I drömmarnas land...




Jag har med hjälp av mamma och hennes verktyg och maskiner snickrat ihop 2 till fönsterdekorationer som jag placerat med andra sidan synlig, så man ser listerna. Dessa två fungerar faktiskt som insynsskydd i mitt sovrumsfönster - precis så som idén var tänkt från början.

De vackra bokstäverna bilder som ni ser ordet "DRÖM" vilket ger en rogivande ton i vårat sovrum. Här sover jag sött må ni tro *ler*





Dekorationsluckor/fönsterdekoration

Här kommer nytagna bilder på mina hemgjorda "fönsterdekorationer" eller "dekorationsluckor" eller vad jag nu ska kalla dem :)

Bara fantasin som sätter gränserna för vad alla ting man samlar på sig kan användas till...hihi!




Romantiska Hem & Inspiration i Vitt

Förra veckan eller så var jag in till Madame Nyberg och köpte mig ett exemplar av denna bok - hetast på marknaden just nu!!! Den är helt underbart fantastisk!

"Romantiska Hem & Inspiration i Vitt" gjorda av de duktiga tjejerna Ingela samt Petra!



Till tjejerna som givit oss denna bok vill jag säga detta:

"Ni har gjort ett fantastiskt jobb med boken och självklart äger jag ett exemplar och är så stolt över det :)

Ni har spridit glädje till så många av oss inredningstokiga landet runt och med denna bok kommer ni att sprida glädje i all evighet, för denna bok är en inspirationskälla och ett glädjeämne för alltid!

Varje gång jag kommer att bläddra i den kommer jag att se nåt med nya ögon, inspireras och få många mysiga stunder i soffan :)

Otroligt bra jobbat och jag blir så inspirerad av ert hårda arbete och att ni tog vara på er dröm. Man kan lyckas om man tror på sig själv och sin dröm, det är ni 2 bevis på :)

Så jag vill rikta ett stort TACK till er tjejer för vad ni har givit oss alla, er dröm!!!"


Småtavlor

Igår målade jag lite ramar och gjorde små tavlor med tänkvärda ord, det är verkligen roligt att pyssla!




Lite större småtavlor



Här hos mig skiner solen idag - härligt!! Igår var det regn mest hela dagen. Jag ska jobba 12:30-21:00 idag.

Ha en fin dag mina vänner och njut så mkt ni bara kan *ler*


Snickra

Tack för alla stöttande ord ni har givit mig, det ger mig styrka, mod och hopp, så tack för er värme och omtanke!

Nu tänkte jag visa er vad jag har pysslade med de senaste dagarna på min semester, med hjälpande händer av mamma, tack!

Slutresultatet av stunderrna i snickarboá blev detta insynsskydd/fönsterdekoration:




Sen upptäckte jag att de kunde hängas upp på en vägg eller ställas som dekoration på en byrå vilket också blev väldigt fint :)


Jag tillverkar dessa på beställning!

Vid intresse klicka HÄR!



Vilken vändning....

Idag fredag jobbade jag 12:30-21:00. Hann alltså med att få posten innan jag åkte iväg. Men idag förvånades jag av ett brev jag INTE trodde skulle dimpa ner...

Där står att jag är varslad...?!

Jag är en av 20 st inom vår verksamhet som blivit varslad och jag har för mig att det stod att 12 av oss 20 kommer att bli utan jobb medan 8 st kommer att få nya tjänster...

Jahapp, vad säger man??

Än så länge vet jag inget mer än att jag är varslad, vet inte när jag kommer att få ett definitivt besked heller så här står jag med långnäsa och vet varken ut eller in. Men det som sker det sker, jag kan inte råda över det. Bara se till att göra det bästa av situationen. Och hur som helst så vet jag ju egentligen ingenting om hur det slutar, det kan ju lika gärna vända på nån vänster så jag får behålla jobbet. Men nu är det lika bra att inte tänka alls eftersom det kan gå hur som helst.

