Mors Dag

Idag firar vi Mors Dag!

Jag åkte hem till min kära mor till 10:00 och slängde ihop en rabarberpaj på hennes rabarber och serverade med vaniljvisp till, mumsfillibabba! Det har blivit lite som en tradition att jag till just Mors Dag gör mammas rabarberpaj :-) Mamma hade fått sin present i några dagars förväg för det var så att jag inte kunde hålla mig! Jag köpte en dörrmatta i brunt gjutjärn som hon har framför trappan till entrén på huset, superfint! Den var så pass fin att jag till och med köpte en till mig själv för födelsedagspengarna jag fick av min syster. Eftersom jag bor i lägenhet har jag inte kunnat ha nån fin entrématta men nu kan jag ju det när vi ska flytta till radhus och jag får en farstubro...wihooo!! Och jag kan göra fint vid entrén på fler vis genom att ställa ut nån fin lykta och lite blommor i fina krukor, jag längtar! Det är de små sakerna som gör sån stor skillnad. Tänk att få sätta på sig morgonrocken och slinka ut på farstukvisten för att hämta in posten ur postlådan...hihi! Mysigt!


Nu slank jag visst iväg på en ego-avstickare men nu återgår vi till firandet av min kära mamma *ler*. Min syster kom också förbi med vackra blommor och bakverk! Vi fikade och umgicks nån timme sådär och gosade med vovvarna såklart innan mamma fortsatte med sitt växthus-bygge ute på gården och pappa med sitt bilbygge i garaget :-) Mammas växthus kommer bli såå himla fint när det står färdigt! Likaså pappas fina amerikanare till bil!

Jag åkte tillbaka hemåt vid ca 12:30 och packade några fler flyttlådor. Snart är det ingenting kvar i skåp och lådor, så skönt! Packade ett tag sen åkte jag och Hjalle och tittade på möbler - IGEN! Vi har varit på alla ställen här i kring och kikat på soffor, vi letar en hörnsoffa, samt matbord och utemöbler. Men än så länge har vi inte hittat något. Vi har dock sett ut några soffmodeller som vi gärna skulle vilja ha som hörnsoffa men de finns bara i 3-sits....GRR!! Men nåt ställe skulle visst få hem denna modell som hörnsoffa och det vore ju spännande att få se dem i verkligheten innan man går och beställer för en soffa är inte direkt billigt att köpa så man vill ju verkligen veta vad man får för pengarna.

Det är typ den här färgen samt modell av soffa som vi är ute efter. Just den här modellen av soffa heter Amore. Ett måste är att det är låga, gärna rundade armstöd som gör det skönt att även ligga ner i soffan med armstödet som huvudkudde.

Vi får väl se om vi har tur att hitta en soffa snart för det tar ju ända ca 6 veckor innan man får soffan sen och vi vill ju inte gå hela sommaren utan soffa så håll tummarna för att vi hitta den snart :-)

För övrigt så skulle det komma en köpare och hämta min soffa idag men de hade fått förhinder och skulle komma imorgon och hämta den. Jag har redan flyttat på soffan och gjort iordning min soffhörna med min dagbädd så länge. Den får funka som soffa tills vi hittar vår riktiga soffa.

Såhär får det se ut i min lilla tv-hörna så länge:


Såhär såg det ut med soffan förut:


Tur att Hjalle har sin älskade skinnfåtölj som han kan sitta i annars vette tusan hur han skulle ha pallat med att knöla ner sig i dagbädden varje gång det var dags för tv-gluttande...haha!


I lördags var vi hem till min syster och firade hennes sambo som har fyllt år. Vi fick mumsa supergod jordgubbstårta som syster min bakat alldeles själv samt annat smått och got på kakfatet, yummie!! Och tidigare i veckan umgicks jag med min kära vän Anki samt hennes två små troll, flera timmar svischar alltid förbi så fort när man är där och leker..hihi!

Och vet ni vad? Idag fick JAG också en present, av min älskade Hjalle. Fast jag inte är nån "mamma" så blev visst jag också lite bortskämd idag..hihi Jag älskar vampyrserien True Blood och har fått de 2 första säsongerna på dvd av Hjalle och nu har den 3:e kommit ut och den köpte han åt mig idag! Tusen, tusen tack min bästa älskling, va gullig du är *ler*

Det här får bli mitt söndagsbidrag till fabriken!

