2006/2007

Det nya året träder snart in. Bara dryga 6 timmar kvar av år 2006. Sedan kommer framtiden med 2007. Vad det nu kommer att innebära. Ska bli spännande att se. Leva livet ska jag göra och jag hoppas jag får ännu ett bra år. Det önskar jag mig. Ett bra år, med mina nära och kära. Att alla får må bra och vara friska.

Jag jobbade 7:00-16:30 idag men fick slinka iväg redan vid 14:30. Då hade kvällspersonalen kommit. Morgonen och förmiddagen var rätt seg. Alla sov och det var såå lugnt och rätt behagligt. Men man blev ju så trött och gäspig. Helst av allt ville man bara slänga sig ner och sova... Men allt som allt en trivsam dag. Igår på jobbet spelade vi biljard och det var hur kul som helst, det kommer garanterat bli fler gånger! Vi hade en riktigt rolig kväll. Bra träning inför nästa match med Hjalle också =).

När jag önskat mina arbetskollegor ett Gott Nytt År for jag vidare hem till mamma och pappa. Jenny och Anders kom samtidigt. Hjalle dök upp efter en stund. När alla var samlade bjöd mamma och pappa på smörgåstårta som var gott! Efter det gick grabbarna upp och spelade biljard. Jag, mamma och Jenny satt nere i köket och mumsade godis tills vi nästan sprack =). Då lade vi oss bekvämt tillrätta i soffan och kikade på film, jag somnade nästan! Grabbarna kom nertassandes från övervåningen vid ca 17:30. Då åkte vi hem.

Nyårskvällen kommer att firas här hemma i Valbo med Anders och Jenny. De dyker upp vid ca 19-tiden. Vi ska äta gott, spela spel, umgås och ha det skönt! När tolvslaget närmar sig ska vi gå ner till Sportcentrum där det skulle bli fyrverkerishow. Kan bli mysigt att gå ner dit och se vad som bjuds helt gratis..hihi! Fyrverkerier som är såå dyra!

Jag önskar alla ett Gott Avslut på 2006 och En God Fortsättning på år 2007!!

Inget napp

Nu går jag ner på Köpis och spanar in mellandags-rean. Tyvärr fick jag ingen med mig men det är rätt skönt att strosa runt lite själv emellanåt också. Fast sällskap är alltid trevligare *ler*. Får hoppas på bättre lycka nästa gång!

Nu ska jag fortsätta njuta av min extra lediga dag!

40" Sony -Lcd

Idag var vi hur många som helst på jobbet, 8 st som gick varandra lite smått på tårna. Jag som trodde att det skulle vara typ 4 personal eller nåt och att de var många fler som skulle få ut julledighet. Och imorgon skulle vi också vara lika många, då passade jag på att ta semester. Så jag är alltså ledig imorgon torsdag och är ledig fredag på schemat och börjar inte jobba förrens 13:30 på lördag, så nu får jag lite julledighet såhär i mellandagarna också *ler*.

Efter jobbet idag kom Hjalle och Sjösse hem med Kinakäk. Sen drog vi till Onoff, Elgiganten och Siba för att kika på platt-teve.  Hjalle och jag har ju kommit överens om att vi ska köpa en nu när det är mellandagsrea. Vi hade kikat ut en för nån dag sen som vi fastnade för. Vi kikade runt lite och när det var dags att åka hem kom Hjalle och jag hem med en SONY 40" LCD-TV KDL-40U2000K, den som vi hade lagt lite extra på minnet sådär i tidigare dagar. Vi har den på stativ på tevebänken här hemma och den är skitsnygg och bilden är också superbra! Vi fick ge 13.995:- för den. Nåt roligt ska väl ändå mina sparade pengar gå till! Kabooom!!! Flera tusen fattigare...haha!

56089-10956089-110

Nu har Hjalle och jag precis kollat färdigt på Harry Potter och det blir nog mer tevetittande på den nya platt-teven i kväll ska ni se!

Imorgon är jag ledig, vilken lyxig känsla när det egentligen var menat att jag skulle ha jobbat!

Kanske det blir en sväng in till Köpis imorgon för att spana in mellandagsrean. Fick ju faktiskt presentkort på Köpis i julklapp så jag kanske hittar nåt roligt för det. 

Annandag Jul

Jag ska snart åka och jobba. Börjar 13:30 idag. Hjalle och jag har precis sett färdigt sista filmen i Sagan om ringen-trilogion. Superbra filmer! Vi har kollat igenom alla 3 nu under juldagarna. Ätit massvis med godis och haft det bra.

Igår jobbade jag. Lite trist att kliva upp tidigt på juldagen när Hjalle och de flesta andra får ligga kvar och sova. Men jag tog mig till jobbet och satte igång. Det gick bra att jobba igår, det var himla lugnt och mysigt faktiskt. En gran som lyste, Nils Karlsson Pyssling på teven som fördjupade julstämningen. Vi åt godis mellan varven och hade det rätt okej! När kvällspersonalen kom fjäskade vi lite för dem och bad dem låta oss sluta när de kom vid 14:00 eftersom det var jul och allt. De lät oss sluta kl 14:00 igår, 2 timmar tidigare, tack! Idag när jag kommer och börjar jobba har jag lovat tillbaka att låta de som jobbat dag få sluta 14:00 =)