Kanske kommer detta bli en helomvändning i mitt liv... Är det min tur att ta nya kliv ut i den vidöppna världen? Är det då dags att satsa på mina drömmar? Nu vill jag bara få besked så jag får veta om jag ska stanna i den trygga arbetsvrå jag befinner mig i eller om det är dags att drömma mig vidare. För drömmar det har jag *ler*


Ja det flyter inte på för min del just nu... Förutom det här fick jag ett besked tidigare i somras om att jag inom några veckor ska in på sjukan och göra en liten operation - dock inget allvarligt men ändå... Ska operera bort en bit av livmodertappen pga av cellförändringar. Standardingrepp för sjukhuspersonal men världens grej för mig. Jag har aldrig behövt operera mig och kommer bli skitnervös, rädd och hela tjofadderittan när jag kommer dit. Kommer tydligen bara att få lokalbedövning och det vette tusen om jag pallar med och va vaken - tänk om det gör ont! Nåja, allt löser sig!





I´m back in the game!

Då var jag inne i arbetsrullen igen, nemas problemas!

Igår var en lite halvseg dag, det snurrade lite i skallen och jag var allmänt seg och hängde inte riktigt med på alla rutiner och sånt - hjärnverksamheten gick på halvfart vilket ju inte är så konstigt efter ledigheten :)

Men idag gjorde jag andra dagen och allt var som vanligt igen och jag hade fullt upp vilket var skönt! Då går dagarna snabbt vilket jag gillar, iaf när jag är på jobbet...hihi! Kändes som att jag jobbat i flera veckor redan. Det var inte så farligt att vara tillbaka heller och det visste jag ju egentligen, men ångesten kröp på ändå. Arbetskamrater som säger att de har saknat mig och är glada att jag är tillbaks, får kramar och snälla kommentarer, jättetrevligt välkomnande av alla och inte hade jag väl förväntat mig nåt annat heller, de är trevliga mina kollegor och de som bor där!

Ångesten är väck och nu får jag se fram emot mina vanliga små ledigheter jag har på schemat...hihi! Men just nu jobbar jag hela veckan lång, körde på med hårdpasset redan från första början så har jag det gjort, bara ledig torsdag den här veckan sen är det även helgjobb som väntar.

Idag efter jobbet åkte jag direkt hem och började sy lite ljuspåsar, det är så skoj och så roligt när människor där ute gillar dem och vill köpa så jag får sy nya...hihi!

Har gjort några fler varianter här som ni kan se:



Några sen förr:



Storlek: ca 14 cm X 11 cm

Pris: 60:-/st

Vid intresse mejla mig på:

[email protected]

eller skriv i kommentarsfältet




De sista dagarna

Idag njuter jag för fullt av min sista semesterdag. Lite smått ångest inför att att gå tiilbaks till jobbet imorgon igen med allt vad det innebär. Har ju varit såå otroligt underbart att fått ha 4 veckors semster och verkligen haft kvalitetstid vareviga minut, vareviga dag, så här skulle jag vilja ha det oftare i livet; att få göra det jag vill med min tid, mina dagar, mitt liv. Spendera den på det vis jag vill, när jag vill. Istället får man ta den lilla tid som blir över efter det att man har gjort sitt på jobbet, där man spenderar större tid än hemma, konstigt det där...

Min önskan vore att få jobba kanske 50% på det ställe där jag befinner mig nu och de resterande 50% arbetandes med något jag verkligen brinner för, något inom heminredning/pysslande, butik, försäljning kanske. Det lockar rätt mkt och känslan av att få styra själv över sitt arbete, vara mer självständig och få skapa/utveckla något med egna händer och tanke lockar. En känsla av att få ge näring åt sina egna intressen och det som driver en samt ge mer tid åt de människor som finns runtomkring en och som jag mer än gärna skulle vilja ha tätare kontakt med.