Hoppas ni ALLA haft en toppenhelg samt att ni får en skön start på veckan imorgon!







Min lediga tid...



...går för tillfället åt till just det som bilden visar, att packa flyttlådor och åter flyttlådor!! 18 st är packade redan!

Vi rensar i förråd och rotar runt i  alla skrymslen och vrår. Det känns riktigt skönt att vi får en ordentlig genomgång av alla prylar samt en hejdundrande rensning innan vi flyttar! Sakerna som rensas bort kommer jag att sälja BILLLIGT på Gårdsloppisen hos syrran i Storvik i sommar ;-) Så för er som är loppissugna och tycker om att rota bland proppfulla bord och fynda till billig peng är hjärtligt välkomna till oss då..hihi! Vi kommer köra gårdsloppisen på utvalda lördagar under hela sommaren. Mer info kommer när dagar samt tider är spikade.


För tillfället får jag förvara mina loppisprylar hemma i mamma och pappas garage, på taket där de har förvaring. Supersnällt, tackar!!! Jätteskönt att slippa ta med sig dem i flytten,  de prylarna kan istället gå raka spåret till loppisen sen när det är dags. Och det är jätteskönt att vi är ute i god tid med flyttpackningen för det tar verkligen TID att gå igenom allt och sen att packa in det mesta i omslagspapper så det inte går sönder och sen packa det på bästa sätt i lådorna. Det tar som sagt var tid och det känns skönt att vi är på så god väg allaredan.

Imorgon har jag förhoppningsvis en köpare på min kära soffa. Jag har alltid sagt till Hjalle att jag ALDRIG skulle göra mig av med mina 2 soffor men en är ju redan väck (så Hjalle fick plats med sin elfåtölj) och imorgon ryker nog den andra också. Jag har varit så förälskad i mina soffor i ca 6-7 år men nu börjar jag känna att jag kan släppa taget *ler*


TACK till alla ni fina som tittar in till mig och tar er tiden att slänga ihop en söt rad eller två, det gör mig glader!

Nämen om jag skulle ta och rota runt lite mer innan läggdags kanske :-)







Nytt ljus!


I onsdags denna vecka var jag ledig och gjorde ett besök hos min goa vän
Ninni! Vi hade bestämt att vi skulle besöka butiken Lavendel & Lantliv i Bergby så vi styrde kosan dit. Och oj vilken underbar butik, så himla mysig! Kommer garanterat vilja besöka den fler ggr!

Butiksinnehavaren Eva-Lena bjöd på kaffe och hembakta lavendelskorpor vilket var riktigt gott och trevligt! Med mig hem fick jag denna tjusiga ljuskrona med plats för glödlampa. Jag blev sååå förtjust i den! tack för en trevlig eftermiddag Ninni och Eva-Lena!

Även fast jag och Hjalle just nu håller på och vänder upp och ner på lägenheten i och med att vi ska flytta till radhuset inom ca 4 veckor så var jag bara tvungen att hänga upp den nya lampan i köket så fort jag kom hem...hihi! För övrigt ser hela lägenheten ut som ett bombnedslag! Jag har packat ca 10 flyttlådot redan så de står i ett av våra rum och tar plats medan det ligger framdragna prylar över resten av lägenhetsytan..haha! Men det gör oss inget, vi trivs utmärkt i kaoset just nu för vi vet ju vad som väntar *ler*

Vi håller varje dag på att planera hur vårat radhus ska rustas, inredas och se ut samt vad vi bör köpa och sånt! Så roligt att vara ivriga och planera tillsammans! Vi kommer bland annat kunna köpa ett större, rejälare matbord vilket jag är superglad för! Bordet vi har nu är ju så smalt och kort att det känns som att man sätter sig vid ett lekstugebord typ, inge roligt alls! Nu får vi ett rejälare och bättre planerat kök som är rymligare och mycket trevligare att bjuda hem folk till. Likaså är vi på jakt efter utemöbler till vår kommande altan, jiho va roligt! Vi letar även en ny, större soffa också, mkt skoj att shoppa...hihi!