Igår efter jobbet passade jag på att åka hem en sväng till mamma och pappa när jag hade fått sluta så tidigt. De satt och kollade på film och hade gjort det hela dagen och bara myst. Första dagen på hur länge sen som helst som de inte haft några måsten alls sa mamma. Huset är klart som sagt och de kan slappna av och njuta *ler*. Mamma började lägga  pussel och jag hjälpte hnne att sortera bitarna och lägga ihop ramen en bit. Vid ca 16-tiden åkte jag hemåt och Hjalle och jag åkte till Siba och Onoff som hade öppet och mellandagsrea. Vi ska ju köpa en 40 tums LCD-platteve hade vi tänkt oss så vi kikade om vi skulle hitta nån bra som vi ville ha. Men igår blev det iaf inget teveköp. När vi tittat färdigt åkte vi hem till Hjalles mamma och pappa. De myste också runt där hemma och tog det lugnt. De värmde på julmaten och bjöd oss på det. Potatis, köttbullar, skinka, rödbetssallad och "vilda ryssen". Supergott. Vi satt kvar oach pratade och hade det bra till ca 19-tiden då vi åkte hemåt. Lade oss i soffan och knäppte på Sagan om ringen och mumsade godis. Jag tror vi la oss runt  00:00-tiden igår.

Nu har klockan blivit mkt. Jag börjar snart och här sitter jag i nattlinne! Måste sätta fart om jag ska hinna med att äta och allt! Får nog ta hjälp av Hjalle här med att fixa några skinksmörgåsar *ler*.

Ha en bra AnnanDagJul!

Vecka. 52

Juldagen: 7:00-16:30
Annandagen: 13:30-21:30
Onsdag: 7:00-16:30
Torsdag: 7:00-16:30
Fredag: Ledig
Lördag: 13:30-21:30
Nyårsafton: 7:00-16:30

Julaftonskväll

Nu var julafton snart över för detta år. Julaftonsmorgon har övergått till julaftonskväll. Jag hade rätt imorse. Min julafton blev helt perfekt *ler*. Jag har fått umgåtts med släkt och familj, både min egen och på Hjalles sida. Vi har haft det väldigt lugnt och skönt och njutit av god mat, dryck, godis,  samt att jag haft underbara människor omkring mig hela dagen. De människor jag älskar allra mest, samlade på ett ställe, tillsammans *ler*. Det är det som betyder nåt. Och jag fick umgås med mina älskade kusiner, Crille, Anton coh Hugo, jag blir så glad i deras sällskap, goungar!

Hos Hjalles mamma och pappa avnjöts frukosten vid ca 11:00. Hjalle och jag åkte vidare hemåt till mina föräldrar vid ca 12:00 och där var Jenny och Anders. Vi umgicks och vid ca 14:00 kom Anna, Jaakko och ungarna och vi åt mat. Kött och potatis förstås, det bästa jag vet!  Lite sill och skinka fanns också på bordet för de 2 som åt det, hihi!

Alla grabbar lirade biljard under dagen och jag kollade på Kalle Ankas Jul med Hugo och Crille medan Anton spelade tevespel. Skymningen kom och tomten med den. Han kom med stora och små paket och Hugo kramade om Tomten flera ggr om så det skulle fastna på bild *ler*. Sedan blev det ett herrans slitande i palet och papper flög hit och dit. Ungarna blev glada för allt det som de i iver och spänning så snabbt slitit upp. Vi vuxna öppna omsorgsfullt våra julklappar och vi blev allihopa så väldigt glada för de fina sakerna och tanken och kärleken bakom tingen. Pappa fick mycket till biljardrummet och allra gladast blev han nog åt den blå biljardduken han kommer att få så småningom men som inte hann komma innan jul *ler*. Mamma fick ett väldigt vackert mörkrött sängöverkast bl.a. som hon nog tyckte mycket om. Och jag och Jenny blev lika glada vi med som alla de andra *ler*. En fulländad julafton hittills. Underbara människor som får mitt hjärta att le och jag har känt mig så otroligt avslappnad under hela dagen och verkligen njutit av varje sekund.

Klockan tickade på rätt snabbt och snart var den ca 17:00 och Anna och Jaakko med ungar åkte hem så de kunde leka mer med sina leksaker. Hjalle och jag och Jenny och Anders åkte hemåt vid ca 17:15. Hjalle och jag åkte vidare till hans föräldrar där de var i full färd med maten. Jag var väldigt mätt fortfarande men kunde dock äta litegrann av det traditionella julbordet som Hjalles mamma och pappa alltid bjuder på, gott det med *ler*. Levande ljus både hos mamma och pappa och hos Hjalles föräldrar, väldigt mysig stämning och atmosfär. Den går inte riktigt att beskriva, det är julkänslan helt enkelt och den upplever man *ler*.

Vi avnjöt maten i lugn och ro och Hjalle lirade lite xbox med Traste. Jag goade lite med Malva och de andra kokade lite kaffe. Vid ca 20:00 eller lite tidigare började julklappsutdelningen hos Hjalles föräldrar. Det var mysigt det med även om Tomten inte var där. Traste skötte det där galant och det var roligt att kunna ge Hjalles föräldrar fler paket än de förväntat sig. Vi fick så fina saker vi med. Jag tror jag ska skriva en fullständig lista på vad jag fick i paket i morgon, idag hinns det inte med.

Vi umgicks och hade det trevligt ända till ca 22:00 då Hjalle och jag tackde för oss då vi började bli trötta.

Och nu är vi hemma och jag börjar jobba om 7 timmar. Det enda som är jobbigt just nu och som jag helst skulle slippa. Men jobbet kommer i andra hand, nu ska jag faktiskt njuta av min julaftonskväll fullt ut och avsluta den med lite Sagan om ringen, så det så! Skit samma om jag är lite trött imorgon, jag hade inte tänkt göra så väldigt mycket på jobbet ändå...hihi! Det är ju faktiskt jul där med *ler*.