Näe, det jag egentligen tänker på är väl det att det blir så tydligt hur mkt vi jobbar när man sen får semester och verkligen styr över sina dagar. Jag har umgåtts jättemkt med familjen och Hjalle och det har gjort mig strålande glad *ler*

Men som sagt var, imorgon är det åter dags att gå tillbaks till arbetet och falla in i rutinerna där och så är vardagen igång igen och man får försöka hinna med allt det man önskar hinna med på kvällarna när man kommer hem eller på de dagar man är ledig. Inte fy skam att ha ett arbete i dessa tider heller så självfallet är jag glad över att ha ett jobb att gå till och väldigt tacksam över det! Bara det att jag har lite andra drömmar för mig själv i mitt liv också *ler*

Men om jag ska ta och dra ihop några rader och bilder över de senaste dagarna, de sista soliga, somriga semesterdagarna!

Fredag:

Jag, mamma och Jenny hade bestämt att vi skulle träffas hos mamma klockan 12:00 och åka ut till Öjaren (ett badställe) och bada med vovvarna, Nippe och Seven! Det var så soligt och härligt väder när jag vaknade i fredags så jag åkte hem till mamma redan vid 08:30 tiden, strax efter att Hjalle åkt till jobbet. Mamma påtade lite i trädgården och jag solade och slappade lite om vartannat som jag kikade till henne :) Vi åt smörgås ute och bara njöt! Sen åkte vi och köpte lite färg på färghandeln vid 11-tiden och sen hem igen. Jenny kom vid 12-tiden och strax därefter åkte vi till Öjaren, redo för att svalka av oss i den böljande värmen!

Den dagen tog både jag och syster min vårat första dopp för denna sommar, det var ju superhärligt och jättevarmt och skönt i vattnet, man blev inte ens kylig när man klev upp, urhärligt!!! Och våra vovvar tyckte minsann att det var lika roligt att bada de med, skojjigt värre...hihi!!

Här kommer badstunden i bilder:



Före badstunden blev det lite lek hemma på gården:



När vi hade badat färdigt åkte vi hem till mamma och hon bjöd på mat; potatisgratäng med kyckling i supersmarrig gräddsås! Vi dukde upp ute på altanen och pappa kom precis hem från jobbet när det var dags att äta så han gjorde oss såklart sällskap. Hur gott som helst var det och Trocadero drack vi till, det är en riktig höjdarläsk det :)

Jenny och jag hade bestämt tidigare att jag skulle sova över hos henne mellan fredag-lördag så hon och jag stannde kvar tills ca 15:30 då vi åkte hem till henne. Hon började med att ge hästarna mat och vi var ute ett tag, sen gick vi in och började kika lite i hennes skafferi som snart kommer att stå klart, supermysigt!! Vi plockade in lite grejer och här är ett smakprov på hur det kommer att se ut:


Idag har mamma hjälpt dem att måla taket i deras "matsal" och det blir hur fint som helst!! Har bara sett ett litet smakprov via mobilen än men vilken skillnad mot den mörka furufägen som var innan, kommer verkligen bli kanon när det är helt klart!

Jenny och jag åkte hem till hennes chef vid 18-tiden eftersom de hade bestämt träff och skulle låta sina vovvar leka med varandra eftersom hon också har whippet, 2 st. Väl där bjöds det på saft och bullar, mums! Hundarna lekte litegrann emellanåt men det hade nog varit en alldeles för varm dag för dem för att orken skulle hålla så långt som tills kvällen. Några bilder blev det dock!


Vi blev kvar i ca 2 timmar och vid ca 20:00 åkte vi hem till Jenny igen. Vi gjorde kvällsvåfflor och mumsade med jordgubbssylt och grädde och ett varsitt glas mjölk, det är verkligen kalasgott! Sen slängde vi oss i sofforna och slappade ett tag tills ca 23-tiden då Jenny och jag gick upp och la oss i dubbelsängen medan Anders fick sova på soffan i vardagsrummet den natten, tack för att du lånade ut sängplatsen till mig :) Jenny och jag slumrade rätt sött strax efter midnatt men hualigen va varmt det va, ca 30-32 grader och det skulle man lyckas somna i men efter lite vridande och vändande i sängen så gick det faktiskt *ler*

Lördag:
Jenny klev upp ca 04:30 eller nåt sånt och gick ut och gav hästarna mat och så. Sen kom hon in igen och vi knäppte på tv:n en stund, men sen slumrade vi om tills klockan var ca 08:00. Drog oss kvar i sängen ett tag sen gick vi ner och Anders hade dukat upp frukost till oss. Solen sken även denna morgon och vi funderade en stund på vad vi skulle göra med förmiddagen och kom sen på den briljanta idén att vi skulle åka upp till en liten badplats i skogen där de bor och ta oss ett morgondopp i solskenet! Sagt och gjort och Jenny, jag och Seven badade en gång till! Det var så varmt i luften och jätteskönt med ett tidigt morgondopp, klockan var nog inte mer än vid 9-tiden och det var lugnt, skönt och så uppfriskande!


