått lite mer piff, det går sakta men säkert framåt iaf :-)

Jag har fixat några fler mysiga kuddar till soffan, man kan aldrig ha för många "mys-kuddar" *ler*. På väggen har jag fått upp en tavla, ett dokument i en vit nött ram. Bredvid har jag spikat upp de vackra bruna väggljusstakarna i trä och smide som jag gillar så mkt! På väggen över andra delen av soffan ska jag skruva upp en vit hylla med vita konsoller, kommer bli såå fint sen när den väl är på plats. Det är bara så himla nervöst att borra de första hålen i ett nytapetserat rum...iiiii!!!


Såhär ser vardagsrummet ut när man kliver in i det från hallen. Fönstrena vätter ut mot vår lilla altan och trädgård :-) Det jag inte gillar med fönstrena är att de är brunmålade...suck! Hade mycket finare fönster och fönsterbrädor i lägenheten, de var vita! Men det är inte så mkt att göra åt när vi bor i ett hyresradhus så vi får göra det bästa :-)

Får jag presentera "Myshörnet" i soffan! Jag och Hjalle brukar sträcka ut oss i varsin ände och ligga med huvudena i hörnet, det är såå mysigt!!! Vi har aldrig haft en stor soffa förut utan 2 st 2 och 3-sits soffor så vi har alltid suttit/legat i en varsin soffa. Nu när vi ligger i samma käns det så himla mysigt, man är så nära varandra hela tiden och kan kramas och pussas när det är reklam på tv:n...hihi!


Mina vackra loppisfyndade trä och smides-ljusstakar! Tror det var på Gävle Biståndsgrupp här i Valbo som jag fyndade dem för några år sen. Jag diggar dem skarpt! Har satt ljuskoppar i dem för det blir ett väldigt behagligt sken då.


Min tavla med ett dokument som var väldigt populärt för några år sen och jag fick tag på det rätt billigt på Tradera minns jag. Men det hänger med än, jag gillar´t :-)

Idag var jag till COOP FORUM och köpte 2 nya lampfötter!!! Jag gillade det rustika med dem samt drivvedsfärgen de är målade i. De blev placerade i vardagsrumsfönstret. Jag köpte även några lampskärmar, men inte just dessa.



De andra två vita lampfötterna jag hade i vardagsrumsfönstret tidigare har jag placerat här på byrån i hallen med de nya beige/bruna lampskärmarna från COOP, blev riktigt bra! Har velat ha 2 st lampor på byrån länge men inte haft några så det var ju tur att jag hittade de bruna "fötterna" idag så jag kunde "möblera" om lite med de andra :-)

Bredvid lampan har jag en söt spegel som står på fot. Det fiffiga med den här spegeln är den lilla förvaringskoppen där man tex kan lägga bilnycklarna och mobilen när man kommer hem, fififg och snygg! Jag har en precis likadan inne i badrummet där jag förvarar mina smycken över natten.

 

Näe nu ska jag fortsätta mitt piff härhemma och invänta Älsklingen - då blir det lite god mat!

Ha en skön eftermiddag/kväll alla ni som tittar in! Jag blir så glad för alla rara kommentarer och det är så roligt med utbyte av ideér här på bloggen!

 


 



Oxford är här!

Nu sitter jag i vår nya och väldigt efterlängtade Oxfordsoffa och bloggar, riktigt mysigt! Älskar vår nya soffa, den är verkligen perfekt för vårat vardagsrum. Vi har beställt den i hörnsoffe-modell och den är 319x319 cm åt vardera håll så den är verkligen maffig! Färgen heter West White och det är ekfötter med mässingshjul på den. Den var verkligen precis så fin som vi önskade och hoppats på! Här är en bild som jag tog i tisdags då den kom och vi precis monterat den, har inte hunnit piffa till så mycket varken i soffan eller på väggarna men ni kan ju iaf se hur fin den är. Äntligen kan vi slänga oss raklånga i soffan efter en lång dag och bara pusta ut! Känns otroligt lyxigt efter att ha varit utan soffa i dryga 3 månader! Nu ska vi NJUTA massor och jag ser fram emot den sköna innesittar-hösten *ler*


Igår var det fredag och jag var ledig. Har haft en riktigt skön vecka den här veckan. Efter förra oxveckan jobbade jag den här veckan bara onsdag och torsdag varpå jag jobbade kortdag torsdag och slutade redan klockan 15:00-härligt!

