Sunrise

Idag såg jag solen gå upp utanför mitt jobbfönster, var bara tvungen att ta upp mobilen ur fickan och ta några härliga bilder på solen samt vintern vi nu har fått!

image777

image778

image779

Kitchen

image773

image776
Då har jag målat klart hyllan och satt upp den på väggen igen, likaså tavlorna. Tror jag ska nöta lite mer på hyllan sen. Idag var jag på loppis och köpte det vackra tyget som jag provade på kökssoffan. Tyget är en gardinkappa men funkar ju väldigt bra som möbeltyg också!

På god väg



Nu har jag bökat runt lite inne på toan ett tag igen, lika som igår :).
Ikväll målade jag en gång till. Passade även på att måla ramarna på mina 2 kökstavlor vita, ramarna var tidigare svarta. Har tejpat runt ramen så det inte blir färg på tavlan utan endast ramen, får hoppas att det funkar, imorgon ska vi se!

Målartajm!

Nu har jag varit och köpt färg. Vattenbaserad lackfärg i antikvit matt kulör. Ikväll blir det till att måla hyllan, roligt!!

image766

173!!

Oj! Inte visste jag att det var så många som läste min blogg. 173 är siffran på dagens antal besökare, väligt roligt! Men när jag ser att det vistas lite folk här hos mig blir jag ju såklart VÄLDIGT NYFIKEN på vilka NI är - så varför inte lämna ett litet "Hej" eller nåt innan ni går :)

TACK!!

Nu är det banne mig sängdags - börjar om 6,5 timme!

Shopping!

Japp, idag blev det shopping på hög nivå, det tyckte jag att jag var värd :). Satte sprätt på min löneförhöjning på dagens shopping och det var riktigt roligt och glad blev jag för alla fina saker jag fick med mig hem!

image748

image762

image763

image764

image765

image761

Lite hemmabilder

image729
Mitt vardagsrumsfönster


image735image731
Mina söta små änglabarn! Fyndade på loppis förstås *ler*


image737
Återigen vill jag visa en bild på mitt vackra glashjärta, så nöjd med det köpet!


image738
Min stora fönsterlampa


image739
Smal vägg mellan sov/datarum ser ut såhär


image740
Taklampan i vardagsrummet


image741
Idag kom posten med mitt vinnade bud på Tradera - silvertråd med prismor. Hänger här så länge!


image742
Jag hittade en ett vitt hyllpplan här hemma. Rotade lite till och hittade 2 svarta konsoller som jag snabbt skruvade fast. Sen tog jag fram slippapperet och nötte den vita färgen lite och vips hade jag en helt ny hylla!

image744
Arv från min mormor - hennes otroligt vackra lampa som jag sen fick när hon gick bort.

V.5

Måndag 28 jan: Ledig
Tisdag 29 jan: 7.00-15.30 (köksa)
Onsdag 30 jan: 7.00-15.30
Torsdag 31 jan: 7.00-15.30 (friskvård 14.30)
Fredag 1 feb: Ledig
Lördag 2 feb: Ledig
Söndag 3 feb: Ledig (Jenny 25 år!)

Mot ännu en vecka

Helgen är avklarad!! Nu är jag ledig imorgon. Då ska det först betalas räkningar, sen ska jag nog ut å kika i butiker och på nån loppis hade jag tänkt :). Åsså ska jag köpa vit färg och börja måla min hylla!

The Livingroom

image727

Nu tror jag att jag har pysslat klart i vardagsrummet för ett tag, nu känns det ganska bra :)

Slutet av januari

I fredags var jag först nere på banken för jag såg att min lön hade gått in på mitt nya konto som den skulle så jag kontaktade tanten på banken och hon kontaktade min gamla bank för att avsluta mitt konto och få mina pengar överflyttade till nya kontot. Efter det åkte jag till Tina och Max och hälsade på innan jobbet. Max var så snäll så och låg i min famn ett tag och jag fick gosa lite, vilken go´unge!! Stannade kvar från 11.30-13.20 då det var dags att åka vidare till jobbet och göra början av mitt helgpass. Fredagen på jobbet gick lugnt förbi och det är lite småmysigt att jobba helger och speciellt kvällar tycker jag. Vi är bara 2 personal (ska bli 3) och det blir som sagt lugnare och mysigare.

Igår var det lördag och jag började 14.00. Hjalles mamma fyllde år så vi var upp till Köpis och köpte presenter och åkte till Agneta och Ola vid 11-tiden. De bjöd på baguetter att fylla med valfritt pålägg. Sen blev det ftuktsallad och grädde, mums! Strax efter kl. 13.00 åkte jag och Hjalle hem en sväng innan jag åkte till jobbet 13.40. Lördagkvällen på Smassen var den lika trevlig som fredagen och vips är det bara idag söndag kvar av mitt helgpass. Solen skiner och det är vackert väder ute. Snart är det dags för frukost här hemma.

Nu är det inte många dagar kvar på denna månad och snön har inte direkt kommit. Några flinor och vitt en dag men sen är det borta igen. Vart blev vintern av det här året måntro? För i februari börjar det väl ändå bli för sent för en riktig vinter?

Lönesamtal

Hade jag med chefen idag. Gick därifrån med 1700:- mer i månaden, inte fy skam!

image723
image724
image725
image726

Min Krona

Idag hittade jag äntligen en jättefin cremevit krona (med tillhörande kedja om man vill hänga upp den nånstans) för en jättebillig peng!! Nu är det bara en silverkrona som fattas för det vill jag ockå ha.


image722

image747
Också hittade jag den här fina lyktan som fick följa med hem!