Nöjda, glada och pigga åkte vi tillbaks hem till jenny och Anders. Mamma ringde och sa att hon skulle komma förbi så Jenny och jag åkte upp till afären och köpte lite bullar och kaffe och sen en till vända och köpte korv och bröd. När mamma kom fikade vi först lite goda bullar och drack läsk till. Sen högg vi i och arbetade lite! Mamma kom förbi med målartvätt och skrapa så jag och Jenny tvättade väggarna i matsalen som ska målas om och mamma skrapade fönsterbrädorna. Vi höll på ett bra tag och sen kokade Jenny lite korv och vi åt korv med bröd och donade sen ett tag till. Jenny och Anders skulle på kalas kl 16 så de åkte 15:30 och då tackade jag för de här härliga dagarna vi spenderat tillsammans och följde sen med mamma hem till Sandviken. Där påbörjade vi varsina snickeriprojekt, jag gjorde ett insynsskydd/fönsterdekoration i trä som jag målade och fick hjälp av mamma också. Hon har ju alla verktyg och grejer som behövs för såna projekt och det är så enkelt att hålla på och grejja hemma hos dem. Jag hann få 1 insynsskydd färdigt och målat och jag åkte hem ca 20:30. Tack för hjälpen och materialet mamma!!

Hjalle var i Gävle så jag spenderade lördagskvällen hemma med dator och tv. Han kom hem strax efter midnatt efter att ha hämtat sina föräldrar med vänner som varit i furuvik på Countryfest. Vi gick och la oss rätt omgående och slumrade sött efter en stund.

Söndag:

Det är dagen idag. Vi vaknade ca 08:30 och klev upp rätt omgående. Solen sken och det var en till vacker dag. Vi bestämde oss för att åka och bada lite efter frukosten vilket vi gjorde. Åkte upp till Öjaren vid ca 10-tiden och gick i vattnet och kastade lite tennisboll till varandra ett tag innan vi plumsade i. Men ack va det var härligt! Jag plumsade runt och simmade och plaskade och hade det riktigt skönt, Hjalle började nysa som en tok efter ett tag så då var det dags att gå upp...hihi! Men då hade vi ändå varit i ett bra tag, härligt uppfriskande! Vi åkte hem till mamma och lånade en solsäng och lade oss i trädgården och solade ett tag. Varken mamma eller pappa var hemma då pappa jobbade och mamma var hos Jenny för att påbörja målningen av väggarna. Vi solade och värmde oss i solen och strax efter 12:00 åkte vi iväg för att införskaffa oss lite lunch. Det blev MAX i Gävle. Tog en varsin GI-burgare och mumsade på sen åkte vi till Boulogner-parken och jag åt en glass och Hjalle tog en kopp kaffe i solskenet. Sen skjutsade Hjalle hem mig vid 14-tiden och han åkte hem till några kompisar en sväng. Jag drog på mig bikinin efter tag och satte mig ute på balkongen och solade och hade det skönt. Hann även med att sortera lite beställningar av ljuspåsar samt sy lite. Hjalle kom hem igen vid 20-tiden och då gjorde vi ett kort besök hos hans mamma och pappa där vi blev bjudna på lite fisk och bröd. Sen åkte vi hem igen men först ett stopp på affären där jag köpte lite smågodis som jag ska tröstäta lite nu för att semstern är slut...hihi!

Men jag vill konstatera at den här semestern har gett mig mkt kvalitetstid och jag är så glad över att jag har så många människor omkring mig som jag älskar så mycket!!