Hoppas alla ni andra fått en lika underbar julafton som mig!

Och njut riktigt ordentligt av julledigheten ni som har det!

Julaftonsmorgon

Hjalle vaknade före mig imorse, denna julaftonsmorgon är 2006.  Han frågade mig om vi inte skulle ta och öppna lite julklappar *ler*. Jag tittade på klockan men den var inte mer än 06:35 och vi kom inte i säng förrens ca 00:30 inatt så jag var fortfarande trött och sa att vi kunde väl sova liiite till *ler*. Men han lockade mig och tillsist gick jag med på att det nog skulle vara mysigt att kliva upp ändå denna tidiga och ännu mörka julaftonsmorgon. Vi hade lagt julklapparna under granen igårkväll och nu på morgonen tände vi ljusen på bordet och tände julgranen och alla ljusslingorna. Vi har det verkligen jättemysigt här hemma *ler*. Julklapparna var jättefina och helt perfekta!



Av Hjalle fick jag en otroligt vacker guldring med hjärtan på (jag hade önskat mig en ring), parfymen "Evidence" (stod på min önskelista) samt nya spelet "Geni" som jag tycker är himla roligt! Det har vi haft sen jag var liten och det är ett superbra spel att ha hemma!
56089-108



Av mig fick Hjalle ett tidningsställ i brunt skinn, en fotpall med förvaring i samma skinn och serie samt ett pennställ i skinn. Han fick också ett duntäcke så han ska slippa frysa och nysa så hemskt på nätterna.
56089-10856089-107



Vi blev båda väldigt glada över klapparna och när vi hade öppnat  klart spelade vi en omgång Geni som Hjalle vann. Nu börjar det bli ljust ute och så småningom tar julaftonsdagen vid med familjeträffar och mys. Kanske lite mer klappar att öppna och att ge bort såklart ;). God mat ska avnjutas och godis ska mumsas *ler*

Hjalle och jag åker hem till hans föräldrar till 10:30  och äter julgröt och skinksmörgås. Vilken bra start på dagen. Hjalle har gått och lagt sig och "vilat" en stund då han blev lite för trött av att kliva upp 06:35...haha!

Jag känner på mig att det här kommer att bli en underbar och helt perfekt julafton på alla sätt och vis *ler*

Njut av Din jul!!!!

Da´n före Doppareda´n

56089-105

Idag (lördag) har jag klätt min julgran, se så himla söt den blev! Fylld med rosetter och söta julgransprydnader! Da´n Före Doppareda´n är det idag och 30 minuter återstår då klockan nu slagit 23:30. Snart är det julafton..iiihh så spännande! Dagen idag har bestått av paketinslagning, städning, julpyntat det sista, lyssnat på finsk julmusik (himla mysigt), myst runt och längtat efter julafton *ler*.

Igårkväll bestämde Hjalle och jag oss för att kolla på "Sagan om Ringen" - första filmen. Det gjorde vi men vi orkade bara halva igårkväll. Jag somnade i soffan också...hehe! Hjalle vaknade vid 08:00 imorse och frågade om vi skulle fortsätta kolla på filmen vilket vi gjorde. Så himla bra filmer det där, och så perfekta nu till jul =). Vi kollade klart på den och myste lite. Hjalle åkte sen iväg och inhandlade julklappar till mig och medan han var borta passade jag på att städa och juldona här hemma.  Hjalle kom hem igen vid ca 14-tiden. Han lagade spaghetti och köttfärsås och det var smarrigt värre! Jag klädde granen och nu njuter vi av att se den lysa och stråla som en riktigt julgran ska göra!

Klockan tickade på och vid ca 18:00 ikväll åkte vi hem till mamma och pappa. Mamma har varit så snäll och tillagat min julskinka. Luktade så gott så när vi steg in där. Hjalle och pappa spelade några omgångar biljard och mamma och jag åkte till Prix och handlade. Jag köpte clementiner, massor!!

Hjalle och jag åkte hem från mamma och pappa vid strax före 20:00. Stannade till hos Hjalles föräldrar och pratade lite. Vi ses ju imorgon också.

Hjalle och jag har bestämt att  vår julafton kommer att se ut på detta vis i år:

* Vaknar upp här hemma och öppnar våra julklappar vi köpt till varandra. Mumsar en skinkmacka tidigt på morgonen och myser lite framför teven som förmodligen visar nåt gulligt julprogram.

* Klockan 10:30 åker vi hem till Hjalles mamma och pappa och äter lite julgröt.

* Klockan 12:00 är vi hemma i Västanbyn hos mamma och pappa och stannar där tills ca 18:00 då vi avslutar kvällen hos Hjalles mamma och pappa igen. Kanske blir kvar till ca 22:00 eller 23:00. Eftersom jag börjar jobba 07:00 på juldagen så käns det inte så roligt att gå till sängs allt för sent för då vet jag att juldagen blir tung. Jag har 1½ timmes komp som jag tänkte att jag skulle ta ut på juldagen om kvällspersonlen inte låter oss "dagare" slinka iväg hemåt och njuta vidare av julen vid ca 13:30 då de kommer. Får se. Annars slutar jag som senast 15:00.