Mkt som kommer bli nytt och fint och BÄTTRE!!! Vi kommer även sälja av en hel del saker vi har hemma. Bland annat håller jag på att rensa bort massor medan jag packar. Heminredningsprylar som jag typ inte använder och som jag nu kommer ta till Gårdsloppisen som jag och syrran kommer köra igång igen hemma hos henne inom snar framtid. Då kommer man kunna fynda mkt fint kan jag lova ;-)

Såhär såg det ut förra sommaren!


Jag kommer även att få mitt efterlängtade pysselrum där jag kan stöka och böka, måla och sy och allt däremellan utan att det gör nåt om det råkar ligga framme litet grejs! Jag kommer kunna ha alla mina pysselprylar på ett och samma ställe, wihoo!!

Här är lite av de prylar som är till salu just nu:




Soffa: 800:-
Stor guldspegel: 500:-
Brunt vitrinskåp: 2000:-
Linneskåp: 800:-

Vid intresse eller förfrågningar kan ni mejla mig på:

[email protected] eller lämna en kommentar!


Detta inlägg får representera min söndagsbild till fabriken! Kika in där för mer inspiration vetja!


Ett steg närmare hus!



Iiiih nu är jag och Hjalle GLADA hyresgäst-tagare av detta 2-vånings hyresradhus här i Valbo!!! Det är ena halvan av 2-våningshuset ni ser på bilden som är vårat! Oooh vilken olidlig väntan det har varit innan det blev bekräftat nu på morgonen att det var vi som fått det! Av ren tillfällighet för inte så länge sen kollade vi upp vad Gavlegårdarna hade att erbjuda och såg då detta söta hus. Vi satte upp oss på intresselistan på Gavlegårdarnas hemsida på internet och hamnade då på 4:e plats med våra köpoäng. Vi trodde inte att vi skulle ha en suck att få bo där för det var ju faktiskt 3 st före oss som hade första tjing.

Dagarna gick och så blev det tillslut sista dagen att tacka JA igår tisdag och jag och Hjalle har under denna tid varit de enda som har tackat JA och igår började vi så smått tro på att sannolikheten att vi skulle få hyra huset var ganska så stor och vi blev lite nerviga och ivriga :-)

Jag ringde upp tjejen som bor där och vi kom överens om att vi skulle komma och kika på huset så det gjorde vi igår, det var mysigt!! Med lite piff och personlig prägel kommer det bli som vi vill ha det :-) Och ingen av de andra som stått före oss i kölistan hade hört av sig så vi var de enda som var intreserade när det väl gällde verkade det som. Men de som låg före oss i kön hade ju fortfarande ända till midnatt på sig att slänga in ett JA så vi satt som på nålar hela gårdagen...haha!

Igår kl 00:00 kollade vi på Gavlegårdarnas sida om det var någon annan före oss som hade sagt JA till radhuset men det var det inte så vi fick det!
Med detta i vetskap så tog Hjalle fram en flaska vin som vi korkade upp och skålade med ett varsitt glas, så det så...hahah!! Och nu imorse ringde de från Gavlegårdarna och bekräftade att det var vi som får hyra huset och att vi ska skriva på kontraktet på fredag. Sen är det inflyttning redan 1:a juli om inte lite tidigare ändå beroende på hur läget ser ut. Men jag kommer att ha ett litet "minihus" till min sommarsemester iaf....wieee!!!

Det är ju så att min och Hjalles framtida bostadsröm inte alls innebär radhusboende, vi är inga radhusmänniskor egentligen. Men eftersom det dök upp ett sånt fint radhus i ett jättegulligt område här i Valbo som dessutom var en hyresrätt så tänkte vi att det ju är ett ypperligt tillfälle att mellanlanda på medan vi letar drömhuset! Vi får större yta samt det bästa av allt, en liten "miniträdgårdsplätt" med altan!!! Det är det ABSOLUT bästa med allt :-) Vi behöver inte känna oss stressade hela sommaren så fort vi vaknar och solen skiner och man börjar fundera på vart man ska packa kappsäcken denna dag för att få njuta av solen. För på vår lilla pyttebalkong kan man inte sitta hela dagarna och känna lugn och fullständig harmoni i kroppen med betonggolvet under fötterna.