Min snickerboá

Idag kom min jättefina vita stjärna på posten. Tradera är billigt och bra! Sånna här stjärnor kan man ju ha även fast det inte är jul längre, den är ju inte speciellt julig utan mer som en vacker inredningsdetalj tycker jag. Jag kommer nog ha den i fönstret ett tag till nu under den så kallade "vintern".

image716



Idag började jag arbetet med mina hyllor som ska målas lite antikvita och sen nötas till för den slitna charmiga looken! Eftersom man som jag rätt opraktiskt sett bor i lägenhet får man göra det bästa av situationen när det kommer till slipningen, badkaret fick duga! Och det dög finfint också! Nu har hyllan inte längre nån blank yta utan den är matt och lite sträv så det ska gå lätt att måla på den samt att det blir fint resultat i slutändan förhoppningsvis!

image717



Var till IKEA igårkväll och köpte hissgardiner till vardagsrummet och köket. Kollade på internet vad de kostade och eftersom de var så billiga tänkte jag att jag kunde unna mig några :). Var så nyfiken på att testa och se hur det skulle se ut, och så här blev det när de var på plats senare på kvällen.
image720

Fyndat!

Idag på eftermiddagen tog jag mig en promenad till Biståndsgruppen och fyndade riktigt fina grejer! Allting för bara 5:-/st, förutom hissgardinen som kostade hela 30:-!

Tänk va mycket billigare man får saker och ting på loppis än i butik, det är så himla roligt att känna att man har gjort sig ett klipp!


image706

image707

image714



image710




V.4

Måndag 21 jan: Ledig
Tisdag 22 jan: Ledig
Onsdag 23 jan: 7.00-15.30
Torsdag 24 jan: 12.30-21.00
Fredag 25 jan: 12.30-21.00
Lördag 26 jan: 12.30-21.00
Söndag 27 jan: 12.30-21.00

Det går mott vitt

Då har jag gjort vad jag kunnat hittills med de prylar och gardiner jag hade hemma för tillfället, men fler saker ska göras. Jag har hittills fått en förändring på ett väldigt enkelt och billigt sätt! Och det är ju roligt! Synd bara på väggarna - gula...men, men! Som jag tänker mig i mitt drömhem så vill jag nog att färgen i huvudsak ska vara vit, men även kunna brytas av lite med vissa bruna/beiga föremål samt nyanser. Även viss rosa, zink, silver samt andra vackra färger som jag gillar, gärna pastell å mörkbrun.. Men vad jag menar är att det i sin tur ska göra sig vackert mot en vit/ljus helhet. Det mesta gör sig så vackert mott vitt, det är en bra färg att grunda med så kan man ta in lite andra färger som detaljer i hemmet. Det är bara att titta på mina inspirationsbilder i inlägget nedan så förstår man *ler*.


image685
Jag började med att rota runt i linnéskåpet och hittade där den här gamla vita duken som fick komma ut i ljuset igen. Jag la ett vanligt vitt lakan på soffa och hittade vita kuddöverdrag som jag också hade tur att hitta kuddar till, bara å byta överdrag - lätt!


image686
Mitt vackra hjärta jag köpte på butiken Trivsamt nu innan jul. Det pryder mitt köksfönster så bra- ett av mina bästa köp i inredningsväg tror jag!


image698
Har hängt upp lite vit spets och fyllt upp fönsterpartiet med. Sedan har jag bytt ut min gula lampa mot denna vita ljuskrona i väntat på att jag hittar en bättre passande lampa. I och med att den här bara är en ljuskrona har jag ställt min mormors ärvda lampa i fönstret. Har en likadan i vardagsrummet. Så blir det lite mer ljus om man vill ha det.

image696
Jag har även pysslat om lite på hyllorna (har 2 st) och tagit fram lite vackra prylar som har legat i mina skåp alltför länge. Det var på tiden att de fick komma fram och se vackra ut igen! Hyllorna ska målas vita. Kom på nu att jag måste ner i källaren och titta för där ska jag nog ha en vit hylla liggandes!



Vad jag nu vill ha i köket är:

- vita hyllor
- vita stolsöverdrag eller vita stolsdynor
- en ljus matta
- vacker bricka i zink/silver/vitt att ha ståendes på den hyllan som är synlig på bilden
- en vacker ny lampa som inte är gul
- pläd att lägga över soffan, som är så pass stor att jag kan täcka både sitt och ryggplats
- skåp att hänga på väggen som även har krokar samt en hylla

Exempelvis ett sånt här skåp:
image692

Och en sån här kedja med clips att hänga saker i:
image699

Inspirationsbilder

Eftersom jag alltid älskat inredning/möbler/prydnader/ möblera om och ja ni vet, allt man håller på med för att se hur saker och ting funkar och ser ut i hemmet, med tyger, kuddar, möbler, tavlor, mattor, gardiner, prylar och så vidare har jag härmed gjort ett litet inspirationsinlägg då jag upptäckt att det finns så mycket ideér och tips och BILDER om inredning på internet, både från andra (som jag delar samma stil med) bloggar samt butiker, så himla roligt att kika på och läsa om!

Det är så himla roligt att ändra och fixa till så allt blir en helhet. Och inredning är något som aldrig tar slut. Man kan göra om och lägga till, ta bort och variera med detaljer som gör så att helheten ser annorlunda ut. Det är så himla roligt med inredning! I mitt fall den vita, lite slitna och gammeldagsa, lantliga, romantiska, charmiga, shabby-chic-stilen! Har altid älskat rosor och söta saker. Mamma började gå på loppis och så även jag och syster och där upptäckte jag att jag kan hitta de mest personliga, vackra ting som har sån stor potential. Man kan måla om och fixa och dona eller bara använda som de är. Jag har hittat väldigt många loppisfynd som nu har sin plats i mitt hem och gör mitt hem så kärt! Ett hem ska fyllas med kära ting, saker som är vackra att se på, som gör att man trivs, ett hem ska kännas harmoniskt och lustfyllt!