Igår var jag ledig. Det var fredag igår, lördag idag och julafton infaller en söndag det här året. Ska bli roligt att ge bort julklappar och mysa med familjen. Mamma och pappa har äntligen fått det klart i huset med rusten och de kan nu slappna av och njuta av julledigheten. Både mamma och pappa är lediga mycket under jul, härligt för dem! De behöver verkligen julvilan nu som de jobbar och står i både på jobbet och hemma. Hjalle skjutsade mig till pappa till ca 08:00 på morgonen igår. Hjalle hade bilen och pappa har ledig vecka. Jag och mamma skulle iväg och köpa julskinkan när hon skulle sluta på jobbet.

Jenny kom hem till pappa till ca 09:30 igår fredag. Hon skulle upp till stallet och rida en häst som heter Lukas och undrade om jag hade lust att följa med och promenera bredvid när hon red. Det gjorde jag så gärna för jag kände att jag höll på att somna till i mamma och pappas fruktansvärt sköna soffa. Klädde på mig rejält och vi åkte iväg i pappas bil.  Vi var ute i ca 40 minuter och kom hem till ca 11:30 eller nåt. Mamma hade då kommit hem från jobbet och var i full färd med julpyntningen *ler*.

Mamma och jag skjutsade hem Jenny och sen åkte vi till Ica Björksätra och handlade lite mat. Jag köpte min julskinka för 29:-/kg.  Köpte 3 kilo. Åkte sen hem till mamma och åt lite korv med bröd. Vi var till Bernö en sväng också. Efter maten tog vi det lite lugnt och åkte sen ner på stan vid ca 14:00. Jag satte in lite pengar på banken och mamma var på apoteket. Vi åkte sen till Rusta och till Dollar. Jag köpte 2 ramar till 2 fotografier jag ska ger bort i julklapp.

En del folk som var ute och julhandlade faktiskt. Vi åkte hem när vi kände oss nöjda och jag var kvar hos mamma och pappa till ca 19:00 då vi hade fikat litegrann och de skulle åka in till Valbo Köpcentrum som hade kvällsöppet till 22:00 i fredags. Jag åkte med dem hem och Hjalle kom hem ca 19:30. Då åkte v i hem till hans mamma och pappa och Hjalle åt lite mat, inte jag för jag var mätt sen fikat hos mamma och pappa. Vi var kvar där en stund, till ca 21:00 då vi åkte till Toys R´ Us för att köpa en leksak. Vi kom hem ca 21:30 och resterande del av  fredagskvällen har jag redan förtäljt, den att vi kikade på hälften av Sagan om ringen.

Tänka sig att julafton kommer snart, tomten kommer förhoppningsvis även detta år trots total brist på snö. Undra vad han tar sig fram med då renarna inte har nån snö att dra kälken på?? Jaja, tomten borde ha funderat ut nåt klurigt vid det här laget då vi för rätt länge sen förstått att det inte skulle bli en vit jul i år. "I´m dreaming of a white christmas..." Drömma kan man, drömma får man *ler*. Önskar mig en vit jul nästa år då iallafall!

Näe, nu ska jag avsluta Dan före Dopparedan med att forstätta kika lite på 2:a delen av Sagan om ringen som Hjalle och jag började titta på för en liten stund sen då vi mumsade på den nylagade skinkan, gott var det!

God Jul Allesammans!!!

V. 51 - julveckan!

Måndag 18 dec: 7:00-16:30
Tisdag 19 dec: 7:00-16:30
Onsdag 20 dec: 7:00-16:30
Torsdag 21 dec: 13:30-21:30
Fredag 22 dec: Ledig
Lördag 23 dec: Ledig
Julafton 24 dec: Ledig

Julstök

Imorse blev det veckodag söndag och Hjalle och jag vaknade 06:00. Låg och slumrade till ca 06:40 då vi steg upp för att kolla på film och riktigt njuta av och ta vara på den tidiga, mörka vintermorgonen som är så mysig. Jag tände ljus lite här och var och vi knäppte på filmen "Du jag och Dupree" eller va den hette. Den var sådär, jag småslumrade lite sista halvtimmen eller så. Idag bestämde vi oss för att bara ha en skön innedag. Vi kollade på film tills ca 10:00. Då myste vi ännu mer och lite till *ler*. Helt underbar morgon att vakna upp till, den kunde absolut inte blitt bättre! Bästa morgonen på länge, så himla mysig! Vi tog oss en dusch och klockan var sen ca 11:30 då Hjalle gick ner till affären för att handla ingredienser till kola och knäck som han tyckte vi skulle göra idag. En julstökardag med mycket hångel och julmys *ler*. Medan Hjalle var på affären lagade jag mat. Falukorv och snabbmakaroner blev det. Vi åt i vardagsrummet och kollade på en till film. Det  var en komedi som hette "John Tucker must die". Helt okej och lagom slapp en sån här dag. Vi gosade upp oss i soffan, Hjalle bakom och jag längst fram, som vi nästa alltid ligger när vi ska kolla på teve *ler*. Helt underbart att få ligga så nära varann och kramas och gosa. När vi kikat färdigt på den filmen blev det dags för julstök! Vi gick till köket och jag satte i julskivan i spelaren i köket. Sen började vi med knäcken. Himla lång tid det tog att pricka i knäcken i de superminismå formarna! Tid tog det men det gick och när knäcken var klar var det dags att ta itu med kolan. Sagt och gjort och jag gjorde kola och rullade den till små kulor som jag la i knäckformar. Allt som allt tog det några timmar och det blev 96 st knäck och 108 kolor!