Detta radhus ger oss gräs under fötterna, vi kan köpa utemöbler till altanen och jag kan ta hem min solsäng från mammas trädgård och ligga i min egna lilla trädgård och sola på fina dagar, jag kan stanna hemma om jag vill soliga dagar, jag måste inte fly hemmet! Vi kan äntligen bjuda hem folk lite mer i och med att vi kommer få plats med ett störe matbord med fler sittplatser samt att vi även får uteplatsen att hänga på. Så i sommar är det VI som bjuder på grillkväll..hihi! Och vet ni vad? Det fanns till och med ett litet blomland på gräsplätten så jag kan plantera blommor och jordgubbar och påta runt i trädgården :-) Åh va rogivande och roligt, är så glad! Stressen kommer garanterat försvinna och vi kommer att känna ett helt annat lugn i sinnet. Vi kan samtidigt som vi letar drömhuset med stor trädgård få känna mer harmoni samt njuta av tillvaron lite mer i vårat lilla radhus *ler*

Sen när vi väl hittar drömhuset är det enkelt att flytta i och med att det då bara är att säga upp hyresradhuset, kan ju inte bli bättre och enklare!

Med detta i vetskap kan jag nu börja röja lite härhemma och börja packa så smått och rensa massor - veckorna går ju snabbare än man tror som ni säkert alla håller med om :-) Dags å börja införskaffa flyttlådor!

Vi är halvvägs till hus - ett steg närmare!

Ha en underbar dag alla - det vet jag att jag kommer få...hihi! Och till råga på allt så skiner solen också!






Lägenheten vi hyr nu:

 

 



Dala-Husby

I fredags åkte jag och Hjalle mot Hedemora där vi hade bokat en natt på Dala-Husby Hotell & Restaurang i just Husby, en bit före Hedemora. Vi skulle sova över en natt och äta gott och bara ha det bra :-) Hjalle hade bokat en middag med 7-rätters avsmakningsmeny, det skulle bli spännande! Från Valbo tog det ca 1 timme att köra ut till hotellet vilket ju var snabbt och enkelt.

Hotellet var väldigt charmigt och kändes lantligt, rött med vita knutar! En stor grönskande gård var inhängnad med rött trästaket med vita grindar. På gården fanns även sittplatser och det var stor mysfaktor! Två stora träd ramade in den vackra byggnaden.


Vi fick nycklarna till vårat rum som var stort, ljust och fint! Ett rymligt vardagsrum med soffa bord samt en skänk med radio och lite snacks som de faktiskt bjöd på, sicken service! Annars brukar man ju få köpa allt ur minibaren, men här bjöd de på chips, 2 loka, 2 choklad samt 2 äpplen, trevligt! Förutom vardagsrummet hade vi även ett mysigt sovrum. Det var trägolv och högt i tak, kändes väldigt rogivande direkt när man klev in och tonen var väldigt lantlig och enkel, men ack så ljuvlig :-)


Utsikten från rummen ledde blickarna till den härliga gården med uteplatser och blickar man ännu längre bort så kan man skymta älven bakom det vita trästaketet. Vilken lugnande vy!


Vi installerade oss och gick sen till matsalen och avnjöt Afternoon-tea bjudningen med lite hembakta scones med marmelad samt kaffe/te eller annan dryck samt även chokladkaka med grädde, trevligt! Sen gick vi upp till sällskapsrummet på ovanvåningen och avnjöt fikat, det var riktigt smarrigt!


Vi hade bokat middagen till 18:30 och det var fortfarande tid kvar tills dess så vi tog en promenad på den trivsamma gatan som hotellet låg på. En liten mysig gata, lummig och grönskande samt små söta hus på sidorna, väldigt lugnt och skönt var det i området.

Längs med gatan gick älven. Kan det ha varit Dalälven om jag inte minns fel? Och belägen vid den låg en minigolfbana och det såg riktigt mysigt ut. Vi gick in till den lokala lanthandeln och skulle betala för att spela minigolf men då hade de tyvärr inte öppnat ännu utan skulle göra det på söndagen, typiskt! Jaja, det var inget att göra åt så  vi fortsatte vår promenad en vända till och tittade på älven samt de härliga ängarna och kullarna som omgärdade hela byggden. Väldigt rogivande ställe måste jag säg :-)


Vi gick sen till rummet och bytte om inför middagen och gjorde oss lite piffiga och gick sedan till matsalen där vi blev placerade vid ett sött dukat bord för 2. Väldigt mysigt!!