Passar på att avsluta med den här söta bilden på Nippe då han hade doppat sig en aning när han varit ute på promenad tidigare i veckan, sötnös där!



Kom ihåg,

Njut av livet
& se till att Fånga Dagen!



Västerås

Igår onsdag blev det en systerdag hela dagen lång - kanonmysigt hade vi det!!!

Jenny kom och hämtade upp mig kl 08:00 och vi styrde mot en shoppingdag i Västerås, eller rättare sagt var det min duktiga systeryster som letade in oss till de ställen vi besökte :). Jag fick sitta bekvämt på passagerarsätet.

Det tog ca 2 timmar till Västerås men det kändes som att det gick snabbare, säkert för att vi hade det så trevligt :)

Vi kom till centrum vid öppningsdags kl 10:00 och efter att ha blivit typ utskälld av en gubbe i toakön som frågade vafan jag och min syster höll på mig och jag lite förbryllat sa: -"vi kissar", så var dagen kanon och bjöd inte på fler irritationsmoment *ler*

Vi begav oss till butiken New Yorker som har massor av schyssta kläder så där var vi ett tag, ända tills air conditionen schasade ut oss för vi frös så in i bomben! Det blev 2 par solbrillor och ett par shorts, inte mer. Syrran shoppade lite kläder hon. Vi kikade in på massa andra butiker och dagen till ära lyste solen och bjöd på riktigt sommarväder - supernajsigt!

Kl 13:00 kände vi oss nöjda med shoppingen i centrum och vi åkte vidare mot Nisses där jag gjorde av med desto mer pengar!! Herregud, jag bara plockade i det jag ville ha och vips blev det många hundralappar!

Men innan vi körde igång på Nisses så åt vi lunch på MAX - sen var vi påfyllda med ny energi för resten av dagen...hihi!

Köpte bla lite målardukar att göra tavlor av, en stor ljusstake i fattigmanssilver (mitten på bild), toaborstehållare samt tvålflaska i zink, en fin miniskottkärra att ha som prydnad och dekorera med blommor och kanske nåt mer smått och gott som jag inte kommer på just nu i så fall :)

Nöjd med shoppingen där iallafall men lite besviken på att de hade tagit in en hel del kläder och skor i sortimentet istället för mer inredning och hushållsartiklar som de hade förut då jag var där. Jenny hittade också lite trevligheter. Sen gick vi vidare och kikade på lite fler butiker och tog en fika på ett mysigt café. Jag åt en stor kanelbulle där de hade bytt ut kanelen mot jordgubbsmassa vilket var jättegott!

Ca kl 17:00 var vi nöjda på shoppingsställe nr 2 och det var dags att åka vidare hemåt igen då hela dagen på nåt vis makalöst svischat förbi tok för fort kändes det som! Jag sökte på inredningsbutiker i Västerås och då kom butiken Design & Countryhouse upp och den kände jag ju till, så vi bestämde oss för att leta oss dit och det var inte svårt då vi redan var i krokarna. Butiken låg i ett jättevackert stort hus som låg på en lika fin gård. Det var mysigt att strosa runt där även om det inte blev nån shopping den här gången. Tjejen som har butiken bloggar här! Butiken är väl värt ett besök om du är in trakterna av Västerås!

Klockan hann bli nästan 18:00 då vi begav oss vidare hemåt och kom hem ca 20:00. Jenny släppte av mig och jag gick in och packade upp mina fynd vilket ju alltid är lika roligt för alltid är det nåt man glömt av att man handlat också blir det som en glad överraskning, känner ni igen det fenomenet måntro? :)

Idag torsdag har solen strålat absolut hela dagen och gör det fortfarande och jag har njutit! Min kusin Niklas kom förbi och hängde hos mig från strax efter 10:00 till 13:00 - alltid lika trevligt att träffas!!! Sen satte jag mig ute på balkongen och åt min lunch (köttbullar & makaroner) och sen solade jag lite grann och insöp sensommaren.