När klockan blev ca 17:30 åkte Hjalle och jag hem till hans mamma och pappa för vi blev hembjudna på middag hos dem som vanligt. Den här gången avnjöts lax (torsk för mig) och potatis med smör på. Mums! Vi var även förbi dem igårkväll då de bjöd på prinskorv och potatis. Vi stannde till ca 19:30 idag och nu är vi alltså hemma. Ska bara ligga i soffan tills det är dags att gå och sova för imorgon är åter arbetsdag.

Igår var Johanna och Nikolina här och hälsade på mellan 10:30-13:30. Sen fick jag skjuts av Johanna hem till mamma. Mamma färgade håret på mig och sen var vi till Storsjöstrand, Jenny var också med. Efter det stannade vi till hos Jenny en sväng och kikade hur julfint hon fått det hemma. Efter det åkte vi till PRIX och handlade och sen åkte vi tillbaka hem till Västanbyn och klockan var då 17:00. Hjalle hade kommit för att hämta mig och pappa hade kommit hem från jobbet. Jag hade tagit med mig tvätten och passat på och tvättat lite när jag var hos mamma. När Hjalle och jag åkte hem så stannade vi först till hos hans föräldrar och det var då de bjöd på mat.

Nu är det bara 1 vecka kvar till jul!!! Spännande och underbart!!!!


KNÄCK!!!!
56089-102


KOLAN KOKAR!!!

56089-101

Stjärtvärk

I tisdags skrev jag om att gå in till Gävle och titta efter julklappar. Och jag gjorde faktiskt slag i saken och gick med raska steg in till Gävle. Lyssnade på musik med "go" i  och jag var i Gävle Centrum ca 1 timme och 10 minuter senare!

Dagarna efter hade jag väldig träningsvärk i rumpan, stjärtvärken håller i sig lite än *ler*. Skönt att veta att promenaden gjorde nytta!

Jag har nu köpt färdigt alla mina planerade julklappar. Men det är fortfarande en dryg vecka kvar till jul och ser jag nåt mer som skulle passa nån så köper jag nog det. Men skönt att jag har köpt till alla och känner mig nöjd med det.  Julklapparna går detta år på ca 4000:- för min del.

Idag är det fredag och sista arbetsdagen denna vecka. Nästa veckan är det jul!

Igår på jobbet var jag iväg med en av killarna som jag är kontakperson till och köpte julklappar. Han hittade några och det var väldigt kul att åka iväg med honom. En riktigt finurlig och rolig kille =)

Idag har mamma och jag varit på loppis i Kungsgården, till Rusta, till Bida Lite i Valbo där hon bjöd mig på mat, sen blev det Köpis där lite julklappar inhandlades. Hjalle umgås med en kompis. De skulle visst ut och käka och ta nån öl. För tillfället är jag alltså själv hemma och ska försöka njuta lite av ensamheten innan han dyker hem igen...hihi! Nog för att det är underbart när han är hemma men jag uppskattar även de stunder jag får vara alldeles själv hemma. Det är skönt och mysigt det med ibland tycker jag.

Får se om jag ångrar mig senare ikväll angående godis. Var duktig och stod emot alla frestelser när mamma och jag gick på Köpis, men jag vet ju med mig att jag har affären här hemma som har öppet till 22:00 om det skulle krisa sig i gottemagen  *ler*

Img är det tvätta som gäller kl 07:00. Sen kommer visst Johanna och Nikolina och hälsar på vid 11-tiden, ska bli skoj!

Nu ska jag avnjuta lite "Anna-tid"!!

Heroes

Igårkväll kollade jag och Hjalle på en serie som vi hade fått på xboxen. "Heroes"  hette serien och handlade om till synes vanliga människor som upptäckte mer och mer att de har lite av vad man kan kalla superkrafter. Jättebra serie iallafall, helt i min smak och vi kollade 3 avsnitt tror jag. Serien går nog inte på tv här men gör den det så rekomenderar jag den starkt för er som gillar superhjältar! Serien är inte töntig i superhjältebemärkelse utan väldigt bra gjord.

Vi kom inte i säng förrens ca 00:45. Somnade rätt fort där. Hjalle åkte till jobbet ca 7:30. Duktiga han! Idag skiner solen och jag funderar starkt på att gå in till Gävle och kika lite efter julkappar på stan. Det kanske tar ca 1½ timme att gå till stan. Men eftersom solen skiner och jag är sugen att promenera och lyssna på musik i min musikmobil så verkar det som en superbra idé idag! Igår blåste det så frukstansvärt och regnade mot kvällen så det blev aldrig någon promenad här ikring som jag hade tänkt mig igår. Därför satsar jag nog på stort idag och går in till stan!

Nu. Frukost.

Solen ger mig direktenergi.

V. 50

Måndag 11 dec: Ledig
Tisdag 12 dec: Ledig
Onsdag 13 dec: 13:30-21:30
Torsdag 14 dec: 7:00-16:30
Fredag 15 dec: 7:00-16:30
Lördag 16 dec: Ledig
Söndag 17 dec: Ledig

Mina dagar

Nu har vecka 50 trätt in och det är måndag. Idag slog det mig att det är julafton på söndag nästa vecka. Fick lite smått panik ett tag. Så snart!