Nu genom alla inredningsbloggar/vanliga bloggar har jag fått så mycket inspiration att de kliar nåt väldigt i mina fingrar, jag har så mycket jag vill göra!! Men helst av allt vill jag ha ett hus så jag verkligen kan få det som jag vill. En lägenhet som man inte äger lägger man inte direkt ner nå pengar på - de pengarna får vänta tills jag får mitt drömhem där jag kan tapetsera och göra som mitt!

image651image670
Ska införskaffa mig en söt kaffe och teburk. Jag har upptäckt glaslyktor och de ger ett sådant varmt och härligt sken. Dekorerar man dem sen med lite ståltråd så man kan hänga upp dem blir de ännu mer charmiga och gammeldagsa, och än mer funktionella!

image660
Håller på och letar ett uppläggningsfat i silver eller vitt för att just dekorera med. Varför inte göra på det här viset under jul/vinter!


image652image654
Det är en så här krona jag menar. De finns i alla möjliga varianter och de är ju så fina allihopa! Roliga just däför att man ju kan pyssla och dekorera dem efter hur man vill för stunden! Söta hjärtan man kan pyssla om man har lite ståltråd, silvertråd eller liknande. Sån tråd jag är ute efter men inte hittat än. Jag håller på och samlar ihop lite pysselgrejer nu och de sparar jag i min pysselkista så jag har sen när det är dags att vara lite kreativ! Fint och så enkelt!


image655
En jättevacker silverbricka. Så lite kan göra så mycket. Dekorera med lite grönt, ett par ljus och lite band.


image656
Vilket vackert kök! Man kan skymta diskhon i porslin bakom gungstolen, en sån stor diskho vill jag också ha! Sen läste jag i tidningen Hus och Hem om att man kan göra en köksö utav ex en gammal köpmansdisk och här se vi ju prov på det! Otroligt fint och med så enkla knep!


image659
Här är återigen ett vackert kök med djup diskho i porslin. Jag vill ha pärslspont samt både hyllor och skåp i mitt kök så mina vackra saker får synas lite grann istället för att stuvas in i mörka skåp!


image661
Tänka sig att det här är en tvättstuga! Om jag ändå får lyckan att skapa mig själv en sån här fin tvättstuga när jag får hus!! Man kan faktiskt inreda även en sån, så det så! Det blir ju så himla mycket finare och mer hemtrevligt och ombonat om man lägger ner lite själ och arbete i hemmet och även så i tvättstugan.


image662
Jag har önskat mig ett fönster av min syster i present. Det ska jag måla vitt och nöta till lite så det ser gammalt ut. Sen ska jag som på den här bilden pynta fönstret med ting som jag håller kärt! Men jag vill nog ha ett fönster med 6 små fönster i, tror jag...


image669
Här kan man se ett fönster med 6 små - fönster i, ett sånt vill jag ha i första hand! Och den stora fantastiskt vackra glaskupan är också något att önska sig!


image663
Men se här vad romantiskt och helt underbart härligt för sommaren! Så här vill jag också ha det på min framtida gård!! Åh vilket underbart mysigt litet sommar-krypin! Som ett inrett rum inomhus - fast ute men lika vackert!

image664
En byrå har jag varit ute efter länge till sovrumemt men inte hittat någon bra än tucker jag. Har väl kanske letat lite för lite också för alltid är det ju nåt annat som ploppar upp! Ungefär den här storleken jag vill ha på min byrå, ska ha underkläder/strumpor och lite t-shirts och sånt i den har vi tänkt. Jag ska börja kika lite på Blocket igen och hålla utkik efter en gammal byrå som jag kaa måla. Se till brädbiten som hänger på väggen - är det inte ett väldigt enkelt knep att hänga upp en sån, dekorera med vackra saker så säg! Ibland ska man tänka till det lilla enkla och inte så stort för det enkla gör det ofta så mycket vackrare.


image665
Här kan man se hissgardinerna bakom längderna. Det är nåt jag vill prova här hemma också!


image666
Återigen en jättevacker hylla, vit och nött precis som det ska va tycker ja! Och några gamla brädor som gör sig så vackra på väggen precis som de är - ett konstverk!


image668
Mmm- vacker pärlspont!


image691
Jag vill ha nån form av en sån här hylla med skåp samt hängare i ett och samma. Man får plats med så mycket vackert då!

image693
Så vackert att ha som detalj i hemmet - nåtgot vackert som glädjer både öga och själ!


image694
Otroligt vacker krans



Bloggar jag läser och där vackra hem kan ses och saker kan köpas är:


An angel att my table
Country By mail
Countryhouse
Cosas
Countrystyle
Fridas Gård
Handplockat
Hemma På Landet
In My Carport
Lantlif
Lavenderfields
Lilla Blanka
Mig & Alice
Min LIlla Veranda
Min Lilla Vita
I Min vackra Värld
Mixin
Mollys Hus
Spets Och Snor

Pysslat å donat

Ja det är vad jag har gjort i helgen kan man säga!

I lördags strålade solen för det första hela dagen vilket gjorden dagen till en kanondag bara utav den anledningen. Hjalle var gulig nog att följa med mig på loppis vid Alderholmen. Rtt stor nyöppnad loppis där man får boka bord men jag hittade ingenting den här gången. Vid ca 13.30 åkte vi hem till Sjösse, Hjalel hoppade av för de skulle ut till Hemlingby och äta. jag åkte vidare hemåt Valbo. Stannade till på loppisen i Spikfabriken där jag hittade en mysig lykta med el drragen i. Passade på att köpa den men tror jag ska måla den vit.

image647

Eter loppisen blev det ett besök i ursöta butiken Nybo Prylar, finns så mycket sött där! den här gången köpte jag mig ett glashjärta att hänga i fönstret. Hjärtat är ca 10 cm.

image648


Efter min shoppingtur åkte jag hemåt och började pyssla. Gjorde så gott jag kunde i köket med tapetförutsättningarna, mina tapter är ju som synes väldigt varmgula. jag vill ha ljusa! Men jag tänker inte tapetsera om förrens jag flyttar till hus - känns så onödigt i en lägenhet jag inte ens äger själv. Jag ljusar upp så gott jag kan med andra detaljer. Har lagt på en vit duk på bordet, lagt lakan över kökssoffan samt bytt ut alla kuddar och kuddfodral mot vita. Den gröna mattan är bottagen. Mitt nästa projekt är att måla mina två kökshyllor vita samt införskaffa lite ljusare gardiner som inte går i grönt. Ska kolla första vad jag har för skoj i linnéskåpet. Tror nog kan kan hitta ett par ljusare där faktiskt.