Tog sen faktiskt fram min cykel som stått orörd hela den här sommaren och hela förra. Pumpade i lite luft och cyklade till butiken Madame Nyberg och köpte mig en fin krok till hallen. Sen cyklade jag hemåt igen och här är jag nu.
Hjalle kommer snart och hämtar upp mig då han har lånat min bil idag och så ska vi åka till en fiskerestaurang i Utvalnäs och äta kvällsmaten, mys!

Visar här en bild på min fina fågelbur som jag TOKFYNDADE på Ockelbomarknaden tidigare i sommar, betalade 160:- för den, det ni! Den har fått plats på mitt symaskinsbord nu menaajg har inte hunnit dekorera den än faktiskt.


Ha en fin kväll mina vänner!



Välkommen!


Så här ser det ut i hörnet längst in i min hall. Lilla bilden bjuder på "bloggerskan" in action!

Jag har blivit av med en stor skänk med överskåp som jag haft i min avlånga hall. Jag tröttnade dock på den och har haft den på Blocket ett x antal veckor/månader utan att ha fått den såld. Men så i dagarna ringde en tjej från trakten och ville köpa den av mig, wiiee!!! Äntligen har jag fått in byrån på sin rätta plats *ler* Den har stått malplacerad mitt på golvet i vardagsrummet i väntan på att skänken skulle bli såld, det börjar arta sig...hihi!

Förutom att skänken rymde otroligt mkt saker som jag fick tömma ut på vardagsrumsgolvet utan att ha plats för dem någon annanstans så var jag överlycklig!

Nu kunde jag äntligen sätta fingrarna i hallen - det rum som ger första intrycket hemma hos en människa. Och jag vill att det ska utrståla harmoni och vara en vacker och inbjudande syn för sinnet för dem som besöker mig och nu är jag på god väg *ler*

Den här fina trälådan med smålådor fyndade jag igår då mamma och jag tog en tur upp mot Dalarna på loppisrunda! Den här köpte jag på EmmaBoden i Falun. Från början var den helt svart och de hade målat ett träd i guld på den, inte direkt min smak! Men som vanligt kan vit färg göra under som ni ser :). Jag har precis målat den, ska shabba den lite och sen texta nummer på lådorna, No1 osv.


Den här vackra vita spegeln som skymtar till i bild köpte jag på gårdsbutiekn Tant Elwira i lördags då jag var där med min vän Ninni! Åh den passar så himla bra i min hall, är supernöjd med det köpet *ler*


Mamma och jag besökte som sagt var Emmaboden i Falun, sen åkte vi vidare till TrollKrogen mellan Gagnef och Leksand där vi åt lunch, stuvade makaroner och falukorv, mumsfillibabba!!

Sen åkte vi till loppisladan LopNor i Leksand där det verkligen är smockfullt med grejer men det finns ändå ingenting... Varken jag eller mamma hittade nåt, kändes som att det mest var väldigt gamla ting som inte var i våran smak överhuvudtaget. Innan vi kom fram till LopNor besökte vi butiken SmåGlädjen i Insjön och även en till liten inredningsbutik vid Väveriet.

 Så när vi kikat klart där åkte vi till Tulavippani Gagnef där det enda jag fyndade var en vacker spegel som jag ska måla om ramen på.

Vi mumsade på en varsin Daimstrut innan vi styrde kosan vidare till Borlänge där vi gick ett varv i centrum och besökte butiken Lavendel & Romantik. Inget köp för mig där men dock för mamma, vackra emaljskyltar med siffror på.

Sen styrde vi kosan hemåt Sandviken igen och när vi kom hem strax före 20:00 stod pappa och lagade mat, fisk och potatis som vi också fick hugga in på , så väldansl gott, en av mina favoriträtter!!!

Mamma & jag hade en riktigt mysig dag igår, tack för den mamma *ler*

Och imorgon onsdag blir det en utflykt till Västerås med syster min, det ska bli jätteskoj! Vi ska strosa runt i centrum och förhoppningsvis shoppa kläder och sen åker vi vidare till Nisses där vi också hoppas på lite shopping!

Tur att jag blev av med skänken så jag blir tvungen att rensa bort lite grejer som rymdes i den eftersom jag på nåt underligt vis alltid lyckas införskaffa nya grejer mot min sambos förtret...hihi!