Helgen har bestått av jobb. Igår kom vi helt otroligt nog iväg till Högbo på julmarknad med en av de boende. Sen ville han åka till Rusta, Öb och Dollar så det gjorde vi. Var borta mellan ca 14:15-16:15. Himla skoj att få komma iväg sådär en sväng under arbetsdagen. I fredags hade jag och J gått och handlat pepparkaksdeg för vi skulle erbjuda de boende att baka pepparkakor. Jag hade tagit med mig 2 julskivor hemifrån som vi spelade under dagen, så mysigt! Men det var svårt att få någon med sig på pepparkaksbaket...  Att de inte passar på att göra något när det erbjuds istället för att bara sitta rakt upp och ner. Men vill de inte så kan man inte tvinga såklart... Men lite trist är det att de ska vara så svårmotiverade. Varför då?? Ser ingen mening i saker och ting. Vill inte se det roliga. Men jag ger mig banne mig inte!!! Vi fick med oss en dam att baka iaf, det var tur det och skoj! Även fast hon fick sina utbrott då tålamodet inte räckte när pepparkaksdegen fastnade eller gick sönder och sånt där. Vi bakade iaf en deg och gräddade, mysigt!

Fortfarande ingen snö.

Igår var det pappas födelsedag, GRATTIS!!! Nästa år är det 50 som gäller. I fredags och lördags jobbade jag kväll och igår söndag jobbade jag dag. Slutadef 16:30 då och har en innestånde rast på 30 minuter att ta ut från gårdagen. Efter jobbet åkte jag hem till pappa för att gratta och Hjalle var redan där. Vi bjöds på gott och umgicks till ca 18:15 då vi var tvungna att tacka för oss och fara vidare hem till Hjalles mor och far för söndagsmiddagen, trevligt. Där åt de fläskkorv med rotmos och jag fick kyckling med potatis, gott! Vi stannade till ca 19:30 då vi tackade för oss även där och for vidare hemåt för en liten paus innan det var dags för bion 20:45. Vi hade bestämt oss för att se filmen SAW 3  vilket vi gjorde igår. Handlingen var det lite mindre av i den här filmen om man ser till de andra två men tortyren var detsto värre och hela tiden. Vilken vidrig film men de är smarta på sitt vis. Jag gick äcklad därifrån men nöjd med att ha sett den. Tacksam över mitt liv om inte annat och jag ska aldrig ta mitt liv för givet och tröttna på det. Jag ska alltid uppskatta det, en lärdom av filmen!

11:30. Då damp posten ner här i brevinkastet idag. Jag vaknade. Herregud, sov till 11:30, måste vara mörkret som gör att jag sover så länge på mina lediga dagar nu för tiden. Men skönt också! Klev upp och 12:00 ringer Hjalle. Han hade tagit bilen till jobbet idag och skulle komma hem med den till 12 för att jag skulle kunna ta den och åka in till Sandviken idag. Jag skjutsade tillbaka honom till jobbet och sen åkte jag hem igen. Åt frukost vid sisådär 12:30 nångång och ringde till lönetanten vid 13:30. Fick ju ingen OB-ersättning på min lön så jag ringde och hörde när den skulle dimpa ner på mitt konto. Beräknad nedkomst var nu på fredag den 15:e december. Det tackar jag för. 1000 spänn rikare. Tänka sig, 11:e december idag och på onsdag 13:e och Lucia. Jag är ledig till och med på onsdag kl 13:30 då jag börjar igen och vi har personalmöte då och fram till ca 15:30. När jag gjort mig redo hemma styrde jag kosan till Sandviken. In på banken och hämtade ut återbetalning från Transports a-kassa. 252:- rikare, alltid nåt!

Kikade lite på stan efter julklappar. Vet precis vad jag är ute efter men hittade det inte där. Åkte hem till mamma och pappa vid ca 15:00 och Jenny var också där. De satt och fikade lite av födelsedagsfikat som var kvar sen igår. Jag fick en bit kladdkaka och grädde. Sen satte mamma och pappa fart med snickrandet hemma igen. De vill bli klara före jul så de jobbar och står i inte bara på jobbet utan även hemma. Blir så fint! Älskar mitt familjehem i Västanbyn *ler*. Jag och Jenny satt och pratades vid en stund till ca 16:00 då jag åkte vidare till Owe Jansson. Köpte 3 st juldukar och julklappsetiketter. Sen gick jag in på Biståndsgruppen där jag köpte lite julgrejer för billig peng. Sen åkte jag till Köpis och kikade efter julklappar men hittade inga. Hjalle ringade ca 17:30 och jag åkte till kontoret och hämtade honom. Vi var båda två hungriga som vargar och bestämde oss för att beställa pizza. Sagt och gjort och jag har för en liten stund sen avnjutit en stor fet pizza, gott!

Här sitter vi nu denna måndag kväll, den 11:e december klockan 19:42. Jag kommer nog inte göra mycket mer av denna dag. Bara mysa med Hjalle och se en film tror jag. Vi fick tillbaka xboxen som Hjalles kompis lånat ett tag. Han hade fyllt upp den med lite serier och nån film, trevligt!

Väldigt blåsigt idag för den delen. Håll i hatten ni som har!

Drömde on Pepsi och Nicko inatt och det var underbart. Nicko låg och vilade mot Jennys huvud och Pepsi stod och skällde på ett busigt lekfullt sätt som jag uppfattade det. Han ville busa och leka. De såg harmoniska och glada ut. Hoppas det är så... Tyckte mycket om att drömma om dem och få se dem "levande " igen, det gladde mitt hjärta. Älskar er för alltid mina vänner!!!!!