Jag vill också ha hissgardiner vakom ett par vita längder, det ser så charmigt ut tycker jag. En ny matta till köket är väl också på önskelistan lika som allt det här:

Vit bordsduk, stålkrona, vit stolsklädsel eller vita stolsdynor, vita gardiner, silverbricka, ljus/vit pläd till soffan, hissgardin, gammeldags hushållsvåg

image649



Igår söndag var jag och Jenny hem till Johanna och grattade på födelsedagen. Blev kvar mellan 13-15. Åkte på stan Dollar å Rusta en sväng och sen hem till mamma. Pratade lite och åkte hem till mig kl 17.00. Jag och Hjale åkte till hans pappa kl 18.00 och blev bjudna på mat. Sen åkte vi hem till oss igen och då började jag pyssla och dona åter igen!

Idag är det måndag och jag är ledig idag och imorgon. Är inne på min 4-dagars ledighet nu, såå underbart skönt!

Shopping-tripp med GPS:en!

Idag kompade jag ut kl. 12.00 på jobbet. Mamma och jag hade bestämt att vi skulle åka till Fullerö handel idag och kika lite för de har så hemskt mkt fint i inredningsväg där. Jenny bestämde sig för att också följa med. Mamma och Jenny hade köpt färdgodis som vi mumsade på ner mot Uppsala och Fullerö. Vad smidigt det går att köra nya E4:an nu, så bekvämt! Vi svängde av mot Storvreta och åkte sen mot Gamla Uppsala och efter ca 1 tim 15 min från starten i Sandviken var vi på plats vid Fullerö. Gick igenom där och jag köpte ett glashjärta som jag tyckte var lite tjusigt också kostade det inte mer än 40:- heller! När vi kikat klart på första stället knappade vi in nästa adress på GPS:en pappa fick i födelsedagspresent.

Vi snurrade vidare till en liten inredningsbutik som heter In My Carport, som jag fick nys om när jag sökte runt på inredningsbloggar på internet för nån dag sen. Då snubblade jag in på hennes (hon som driver butiken) blogg och såg att hon hade en butik och jag var inte sen med att skriva ner adressen då jag satt vid datorn. Och nu upptäckte vi tack vare GPS:en att butiken inte låg alltför långt bort från där vi var. Wiieee, vi bestämde oss för att åka dit och när vi väl hittat stället var det stängt, suck! Men jag upptäckte på mina noteringar att vi var 30 minuter för tidiga, hon hade nämligen öppet 16-19. Vi satte oss i bilen igen och knappade in nästa adress som var Blomsterlandet som låg en liten bit bort. Åkte dit och kikade först och sen vände vi tillbaka till butiken "In My Carport" som så charmigt faktiskt ligger i familjens garage! Nu var det öppet och vi gick in och gud så bedårande vackra saker hon hade, det var smockfullt av fina grejer. Roligt att jag precis läst hennes blogg också lyckades vi ta oss till butiken idag, tyckte jag var rätt roligt.

Hon sa att hon inte sett oss här förut och då berättade jag att jag just läst om hennes butik via hennes blogg. Också berättade hon att det var hennes syster som har butiken "Uthuset" i Gävle som jag nyss också läst om och bestämt mig för att besöka nån dag. Hur som haver hittade jag lite smått och gott! Köpte ett vitt antikmålat fat att dekorera med tex ljus, en stålstjärna i vitt samt en lykta i silver. Känner mig så inspirerad och pysslig av mig och känner mig så skaparsugen!! Tur att jag har 4 dagars ledigt nu, få se om jag lyckas skapa nåt vackert!

Efter detta besök hade klockan hunnit bli så mycket som ca 17.15 och det var dags för oss att åka hemåt igen. GPS:en är guld värd, man hittar så många roliga små "smultronställen" dit man förmodligen inte skulle hittat till annars. Nu knappar man bara in en adress så sköter den lilla datorn färdvägen och det är i stort sett bara att åka dit den säger, sån himla smart apparat!

Mamma och Jenny släppt av mig hemma kl 18.30 och Hjalle hämtade mig 18.45 då vi åkte raka spåret till McDonalds och åt, var evigheter sen. Tog en McChicken &Co, men jag måste säga att Mc Donalds inte är nån vidare hit, det funkar 1 gång om året iaf.

Nu sitter vi och slappar här hemma, eller slappar för den delen, det gör jag ju inte heller! Jag var ner i tvättstugan och tvättade undan 2 maskiner tvätt för den som hade tvättid hade tvättat klart och hade tvätten på tork så jag kunde fusktvätta lite på hans tvättid. Tur! Har tagit upp tvätten och hängt den på mitt torkställ som nu pryder mitt vardagsrumsgolv. Sen har jag pysslat en aning men nu är jag mest sugen på en film å ta det lugnt, få se om Hjalle orkar med en flm ikväll bara *ler*

Nedan syns hjärtat jag köpte, stålstjärnan (som jag pyntat till lite), ljusfatet samt lyktan. Jag passade också på att slänga in lite bilder på vardagssrummet som jag pysslat mest i! Sist är den stora krukan jag köpte på loppisen igår, funkar just nu som tidnnigsställ =)

image672


Hos mig

Jag köpte 2 glasburkar igår som jag pysslade till lite med spets och snöre igårkväll. Min ljussstake på bordet fick sig också en uppfräschning efter jul. Lite rosa tråd samt rosa snöre på ljusen, tänk va lätt och så sött de blir! Min taklampa i vardagsrummet har jag slingrat en rosslinga omkring så den ser sådär romantiskt gullig ut :). Hängde upp mina Tradera-fyndade gardiner igårkväll också, jättevackra är de!



Shabby Chic

Jag vill ha pärlspont i mitt framtida hus. Tycker det är så otroligt charmigt och vackert.