Det var väldigt lugnt på hotellet, bara 2 sällskap till förutom Hjalle och mig som åt där den kvällen, man kunde till och med höra vad man sa utan att behöva skrika till varandra...hihi! Det var såå mysigt och familjärt på det där stället så det var inte klokt. Tjejerna som serverade oss var även de väldigt trevliga och glada och man trivdes i deras sällskap, det kändes lättsamt. Vi blev först bjudna på ett glas champagne och sedan följde denna 7-rätters meny!!


Till dryck beställde vi in en vinflaska av sorten Lagarde villket var väldigt gott. Maten var väldigt fint upplagd och det var verkligen klass på maten! Vilken duktig kock de måste haft där i köket! Det var snyggt upplagt, tjejerna som kom in och serverade berättade om maten, den var lagomt tempererad och smakerna var fina och milda men ändock smakrika utan att bli starka. Är lite paff över att jag faktiskt fick i mig all mat och även tyckte om det även fast det var mat jag aldrig förut ätiti. Det var piggvar, hummer, blåmusselskum samt oxsvans för att bara nämna några av rätterna..hihi! Det var så mysigt och trevligt och vi skålade och pratade och hade det riktigt mysigt jag och min kärlek!

Förutom en sak och det var att min mage hade varit spänd och känts mätt hela dagen och när jag började äta kändes det som att jag blev proppmätt på en gång (fast jag inte borde blitt det för jag hade inte ätit mkt på dagen innan) och så började jag få magkrämpor, sååå jädra typislt!!! Det molade i magen hela tiden och den spände och värkte och kändes grymt uppblåst... Suck.. Lite senare in i middagen blev det ännu värre för ett tag och varje gång jag andades ut högg det som tusen knivar i magen på mig och det krampade som nåt jag aldrig varit med om förut. Blev till och med lite rädd för jag har nog aldrig haft sådär ont förut. Jag satt stilla vid bordet och andades försiktigt samtidigt som några tårar trängde fram ur ögonvrån pga smärtan. Jag hade provat att besöka toaletten 2 ggr utan lyckat resultat. Men efter en stund vid bordet började så smått smärtan släppa och jag kunde fortsätta med middagen och efterrätterna och kunde väl avnjuta dem skapligt om än inte njuta av dem sådär riktigt som jag skulle viljat. När vi sen var färdiga med middagen hade vi suttit och ätit i 3 timmar! Helt otroligt vad länge men den tiden svischade snabbt förbi när vi satt där vid bordet så vi måste ju haft väldigt trevligt...hihi!

Ca 21:45 begav vi oss till rummet igen och jag blev lugnare i magen och kunde sen besöka toaletten och kvällen blev väldigt bra som tur var. Jag kunde till och med avnjuta en påse chips för magen gick tillbaka till att bli lugn och fin igen :-) Vi kurade ihop oss i soffan och tittade lite på tv och myste och hade det romantiskt!

Somnade väl strax före tolvtiden, väldigt nöjda med en urmysig kväll!

Vi vaknade sen vid ca 7:30 tiden på lördagen. Vi hade sovit väldigt gott i sängen och den var så mjuk, fluffig och skön! Vi hörde glad fågelsång utanför fönstret och det var så väldigt lugnt och harmoniskt på hela stället, lovely!! När vi såg ut genom fönstret såg vi det stora grönskande, lummiga trädet som stod på innergården och det var så vackert! Det kändes som man vaknade upp i en stuga på landet, mys!!!

Vi sträckte ett tag på oss och gick sen ut till matsalen till 8.00 för att äta frukost. Det var uppdukat med stort buffébord med massor av goda ting! Massa bröd, olika frukter, olika juice samt fil och yoghurtsorter, kaffe, the, kakor och annat gott! Vi högg in på frukosten och satte oss vid ett bord för 2 och på varje bord brann ett litet värmeljus så mysigt och en fin blomma, "hjärtan på tråd" stod så dekorativt på varje bord. Ljuv och lugn musik spelades lite svagt ur högtalarna och jag och Hjalle satt ensamma i matsalen och åt frukost, vilken lyx att få allt detta för sig själv...hihi! Som att det var uppdukat bara för oss den stunden :-) Antar att de andra gästerna tog en länge sovmorgon än Hjalle och mig...hihi!