Julklappar

Idag slutade jag 16:30. Har varit en otroligt segproppsdag idag... Jag har varit så trött och känt mig som en zombie...inte varit närvarande på nåt sätt... Så konstig dag...  Efter jobbet hämtade jag Hjalle och släppte av honom hemma. Sen åkte jag ner på Köpis och handlade 2 stora julklappar till Hjalle, passar han perfekt! Roligt att hitta dem!!! Jag har kommit igång en hel del med julklappsköpandet. Hjalle är klar, mamma är klar, pappa är klar, Hjalles mamma är klar, Hjalles syrra är klar. Sen är det väl bara syrran som jag ska hitta nåt bra till *ler*.

Det är hur som helst väldigt skoj att köpa julklappar, och jag har alltid sån tur att jag hittar den "perfekta" julklappen till allihopa känns det som, å det  gör ju julklappsletandet och köpandet ännu roligare när det verkligen är nåt man känner passar den personen perfekt!!

Jag längtar allt mer och mer till jul, den är magisk...fortfarande...*ler*. Jag är van att spendera julen med familjen och bara vara ledig och mysa runt och umgås. Så blir det inte riktigt den här julen för jag ska jobba.. Jag är dock ledig fredag, lördag och julafton som infaller på söndagen. Jag är otroligt tacksam över att få vara ledig på julafton. Det finns faktiskt de som jobbar då....dem tycker jag sååå synd om!! Sen jobbar jag 7:00-16:30 både på juldagen och annandagen. Jag jobbar onsdagen och torsdagen och är ledig på fredagen tror jag. Sen jobbar jag lördag och nyårsafton (7:00-16:30) som infaller på söndagen. Nyårsdagen är jag dock ledig på, känns rätt skönt. Men om jag fick önska mig så skulle jag önska mig en ledig juldag och annandag. Då skulle min lycka var helt och fullt total. Men jag är nöjd, jag får min julafton tillsammmans med nära och kära och det betyder allt för mig. Tack, tack, tack...

Sen tror jag faktiskt att vi kan göra både juldagen och annandagen och hela veckan som kommer ganska så mysig och bra på jobbet också, man får göra det bästa av situationen. Går man omkring och muttrar och är butter så blir ju hela dagen sådan. Bättre att ha ett glatt humör och göra dagen rolig och bra på alla sätt och vis!!! Det är ju trots allt jul vart man än befinner sig *ler*.

Julen närmar sig som sagt, men något som envist håller sig borta det är snön. Vart är den?? Det är 5:e december idag och snön finns inte. Gräset är grönt och man kan inte riktigt förstå att julafton infaller om mindre än 3 veckor. Lite snö tack! Igår var jag ute på en 1 timmes promenad. Så här ser det ut nu i december. Grönt gräs och inte en gnutta snö!!!

56089-10056089-99

V.49

Måndag 4 dec: Ledig
Tisdag 5 dec: 7:00-17:00
Onsdag 6 dec: 7:00-16:30
Torsdag 7 dec: Ledig
Fredag 8 dec: 13:30-21:30 (utv.samtal med chefen)
Lördag 9 dec: 13:30-21:30
Söndag 10 dec: 7:00-16:30 (pappa fyller år)

Pepparkaksbak och 1:a advent

Idag är det måndag och jag är ledig. Miin sista lediga dag och sen har min 4-dagars ledighet susat förbi och jag återgår till jobbet imorgon klockan 7:00. Men än så länge fortsätter jag att njuta av min lediga måndag*ler*.

I lördags var det dags för mammas, Jennys och mitt årliga pepparkaksbak inför 1:a advent. Vi samlades hos mamma kl 10:00 och i vanlig ordning kavlade mamma ut degen och skötte gräddningen i ugnen medans Jenny och jag stod vid en varsin deg och tröck ut vackra pepparkakor! Det blev änglar, månar, hjärtan, stjärnor, blomformar, granar och massa fint! Och degen smakade hur gott som helst, sån tur att mamma tillåter att man får mumsa lite deg mellan peppisbaket *ler*. Vi knäppte på julmusik och sjöng med och inom loppet av 2 timmar, alltså kl 12:00 var pepparkaksbaket över. Vi fick fylla en varsin stor burk med kakor och nu är det bara lyckan av att få mumsa i sig dess peppisar under julen som är kvar!

56089-98


När baket var undanstädat slingade jag mammas hår. Kl 13:30 hade pappa lagat lite köttbullar och makaroner som vi alla fick njuta av och mätta våra magar med. Kl 13:50 följde jag med mamma och Bodil till 2 olika loppisar  i Ockelbo. Det hann bli hemskt mörkt under tiden. Och tittar man på klockan är den inte mer än ca 14:30 när det skymmer. Vi kom hem igen vid ca 16-tiden skulle jag tro och då fikade vi litegran. Sen hjälpte jag mamma att göra lite julfint hemma i Västanbyhuset. Vi tog fram alla adventsljusstakar, julstjärnor, ljusslingor och massa mer. Det blev så himla mysigt *ler*. Jag passade på att klinka lite på den gamla orgeln mamma har och jag lyckades leta ut Pippi Långstrumpmelodin!

Jag åkte hem när klockan närmade sig 20:00. Under dagen hade jag även hunnit med att tvätta 3 maskiner skittvätt. Skönt det. När jag kom hem till Hjalle gjorde vi nog inte mkt av kvällen inte. Jag tror vi bara tittade på teve och mumsade lite godis *ler*.