Jag älskar den lantliga, romantiska och mysiga stilen i ett hus. Det ska gärna kännas gammalt men vara fräscht. Lite nött och slitet här och där, med känsla och charm. Gärna vitt/cremevitt.

Några bloggar jag hittat på nätet som stämmer så väl överens med mig och min stil, roligt med bloggar som kan ge en lite idéer och sånt!

Bloggar:
Lantlif
Mig&Alice
Min lilla veranda
SpetsOchSnor
In my carport

Butik:
Countrystyle
Shabbychic
Laura Ashley
Lavender
Fridasgård
Countryhouse
Uthuset

Tidning:
Country Living
Romantic Homes

Jag är en "Shabby chic" - tjej

V.3

Måndag 14 jan: 7.00-15.30
Tisdag 15 jan: 12.30-21.00
Onsdag 16 jan: 8.00-16.30
Torsdag 17 jan: 12.30-21.00
Fredag 18 jan: 8.00-16.30
Lördag 19 jan: Ledig
Söndag 20 jan: Ledig

Sömn

Mitt sovande har det varit vajsing på en tid nu. Antar att det är julledigheten som spökar för mig än då jag ställde om dygnet. Har svårt att somna på nätterna nu. Igår lyckades jag vrida och vända på mig i sängen ett bra tag innan jag lyckades somna runt en 02.00-02.30. Klockan ringde sen 05.30 och det var dags att kliva upp. Måttligt kul...

Men ändå har dagen på jobbet gått fövånansvärt bra. Har inte varit toktrött alls eller gått och gäspat nåt vidare mycket. Kan bero på att jag haft en sån där dag då jag haft saker att göra mest hela tiden, vilket såklart är skönt för dagen gick väldigt fort. Sen har jag slumrat i soffan mellan 19.00-21.00.

Tillsvidare

Idag kom mitt nya anställningsavtal där det stod "tillsvidare" på form av tjänst. Första gången det inte stod "vikariat" på papperet. Det kändes bra roligt att skriva under på det vill jag säga!

image622

Solen kom-julen bort!

Ååh idag sken solen på klarblå himmel ända tills långt in på eftermiddagen då den gick ner. Helt underbart att se sol efter så lång tid utan den. Hela jag sken upp! Hörde på radion på väg till jobbet i fredags att det hade varit rekordmörkt under december månad. Nån stad hade bara haft 20 minuters sol under hela december! Och ändå tycker vi här i krokarna att vi haft på tok för lite sol, men det har då varit mer än 20 minuter allfall. Men idag hittade den äntigen fram igen, så underbart!

Kan ju börja med att berätta att jag i torsdags var till Swedbank tvärs över gatan och fick hjälpa av dem att bli ny kund där. Fick nytt konto, löne- och sparkonto. Bankdamen skulle kontakta min bank om förflyttning av konto och att lönen från och med den här månaden skulle gå in på mitt nya Swedbank konto. Fick användar och inloggningsuppgifter och dosa och massa papper. Nu inväntar jag mitt nya bankkkort och när det kommit ska jag aktivera det och när jag ser att lönen (förhoppningsvis) går in som den ska på mitt nya konto ska jag kontakta bankdamen så vi kan träffas igen och hon ska då avsluta mitt konto hos min nuvarande bank - Handelsbanken och se till att mina pengar förflyttas till mina nya konton.

Slutade 13.30 på jobbet i fredags efter att ha jobbat i köket hela dagen. Åkte hem till mamma och tvättade undan lite tvätt. Sen umgicks jag med mamma till ca 18.40 då jag åkte hem. Hjalle var hemma och vi blev bjudna hem till hans föräldrar på lite mat. Åkte dit en sväng och sen när vi kom hem hörde vi oss för om Niklas var hemma och det var han så då åkte vi hem till han och spenderade fredagkvällen där. Vi kikade på en rolig film som hette "Balls of fury" och det var faktiskt en film man garvade till. En slapp och bra kväll som avslutades vid 00.00 då Hjalle och jag åkte hemåt.

Lördag morgon
klev jag upp 07.00 eftersom mamma och jag skulle till Falun och gå på loppis. Åkte till mamma till 8.00 och vi drog till Falun. Jag hittade inget på loppisen men mamma gjorde några fynd i form av trädgårdstidningar. Sen åkte vi på stan och strosade runt där i snö/regnblasket som kom. Blött och jäkligt var det. Jag köpte lite handdukar på rea på Hemtex, sen tror jag inte att jag hittade så mkt mer. Vi åkte därifrån 13.10 och stannade till på en pizzeria där mamma bjöd på pizza, det satt verkligen fint! Nu hade det börjat snöa rejält, stora vita flingor som singlade ner och bilen blev rätt översnöad på bara några minuter. När vi mättat våra magar med ordentligt "helgkäk" åkte vi vidare hemåt Sandviken i snöovädret. Snön avtog i hemtrakterna. Mamma och jag stannade till på Jysk och där hade de rea på handdukar så jag köpte 2 badhanddular och 2 små handdukar i turkos färg. Passade också på att köpa 4 st stora blockljus att ha i min stora ljusstake jag fick i julklapp. Kostade bara 10:- styck.

När vi kom hem till mamma slängde jag i lite mer tvätt (vi har samlat på oss en hel del här över jul om man säger så) och slappade i tv-soffan med mamma och pappa. Åkte till Gävle och hämtade Hjalle hos Sjösse klockan 19.00. Vi åkte hem och slöade ett tag men vid ca 22.30 kom Hjalle på att han ville ut och åka lite så det gjorde vi. Åkte runt i Hagaström och kikade på hus. Vi var borta ca 40 minuter innan vi var hemma i kära Valbo igen. Då kikade vi tv och gick och la oss så småningom.