När vi sen var belåtna gick vi tillbaka till rummet igen och läste tidningar i sängen och kollade lite på tv:n innan det var dags att checka ut kl. 11.00. Jag hade 4 tidningar med mig så det var så härligt att få ligga och slappa i sängen och bara ha det bra!!!


Vilken lyxig vistelse vi haft och vi kommer garanterat att åka tillbaka dit igen, ett väldigt trevligt ställe må jag säga!

REKOMENDERAS verkligen!!!!

Dessa bilder får stå till svars för mitt söndagsbidrag till fabriken!






Livet är bra härligt nu!

Idag är tisdagstemat i fabriken "Favoritplatsen hemma"!

Just nu en solig dag som idag är nog favoritplatsen min balkong för tillfället...hihi! Antar att många med mig njuter av att vara ute i solen och värmen nu och påta med blommor eller bara lata sig i solen *ler*



För övrigt är det vardagsrummet som är min favoritplats hemma i lägenheten.


Imorse mellan 8:15 - 9:15 var jag ute på en rask solskenspromenad och det var såå härligt att starta dagen på det viset!!! Och sen ligger hela lediga dagen framför en *ler*. Har hunnit sola lite på balkongen och lyssnat på MTV-musik och bra haft det gött!

Nu ska jag brumma iväg till systeryster och bli bjuden på sommarlunch ute i trädgården tror jag en dag som denna :) Sen ska vi hänga med varandra ett tag och bara njuta av solen och livet :)!!!

Hoppas ni alla får njuta av solen massor idag!!





Fredagsmys!



I fredags när jag kom hem från jobbet så hade min älskling gjort såhär fint och mysigt i vardagsrummet! Det var tända ljus, mousserande vin, choklad, chips och jordgubbar uppdukat på bordet och fredagsmyset var ett faktum *ler* Han kan han min darling, gör så himla fina saker för mig och sånt här romantiskt uppskattas verkligen!! Tack för en fin fredagkväll, mitt hjärta bultar massor för dig *ler*




De här bilderna får representera söndagsbilden i
fabriken denna gång! Kika gärna in där för mer söndagsbilder.



En bra start på dagen och vinst mot tåget!

Igår morse (torsdag 5/5-11) bestämde jag mig för att bocka av sista delmålet på min tågträning och det gällde tåg i topphastighet på 200km/h! Sa till Hjalle att kolla upp tågtider och vi bestämde oss för att ta en tur till Söderhamn kl 14:05. Tåget skulle gå mellan 140-160km/h på större delen av sträckan men på en sträcka på ca 1 mil skulle det gå i toppfart på mellan 180-200km/h.

Min tanke på morgonen var att "Fixar jag det utan obehag vet jag att jag fixar att åka tåg hur snabbt de än går då toppfarten ju inte är mer än 200km/h. Känner på mig att jag kommer va riktigt lycklig senare idag om det går vägen"!


Men innan dess började jag dagen med en timmes solskenspromenad i rask takt i mitt kära Valbo :-) Det var så lugnt och skönt att promenera runt, det är så fint i mitt Valbo! Jag fick en riktigt bra start på dagen och klockan var inte mer än 9:25 när jag kom hem. En härlig ledig dag stod framför mig, underbart!!

Senare på eftermiddagen var det  som sagt var tågträning igen som gällde, Hjalle hämtade upp mig 13:45. När vi kom till stationen var jag inte alls nervös och tåget puttrade iväg och jag såg fram emot turen! Kan ni fatta? Jag trodde aldrig att jag skulle se fram emot att få åka tåg, för inte så länge sen började jag ju storgrina då folk nämnde tåg för mig för det ämnet var så jäkla laddat! Nu njuter jag av färden och tittar ut och ser vacker natur utanför och bara tycker det är ljuvligt att åka tåg, det är ju faktiskt mysigt och man ser mycket fint på vägen :-)

Vi kom till Söderhamn ca 45 minuter senare och då hade vi lite tid på oss innan tåget gick hemåt igen så vi gick ner mot stan och åt jättegod mat på en väldigt mysig restaurang som heter Mousquet.