Igår var det söndag och 1:a advent. Jag sov som "vanligt" i soffan vilket jag gjort både fredag och lördagnatt. Hjalle väckte mig i soffan mellan 8-9-tiden nångång och tyckte det skulle vara mysigt att titta på Harry Potter och bara mysa i sofforna. Han knäppte på en av Harry Potter-filmerna och det var det första som hände igår morse. Så himla mysigt det var och frukosten åt vi där inne och det kändes så himla mysigt! Julkänsla *ler*. Efter filmen kelade vi vidare en stund och vid ca 12:30-tiden tyckte vi väl att det var dags att komma igång med dagen. Vi hade bestämt oss för att åka till loppisen på gamla Spikfabriken här i Valbo och sen skulle vi åka in till Gävle och strosa runt eftersom det var skyltsöndag. Vi fixade iordning oss och åkte iväg ca 14:00. Först till loppisen där jag köpte en fin julbricka med matchande julkakburk till, så fina! Jag köpte även ett jättefint 1000-bitars pussel som var otroligt fint. Ett Carl Larsson motiv tror jag det var. Antingen ska jag behålla det själv eller ge det till mamma bara sådär ändå eftersom hon tycker så mkt om att bygga pussel och hon ska göra det i jul då hon ska njuta av en 2-veckors ledighet och pussla *ler*.

Iaf kom vi ner på stan och snurrade runt en stund innan vi hittade en parkeringsplats. Det var väldigt mycket folk och bilar i farten. Skyltsöndagen lockar visst många. Hjalle och jag gick runt på torget men det var mest lite lottstånd och karuseller. Vi bestämde oss för att gå till Järnvägskrogen och äta lite för det var så mycket folk överallt annars. På väg dit kikade vi in i några affärer. Vi hittade till och med en julklapp till Hjalles syrra som var perfekt, kul och bra! Vi kom till Järnvägskrogen ca 15:30 och beställde mat. Jag avnjöt en panerad rödspätta med kokt potatis och sås och det var gott och mättade magen!

Sen skulle vi gå förbi och titta på Julbocken och när vi var på väg dit och klockan slog 16:00 blev det en vacker fyrverkerishow vid ån. Hjalle och jag samt många andra stannade upp där vi var för att njuta av ljusspelet och det var väldigt mysigt och oväntat med fyrverkerier. Hjalle lade armen om mig och det var riktigt mysigt! När det var över gick vi vidare genom Gamla Stan som är så otroligt mysig och jag passade på att kika in i fönstrena och i gränderna där som består av kullerstensgator som man går på. Otroligt mysigt!!! När vi kom fram till bocken var det väldigt mycket folk där och gatorna var avstängda. Bocken var jättefin och ett band som hette BlackJack spelade och det var mycket människor som lysnade på dem. Hjalle och jag gick vidare mot Konserthuset där vi hade parkerat vår bil och vid ca 16:45 åkte vi hemåt.

Men innan vi åkte hem svängde vi förbi Ok och tvättade bilen. Det var många före oss så vi fick sitta och vänta närmare 30 minuter innan det var vår tur och efter det åkte vi och hälsade på hos Hjalles föräldrar. Det var bara pappa hans hemma så vi satt där och umgicks ett tag. Hjalle och jag kom hem vid ca 19-tide igårkväll efter en mysig eftermiddag i stan där vi strosade runt och tittade hur fint alla hade det i sina fönster som nu är så fina med alla stjärnor och julgardiner. Vi tittade på alla fina hus och de var en otroligt mysig dag vi hade tillsammans igår.

När vi kom hem slog vi oss ner i soffan och bestämde oss för att göra kväller så jag hoppade ner i min pyjamas och lade mig tillrätta i soffan. Vi tittade på en till Hary Potterfilm och avslutade kvällen lika mysigt och underbart som vi började den. Jag slumrade till lite när filmen led mot sitt slut och vid ca 00:00-tiden tror jag vi gick och la oss igår.

Idag är det som sagt måndag och Hjalle har åkt till jobbet. Jag ska äta frukost, göra mig iordning. Ta en promenad. Kika in på Köpis. Vara hemma och poppa lite musik och poa. Ja, det är nog vad jag skulle vilja göra idag *ler*


1:a december 2006

Idag är det faktiskt fredag och 1:a december trots att det gröna sommargräset ligger kvar och snön lyser med sin frånvaro och att det faktiskt är mellan 7-10 plusgrader redan kl 7:30 om mornarna. Knasigt nog är det trots allt detta faktiskt 1:a december idag och julern närmar sig med stora stormsteg. Lite snö vill jag dock be om till julen *ler*.

Igår jobbade jag sista dagen inför in nu 4-dagars ledighet. Börjar jobba igen på tisdag. Känns jätteskönt! Igår när jag kom hem från jobbet hadejag bestämt mig för att göra julfint inför 1:a advent som infaller på söndag. Jag städade och plockade undan. Hängde upp julgardiner och julstjärnor i både köket och i vardagsrummet. Det blev så himla fint överallt och så himla mysigt *ler*.

Idag kommer Anki och hälsar på. Ska bli väldigt roligt! Hon ska nämligen gå och bli mamma till sommaren har jag fått reda på och det glädjer mig så!! Härligt när familjer bildas här och där *ler*.  Jag bjuder på lite fika och vi sitter här hemma en stund och sen tänkte vi kika lite på köpis.

Till kvällen finns inget planerat, får se vad som häner och sker. Hjalle är på jobbet han och jag njuter av att få vara lite ensammen här hemma *ler*. Lika bra att jag vänjer mig då han har planerat en 2-veckors resa till Kina i april. Affärsresa är det, han och en till ska åka och kolla på lite fabriker och träffa kontakter. Så då blir jag väldigt ensam i 2 veckor om resan blir av. Men skoj för han om han kommer iväg, verkligen häftigt!


Mitt julekök!!
56089-97