Idag är det söndag
och dagen idag har också gått fort, hela helgen har gått fort då jag haft att göra hela tiden. Hjalle väckte mig 11.00 idag och undrade om jag inte borde gå upp snart. Klev upp på en gång och diskade, vilket jag ofta brukar göra precis när jag klivit upp. Vet inte varför men jag har väl nån slags energi då :). Klockan blev 11.30 och jag hade klätt på mig och stod och sminkade mig. Idag hade Hjalle sagt att vi skulle ha en "Anna-dag" och göra nåt som jag ville göra, gulliga han *ler. Sjösse ringde där vid 11.30 och var hungrig så vi bestämde att vi 3 skulle åkte till Hemlingy och äta brunch-buffén de har där. Vi åkte upp så vi var där till ca 12.15 och åt av det som bjöds. Mat och efterrätt. Vi blev kvar till ca 13.30 då vi åkte vidare. Jag föreslog att vi skulle åka ut till Bönan och kika lite eftersom Hjalle sagt att han ville göra det nån dag, och den här soliga dagen passade väl alldeles utmärkt. Sjösse hade inget speciellt för sig så han hakade på och satt i baksätet och sällskapade oss.

Hjalle har en jobbarkompis som bor jättefint ute vid Bönan och vi passade på att åka förbi där och kika och svängde in på deras uppfart där vi skulle till och vända när vi ser Daniel som han heter kika ut från garaget. Vi klev ur och han visade oss garaget och bjöd sen in oss söndagsåkare på fika, hur trevligt som helst! Vi fick gå en runda i huset som de har byggt ut själva och det var riktigt mysigt! Hans fru var och en av hans två söner var hemma. Han lirade Wii på övervåningen medan vi satte oss vid köksbordet och inväntade kaffet som Daniel satt på. Utsikten i köket var jättefin, man ser ut över havet och alla båtar eller fartyg kanske är bättre namn på de stora "båtar" som åker i viken därutanför. Jättevackert och behagligt läge att ha hus. Urmysigt! Vi drack kaffe och fikade bullar till och pratade tills det började skymma så sakteliga. Vi hade tänkt att vi skulle hinna med att åka vidare ut på udden till Utvalnäs och kika på husen där också innan det skulle bli riktigt mörkt. Klockan 15.30 åkte vi och tackade för sällskapet och fikat och drog iväg. I Utvalnäs var det lika fint och husen låg till och med lite närmare havet här. Vi hann precis med att se husen innan det blev riktigt mörkt.

Det blev en skaplig utflykt för oss och när mörkret kommit blev vi rätt sega i bollen och tyckte det skulle bli skönt att komma hem. Skjutsade hem Sjösse och följde med han upp en sväng. Åkte därifrån klockan 16.30 och väl hemma en kvart senare dök jag ner i soffan och somnade :). Vaknade till vid 17.45 då det var dags att kliva upp för vi skulle hem till Hjalles föräldrar på söndagsmiddag. Den här gången blev det kalkon och potatis. Vi var väldigt trötta alla 4 så vårt besök blev inte långvarigt, en timma stannade vi och åkte sen hem.

Jag hade planerat att ta bort julen här hemma, sätta upp nya gardiner och pyssla en del nu under helgen men det hann jag inte riktigt med förrens nu här på kvällen då jag fick lite energi. Började med att knäppa på teven och kikade på "Singing Bee" som är ett nytt svenskt sångprogram där det gäller för de tävlande att ha koll på sångtexterna när de ska sjunga. Jag tyckte faktiskt om programmet och man kunde ju sjunga med hemma i tevesoffan också och det var ett väldigt trevligt söndagsprogram tycker jag och ett perfekt program att stöka omkring här hemma till :). Jag tog ner julgardinerna, satte upp nya mer våriga gardiner. Tog bort julgranen och allt julpynt och gjorde om lite på fönsterbrädan och donade lite här och lite där. Höll väl på mellan ca 19.30-21.30 sen kände jag att det fick räcka då jag städat undan julen och välkomnat våren i vardagsrummet. Köket har jag kvar men det får vänta till en passande dag i veckan. Tände sen lite ljus och kikade teve och Hjalle och jag kvällsfikade. På tok för sent för kvällsfika egentligen men jag var ju hungrig och det är totalt omöjligt att sova om man är hungrig och illamående på grund av det.

Nu måste jag in i duschen innan det blir bums i säng eftersom det är arbetsdag i morgon igen.

Allt på samma

Mäklare

Min önskan har slagit in

Igår fick jag reda på av chefen att jag fick fast anställning inom Sandvikens kommun den 1/1-2008!!!
Kommer bli kvar på Gruppboendet Smassen 47 eftersom jag tydligen är behövd här. Skulle tydligen få en bra löneförhöjning också sa chefen. Vilken bra start på året!

En önskan uppfylld. Nu kan jag börja drömma om nästa. Hjalle och jag ska höra oss för på banken om vi får ta huslån och hur mycket i så fall.

Spännande.

På jakt...

...efter ny kamera är jag. Eftersom min mobilkamera inte har blixt blir bilderna inte de bästa om inte ljusförhållandena är på topp. Därför har jag börjat fundera på en kamera. Och eftersom jag så passande fyller år snart tyckte Hjalle att det var en bra ide att köpa som present! Tack! Jag ska väl inte ha nån sueprvärsting men ändå en väldigt bra liten och behändig kamera som får plats i handväskan så jag har den med mig vart jag går. Hjalle och jag har ju systemkameran också förstås men den är ju som sagt var inte liten och behändig och inte heller vardagskameran man alltid har i handväskan.

Självklart blir det en rosa kamera och den jag har tittat ut och är sugen på just nu och som jag tycker verkar bra är Sony DSC-W80. Har läst om den på
Cyberphoto där de testat den och gett betyg och lite sånt smått och gott man vill veta.

image621

Nån som har erfarenhet av just den här modellen?


Iihh va skoj med ny kamera, och vilken snygg sen!

