Det blev en solig midsommarafton!!

Ja tänka sig, kanske min tumhållning gjorde susen?! Det blev soligt väder trots att det såg lite mörkt och illavarslande ut på himlen tidigare på morgonen. Men på nåt vis lyckades solen tränga sig fram mellan molnen hela dagen och vi fick alla njuta av underbart sommarväder såhär på midsommarftonens dag. Ända till kvällen, härliga, härliga dag!!

Jag spenderade dagen hos mamma och pappa tillsammans med syster och hennes andre hälft. Jag kom dit vid ca 11:30 och satt ute i solen och njöt. Hann med en promenad med Nippe också. Han har så mkt energi så det räcker och blir över flera gånger om...hihi!

Mamma & pappa spikade upp nytt tak på uteplatsen och jag gosade med vovvar.



Klockan 14:00 avnjöt vi mammas smörgåstårta och blev proppmätta hela bunten. Inte långt därefter skulle jordgubbarna sköljas ner med valfri mängd grädde ;) Mumma var det kan jag lova, kanongoda gubbar!!! Solen försvann en liten stund just när vi satt och åt, men det var inga större problem än att mamma hämtade filtar och plädar till oss alla! Sen efter en stund visade sig solen igen och det blev supervarmt och plädarna åkte snabbt av igen :)



När efterrätten var intagen blev det paltkoma på nästan hela bunten. Mamma la sig med vovvarna i hammocken och vilade, Anders på trädgårdssoffan och pappa sjönk ner i trädgårdsstolen. Härligt, så det ska va!



Jag och Jenny hade inte tid för vila, vi hoppade upp på studsmattan och röjde järnet!! Mamma kunde inte hålla sig undan utan kom och studsade lite med oss ett tag hon med. Det är såå himla roligt med studsmatta så det är inte klokt! Så fort man ställt sig upp och man känner studset i kroppen början man asgarva, det bara kommer!

Ren och skär glädje rusar genom kroppen vilket känns jädrigt uppfriskande och härligt må jag säga :)

Vi turades om att fota och hoppa och resultatet blev ett helt gäng glada bilder värda att ramas in...haha!!









Mellan lek och slapp hanns det med både en smakbit på en hallonpaj samt en glass, snacka om jag hade världens största gravidmage efter denna festmåltid...haha!!!

Stort Tack till den bästa familjen för en härlig dag - jag älskar er alla, det vet ni!

*******************

Klockan 18:00 tackade jag för mig och åkte till nästa midsommarfirande, nämligen hos Hjalles föräldrar. Där var hans syster med sambo och barn samt sambons föräldrar. De satt och åt och jag tog en plats i soffan ute på altanen. Sen blev det dags för familjebild och jag som hade bra kamera fick fortsätta agera fotograf :)


Tänk va många goá människor det finns på denna jord *ler*

Avslutar med en bild på min ÄLSKLING!!!



Som ni nog listat ut har jag haft en kanondag!!!

Hoppas ni med haft en sjuhelsikes bra midsommarafton :)

Tack och bock!



Vart tog solen vägen?



Hoppas ni alla får njuta av en härlig och skön midsommarafton tillsammans med människor som gör er glada och lyckliga!

Solen har strålat hela veckan men idag är det molning, som det brukar vara på midsommar med andra ord så det kom ju inte som nån överraskning egentligen. Men det fina vädret hade ju faktiskt fått stanna ytterligare en ynka dag och förgyllt aftonen ett snäpp till. Men se vädret är väl en av de få ting som människan ännu inte kan råda över och det är ändå lite läckert att vi står under vädrets makt och bara kan stå och se på.

Hur som helst regnar det ju inte....åtminstone inte än... *ler*

Sen kan det ju faktiskt spricka upp och bli sol senare på dagen också, jag håller tummarna hårt för det resultatet!



Trevlig Midsommar på er alla!!!



Maffigt på golvet


 



Det här är golvljusstaken jag lovade visa förut, den jag köpte hos kvinnan som har blomsterhandel i sin trädgård här i trakterna. Jag föll för den med en gång som ni kanske förstår! Otroligt detaljrik och vacker i rostig färg samt det gråaktiga som tränger fram därunder, otroligt vacker patina!


Den är maffig, tung och ger väldigt mycket karaktär till mitt hem, det gillar jag!