Ny tallrikshylla

Jag hittade en ny tallrikshylla med bakstycke på loppis förra helgen för ynka 30:-! Det var en självklarhet at den skulle med hem trots att den var brunbetsad som ni kan se på sista lilla bilden. Jag målade om den antikvit och det blev kanonbra!

Jag har faktiskt gjort en stor tallrikshylla av 2 st tallrikshyllor om ni tittar noga. Tyckte det funkade ganska bra plus att jag får plats med ännu mer vackra grejer på väggen då *fniss*

Jag har pyntat med vackra glasflaskor/burkar, spets, silverbrickor, tallrikar, skopor, någon ljuspåse samt lite annat smått och gott!

De här fina korten med spets har jag köpt av en tjej som kallar sig Softgrey på Tradera där hon gör och säljer dessa vackra kort, jag har fått lite mani på dem som ni kan se *ler*


Före:




KÖK



Kolla in de här vackra vita träbokstäverna! De gör sig perfekt i mitt KÖK, jag älskar dem!

Tjejen som gör dem känner nog de flesta av er till, det är
Ida med bloggen "Drömmar om vitt och shabby"!

Hon är så grymt duktig, gör bokstäver på beställning och jag har få se nu.....12 bokstäver från henne nu och fler kommer det bli....hihi!



Spegla dig - du är vacker

Den här söta vita spegeln i plast köpte jag på butiken Nordljus när jag, mamma och Jenny var där på vår husbilssemester. Märket är Lisbeth Dahl. Spetsen knöt jag på så fort jag packade upp hemma :) De vita hårpännena shoppade jag också i nån butik.

Se hur fin den är på baksidan! Väldigt vackert detaljerad.

Det här söta hjärtat fick okså följa med hem.

Jag hittade också en här vackra vita, lite ruffa stenkrukan som jag blev förtjust i.


Också hittade jag den här fina ljusstaken i fattigmanssilver på Albert&Herbert, en billighetsaffär, superfynd!


Spegel: 59:-
Hjärta: 49:-
Kruka: 59:-
Ljusstake: 79:-



Semestertripp till Sthlm

Onsdag
Jag & Hjalle åkte ner mot storstaden vid 10-tiden. Började med att parkera bilen där hans syster & sambo bor. De var inte hemma just då så vi tog oss en promenad ner till Brunnsviken där vi besökte Café Sjöstugan, ett jättemysigt ställe. Vi gick ut på den lilla bryggan och satte oss där och fikade lite gott och njöt av det vackra vädret vi hade tur att få ta del av!


När vi kände oss nöjda där gick vi vidare tillbaka men stannade först till vid klipporna och njöt lite en bit upp!

Jättemysigt!

Sen promenerade vi vidare hem till han systers hus och slog oss ner i utemöblerna och inväntade dem. De kom strax efter oss. Det blev lite prat och slappande men senare åkte Hjalle & Saman iväg för att kika & prova bilar, Audi förstås. Hjalle är ju i köpartagen...hihi!

Jag och Emilia åkte till Babyland där hon köpte en bilbarnstol eftersom det väntas ett litet barn hos dem i oktober :)

När vi kikat färdigt där åkte vi och storhandlade massa gott inför matlagningen som väntade när vi kom hem. Då grillade vi hamburgare med bröd, gjorde strips till och hade massor av gott tillbehör, yummie!!! Vi åt oss proppmätta allihopa och sen blev det massor av vattenmelon, frukt, godis, choklad och massor av goda tillbehör även resten av kvällen. Vi kollade på filmen "Knowing" med Nicholas Cage och den var faktiskt riktigt bra, den kan rekomenderas!

Vi var inte uppe så värst länge utan sa väl god natt vi midnatt eller strax därefter tror jag. Tyvärr glömde jag fota överhuvudtaget under tiden vi var där så jag har tyvärr inget att visa. Hjalle och jag fick gästrummet som är jättemysigt med 2 små enkelsänger ställda bredvid fönstret som är i mitten av rummet. Vi somnade rätt omgående...Zzzzz!!!