Efamol

Tror jag måste påbörja en Efamol-kur igen. Mitt känsloliv är i hemsk svallning. Det börjar likna det som för några år sen var riktigt otrevligt att gå igenom. Upp och ner. Arg som ett monster. Det kokar inom mig. Djup sorg som inte finner ord och allt däremellan. Ingen rak linje. Känslorna går inte att kontrollera utan de tar till och med över min kropp. Min hand blev lite mörbultad för ett tag sen. Gör saker innan att tänka. Det är det som är så jobbigt och otäckt att jag blir nån annan, en person jag inte vill vara. Kan inte stoppa den personen när den väl har tagit sig fram i ljuset. När jag väl blir irriterad, arg eller vad det nu är som börjar triggas igång så kan jag inte lugna ner mig själv, inte heller Hjalle kan det vid de här tillfällena. Jag mår dåligt och jag gör så att Hjalle mår dåligt. Det är det sista jag vill men det blir ju så... Jag har så dåligt samvete och ångrar mig så djupt när allt väl har lagt sig och jag är resonlig igen och ser klart och inte bara i ilska.

Det var väldigt länge sen som jag kände mig så här okontrollerad. Jag vill inte att det ska bli som det en gång var. Det var outhärdligt jobbigt. Då köpte min snälla mamma "Efamol" åt mig och de hjälpte mig faktiskt. Jag blev inte lika uppriven, det kokade inte i mig. Allt gick över snabbt och jag kunde lugna mig, kunde resonera. Nu är jag bara arg och arg. Som ett monster faktiskt. Med hjälp av Efamol blev jag stabilare. Visst har väl allt jag känner inom mig en viss förklaring i hur jag lever mitt liv och allt jag tänker/känner och vill med mitt liv. Jag kanske är lite ostabil i mig själv just nu, sånt som därav påverkar min sinnesstämning. Men att det ska behöva ta sig såna här oförskämda uttryck tänker jag inte tolerera mer!


Herregud!

Vad är det som händer med mig?
Sov till 12.45 idag! Och då var det posten som damp ner i brevinkastet som väckte mig. Vad skulle hänt om jag inte fått nån post idag, skulle jag fortfarande legat i sängen då?
Var helt omöjligt att kliva upp tidigare, kände mig helt snurrig i bollen och slocknade på en gång igen...
Nåja, nu är jag iaf nyvaken och dagen kan börja.

Mitt första stopp är på Swedbank tvärs över gatan. Jag ska nämligen byta bank så jag och Hjalle har samma bank, det blir mycket lättare så både nu och för framtiden. Eftersom Hjalle har företaget blir det lättare för mig att byta bank. Så var det med det.

Fler tips?

Vart mer kan man titta på hus?

Hemnet
Svenskfastighetsförmedling
Fastighetsbyrån
Kerstinsmäklarservice
Bovision
Mäklarringen
Skandiamäklarna


***tack för tipsen***

Mäklarcentrum
Konsult.lrf
Kustoch land




v.2

Måndag 7 jan: Ledig
Tisdag 8 jan: Ledig
Onsdag 9 jan: 7.00-15.30.
Torsdag 10 jan: 7.00-15.30
Fredag 11 jan: 7.00-13.30 (köket)
Lördag 12 jan: Ledig
Söndag 13 jan: Ledig

Mitt julvardagsrum

image614image615





Det var länge sen...

...jag tog mig ett bad.

Men nu ikväll fick jag en längtan. Skrubbade rent badkaret, fyllde på vatten samt badsalt i form av ett hjärta med rosblad i och sen slank jag ner under vattnet. Mmm, det var avslappnande och riktigt skönt. Behagligt med tända ljus också förstås. Det är hela grejen. Plus att det doftar så gott från badsaltet! Nästa gång ska jag prova en LUSH - grej när jag badar!


Unikt boende

Spännande och vackert boende



Synd bara att det ligger i Hofors...

Har börjat smygkika på hus på internet nu eftersom jag hoppas och önskar att detta år ska bli mitt år. Min tur att få fast tjänst. Får jag det känner jag mig trygg i att leta hus. På riktigt. Det känns roligt att titta :)

Jag får vänja mig sakta med att jag också en dag ska våga ta steget ur lägenhets-tryggheten och sköta om ett hus en vacker dag :)

För längtar efter hus det gör jag ju, mycket...*ler*

Helst vill jag bo i mitt kära Valbo. Även fast jag inte är uppvuxen här känns det som hemma. Likväl som Sandviken och det bådar ju gott . Synd bara att priserna är mycket högre här än i utkanterna. Hedesunda, Älvkarleby, Hofors och andra mindre ställen kan man få jättefina hus för lägre peng än om man vill bo lite mer centralt eller vad jag ska säga...

Ridtajm

Idag följde jag med Jenny till Jädefors och till stallet där hennes häst Lina bor :)

Klädde mig varmt och rejält och åkte hem till Västanbyn där Jenny väntade in mig. Vi tog min bil till stallet och jag fick en underbar dos av natur och djur, toppen!!! Älskar verkligen att vara ute och att ha djur omkring mig. Men allt det där blir ju lite svårt när man bor så trist som i lägenhet. Jag vill ha en trädgård vintertid att skotta och en sommarträdgård att sätta blomster i om somrarna. Jag vill ha ett ställe att "jobba" på och dona och pyssla helt enkelt, och vara ute! Det är inte så roligt att bara gå ut och promenera, helst vill jag ha nåt att göra när jag är ute.

Hur som helst fick jag först se de 2 små söta fölen som gick i en separat hage. Så söta gullungar! Sen tog Jenny in Lina och gjorde henne klar för en liten ridtur i skogen. Jag promenerade med vid sidan om och på tillbakavägen fick jag rida!! Supermysigt att sitta där uppe på hästryggen och njuta av vacker natur samt se snöflingorna singla ner sakta från himlen. Och Lina var så snäll och tog väl hand om mig där jag satt :)



När vi kom tillbaka till stallet skulle Jenny mocka. Jag hjälpte till med det jag kunde vilket den här gången fick bli att byta vatten samt sopa och göra rent på golvet...hihi! När vi var helt färdiga i stallet släpptes Lina ut till sina kompisar i hagen igen.