Igår tisdag
gick jag och Hjalle ut och käkade på ett för oss nytt ställe, "Texas Longhorn" som ligger här i stan. För mig blev det en grov baguett med grillad kyckling, bacon och sallad, coleslaw och strips. Hur jädra gott som helst!! Hjalle tog en rejäl köttbit och njöt av en "Duff-beer", den sorten som idolen Homer i Simpsons dricker och då var Hjalle måttligt nöjd över att klunka en sån...haha! Skitnöjda med en trevlig kväll så styrde vi kosan mot stammisstället där vi hyrde med oss 3 filmer hem. Såg en och har 2 kvar. Perfekt med massa film när sommarkvällarna blir sena och man blir inne.

Idag onsdag njuter jag av min tredje semesterdag. Jag följde med syster till Uppsala då hon skulle till ögonkliniken på efterkontroll idag. Vi styrde kosan mot Uppsala och kom fram vid ca 10:30. Vi började med att ta en glass vid "Sibylla-baren" vid tågstationen och satte oss i solen och njöt! Perfekt start på dagen..hihi! Solen har för övrigt strålat och värmt hela dagen, en riktig sommardag med sommarkänsla till max! Vi strosade på stan och kikade innan vi gick till ögonkliniken till 14:30. Jag köpte ett par jeans och 2 kepsar på butiken New Yorker, den gillar både syrran och jag. Den finns också i Västerås och vi brukar spendera rätt lång tid i den butiken också när vi besöker den staden emellanåt :)

Vi lunchade på samma charmiga "Sibylla-bar" och åt en varsin grillad med strips och mos + en trocadero att skölja ner med, yummie!!!
Sen blev det dags för ögonbesöket vilket gick bra och efter det åkte vi mot våra hemtrakter igen. Men innan den styrde vi in oss mot Gamla Uppsala och gjorde ett stopp på Fullerö Handel, en ljuvlig butik som alltid är lika inspirerande att gå omkring i. Jag fick med mig en jättevacker rostbrun urna och en "kärleksperlargon", ska bli spännande att se hur den ser ut. Planterade den i nya urnan på balkongen när jag kom hem vid ca 17-18 tiden
.

Tack för en mysig roadtripp syster yster! Du skötte dig galant i storstadstrafiken :)

Imån torsdag
är dagen blank, får se vad jag hittar på då. Ännu är den dagen ett oskrivet blad och det ska bli spännande att slå upp mina blå imorogn bitti och se vad dagen för med sig *ler*


*****SOFFA TILL SALU!!!!*******


Den måste bort så snabbt som möjligt då vi har köpt nytt till vardagsrummet. Den står rätt mkt i vägen nu kan man säga :)

Om du är intresserad, kontakta mig på:

[email protected]

och lägg ditt bud!





Första semesterdagen!

Idag måndag och det är första semesterdagen...wihoo!! Det känns lite overkligt faktiskt, att få va ledig så länge :). Lyxigt, välbehövligt och härligt! Hela familjen är ledig och det är massor av mys!!!

Idag hade jag och syrran bestämt att vi skulle ut i skogen bortanför Högbo och promenera med hennes vovvar samt ta med lite picknik och mumsa på efteråt :)

Vi träffades hos mamma vid 10.00-tiden och drog iväg. Parkerade vid en raststuga och promenerade på grusvägen som ledde oss tillbaka till stugan igen. Vi gick i rask takt så både vi och vovvar fick upp flåset och vi var tillbaka ca 50 minuter efter det att vi startat. Vi passerade många fina porlande bäckar och det var så vackert och mysigt! Skogen är sagolik!


Tillbaka vid stugan bestämde vi oss för att hoppa in i bilen och utforska de andra små avstickarna till vägar som vi passerat och leta efter ett bra ställe att picknicka på. Men vi hittade inget bra ställe, bara massa vändplaner. Men sen när vi trodde letandet var klart då vi såg en liten raststuga så hoppade vi ur och tog kylväskan med oss och var så glada över att få hugga in på baguetterna med tonfiskröra som syrran fixat med.

(
klicka så blir bilderna större!)

Men ack va lurade vi blev! Där kryllade av myror så det var bara att vända tillbaks till bilen och fortsätta leta.

Vi begav oss till det säkra Smörnäs istället där vi vet att det är fint och finns platser att stanna på och dryga timmen efter att vi promenerat klart hittade vi det perfekta fikastället som låg alldeles vi vattnet och solen den sken!
Då var det mumsigt värre att hugga in på baguetterna som smakade änglagott :)

Vovvarna plaskade lite i vattnet och vi satt där ett tag innan det var dags att åka hem till mamma igen. Väl hemma hos henne hade vi varit borta i dryga 3 timmar. En jättehärlig start på dagen! Och som sagt var kommer vi säkert ta fler turer av detta slag då vi är lediga så länge som 4 veckor nu!