Efter jobbet i torsdags åkte jag hem till min goa vän Anki på 1-årskalas! Hennes lille Vilmer fyllde stora killen :-) Det blev gofika och det var supermysigt och trevligt att umgås, som vanligt, tack-tack! Framöver ska vi på lite relaxmys i stan samt även Afternoon-Tea Party i inredningsbutiken Madame Nyberg här i Valbo , mkt trevligt att se fram emot!

Igår var det fredag och jag var ledig. Mamma och syrran hade tagit semester då vi hade planerat in en shoppingdag i Västerås! Vi strosade i centrum, besökte Åsby Hem & Inredning, shoppade på Nisses och sist besökte vi det nyöppnade Köpcentrat Erikslund. Och som vanligt i Västerås så hittar vi alltid massor att shoppa :-)

Det blev några koftor, ett linne, 2 par skor, gardiner, kuddforal, assietter, nytt duschdraperi och ett jättefint blomsterbord med 3 olika höjder/trappsteg. Superfint! Vi hade en väldigt trevlig dag och tiden bara springer iväg när man har roligt :-) Vi var klara runt 19:00 då vi styrde kosan hemåt igen. De släppte av mig i kär Valbo och jag var hemma ca 20:45. Då blev det mys i soffan med Hjalle, vi sträcker ut oss i varsin ände och det är såå skönt - vi älskar vår nya Oxford-soffa!!! Vi kollade film, men jag var rätt trött så slumrade lite däremellan.

Idag lördag vaknade vi strax före 08:00. Åkte till Hjalles föräldrar och åt frukost strax efter 09:00 och sen var Hjalle så gullig att han skjutsade runt mig på några loppisar samt till Jysk där jag köpte innerkuddar till mina fina nya kuddfodral!

Vi kom hem ca 11:30 och då susade jag runt som en virvelvind i köket...hihi! Piffade till köket lite med den nya linnefärgade hissgardinen samt de vackra linnefärgade/rosa-rosiga kuddfodralen som jag shoppade igår. Jag bytte även stolsöverdrag till linnefärgade. Likaså bytte jag pläd i soffan från en vit till en linnefärgad.



I ena hörnet av köket har jag valt att placera mitt symaskinsbord. Passar perfekt där tycker jag samt att det är roligt att ha en yta att dekorera på och göra fint på även i köket :-) Den vackra dörren älskar jag! Har haft den i vardagsrummet i lägenheten men just nu får den stå i köket. Vi får se sen om den flyttar till vardagsrummet även här i radhuset. Men för tillfället tycker jag att det gör sig rätt fin i köket faktiskt!



En närmare titt på symaskinsbordet visar lite torkade rosor som jag tagit från Hjalles födelsedagsbukett. Tycker det är så väldigt dekorativt med rosor.


Från kl. 13:00 och fram till kvällen idag hade Hjalle bjudit in till fotbollskikande för några vänner så jag passade på att åka hem till mamma en sväng. Där började jag måla på mitt gamla sminkbord som jag hade i mitt tonårsrum hemma hos mamma och pappa och som jag ärvt av min mormor. Det är en väldigt kär möbel för mig som de senaste åren varit i behov av en makeover. Och igår kom mamma på att jag kunde använda sminkbordet som bord till min "blogghörna" efter att jag beskrivit vad för slags bord jag var ute efter. Och hon kom på att mitt kära sminkbord stod klart för målning i deras källare. Det kommer verkligen bli perfekt som liten blogg-hörna :-) Ni ska få se sen!


Jag målade det några gånger idag men det behöver fortfarande lite mer vitfärg på sig så jag får måla vidare en annan dag, men nu är jag igång iaf. Jag målade även klart en bänk som jag köpte i somras.

Snart väntas lite lördagsmys med god mat och dryck samt lite efterrätt, yummie!


Förresten!!! Jag vill göra en efterlysning här på bloggen!

Det gäller den här vackra tvålkoppen som jag jättegärna skulle vilja få tag på. Om inte denna så en liknande i gjutjärn.

Bilden är lånad av Mia med bloggen Lilla Blanka, tack för lånet!

Om nån av er därute har en ni vill sälja eller har andra tips om var jag kan få tag på den eller liknande tvålkopp tar jag mer än gärna emot era tips!