Vi hoppade på tåget hemåt kl. 16:15 igen och jag tänkte typ inte ens på att jag åkte tåg utan bara njöt av färden och slöt ögonen emellanåt för det är verkligen lugnande att åka tåg :-)


Vilka jävla feta steg framåt jag har tagit om jag får säga det själv! Känner mig så jädra stolt över mig själv och är så glad att jag bestämde mig för att daska rädslan i häcken och redan från start bestämde mig för att vinna! Det hela verkar funka bra bara man har gett sig fan på det! Trodde inte att mitt jävlaranamma skulle våga vinna över min rädsla men se det gjorde det, jag är imponerad över mig sjäkv faktsikt. Lite tårar och nervositet klarar man ju faktiskt av om man hela tiden har målet och själva vinsten i åtanke.
Det här öppnar ju upp världen för mig! Jag kommer kunna resa med min älskling!

När tåget åkte 200km/h kändes det ju inte alls som att det gick så fort! Det kändes typ som 100km/h med bil. Och det som förvånade mig mest var att det inte alls kittlade i magen när tåget accelerarade som jag föreställt mig. Det går så mjukt och fint att man inte ens märker när det accelererar. Jag kände ingen skillnad på när tåget åkte ca 100km/h eller när det åkte 200km/h och det känns jätteskönt att jag har den känslan! Jag fattar inte att jag har varit så nervös för det här som var lätt som en plätt faktiskt när jag väl satt på plats. Det var själva steget att bestämma mig för att ta plats på tåget som var det svåra. Sen när jag var i träning blev jag bara mer och mer peppad och fick ju hela tiden större självförtroende!
Jag har haft jättemycket hjälp från Kundtjänst både på "Tåg I Bergslagen" samt på "X-Trafik". De har svarat snabbt och utförligt på mina frågeställningar och verkligen tagit min rädsla på allvar och svarat på frågorna och även mer därtill! Jag har fått information om tåghastigheter på olika sträckor och utifrån den informationen kunde jag lägga upp min egna strategi kring tågträningen och se det funkade! Så tacksam för deras support och den har varit ovärderlig! Jag tror minsan att den här vinsten är värd att firas med nåt bubblande gott när jag kommer hem från jobbet senare ikväll :-) Jag hade ju turen att vinna en flaska på vinlotteriet sist...hihi!


"I feel on top of the world"

Och nu står jag här - redo för världen tror jag *ler*





1:a maj!

Idag söndag är det dags för maj månad att göra entre och jag välkomnar våren med den!! Valborgsfirandet igår blev mysigt! Vi åt hos Hjalles föräldrar och gick sen ut till hagen och kollade på kasen som alla grannar samlat ris till. Alla grannarna från gatan var med och firade in våren med sång och glada miner! Trevligt värre :)

VÄLKOMMEN VÅR!!!!


Tidigare igår
lördag åkte jag, mamma, pappa samt vovvarna ner till Viksta (strax före Uppsala) för att gå på den årliga veteran/loppismarknaden som hålls där på åkrarna varje år. Vi kom ner till 08:30 och strosade runt till 11:30 och då hade vi kikat igenom alla stånd. Inget fynd för mig men mamma och pappa däremot hittade lite. På hemvägen stannade vi till på Fullerö Handel och där hittade jag 2 st vackra gedigna stenljusstakar som jag köpte samt en stor urna som ser ut att vara gjord i sten. Jag får fota dem senare när jag fått till det lite härhemma.

I torsdags
efter jobbet blev jag hembjuden till min kära syster på mat. Det blev kyckling och bacongratäng, yummie!! Sen hade hon gjort glass till det, mums!! Vi hade det supertrevligt och umgicks nån timme innan jag åkte hemåt till kvällen, tack för en mysig eftermiddag systeryster!!

Ännu tidigare i veckan var jag och Hjalle till MediaMarkt och köpte oss en elgrill för nu banne mig är vi sugna på att kunna grilla även hemma, på vår kära lilla balkong utan att störa grannarna med för mkt rök...hihi! Vi grillade fläkskotletter samma  kväll och det var riktigt gott! Det kommer bli en riktigt mumsig grillsommar det här, det har jag på känn :)
Vårens bästa köp tror jag!


Dessa bilder får bli mitt söndagsbidrag tilll
fabriken. Kika in där för mer inspiration!

Nu ska jag och Hjalle gå till affären, köpa lite gott nybakat bröd och ta en promenad till hans föräldrar och bjuda på frukost, det är mysigt på söndagarna det :
)

Jag hoppas ni alla får en solig och skön Första Maj!!