Igår söndag var jag och Hjalle samt syrran och Anders hembjudna till mamma och pappa på grillat. Vädret var inte lika fint som idag så vi fick sitta inne men inte gjorde det nåt! Lika trevligt hade vi för det :)

Och i lördags var jag och Hjalle hem till min kusin och snackade ikapp vad som hade hänt sen sist vi sågs samt kikade på nån film där på kvällen. Drog hem vid 00.00-tiden.

Semestern har börjat på topp och jag hoppas det fortsätter såhär. Glada dagar med människor som gör mig lycklig *ler*

Nu på onsdag ska jag följa med syrran till Uppsala för hon ska på ögonkliniken där och kolla ögonen efter operationen. Vi ska passa på att strosa runt lite i stan och ta oss en liten roadtripp!

Och på fredag
är det midsommarafton som kommer att spenderas hemma hos mamma och pappa med syrran och Anders med god mat som vanligt. Sen blir det en tur till Hjalles föräldrar också där ett gäng skulle samlas.

Nästa vecka bär det av på den årliga husbilssemestern med mamma och syrran, åh vad vi ser fram emor den!!

Måste ju bara säga nåt om prinsessbröllopet jag med. Var totalt anti det och skulle absolut inte se det pga att det var så jädra hypat. Sen var det svårt att missa då det sändes så mkt på alla kanaler hela dagen, dagarna efter och på internet. Så jag såg det jag med och blev alldeles tagen av det. Otroligt sagolikt, så vacker, så innerligt och känslostarkt. Det darrande fingret på prinsen då ringarna skulle träs på fingrarna, harpan i kyrkan samt sången med Björns Skifs och Agnes, den rara kyssen utanför storkyrkan, blickarna de gav varandra, tårarna, talet som prinsen gav sin prinsessa blandat med kärleksförklaringar samt humor, vilket tal! Vilken kärlek som glittrade dem emellan!!

Ja det var magiskt och sagolikt - helt underbart vackert!!

Njut nu av sommaren mina vänner!!!





Nu blir det njuta av!

Har precis kommit hem från jobbet efter att ha sagt hejdå i hela 4 veckor :)

Nu går jag nämligen på SEMESTER!!!

Och det här är vad jag tänker sysselsätta mig med just nu för att fira in min ledighet. 3 tidingar att läsa, det kan väl inte bli mer avkoppling än så *ler*




Passar även på att poppa gladmusik just nu för nu banne mig är det sommar och jag njuter och är riktigt glad!

4-veckor, ingen klocka som ringer, inga måsten,  bara göra det jag vill alla dagar! Herregud vilken lyx!

Roligt är att även mamma, pappa och syrran också går på semester nu så det kommer bli mkt fin kvalitetstid med nära och kära, precis som det ska va :)

Och tur är att Hjalle kan ta lite ledigt när han önskar i och med att han är sin egen chef!


Planer för sommaren:

Husbilstripp med mamma och syster mot Söderköping och äta glass! Rutten är inte spikad riktig så vi får ta och sätta oss ner i solen och planera lite nån dag. Den årliga husbilstrippen är bland det bästa som händer under hela året, det är sååå mysigt och ger många fina minnen *ler*

Jag och Hjalle ska mot Vänern, till
Aspa Herrgård som ligger i vänstra toppen av Vänern. Det hotellet ska tydligen vara inrett med Laura Ashley tyger och vara väldigt fint. Spännande!

Vi ska även som vi tänkt oss besöka Bjertorp Slott som ligger en bit under Lidköping. Där ska vi bo 2 nätter tänkte vi och bara njuta och lyxa till det massor!!!


Sen ska det förstås bara latas en hel del och bara vara också. Ta dagen som den kommer och göra dagsutflykter och umgås med nära och kära. Sen har jag ju en loppis att se fram emot som jag och en vän ska stå på och sälja lite stuff, ska bli mysigt!

Nej nu hugger jag in på mina tidningar och påbörjar semestern :)





Balkongliv 2010

 

Idag har det piffats på min lilla balkong efter jobbet. Jag har köpt en perfekt parasollfot i sten. Inköpt på Jysk för 199:-. Tung är den. Gör sig mkt snyggare synlig plus att den inte är så klumpig och ful som parasollfötterna i plast. Dessutom behöver jag inte hålla på och krångla med att fylla den med vatten. Plus att jag nu kan använda mitt rosparasoll när jag inte orkar sitta och svettas i den stekande hettan som blir på min balkong när solen skiner.