Den som lyckas guida mig till just denna tvålkopp jag visar på bilden kommer jag att belöna med 2 st ljuspåsar med valfri text/motiv :-)

TACK FÖR HJÄLPEN!!

Ha en skön kväll kära vänner!!





Nu är höstpysslet igång igen!

Åh va roligt det var att sätta sig ner och sy igen nu när jag rotat fram symaskinen efter flytten :-)

Har börjat sy mina ljuspåsar igen, tycker det är så roligt! Också är det så avkopplande att få sitta och bara drömma sig bort framför symaskinens surrande för en stund :-)

Det blir en hel del ljuspåsar såhär till hösten när mörkret kommer, det passar liksom bra då :-)

Om nån skulle vara intresserad av att köpa så säljer jag dem för 50:-/st. Det är många som köper dem som gåbort-present/födelsedagspresent samt som julklapp!
Sen är det ju alltid mysigt med fina ljuslyktor såhär till höst och vinter tycker jag så varför inte köpa en till dig själv ;-)


 

Kika in HÄR för att se fler ljuspåsemotiv samt mer info!


Jag kommer att stå på en julmarknad här i Valbo där jag bor i slutet av november så håller på å pysslar lite inför den nu. Roligt att ha något så trevligt att se fram emot :-)

Jag jobbat hela helgen och nu har jag 2 lediga dagar (mån/tis) att se fram emot. Ska verkligen bli görskönt!

Ha det gott mina vänner!








Födelsedagsfirande!

Förra veckan fyllde Hjalle år, nämligen 31 år på torsdagen den 29 september. Då åkte vi till Dala Husby Hotell & Restaurang, åt Hedemora-hållet till och övernattade och åt och drack gott och Hjalle fick öppna presenter :-)

Födelsedagsöverraskning på rummet:



Nedan visar jag menyn som vi åt av samt drack av på kvällen. En 7-rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket, jättetrevligt och mysigt! Vi satt till bords i 3 timmar och njöt! Mot slutet blev jag lite väl mätt, men allt slank i!

Menyn:



Sen sov vi väldigt gott och avnjöt en frukostbuffé innan vi åkte hemåt på fredagsmorgonen. Hjalle åkte till jobbet och jobbade undan lite "måsten". Jag var ledig och åkte till min goa vän Ninni med bloggen Hagagården vid 14-tiden. Vi tjattrade som vanligt bort några timmar :-) Alltid lika trevligt!


Under helgen var det sport på tv för grabbarna nån av kvällarna så då bosatte jag mig i köket och gjorde lite mysigt! Syddde några ljuspåsar, läste lite tidning, surfade runt på bloggar och fikade kaka och saft! Pricken över i:et är såklart ett stämningsfullt ljus. Ljuset jag använder mig av just nu i köket är av doften vattenmelon och doftar såå fräscht!



Söndagsfrukost:


På söndagen kom Hjalles mamma och pappa och grattade honom och då bjöd vi på härlig frukost och såklart lite gott från kakfatet :-)

I lördags var min mamma & pappa samt Jenny här och firade Hjalle och då var det såklart också godsaker som slank ner...hihi! Mkt gotta under helgen har det minsan blitt! Nu får vi skärpa till oss lite här hemma och försöka va lite duktiga och klara oss undan "det mesta" gottat under veckodagarna så får vi mumsa lite till helgen istället :-)

Men igår, på Kanelbullens dag åkte jag ju dit förstås, sån bra disciplin har jag inte på mig själv att jag kan motså en kanelbulle ;-)


Har ni det????

Förresten! Idag på eftermiddagen kommer de äntligen och levererar vår nya soffa!! Ååh va härligt det ska bli att äntligen få hem en soffa att sitta i samt att vi då kan börja möblera vardagsrummet lite bättre. Vi har nu varit utan soffa i drygt 3 månader och vi börjar tröttna på att vara utan så idag är vi glada!!!

Men först ska jag följa med mamma till veterinären i Gävle, det är dags för lilla Nippe att gå på kontroll igen. Han bröt ju benet för ca 7-8 veckor sen och nu hoppas vi att det läker som det ska! Lilla go´biten våran!

Solen skiner här i Valbo/Gävle idag - underbara höstdag! Och jag är ledig från jobbet denna onsdag - ska jobba tor-sön sen så jag måste försöka ta vara på solen idag tror jag!

Undrar om jag har disciplin nog att pallra mig ut på en liten solskenpromenad ;-)


Ha en underbar dag!