Jag och Jenny åkte nöjda därifrån och jag släppte av henne hemma hos sig. Åkte en kortis till pappa innan jag åkte hem till valbo igen och jag har precis hämtat hem Hjalle. Han står i köket och lagar mat nu låter det som, va bortskämd jag är *ler*.


*******uppdaterat*********

Åh, min Hjalle serverade mig med hemrullade köttbullar och makaroner som ja just smaskat i mig, mums!!!



För övrigt har Hjalles "smällare-blåmärke" blivit alldeles lila...


Hittade den här coolingen - superkul!


Paris Hilton

Mmm...älskar min nya parfym som jag fick av Hjalle i julklapp.

"Heiress" av Paris Hilton - luktar sanslöst gott!!

Heiress från Paris Hilton lanserades 2006 och är en sprudlande, fruktigt frisk eau de parfum. Den har en ljuvligt kvinnlig doft med toner av passionsfrukt, persika och mimosa.

Toppnot: passionsfrukt, apelsin, persika och mimosa
Hjärtnot: stjärnjasmin, tiare blomma (en gardenia från Tahiti), ylang ylang, kaprifol, grenadin och blåhallonsblomma
Basnot: violblad, vetiver, tonkaböna och ljust trä                                   



image589

v.1

Nyårsafton: Ledig
Nyårsdagen: Ledig
Onsdag 2 jan: 7.00-15.30
Torsdag 3 jan: Ledig
Fredag 4 jan: 12.30-21.00
Lördag 5 jan: 12.30-21.00
Söndag 6 jan: 12.30-21.00

Nyår - 2008

Det nya året började i kaos och panik!!

Men vi bläddrar tillbaka och tar dagen i tur och ordning.

Hjalle och jag var och handlade lite under dagen eftersom vi skulle bjuda hem Jenny och Anders på kvällen. Vi tänkte ha lite mat, varma mackor och massvis med godis och gotta hade vi tänkt!

Klockan 15.00 samlades Hjalle, jag och Anders och Jenny hemma hos mamma och pappa och åt smörgåstårta som våra kära föräldrar alltid brukar bjuda på på nyårasfton. Vi blev kvar ett tag, grabbarna lirade biljard och vi tjejer kröp ihop i soffan. Ca 17.30 åkte vi hemåt. Slappade lite framför teven och vid 19-tiden kom Jenny och Anders. Vi spenderade kvällen i soffan och hade det väldigt slappt och trevligt. Jenny och jag gjorde oss några varma mackor vid 20-tiden medan Hjalle och Anders slog på stort och gjorde hemlagade STORA hamburgare och åt.



När vi alla var mätta fyllde vi vardagsrumsbordet med gotta och slog oss ner i sofforna och kollade på "Superman Returns". Och åt på tok för mycket godis förstås *ler*. Men allt sånt hör julen till. Godis till frukost, lunch och kvällsmål - det är inte så noga =)


När filmen var slut fortsatte vi kvällen med lite "Geni"-spel. Jag och Jenny mot Hjalle och Anders. Det var rätt spännande för vi låg väldigt lika men när klockan blev ca 23.30 hade Hjalle och Anders vunnit. Men roligt hade vi och Geni är faktiskt ett riktigt roligt spel där tiden svischar förbi rätt snabbt när man väl börjat spela.



När vi spelat klart blev det toadags för oss alla och sen gick vi ner till Sporthallen här i Valbo där det är fyrverkerishow. Vi var dit förra året och det var jättefint och jättetrevligt att stå och bländas av alla vackra fyrverkerier och färger i himlen. Klockan 00.00 började showen. Vi var lite missnöjda med att det verkade vara fler fyllerister i folkmassan som stod och tittade på showen än förra året men tänkte inte direkt mer på det förrens några helt plötsligt börjar smälla smällare där de står, mitt i folkmassan där det är barnfamiljer och människor som vill fira in det nya året på ett trevligt sätt!!

Men den trevligheten förbyttes snart mot det kaos och den panik som jag, Hjalle, jenny och Anders fick upleva då en "fyrverkeri-tårta" blivit omkulsparkad när den redan tänts och smällarna flyger mott oss. Hjalle och Anders fick smällare på sina ben där de smällde av och jag blev alldeles chockad då en smällaren rullar fram till mina fötter och avfyras i en rejäl smäll där jag står i smått panik och tittar på vad som händer. Jag hinner inte reagera och flytta på mig utan blundar och håller för mina öron.

Sen står jag där ensam och irrar lite en stund innan Hjalle kommer och tar mig lite längre bort i folkmassan - bort från de dårar som tyckte det var en bra ide att avfyra smällare mitt bland barnvagnarna. Tänk om en sån där "kula" skulle ha hittat in i en barnvagn och smällt därinne! Eller om vi skulle haft oturen att de smällde i ansikten på oss. Nu hade vi ändå tur i oturen då de "bara" smällde av på Hjalle och Anders ben. Men nog så illa var ju det! Resten av showen som höll på i ca 10-15 minuter stod jag och Hjalle och kikade upp i himlen i lite uppskakat tillstånd. Efter showen hittade vi på Jenny och Anders som var i lika uppskakat tillstånd som vi. Vi gick hemåt och de åkte hem till sig. Hjalle och jag varvade ner framför teven en stund och gick och la oss 02.30. En trevligare start på det nya året hade man ju önskat sig. Jävla dumma dårar!! De skulle åkt på ett kok stryk om vi bara visste vilka det var!

Hjalle har idag ett stort blåmärke på innerlåret där smällaren smällde på honom igår.




Idag är det nytt år. 1:a januari 2008.

Hjalle och jag sov ut till 10.30. Blev hembjudna till hans föräldrar på mat vid 14-tiden. Åt gott och stannade till ca 15.30 då vi åkte hem. Hjalle har alldeles för en stund sen bjudit mig på hemlagad hamburgare, mums!



Nu ska vi kolla på nån film och njuta av min sista lediga helgdag. Imorgon börjar åter jobbet igen.