Parasollfoten gör sig snygg som den är, dessutom blev den en bra dekorationsplatta för mina vita pelargoner :)

 



Här på min balkong kan jag lova att jag kommer mysa massor i sommar! Förra årets bästa köp var en rund zinkbalja, för mig blev det ett fotbad och det var så skönt att svalka fötter och kropp när det blev för varmt emellanåt *ler*

Temat på balkongen verkar gå i rosornas tecken i år...hihi! Eftersom jag inte har tak på min balkong så flyger det ju runt massa grejer från tallarna alldeles intill och det blir lite smutsigare än om jag skulle ha tak och väggar på balkongen. Ett rosigt mönster skymmer eventuella smutsfläckar bättre än om jag skulle haft helvitt tyg. Rätt smart, sen är det väldigt somrigt med blommor också *ler*


Det här året blev det trägolv, jätteskönt att gå på också är det tusen gånger snyggare än mitt gråa betonggolv som är trasigt här och var!


Nu är det bara 4 dagar kvar - sen SEMESTER!!!



Loppisfynd och chokladpapper!

Vi spinner vidare på föregående inlägg, alltså på mina kökshyllor! Jag tycker om hyllor, de gör plats för mkt smått och gott eller ögongodis som vi också kan kalla det *ler*

Såhär ser den ut i helbild:


Den här vackra tavlan fyndade jag igår då jag och min mamma var på "Megaloppis" på Göransson Arena i Sandviken. Dålig reklam gjorde att det var rätt dåligt med shopppande folk på de dryga 100 loppisbord som fanns där, men desto mer saker för mig och mamma att roffa åt oss...hihi!


För vid ett bord roffade vi bokstavligen åt oss massor av fina grejer, som var riktigt billiga också, roligt! Man kan säga att vi "loppade" rätt rejält *ler*. Förutom den här fina tavlan fyndade jag också 2 st vita, nötta lampfötter i metall samt en mörkbrun kandelaber. De får jag visa vid ett annat tillfälle! Tyckte den här tavlan var så charmig och kändes så fransk och mysig! Den pryder nu som sagt var min kökshylla.


Det här kortet har jag köpt av Anette, alias Softgrey på Tradera och jag har massor av liknande kort från samma kortmakare. Hon gör verkligen vackra kort för alla tillfällen så jag rekomenderar er verkligen att titta in till henne. Bra priser på korten har hon också!

 



Igår, lördagkväll laddade jag och Hjalle upp för lördagsmys! Min nya favorit är Marabous nya smak "Polka", yummie!!! Till det blev det lite Ahlgrens Bilar. Hjalle köpte en lite nyttigare variant av choklad och det här fina papperet var chokladen inslagen i. Jag sa till Hjalle att han absolut inte fick slänga det för jag tyckte det var så fint tryck på det och det pryder nu också min hylla.

Idag har min syster med 2 vovvar kommit och hämtat mig också åkte vi ut i skogen och tog en rask promenad på 1 timme, superskönt! Då har man fått lite motion idag med. Sit-ups och armhävningar görs det också, värst vad det blir fart på fläsket när det blir sommar...haha!

I  fredags
var jag hemn till Anki och grattade hennes tös som nu blivit 3 år. Vi lekte, åt massa gott fika, babblade och hade det mysigt!! Tyvärr glömdes kameran hemma så jag har inga bilder att visa.

Tack för en rolig avslutning på min fredag kära vänner!!!

Igår spikade jag och Anki att vi ska stå på loppisen på Spikfabriken här i Valbo nån gång i sommar och sälja av lite prylar. Känns som att jag behöver göra mig av med lite igen *fniss*. Vissa saker dumpar jag på Biståndsgruppen, men allt vill jag inte bara skänka bort och då känns det bättre att sälja det för en liten peng på loppis istället.

Det händer lite mer på balkongfronten nu också. Fler blommor i form av pelargoner har fått ta plats i diverse krukor och balkonglådor samt att insynsskydd har fixats samt en parasollfot för mitt rosiga parasoll! Mer om det senare!

Imorgon går vi in i vecka 24 och jag jobbar då bara till och med fredag sen går jag på 4 veckors härlig SEMESTER, åh va underbart!!!!

NJUT PÅ och ta hand om varandra!





På en hylla i mitt kök


 

Jag har en vit skavd hylla med rundstav i metall på ena väggen i mitt kök. Plättar i luften har jag planterat i den charmiga träkrukan som jag fyndat av en bekant som hade lite "loppis" i sin bil när hon hälsade på mig och Ninni. En tia fick jag ge för krukan, det tyckte jag var ett fynd!