Torsdag
Jag & Hjalle klev upp vid ca 08:30 och gick ner och slappade lite i vardagsrummet. De andra kom eftersläntrandes strax efter 09:00. Vi gjorde en kalasfrukost till ca strax före 10:00 då även Hjalles pappa slöt upp med oss, han bor en bit bort där han hyr ett ställe eftersom han jobbar i storstaden. Frukost bestod av juice, nybakt bröd med pålägg, yoghurt och frukt, en stadig start på dagen :)

När vi var nöjda så hade det ju planerats in en båttur med Hjalles pappa den här dagen så jag & Hjalle åkte med Ola till Vaxholm där han har sin båt.

Sen puttrade vi ut i skärgården och det var jättefint och mysigt! Synd bara att vi inte fick solen med oss den här dagen för då hade det blivit ännu härligare!

Lite snabbt gick det, men kanske inte riktigt fullt så snabbt som jag försöker lura till det på bilden :) Ca 25-27 knop som mest tror jag vi drog på, tror det var ca 50-55km/h. Härligt att komma ut och skumpa i skärgården, att åka båt är roligt!


Skärgården är vacker med massor av mysiga hus!

När vi puttrat klart med båten åkte vi tillbaks och stannade sen till på en restaurang i Vaxholm där vi lunchade.





Sen åkte vi tillbaks där vi hade bilen parkerad hos hans syster och åkte vidare till Hotellet "Radisson Blu Royal Park Hotel" som ligger i Hagaparken, intill Brunnsviken där läget verkligen är kanonfint! Vi checkade in och smet upp på rummet ett tag för att kolla läget.





När vi vilat en stund bestämde vi oss för att vid 17-tiden ta en promenad i Hagaparken eftersom vädret fortfarande var fint. Vi gick och sen bestämde vi oss för att ta en långpromenad så det blev visst runt hela Brunnsviken vi promenerade! Det tog 2,5 timme och det var väldigt skönt och vackert att gå där. Man går hela tiden längs med vattnet och det var fina parker med blomster man fick gå igenom och det hände alltid nåt längs med vägen så det var en riktigt mysig promenad vi fick!



När vi kom tillbaks till hotellet efter 2,5 timme var vi rätt slut i benen och det var skönt att slänga sig i sängen och vila ett tag. Vid ca 21-tiden gick vi till restaurangen på hotellet och beställde mat. Det var så lugnt och stämningsfullt där så det var väldigt behagligt att sitta där, tror det bara var 2 par till förutom Hjalle och jag, jättelugnt! Vi beställde in mat, något gott att dricka samt efterrätt till mig. När vi kalasat färdigt gick vi tillbaks upp på rummet och duschade och gjorde kväller. Vi slökollade lite på tv:n men somnade nog rätt sött redan vid midnatt.


Fredag
När vi slog upp ögonen till fredagsmorgonen vid 8-tiden sken solen och det såg ut att bli vackert väder, härligt! Vi började med att göra oss iordning och gå till restaurangen för att hugga in på frukostbuffén som serverades. Där fanns allt man kunde tänka sig starta sin dag med, mums! Efter det gick vi ut på soldäcket med utsikt över Brunnsviken och sippade lite juice och njöt av solen, härligt och jättevacker utsikt!



Vi checkade ut kl 11:00 och åkte till Audi och kikde på bilar först innan vi åkte hemåt kära Valbo igen.

Vi har haft en minisemester som verkligen varit kanon på alla sätt och vis!!! Borta bra men hemma bäst *ler*



Fler ljuspåsar

Jag har sytt upp ytterligare några varianter på ljuspåsar - det är så himla roligt!

Tiden jag sitter vid symaskinen är en väldigt avkopplande tid då jag inte tänker på nåt annat än att sy och det är skönt. Tankarna fladdrar liksom inte iväg utan håller sig fokuserade på en enda grej och det är väldigt skönt att ha det så emellanåt...hihi!



Titta in på Mitt Tradera så ser du dessa + flera ljuspåsar som jag har till salu :)

Jag använder mig av IKEAS glas REKO som lykta i ljuspåsarna, de passar perfekt. Man får 6 st glas för ynka 9:-!