Den söta bruna metallspaden med trähandtag fyndade jag på en blomsterhandel i Järbo. Det är en kvinna som öppnat butik i sin trädgård, det är såå mysigt att strosa runt där! Köpte även en maffig rostig/lite turkos väderbiten golvljusstake, men den får jag visa en annan dag.

 

Plåttavlan som går i brunt/beige har jag köpt på en annan handelsträdgård, nämligen Storsjöstrand i Sandviken. Den kommer från IbLaursen.


Min vackra gasklupa på fot kommer jag inte ihåg vart jag har köpt men den gör sig fint där, dekorerad med ett litet trähjärta med vintagemotiv. Inuti stoltserar små söta liljekonvaljer i plast, men ack så små och söta *ler*


Solen skiner och jag har redan hunnit med en joggingrunda nu på morgonen, den första på mååånga år! Jag är riktigt glad för jag klarade av en längre sträcka än vad jag hade förväntat mig, trodde jag skulle dö efter typ 100 meter men se det gjorde jag inte!!

 

Med denna start på dagen kan den bara bli bättre *ler*


*Njut*

 

 



First Yellow & Plättis


 

 

Lite vackra inneblomster hos mig.


Den blekgula pelargonen är en "First Yellow" och otroligt vacker tycker jag! Sen är det en rar och söt "plättar i luften"!


Just nu väntar jag på att få plantera ut massor på balkongen. Satte ut en ros igår och kanske att jag får tag på lite mer blomster idag då jag är ledig efter helgens "slit" :)

 

 

P.S. Har lite inredning till salu på TRADERA!

 

Ta dig en kik vettja!

 




Insynsskydd



Vårat sovrum är inte stort. Våran säng är väldigt hög och står typ 50 cm från fönstret som ni ser. Jag har hittat detta vackra insynsskydd på
Owe Jansson och utan att veta var jag skulle ha det så köpte jag det för jag tyckte om det :)

Och det var ju för väl för det passar perfekt i mitt sovrum! Nu slipper jag visa mig halvnäck för grannarna varje gång jag kliver ur eller i sängen :)


Pris: 199:- =  lovely fynd!


****************

För övrigt så har jag varit hemma hos min vän Ninni idag och tittat på hennes små söta valpar och gosat med alla de andra vovvarna...hihi! Sen har jag haft jättetrevligt med Ninni också, hon har blivit en riktigt god vän som jag träffat genom bloggen, tänka sig vad internet är bra :)

Vi åt jordgubbar och vaniljglass ute på hennes altan och babblade och babblade och fnittrade! Sen gick vi runt i hennes trädgård och kikade på alla blomster som är på väg att blomma ut. 

Jag åkte hem till 17:30 då jag och Hjalle hade bestämt oss för att åka ut till Utvalnäs och gå på Fiskekrogen och äta kvällsmiddagen där denna vackra försommarkväll.

Vi hade det jättemysigt och åt otroligt god mat, jag rekomenderar verkligen den restaurangen! De har toppengod mat och jättetrevlig personal samt att utsikten mot havet är härlig att se!


*Min sötnos*


Igår var jag och Hjalle hem till mamma och pappa och bjöd på kvällsmat och stannade ett tag. Busade lite med vovvarna och sällskapade innan det var dags att åka hem och göra kväller.

Hjalle och jag var på husvisning förra veckan och var på en andra visning igår. Vi gillade huset och kände ett litet pirr i magen, men efter noga övervägande så kom vi fram till att läget inte är så som vi önskar bo. Så det var trist att huset var mer rätt än läget, för ett hus kan man alltid renovera och göra om, men läget är spikat och inte så mkt att orda om. Därför är förstås läget det absolut viktigaste för oss när det kommer till att köpa hus.

Så trots pirret i magen så blev det inget den här gången heller...

Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, snart dyker vårat drömhus upp, det är jag bombsäker på :) Men jag vill inte vänta hur länge som helst, tycker det börjar bli dags för oss att hitta det där huset snart så håll alla tummar och tår ni kan för oss nu...hihi!

Idag såg jag ett jättevackert hus på ett jättevackert läge med utsikt över ängar och sjö, men det ligger lite för utsides för våra del, eller mest för Hjalles del. Det föll mig precis i smaken och var otroligt fint, så en liten intresseanmälan om en visning kan ju inte skada ;)

Idag mår jag riktigt bra och är otroligt glad, tänka sig vilken positiv inverkan solen har på vårat sinne!!

Ha det gott mina vänner!